Dodaj do ulubionych

prośba o pomoc w doborze bialego stanika

11.09.10, 11:07
Witam wszystkie forumowiczki. Poszukuję białego stanika, najlepiej gładkiego zbierającego i podnoszącego biust tak, żeby biust dobrze wyglądał w bluzkach czy sukienkach z dużym dekoltem. Nie chciałabym na taki stanik wydać więcej niż 150 zł. Czy możecie polecić jakiś konkretny model z informacją, gdzie mogę go dostać? Interesuje mnie Warszawa i ewentualnie sklepy internetowe. Moje wymiary to 88 cm w biuście i 68 cm pod biustem, wiec mój rozmiar to chyba 65 E lub F (a to z kolei chyba brytyjskie 30 DD).
Obserwuj wątek
    • ania.kar Re: prośba o pomoc w doborze bialego stanika 11.09.10, 12:22
      Jeśli chodzi o rozmiar, to może być też 30E, ale najlepiej doradzą Ci dziewczyny w wątkach rozmiarowych:
      forum.gazeta.pl/forum/w,32203,114613253,114613253,JAKI_POWINNAM_NOSIC_ROZMIAR_STANIKA_46.html
      forum.gazeta.pl/forum/w,50580,111211518,111211518,JAKI_POWINNAM_NOSIC_ROZMIAR_STANIKA_15.html

W białych biustonoszach nadających się do dekoltów w tych rozmiarach jakiegoś wielkiego wyboru nie widzę w uświadomionych sklepach. Najlepiej będzie chyba jak zajrzysz do Bradei na Jelonkach. To sklep internetowy z możliwością przymiarek i kupna w siedzibie sklepu po wcześniejszym umówieniu się:
      bradea.pl/art/5
      Masz tam na przykład takie biustonosze w Twoich okolicach rozmiarowych i podanym przedziale cenowym:
      bradea.pl/biustonosze/biustonosz_gossard_temptress_bialy
      bradea.pl/biustonosze/biustonosz_gossard_garland_usztywniany_bialy
      bradea.pl/biustonosze/biustonosz_gossard_satin_superboost_bialy
      Szczególnie model Garland jest godny polecenia. Zobacz jak wygląda "na żywo":
      balkonetka.pl/katalog/bra/gossard-garland-5
      balkonetka.pl/katalog/bra/gossard-garland-23
      balkonetka.pl/katalog/bra/gossard-garland-white

A na drugi raz podobne prośby wpisz do tego wątku:
      forum.gazeta.pl/forum/w,32203,111088989,111088989,Szukam_gdzie_znajde_.html
    • marudna_maruda Re: prośba o pomoc w doborze bialego stanika 11.09.10, 12:31
      Chyba najlepiej Twoim wymaganiom odpowiadałyby:
      - biały Tiffany plunge (Masquerade) (ma się pojawić w październiku, pewnie większość sklepów będzie go miała)
      - Natalie (Keia Pink) - w rozmiarze 70dd jest tu www.magic-bra.pl/usztywniany/22-natalie-940ap.html, jest raczej ścisły i może by pasował, 65dd jest tu www.adore.pl/Natalie_KEIA_Pink_biustonosz_940AP_biel-45.html
      - Effuniak White www.ewa-michalak.pl/product-pol-61-Plunge-WHITE.html
      Dopasowana chyba też ma Effuniaki - może warto przymierzyć bo rozmiarówka może się trochę różnić od innych firm.
      • ania.kar Re: prośba o pomoc w doborze bialego stanika 11.09.10, 12:55
        W Magic-Bra 70DD jest już niedostępny.
        Jeśli chodzi o Tiffany to ma to być to kolor ivory i pewnie będzie kosztować ok. 170zł
    • agnieszka.onlyher Re: prośba o pomoc w doborze bialego stanika 11.09.10, 14:29
      Lub jeśli Ci się podoba np. taki stanik:
      www.onlyher.pl/products/167/p/553, to zapraszam do kontaktu ze mną przez mail sklepowy, pomogę z rozmiarem :)
      • jzabro Re: prośba o pomoc w doborze bialego stanika 12.09.10, 07:08
        Freya retro- lekko usztywniany stanik plunge, też ma wersję białą
    • maheda Gaia Samira 12.09.10, 08:10
      Porównanie cen:
      www.skapiec.pl/site/cat/2500/comp/566226

To, co widziałam, było piekielnie ścisłe, miało spore miseczki.
      Więc w niej celować byś musiała w 70C lub 70D (z zaczęciem od 70D).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka