Dodaj do ulubionych

VANITY FAIR - 2

08.01.10, 19:28
Wątek poświęcony stanikom firmy VANITY FAIR -
zapraszam do opisywania konkretnych modeli, wymiany doświadczeń z ich
użytkowania, uwag na temat rozmiarówki itp.

W TYTULE wypowiedzi podajemy zawsze NAZWĘ MODELU - bez względu na to, czy
opisujemy model, który już nosimy, czy pytamy o jakiś, który dopiero planujemy
kupić.

Poprzedni wątek (zarchiwizowany):

forum.gazeta.pl/forum/w,32203,33899462,0,VANITY_FAIR.html
Obserwuj wątek
    • ankh_morkpork VF Pure Bra - black - 32HH 08.01.10, 19:48
      Dotarła do mnie w tym tygodniu paczka z Bravissimo, a w niej biustonosz Vanity Fair Pure, kolor czarny, rozmiar z metki: 32HH.

Wymiary otrzymanego egzemplarza:
      - obwód w spoczynku: 74 cm (!),
      - obwód max naciągniety: 87 cm,
      - długość fiszbiny (długość U): 38,5 cm,
      - odległość między końcami fiszbiny (szerokość U): 18 cm,
      - odległość pomiędzy skrajnymi końcami fiszbin (szerokość UU): 36 cm,
      - wysokość wzmocnień bocznych: 9,5 cm,
      - wysokość mostka: 12 cm,
      - szerokość ramiączek: 24 mm.

Stanik zostanie odesłany. Przede wszystkim z powodu kształtu, jaki nadaje mojemu biustowi: sterczące w górę rakiety. Freya Pollyanna (30J) czy Antoinette (32HH) w porównaniu do niego robią mi kształt wręcz boski. Kompletna niekompatybilność, spotęgowana przez za luźny obwód. Zapięcie się na środkową haftkę nic nie dało, nadal był za luźny. Trzy razy mierzyłam jego długość w spoczynku i porównywałam z metką. Stoi na niej jak byk: 32HH. Ale nie jest to metka materiałowa wszyta w obwód, tylko papierowa na plastikowej "nitce". Może "metkujący coś pomylił?

Materiał miseczek gruby w dotyku, przyjemny. Fiszbiny jak w np. Panache Harmony, nie wbudowane w obwód. Ramiączka od spodu gładziutkie i milutkie. Niskie boczki (boczne fiszbiny 9,5 cm), co sprawia, że nieco pochlipuję pod nosem, bo te staniki, które mam, prawie odcinają mi ręce w pachach, a ten jest niski, w sam raz.
    • yo_anka Pure 32J 23.02.10, 22:19
      czarny
      Rozmiar 32J

Wrażenia ogólne – dziwny
      Robi zadarte noski lub dzióbki jak kto woli
      Ale o ile Pure nie było złe jeśli chodzi o dzioby, pod bluzką to nawet wyglądało
      ok, to obwód był kiepski:
      70-tka w spoczynku nowa nie noszona miała 73cm!
      Rozciągała się jak guma od gaci – nie wyciskałam z niej maxa bo nowy, ale miała
      bardzo duży potencjał na rozciąganie

W składzie ma bawełnę, dość miły dla skóry.
      Fiszbiny stosunkowo wąskie
      Boczki niskie ale za to mostek dla odmiany bardzo wysoki

Pomiary luźno: 32J

obwód od pierwszych od ostatnich haftek 70-73
      boczki wysokość 9,5
      mostek wysokość 12
      szerokość fiszbiny U na końcach 18,5

W sumie i tak za mały, więc wrócił do Bravissimo
      • kasia_s80 Re: Pure 32J 07.07.10, 07:57
        Potwierdzam, rozciągliwiec i wysoki w mostku jak full cup.
        Opis mojego poniżej:
        Vanity Fair L760 Pure balkonette 32J / 70J.
        Kolor black/noir - czarny.
        Miseczki miękkie, na fiszbinach szyte z trzech części. Zapięcie 3x3.
        Pod biustem rozciąga się max do ok.87-90cm!,
        obwód bez naciągnięcia - 72-75cm! (1-sza i 3 haftka).
        Rozstaw fiszbiny (mierzony wewnątrz bez szerokości fiszbiny) - ok. 18 cm;
        długość fiszbiny ok.39cm,
        szerokość od jednego końca fiszbiny do końca drugiej ok.37cm,
        wysokość w mostku 12cm,
        głębokość miseczki (mierzona od wewnętrznej strony fiszbiny przez środek
        miseczki do drugiego końca fiszbiny) - ok. 33 cm.
        Ramiączka regulowane o szerokości 2,4cm (tutaj przesadzili)
        Obwód rozciągliwy, miska standardowa. W/g mnie pancernik, ale przynajmniej nie
        odcina mi ramion.
        • marciasek Pure to NIE jest rozciągliwiec 08.10.10, 01:29
          To specyficzny stanik, któremu przyszywają za długi obwód i trzeba zamawiać mniejszy o 2 oczka w obwodzie (oczywiście z przeliczona miską). Jednak ten obwód, gdy już jest odpowiednio dobrany, nie jest rozciągliwy! Jest przyjemny w noszeniu i bardzo stabilny. Ten model nie wymaga strasznego ściskania - wystarczy lekki opór na ciele i siedzi jak przyklejony. Świetnie unosi i zbiera z boków duży biust. Super konstrukcja zwłaszcza dla lejących się piersi. Oczywiście, wygląda jak wygląda, nazwijmy go "retro" - ale przecież nie każdemu to przeszkadza, nie?

Powtarzam zatem: Pure Bra to nie jest rozciągliwiec tylko ma za długi obwód (nie wiedzieć czemu).
    • athena1983 SIDE SHAPING 70G 04.03.10, 14:13
      Widze że na brastopie sporo jest staników firmy Vanity Fair i jestem
      ciekawa jakie są o nich opinnie mam chęć zakupić SIDE SHAPING 70G
      albo SIDE SHAPE 70G moje wymiary obecnie to 76/101 czy coś koło tego
      teraz mam na sobie Debenhamsa 70G (modelu nie pamiętam) i jest
      idealny.
      Czy wszystkie te staniki są rozciągliwe??
      Jak wypadają miseczki??
    • kasia.winna Side shape full bra black.cranberry 32F 30.03.10, 18:50
      Skusilam sie na promocje i nie zaluje.
      Na moje 73/96 jest OK. Obwod trzyma (w spoczynku 68 maksymalnie rozciagniety 76
      cm). Miski raczej z tych wiekszych. Dobrze zbiera z bokow, robi zadarte noski.
      Jest bardzo ladny, w kolorze zgaszonej czerwieni, na czarnej koronce sa czerwone
      akcenty. Wierzch ma z milej w dotyku dzianiny, podszyty solidnym czarnym czyms
      podobnym do materialu, z ktorego robia kraglokaskowa Portie. Ramiaczka
      elastyczne na calej dlugosci, maja brzeg w zabki i adamaszkowy desen, nie sa
      przesadnie ozdobne. Na mostku element ozdobczy w formie zdechlego nietoperza z
      czarnej aksamitki, przeznaczony do odprucia.
    • femalespirit Pure 34 FF bialy 30.03.10, 23:14
      Bardzo wysoki mostek, nie wbija mi sie, niskie boczki, bardzo przyjemny material. Swietnie sie pierze. Obwod dosc luzny, miseczki standardowe. Nieco staroswiecki wyglad, odrobine dziobuje, ale pod bluzka wyglada calkiem dobrze. Jeden z moich ulubiencow.
    • wroobela Re: VANITY FAIR - 2 - wave i i vintage 22.06.10, 22:03
      www.brastop.com/SetDetails.aspx?setId=2306&Product=Vanity_Fair_Wave_3/4_Cup_Bra_Navy

www.brastop.com/SetDetails.aspx?setId=2307&Product=Vanity_Fair_Vintage_Bra_Black/Pink

Są teraz w dobrej cenie i chciałabym kupić. Normalnie nosze 34F lub
      36 DD. Czy te staniki sa rozciagliwe? Macie jakieś zdanie na ich
      temat? Może odradzacie? To spory wydatek i ryzyko zamawiać przez
      Internet, więc chciałabym mieć jak najwięcej informacji zanim kupię.
      • dorotaifilip wave i i vintage 07.07.10, 13:37
        Może popytaj w sklepie inernetowym bellami.
        Ma biustonosze Vanity Fair i to w całkiem przyjemnych cenach.
        Jak kupowałam kiedyś u nich biustonosz marki nowej dla mnie, to
        byłam bardzo zadowlona z kontaktu mailowego - a dużo pytań miałam.
        pozdrawiam - dorota
      • kasica_k Re: VANITY FAIR - 2 - wave i i vintage 08.10.10, 03:14
        Przymierzałam w Bellami, choć nie pamiętam nazwy modelu. Obwód bardzo szeroki - na oko stabilny, ale po prostu nietypowo szeroki, więc musiałabym wziąć mniejszy, ale akurat nie było. Poza tym bardzo przyjemny w dotyku i dobrej jakości.
    • moniakociara Pretty 30GG 08.10.10, 01:10
      Zakupiłam i nie trafiłam :)
      Zmierzyłam centymetrem obwód w spoczynku i az nie wierzyłam, całe 76cm (!!), który miał być na 65. Miski wydawały mi sie małe, za małe, mostek wysoki, stanik bardzo zabudowany. Materiał średnio przyjemny, sztywny, miałam skojarzenie z wykrochmalona pościela ;)
    • liveveb Pure 30 HH 01.11.10, 20:34
      Kupowalam troszke w ciemno - ale zupełnie nie żałuję. Rzeczywiscie obwód raczej 32 niz 30, miska zgodna z rozmiarem 30 HH - w tym samym czasie kupiłam harmony 30 hh i miski wydają się być identyczne.
      Komfort noszenia niesamowity - bawełna jest super delikatna i miła w noszeniu. Wielki plus za dużą możliwość regulacji ramiączek, malutki minus za nieznaczne optyczne powiększanie piersi i nadawanie kształtu piersi od którego chyba odwykłyśmy.
      Zdjęcie katalogowe stanika albo mocno skorygowane photo shopem albo dziewczyna ma malutkie piersi a reszta to wypełniacz silikonowy.
      www.bravissimo.com/products/lingerie/everyday-essentials/vanity-fair/balconette-bras/vf25-details.aspx?colour=Pink
    • kryklu Cotton Comfort 34FF 08.01.11, 20:08
      Przed kilkoma miesiącami, szukając stanika do spania, znudzona Shock Absorberami, kupiłam na eBay'u Cotton Comfort czarny 34FF - jeszcze sygnowany marką Vanity Fair, teraz to jest Bestform.
      Obwód bardzo ścisły (normalnie noszę effuniaki "70" , a "święta trójca" brytyjczyków jest na mnie dobra raczej w rozmiarze 30).
      Konstrukcja tego stanika bardzo mnie rozczarowała. Miseczki są uszyte z milutkiego, ale bardzo rozciągliwego materiału, natomiast koronka w górnej części jest zupełnie nieelastyczna i jak blacha przyciska od góry moje piersi, które dzięki rozciągliwym miseczkom uciekają w dół i na boki.
      Ramiączka są szerokie, zupełnie nierozciągliwe, regulowane tylko na krótkim tylnym odcinku. Przednia szeroka część jest pokryta milutkim (miseczkowym) materiałem od zewnątrz, a od strony ciała jest sztywny, nieprzyjemny materiał.
      Krawędzie ramiączek i miseczek są sztywne i ostre - boleśnie wbijają się w mój tłuszczyk i przyszczypują skórę.
      Zapięcie bardzo szerokie, 4-haftkowe (to mi się podoba). Niestety stanik jest bardzo zabudowany pod pachami, co w połączeniu z ostrymi krawędziami zmusiło mnie do maksymalnego poluzowania ramiączek. Z kolei luźne ramiączka + zerowe podtrzymanie przez miseczki dało efekt smutnego zwisu. Paradoksalnie moje piersi lepiej wyglądają bez stanika, bo wtedy nie są spłaszczane od góry tą sztywną koronką.
      Podsumowując: stanik wcale nie podtrzymujący biustu i do tego niewygodny. Ani do noszenia w dzień, ani do spania. Przemęczyłam w nim jedną noc, więcej nie mam zamiaru. Upranie nie uczyniło go bardziej przyjaznym.
    • yaga7 BESTFORM Panama Bra 27.01.11, 14:39
      Chyba tu mam się wpisać?

Zakupiony w Bravissimo, 32GG.
      Dizajnowo bardzo fajny, ale rozmiarowo porażka. Przy 78 ciasno pod biustem zapinam się na najciaśniejszą haftkę :(
      Natomiast miskowo jest ok, powiedziałabym, że jest wielkomiskowy.

Ciekawa jestem, czy inne Bestformy też są tak rozciągliwe?
    • super.anczysko Salina - Bestform 02.02.11, 08:09
      Salina czarna, rozmiar 80 F
      Przeklejam swoją opinię ze sklepu (noszebiustonosze.pl), w którym nabyłam ów model.

Bardzo wygodny biustonosz i piękny, to trzeba mu bezapelacyjnie przyznać. Jeśli jednak ktoś spodziewa się jędrnych jabłuszek, to raczej niech wybierze inny model. Ten ładnie zbiera biust z boków, dobrze podtrzymuje. Koronka miseczek kończy się wyoko, więc raczej do głębokich dekoltów też się nie nadaje (no chyba, że któraś lubi wystającą koronkę - ta akurat w sam raz nadaje się do wystawania, jest przepiękna). Niodpartą zaletą tego stanika jest szalona wygoda, jego elastyczność i miękkość niewpływająca na komfort noszenia i przede wszystkim fiszbiny. Nie wiem co tam producent do nich "domieszał", ale ja, która ma wręcz uczulenie na wysokie, sztywne fiszbiny (jestem wybitnie antypanachowa), w tym staniku czuję się wyśmienicie, pomimo właśnie wysokich fiszbin. Brawo, znalazłam markę poza kaśką, w której będę się czuła równie dobrze.
      Mój rozmiar 80 F, pod biustem mam faktycznie 87 - stanik jest przyjemnie ściśliwy, a to, że ma w składzie wiskozę sprawia chyba, że jest równocześnie fajnie elastyczno-rozciągliwy. No nie umiem tego wyrazić słowami, w każdym razie jest ścisły ale jakoś tak miło:)
      Ogólnie daję mu piątkę z plusem - za jakość wykonania (naprawdę przepiękny, w kazdym detalu), za wygodę, za miękkość, a przede wszystkim za fiszbiny!
    • ciemnogrodzianka Bestform Sophie 13.03.11, 18:13
      Wczoraj kupiony 32G. Lezy idealnie. Pierwszy od dawna stanik ktory nie zostawia sladow na mostku. Kolor trochę typu brudny beż ale ze względu na układanie piersi jestem w stanie wybaczyć.
      Na metce jakoś nazwy modelu nie znalazłam tylko numer 772
    • arwena-g model 767 10.06.11, 20:21
      Biustonosz VANITY FAIR /BESTFORM model 767, rozmiar 70FF w kolorze brzoskwiniowym jak dla mnie ( chociaż na metce jest pink). Hafty na żywo w kolorze brązowo brzoskwiniowym. Bardzo miękki , miły materiał drukowany w drobne kropeczki i solidne wykonanie. Miseczki podszyte dodatkowa warstwą materiału, szyte z czterech części – z panelem bocznym. Fiszbiny jak dla mnie wąskie, wbijają mi się pod prawą (tylko) pachę. Obwód typowa 70-tka wykonany z dwóch warstw grubej elastycznej siatki – na pewno się szybko nie rozciągnie (albo wcale). Zapięcie, uwaga 3x3, ale dość wąskie. Ramiączka dość krótkie (w porównaniu z Freyą czy Panache), regulowane w całości i od spodu karbowane – to karbowanie jest bardzo miękkie, jakby welurowe. Śliczna kokardka w kropeczki na mostku. Z przodu wygląda na mnie rewelacyjnie, ale niestety z boku widać jak górą wbija mi się w piersi. Dla lubiących bardziej zamknięte kroje byłby pewnie idealny. Dla mnie zbyt zamknięty i zbyt wąskofiszbinowy, może też 75-tka byłaby lepsza.
    • tfu.tfu Bestform Shannon 34E 02.04.12, 11:03
      Dostałam na gwiazdkę i ponosiłam. Pierwsze wrażenie było mieszane: obwód miał być standardowy, okazał się ścisły (porównywalny do 32E fantasie w ścisłym modelu Anna) i "sznurkowy". Miseczki mam wrażenie są minimalnie mniejsze niż standard, siateczka nie jest niestety miękka, raczej sztywna i mało podatna na zmiękczanie, na mnie na dodatek wściekle ten biustonosz rakietuje i jednocześnie spłaszcza oraz tnie. Pożądałam full-cupa, zostałam z rozczarowaniem. Noszę czasem, ale bez przyjemności. Na plus: fajne wąskie fiszbiny o dobrej długości, chociaż sztywne i mało plastyczne. Noszę się z zamiarem odpancernienia, bo jednak wizualnie jest piękny. Jak już odpancernię to dodam wrażenia.
      Side support (wstawka boczna od wewnętrznej strony miseczki) w moim rozmiarze to jednak pomyłka, nosząc 34FF piałam z zachwytu, 34E jednak nie potrzebuje takiego zabiegu. Ech, szkoda, bo to pierwszy biały stanik, który mi się podoba.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka