Dodaj do ulubionych

proszę o pomoc

10.07.10, 23:10
Wiem, że takich tematów było tu od groma, ale jestem tu nowa i nie mieszkam w Warszawie. Chciałabym abyście poleciły mi kilka dobrych sklepów stacjonarnych z bra-fittingiem w Warszawie, na Mokotowie lub w okolicach. Z góry bardzo dziękuję.
Obserwuj wątek
    • pierwszalitera Re: proszę o pomoc 10.07.10, 23:16
      No, wiele z nas nie mieszka w Warszawie. ;-) A gdyby któraś z nas chciała się tam udać na zakupy, to klika tu: stanikowe-sklepy.blogspot.com/ i wyszukuje sobie dogodny sklep. Link przyczepiony jest zresztą na górze forum jak "Doskonały przewodnik po sklepach z bielizną". Przydaje się w wielu miastach. :-)
    • turzyca Re: proszę o pomoc 10.07.10, 23:18
      Kazdy sklep, ktory znajduje sie na biusciastejmapie swiata jest godny polecenia.
      A opinie o poszczegolnych sklepach stacjonarnych, sa, jak podpowiada nam
      naglowek forum (warto go czytac, bo tam i w przewodniku po forum sa wszystkie
      potrzebne informacje), tu:
      forum.gazeta.pl/forum/w,32203,76905300,0,DOBRE_sklepy_stacjonarne.html
      • lady_marlene Re: proszę o pomoc 11.07.10, 23:15
        Dziękuję za odpowiedzi. Chciałabym jednak żebyście podały mi jakiś dobry sklep (właśnie na Mokotowie lub w okolicy), gdzie będzie szeroki wybór i ktoś, kto się mną 'zajmie' profesjonalnie, bo nie znam swojego rozmiaru, w ogóle się w tym słabo orientuję.
        • pierwszalitera Re: proszę o pomoc 11.07.10, 23:24
          A wpisałaś się do wątku rozmiarowego na Lobby? Tam uzyskasz wskazówki, od jakiego rozmiaru zacząć poszukiwania. I pamiętaj, że nawet najlepsza brafitterka nie wybierze za ciebie idealnego biustonosza, więc warto wiedzieć mniej więcej, o co chodzi, na co zwracać uwagę, by samej też móc krytycznie ocenić wygodę i komfort noszenia. Na forum jest mnóstwo wprowadzających informacji.
          • lady_marlene Re: proszę o pomoc 11.07.10, 23:30
            Tak, zmierzyłam się i wpisałam. Ale nie jestem tego pewna, nie wiem, czy wszystko wykonałam prawidłowo, czy np. nie zmierzyłam się zbyt luźno. Noszę 75A, a wyszło, że powinnam mieć 70E, jednak chciałabym się upewnić na pewno. Tzn. oddać w profesjonalne ręce, żeby ktoś mi doradził. Bo chciałabym mieć w końcu stanik w swoim rozmiarze, a akurat będę miała okazję.
            • jul-kaa Re: proszę o pomoc 11.07.10, 23:41
              Na Mokotowie jest Peachfield na Bruna, w Centrum (niedaleko Mokotowa ;)) jest
              Abrakadabra.
              • meg_ee Re: proszę o pomoc 12.07.10, 11:06
                Tak, idz do Abrakadabry - polecam bardzo. Ok, to nie Mokotow, ale
                blisko (metro politechnika a potem na piechotke 5min)

Najlepiej jakbys poszla jak bedzie p.Ania (wlascicielka) - ona cie
                obmierzy i nawet jesli nic dla ciebie nie bedzie miala to wskaze
                czego szukac. Jej cenne uwagi mi sie bardzo przydaly :)
                • lady_marlene Re: proszę o pomoc 12.07.10, 21:07
                  Dziękuję bardzo. A wiecie może kiedy będzie p.Ania? W jakich dniach, godzinach. Są jeszcze jakieś sklepy godne polecenia (tzn. dla tych, którzy rozmiaru nie znają dokładnie)? W Warszawie oczywiście.
                  • pierwszalitera Re: proszę o pomoc 12.07.10, 21:24
                    Jej, zadzwoń do sklepu i zapytaj. ;-) A listę sklepów godnych polecenia w Warszawie przecież masz. Linki podałam ci ja i turzyca. W opisie sklepów masz bieliźniane marki tam dostępne i można orientować się trochę pod tym kątem, zależy bowiem jakich staników szukasz i w jakiej strefie rozmiarowej jesteś. Warszawa może duże miasto, ale nie znowu taka ogromna metropolia, by nie można było przejść się po kilku sklepach, nawet w różnych dzielnicach i spróbować szczęścia, poprzymierzać, porównać.
                    • pierwszalitera Re: proszę o pomoc 12.07.10, 21:32
                      Ach, właśnie doczytałam, że chodzi o okolice 70E. Raczej nie powinnaś mieć w ogóle problemów w doborze opytmalnego fasonu stanika, a każda w miarę rozgarnięta brafitterka w tych sklepach będzie chyba potrafiła doradzić, czy wyliczony rozmiar jest dobry, czy jednak trochę za duży.
                      • lady_marlene Re: proszę o pomoc 12.07.10, 21:43
                        Ok, dziękuję bardzo za pomoc.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka