agata30 Re: kiedy halfcup? 30.04.10, 14:38 Czy wiosna pojawia sie w sklepie miekkie biustonosze halfcup? Plunge na piance super, uzytkuje dwa modele i chetnie bym latem weszala w posiadanie mekkiego koronkowego stanika:) Odpowiedz Link
ziutka23 Cielak - 65F 30.04.10, 17:07 Wg mnie miska mniejsza niż w Bakłażanie (mimo iż ten użytkowany i po praniach), wbrew zapewnieniom sklepu, nie do końca ten sam krój / fason - tu mniejsza niż w Bakłażanie część odfiszbinowa, większa ta od szwu do piersi, przez co piersi gdzieś się gubią, nie ma spektakularnego efektu plandżowego. Stanik spłaszcza i rozpycha piersi na boki (możliwe, że z uwagi na przymałość). Odpowiedz Link
anna-na Miękkie Effuniaki vs. piankowe --> wątpliwość! 30.04.10, 21:08 Mam pytanie do osób, które w minionych sezonach miały okazję skonfrontować Effuniaki typu "plunge" z modelami miękkimi (czyli bez gąbki). Jak wygląda sprawa rozmiaru? Czy mając doświadczenie z plunge'ami spokojnie mogę celować w ten sam rozmiar przy kupnie miękkiego stanika? A może któraś z Was miała złe doświadczenie w związku z innym kształtem fiszbin czy "bryłą" miski? Wkrótce mają się pokazać miękkie Effuniaki ;) i sądzę, że będę jedną z pierwszych zdecydowanych, niezależnie od koloru i wzoru. Wolałabym uniknąć niespodzianek, stąd próba rozeznania się w temacie. Z góry dzięki! Odpowiedz Link
camilcia Re: Miękkie Effuniaki vs. piankowe --> wątpli 30.04.10, 23:05 ja mam, rozmiar ten sam, ale moj half-cup jest ze zlotowych pojedynczych stanikow, wiec trudno tu porownywac do tych nowych, ktore maja się pojawic (nawet nie widzialam zapowiedzi, są gdzieś?) jest w fotach na balkonetce, wymiary i porownania tez są dla mnie super wygodny :) Odpowiedz Link
anna-na Re: Miękkie Effuniaki vs. piankowe --> wątpli 01.05.10, 13:56 Dziękuję za odpowiedź! Zapowiedzi były kiedyś gdzies w internecie, ale to dawno i nieprawda ;) Ja zapytałam o miękkie modele w wątku sklepu Ewa-Michalak i p. Ewa odpisała, że się szykują, stąd wiem. Odpowiedz Link
black_halo Doskonale wiesci 02.05.10, 10:52 Odkad zobaczylam jednego niebieskiego halfcupa na balkonetce sni mi sie po nocach. Jak tylko sie pojawia to bede pierwsza co kupi bo plunge wybitnie mi nie podchodza chociaz effuniakow nie probowalam :d Odpowiedz Link
polta Re: Miękkie Effuniaki vs. piankowe --> wątpli 30.04.10, 23:10 Ja mam effuniaki z prototypów miękkie i te z obecnej kolekcji. Rozmiar wybrany wtedy miałam taki sam jak teraz, czyli 80FF (poza kratką 80GG, ale tamten miał podobno źle wszytą metkę). Problemem w halfcupach może stać się właśnie niskie zabudowanie miski. Przy spokojnym spacerze nie było problemu, ale przy przebiegnięciu kilku metrów do autobusu biust dosłownie wyskakiwał ze stanika. Koronka u góry piersi była prosta (nie zaokrąglała się u góry), odstawała i tym samym niezbyt dobrze trzymała biust na miejscu. Ale jak wiadomo Ewa od tego czasu (jakieś ponad 2 lata) udoskonalała konstrukcję. Zresztą w dopasowanej pokazała na sobie satysfakcjonujący ją krój halfcupa i miał on już zebrany nadmiar koronki, wyższy mostek, i inaczej rozwiązane łączenie ramiączek z miską stanika. Przypuszczam, że w związku z czasem oczekiwania na halfcupy, konstrukcja, którą zaoferuje nam Ewa będzie znacznie poprawiona i nie będzie większego sensu porównywać jej do prototypów, które pojawiały się 2-3 lata temu. Odpowiedz Link
anna-na Re: Miękkie Effuniaki vs. piankowe --> wątpli 01.05.10, 13:53 polta napisała: > Ja mam effuniaki z prototypów miękkie i te z obecnej kolekcji. Rozmiar wybrany > wtedy miałam taki sam jak teraz, czyli 80FF (poza kratką 80GG, ale tamten miał > podobno źle wszytą metkę). Problemem w halfcupach może stać się właśnie niskie > zabudowanie miski. Przy spokojnym spacerze nie było problemu, ale przy > przebiegnięciu kilku metrów do autobusu biust dosłownie wyskakiwał ze stanika. > Koronka u góry piersi była prosta (nie zaokrąglała się u góry), odstawała i tym > samym niezbyt dobrze trzymała biust na miejscu. U mnie w grę wchodzi sporo mniejszy rozmiar, więc może nie byłby to taki problem. Ale dzięki za uwagę :) > Ale jak wiadomo Ewa od tego czasu (jakieś ponad 2 lata) udoskonalała > konstrukcję. Zresztą w dopasowanej pokazała na sobie satysfakcjonujący ją krój > halfcupa i miał on już zebrany nadmiar koronki, wyższy mostek, i inaczej > rozwiązane łączenie ramiączek z miską stanika. > > Przypuszczam, że w związku z czasem oczekiwania na halfcupy, konstrukcja, którą > zaoferuje nam Ewa będzie znacznie poprawiona i nie będzie większego sensu > porównywać jej do prototypów, które pojawiały się 2-3 lata temu. Tak, tak, z pewnością nie ma co porównywać, byłam po prostu ciekawa, na ile te staniki w praktyce się różnią - a nuż, znalazłaby się osoba, której plunge leżał idealnie, a miękki halfcup zupełnie sie nie nadawał do uzytku. Ale Wasze odpowiedzi jak na razie nie potwierdzają moich obaw. Odpowiedz Link
slotna Plisowany karmin i dzinsowy - potrzebne porownanie 30.04.10, 21:28 Czy jakas dobra dusza, ktora ma oba te staniki (zwlaszcza w okolicach 75H), moze mi powiedziec, jak sie maja do siebie rozmiarowo? Bo chce wymienic za duzy i za sztywny mech i nie bardzo wiem na co, chyba najbardziej pasowalby mi karmin, ale nie jestem pewna, jakas wziac miseczke. Odpowiedz Link
kryklu Re: Plisowany karmin i dzinsowy - potrzebne porow 30.04.10, 21:38 Moja koleżanka ma i karmin, i dżinsowy w rozmiarze 80GG. Oba jej pasują. Odpowiedz Link
slotna Z dzinsowego wyszla fiszbina :/ 01.05.10, 01:44 Za dwa dni lece na wakacje, postanowilam wiec od razu wyprac staniki, ktore dopiero co dostalam, zeby sie "ulozyly", zgodnie z tym, co wyczytalam tutaj, zeby sie nie meczyc na urlopie z nowosciami. Wedle przepisu nalezy prac recznie. Bardzo dobrze, kupilam delikatny plyn (nie pamietam, kiedy ostatni raz pralam cos recznie), wrzucilam staniki do wanny razem z kilkoma miekkimi, ktore postanowilam potraktowac tak laskawie przy okazji, wypralam, oplukalam, delikatnie wygniotlam, zabieram sie do wieszania i szok - otwarte zlamanie, biala kosc wystaje z dzinsowego ;) Zdarzylo mi sie to po raz pierwszy w zyciu, a wszystkie staniki zawsze pralam w pralce. No i nie wiem teraz - zszyc recznie (to malenka dziurka tak na oko), reklamowac? Nie bardzo mi sie chce to drugie, ale czy bede umiala sama zaszyc tak, zeby nie wylazla znowu i zeby nie drapalo... Jakies rady? Odpowiedz Link
pineapplegirl Kostiumy kąpielowe w sklepie! 01.05.10, 07:31 Nie wierzę własnym oczom - w sklepie są kostiumy kąpielowe, w dodatku od razu dwa modele! Cudowna niespodzianka! Odpowiedz Link
yaga7 rozmiarówka :( 01.05.10, 08:34 A czemu czarny i czerwony jest w tak ograniczonej rozmiarówce? Czy będą też większe miski? Odpowiedz Link
pineapplegirl Re: rozmiarówka :( 01.05.10, 08:55 W opisie pisze: "Ramiączka stanika wiązane są wokół szyi, dlatego nie nadaje się on dla największych biustów." Więc innych rozmiarów pewnie nie będzie. Odpowiedz Link
yaga7 Re: rozmiarówka :( 01.05.10, 09:18 Miałam haltery wiązane na szyi na mój jakże wielki effuniakowy 85E, więc uważam, że spokojnie mogła uszyć o jedną miskę więcej. Zwłaszcza, że to sztywny plunge, a nie miękus. Odpowiedz Link
yaga7 Re: rozmiarówka :) 11.05.10, 17:16 Widzę, że poszerzyła się rozmiarówka o mój rozmiar :) Chyba się skuszę ;) Odpowiedz Link
anka-ania Kostiumy kąpielowe - obwody są ścisłe? 01.05.10, 08:38 Czy obwody w kostiumach są tak samo ścisłe jak w innych biustonoszach? Odpowiedz Link
jul-kaa Re: Kostiumy kąpielowe w sklepie! 01.05.10, 09:13 Ładne, bardzo mi się podobają :) Czekam na tankini :) Odpowiedz Link
effuniak Kostiumy 01.05.10, 11:42 wiązany może byc nieco wiekszy - znaczy w troszke szerszej rozmiarówce a najwieksze rozmiary - tylko na własną odpowiedzialność zamawiającej bo nie wiem jak szyja wytrzyma obciążenie Tankini - nie w tym sezonie Odpowiedz Link
polta Re: Kostiumy 01.05.10, 12:20 Czy to są jedyne kostiumy kąpielowe, jakie będą w tym sezonie, czy dopiero początek? Odpowiedz Link
cavova Re: Kostiumy 01.05.10, 14:12 czyli jak rozumiem na inny rodzaj majtek do kompletu nie ma szans? liczyłam na szorty szczerze mówiąc, a tu albo figi, albo wbudowana falbanka... Odpowiedz Link
edhelwen Re: Kostiumy 01.05.10, 15:34 ta falbanka przy majtkach do kostiumu w grochy zupełnie dla mnie dyskwalifikuje komplet :( Przecież coś takiego pogrubia, poszerza, powinny być przynajmniej dwa rodzaje majtek do wyboru :/ Odpowiedz Link
kryklu Re: Kostiumy 01.05.10, 15:50 edhelwen napisała: > ta falbanka przy majtkach do kostiumu w grochy zupełnie dla mnie dyskwalifikuje > komplet :( Przecież coś takiego pogrubia, poszerza, powinny być przynajmniej dw > a > rodzaje majtek do wyboru :/ Wiesz, ja mam naprawdę szerokie biodra, widać to we wszystkich majtkach. Mam majtki czerwone i czarne do plisowanych staników, te falbanki rzeczywiście przykuwają uwagę do bioder, ale w taki sposób, że wygląda się w nich jak osoba, która ma szerokie biodra, lubi je, ładnie wygląda i ma tego świadomość. I niczego nie próbuje tuszować. Gdyby nie były takie niskie, to właśnie ten komplet bym kupiła, bo halternecki za bardzo mi się wrzynają w szyję. Odpowiedz Link
edhelwen Re: Kostiumy 01.05.10, 16:04 a ja wolę tuszować, odwracać uwagę, a przede wszystkim nie podkreślać. Nie lubię swoich bioder i ud, to czemu miałabym nosić coś co będzie całemu światu zaznaczać, że jest inaczej. Czułabym się śmiesznie, jak przebrana ;/ A halternecków też nie lubię, więc odpadają. No w każdym razie odpadł problem dopasowania kostiumu na lato ;) Odpowiedz Link
kryklu Re: Kostiumy 01.05.10, 16:23 edhelwen napisała: > a ja wolę tuszować, odwracać uwagę, a przede wszystkim nie podkreślać. Nie lubi > ę > swoich bioder i ud Też tak kiedyś miałam :) Bardzo żałuję, że tak późno mi przeszło. Ciało jakie mamy jest jedyne i najlepsze. Szkoda życia na nielubienie siebie :) Odpowiedz Link
ptasia Re: Kostiumy 01.05.10, 16:29 myślę, że z falbanką na gatkach (i przy dekolcie) oraz z chustą przy gatkach w drugim komplecie jest tak, że albo dziewczyny będą je kochać, albo spowodują zdyskwalifikowanie całości. ja niestety też z tej drugiej frakcji. I nie chodzi o mi o poszerzanie akurat, tylko o to, że mnie takie falbanki potwornie wkurzają. Dlatego nigdy nie kupiłam żadnej Georgiany Masquerade, bo choć mi się b. podoba, to jak widzę tą falbankę, to mi gula skacze. Odpowiedz Link
kryklu Re: Kostiumy 01.05.10, 16:36 ptasia napisała: to jak widzę tą falbankę, to mi gula skacze Rozumiem Cię :) Kiedyś też miałam ciągoty minimalistyczne, koronki, falbanki, wzorki były be. Na starość jakoś mi się zmienia... Odpowiedz Link
ptasia Re: Kostiumy 01.05.10, 17:03 >koronki, falbanki, wzorki > były be. Na starość jakoś mi się zmienia... wzorki są ok, ale drobne (małe kwiatuszki np). Już wzornictwo Summer Frei mnie przerasta. Koronki małe/niedużo też ok. Ale falbanka może być tylko u koszulki nocnej, ew. przy letniej spódnicy, mała, na dole ;) Brałam ślub w takiej spódnicy taftowej, z tiulową falbaną jak w Georgianie na dole - no i po ślubie, bo planowałam z niej korzystać, falbankę wycięłam nożyczkami :) i tak mi się bardzo zmieniło, oczom nie wierzę, jaką bieliznę kupuję (i sama kupiłam sobie gorset!!!), w porównaniu z tym, że przed uświadomieniem lubiłam tylko zupełnie gładkie, bezszwowe, białe lub czarne. Odpowiedz Link
ola_pozytywna Re: Kostiumy 01.05.10, 18:42 edhelwen napisała: > ta falbanka przy majtkach do kostiumu w grochy zupełnie dla mnie dyskwalifikuje > komplet :( Przecież coś takiego pogrubia, poszerza, powinny być przynajmniej dw > a > rodzaje majtek do wyboru :/ Popieram. Efekt dekoltu plunge'a jest tak spektakularny, że niech będzie centralnym punktem przykuwającym uwagę. Jestem za majtasami bez falbanek. Oraz za szortami a la dżinsowe. Odpowiedz Link
polta Re: Kostiumy 02.05.10, 10:00 Czyli osoby z większym biustem wyboru mieć nie będą, czy może da się halternecki podciągnąć jeszcze rozmiarowo w górę bez urywania szyi? Czerwony jest przepiękny (rozmiaru brak), a grochy zupełnie mi nie pasują. Odpowiedz Link
wronki12 Re: Kostiumy 01.05.10, 12:35 szkoda, że tankini nie będzie :(, bo czekałam na nie. no cóż kupię jednoczęściowego panache, a za rok tankini. Odpowiedz Link
andziula_ania Re: Kostiumy 01.05.10, 12:46 O nie, a ja czekałam na tankini. Hmmm chyba że by się dało do tego biustonosza jakiś dół doszyć i zrobiłabym z niego jednoczęśćiowy -tzn krawcowa Odpowiedz Link
kamamil tankini 03.05.10, 12:06 Kurczę, tankini było obiecane parę miesięcy temu. Zastanawiam się, czy skoro kostiumy mogą być szyte na zamówienie, można doszywać inne gacie i kombinować z chustą, to czy jest problemem doszyć kawałek materiału pod stanikiem? Oświećcie mnie jeśli jest to trudniejsze niż mi się wydaje, bo dla mnie szczytowym osiągnięciem w dziedzinie szycia jest przyszycie guzika. Ja chętnie dopłacę za taką możliwość w opcji na zamówienie. Podejrzewam, że nie tylko ja. Może się nie wychylam na forum z wychwalaniem Effuniaków, ale noszę wyłącznie tę markę bo nic innego na mnie nie leży, poza tym modele innych marek próbują mnie pozbawiać kończyn. Na kostium czekałam z nadzieją, bo od lat nie mam w czym pływać. Odpowiedz Link
kasiadj07 Re: tankini 03.05.10, 16:56 Mi też przykro, że nie będzie tankini. Aż mnie piersi bolą na myśl, że znowu będę musiała kupić jakieś Panache... Odpowiedz Link
effuniak wrrrrrr.............. 03.05.10, 17:02 ja Wam dam - Panache ! a kysz siło nieczysta ! ............ okropne, podstepne kobieciska ! ;DDD spróbuję zrobić jutro dam znać jak mi sie powiodło Odpowiedz Link
kasiadj07 Re: wrrrrrr.............. 03.05.10, 19:58 No bo my byśmy już nie chciały konkurencji ani grosza więcej płacić, stąd takie upierdliwe jesteśmy:) Mi osobiście się nie spieszy, ja dopiero w wakacje będę się taplać:) Odpowiedz Link
maith Re: wrrrrrr.............. 04.05.10, 16:21 kasiadj07 napisała: > No bo my byśmy już nie chciały konkurencji ani grosza więcej > płacić, stąd takie upierdliwe jesteśmy:) Hehehe, niezłe :) Odpowiedz Link
kamamil Re: wrrrrrr.............. 04.05.10, 07:58 Moje ramiona dziękują, maja szansę zostać na miejscu :) Odpowiedz Link
akj77 Re: wrrrrrr.............. 04.05.10, 16:18 effuniak napisała: > ja Wam dam - Panache ! > > a kysz siło nieczysta ! > > ............ > okropne, podstepne kobieciska ! > > > > ;DDD > spróbuję zrobić > jutro dam znać jak mi sie powiodło Tankini tak! Pliz! I wysokie majtki do tego! Bo będę pływać i sie opalać w Sorrento i potem nie będę mogła założyć żadnego dekoltu w serek, bo będzie widać ślad po kostiumie pod obojczykiem aż do grudnia. I wtedy nie będą mi potrzebne Effuniakowe plunge. O! Odpowiedz Link
ozanja Dół do czerwonego/czarnego 01.05.10, 19:23 Mi się podobają,na pewno na plaży będzie ciekawy efekt.Mam jednak jedno "ale": jak zmieści się do szortów ta chusta,ale przede wszystkim jej wiązanie... Zostaje albo spódnica albo przebranie się na plaży,tylko że ja na wakacjach nie praktykuję ani jednego ani drugiego... Może więc jeszcze zwykłe majtki/szorty? Odpowiedz Link
ailes Re: Kostiumy kąpielowe w sklepie! 01.05.10, 11:40 O boże, jak cudownie. Ten w kropki jest śliczny!!! Ewa kocham cię. mój chłopak już od pół roku chce mnie nauczyć pływać a ja cały czas się wymigiwałam tym, że nie mam kostiumu i teraz co, będę musiała się nauczyć. Tylko mam pytanie, dobra jest na mnie miska 65G Czerwony mech, obwód trochę za luźny. Morski 65GG był za duży, a 60GG trochę za mały :D. Jaki rozmiar tego w kropeczki wybrać? Mam 60/95 cm. Odpowiedz Link
estreno Re: Kostiumy kąpielowe w sklepie! 01.05.10, 12:31 A ja mam pytanie o tyl tego groszkowego stanika - jak wyglada? Czy bedzie zdjecie? I jeszcze pytanie o falbanke do majtek - czy robi sie z niej spodniczka jak w plisowanym - w sensie, ze bedzie mocno odstawac? Odpowiedz Link
effuniak Re: Kostiumy kąpielowe w sklepie! 01.05.10, 12:40 Tył w tym staniku jest typu koszulkowego czyli jak w stanikach Falbanka bedzie bardziej "uległa":) Odpowiedz Link
miss-alchemist Re: Kostiumy kąpielowe w sklepie! 01.05.10, 13:28 Ewo, czy kostiumy będą ewentualnie doszywane? chwilowo nie mam finansów, a boję się, że mi podkupią mój rozmiar :P jestem prawie zdecydowana, tylko muszę się przypilnować trochę z kasą tak mniej więcej do 10ego maja :P czy pojawią się zdjęcia czarnej wersji? wiem, że czarny to czarny, ale mimo wszystko ciężko mi to sobie zwizualizować :P Odpowiedz Link
blondyneczka_ola Wiosenna ostateczna wyprzedaż wszystkiego 01.05.10, 13:11 Chciałam się zapytać, dlaczego dżinsowy nie jest na wyprzedaży, skoro obniżone ceny mają nawet te modele, które pojawiły się później? :( Odpowiedz Link
boziaj biały plisowany- pytanie o obwód do użytkowniczek 01.05.10, 13:20 jak wieść niesie, plisowane plungi są obwodowo ciasne, jednak znalazłam na forum opinię, ze biały jest wyraźnie luźniejszy niz plisiak czarny czy ktos jeszcze moze sie do tego ustosunkowac? mam effuniaki z nowej kolekcji: chilli, morski, cielak - wszystkie w 1 rozmiarze (z letniej kolekcji tez ten sam obwód) i zastanawiam sie, czy białego plisowanego brac w tym samym obwodzie czy w wiekszym? jezeli biały jest ciasniejszy niz cielak, to wezme obwód oczko wyzej... Odpowiedz Link
andziula_ania Re: biały plisowany- pytanie o obwód do użytkowni 01.05.10, 15:32 Moje biały i cielisty w obwodach są takie same (obia 75) Odpowiedz Link
boziaj Re: biały plisowany- pytanie o obwód do użytkowni 01.05.10, 16:41 dziekuje Ci bardzo a jak w użytkowaniu - rozciaga się, gumka z obwodu sie nie wżyna? bo podobno w czarnym to gumka w obwodzie dawała uczucie ciasnoty... Odpowiedz Link
andziula_ania Re: biały plisowany- pytanie o obwód do użytkowni 13.05.10, 07:36 W czerwonym plisowańcu odrobinę kroi mi ciałko ale biały i cielisty są pod tym względem komfortowe (czerwony ma w obwodzie 1 warstwę materiału a biały i cielisty 2) Odpowiedz Link
ila86 Re: biały plisowany- pytanie o obwód do użytkowni 13.05.10, 14:08 Ja mam wrażenie, że nie tyle są ciaśniejsze, co właśnie gumka w obwodzie się mocniej wpina (jest węższa? ) i zostaje dłużej ślad po zdjęciu. Ale dyskonfortu przy noszeniu nie czuję. Mam porównanie do cielistego. Odpowiedz Link
tuonetar Re: biały plisowany- pytanie o obwód do użytkowni 18.05.10, 01:40 Dostałam dzisiaj 2 plisowane białe. 70F ma w spoczynku 56cm, a 70GG - 60cm. 70F został zapięty z przedłużką, a i to z wielkim trudem - i jak tu ocenić czy miska dobra? Odpowiedz Link
andziula_ania Stroje kąpielowe- jak z obwodem 01.05.10, 15:44 Jestem szczupła ale trochę otłuszczona i effuniaki w dobrze dobranym obwodzie trochę się we mnie wbijają, na plaży chciałabym uniknąć tego efektu. Zastanawiam się czy stroje kąpielowe są tak samo ścisłe w obwodach czy odrobinę luźniejsze (bardziej rozciągliwe)i czy miski też się trochę spiorą. Zawsze mam imadła i zastanawiam się czy wzięcie większego obwodu poskutkuje złym podtrzymaniem i podjeżdżaniem obwodu. Hmm najwyżej będę zapinała na najciśniejszą haftkę (zawsze ma 75 i zastanawiam się nad 80). Odpowiedz Link
midi1 Nowe - plunge/inne - beda ? 01.05.10, 18:48 Jest jakas szansa , ze wejdzie cos nowego jeszcze oprocz tych strojow kapielowych ? Moglyby wejsc moze jakis plisaki ale w wiosenno-letnich kolorach ? ;) Odpowiedz Link
jelonek_k Re: Nowe - plunge/inne - beda ? 01.05.10, 19:15 Dwa tygodnie temu Ewa wymieniła kilka kolorów staników: forum.gazeta.pl/forum/w,32203,109606078,110025668,uroczo_.html Odpowiedz Link
iksantia Kostiumy 01.05.10, 19:27 Fajne wzory, szkoda, że nie dla mnie, bo lubię proste formy, a już na pewno wolę kostiumy nieusztywniane, żeby nie ściskać piersi po wyjściu z wody, w celu usunięcia jej nadmiaru ;) A pewnie nie będzie miękkich:/ Odpowiedz Link
daslicht Re: Kostiumy 01.05.10, 20:09 Też uważam, że są ładne i że nie dla mnie ^^ Nie każdy ma ochotę na tak niskie majtki, do tego z ozdóbkami. Najchętniej nosiłabym kostium jednoczęściowy. Odpowiedz Link
edhelwen Re: Kostiumy 01.05.10, 20:23 w sumie ja też zwróciłam uwagę na wysokość majtek ;) No i w JDWN Ewa proponowała raczej wyższe majtki, żeby nie podcinać brzuszka. I jeszcze to zabudowanie z tyłu. W sytuacji, kiedy ogląda mnie tylko facet to poszerzające falbanki i majtki wchodzące w tyłek by uszły, ale na basenie czy plaży? Majtki od stroju powinny z tyłu być pełne i zakrywać pupę zwłaszcza w większych rozmiarach, nie każda dziewczyna ma zgrabne ładne pośladki i może sobie pozwolić na pokazywanie połowy pupy >< Odpowiedz Link
elftherinii Re: Kostiumy 01.05.10, 20:31 edhelwen: No to właśnie chyba po to jest ta chusta, żeby zakrywać - mam nadzieję. Bo własnym tyłem pochwalić się nie mogę - i dlatego te majtki mi całkiem odpowiedają. Odpowiedz Link
edhelwen Re: Kostiumy 01.05.10, 20:35 miałam na myśli raczej majtki od tego w kropki :> te z chustą fajne na łażenie po plaży, ale tak na basen to już trochę dziwnie :> Odpowiedz Link
elftherinii Re: Kostiumy 01.05.10, 20:46 Z drugiej strony ogólnie pływanie w nim na dłuższą metę (pływanie, nie taplanie się w jeziorze/morzu) byłoby średnio wygodne. Nie ma to jak zwykły sportowy. Aaa ja kropka zdyskwalifikowałam na starcie - bo kropki i falbanka zakrywająca dekolt (no czymś się muszę chwalić jak dołem nie mogę:P). To i gatkom się nie przyglądałam jakoś szczególnie. Poza tym falbanka dla mnie to ogólnie nietrafiony pomysł. Odpowiedz Link
cynamonek77 Re: Kostiumy 01.05.10, 21:58 O kostiumów to się nie spodziewałam no i kupiłam już panache sorrento. Ale on nie zbiera tak fajnie jak effuniak. No i mam teraz dylemat kupić drugi czy nie kupić??:) Odpowiedz Link
daslicht Re: Kostiumy 01.05.10, 23:06 Oooo, mi się marzy prosty sportowy jednocześciowy kostium! Niestety niezbyt się mieszczę na długość, a do starego sposobu "rozmiar 46 i cycki na brzuchu" nie mam ochoty wracać. Nie lubię pokazywac brzucha i pewnie nie tylko ja tak mam. Coś mi się wydaje, że osoby o guście podobnym do mojego będą musiały poczekać na odpowiedni model. Effuniak kojarzy mi się z totalnie inna stylistyką i prawdopodobnie czegoś takiego nie wypuści. Odpowiedz Link
elftherinii Re: Kostiumy 01.05.10, 23:12 Wierzę, że się nie mieścisz. Ja mam 160 cm a kostiumy są za krótkie! ;/ Też chciałam tankini, ale ceny mnie powaliły - no nie opłaca mi się na tak krótko wydawać tyle kasy. Odpowiedz Link
iksantia pod tym tez się podpisuję 01.05.10, 20:41 w ogóle preferuję szorty, a jeśli majtki, to troszkę wyższe. A ta falbanka z tyłu trochę mnie rozśmiesza. Ale może będą inne rodzaje majt od kostiumów? Naprawdę wolałabym kupić kostium Ewy, niż kolejny brytyjski. Czy nie warto byłoby zrobić rozeznanie - test: jakie kostiumy kobiety chcą nosić? Oczywiście z podziałem na rozmiary. Odpowiedz Link
malagracja Figi - ta przepaska to na stałe? 01.05.10, 21:41 Czy ona jest oddzielnie? Bo jak na stałe to "zmuła totalna". :-( Odpowiedz Link
elftherinii Re: Figi - ta przepaska to na stałe? 01.05.10, 22:59 "Majtki od CZERWONEGO kostiumu kąpielowego, składające się z przepaski na biodra z wbudowanymi figami. Spódniczka i figi stanowią jedną całość. " Odpowiedz Link
livada Re: Figi - ta przepaska to na stałe? 01.05.10, 23:30 No właśnie... Górę chętnie bym kupiła, ale z bezprzepaskowym dołem - ja się w kostiumie m.in. opalam i nie chcę mieć zasłoniętego tyłka:/ Może dałoby się uszyć zwykłe figi bez przepaski? W końcu mój rozmiar i tak jest już teraz na zamówienie... Odpowiedz Link
effuniak O rety rety :) 02.05.10, 08:25 No z Babami to tak zawsze ..... ;DD To po kolei : - Jeans nie jest w wyprzedaży bo to jedyny model który mi się jeszcze NIE ZNUDZIŁ :) - kostiumy będą doszywana bez problemu - Chusta może być odzielnie z tym, że mnie osobiście zawsze złosciło gdy sie szłam kąpać że mi ta chusta spadała i przekrecała się w wodzie Ale jak chcecie to na zamówienie bedzie oddzielnie - Dodam jeszcze po jednym rodzaju majtek do kazdego kostiumu - majtki w kostiumach mają wysokość ustaloną w zależności od rozmiaru pupy czyli im wiekszy rozmiar tym wyższe - zresztą identycznie jak figi bieliźniane - Kryklu - jestes genialna - Yaga - szlenie trafna uwaga :) Odpowiedz Link
hejtojaa Re: O rety rety :) 02.05.10, 16:08 Fantastycznie, że będą dodatkowe kroje majtek:) Szkoda, że nie ma białego:( Odpowiedz Link
malagracja Jeansowy - 02.05.10, 18:37 skoro jeszcze się nie znudził... postuluję za stringami!!! :) Odpowiedz Link
lillyannee Re: O rety rety :) 02.05.10, 21:00 mysle ze super by bylo gdyby chusta byla odcjonalnie przypinana - milo by bylo zobaczyc tez zdjecia tych fig, bo teraz na zdjeciu sa przykryte husta;) albo moze chociaz jakies porownanie do innego fasonu majtek dostepnego w sklepie - sa moze takie jak fig od pierwszych plunge'y z zimowej kolekcji? inny rodzaj majtek do kostiumu rowniez b mnie cieszy:) bo ja juz w desperacji myslalam o dokupieniu czarnych majtek od bikini w h&mie, bo przy mojej budowie - spore uda, stosunkowo niewielka pupa - chusta raczej odpada;) Odpowiedz Link
yaga7 Re: pod tym tez się podpisuję 01.05.10, 22:46 Odpowiedź na test: kobiety chcą różne kostiumy :P Ja akurat uwielbiam czarne i ten mi się podoba. Z kolei grochy zupełnie nie dla mnie. Zaraz znajdziesz osobę, która ma na odwrót. ZNajdziesz kolejną, która w XL i tak będzie nosić stringi do kostiumu, a nie zabudowane szorty, i znajdziesz taką, która tylko szorty mimo świetnej figury. I można tak wymieniać dalej ;) A trudno żeby Ewa szyła dla rozmiaru X taki dół i taką górę, a dla rozmiary Y inny dół i inną górę ;) Odpowiedz Link
sekretariat_effuniak WYSOKOŚĆ MAJTEK 01.05.10, 22:49 edhelwen napisała: > w sumie ja też zwróciłam uwagę na wysokość majtek ;) No i w JDWN Ewa > proponowała raczej wyższe majtki, żeby nie podcinać brzuszka. Kostiumy kąpielowe prezentowane są na bardzo wysokiej modelce, może stąd wrażenie, że majtki są jakoś szczególnie niskie. Odpowiedz Link
ailes Re: WYSOKOŚĆ MAJTEK 02.05.10, 08:55 a czy jest możliwość uszycia 34 do kostiumu w kropki? 36 od morskiego mi wiszą na tyłku, więc pewnie w kostiumie będzie to wyglądać jeszcze bardziej żałośnie :D Odpowiedz Link
effuniak rozmiar 34 02.05.10, 09:13 jak sie sprawdza na testerce - to będa i w kostiumach :) Odpowiedz Link
lillyannee kostiumy - jeszcze niedostępne? 02.05.10, 11:35 mam takie pytanie. Mi sie wyswietla w kostiumach, ze rozmiar na zamowienie czas oczekiwania 14dni (a sprawdzalam rozne rozmiary, w tym np. moj 65d) pomyslalabym ze faktycznie tak jest, gdyby nie to ze ktos pytal o to czy kostiumy beda doszywane jak wyczerpia sie biezace zapasy i Ewa odpisala ze tak. Czy to blad sklepu/cos nie tak z moja przegladarka? A jesli faktycznie bylby ten czas oczekiwania (w przypadku kostiumu lub czegoś innego), to jesli zamowie w jednym zamowieniu artykuł z opcja oczekiwania oraz np. jakis stanik dostepny od reki to po prostu zamowienie bedzie wyslane jak wszystko juz bedzie gotowe, tak? Bo na pewno nie chcialabym placic za dwie przesylki, az tak mi sie nie spieszy;) Odpowiedz Link
pierwszalitera Re: kostiumy - jeszcze niedostępne? 02.05.10, 12:47 lillyannee napisała: > A jesli faktycznie bylby ten czas oczekiwania (w przypadku kostiumu > lub czegoś innego), to jesli zamowie w jednym zamowieniu artykuł z > opcja oczekiwania oraz np. jakis stanik dostepny od reki to po > prostu zamowienie bedzie wyslane jak wszystko juz bedzie gotowe, > tak? Bo na pewno nie chcialabym placic za dwie przesylki, az tak mi > sie nie spieszy;) Jeżeli chcesz jedną przesłykę, to zamawiasz interesujący cię towar i wysyłasz komentarz do zamówień, że prosisz o połącznie w jedną przesyłkę. Stanik dostępny od ręki będzie dla ciebie w czasie czekania zerezerwowany. W sklepie istnieje nawet opcja "zapłać później", więc jakbyś chciała zamówić jedną rzecz np. stanik i poczekać z zamówieniem dołu do kompletu aż doszyje się i pokaże w sklepie, to możesz nawet z płaceniem poczekać do drugiego, finalnego zamówienia, uprzedzając o twoim zamiarze w komentarzu. W każdym razie komunikacja ze sklepem jest bez zarzutu, są mili i na pewno nie utrudniają życia klientkom. ;-) Odpowiedz Link
black_halo To kiedy beda te half-cupy? 02.05.10, 18:34 Bo musze zaczac oszczedzac. ewo, powiedz prosze, ze bedzie taki ladny zielono-niebieski jak prototyp,ktory widzialam na balkonetce. Sni mi sie po nocach ;D Odpowiedz Link
malagracja Re: To kiedy beda te half-cupy? 02.05.10, 18:37 Ale Ewa pisała, że wszystkie będą różowe, że tylko w odcieniach przebierać... :) :) :) Odpowiedz Link
black_halo Re: To kiedy beda te half-cupy? 02.05.10, 18:58 Gdzie pisala? Rozowy tez moze byc, jak zobacyzlam na balkonetce dwa modele, czarny i niebieski to postanowilam, ze musze miec ;D Mnie sie marzy jakis sloneczny zolty bo zolta Paris przegapilam. Odpowiedz Link
effuniak Black_halo 03.05.10, 09:21 Takiego Halfa to nie bedzie ale w podobnej kolorystyce czai sie plung ;) Odpowiedz Link
black_halo Re: Black_halo 03.05.10, 09:51 Chetnie bym plandza kupila ale ten model jest wyjakowo nie na moj biust ;D Za to halfcupy ... nic to, przelkne jakos i rozowego ;D Odpowiedz Link
psuj-ka Re: Black_halo 03.05.10, 11:36 a zielony? taki śliczny szmaragdowy albo butelkowy odcień? :) Odpowiedz Link
black_halo Re: Black_halo 03.05.10, 11:42 A dalej inna forumka napisala, ze beda tylko rozowe, w roznych odcieniach? Moglabys Ewo napisac jakie beda? Ja lobbuje za slonecznym zoltym na lato :D Odpowiedz Link
hejtojaa Re: Black_halo 03.05.10, 18:30 Ewo, a dałabyś się może namówić na inne kolory, np biały?:) No chyba, że nie ma takiego, co by po zmoknięciu nie prześwitywał... Odpowiedz Link
effuniak Ciemniejsze ? 05.05.10, 11:03 Przecież dopiero co sie zima skończyła ? Nie mało Ci ciemności ;DDDD Odpowiedz Link
bebe.lapin Re: Ciemniejsze ? 05.05.10, 11:16 staniki mogą być mhoczne i potężne przez cały rok. :D Odpowiedz Link
bebe.lapin Re: znaczy... 05.05.10, 12:07 hihi, dokladnie:)... mocy effuniaka, przybywaj! Odpowiedz Link
kwiatek04 Re: Ciemniejsze ? 05.05.10, 12:37 Ciemnego nigdy za malo :)Ja osobiscie nie znosze jasnych stanikow, jedyny jasny jaki posiadam, to bialy noszony tylko wtedy, gdy musze, czyli pod biala bluzke, ktorej i tak w chwili obecnej nie posiadam :D Odpowiedz Link
confused.girl Popieram:) 05.05.10, 12:42 Też zdecydowanie wolę ciemne staniki:) A dziwnym zbiegiem okoliczności odkąd się uświadomiłam mam prawie same jasne:P, więc tym bardziej wyczekuję ciemnych Effuniaków:) Odpowiedz Link
kryklu Re: Popieram:) 05.05.10, 14:23 Ja też!!! Zdecydowanie wolę ciemne, prawie nie mam jasnych bluzek, a białych to już wcale. Ale miękkusa zaakceptuję w k a ż d y m kolorze :) Odpowiedz Link
yaga7 Re: Ciemniejsze ? 05.05.10, 15:14 No dla mnie tylko ciemne :D Ale w sumie dobrze, że na wiosnę i lato projektuje się jasne kolekcje, bo dzięki temu wydaję tylko przez pół roku, a nie przez cały ;))) Odpowiedz Link
confused.girl cielaczek 75d 03.05.10, 20:11 Super stanik:) To mój pierwszy Effuniak, więc nie wiem jak wypada w porównaniu z innymi, ale jest bardzo ścisły. Nie podejrzewałam, że 75 będzie aż tak ścisłe (normalnie noszę 65e/f, pod biustem mam 71-72cm). Na początku myślałam nawet, że bez przedłużki się nie obejdzie, bo trochę uciskał pod biustem, ale po kilkunastu minutach wszystko było ok:) Ramiączka nie obcierają, miseczki są bardzo przyjemne w środku (kocham bawełnę:D), a kształt - nie mogę przestać się gapić w lustro:D - tak pięknie podniósł mój biust i zbliżył piersi do środka, robiąc śliczną dolinkę :D No to teraz będę mocno lobbować na rzecz balkonetek i half cupów, bo jednak wolę miękkie staniczki, chociaż ten jest genialny :) No i straplessem tez nie pogardzę:P trochę mnie kusi bakłażan, ale nie będę kupować kolejnego gąbczaka na lato- poczekam do jesieni;) Odpowiedz Link
edhelwen Re: cielaczek 75d 03.05.10, 23:25 a ile masz luźno pod biustem i do ilu cm rozciąga się obwód? ;) Odpowiedz Link
confused.girl Re: cielaczek 75d 03.05.10, 23:36 nie wiem czy dobrze się luźno mierzę:P ale wyszło ok. 74-75cm. Obwód udaje mi się rozciągnąć do 77cm, w spoczynku ma 66cm (jeśli dobrze to mierzę, bo nie mam wprawy:P) Odpowiedz Link
edhelwen Re: cielaczek 75d 04.05.10, 18:39 o znowu takie ścisłe :/ zastanawiam się teraz czy nie celować w 85 :((( Odpowiedz Link
czerwona_pomadka Oficjalnie lobbuję za... 03.05.10, 21:15 ...jakimikolwiek figami (albo nawet stringami) do tego wiązanego na szyi kostiumu kąpielowego. Nie każda z nas chce zakrywać, ukrywać, tuszować... Swoją drogą, świetne te kostiumy są :D Odpowiedz Link
malagracja Re: Oficjalnie lobbuję za... 03.05.10, 21:27 Stróje mi się kojarzą z tymi z La Senzy :) Nawiasem mówiąc, byłabym bardzo zadowolona z takich majtek do kostiumów Ewy :) Mam na myśli te najwyższe, marszczone po bokach :) www.lasenza.co.uk/swimwear/dd_swimwear/Level3.aspx?d=18&collection=16&style=701474&product=06000862y&img=SS610_70 Odpowiedz Link
malakasia_pl róż? 04.05.10, 06:44 eee jak to różu nie będzie? Już miałam uśmiech nadziei na twarzy :( A strój jeśli można oddzielnie z chustą, to świetna sprawa, zdecydowanie lepsza opcja, bo już kombinowałam jak to będzie można pruć :P Odpowiedz Link
ekstaza_w_masle Re: Oficjalnie lobbuję za... STRAPELESSami 04.05.10, 16:12 Dawno nikt nie wspominał.. Czy/Kiedy będą dostępne strapelessy - i najlepiej ciemne?? Kurcze mija już ponad rok od kiedy zadaję to pytanie.. I przy okazji.. Czy beżyk jest na tyle mały, żeby brać miskę więcej?? Odpowiedz Link
kasikk68 Re: Oficjalnie lobbuję za... STRAPELESSami 04.05.10, 20:17 ja także... mój ślub sie zbliża a jak nie mam nadal stanika... przekładam już przymiarki sukni ślubnej;/ w szufladzie dostałam odp ze jest szansa na to że pojawią się do lipca - ale czy ta szansa jest duża czy raczej znikoma? czy jest choćby planowany miesiąc w którym rozpocznie się sprzedaż? jestem załamana ;/ Odpowiedz Link
alex331 bakłażanowy 75F 05.05.10, 12:08 Niestety musiałam się rozstać z moim effuniakiem bakłażanowym. Zamówiłam 75F na 75/100, niby wszystko ok, obwód stabilny, miski wydawały się idealne, ale po jakiś czasie po założeniu, piersi wysuwały mi się z miseczek do środka, zamiast 2 ładnych piersi miałam jednopierś i niemiłe wrażenie obcierania się piersi o siebie. Gdyby ten staniczek miał trochę wyższy mostek to nie rozstałabym się z nim. Tak samo mam w Inferno Panache, nie dla mnie usztywniane plungi, które zbierają piersi do środka:-( Odpowiedz Link
akj77 za niskie mostki 05.05.10, 14:49 alex331 napisała: > Niestety musiałam się rozstać z moim effuniakiem bakłażanowym. > Zamówiłam 75F na 75/100, niby wszystko ok, obwód stabilny, miski > wydawały się idealne, ale po jakiś czasie po założeniu, piersi > wysuwały mi się z miseczek do środka, zamiast 2 ładnych piersi > miałam jednopierś i niemiłe wrażenie obcierania się piersi o siebie. > Gdyby ten staniczek miał trochę wyższy mostek to nie rozstałabym się > z nim. Mam podobny problem ze swoim bakłażanem 75GG - w końcu przestałam go nosić do głębokich dekoltów :-( Czarny z początku kolekcji letniej ma dla mnie idealny mostek i pozostaje moim najlepszym stanikiem do każdego dekoltu. A to bardzo niewielka różnica wysokości, centymetr, może dwa. Tak samo mam w Inferno Panache, nie dla mnie usztywniane > plungi, które zbierają piersi do środka:-( E tam nie dla Ciebie. Po prostu potrzebujesz minimalnie wyższego mostka, tak jak ja. Odpowiedz Link
alex331 Re: za niskie mostki 05.05.10, 15:15 No właśnie, centymetr lub dwa robią różnicę i mogą nas uszczęśliwić. Gdyby mostek był taki jak Ewa robi w stanikach dla większych piersi byłoby ok. Odpowiedz Link
camilcia Re: (nie)za niskie mostki 06.05.10, 00:16 dzięki temu, że te mostki takie niskie to ja nie mam ran i mogę nosić stanik uświadomiony, sprawdziłam - nie nadają się żadnej innej firmy a mierzyłam tysiące, w różnych sklepach i na różnych zlotach nawet w half cupie mostek odrobinę wyższy i ma zapędy ku wierceniu dziury o! ;P Odpowiedz Link
ejvea Re: (nie)za niskie mostki 06.05.10, 20:21 Tylko nie wyższe mostki, błagam! Staników z wyższymi jest na pęczki, a effuniak jest chyba jedynym stanikiem, który mi krzywdy nie robi, robiąc przy okazji fenomenalny kształt! Fiszbiny już o centymetr wyższe wbijają mi się w piersi (wiem, bo mierzyłam, próbowałam i nie da rady), więc nie wiem, co bym nosiła, gdyby Ewa zmieniła konstrukcję:(.(Noszę effuniakowe 70e/f(w górkach). Odpowiedz Link
hermenegilda_k Re: (nie)za niskie mostki 06.05.10, 20:42 oj, ja też błagam o nie-niższe-mostki!!! Effuniaki mogłyby być nawet niższe, ale takie jakie są, są dobre, tylko nie daj się Ewo namówić na wyższe, błagam!!! to pisalam ja, 85FF lub 90F :) Odpowiedz Link
maith Re: (nie)za niskie mostki 06.05.10, 22:01 Mam nadzieję, że mojego 80GG ta dyskusja już nie dotyczy, ale na wszelki wypadek też zakrzyknę, żeby mostków NIE podwyższać :) Nawet centymetr już by spowodował, że część dekoltów by odpadła. Dla wielu z nas (mówię tu o osobach, które w brytyjczykach weszły w GG+) to jest jedyny model do dekoltów. I przypomnę, że to są staniki PLUNGE. Chociaż w większych rozmiarach to już jest coś pomiędzy plunge a half-cupem. Odpowiedz Link
pierwszalitera Re: (nie)za niskie mostki 06.05.10, 23:08 O ile sobie przypominam, to effuniak gdzieś pisała, że perfekcyjny half cup musi mieć nieco wyższy mostek, więc pewnie tak będzie. Half cupy mają po prostu inną konstrukcję. Plunge to z założenia staniki do głębokich dekoltów w kształcie litery V i chwała im za to. Nawet w najgłębiej wyciętej sukience nie widać mi jeszcze mostka, tylko piękny biust. Tak ma być, wyższy mostek zrobiłby z tego genialnego plunga usztywnianą balkonetkę. ;-) Odpowiedz Link
bebe.lapin Re: (nie)za niskie mostki 07.05.10, 09:54 a mi w kociach wystaje kokardka :) wiec wzszym mostkom mowie zdecydowanie nie! Odpowiedz Link
ganbaja Re: (nie)za niskie mostki 07.05.10, 12:04 No to krakowskim targiem, dla szerokich biustów będę gąbkowane niskie mostki a dla biustów wąskich, miękkie wyższe mostki :-) Odpowiedz Link
pierwszalitera Re: (nie)za niskie mostki 07.05.10, 14:28 ganbaja napisała: > No to krakowskim targiem, dla szerokich biustów będę gąbkowane niskie mostki a > dla biustów wąskich, miękkie wyższe mostki :-) Hmm, o ile wiem, to miękkie half cupy będę tylko w ograniczonej rozmiarówce, bo konstrukcja takiego half cupa nie pozwala na utrzymanie biustu powyżej jakiś tam parametrów. Czyli i na plungach z niskimi mostkami i na miękkich half cupach zyskują osoby z raczej średnimi biustami. Ja z moim effuniakowym 75DD mogę sobie pewnie szaleć i zamawiać w ciemno. Problem wylewającego się z plunga biustu mają zwykle osoby z większym rozmiarem, bo ten biust siłą rzeczy ma więcej miękkiej objętości, więc jeżeli wyższe mostki przy plungach, to chyba powinno być to zależne od rozmiaru miseczki. Z drugiej strony są osoby z dużym biustem, którym niski mostek nie przeszkadza, więc pewnie rozwiązaniem byłby jakiś szczególny wysokomostkowy model (modele), różniący się od tych standardowych. Być może w trakcie przyszłościowego rozwoju firmy coś takiego będzie też uwzględnione. Odpowiedz Link
ganbaja Re: (nie)za niskie mostki 07.05.10, 15:13 Mam bakłażana 80FF, więc nie taki mały, ale i nie wielki biust. I gdyby tak mostek był wyższy o 1 no max 1,5 cm to byłoby akurat. Mam nadzieję, że jednak na mój biust Ewa coś wykroi.... Odpowiedz Link
black_halo Re: (nie)za niskie mostki 14.05.10, 16:48 Ale half-cupy maja zazwyczaj wyzsze mostki chociaz to tez powinno zalezec od rozmiaru. Maly biust potrzebujenizszego mostka niz duzy biust. Mnie by sie podobalo cos o kroju Masquerade Maia ale mniej zabudowane i niepodgabkowane. Do tego ramiaczka jak w Georgianie (super eleganckie i wygodne i idealnie by mi pasowaly to takiego half-cupa). Odpowiedz Link
akj77 Re: (nie)za niskie mostki 07.05.10, 17:11 maith napisała: > Mam nadzieję, że mojego 80GG ta dyskusja już nie dotyczy, ale na > wszelki wypadek też zakrzyknę, żeby mostków NIE podwyższać :) > Nawet centymetr już by spowodował, że część dekoltów by odpadła. Dla > wielu z nas (mówię tu o osobach, które w brytyjczykach weszły w GG+) > to jest jedyny model do dekoltów. Dla mnie to jest jedyny model plunge do dekoltów (noszę ścisłe 34GG/32H - innych plunge niż od effuniaka w tym zakresie nie ma, bo Deco nie jest ścisła). Tylko że nowe effuniaki do głębokich dekoltów się dla mnie nie nadają. Wcześniejsza kolekcja się nadawała. > > I przypomnę, że to są staniki PLUNGE. No tak, ale jak ja ten plunge mogę zakładać tylko do takich dekoltów, które zakrywają biust, to trochę słabo. A w rozmiarówkę half-cupów raczej nie wejdę, chyba że Ewa pociągnie je dalej, niż zapowiadała. Odpowiedz Link
maith Re: (nie)za niskie mostki 07.05.10, 18:46 akj77 napisała: > A w rozmiarówkę half-cupów raczej nie wejdę, chyba że Ewa pociągnie > je dalej, niż zapowiadała. Tych miękkich? Mam nadzieję, że pociągnie :) Czekam na nie z utęsknieniem :) Ja tam na moje effuniakowe 80GG mam 2 stare prototypy half-cupów, z mostkami jeszcze niższymi niż ten plunge, zatem się da. Tylko od jakiegoś rozmiaru wzwyż po prostu trzeba będzie zaznaczać, że to model dla jędrniejszych biustów, bo wiem, że przy biustach bardziej lejących się były problemy. Odpowiedz Link
festung.breslau Re: (nie)za niskie mostki 16.05.10, 01:32 Gdyby effuniaki miały trochę wyższe mostki, to musiałabym się z nimi pożegnać:) Odpowiedz Link
kasiadj07 Bakłażan i cielisty 80H 05.05.10, 13:57 Zakupiłam oba staniczki w najczęściej noszonym przeze mnie effuniakowym rozmiarze i niestety sukces tylko połowiczny. Bakłażan leży idealnie (po praniu, przed miski trochę odstawały) miski porównywalne do srebrnego w tym rozmiarze i do białego 85GG z poprzedniego sezonu. Obwód trochę ciaśniejszy niż we wszystkich posiadanych przeze mnie 80. Natomiast cielisty niestety mnie zawiódł. Miski większe, porównywalne z czarnym plisowanym 80H (ten ostatni nosiłam tylko na górce rozmiarowej, ostatnio trochę schudłam i też jest za duży). Obwód standardowy. Niestety uprałam go licząc na dostateczne zmniejszenie w praniu, nie mogę go więc zwrócić:( Wzór koronki prześwituje przez białą wiskozową bluzkę. Koronka jest gładka, ale pod ubraniem odznacza się pionowy szew na koronce w górnej! części miseczki. Jak dla mnie stanik nadaje się tylko pod grubsze bawełniane koszule. Przyjrzałam się teraz dokładnie zdjęciom w sklepie, tam też jest łączenie materiału w górnej części miski, ale bliżej mostka, u mnie wypada na środku piersi:( Reasumując, nadal nie mam jasnego porządnego biustonosza, biały z ubiegłego sezonu nadal pozostaje moim ulubionym stanikiem, choć nie do końca jest już biały. I mam pytanie do Ewy lub sklepu, jak miskowo wypada liliowy, bo nie wiem, czy zamawiać 80H, czy GG, mam doła i nie chce mi się odsyłać. Na koniec mały OT - wymienię beżowy 80H na 80GG. Odpowiedz Link
monikas27 Re: Cielisty i odznaczający się szew 05.05.10, 15:14 Zakupiłam cielaka, to była trudna droga bo nie znałam swojego Effuniakowego rozmiaru. W sumie miałam 3 egzemplarze tego modelu i tylko w jednym szwy odznaczały się pod bluzką, nawet dotykając palcem można było wyczuć, że są grubsze niż w pozostałych dwóch stanikach. Czyli... zależy od egzemplarza. Odpowiedz Link
kasiadj07 Re: Cielisty i odznaczający się szew 06.05.10, 14:08 W takim razie miałam pecha:( Odpowiedz Link
kasiulek_1 Re: Cielisty i odznaczający się szew 08.05.10, 21:11 Cóż, wychodzi na to, że nie Ty jedna. Mój cielisty też ma felerny zbieg szwów, z górnym pionowym w roli głównej. Myślę, że to kwestia koronki, żeby szew ją złapał, być może wymagała podwójnego złożenia? W lewej widac to bardziej, przyjrzałam się, wypada tam akurat najbardziej ażurowy motyw koronki. Próbowałam wyszarpać (ekhm...) ten nadmiar, pougniatałam, i minimalnie się rozeszło. Ale pod obcisłe gładkie bluzki uważam, że się nie nadaje. Zamówiłam dwa, ten za duży odesłałam od razu i niestety nie sprawdziłam jak było w tamtym. Odpowiedz Link
pierwszalitera Chilli 75DD 06.05.10, 01:22 Mój pierwszy effuniak. :-) Rozmiar trafiony za pierwszym razem. :-) Miski są fenomenalne! Cieniutka gąbka, ładnie się układa i nie spłaszcza. Niski mostek mnie przyjemnie zaskoczył. Na moje 94cm w biuście idealne fiszbiny, a dekolt układa mi się w kreskodolinkę, to znaczy piersi są do siebie maksymalnie zbliżone, ale nie dotykają się jeszcze, tak że przesunę pomiędzy nimi dokładnie kartkę papieru. To wygląda jak w photoshopie. ;-) Obwód jak na moje ciasne 74, luźne 77-78, jest dosyć ciasny, ale porównywalny do mojego Opiumka Pour Moi z obwodem 75, w którym też chodzę bez przedłużki. W spoczynku stanik ma 60cm, naciągnę go gdzieś do 80, trochę brutalnie nawet do 82cm. W ogóle stanik robi świetne wrażenie i jest starannie wykonany. Nic nie gryzie i nie drapie. Do tego kupiłam sobie majteczki w rozmiarze 40 na setkę w pupie. W 38 pewnie też bym weszła, ale przynajmniej leżą gładziutko bez żadnego wbijania. Jestem bardzo zadowolona z zakupu, chociaż plunge nie należą do moich ulubionych staników. Jak miękkie half cupy będą podobnie leżały, to stanę się wierną klientką. :-) Odpowiedz Link
effuniak :)))) 06.05.10, 06:29 No proszę jakie miłe wieści od rana Za oknem buro/ponuro a tu .... Bardzo sie cieszę ;D Odpowiedz Link
dorotaifilip za niskie mostki a może rozmiary nie te? 07.05.10, 13:51 Mam różne effuniaki i ze starej i nowej kolekcji w różnych rozmiarach: stare 75H, 75GG; nowe 75FF, 75G, 80F, 80FF. Noszone w różnych porach cyklu. Czasami biust jabłuszkowy przyklejony jest do ciała, czasami ucieka mi i przykleja do siebie. Może tylko ja tak mam, że co chwilę zmieniają mi się wymiary? A może nie :) Staniki też po praniu różne są - czasami sztywniejsze, bo więcej proszku mi się sypnęło. Czasami zaszaleję i dodam płynu do płukania i też inaczej układają się na ciele. Może sprawa nie dotyczy wysokości mostka, tylko doboru rozmiaru? Jestem za niezmienianiem tak niskiego mostka oczywiście. dorota Odpowiedz Link
ganbaja Re: za niskie mostki a może rozmiary nie te? 07.05.10, 15:15 Jednak obstawiam wysokość mostka. Moją przypadłością w 99% staników są tzw. przepychające się fiszbiny na mostku a to znaczy, ze mam biust wąsko osadzony. W 2 stanikach fiszbiny potrafiły zostać na miejscu i rozdzielić mi biust: czarne Rio 32GG oraz 32GG czarna Arabelka. Reszta to porażka fiszbinowa, a Effuniak powoduje potówki na moich ściśniętych cyckach :-) Odpowiedz Link
akj77 Re: za niskie mostki a może rozmiary nie te? 07.05.10, 17:07 dorotaifilip napisała: > Może sprawa nie dotyczy wysokości mostka, tylko doboru rozmiaru? Rozmiar dobierała mi Ewa osobiście na zlocie. I osobiście stwierdziła też (przy późniejszym spotkaniu), że fason nie dla mnie, bo mostek za niski. Tyle że ja mam effuniaka czarno-białego ze starszej kolekcji, też plunge, nadaje się do wszystkich moich dekoltów, mostek ma minimalnie wyższy i nic mi się środkiem nie wylewa. Tak że to nie kwestia rozmiaru. Odpowiedz Link
dorotaifilip Re: za niskie mostki a może rozmiary nie te? 07.05.10, 19:06 a-ha :) dorota Odpowiedz Link
bruxelka11 Boże broń mostki zmieniać! 08.05.10, 22:48 ale doszyć kilka innych fasonów, czegoś do dekoltów w "karo" a nie tylko V-kształtnych, to by się przydało... :) I tankini. Odpowiedz Link
ycik Pochwała majtek :) 07.05.10, 21:06 O stanikach było dużo, a ja chcę tylko napisać, że Effuniakowe majtki nie dość że piękne i kusidełkowe to bardzo wygodne. Mam stringi i figi morskie i stringi turkusowy mech. Wielką wielbicielką stringów nie jestem- jak noszę to tylko na wiosnę/latem, ale te są bardzo udane- w ogóle ich nie czuję, nic się nie wrzyna i ogólnie są świetne. A tak PS to nie mogę się już doczekać halfcupów... Kiedy, ach kiedy będą??? Na majtaski też się z chęcią skuszę, mam nadzieję na przezroczystości :) Odpowiedz Link
kasiulek_1 Ramiączka w cielistym 10.05.10, 15:37 Wczoraj, po całym dniu noszenia cielistego, zaobserwowałam na tylnej części ramion czerwone pręgi. Nie zróciłam na to wcześniej uwagi, ale całe ramiączko jest wykonane z jednej materii. W czerwonym mchu jest to lepiej skonstruowne, bo jest ładne ozdobne ramiączko z przodu, z tyłu gładka nie drażniąca guma. W cielistym ładne z zewnątrz ramiączko, staje się udręką kiedy staje się częścią spodnią, a ramiączko nosi się podciągnięte do szczytu ramion. Nie wiem czy to tylko moje odczucie, może jestem księżniczka na ziarnku grochu ;) ale następnym razem będę zwracać na to uwagę. A może istniej możliwość by zamówiać stanik z opcją "gładka guma" - nawet za dopłatą? Odpowiedz Link
kryklu Cielisty plunge 70GG 10.05.10, 15:42 Bardzo ładny, kolor idealny dla takich bladziochów jak ja. Wygodny, to typowa cecha effuniaków. Wysoki, pracujący, dobrze trzymający obwód, miski standardowe. Z przodu wygląda bardzo dobrze - pięknie zaokrąglone piersi + effuniakowy dekolt. Z profilu gorzej: piersi "patrzą" w dół, zupełnie inaczej niż w bakłażanie i innych wersjach kolorystycznych, czy w genialnym dżinsowym. Czy to inna gąbka? Ciekawe. Mocniejsze skrócenie ramiączek nie dało specjalnego efektu, poza drętwieniem ramion. Ogólnie jest nieźle, ale od effuniaków przyzwyczaiłam się oczekiwać więcej. Odpowiedz Link
lucja-w Srebrny Plunge 80E 12.05.10, 12:57 Pierwsze koty za płoty:-) Mój pierwszy i na pewno nie ostatni Effuniak!!! Od początku istnienia sklepu Biłam się z myślami czy kupić sobie stanik czy nie. Iście hamletowski problem:-) Po pierwsze nigdy nie nosiłam usztywnianych, gąbkowych biustonoszy ani przed uświadomieniem ani po. Z obawy, że to nie dla mnie i że mój biust po licznych przejściach może tolerować tylko miękuski. Ale dość już miałam za szerokich fiszbin, obtarć pod pachami i dziurawienia mostka. No i stało się. Właśnie przyszedł do mnie w/w staniczek, przymierzyłam i nie mam zamiaru ściągać!!!! Miękki, delikatny, konstrukcja mhhhhhhmmmmmm boska:-), niziutki mostek, niezbyt cienkie i niezbyt grube ramiączka (= w sam raz:-)), fiszbiny idealne, no cud, miód i mleczko:-) na moje 86/80/107 obwód stabilny, choć spokojnie mogę nosić na środkowej haftce, miski na styk ale nie mam ochoty bawić się z wymianą na większy, bo w większym boję się że będą zbyt duże luzy a mój miękki plastyczny biust bedzie wypływał. Wiwat Effuniaki:-) Odpowiedz Link
kryklu Plunge lawendowy 70G/GG 13.05.10, 00:06 Przyszedł dzisiaj :) Moje wrażenia po całym dniu noszenia. Miski standardowe, obwód nie bardzo ścisły (jak na effuniaka)- mam wrażenie, że nie bardzo pracujący, może dlatego, że bawełna? A może się czepiam? Sama nie wiem... Szeroki (wysoki?) obwód, trzyhaftkowe zapięcie i wygodne, przyzwoicie szerokie ramiączka - bardzo podoba mi się ten kierunek ewolucji effuniaków i wrażliwość projektantki na sugestie klientek. Wygodny jak zwykle, spokojnie mogłabym iść w nim spać. Wizualnie pozytywnie mnie zaskoczył. Kolor subtelny, ale o wiele wyrazistszy niż na zdjęciach sklepowych, tam wydał mi się mdły. Idealnie pasuje do liliowej Tequili biubiowej! Połyskująca lamówka na brzegu misek pasuje do połyskliwych ramiączek, których przód jest ozdobiony krateczką pasującą do tej na obwodzie. Zawsze mi się podobało to zestawienie kratek z kwiecistościami. Szwy i faktura koronki na miskach przebijają przez cieniutką wiskozę bluzki, dla mnie to żaden problem, ale piszę o tym, bo wiem, że dla niektórych dziewczyn to ma znaczenie. W każdym razie nie ma efektu kalafiora. Odpowiedz Link
kasiadj07 Re: Plunge lawendowy 70G/GG 13.05.10, 10:37 Kryklu, czy Twoim zdaniem lawendowy jest taki sam rozmiarowo jak cielisty? Zastanawiam się, czy brać 80GG, cielisty jest jednak dla mnie ciut większy niż bakłażan i srebrny, w moim standardowym 80H. Pewnie i tak nie obejdzie się bez odsyłania:( Odpowiedz Link
kryklu Re: Plunge lawendowy 70G/GG 13.05.10, 11:30 kasiadj07 napisała: > Kryklu, czy Twoim zdaniem lawendowy jest taki sam rozmiarowo jak cielisty? Tak. Ale wszystkie effuniaki są na mnie dobre w jednym rozmiarze, srebrnego akurat nie mam. Odpowiedz Link
jelonek_k Re: Plunge lawendowy 70G/GG 13.05.10, 13:19 Zostawiasz go czy wymieniasz na mniejszy obwód? Możesz porównać obwodowo do chilli albo jeansa? Odpowiedz Link
catsumi Re: Plunge lawendowy 70G/GG 13.05.10, 13:38 Ja też jestem ciekawa jak obwód wypada w porównaniu do innych modeli- u mnie akurat do plisowanego karmina i do cielistego - dużo jest szerszy? Nie jestem do końca przekonana do bawełnianego obwodu, czy on jest taki jak te ze starych kolekcji? Odpowiedz Link
kryklu Re: Plunge lawendowy 70G/GG 13.05.10, 14:56 Bez przesady, aż taki luźny nie jest! Wczoraj nosiłam go na najluźniejszej haftce, dzisiaj przepięłam na środkowe haftki - tak robię z innymi modelami. Czarny plisowany i dżinsowy są ściślejsze, inne porównywalne do lawendowego. Odpowiedz Link
kate2501 Re: Plunge lawendowy 70G/GG 14.05.10, 08:42 A możesz powiedziec jakie ma ramiaczka? lekko rozciągliwe jak w cielaku czy sztywne jak w plisie ? Odpowiedz Link
kryklu Re: Plunge lawendowy 70G/GG 14.05.10, 10:11 Ramiączka są identyczne jak w bakłażanie/chilli/morskim, turkusowym mchu i czarnym plisowanym. Mój czerwony plisowany ma takie jak cielisty. Odpowiedz Link
kate2501 Re: Plunge lawendowy 70G/GG 14.05.10, 12:57 Czyli nie rozciągające się.Super ,takie właśnie wolę . Dzięki za odpowiedź :) Odpowiedz Link
kryklu Plunge lawendowy 70GG - poprawka!!! 14.05.10, 15:59 Oczywiście chodzi o 70GG, a nie 70G/GG. Pisząc to myślami byłam przy bluzkach BiuBiu (B/BB), które recenzowałam tago samego dnia :) Odpowiedz Link
dorotaifilip 80FF cielisty i plisowany biały 13.05.10, 09:52 Mój subiektywny opis. Plisowany biały (nowy) i czarny (prany w pralce) w rozmiarze 80FF leżą identycznie. takie same miski, tak samo pracuje obwód. Cielisty 80FF ma większe miski od białego Plisowańca (tak o 1/3?), co powoduje, że pomimo wyjściowo takich samych obwodów, na ciele jeździ nawet zapięty na ostatni rządek. Pod pachami od strony pleców przy górnej gumce wszytej w obwód robi mi sie taka kieszonka, odstawanie. To chyba też świadczy o zbyt szerokim obwodzie. Miseczki według mnie maja "konsystencję" podobną do Srebrnego przez mięsistość, grubość gąbli i to jak układaja sie na biuście. A... jescze o ramiaczkach. Mam 168 cm wzrostu i biust średnio wysoko osadzony. Ramiączka muszę wydłużyć prawie na maksa. Długość ramiaczek podobny dla mnie do tych, które szyje Gorsenia (ale tam na metce jest podany obok rozmiaru biustu również wzrost - 168cm. właśnie). W Morskim są dłuższe. Oba zostaja ze mną. Cielisty mam nadzieję, ze skurczy się po praniu w pralce. Dla ciekawostki napiszę, że dopadał mnie chyba "migracja" poeffuniakowa. Z kalkulatora wychodzi mi w zależnosci od parametrów ciała 75FF lub 80F a te rozmiary są miskowo za małe i wybieram 80FF lub 75G. dorota Odpowiedz Link