rennya nowy sklep - rachunek do wpłat 04.05.12, 10:58 Ciężko znaleźć rachunek do wpłat. I na maila nie przychodzi numer rachunku (z googli sie rejestrowałam) (znalazłam nr w starej korespondencji) Też nie marudzę, ale chyba pomocne jest przekazywanie takich uwag:) Odpowiedz Link
biubiu Re: nowy sklep - rachunek do wpłat 04.05.12, 13:20 Dzięki Rennya, czary mary mamy ;) Odpowiedz Link
nomina Layout sklepu 06.05.12, 20:21 A ja trochę pomarudzę. 1. Poprzedni layout bardziej mi się podobał. Fiolet był elegancki. Zdjęcia banerowe - duże, wyraźne, ale i wyraźnie oddzielone od zdjęć wyszukanych produktów. Kategorie wyraźne oznaczone, przez istnieje zakładek. Czcionka wprawdzie nie za wielka, ale kontrastowe, matowe w odcieniu tło ją rekompensowało. 2. Niestety, nowy sklep ma coś, co jest zmorą dla mnie w większości skryptów sklepowych: jasnoszara czcionka na jasnym błyszczącym tle. I w ten sposób sklep Biubiowy dołącza do serwisów, których przy moim wzroku po prostu nie widzę. Dobrze, że znam produkty na pamięć :). Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: Layout sklepu 06.05.12, 21:21 Dzięki za kolejne uwagi, już idę poprawiać. Nomino, przy opisach będą jeszcze dodawane odnośniki do dobierania rozmiaru, uzupełniane wzrosty i rozmiary modelek, to przy okazji i czcionkę przyciemnię. Już w fazie testów mówili mi, że za jasna, ale mnie się podobało, tak "miękko" i mało-kontrastowo chciałam, ale skoro mówisz, że to przeszkadza, to przy ulepszaniu opisów będę przyciemniała czcionkę. Grafika - będzie się zmieniała, na razie jest taka jaką mi się udało zrobić, niestety zanim zdecydowałam się co tak na prawdę chcę, kolejka do usług grafika wydłużyła się niemiłosiernie, a ja musiałam najpóźniej 30 kwietnia opuścić poprzednią platformę. Odpowiedz Link
nomina Re: Layout sklepu 07.05.12, 10:36 Paryżanko, bardzo się cieszę. A przy okazji - nie wiem, na ile u Ciebie to podraża sprawę, ale niektóre serwisy mają kilka skórek do wyboru - "zwykłą", tę sławetną dla niedowidzących czarno-żółtą (moim zdaniem, to uproszczenie, przy niektórych dysfunkcjach wzroku taka kolorystyka wcale nie jest lepsza niż szaro-błyszczący standard), i jakąś inną, np. "negatywową" wobec podstawowej. No i powiększanie czcionki (chociaż akurat u Ciebie aż tak dużo tekstu nie ma) - tylko czasami informatycy nie pamiętają, żeby sprawdzić, czy powiększony tekst trzyma adiustację :). Odpowiedz Link
magda2em Dostępność sklepu 20.05.12, 10:01 Od przedwczoraj sklep chodzi mi tak, jakby chciał, a nie mógł, często nie ładuje się wcale, albo ładowanie każdej podstrony zajmuje niebotycznie długo, nawet coś ok. minuty albo i dłużej. Odpowiedz Link
kasienka.body Re: Dostępność sklepu 20.05.12, 11:42 u mnie śmiga normalnie, więc to chyba nie wina sklepu. Może przeglądarka? U mnie Opera/Linux Odpowiedz Link
magda2em Re: Dostępność sklepu 20.05.12, 11:54 Opera/Windows, sprawdzałam też w FF i Chrome - to samo. Łącze mam bardzo szybkie, więc to nie tu problem, raczej. Odpowiedz Link
rennya wyszukiwanie po rozmiarach 12.05.12, 20:07 Czy jest w nowym sklepie takowe?? Czyli wpisuję "46B/BB" i mam wszystko w tym rozmiarze?? Odpowiedz Link
ankh_morkpork Wyszukiwanie po rozmiarach - kiedy? 16.05.12, 20:24 Pierwsza rzecz, którą robiłam po wejściu na "starą" stronę sklepu, to wybranie mojego rozmiaru w wyszukiwarce rozmiarów i sprawdzenie, co w moim rozmiarze jest do kupienia. A teraz wchodzę na stronę, wybieram bluzkę, która mnie zainteresowała, chcę dodać do koszyka, upsss... nie ma mojego rozmiaru. No to następna, wchodzę na stronę kolejnej i upsss... z tej też nie ma mojego rozmiaru... W wyszukiwaniu zaawansowanym mi sie nie udaje :/ Odpowiedz Link
ankh_morkpork Wyszukiwanie po rozmiarach - kiedy??? 03.06.12, 09:52 Chciałabym jeden raz wybrać w wyszukiwarce swój rozmiar i po tym _jednym_ kliknięciu zobaczyć _wszystkie_ produkty (bluzki z każdym typem rękawa, każdy typ kiecki, itp), które mogę w danej chwili _kupić_ (czyli sklep ma to na stanie). Bardzo mi tego brakuje w nowym sklepie. I szczerze mówiąc, przez ten brak odczuwam zmianę sklepu jako zmianę na gorsze - bo robienie zakupów stało się dla mnie niewygodne. Jest mi obojętne, czy strona sklepu jest w fioletach czy w bielach. Ale klikanie w bluzkę, która mi się podoba i odkrywanie, że mojego rozmiaru nie ma - i tak 4 razy z rzędu - irytuje. A ostatnio tak sytuacja wygląda przy próbie kupienia bluzki 44BB/BBB z krótkim rękawem... Odpowiedz Link
magda2em Re: Wyszukiwanie po rozmiarach - kiedy??? 03.06.12, 10:38 Też tęsknię za wyszukiwarką całościową, jak w starym sklepie :( Odpowiedz Link
biubiu Re: Wyszukiwanie po rozmiarach - kiedy??? 03.06.12, 10:40 Zleciliśmy wykonanie wyszukiwarki po rozmiarach, czekamy na realizację, będzie na pewno. Odpowiedz Link
ariadna007 Re: Wyszukiwanie po rozmiarach - kiedy??? 04.06.12, 19:48 oj, żeby to tylko długo nie trwało :) bez tego wyszukiwania jestem pozbawiona swojej codziennej przyjemności :) Odpowiedz Link
rudaa26 Przeniesienie kont 21.05.12, 08:35 Nie chce zakładać nowego konta i czekam cierpliwie na przeniesienie starego. Minęło już sporo czasu i ze sklepu zniknęły już moje upatrzone ciuszki. Kiedy można się spodziewać aktualnego konta? Odpowiedz Link
balbina11 Re: www.biubiu.pl - co się dzieje ze sklepem? 23.05.12, 10:36 Codziennie sprawdzam czy są już sukienki maxi, a dzisiaj komunikat "strona w przygotowaniu". Jakaś awaria? Odpowiedz Link
beata-1978 Re: www.biubiu.pl - co się dzieje ze sklepem? 23.05.12, 15:00 W związku z pojawieniem się maxi-kiecek, chciałam dokonać zamówienia, ale moje konto nie zostało chyba przeniesione, bo nie jestem w stanie się zalogować. Historii zamówień też nie skopiowałam, bo nie było mnie w tym czasie w domu i nie miałam dostępu do neta. Czy mam zakładać nowe konto, czy można jakoś uaktualnić stare? I jak wygląda kwestia rabatów, bo wcześniej miałam stały (chyba 5%, ale głowy nie dam czy to nie byłą jakaś inna cyferka). Odpowiedz Link
anka-ania Re: www.biubiu.pl - co się dzieje ze sklepem? 23.05.12, 15:15 Tutaj Kinga pisała o rabacie powitalnym. Może jeszcze działa (daj znać, jeśli sprawdzisz), to przynajmniej to zamówienie będziesz miała ze zniżką. Moje konto też nie zostało przeniesione, a miałam 10% rabatu. Mam nadzieję, że sklep to nadrobi zanim zdecyduję się zamówić. Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu WELCOME 23.05.12, 15:41 Kod WELCOME jest aktywny przy pierwszych zakupach, daje powitalne 10%. Działa też Facebook i Face Book - 5% Oprócz tego są rabaty indywidualne, które cały czas uzupełniam. Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: www.biubiu.pl - co się dzieje ze sklepem? 23.05.12, 15:48 Beato- mieliśmy od serwisu info, że do 14 nam przeniosą bazę, ale jak widzę, nic się nie zmieniło, już tam dzwonię. Jeśli Ci zależy na czasie, to załóż proszę nowe konto, wpisz kod WELCOME, który daje 10%, a po przeniesieniu bazy - wszystko się napisze , a nie zdubluje (tak przynajmniej powiedzieli). Odpowiedz Link
beata-1978 Re: www.biubiu.pl - co się dzieje ze sklepem? 23.05.12, 16:25 Dziękuję za odpowiedź. W takim razie zakładam konto i kupuję sukienkę, bo nie mogę się jej doczekać :) Odpowiedz Link
magda2em Re: www.biubiu.pl - co się dzieje ze sklepem? 23.05.12, 19:47 Czy byłaby możliwość pokazywania ubrań na jeszcze jednej modelce, tym razem reprezentującej frakcję bb/bbb? Bo w tym momencie zdjęcia z modelką b/bb sobie, a to co faktycznie dostaję do łapek w bb/bbb sobie. Odpowiedz Link
magda2em Re: www.biubiu.pl - co się dzieje ze sklepem? 23.05.12, 19:58 Zwłaszcza jeśli chodzi o głębokość dekoltu/zabudowanie. Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: www.biubiu.pl - co się dzieje ze sklepem? 23.05.12, 19:59 W tej chwili nie mam takiej modelki. Wersje B/BB i BB/BBB nie różnią się tak, jak słynna Arabelka, owszem każdy biust wyglądać będzie inaczej, nawet tej samej wielkości, ale w samym ubraniu nie ma różnicy. W większych rozmiarach konfekcyjnych są większe dodatki luzowe, dla większych biustów jest więcej miejsca na biust. Sylwia zwykle ma na sobie deco i momentami podchodzi pod BB/BBB Odpowiedz Link
kis-moho Austria i Australia 23.05.12, 15:03 Donoszę, że austriackie klientki nadal nie mogą nic zamawiać, jest tylko Australia. Ja na razie na zakupy się nie wybieram, ale mam nadzieję, że Austria nie zostanie zapomniana w spisie krajów. Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: Austria i Australia 23.05.12, 15:45 Kis-moho, dzięki za info, już dodałam :) Odpowiedz Link
moderacja.lb Kradzieże na poczcie - rudaa26 28.05.12, 22:44 30.05.12, 17:05 W poprzednim wątku pojawił się ten temat, ale nie został rozwinięty. Poza tym myślałam że mnie nie dotyczy, aż do dziś. Przesyłkę odebrała moja Mama (kobieta po 70-tce). Po powrocie do domu jak zwykle z niecierpliwością otwieram przesyłke. Okazuje się, że z dwóch zamówionych bluzek- wyszczególnionych na zamówieniu brakuje jednej. Przyjżałam sie kopercie no i możliwe że była otwierana bo rogi były wygięte. Mam takie nerwy, że strach. Tak czekałam na obie bluzki. Pani Kingo co w tej sytuacji należy zrobic? Jak reklamować otworzoną przesyłkę? Piszę na forum bo tu łatwiej uzyskać odpowiedz. Odpowiedz Link
moderacja.lb la_parisienne.biubiu 29.05.12, 15:19 30.05.12, 17:06 Rudaa26- jeśli przy odbiorze przesyłki nie została zgłoszona reklamacja, to nikt już jej nie przyjmie :( Podaj mi proszę numer nadania, albo nazwisko na maila, a ja w programie pocztowym sprawdzę wagę tej przesyłki, aby wykluczyć naszą ewentualną pomyłkę - tylko tyle mogę zrobić. Odpowiedz Link
moderacja.lb rudaa26 29.05.12, 15:27 30.05.12, 17:06 apisałam już maila do sklepu. Czyli to oznacza że jestem w plecy bluzkę? Odpowiedz Link
moderacja.lb kis-moho 29.05.12, 21:06 30.05.12, 17:07 la_parisienne.biubiu napisała: > Rudaa26- jeśli przy odbiorze przesyłki nie została zgłoszona reklamacja, to nik > t już jej nie przyjmie :( Podaj mi proszę numer nadania, albo nazwisko na > maila, a ja w programie pocztowym sprawdzę wagę tej przesyłki, aby wykluczyć na > szą ewentualną pomyłkę - tylko tyle mogę zrobić. > > Czy to znaczy ze musze przed pania na poczcie rozpakowywac bielizne czy seks-zabawki, bo inaczej jak cos sie nie zgadza to jest moja wina? Serio taki jest stan prawny? Nie mialam pojecia :o( Odpowiedz Link
moderacja.lb rudaa26 30.05.12, 15:33 30.05.12, 17:08 Wczoraj złożyłam zeznania na policji i z góry mi powiedziano że raczej nic w tej sprawie nie osiągną - za mała szkodliwość. Dziękuję p. Kindze za takie załatwienie sprawy. Na pewno juz nie skorzystam z usług PP. Moim zdaniem to na poczcie lub w sortowni siedzi jakaś baba i rozpoznaję już że z firmy 3K idą fajne ciuchy i co ja interesuję to sobie zabiera. Odpowiedz Link
moderacja.lb kis-moho 30.05.12, 15:38 30.05.12, 17:08 > Moim zdaniem to na poczcie lub w sortowni siedzi jakaś baba i rozpoznaję już że > z firmy 3K idą fajne ciuchy i co ja interesuję to sobie zabiera. Wyobraziłam sobie babę z wąsem w sortowni... Ginie jeden rozmiar? Jeżeli tak, byłoby wiadomo, co można zamawiać przez PP mniej ryzykując. A tak serio, obawiam się, że ktoś kradnie i sprzedaje dalej. Odpowiedz Link
moderacja.lb balbina11 ☺ 30.05.12, 16:30 30.05.12, 17:09 No i już jestem w stresie, bo zamówiłam u Kingi sukienkę, a w innej firmie halkę. Oba zamówienia mają przyjść przez PP. Niestety z paczkomatami też mam przykre doświadczenie. Już prawie miesiąc czekam na przesyłkę, bo jak rejestrowałam się na ich stronie to się zawiesiła. Ich serwer nie dał rady. Zobaczymy co będzie dalej. Odpowiedz Link
cantemir koszule z dlugim rekawem 05.06.12, 00:16 Czy beda jeszcze doszywane brakujace rozmiary koszul Vanity Fair i Vanity Size w ciemnych kolorach? Jezeli tak, to kiedy beda dostepne? Chcialabym zamowic kilka koszul i nie wiem, czy powinnam czekac, czy zamawiac to co jeszcze jest. Moj rozmiar to 36BBB VS i 38BB(chyba) VF. Odpowiedz Link
kryklu Nie działa stare konto 14.07.12, 09:51 Ciągle nie mogę się zalogować na moje stare konto. Czy stare konta zostaną przeniesione do nowego sklepu, czy mam założyć nowe? Odpowiedz Link
ania.biulandia Re: Nie działa stare konto 14.07.12, 12:56 A próbowałaś opcji" przypomnij hasło"? Mnie też nie logowało, ale doczytałam, że stare konto powinno działać jak wygenerujesz nowe hasło. Teraz jest ok :) Odpowiedz Link
iq133 Re: www.biubiu.pl - 2 15.07.12, 22:01 Czy są jakieś rabaty dla stałych-starych klientek ? Odpowiedz Link
biubiu Re: www.biubiu.pl - 2 15.07.12, 22:47 Tak, rabaty pozostały, jeśli po zalogowaniu nie widzi Pani niższych cen, proszę o informację na maila. Odpowiedz Link
brzoza_101 zasady programu lojalnościowego 20.07.12, 21:41 Szukam na stronie zasad programu lojalnościowego i nie mogę znaleźć. Inne sklepy umieszczają to w swoim regulaminie np. Dopasowana czy Bellami: new.dopasowana.iai-shop.com/Regulamin-cterms-pol-1.html bellami.pl/prog-loj.pdf Czy gdzieś jest to jasno napisane jakie są te progi rabatowe, jaka jest ich ważność, czy rabat indywidualny obejmuje też produkty w promocyjnych cenach? Odpowiedz Link
biubiu Re: zasady programu lojalnościowego 21.07.12, 11:23 Brzozo - nie znajdziesz nigdzie zapisu o programie lojalnościowym, bowiem rabaty przyznawane indywidualne, są uznaniowe. Rabat indywidualny nigdy nie łączy się z innymi promocjami - klientka wybiera - rabat indywidualny czy promocja. Odpowiedz Link
mszn Czy przesyłki nadal giną? 26.07.12, 11:49 Chciałabym spróbować Paris, ale musiałabym zamówić dwa rozmiary do porównania i robi się niebezpiecznie - od kwietnia cicho na forum o ginących przesyłkach z biubiu, czy to znaczy, że sytuacja się poprawiła? Odpowiedz Link
mszn Re: Czy przesyłki nadal giną? 26.07.12, 20:57 Masz rację z kurierem, opcja mi umknęła, bo nie ma kosztów kuriera w kosztach wysyłki w regulaminie. Z drugiej strony nie mam polskiego numeru telefonu, a do tego będę się sporo przemieszczać, więc z kurierem mogą być przeboje. Tak źle i tak nieobrze. Odpowiedz Link
kis-moho Re: Czy przesyłki nadal giną? 26.07.12, 11:53 > Chciałabym spróbować Paris, ale musiałabym zamówić dwa rozmiary do porównania i > robi się niebezpiecznie Niebezpiecznie dla sklepu, a nie dla Ciebie (pomijając zamrożenie kasy na miesiąc, oczywiście). Odpowiedz Link
mszn Re: Czy przesyłki nadal giną? 26.07.12, 21:00 Zamrożenie kasy, użeranie się ze sklepem i pocztą, a wszystko to kiedy już dawno mnie nie będzie na miejscu. Odpowiedz Link
rudaa26 Re: Czy przesyłki nadal giną? 26.07.12, 15:17 Ja teraz skorzystałam z opcji paczkomatu i wszystko odbyło się perfekcyjnie. Także polecam. Odpowiedz Link
mszn Re: Czy przesyłki nadal giną? 26.07.12, 21:01 I to jest chyba najlepsza opcja. Rozumiem, że paczkomaty całkowicie omijają kanały Poczty Polskiej? Odpowiedz Link
biubiu Przesyłki P&P 26.07.12, 21:24 Od czerwca P&P nie zagubiła żadnej przesyłki, stosujemy bezpieczne koperty których nie można otworzyć w sposób niezauważalny. Przesyłki o wyższej wartości wysyłamy tylko za pośrednictwem paczkomatów i kuriera (wychodzi taniej i pewniej niż wartościowa przesyłka pocztowa). Paczkomat, niezależnie od wagi kosztuje 8,40 a kurier 18,00. Odpowiedz Link
biubiu Wakacje 27.07.12, 19:58 Sezon wakacyjny w pełni, wielu listonoszy jest na urlopach, często chodzą inne osoby spoza swojego rejonu, często nie zostawiają nawet awizo, a w systemie wisi "awizowano". Jeśli Wasza przesyłka nie dojdzie do Was w ciągu tygodnia (teoretycznie priorytet powinien dojść w 1 dzień, no ale nie zawsze idą tak wzorcowo) - prosimy o kontakt, sprawdzimy czy przesyłka nie czeka na właściciela na poczcie :) Odpowiedz Link
rudaa26 Re: Czy przesyłki nadal giną? 27.07.12, 15:31 A ja tylko dodam że dziś dostałam pismo z policji o umorzeniu dochodzenia w sprawie zaginionej bluzki. Nie wykryto sprawcy:( Odpowiedz Link
magdalaena1977 Re: www.biubiu.pl - 2 07.09.12, 23:40 Co z wyszukiwarką po rozmiarach ? IMHO to podstawowa funkcja sklepu z ciuchami / bielizną. Nowy format działa od maja a wyszukiwarki nadal nie ma. Odpowiedz Link
anka-ania no właśnie, kiedy wyszukiwarka po rozmiarach? 08.09.12, 11:46 Dzisiaj uświadomiłam sobie, że w mijającym sezonie NIC nie kupiłam w BiuBiu. Kilka razy wchodziłam na stronę sklepu, klikałam w interesujące mnie ubrania, ale akurat mojego rozmiaru już nie było. Nie wiem, czy znalazłabym go w innych, bo już nie chciało mi się sprawdzać. W starym sklepie często zdarzało mi się dorzucić jakiś ciuch do koszyka, nie dlatego, że mi się spodobał na pierwszy rzut oka, ale dlatego, że akurat był mój rozmiar (i bardzo często ciuch zostawał u mnie). Teraz nie ma na to szans - nie wiem, co sklep ma w ofercie. Drogie BiuBiu, u konkurencji zakupy robi się sprawniej! Odpowiedz Link
kasiadj07 Re: no właśnie, kiedy wyszukiwarka po rozmiarach? 08.09.12, 12:05 Też tak mam, parę razy weszłam, naklikałam się i nie znalazłam nic w swoim rozmiarze. Potem już mi się nie chciało. Odpowiedz Link
biubiu Re: no właśnie, kiedy wyszukiwarka po rozmiarach? 09.09.12, 12:13 Cały czas czekamy na wdrożenie szukajki. Odpowiedz Link
magda2em Re: no właśnie, kiedy wyszukiwarka po rozmiarach? 10.09.12, 17:51 A zniknięcie linku "nowości" to celowe działanie, czy psipadek...? Odpowiedz Link
biubiu Re: no właśnie, kiedy wyszukiwarka po rozmiarach? 10.09.12, 20:51 Ani celowe, ani psipadek, raczej automat ;) po prostu jeśli w dziale nowości nie ma żadnego aktywnego produktu - ten dział staje się niewidoczny. Kiedy uaktywnią się nowości - pojawi się. Odpowiedz Link
yaga7 Mail do sklepu 18.10.12, 20:27 Czy jeżeli nie otrzymałam automatycznego potwierdzenia (autoresponder) to wiadomość do sklepu nie dotarła? Odpowiedz Link
biubiu Re: Mail do sklepu 18.10.12, 23:08 Wiadomość dotarła, odpowiedź została wysłana, czy doszła? Odpowiedz Link
aleksandra_b błędy w zamawianiu portimao brown 05.11.12, 18:08 Przy dodawaniu do koszyka tej bluzki, wyskakuje mi ilość 5 szt. Przy próbie zmiany pojawia się "liczba minimalna to 1000 szt" (jakoś nie mam ochoty na tyle ;) ). Poza tym od kilku dni nie dostaję automatycznego potwierdzenia i żadnych odpowiedzi na maile, więc pewnie nie dotarły. Odpowiedz Link
biubiu Re: błędy w zamawianiu portimao brown 05.11.12, 19:02 Dziękujemy za informację, to był błąd w karcie produktu, już poprawiliśmy - dzięki Twojej czujności, jeszcze raz dziękujemy! Maila dostałam przed chwilą, poczta w zeszłym tygodniu lekko się zapchała, nie było nas kilka dni i w międzyczasie limit zapełnienia skrzynki przekroczył 90% co mogło spowodować problemy pocztowe, ale nie dalej jak do piątku. Odpowiedz Link
bebe.lapin mail bez potwierdzenia 09.12.12, 15:43 Paryzanko, wyslalam w sobote maila do sklepu, ale nie dostalam automatycznego potwierdzenia przyjecia. Mam wysylac jeszcze raz? Odpowiedz Link
amused.to.death Ponarzekam. 29.04.13, 15:19 Bo jestem coraz bardziej niezadowolona z obsługi. Kiedyś wszystko było bez problemu i aż się zastanawiałam dlaczego moja koleżanka zrezygnowała z zamawiania w biubiu (twierdząc, że kontakty i wyjaśnianie zajmuje jej tyle czasu, że szybciej z pepperberry coś zamówić...). No i teraz wiem dlaczego. Na początku była tylko długa dostawa. Ale ostatnio dostałam bluzkę w złym kolorze. Przyszła zaraz nowa. Niby powinnam się cieszyć, bo razem był kod na 10% zniżki, ale... a) stanie na poczcie to nie jest moje hobby więc bardzo się postarałam, żeby sprzedać komuś innemu i nie mieć kłopotu b) padł mi komputer z mailami, i prośba o zweryfikowanie zniżki 'za kłopoty' pozostała bez odpowiedzi. c) pytania mailowe musiałam powtarzać trzy razy zanim dostałam odpowiedź (niepełną). A teraz, po oczekiwaniu, aż moje zamówienie przestanie być w trakcie realizacji napisałam maila. Pani odpisując mi zwaliła winę na system, ale przecież to nie system ma do mnie przysłać maila 'z powodu błędu nie możemy zrealizować Pani zamówienia i proponujemy...' tylko właśnie Pani, która zwala winę na system... Maila odczytałam teraz po weekendzie, sklep jest teraz nieczynny przez dwa dni, a potem długi majowy weekend więc.. to sobie poczekam... :( Żeby było 'zabawniej' - jedną z bluzek zamówiłam dla koleżanki - tej, która przestała zamawiać z powodu problemów i która powiedziała 'tobie się udaje, to zamów i dla mnie'. No tak... Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: Ponarzekam. 29.04.13, 16:11 Bardzo przepraszamy za wszelkie niedogodności. Zaraz zajmę się Pani sprawą, mamy nową pracownicę, która się dopiero uczy. Odpowiedz Link
kasiamat00 Płatności przy wysyłce za granicę 14.05.13, 22:03 Uwaga, będzie zgryźliwie. Chciałam serdecznie pogratulować osobie, która wymyśliła, że przy wysyłce za granicę jedynym możliwym sposobem płatności jest PayPal. Rozumiem, że wymyślenie, że można mieszkać (albo czasowo przebywać) za granicą, a mimo to mieć konto w polskim banku, było za trudne. Aha, obostrzenie pojawiło się w "nowej, lepszej" wersji sklepu, jakieś dwa miesiące temu go nie było. Odpowiedz Link
kis-moho Re: Płatności przy wysyłce za granicę 14.05.13, 22:26 > Uwaga, będzie zgryźliwie. Chciałam serdecznie pogratulować osobie, która wymyśl > iła, że przy wysyłce za granicę jedynym możliwym sposobem płatności jest PayPal > . W poprzedniej wersji też tak było, narzekałam na to w styczniu. Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: Płatności przy wysyłce za granicę 15.05.13, 09:06 Przykro mi, że jesteś niezadowolona. Dotychczas był jeszcze DotPay, ale do dziś nie uruchomili nam płatności w nowym sklepie. Zaraz zadzwonię do nich z opr.... Nie ma natomiast możliwości płacenia przelewem i nigdy nie było, ponieważ zwroty wykonywane za granicę przez polskie konto (a jak jest sprzedaż, to może być później i zwrot zamówienia) to dodatkowa koszmarna opłata za przelew zagraniczny, nie jesteśmy w stanie podołać takim obciążeniom, mija się to z rachunkiem ekonomicznym. Natomiast zawsze można poprosić o inną dogodną formę płatności, na stronie sklepu jest czat online - można zapytać o wszystko - zachęcam do tej formy kontaktu. Odpowiedz Link
kis-moho Re: Płatności przy wysyłce za granicę 15.05.13, 09:32 Ale rzecz polega na tym, że wiele osób kupujących za granicą ma konto w polskim banku, a nie może płacić przelewem. Ja w praktyce robię przy zakupach w biubiu tak, że wpisuję w komentarz "zapłacę przelewem". Z tym, że gdybym nie znała firmy z forum i nie wiedziała że to nie problem to nie wiem czy bym się odważyła. Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: Płatności przy wysyłce za granicę 15.05.13, 10:11 Tak, wiem, jednak większość naszych klientek, to osoby mające konta w walucie i one często w ten sposób płaciły, co przy cenie przelewu 30pln za bluzkę wartą 59pln było kuriozum. Przykro mi, ale na dzień dzisiejszy nie ma możliwości uruchomienia takiej opcji przy zamówieniach za granicę, bo nie jesteśmy w stanie rozdzielić tego, kto ma konto w pln, a kto w walucie. Jest możliwość zapłaty kartą - w dowolnej walucie (tzn. będzie, kiedy Dotpay się w końcu uruchomi). To ogólnie przyjęty sposób regulowania płatności, za granicą w sklepach internetowych możliwości wpłaty na konto nie ma. Odpowiedz Link
kis-moho Re: Płatności przy wysyłce za granicę 15.05.13, 10:25 Ale jak rozumiem przy uzgodnieniu z Wami można jak dawniej płacić przelewem z polskiego konta? Dla mnie to szczerze mówiąc optymalna forma, i działającą we wszystkich prawie sklepach. Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: Płatności przy wysyłce za granicę 15.05.13, 11:01 Tak, oczywiście, z konta złotówkowego - zawsze można, nie ma problemu :) Odpowiedz Link
aleksandra_b numer zamówienia 07.06.13, 18:39 Zauważyłam, że po zmianach w sklepie na dowodzie zakupu nie ma numeru zamówienia. Jest to nieco uciążliwe przy zwrotach, bo na formularzu trzeba ten numer wpisać, więc konieczne jest odpalenie komputera i zajrzenie do zamówienia. Czy można by to zmienić? :) No chyba że ten numer gdzieś jest, a mnie wzrok szwankuje. Odpowiedz Link