Dodaj do ulubionych

Li PARIE/EWA BIEN/zapraszamy testerki

21.03.10, 17:06
Zapraszam na na testowanie bielizny Ewy Bien
25 marca czwartek 2010
godz: 14:00 - 18:00
CEL - testujemy bieliznę i kostiumy kąpielowe, zbieramy uwagi i sugestie, omawiamy wymagania rynku.
Warsztaty są zorganizowane na potrzeby opracowania prawidłowych konstrukcji bielizny i kostiumów kąpielowych, spełniających wymagania brafittingu.
BIELIZNA- będzie dostępna duża część aktualnej kolekcji bielizny we wszystkich oferowanych rozmiarach i konstrukcjach.
KOSTIUMY KĄPIELOWE - również będzie dostępna część kolekcji, kilka modeli w obwodach od 60 cm pod biustem. Kolekcja skierowana w stronę BIUŚCIASTYCH.
Ewa Bien rozpoczynała swoją działalność na Polskim rynku bieliźnianym jako wiodący producent kostiumów kąpielowych. Warto wykorzystać to doświadczenie. Zainteresuje Was kilka konstrukcji, które perfekcyjnie podtrzymują biust, wesoła i energetyczna kolorystyka.
Zapraszam wszystkie Panie aktywnie działające na rzecz rozwoju branży bieliźnianej w Polsce. Warsztaty mają na celu wspieranie rozwoju polskich firm bieliźniarskich.

Mamy przyjemność gościć Marię vel Maheda www.maheda.eu oraz Kasicę www.stanikomania.pl
Będą obecne: Ewa Bien – właściciel firmy oraz konstruktorka i technolog
Miejsce:
Li PARIE lingerie
ZŁOTE TARASY
piętro I lokal 148,149
www.zlotetarasy.pl/plan/1
ul. Złota 59
00-120 Warszawa
22 2430986,
sklep1@liparie.pl
jola@liparie.pl
www.bieliznaliparie.pl

Zapraszam
Jolanta Lewicka
Obserwuj wątek
    • roza_am to już jutro! 24.03.10, 22:09
      Małe Lobby się wybiera. Mam nadzieję, że i od nas ktoś się na testy wybierze.
      • kasica_k Re: to już jutro! 25.03.10, 02:02
        Ja się wybieram, zobaczymy, co też ciekawego przyniesie Ewa Bień.
    • kasica_k Sprawozdanie :) 25.03.10, 21:57
      Byłam królikiem doświadczalnym - oto wrażenia. Ewa Bień ma jeszcze dużo do
      zrobienia w kwestii dużych miseczek (małych też), ale nasze uwagi były słuchane
      i notowane z wielką uwagą. Zwracałyśmy uwagę m.in. na rozciągliwość, zbyt niskie
      boczki, za krótkie i wąskie fiszbiny. Na razie żaden z biustonoszy na mnie nie
      pasował - być może mniejsze i lżejsze biusty (okolice np. polskiego E czy F w
      średnich obwodach) dobrałyby coś dla siebie, pod warunkiem, że zaakceptowałyby
      rozciągliwe obwody. Podobne uwagi dotyczą kostiumów kąpielowych - udało mi się
      przymierzyć jeden biustonosz, niestety trudno tu pisać o szczegółach kroju
      miseczki, bo był bardzo za mały :) ale rozciągliwy obwód i ramiączka dały się
      zauważyć. Podsumowując, spotkanie z przedstawicielkami firmy Ewa Bień wydaje mi
      się owocne - zobaczymy, co z tego, co udało nam się ustalić, zostanie wcielone w
      życie. Plusem są ładne koronki i kolory, w przyniesionej przez panie kolekcji
      był piękny słodki róż, kobalt, czerwone wino, wszystkie biustonosze były ładnie
      wykończone i przyjemne w dotyku.

Poza tym naprzymierzałam się Kris Line (dobre kroje, tylko b. nierówne rozmiary
      - np. w Brillant w 75 dusił, 80 podjeżdżał) i Dalii (semi-softy na bazie modelu
      Kaszmir - bardzo OK). Podobne spotkanie z Kris Line szykuje się w czerwcu. Ze
      strony sklepu - sprawna organizacja, otwartość i entuzjazm, należy się duża
      pochwała. Dziękuję za zaproszenie i mam nadzieję, że tego typu spotkań z
      polskimi producentami uda się zorganizować więcej i że będą z tego płynęły
      konkretne korzyści dla nas - klientek.

Czekam na wrażenia innych obecnych :)
      • aleksandralm Interesujace:) 26.03.10, 14:37
        Ciekawe, ile wody w Tagu uplynie zanim tutaj sie uda rozruszac
        biusciasty ruch na tyle zeby tutejsi producenci zaczeli sluchac
        klientek...
      • akj77 Re: Sprawozdanie :) 26.03.10, 14:40
        kasica_k napisała:

> Byłam królikiem doświadczalnym - oto wrażenia. Ewa Bień ma jeszcze dużo do
        > zrobienia w kwestii dużych miseczek (małych też), ale nasze uwagi były słuchane
        > i notowane z wielką uwagą. Zwracałyśmy uwagę m.in. na rozciągliwość, zbyt niski
        > e
        > boczki, za krótkie i wąskie fiszbiny.

A ja właśnie tymi niskimi boczkami i krótkimi fiszbinami byłam zachwycona :-)
        Niemal wszystko inne jest dla mnie zwykle za wysokie i obcina ręce.
        Niestety z powodu rozciągliwego obwodu też nie weszłam w rozmiarówkę - 75J było
        na mnie dobre w miskach, ale zbyt luźne w obwodzie.
        Inne plusy mierzonych staników to wygląd i - na ile można to było ocenić przy
        krótkim mierzeniu - wygoda. Miękkie, koronkowe, niezabudowane po same pachy
        balkonetki w ładnych kolorach - chcę takie nosić! Przy obecnych obwodach jednak
        potrzebowałabym jakieś 70J-70K, mimo że mam pod biustem 78 cm na ścisku.

Widzę w marce Ewa Bień duży potencjał dla większych biustów, ale jest jeszcze
        trochę pracy - wzmocnienie obwodów, zwiększenie rozmiarówki misek, poprawienie
        niektórych fasonów, np. ten śliczny różowy stanik robił na biuście dziwny schodek.

Kostium mierzyłam jakieś 75F, nie bardzo jest o czym mówić, ponieważ to kilka
        miseczek mniej, niż noszę. Ładny był, to trzeba przyznać ;-) Może jakieś tankini
        będą?

> Poza tym naprzymierzałam się Kris Line (dobre kroje, tylko b. nierówne rozmiary
        > - np. w Brillant w 75 dusił, 80 podjeżdżał) i Dalii (semi-softy na bazie modelu
        > Kaszmir - bardzo OK). Podobne spotkanie z Kris Line szykuje się w czerwcu.

O tak, ja przymierzyłam trzy Krisy w rozmiarze 75GG - różnice sięgały na oko
        dwóch rozmiarów miseczek. Niestety, ten, który nie był za mały, odcinał mi
        całkiem ręce z przodu - a szkoda, bo to ładny model był (ciemnozielona Emma
        zdaje się)
        A Dalię, taki semisoft zielony ze wzorkami, też zmierzyłam i jakby było 70J (bo
        to 75I jakieś luźnawe było), to kto wie, czy bym się nie skusiła od razu. Piękny
        kształt biustu.

Ze
        > strony sklepu - sprawna organizacja, otwartość i entuzjazm, należy się duża
        > pochwała. Dziękuję za zaproszenie i mam nadzieję, że tego typu spotkań z
        > polskimi producentami uda się zorganizować więcej i że będą z tego płynęły
        > konkretne korzyści dla nas - klientek.

Pod tym mogę się tylko podpisać :-) I czekam na podobne inicjatywy z udziałem
        innych polskich firm bieliźnianych. Niech pokażą Panache, że G+ można zrobić
        lepiej ;-)
        • pinupgirl_dg Re: Sprawozdanie :) 26.03.10, 15:02
          > Może jakieś tankini będą?

Też na to czekam jak na szpilkach :).
        • kasica_k Re: Sprawozdanie :) 26.03.10, 15:36
          akj77 napisała:

> Przy obecnych obwodach jednak
          > potrzebowałabym jakieś 70J-70K, mimo że mam pod biustem 78 cm na ścisku.

Przymierzałam 70J - miseczki były wciąż za małe, a obwód prawie dobry (! przy 80
          na ścisku!), ale miał wszystkie te wady, o których pisałam - za niski, ciągnął
          się jak guuuma, a miseczki miały za wąskie fiszbiny. Ogólnie: wylewałam się z
          niego wszystkimi porami i co za tym idzie, marnie podtrzymywał. A, i jeszcze
          ramiączka mocno gumiaste. Nie robiłam testów skokowych, ale podejrzewam wysoki
          poziom baunsu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka