Dodaj do ulubionych

rozmiar UK vs EU

23.09.10, 14:12
Szukałam i nie udało się znaleźć- możecie mi podpowiedzieć jak przełożyć rozmiar europejski na brytyjski? Mierzyłam dziś stanik w sklepie stacjonarnym i wyszło, że powinnam kupić 65H (w sklepie go nie było) i teraz nie wiem jaki rozmiar mam zamówić w sklepie na Wyspach...
Obserwuj wątek
    • maheda Re: rozmiar UK vs EU 23.09.10, 14:14
      Nie da się tego przełożyć prosto.
      Jaka to była firma i jaki model stanika?
      • eva_luna2 Re: rozmiar UK vs EU 23.09.10, 14:17
        Karmnik Dotty Freya
        • maith Re: rozmiar UK vs EU 23.09.10, 14:31
          Hehe, śmiesznie, bo mierzyłaś właśnie brytyjczyka :)
          Freya jest brytyjska, a 65 to po ichniemu 30.
          Czyli na wyspach zacznij szukanie od 30H.
          • maith To jeszcze pytanie dodatkowe 23.09.10, 14:37
            A Ty mieszkasz na wyspach i tam wracasz?
            Bo oczywiście można też zamawiać staniki z wysp, ale sporo jest już w polskich sklepach, internetowych i stacjonarnych. Może to nie był jedyny sklep stacjonarny z pełniejszą rozmiarówką obok Ciebie.
            Sprawdź na biuściastej mapie świata (przybliżasz Polskę, potem swoją okolicę)
            stanikowamapa.prv.pl/
            Sprawdź też polskie sklepy internetowe, jak np.:
            www.dopasowana.pl/
            www.onlyher.pl/
            www.peachfield.pl/
            www.mambra.pl
          • eva_luna2 Re: rozmiar UK vs EU 23.09.10, 14:38
            Ja wiem, że Freya jest brytyjczykiem tylko pani napisała mi rozmiarówkę europejską i nie mogłam znaleźć odpowiednika brytyjskiego.
            • pierwszalitera Re: rozmiar UK vs EU 23.09.10, 14:43
              To pani w sklepie przeliczyła ci miseczkę, czy tylko "przetłumaczyła" obwód i z 30H zrobiła 65H?
              • eva_luna2 Re: rozmiar UK vs EU 23.09.10, 14:48
                Mierzyłam w sklepie 70G ale obwód był za duży więc pani napisała mi na kartce, że powinnam kupić 65H. Nie przyszło mi do głowy żeby z metki spisać brytyjski rozmiar.
                • pierwszalitera Re: rozmiar UK vs EU 23.09.10, 14:58
                  Hmm, mierzyłaś brytyjskie 70G, więc dobre może i 65H, jak i 65GG. Tego się nie wie bez mierzenia.
                  • eva_luna2 Re: rozmiar UK vs EU 23.09.10, 15:02
                    Niestety nie mam możliwości przymierzyć ponieważ obdzwoniłam całe Trójmiasto i nie ma.... Musze zamówić w ciemno :-(.
                    • akj77 Re: rozmiar UK vs EU 23.09.10, 17:49
                      Jeśli 70G/32G (brytyjskie) było dobre w miseczkach, to ja stawiam jednak na 65GG/30GG (też brytyjskie) z tego samego modelu. Ale oczywiście różnie może być.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka