Dodaj do ulubionych

Poznań - grupa wsparcia 3

25.11.10, 17:30
Znowu nabiłyśmy 500 postów w poprzednim wątku :)

Linki do poprzednich:
forum.gazeta.pl/forum/w,32203,80896920,,POZNAN_grupa_wsparcia.html
forum.gazeta.pl/forum/w,32203,98502205,98502205,Poznan_grupa_wsparcia_2.html

Jak zwykle zapraszamy wszystkie poznanianki i okoliczne forumki ;)
Obserwuj wątek
    • psuj-ka To co z tym spotkaniem? :> 25.11.10, 17:31
      Bo jakoś mi się wydaje, że ostatnio ustaliłyśmy dość konkretny termin. To był 3 grudnia?
      • urkye Re: To co z tym spotkaniem? :> 25.11.10, 17:58
        Tak, zgadza się:D Dasz wiarę, że rano pomyślałam, że trzeba by na forum przypomnieć o spotkaniu? :D Już nie mogę się doczekać tarty czekoladowej... mmmm :)))
        • alexis-z Re: To co z tym spotkaniem? :> 25.11.10, 18:51
          Oj jestem za spotkaniem. Jak zawsze. No i ta pokusa tarta Mniam, Mniam
        • psuj-ka Re: To co z tym spotkaniem? :> 25.11.10, 23:21
          a ja cudownego quiche'a z łososiem :P
          • nancy_callahan Re: To co z tym spotkaniem? :> 26.11.10, 21:46
            kroi mi się niestety inne konkurencyjne wyjście na miasto (wielokrotnie przekładane z powodu kłopotów z synchronizacją uczestników), ale może na chwilę uda się wpaść:)
            Twój biust nawet o tym nie śnił...
      • kk345 Re: To co z tym spotkaniem? :> 28.11.10, 23:58
        Ja się piszę, mam teraz blisko do domu:) 19-sta, jak zwykle?
        • psuj-ka Re: To co z tym spotkaniem? :> 29.11.10, 00:34
          Nooo, co to za opóźnienie w odpowiadaniu na spotkaniowe posty? :D chyba tak :)
          • kk345 Re: To co z tym spotkaniem? :> 29.11.10, 00:49
            No ten tego... imieniny były... i takie tam różne:)
      • yo_anka czy lokal zarezerwowany? na którą? 18:00? 29.11.10, 22:28
        O tak! jestem za aby utrzymać tradycję kwartalnych spotkań :)
        Dzieki Psujko za przypomnienie!

czy któraś forumka podejdzie tam zarezerwować, gdyż ja teraz nie dam rady podjechać tam

ile osób będzie w stanie być od 18?

ja postaram się wpaść na godzinkę jak dziecię pozwoli ale bardziej około 19-20
    • siarkaa Re: Poznań - grupa wsparcia 3 28.11.10, 15:52
      dziewczyny, a na ktora godzine byloby to spotkanie?
      • ja_kate Re: Poznań - grupa wsparcia 3 29.11.10, 19:44

Poprzednio było na 19:00 i właściciele zgodzili się aby było dłużej otwarte. Jak teraz?
        Ja jestem za 19 , może być nawet ciut wcześniej.
        • psuj-ka Re: Poznań - grupa wsparcia 3 29.11.10, 20:30
          No właśnie, w sumie mogłoby być wcześniej, tak tą biedną panią ostatnio przetrzymałyśmy :P 18?
          • zireael00 Re: Poznań - grupa wsparcia 3 29.11.10, 21:59
            Będę, jestem za osiemnastą.
    • kk345 Zarezerwowane, zaczynamy w piątek 18-18.30 30.11.10, 12:42
      Dzwoniłam, rezerwacja przyjęta, będzie inna Pani niż ostatnio, więc możemy krzewić wiedzę:)
      Pierwsza obecna niech krzyczy, ze mamy rezerwację na 8-10 osób.
      • ja_kate Re: Zarezerwowane, zaczynamy w piątek 18-18.30 30.11.10, 14:56

To do zobaczenia :)
      • nancy_callahan Re: Zarezerwowane, zaczynamy w piątek 18-18.30 30.11.10, 14:58

jeśli mi się jakoś uda wyrobić wdepnę:)
      • urkye Re: Zarezerwowane, zaczynamy w piątek 18-18.30 30.11.10, 17:51
        super:))))
        • alexis-z Re: Zarezerwowane, zaczynamy w piątek 18-18.30 30.11.10, 19:52
          Fajnie. Rozumiem, że ten piątek.
          • kk345 Re: Zarezerwowane, zaczynamy w piątek 18-18.30 30.11.10, 20:48
            Tak, piątek za 3 dni:)
            • siarkaa Re: Zarezerwowane, zaczynamy w piątek 18-18.30 30.11.10, 21:56
              dziewczyny, postaram sie tez dotrzec. tradycyjnie - zapewne z kolezanka :)
              • nancy_callahan Re: Zarezerwowane, zaczynamy w piątek 18-18.30 02.12.10, 20:32
                siarkaa z Kingą to ja też jestem umówiona na 19.30 na to konkurencyjne spotkanie:)
                Ale się zbiegło w ten sam piątek...
                • siarkaa Re: Zarezerwowane, zaczynamy w piątek 18-18.30 02.12.10, 21:02
                  nancy, a myslisz, ze ja nie wiem o tym? :D
                  no, szkoda, ze sie tak zbieglo, jak Was nie bedzie, bede musiala molestowac w dwojnasob swoja dretwa osoba pozostale dziewczyny :P
                  • kk345 Re: Zarezerwowane, zaczynamy w piątek 18-18.30 03.12.10, 00:53
                    siarkoo, przeżyjemy :)
                  • nancy_callahan Re: Zarezerwowane, zaczynamy w piątek 18-18.30 03.12.10, 14:11

a myślałam, że może się jeszcze nie zgadałyście..;)
                    Aura mocno niesprzyjająca wycieczkom, ale postaram się wyjechać na tyle wcześnie żeby do Poznania dojechać na ok. 18.30 i na pół godzinki do was zawitać:)
                    • siarkaa Re: Zarezerwowane, zaczynamy w piątek 18-18.30 03.12.10, 17:01
                      kk, super :) inaczej musialabym samotnosc topic w kolejnym kawalku tarty... koniecznie czekoladowej :D

nancy, toc my z Kinia mamy Hot Line 24 na dobre :D
                      • siarkaa Re: Zarezerwowane, zaczynamy w piątek 18-18.30 03.12.10, 17:02
                        oczywiscie, mialo byc "na dobe" ;)

to do zobaczenia wszystkim :)
                        • alexis-z Re: Zarezerwowane, zaczynamy w piątek 18-18.30 04.12.10, 10:26
                          Podziękowania za wczorajsze miłe spotkanie przy pysznej tartej.
                          • siarkaa Re: Zarezerwowane, zaczynamy w piątek 18-18.30 04.12.10, 12:16
                            mnie tez bylo bardzo milo :)
                            grono calkiem kameralne, ale zacne :))
                            • ja_kate Nie uzgodniłysmy terminu następnego sabatu ;) 04.12.10, 16:21

• urkye Re: Nie uzgodniłysmy terminu następnego sabatu ;) 05.12.10, 09:36
                                Wstępnie pierwszy piątek lutego lub marca, z tego co kojarzę;) Musimy tylko ustalić, który miesiąc wybieramy:P
    • urkye Poszukiwane TESTERKI - ubrania probiuściaste 17.01.11, 18:39
      Drogie mieszkanki Poznania i okolic;) Aktualnie pracuję nad konstrukcjami ubrań probiuściastych. Mam już dopracowaną konstrukcję na wymiary pań z mojej rodziny, brakuje mi jednak jeszcze kilku, koniecznie dobrze ostanikowanych, testerek.

Rzućcie okiem na tę tabelę rozmiarów:
      szycie.blox.pl/resource/WYMIARY.jpg
      poszukuję pań reprezentujących rozmiary:
      36ooo
      38oo, 38ooo
      40ooo
      42oo, 42ooo

Będę bardzo wdzięczna za pomoc:) Jeśli jesteście zainteresowane, piszcie na mojego maila gazetowego:)
      • kasikk68 Re: Poszukiwane TESTERKI - ubrania probiuściaste 17.01.11, 19:51
        napisałam:)
      • kk345 Re: Poszukiwane TESTERKI - ubrania probiuściaste 17.01.11, 22:17
        Łeeee, a 40oo nie potrzebujesz ?:)))
        • psuj-ka Re: Poszukiwane TESTERKI - ubrania probiuściaste 17.01.11, 22:19
          No właśnie, ja też za małobiuściasta xD i jeszcze mam za grube ramiona dla urkyowych rękawków :(
          • urkye Re: Poszukiwane TESTERKI - ubrania probiuściaste 18.01.11, 07:07
            Widzisz, tak to jest, jak się dawno u mnie nie było:P W najnowszej konstrukcji już nie ma tych problemów, wszystko powinno na Tobie teraz ładnie leżeć;) Jak wpadniesz do mnie, to zobaczysz:P
            Kk, na następne spotkanie przywiozę kilka koszul, przynajmniej taki mam plan:) A Aktualnie jaki rozmiar byś potrzebowała?
            Yo_anko, akurat takich testerek nie mam (ale z chęcią bym Ciebie wykorzystała w przyszłości:))) na razie skupiam się na tych rozmiarach, które wpiasałam - ze względów czysto ekonomicznych;) Jak ten etap będzie za mną, to się wezmę za kolejną partię:)
            • kk345 Re: Poszukiwane TESTERKI - ubrania probiuściaste 18.01.11, 19:39
              Wg Twojej tabelki reprezentuję 40oo- bardzo mi sie te ooooo podobają, notabene. Czekam na następny zlocik w takim razie:)
              • urkye Re: Poszukiwane TESTERKI - ubrania probiuściaste 19.01.11, 06:50
                O, to tak jak moja sis:P
                Na następne spotkanie planuję przynieść duuużo bluzek w różnych rozmiarach [szyją się], więc będzie małe mierzenie:D Może w Twoim też mi się uda coś zorganizować;)
                • kk345 Re: Poszukiwane TESTERKI - ubrania probiuściaste 19.01.11, 20:17
                  Jesteś wielka:)
      • yo_anka Re: Poszukiwane TESTERKI - ubrania probiuściaste 17.01.11, 23:41
        widzę że 44ooo/46ooo już masz
        a ramiona to chyba musiałyby być z z rozm 50 ;)
      • chomiczkami Re: Poszukiwane TESTERKI - ubrania probiuściaste 18.01.11, 19:35
        A jednak jestem za małobiuściasta na testerkę :( specjalnie się obmierzyłam i niestety, wychodzi uparte 38o lub, o dziwo, 36oo (ja i 36? :D to była miła niespodzianka)

Jakbyś kiedyś potrzebowała osób o mniejszym biuście, będę na posterunku ;).
        • excelsa Re: Poszukiwane TESTERKI - ubrania probiuściaste 18.01.11, 21:28
          Hej!
          Gdyby potrzebna była testerka 36o - 36oo to ja się piszę. :)
          • urkye Re: Poszukiwane TESTERKI - ubrania probiuściaste 19.01.11, 06:49
            Excelso, tak jak npisałam chomiczkami, w razie czego się do Ciebie zwrócę;) A jeśli mówisz, że rozmiar 36oo ma szansę Tobie pasować (chociaż mi się wydaje, że powinnaś mieć 34;)), to na kolejnym spotkaniu będę miała koszulę w tym rozmiarze - sama taki noszę, więc będziemy mogły zobaczyć, jak leży:)
        • urkye Re: Poszukiwane TESTERKI - ubrania probiuściaste 19.01.11, 06:46
          Przyznam szczerze, że rozmiarów "o" na razie nie szyję próbnych - one po prostu zazwyczaj dobrze wychodzą, niepewność wzrasta wraz z ilością "o" :) Gdybym jednak potrzebowała testerkę z Twoim rozmiarze, to będę o Tobie pamiętać:)
      • amused.to.death Re: Poszukiwane TESTERKI - ubrania probiuściaste 27.01.11, 00:00
        Właśnie się zastanawiam czy u ciebie wpasowałabym się w 36ooo czy 38oo....
        Bo w Biubiu w koszuli najlepiej wyszło 36B (jedno B:D)

nie wiem czy jeszcze kogoś szukasz? :)
        W każdym bądź razie cieszy mnie, że może za jakiś czas coś takiego się pojawi w Poznaniu:)
        • urkye Re: Poszukiwane TESTERKI - ubrania probiuściaste 06.02.11, 21:32
          Hej:) Jakoś przeoczyłam Twój post, przepraszam więc za późną odpowiedź - będziesz mogła sprawdzić "na żywo", który rozmiar Tobie bardziej pasuje - na najbliższe nasze lobbowe spotkanie planuję przynieść koszule w większości rozmiarów, rozmiar 36 i 38 mam już uszyty, 40 czeka na wykrojenie:)
    • excelsa Re: Poznań - grupa wsparcia 3 18.01.11, 21:58
      Dziewczyny!
      Poradźcie mi proszę, cóż zrobić. Na zaraz potrzebuję straplessa. W Factory w Outlecie - jak się dowiedziałam - można kupić białą "Cally" od "Fantasie" za 149. Z drugiej strony muszę powiedzieć, że ten model średnio mi się podoba i nie wiem, czy nie wolałabym kupić czegoś przez internet. Co radzicie, wybawicielki?
      Dziękuję! :-)
      • excelsa Yoshi 18.01.11, 22:00
        Nie jestem pewna, czy ten wątek się już pojawił. Podeszłam dzisiaj do Yoshi. Okazało się, że sklep jest nieczynny z powodu włamania. Ostrzegam więc wszystkich, którzy wybierają się d Yoshi - odbijecie się od drzwi.
        Słyszałyście cos o tej sprawie?
        • chomiczkami Re: Yoshi 19.01.11, 13:25
          Nie, nic nie słyszałam. Czyżby kobiety były aż tak zdesperowane?

O właśnie, muszę się przejść do Yoshi, jak już go otworzą. Tyle już tu mieszkam, przechodzę co jakiś czas obok, a nie zajrzałam jeszcze ani razu. Mmmm. Dajcie znać, jak już znów będzie otwarty.
    • excelsa Prośba o konsultację. 26.01.11, 23:45
      Cześć!
      Moja walka o straplessa trwa. Przyszedł gossard reerie multiway - szerzej w wątku ratunkowym. Chciałaby nieśmiało spytać, czy w najbliższym czasie któraś z Was nie znajdzie chwilki, aby spotkać się ze mną gdzieś w mieście i doradzić, czy mój nowy nabytek jest poprawnie dopasowany?
      Bardzo, bardzo dziękuję!
      Milego wieczoru!
    • urkye Spotkanie marcowe+mierzenie koszul;) 06.02.11, 21:37
      To co dziewczyny, spotykamy się w marcu? Już dawno się nie widziałyśmy, zjadłoby się jakąś tartę;P Proponuję dowolny dzień, byle nie 31 marca, bo mnie nie będzie;)

Na spotkanie przyniosę uszyte koszule do mierzenia; na razie mam uszyty rozmiar 36oo , 36ooo, 38oo, 38ooo, zaś 40oo i 40ooo i 46oo niebawem będą gotowe. Do tego czasu zdążę jeszcze uszyć kilka koszul, więc piszcie, jakie rozmiary u mnie byście miały - postaram się uszyć te rozmiary:) Tabela rozmiarów znajduje się tutaj:
      szycie.blox.pl/resource/WYMIARY.jpg
      • kk345 Re: Spotkanie marcowe+mierzenie koszul;) 06.02.11, 23:11
        O, moje 40oo już masz:) Właśnie dziś myślałam o rzuceniu hasła o spotkaniu- pasuje mi cały marzec oprócz ostatniego tygodnia, nie ma mnie w Poznaniu. Tradycyjnie jakiś piątkowy wieczór?
        • urkye Re: Spotkanie marcowe+mierzenie koszul;) 07.02.11, 06:44
          jestem za:) to moze wstepnie piatek 25.03.2011 o 18:00-18:30? tam gdzie zawsze:P
          • alexis-z Re: Spotkanie marcowe+mierzenie koszul;) 07.02.11, 08:57
            Ja chyba musiała bym mieć 36o lub 38o ale możliwe, że te 36oo będzie dobre. Pytania czy jeśli koszula by była dobra można by było ją kupić? A termin spotkania mi obojętny, dopasuję się. Jak zawsze.
            • urkye Re: Spotkanie marcowe+mierzenie koszul;) 07.02.11, 18:13
              Tak, jak coś komuś się spodoba, to jak najbardziej będzie można kupić:) Mi zależy na sprawdzeniu konstrukcji, później już te koszule mi do szczęścia nie będą raczej potrzebne;P
          • psuj-ka Re: Spotkanie marcowe+mierzenie koszul;) 14.02.11, 20:45
            Może lepiej o tydzień wcześniej? :) 25.03 się zaczyna Pyrkon i chyba się tam wybieram, a nie chciałabym stracić spotkania.
            • urkye Re: Spotkanie marcowe+mierzenie koszul;) 15.02.11, 06:49
              mi pasuje:) czyli 19-ty?
              • kk345 Re: Spotkanie marcowe+mierzenie koszul;) 15.02.11, 13:16
                Mi też pasuje.
              • psuj-ka Re: Spotkanie marcowe+mierzenie koszul;) 15.02.11, 14:20
                miałaś na myśli 18-ty? :D
                • alexis-z Re: Spotkanie marcowe+mierzenie koszul;) 15.02.11, 18:53
                  Mi też pasuje.
                • urkye Re: Spotkanie marcowe+mierzenie koszul;) 16.02.11, 06:31
                  oczywisce, 18-ty:P
                  • kk345 Re: Spotkanie marcowe+mierzenie koszul;) 16.02.11, 11:27
                    urkye, pracujesz w fabryce na pierwszą zmianę? Bo godziny Twoich postów sa z lekka zatrważające:)
                    • urkye Re: Spotkanie marcowe+mierzenie koszul;) 17.02.11, 06:48
                      No jasne:) I to jeszcze na ranną;P Właśnie mam przerwę śniadaniową:P

Dziewczyny, pojawił się pewien problem, którego wcześniej nie zauważyłam;) Mianowicie, mój mąż stanowczo się nie zgadza, bym 18-tego gdziekolwiek wychodziła, bo chce, egoista jeden, mieć mnie tylko dla siebie w ten wieczór - zapomniałam na śmierć, mam wtedy urodziny:P Chyba coś wykombinował, nie wiem, nie wnikam;) W każdym razie proponuję tydzień wcześniej - 11.03. Co o tym sądzicie?

A przy okazji się pochwalę, a co;) Mam już skończone kolejne koszule do mierzenia, nie mogę się doczekać, żeby zobaczyć jak Wam będą pasować:D
                      • psuj-ka Re: Spotkanie marcowe+mierzenie koszul;) 17.02.11, 09:02
                        Ale masz kurzą pamięć :D ja 11 nie mogę, wiem, że jestem trudna :(
                        • urkye Re: Spotkanie marcowe+mierzenie koszul;) 17.02.11, 19:13
                          No nieee... A to może jeszcze tydzień wcześniej - 4.03? :P
                          • kk345 Re: Spotkanie marcowe+mierzenie koszul;) 17.02.11, 19:18
                            Ja mogę w każdy piątek oprócz 25 lutego:) Więc jak ostatecznie się umawiamy? 4-ego marca?
                            • urkye Re: Spotkanie marcowe+mierzenie koszul;) 18.02.11, 06:52
                              Dla mnie idealnie:))) Nawet lepiej, że spotkamy się wcześniej:D Mam tylko nadzieję, że pojawi się nas więcej, niż tylko nasza trójca;P
                              Wiecie co z resztą babińca z naszych spotkań? :)
                              • psuj-ka Re: Spotkanie marcowe+mierzenie koszul;) 18.02.11, 08:33
                                Moje drogie... bardzo mi smutno znowu tu wpisywać niekorzystne dla naszego spotkania info, ale mi w marcu inny piątek niż 18-tego po prostu nie pasuje ;( może jakiś czwartek? :D tu już pełna dowolność.
                                • urkye Re: Spotkanie marcowe+mierzenie koszul;) 18.02.11, 18:07
                                  hmmm... mi tam w sumie czwartki od biedy pasują, ale piątki są lepsze - nie trzeba następnego dnia rano wstawać:P
                                  a co powiecie o piątku jeszcze wczesniej, czyli za tydzien - 25.02? :P to juz by sie bawilo jako lutowe spotkanie, tytul watku by trzeba zmienic;P
                                  • psuj-ka Re: Spotkanie marcowe+mierzenie koszul;) 18.02.11, 18:10
                                    Ja nie wiem, chyba beze mnie zrobicie to spotkanie :D bo 25.02 też nie mogę ^^

ewentualnie wróćmy do pierwszego terminu, czyli 25.03. Nie muszę na tym Pyrkonie cały czas siedzieć ;)
                                    • urkye Re: Spotkanie marcowe+mierzenie koszul;) 18.02.11, 18:25
                                      No nie, życie studenta jest faaaajne :DDDD To może jednak wróćmy do wersji z czwartkiem? Bo aż tak długo mi się już nie chce czekać:P Ale oczywiście się podporządkuję pod większość - choc póki co tylko nasza zwykła obsada się wypowiada;P
                                      • alexis-z Re: Spotkanie marcowe+mierzenie koszul;) 18.02.11, 18:56
                                        Ja dopasuję się do każdego terminu.
                                      • kk345 Re: Spotkanie marcowe+mierzenie koszul;) 18.02.11, 23:10
                                        No niestety, ja pomarudzę- 25 lutego mnie nie ma w Poznaniu, natomiast w czwartki mam wieczory zajęte przez aerobik (wtorki jakby co, tez). Aaaaaa, ja chcę przymierzyć koszulę:)

No i pozostałe forumki, co z Wami? Mamy się tak we cztery kameralnie spotykać?
                                        • psuj-ka Re: Spotkanie marcowe+mierzenie koszul;) 18.02.11, 23:19
                                          Hahaha, mi też właśnie aerobik (tylko aqua) blokuje te piątki :D coś zainteresowanie tymi naszymi spotkaniami ciągle maleje :(
                                          • kk345 Re: Spotkanie marcowe+mierzenie koszul;) 19.02.11, 00:15
                                            Ja planuję przyciągnąć na spotkanie koleżankę początkująca, ale to koleżanka z aerobiku wlasnie, więc nie możemy robić masowej absencji w czwartki:)
                                            • urkye Re: Spotkanie marcowe+mierzenie koszul;) 19.02.11, 09:12
                                              No dobra, to jaki termin ustalamy? :P Sobota w sumie też może być, tylko pytanie, jaki termin pasuje większości:) Jeśli o mnie chodzi, to najbliższe mam wolne:P
                                              Kk, przyprowadź jak najwięcej koleżanek;P Im nas więcej, tym fajniej:)
                                              • kk345 Re: Spotkanie marcowe+mierzenie koszul;) 19.02.11, 13:11
                                                No ja już się zgubiłam- psuja, jaki dzień Ci pasuje? U mnie odpada cały przyszły tydzien...
                                                • psuj-ka Re: Spotkanie marcowe+mierzenie koszul;) 19.02.11, 16:20
                                                  Mi nie pasują piątki ogólnie :D w pozostałe dni raczej się dostosuję :P
                                                  • kk345 Re: Spotkanie marcowe+mierzenie koszul;) 20.02.11, 16:14
                                                    Ale chyba się ugniesz pod naporem większości? Wypiszemy Ci usprawiedliwienie za jeden opuszczony aerobik- a jak chcesz, to możemy na kolejny iść z Tobą:P

No co?
                                                  • psuj-ka Re: Spotkanie marcowe+mierzenie koszul;) 20.02.11, 17:26
                                                    No nie ugnę się, bo mam tylko na 4 zajęcia karnet i chcę go wykorzystać :P najwyżej się spotkacie beze mnie.
                                                  • kk345 Re: Spotkanie marcowe+mierzenie koszul;) 20.02.11, 17:37
                                                    A karnet kiedy się kończy?
                                                  • psuj-ka Re: Spotkanie marcowe+mierzenie koszul;) 20.02.11, 17:47
                                                    No ostatnie zajęcia mam 11.03, więc 18.03 byłby idealny, ale to urkyowe urodziny ^^
                                                  • kk345 Re: Spotkanie marcowe+mierzenie koszul;) 20.02.11, 18:13
                                                    No to tak- skoro odliczymy urodziny, baseny i inne fanaberie to zostaje nam znowu 25 marzec. W soboty nie wierzę, bo założę się, ze w ostatniej chwili komuś wypadnie jakaś impreza/znajomi/randka, w tygodniu wieczorami każdy coś ma a piątki są neutralne, można dłużej posiedzieć. Ten termin 25 marca pasuje nam wszystkim- także velice i ja_kate , a jest szansa, że ktoś jeszcze do tego czasu dobije:)
                                                  • psuj-ka Re: Spotkanie marcowe+mierzenie koszul;) 20.02.11, 18:21
                                                    Uff, udało się nam coś ustalić :D 25.03! :)
                                                  • velika Re: Spotkanie marcowe+mierzenie koszul;) 20.02.11, 19:56
                                                    no mnie 25 właśnie nie będzie, chyba, ze mi się zajęcia jakoś poprzesuwają ;/ no trudno, jak nie teraz, to kiedy indziej ;)
                                                  • urkye Re: Spotkanie marcowe+mierzenie koszul;) 20.02.11, 20:24
                                                    Właśnie gadałam z mężem, przeżyje, jak 18-tego bym wyszła na spotkanie z Wami:P Będzie miał sobotę, żeby się wykazać;))) Więc może być 18,ten termin chyba pasuje największej ilości osób:)
                                                  • urkye Re: Spotkanie marcowe+mierzenie koszul;) 20.02.11, 20:25
                                                    To kto jest za 18.03? :P
                                                  • yo_anka 18.03.2011 w tarciarni na Slowackiego? 24.02.11, 21:27
                                                    to i mnie pasowałoby raczej :)
                                                    bo 4 i 11 na pewno nie dam rady
                                                    tym razem mam nadzieję, że się już wyrwę do ludzi :D
                                                  • kk345 Re: 18.03.2011 w tarciarni na Slowackiego? 26.02.11, 10:04
                                                    Wyrywaj się, wyrywaj:)
                                                  • urkye Re: 18.03.2011 w tarciarni na Slowackiego? 27.02.11, 20:03
                                                    Koniecznie! Dawno się nie widziałyśmy :)))
                                                  • alexis-z Re: 18.03.2011 w tarciarni na Slowackiego? 02.03.11, 09:12
                                                    Ja się jak zawsze zjawię.
                                                  • psuj-ka Re: Spotkanie marcowe+mierzenie koszul;) 20.02.11, 20:52
                                                    Nie można było tak od razu? :D:D pozdrów męża ^^
                                                  • kk345 Re: Spotkanie marcowe+mierzenie koszul;) 20.02.11, 22:34
                                                    To jednak porządny facet jest:) podziękuj mu w imieniu Lobby, namalujemy dla niego jakąś laurkę...
                                                    18 jest OK
                                                  • velika Re: Spotkanie marcowe+mierzenie koszul;) 21.02.11, 00:37
                                                    dla mnie 18 póki co też ok :) ale bym się chciała z wami spotkać i jeszcze twoje koszule Ula, to już pełnia szczęścia :D
                                                  • urkye Re: Spotkanie marcowe+mierzenie koszul;) 21.02.11, 06:50
                                                    Velika, a dla Ciebie jaki rozmiar do mierzenia przygotować? :P
                                                    Psuj-ko męża pozdrowię wieczorem:D Kk, jak mu wspomnę o laurce, to nie odpuści;PP
                                                  • velika Re: Spotkanie marcowe+mierzenie koszul;) 21.02.11, 18:02
                                                    o matko sama nie wiem...36o ? dawno się nie mierzyłam...
                                        • siarkaa Re: Spotkanie marcowe+mierzenie koszul;) 01.03.11, 01:01
                                          ja mam nadzieje, dotre, no i chyba Kinga tradycyjnie tez - bardzo sie wciagnela w te spotkania :D
                                      • ja_kate Re: Spotkanie marcowe+mierzenie koszul;) 19.02.11, 21:30

Ja nie mogę 25 lutego i 4 oraz 5 marca. W pozostałe dni, jeżeli tylko nic nie wyskoczy to będę :)
      • velika Re: Spotkanie marcowe+mierzenie koszul;) 20.02.11, 13:43
        ja w marcu będę trzy piątki pod rząd-4, 11 i 18, więc te mi pasują :] i mogłabym wpaść, bo baaardzo dawno mnie na spotkaniu nie było :)
        • natalica1990 Re: Spotkanie marcowe+mierzenie koszul;) 21.02.11, 14:54
          Hej jestem tutaj nowa i iszę troszeczke nie na temat ale naprawdę liczę na waszą pomoc. Mam problem z pewnie jak wiele z nas z dobraniem odpowiedniego rozmaru stanika i chciała bym sie was doradzić gdzie w Poznaniu najlepiej udać sie na zakupy aby liczyc na pomoc. serdecznie dziękuję :)
          • kasikk68 zakupy bravissimo?:) 01.03.11, 21:20
            czy któraś z Was może przypadkiem będzie składać zamówienie? jest dużo fajnych ciuchów na wyprzedaży a ja sama nigdy nie zamawiałam;/
            • alexis-z Re: zakupy bravissimo?:) 02.03.11, 09:15
              Ja też nigdy nie zamawiałam. Oni chyba do Polski nie wysyłają. Marzy mi się bluzka na szyję i jest ona bardzo tania i ma stanik wbudowany. Też chętnie bym się dołączyła.
              • agba78 Re: zakupy bravissimo?:) 02.03.11, 12:44
                alexis-z napisała:

Oni chyba do Polski nie wysyłają.

Oczywiście, że wysyłają i bardzo sprawnie im to idzie.
                • kasikk68 Re: zakupy bravissimo?:) 02.03.11, 16:45
                  kurcze czy to prawda że nie można u nich płacić przez pay pala?
                  • urkye Re: zakupy bravissimo?:) 02.03.11, 19:01
                    NIestey nie można, ale jeśli masz kartę kredytową/debetową, to bez problemu zapłacisz. Ja mam zwykłą kartę mbanku, żadną tam e-kartę do zakupów w sieci:)
          • yo_anka Re: Spotkanie marcowe+mierzenie koszul;) 01.03.11, 21:45
            hej, witaj!
            Co do sklepów z brafittingiem to jest Yoshi i Lawendowe Wzgórza, do zlokalizowania na Biuściastej Mapie świata :)
            stanikowamapa.blox.pl/html
            a przede wszystkim to Zapraszamy na spotkanie, tak jak dziewczyny pisały wyżej 18-go w Cafe Creme na Słowackiego

napisz jaki masz rozmiar to dziewczyny blisksie rozmiarowo pewnie zabiorą coś ze swoich zbiorów abyś mogła pomierzyć dopasować, doborowe towarzystwo - gratis :)
            będzie miło, poplotkujemy, zobaczymy nasze nowe nabytki itp.
            • natalica1990 Re: Spotkanie marcowe+mierzenie koszul;) 02.03.11, 17:39
              dzięki wielkie chętnie przyjdę tylko jeżeli można to o której to będzie godzinie. Ja ostatni stanik jaki kupowałam to było 70I ale nie jestem pewna czy jest napewno odpowiedni
              • urkye Re: Spotkanie marcowe+mierzenie koszul;) 02.03.11, 19:02
                Między 18-19, większośc i tak przychodzi tak, jak im pasuje, więc godzina rozpoczecia jest dość umowna;)
                • kasikk68 Re: Spotkanie marcowe+mierzenie koszul;) 02.03.11, 19:15
                  w którym miejscu jest dokładnie to dokładnie na Słowackiego? bliżej kaponiery?
                  bierzecie jakieś staniki :>? bo jestem zielona jeżeli chodzi o takie spotkania
                  • kk345 Re: Spotkanie marcowe+mierzenie koszul;) 02.03.11, 22:25
                    kasikk, to Slowackiego 18, jak idziesz od strony Kaponiery, to mijasz krzyżówkę z Mickiewicza i jesteś na miejscu:)
                    Bierzemy wszystko, co nam wpada w rece, nowe nabytki, ciuchy, staniki na sprzedaz, ale to nie jest obowiązkowe. Zapraszamy serdecznie, pani z kawiarni jest już przyzwyczajona do widoku stosu staników na stołach, ale widok i tak jest bezcenny:) A tarty podawane przez nią są boskie:)
                    • urkye Re: Spotkanie marcowe+mierzenie koszul;) 02.03.11, 22:32
                      No i mnie wyprzedziłas z odpowiedzią:D
                      • kk345 Re: Spotkanie marcowe+mierzenie koszul;) 02.03.11, 22:56
                        Starsza jestem i bardziej doświadczona ;P
                  • urkye Re: Spotkanie marcowe+mierzenie koszul;) 02.03.11, 22:31
                    Tak, bliżej Kaponiery, a dokładniej przy skrzyżowaniu Słowackiego/Mickiewicza. Francuski Łącznik, w którym się spotykamy, jest chyba w drugiej kamienicy po prawej od skrzyżowania, na samym narożniku - na pewno znajdziesz:)
                    Staniki jak najbardziej weź! Zawsze mamy całkiem pokaźną górę staników na środku stołu:D
                    Właśnie - przyniosę Esteponę jeśli nie zapomnę;)
                    • amused.to.death Re: Spotkanie marcowe+mierzenie koszul;) 02.03.11, 22:40
                      Kurcze, chyba się trochę zgubiłam z terminem:)
                      To kiedy w końcu? Bo może też dołączę:D
                      • kk345 Re: Spotkanie marcowe+mierzenie koszul;) 02.03.11, 22:57
                        Osiemnastego.
        • kasikk68 Re: Spotkanie marcowe+mierzenie koszul;) 01.03.11, 21:26
          ja też się piszę - pierwszy raz:P wcześniej nie miałam jakoś odwagi.
          To gdzie to spotkanie i co należy na nie zabrać:D?
      • filoruska Re: Spotkanie marcowe+mierzenie koszul;) 01.03.11, 23:51
        Jak dam radę, to się tym razem pojawię. Spróbuję.
        Oczywiście przyjdę z jedynie słuszną torebką. Czy ktoś już się też w taką zaopatrzył?
        • kk345 Re: Spotkanie marcowe+mierzenie koszul;) 02.03.11, 22:21
          Sheilunia taką miała, ale że ostatnio zniknęla z forum, będziesz poza konkurencją:)
          • excelsa Re: Spotkanie marcowe+mierzenie koszul;) 06.03.11, 13:34
            Uf już się poważnie obawiałam, że znów się zgapiłam! Dziękuję więc, że nie spotkałyście się w lutym! ;-)

Deklaruję obecność własną, jak i wstępnie mojej Ciotki. :-) Tylko ja pewnie dotrę później, dopiero przed ósmą, jak zazwyczaj. Czy któraś z Was już zarezerwowała lokal?

Przy okazji, takie skromniutkie pytanie: czy jedziecie może w kierunku Suchego Lasu? Byłabym wdzięczna za podwózkę w okolice Obornickiej.

Do zobaczenia!
            • excelsa Re: Spotkanie marcowe+mierzenie koszul;) 06.03.11, 13:47
              Jeśli jednak termin uległby zmianie na czwartek lub sobotę, mogłabym być punktualnie. Te dni nawet bardziej by mi pasowały, ale rozumiem, że datę już chyba ustaliłyście ostateczne.

Przy okazji, mam pytanie, podobne już kiedyś zadałam. Czy któraś z Was nie znalazłaby w tym tygodniu chwilki na kawkę i sprawdzenie, czy mój nowy stanik na pewno odpowiednio leży? Kupiłam stacjonarnie fioletową Arabellę. Normalnie noszę teraz 30F, ale okazała się mocno rozciągliwa, wzięłam więc 28 - ku mojemu zdziwieniu - F. Uznałam, że nawet FF za duże, biust mi "latał" w miskach, ale teraz mam wątpliwości, czy F nie jest zbyt małe. Chyba trochę spłaszcza, ale może odzwyczaiłam się od kształtowania Frei. Obawiam się, że być może Arabelka nie mieści wszystkiego, co wygarniam. Z drugiej strony jednak - już nie za bardzo mam, co wygarniać. :-) Kiepsko wspominam doświadczenie z za dużymi miskami, ale w Arabelce udaje mi się wyczuć małą bułkę na większej piersi. Kk345 - obsesja, co? W efekcie śliczny stanik leży od kilku tygodni w szufladzie, a ja chodzę już tylko w „Evie” z Fantasie, która zaczyna podjeżdżać. Help!

Napiszę może jeszcze w wątku ratunkowym, ale w pierwszej kolejności postanowiłam się zwrócić do Was, ponieważ już trochę znacie moją specyfikę stanikowi. Dzięki za wszelkie rady!
              • kk345 Re: Spotkanie marcowe+mierzenie koszul;) 06.03.11, 16:21
                excelsa napisała:

> Kk345 - obsesja, co?

Z ust mi to wyjęłaś:) Moja Arabelka też robi leciutką bułkę, składam to na karb wykończenia misek i ignoruję:)
                • urkye Re: Spotkanie marcowe+mierzenie koszul;) 06.03.11, 19:56
                  Większość moich staników ma lekkie bułki jak się mocno wyprostuję/przeprostuję - Excelso, to zdecydowanie obsesja:) Wrzuć na luz i wyjmij Arabelkę z szuflady - żal chować taką piękność;)
            • urkye Re: Spotkanie marcowe+mierzenie koszul;) 06.03.11, 19:54
              Wziąc dla Ciotki moje maskaradki i frejki 30G? :) Ostatnio była chętna do mierzenia, a ja nie miałam nic ciekawego -brać tym razem? :)
              • kk345 Re: Spotkanie marcowe+mierzenie koszul;) 06.03.11, 20:48
                urkye, niezależnie od excelsowej ciotki bierz wszystko- pooglądamy.
                • excelsa Re: Spotkanie marcowe+mierzenie koszul;) 07.03.11, 00:45
                  Dzięki, Dziewczyny! :-)))) Na pewno?

Urkye, bardzo proszę - weź swoje stanika. Ciotka z wielką chęcią zmierzy - wciąż mi suszy głowę o ostatnie przepuszczone spotkanie. Ja popatrzę. Obie będziemy bardzo wdzięczne!
                  • urkye Re: Spotkanie marcowe+mierzenie koszul;) 07.03.11, 17:58
                    NA PEWNO!!! :D
                    • kk345 Rezerwacja 12.03.11, 16:32
                      Zarezerwowałam lokal na 18-tego, godzinę 19 mniej więcej, pani prosi o kontakt, jeśli któraś z Was ma specjalne tartowe życzenia: tel 601091740.
                      • urkye Re: Rezerwacja 12.03.11, 17:19
                        Kk, jesteś genialna:D Jak zawsze o wszystko zadbasz:)
                        Prawdopodobnie będę ok. 18 już na miejscu, więc gdyby ktoś był wcześniej, to sobie pogadamy:P

Psujka, zabierasz się ze mną? Będę u teściów jakby co:)
                        • psuj-ka Re: Rezerwacja 12.03.11, 17:37
                          Jasne :D:D
                        • kk345 Re: Rezerwacja 12.03.11, 17:52
                          > Kk, jesteś genialna:D
                          Ba! :) Blisko mam, to się przeszłam...
                          • filoruska Re: Rezerwacja 15.03.11, 00:04
                            kk345 napisała:

> Ba! :) Blisko mam, to się przeszłam...

Jak Ty z okolicy, to poradź, gdzie tam się da zaparkować. Szukać po uliczkach? Gdzie bywa luźniej?
                            • kk345 Re: Rezerwacja 15.03.11, 00:09
                              Paradoksalnie najluźniej będzie przy Dąbrowskiego, wieczorami są miejsca. Przy ZUSie albo przy Bławatku.
                              • urkye Co bierzecie? 17.03.11, 17:17
                                Jak w tytule:) Planuję wziąć pandorki, esteponę i może eleanorki z myślą o Cioci Excelsy:) Excelso, czy Ciocia by coś jeszcze chciała przymierzyć? Mam jeszcze polly, hestię, deco i english rose, aczkolwiek nie chciałabym brać ze sobą wszystkiego;) Czekam na inf do wieczora, bo jadę prosto z pracy:)
                                Koszule, miarkę i szpilki też wezmę:D
                                • amused.to.death Re: Co bierzecie? 17.03.11, 17:22
                                  ja mam nadzieję, że przyjdę - jeszcze jedno pytanie mam, ale to potem:D

urkye, ty pisałaś chyba, że masz jakiś stanik sportowy? Czy mogłabyś przynieść? Bo masz podobny rozmiar a ja własnie zamierzam odesłać shock absorbera do wymiany:)
                                  • urkye Re: Co bierzecie? 17.03.11, 20:55
                                    Hm... ujmę to tak;) Biały royce 30G jest świeżo wyprany, więc moge przynieść:) SA 32F jest po treningu, przed praniem - nie jestem przekonana, czy chcesz go oglądać w takim stanie, a nie wyschnie do jutra:/
                                    • amused.to.death Re: Co bierzecie? 17.03.11, 21:42
                                      no kurcze, widzę, że mam pecha.
                                      bo właśnie SA 32F chce kupić.
                                      ja to bym mogła go obejrzeć w każdym stanie, ale rozumiem, że ty się nim po treningu chwalić nie chcesz....
                                      ;)
                                      to ten biały też chętnie obejrzę:)
                                • kk345 Re: Co bierzecie? 17.03.11, 17:35
                                  Koleżankę:)
                                • amused.to.death Ja mam pytanie....:) 17.03.11, 19:05
                                  Bo nigdy tam nie byłam.

Jak poznam, że wy to wy?
                                  Bo już mi się zdarzyło zgadywać (nietrafnie:D) jak przyszłam na pierwsze spotkanie forumowe....
                                  • alexis-z Re: Ja mam pytanie....:) 17.03.11, 19:51
                                    Najłatwiej wyczaj w knajpie dziewczynę w okularach i 143cm to resztę dziewczyn znajdziesz. Ja zapewne będę jako jedna z pierwszych.. Będę miała bordową lakierowaną torbę.
                                    • alexis-z Re: Ja mam pytanie....:) 17.03.11, 19:53
                                      Dla pewności 18 czy dziewiętnasta wszystko się rozpoczyna
                                      • urkye Re: Ja mam pytanie....:) 17.03.11, 20:57
                                        Pewnie jak zwykle - czyli każdy przyjdzie tak, jak mu będzie pasować:) orientacyjnie przyjmijmy, że zaczynamy między 18 a 19 ;)
                                  • urkye Re: Ja mam pytanie....:) 17.03.11, 20:56
                                    Najprawdopodobniej będziemy tam tylko my, więc na pewno nas poznasz:) Na stołach będą się piętrzyc staniki - cięzko przeoczyć;P
                                    • kk345 Re: Ja mam pytanie....:) 17.03.11, 21:45
                                      Racja, zajmujemy jedyną salkę w lokalu, przy zestawionych stolikach. Jeszcze się nie zdarzylo, by oprócz nas było jakieś większe zebranie.
                                • yo_anka Re: Co bierzecie? 17.03.11, 22:21
                                  jak ktoś byłby zainteresowany to dysponuję stanikami od 30K do 80K
                                  (też 30JJ/32JJ/34H/34J/36H/36HH)
                                  głownie Panache, Effuniaki nieco Frei i Bravissimo Alany
                                  piszcie na gazetowa - bo nie chce taszczyć na próżno :)
                                • excelsa Re: Co bierzecie? 17.03.11, 23:38
                                  Urkye, bardzo Ci dziękuję.
                                  Będziemy wdzięczne za wszystkie charakterystyczne maskaraski. Byłoby świetnie, gdybyś wzięła Hestię i Deco. Elanorki Freyowe niekoniecznie. Czy możesz zabrać dla mnie english rose? Uwielbiam ten model. Tak miło go zobaczyć.
                                  Mam tylko nadzieję, że Ciotka wyzdrowieje. Może napiszę Ci smsa, jeśli jednak nie przyjdzie? Choć obawiam się, że może być już za późno. Wtedy bardzo przepraszam za fatygę.
                                  • excelsa Re: Co bierzecie? 17.03.11, 23:39
                                    Ja być może też przyjdę z koleżanką. Uświadomie, choć bez wkręcenia w lobby. Zmieścimy się, prawda?
                                    • kk345 Re: Co bierzecie? 18.03.11, 11:09
                                      No pewnie:)
                                      • alexis-z Re: Co bierzecie? 18.03.11, 14:16
                                        No to ja melduję, że mój asortyment został spakowany. Oczywiście przykica też nówka szarak HM Effuniak. Muszę się nim pochwalić.
                                        Dla którejś miałam na sprzedaż zabrać Antoinette Freya czerwona, też jest spakowana.
                            • yo_anka parkowanie 17.03.11, 22:18
                              zdziwisz jak o tej porze jest pusto na Mickiewicza i Słowackiego
                              jak tam w okolicy pracuje i normalnie od rana do 18 szpilki nie wciśniesz

potem wszyscy wyłażą z roboty i wracają na przedmieścia kończy się strefa i jest luz:)
                              auto zwykle stawiam blisko kawiarni
        • yo_anka buty 42/8 18.03.11, 15:15
          jak wiem ze będą też nosicielki jedynie słusznego ;) rozmiaru 42 to zabiorę, bo mam na zbyciu nowe czarne glanc kalosze oficerki ( w sam raz na dzisiejsza pluchę) i kozaczki skóra
          na moje grube łydy niestety za wąskie :(
          to jak będą chętne to pomierzą, bo nie opłaca mi się odsyłać
      • urkye Podsumowanie marcowe:) 18.03.11, 22:16
        Czas na małe podsumowanie:)
        -bardzo fajnie, że było nas tyle! I super, że przyszły osoby, które wcześniej na naszych spotkaniach się nie pojawiały:)
        -dzięki wielkie Kk za ciacha! Mówiłam już, że jesteś wielka? :D
        -dzięki wszystkim dziewczynom za mierzenie koszul:) Już mam plan co poprawić, mam nadzieję, że tym razem będzie już idealnie:) Jeśli macie jakieś sugestie co do kroju/kolorów na następne koszule, to piszcie;)
        -nie uważacie, że tym razem trafiła nam się średnio miła/profesjonalna Pani? Moje ulubione dwa teksty wieczoru:
        1. Na początku, było nas ledwie kilka osób :"dużo was jeszcze będzie? Bo ja mam dzisiaj zastępstwo i jestem strasznie zmęczona"
        2. Pod koniec imprezy, ok. 20:40, idziemy z Psujką zamówić kolejną tartę: "ale wiedzą panie, że ja za 20 minut zamykam?" Ok, zdążyłyśmy zjeść... :P
        Oby nastepnym razem była ta fajna Pani;)

Następne spotkanie wstępnie wyznaczone na czerwiec, więc nic sobie nie planujcie:D
        • kk345 Re: Podsumowanie marcowe:) 18.03.11, 22:22
          > -dzięki wielkie Kk za ciacha! Mówiłam już, że jesteś wielka? :D

Ty nie, ale excelsa coś wspominała przy innej okazji;P

Padlo haslo, by w zwiazku z godzina zamkniecia tarciarni przeniesc spotkania gdzie indziej, otwórzmy więc może ranking propozycji- do czerwca zdążymy coś wybrac...
          • urkye Re: Podsumowanie marcowe:) 18.03.11, 22:34
            Mam kilka sugestii, co do miejsca:
            -dobry dojazd różnymi formami komunikacji, w miarę blisko centrum, ale lepiej nie w ścisłym centrum - łatwiej zaparkować:)
            -zakaz palenia, żeby nam staniki nie przeszły dymem jak kiedyś
            -duże, obszerne toalety;P
            -miła obsługa
            -dużo pysznych słodkości:)
            -najlepiej mały lokal, żeby móc zarezerwować go w całości bez dodatkowych opłat

Ktoś coś zna? :)
            • siarkaa Re: Podsumowanie marcowe:) 19.03.11, 01:15
              bardzo mi bylo milo widziec Was kolejny raz - i fajnie, ze sie z Kinga zalapalysmy na miejsca w srodku :P ;)
              urkye, Kinga przez pol piwa (bo my jeszcze poszlysmy w tzw. miasto) opowiadala mi o miekkosci Twoich koszul :D
              • urkye Re: Podsumowanie marcowe:) 19.03.11, 10:04
                Ach, no to się bardzo cieszę! :D
    • yo_anka ASANKA ? 10.03.11, 23:48
      asanka.wirtualnie.pl/
      na Głogowskiej
      widziałam dziewczynę której uszyli 65K i leżało całkiem poprawienie
      macie doświadczenie z tą firmą?
      • ja_kate Re: ASANKA ? 11.03.11, 00:43

Tydzień temu tam byłam. Pani obiecała, że przywiezie model, który moze na mnie, na nas ;) pasować. Ponoć takie szyją.O ile dobrze pamiętam to 70 L by to było, bo z J się wylewałam.
        Do spotkania powinnam tam dotrzeć, to zmierzę. Myslę jednak, że obwód musiałby być 65.
        • alexis-z Re: ASANKA ? 12.03.11, 09:01
          Nigdy nie miałam z tej firmy, ale w wtorek lub poniedziałek przejadę się przymierzać, bo fajne mają staniki Jeśli kupię oczywiście przyniosę na spotkanie.
        • asankabielizna Re: ASANKA ? 29.03.11, 09:24
          Witam
          Mam wielką prośbę uszyliśmy nowy stanik, który jak myślę może być na Ciebie dobry czy miałabyś ochotę go przetestować bardzo by mi zależało bo widziłam jak wyglądałaś w naszym poprzednim 75J i mam nadzieję że nowy będzie znacznie lepszy oby:)
          Pozdrawiam Aska
          • ja_kate Re: Jasne, chetnie przetestuję. 31.03.11, 10:34

Będę w przyszłym tygodniu, prawdopodobnie we wtorek. Super by było, gdybyście uszyli coś dla J+ :)
      • filoruska Re: ASANKA ? 12.03.11, 20:46
        Zajrzałam na ich aukcje na Allegro i piersi mnie rozbolały. Jak można mając taki zakres rozmiarowy ubrać modelkę w coś kompletnie za małego?
        Może jak tam ktoś będzie, to zapyta o to?
        • asankabielizna Re: ASANKA ? 14.03.11, 23:51
          Drogie panie.
          Zapewniam, że biust modelki w trakcie sesji nie ucierpiał :). To tylko kiepska znajomość photoshopu naszego fotografa sprawiła, że biust tak wygląda. Nie powinniśmy pewnie wystawiać takich zdjęć ale w euforii, która nas opanowała po tym jak po 2 miesiącach dostaliśmy wreszcie zdjęcia, z ręką na sercu przyznaję że nie przyglądaliśmy się im zbyt krytycznie. Za co wszystkie cierpiące osoby przepraszam i obiecuję szybką (w miarę możliwości) poprawę.
          Jeśli idzie o szytą przez nas bieliznę, to mogę jedynie zachęcić do jej zakupu i przekonania się indywidualnie jak się ją nosi.
          • kk345 Re: ASANKA ? 15.03.11, 00:11
            Nie wiem co na to reszta zgromadzenia, ale może asanka wpadłaby na nasze spotkanie? Pogadamy...
            • filoruska Re: ASANKA ? 15.03.11, 00:27
              Jestem za. Tylko żeby mi się udało uciec z roboty...
            • yo_anka Re: ASANKA ? 15.03.11, 01:03
              tak, zapraszamy!
              jeśli mają ochotę to z wyrobami, jeśli nie to pogadać też zawsze miło
              piątek 19:00 Cafe Creme Słowackiego

serce i biust rośnie z radości ze nasz lokalny rynek rozwija się:)
              ja tam wolę wspierać rodzimy i lokalny biznes
              wprawdzie drugim Białymstokiem czy Łodzią nie jesteśmy ale z Wlkp pochodzą:
              Avocado, Melissa, Hirsh, niech i Asanka zaistnieje!
              • asankabielizna Re: ASANKA ? 15.03.11, 10:43
                Dziękuję bardzo za zaproszenie!
                Jeśli tylko mąż i dzieci pozwolą na pewno przyjdę.
                I tu pytanie.
                Jeśli mam przynieść kilka sataników "na pokaz" jakie rozmiary by Was interesowały?
                A jeśli nie, jak to już któraś z Was powiedziała, miło będzie się spotkać i pogadać (i oderwać się od dzieci :)).
                • ja_kate Re: ASANKA ? 15.03.11, 11:51

Bardzo się cieszę i mam nadzieję, że uda się Pani przyjść :)
                  4 marca byłam w sklepie i rozmawiałam na temat koszulek z fiszbinami dla dużej miseczki. Jeżeli to właśnie z Panią rozmawiałam, to mowa była o przywiezieniu do sklepu modelu powyżej 70 J (nie pamiętam dokładnie, jaki rozmiar miseczki miałam na sobie).
                  Poprosiłabym o największe miseczki z obwodów 65, 70.
                • kk345 Re: ASANKA ? 15.03.11, 14:15
                  Przyjdź, przyjdź, koniecznie- mężowui wytłumacz, ze do pracy idziesz i musi zająć się dziećmi:P
                  Ja osobiście mam 32G brytyjskie, ale jeśli nic nie przyniesiesz, to też będzie miło- pogadamy, poznamy się, zjemy pyszną tartę. Przynosimy też własne staniki, nowe zakupy, ciekawostki itp- co komu w duszy zagra- ale to nie jest obowiązkowe. Swoją drogą góra staników na kawiarnianym stole zawsze wzbudza zachwyt, szczególnie wśród postronnych:)
                • yo_anka Re: ASANKA ? 15.03.11, 15:25
                  ja mam obecnie brytyjskie 75K/JJ lub 80J
                  ale ja i ja_Kate to wyjątki z J+
                  większość jest z okolic 70F 70FF 70G 70GG i adekwatnie obwody 75 i 65 w podobnych literkach, średnie biusty
        • agafka88 Re: ASANKA ? 15.03.11, 00:00
          Dziewczyny, przepraszam, że się wtrącam w regionalny wątek, ale może się przeniesiecie na główną stronę z dyskusją o tej firmie? Może ktoś ma z tą firmą doświadczenia?
          • excelsa Re: ASANKA ? 15.03.11, 15:56
            Koniecznie zapraszamy, Asanko!
            Noszę brytyjskie 30F, ale jest to kompromis, związany ze śladami po obwodzie 28.
            Swoją drogą - ujawnię się - to ja napisałam do Ciebie maila o Targach. :-)

Kk345 - jesteś boska, wiesz? :-)))

Pozdrawiam!
            • kk345 Re: ASANKA ? 15.03.11, 16:11
              > Kk345 - jesteś boska, wiesz? :-)))
              Mów mi tak jeszcze... :)
              • alexis-z Re: ASANKA ? 15.03.11, 18:55
                excelsa przyniosę swoje 65f Asanka wypada jak angielskie. Więc gdyby pani z sklepu nie miała twojego rozmiaru to i tak zobaczysz jak on wygląda.
                • excelsa Re: ASANKA ? 17.03.11, 23:33
                  Alexis, wiekie dzięki! Bardzo się cieszę!
                  Jak zwykle, szybkie zakupy nowości i wszystkich smacznych stanikowych kąsków.
      • kk345 Do Asanki- ważne!!!! 18.03.11, 21:41
        Asanko, zostawiłaś plecak, mam go u siebie. Odbierz maila, wysyłam Ci kontakt.
    • urkye Alexis-z! Prywata do Ciebie! :) 12.04.11, 19:08
      Muszę z Tobą się skontaktować, ale mail na gazetowego nie dochodzi - na jaki adres mogę coś podesłać? :)
      • alexis-z Re: Alexis-z! Prywata do Ciebie! :) 12.04.11, 20:04
        8426134 najlepiej napisz zawsze jestem niewidoczna
        • urkye Re: Alexis-z! Prywata do Ciebie! :) 12.04.11, 21:27
          A mogę prosić o adres e-mail? Na tym kompie nie mam gg i wolę nie instalować:) A sprawa jest dość długa, idealna na maila własnie;)))
          • alexis-z Re: Alexis-z! Prywata do Ciebie! :) 13.04.11, 21:22
            olaziemborska@wp.pl
    • psuj-ka już czerwiec - kolejne spotkanie! 05.06.11, 15:40
      Czas leci, a wątek się gdzieś zagubił w odmętach lobby...
      kiedy się widzimy? :)
      • kk345 Re: już czerwiec - kolejne spotkanie! 05.06.11, 18:05
        Właśnie wczoraj o tym myślałam:) Pytania są dwa- kiedy i gdzie?
        • urkye Re: już czerwiec - kolejne spotkanie! 05.06.11, 20:11
          Jestem za końcem czerwca/początkiem lipca - studentki powinny być już po sesji, a sezon urlopowy dopiero się zacznie;)
          Proponuję więc piątek 1 lipca. Co o tym sądzicie? :P A miejsce... Wolę nie w centrum, ze względu na parkowanie;) Ale oczywiście się podporządkuję większości. Na Słowackiego ogólnie jest OK, tylko ostatnio było średnio. Zmieniamy lokal, czy zostajemy przy nim?

Planuję uszyć kolejne koszule testowe, wpisujcie więc swoje rozmiary. żebym wiedziała, jakie szyć:)
          • izzieness Re: już czerwiec - kolejne spotkanie! 05.06.11, 20:29
            cześć dziewczyny :) jestem tu nowa i jestem z Poznania. chciałabym się przyłączyć do spotkania, ale nie wiem czy można i co się będzie działo :P noszę 32F/FF/34E. od ponad roku siedzę na balkonetce, ale lobby jeszcze nie rozpracowałam ;)
            czy do kawiarni zabieracie staniki na wymianę? czy przynosi się coś jeszcze? ile pieniędzy dobrze jest mieć przy sobie? widzicie jaka ja zielona :P
            pozdrawiam :)
            izzieness
            • kk345 Re: już czerwiec - kolejne spotkanie! 05.06.11, 22:29
              Pewnie, ze możesz, zapraszamy, im nas więcej, tym weselej. Zabierz ze sobą to, co chcesz pokazać/sprzedać/omówić i kasę na kawę, plus jakiś zapas na zakupy, jeśli coś Ci wpadnie w oko:)
            • urkye Re: już czerwiec - kolejne spotkanie! 06.06.11, 06:50
              KK odpowiedziała na wszystkie Twoje pytania, więc tylko dorzucę, że serdecznie zapraszamy! :D
          • amused.to.death Re: już czerwiec - kolejne spotkanie! 05.06.11, 20:30
            a studentki nie wyjeżdżają na wakacje?
            Ja nie-studentka wyjeżdżam już 29 czerwca...
            • urkye Re: już czerwiec - kolejne spotkanie! 06.06.11, 06:42
              Alez oczywiście, że tak:P Ale większość (przynajmniej pamiętam, jak to było u mnie i u znajomych) ma pod koniec czerwca niezły kocioł i czasem wypad na kilka godzin na kawkę graniczy z cudem:P
              • psuj-ka Re: już czerwiec - kolejne spotkanie! 06.06.11, 15:01
                Bez żartów! :P kocioł to jest teraz, ja na przykład mam ostatni egzamin 16.06.
          • kk345 Re: już czerwiec - kolejne spotkanie! 05.06.11, 22:32
            A w lipcu nam ludzie nie poznikają? Bo może lepiej jeszcze czerwiec- sesja sesją, ale nie uwierzę, ze studentki uczą się w piątkowe i sobotnie wieczory;P

Ja stale głosuję na Słowackiego- ale ostatnio faktycznie niefajnie czasowo było.

Urkye- jakies takie miłe obietnice koszulowe były ostatnio w moją stronę, czy coś tam ten...:)
            • urkye Re: już czerwiec - kolejne spotkanie! 06.06.11, 06:49
              KK, czasem nie mają wyboru:D
              OK, to możemy wybrać wcześniejszy termin. 24.06? Amused jeszcze będzie zgodnie z tym co napisała:)
              Też bym wolała Słowackiego, bo jednak cały lokal dla nas, blisko i nie ma kłopotu z parkowaniem.
              A co do obietnic koszulowych, to odśwież mi pamięć, o czym dokładnie wtedy rozmawiałyśmy:D Majaczy mi koszula z kopertowym zapięciem, ale szczegółów nie pamiętam... A co z kolorem i rozmiarem? 40oo czy 38ooo? ;)
              • alexis-z Re: już czerwiec - kolejne spotkanie! 06.06.11, 08:43
                Myślę, że faktycznie 24 czerwiec może być dobrym pomysłem bo studentki jeszcze będą a nikt się nie uczy 24h i w piątek wieczorem. Tylko teraz tak sobie myślę, czy czasem 23 to nie jest Boże Ciało i czy czasem wiele osób nie zrobi sobie długiego weekendu, bo pogodę zapowiadają piękną.
                • ja_kate Od 23 jest dlugi weekend 06.06.11, 09:03
                  Boże Ciało.
                  Ja już zaplanowałam wyjazd :(
              • kk345 Re: już czerwiec - kolejne spotkanie! 06.06.11, 19:21
                Między 18 a 26 mnie nie ma- a co to byłoby za spotkanie bez kk, ja się pytam?

Koszula...Poszłam spojrzeć na metkę tej półprzejrzystej, niebieskiej z ostatnich testów- 40oo jest na niej napisane. Pytałam Cię o coś bufkowego, bo nie mialas już mojego rozmiaru w tych czarnych zarąbistych- i mruczałaś coś o kopertowych pomysłach pod nosem:)))) I paisley boski jest:) Ale wiem, ze zarobiona jesteś...
                • urkye Re: już czerwiec - kolejne spotkanie! 08.06.11, 17:58
                  Dwa razy na nie, to szukamy kolejnego terminu... Hmm... to co? Mi pasuje każdy piątek do 5 sierpnia - potem mam urlop:D

Kk, paisley mówisz? A wiesz, mam jeszcze trochę tego materiału;P Kopertowych raczej nie będzie, bo jeszcze się za nie nie wzięłam:)
                  • kk345 Re: już czerwiec - kolejne spotkanie! 08.06.11, 22:38
                    To co, jakiś termin w lipcu?

urkye, nie nalegam, zdaję się na Ciebie, jeśli zdążysz:) Jeśli nie, to też świat sie nie zawali:)
    • psuj-ka spotkanie - 1.07? 26.06.11, 13:07
      Coś nam to planowanie kiepsko idzie! :(
      • kk345 Re: spotkanie - 1.07? 26.06.11, 13:30
        Noooo:) Ja mogę pierwszego:)
        • kk345 Dziewczyny, co z Wami? Spotykamy się? n/t 27.06.11, 13:01
          • zoe-lin Re: Dziewczyny, co z Wami? Spotykamy się? n/t 27.06.11, 16:07
            Jestem nowa, więc nie chcę się narzucać z terminem, ale dodam, że wstępnie pasuje mi kiedykolwiek :)
            • kk345 Re: Dziewczyny, co z Wami? Spotykamy się? n/t 27.06.11, 16:39
              Jak miło, nowe twarze są zawsze gorąco witane:)
      • urkye Re: spotkanie - 1.07? 27.06.11, 17:43
        Mi pasuje:) Aczkolwiek uprzedzam, że się na 1 nie wyrobie z uszyciem koszul:P Więc przyniosę tylko swoje - 36oo.
        • amused.to.death Re: spotkanie - 1.07? 27.06.11, 20:15
          no to jak następne spotkanie będzie na którym i ja już mam nadzieję będę to będzie więcej koszul.....
          :) (szukam sobie pozytywów) - jutro wyjeżdżam na 1,5mca:)

Uryke, a jak plany ze sklepem i szyciem? coś się do przodu posuwa?
          • urkye Re: spotkanie - 1.07? 28.06.11, 06:41
            Cały czas się posuwa do przodu:) Mam już dopracowaną konstrukcję (tzn. teraz będę szyć koszulę wg tej konstrukcji, ale wszystko wskazuje na to, że to już będzie TO :D), pora na szycie testowych, zabieram się następnie za dzianiny, sukienki i ciuchy ciążowe. Od strony finansowo/ekonomicznej temat drąży mąż, cały czas szukamy różnych źródeł dofinansowania :) W wakacje powstanie sklep, który potem będziemy dopracowywać i testować... No i tak czas mija... :)
            • alexis-z Re: spotkanie - 1.07? 28.06.11, 13:32
              Oj dobrze, że zaglądnęłam. Na szczęście termin mi pasuje.
              Ostatnio jestem totalnie zajęta, na szczęście jeszcze tylko kilka dni.
      • urkye Gdzie? 28.06.11, 18:22
        No własnie:P Tam gdzie zawsze? Ja jestem na TAK :P
        A o której? 18:30? :P
        • urkye up;) 29.06.11, 19:11
          • alexis-z Re: up;) 29.06.11, 19:51
            O widzę, nie ma żadnych potwierdzeń. Tam gdzie zawsze fajnie by było a i tak za mało czasu na zmianę miejsca. Chyba że spotkanie nie wypali.
            • kk345 Re: up;) 29.06.11, 23:12
              Mnie to pasuje

Na teraz widzę zgłoszenia:
              psuj-ki
              urkye
              zoe-lin
              alexis-z
              i moje
              czyli kameralne spotkanie się zapowiada:) W tej sytuacji nie musimy chyba rezerwować stolika;)

zoe-lin- spotykamy się w Cafe Creme na Słowackiego 18- będziesz?
              • zoe-lin Re: up;) 29.06.11, 23:30
                Niech będzie :)
                Mam nadzieję, że Was rozpoznam jakoś. Ja prawie na pewno będę na czarno. Zasadniczo jestem blondynką. Jakby coś miało się zmienić, to do ostatniej minuty do wyjścia będę śledzić wątek.
                • kk345 Re: up;) 30.06.11, 00:15
                  Czterech dziewczyn ze stosem staników na stole nie sposób przeoczyć:)
                  • siarkaa Re: up;) 30.06.11, 14:09
                    zoe_lin, jesli masz taki sam nick na Balkonetce, to bym Cie poznala :)
                    niestety, jednak prawdopodobnie nie dotre, za pozno tu weszlam :(
                    • alexis-z Re: up;) 30.06.11, 14:23
                      zoe warto też szukać małej osóbki 1,40m wtedy masz pewność, że to ten stolik i grupa dziewczyn maniaczek staników. 18 pasuje mi.
                      • kk345 Re: up;) 30.06.11, 15:11
                        Oj, alexis, jak siedzisz to wyglądasz na wyższą:P
                    • zoe-lin Re: up;) 30.06.11, 16:12
                      Tak, mam taki sam nick w większości profili albo całkiem podobny.
                      Przyniosę to, co mam w szufladzie balkonetka.pl/katalog/user/zoe_lin/ i kilka ciekawych przeróbek, mniej lub bardziej udanych. Ciągle szukam mojego docelowego rozmiaru i mam nadzieję, że doradzicie, w którą stronę powinnam iść :)
                      • alexis-z Re: up;) 30.06.11, 18:36
                        Dobre jak siedzę jestem wyższa. Ciekawe :) Zoe jeśli chcesz mogę przynieś pas Rago, bo z tego co pamiętam podobał ci się.
                        • zoe-lin Re: up;) 30.06.11, 20:58
                          Jeśli o mnie chodzi, to bardzo chętnie na niego spojrzę. To w takim razie ja przyniosę pasek zrobiony z bieliźnianego niby gorsetu. Super nie jest, ale daje radę. Normalny gorset też wezmę. Lubię wiązać w niego inne kobiety na imprezach :)
                          • psuj-ka Re: up;) 30.06.11, 22:03
                            Ja chętnie się dam ścisnąć gorsetem ;D tylko to chyba przed wcinaniem pysznych tart ;)

To 18 czy 18.30? ;>
                            • urkye Re: up;) 30.06.11, 22:34
                              Albo po, jak będziemy miały poteM te kilka cm więcej;P
                              Jestem za 18:30, na 18 raczej się nie wyrobię:/
                          • kk345 Re: up;) 30.06.11, 23:21
                            Hehehe, no mnie w ten gorset nie wciśniesz, chyba, że kolanem:)

Głosuję za 18.30, ale jesli ktoraś bedzie wczesniej, niech zajmuje wygodny stolik:)
      • zoe-lin Linki i inne 02.07.11, 10:14
        Kilka informacji:
        - Pilates ćwiczę z filmu "Pilates-Łatwe ćwiczenia kształtujące sylwetkę cz.1.2001", ale dobrze wytłumaczone jest jak ćwiczyć w "Pilates for dummies" - sekret polega na tym, żeby wzmocnić brzuch i kręgosłup i jednocześnie wysmuklać sylwetkę, bo ćwicząc harmonizuje się całe ciało. Nie wiem jak to działa, ale prawidłowa postawa utrzymuje się długo po zaprzestaniu ćwiczeń i za każdym razem jak zaczynam znów ćwiczyć po dłużeszej przerwie zaskoczona jestem o ile łatwiej mi zrobić niektóre ćwiczenia. Wysmuklenie pleców może mieć związek z ćwiczeniami uelastyczniającymi i wzmacniającymi kręgosłup.
        - Tanie nylony na Allegro od użytkownika stella_vibraxe (ja kupiłam nylony zwykłe firmy hudson 26/100 na 1.72cm sięgają do samej pupy), okazje łatwo ustrzelić wpisując "nylony" w wyszukiwarce
        - Śledząc corsets-uk na facebooku można kupić gorset dnia w bardzo atrakcyjnej cenie (np. przecena z 130 na 20 funtów)
        - Pasmanteria- podwiązki można kupić tu: www.venacavadesign.co.uk/Products/browse/cat/Suspenders_and_Suspender_Components.html
        Do gotowych podwiązek można kupić haczyki. Wysyłka jest tania, podobno bardzo profesjonalny sklep, jeszcze niczego nie kupowałam tam, bo zbieram się w sobie na większe zamówienie. Mają też szerokie gumy np. do ramiączek.
        - Gorset dla mężczyzn - wersja hetero: corsetmakers.livejournal.com/1724671.html i draculaclothing.com/male-corsets-c-43.html
        - Jeszcze raz zdementuje niepokojące plotki: gorsety nie są niebezpieczne dla zdrowia jeśli przestrzega się fundamentalnych zasad noszenia gorsetów, czyli przede wszystkim zdrowy tryb życia i cierpliwość. Jeśli chce się za dużo i za szybko, to wiadomo :) Na permanentne zmiany rzędu kilku cm można czekać nawet kilkanaście lat, można ale nie trzeba. Można nosić okazjonalnie ten sam gorset, który się już dopasuje do sylwetki, przez kilkadziesiąt lat.

A tak poza tym dziękuję za miłe spotkanie :) Mam nadzieję, że wszystko napisałam, o czym miałam napisać.
        • urkye Re: Linki i inne 02.07.11, 11:38
          Dzięki za linki! :D Męski gorset... hm... ten pan nie wygląda w nim zbyt męsko;) Gorsety powinny być jednak tylko dla kobiet. Cały czas mam przed oczami te nasze talie :P
          • alexis-z Re: Linki i inne 02.07.11, 17:04
            www.karoline.pl/product-pol-840-Biustonosz-DECO-4234-Moulded-Plunge-Black-Freya.html
            A oto dla zoe czarne deco
          • kk345 Re: Linki i inne 02.07.11, 19:35
            urkye, te Wasze taaaalie:) Chociaż nadal stoję na stanowisku, że psujce nie wolno w czymś takim pokazywać się ludziom spoza Lobby;) Nikt nie uwierzy, że nie jest dziełem fotoshopa:)
            • psuj-ka Re: Linki i inne 03.07.11, 10:01
              kk345 napisała:
              > Chociaż nadal stoję na stanowisku, że psujce nie wolno w czymś takim pokazywać się ludziom spoza Lobby;) Nikt nie uwierzy, że nie jest dziełem fotoshopa:)

co za dyskryminacja, chlip ;(
              • urkye Re: Linki i inne 03.07.11, 14:57
                Psujka, nie płacz, spójrz prawdzie w oczy - jesteś dziełem fotoszopa:D Bez gorsetu też masz podejrzanie wąską talię, więc wiesz... :P
                • kk345 Re: Linki i inne 03.07.11, 20:13
                  Hehehe... im wcześniej się w tym pogodzisz, tym lepiej:) Nie jesteś prawdziwa:)
        • kk345 Re: Linki i inne 02.07.11, 19:56
          >- Jeszcze raz zdementuje niepokojące plotki: gorsety nie są niebezpieczne dla zdrowia jeśli >przestrzega się fundamentalnych zasad noszenia gorsetów, czyli przede wszystkim zdrowy tryb
          >życia i cierpliwość. Jeśli chce się za dużo i za szybko, to wiadomo :) Na permanentne zmiany >rzędu kilku cm można czekać nawet kilkanaście lat, można ale nie trzeba. Można nosić >okazjonalnie ten sam gorset, który się już dopasuje do sylwetki, przez kilkadziesiąt lat.

zoe- zdrowy tryb życia + noszenie gorsetu to chyba sprzeczność sama w sobie:) No ale znasz moje zdanie- kluczem jest tu noszenie OKAZJONALNE, nie na co dzień:)

I jednak nie piszmy o "niepokojących plotkach", proszę Cię- w ramach konkretów mam przed oczami taki cytat:
          "Gorset ściska serce i płuca, szczególnie ich dolną, szerszą część, tak, że nie mają miejsca do naturalnej pracy i podnosi ciśnienie w obu organach, dodatkowo deformuje żebra i osłabia mięśnie, podtrzymujące kręgosłup". Co ciekawe, to cytat z podręcznika medycznego pt."Lekarz ratujący zdrowie" wydanego w Katowicach, w 1928 roku. Do tego rozdziału dołączone są interesujące ryciny, ilustrujące deformacje spowodowane noszeniem gorsetu, szczególnie przez młode dziewczyny- żebra bardzo długo pozostają stosunkowo miękkie i podatne na formowanie. Późniejszy rozwój nauki tylko potwierdzał te przedwojenne ostrzeżenia.

Tak więc nośmy sobie gorsety, napawajmy się szczupłymi taliami, ale nie udawajmy, że są obojętnym dla zdrowia, seksownym gadżetem. Noszone na co dzień mogą nieźle nam zaszkodzić.

I na koniec: cieszę się, ze do nas dołączyłaś, mam nadzieję, że ostaniesz stałą uczestniczką naszych zlotów:)

Kasia
      • psuj-ka chwalipięta 05.07.11, 10:22
        Obiecałam, to się chwalę :D
        Obroniłam pracę i mam tytuł licencjata (buehehehe, co za bzdurny tytuł).

Dzięki za kciuki, jestem przekonana, że pamiętałyście ;]
        • kk345 Re: chwalipięta 05.07.11, 11:00
          Brawo, licencjacie (licencjatko?) :))) Puchniemy z dumy:)
          • alexis-z Re: chwalipięta 05.07.11, 13:55
            Gratuluję obrony i posiadania chyba najgłupszego tytułu. No bo tak na prawdę i tak każdy robi dalej magisterkę a za licencjat i tak trzeba zapłacić- za ten kawałek papierka no i nic nie jest warty. Jaki pracodawca patrzy na to? Oczywiście też go posiadam bo musiałam nie miałam wyboru studiów 5 lat ciągłe kończące magisterką a nie 3 lic i 2 magisterki, moim zdaniem każdy powinien mieć wybór bo tak na prawdę np. na moim kierunku program jest taki sam i jakby ktoś wybrał ciągłe studia a druga osoba z licencjatem to nic by nie przeszkadzało w toku nauczania.
            Tylko dodano nam więcej stresu.
            • kk345 Re: chwalipięta 06.07.11, 00:07
              alexis- hmmm... bardzo oryginalne gratulacje-takie entuzjastyczne...:) Ciekawe, jakimi słowami gratulowałabyś którejś z nas np. urodzenia ślicznego potomka:) Chyba nie chciałabym tego słyszeć, jako matka mogłabym się załamać;)
              • alexis-z Re: chwalipięta 07.07.11, 09:17
                Wtedy bym powiedział gratuluję dziecka i chyba nic więcej.
                A licencjat gratulacje jak najbardziej są potrzebne bo to tyle trudu włożonego. Tylko stwierdzam fakty, tych co znam a i nawet sami wykładowcy twierdzą, że jest to nie potrzebny wymysł, bo i tak większość robi dalej magisterkę. Dla tego napisałam, że powinien być wybór. Oczywiście nie chciałam nikogo moją wypowiedzą obrazić. A jeśli kogoś obraziłam to bardzo przepraszam.
                • zoe-lin Re: chwalipięta 07.07.11, 09:31
                  Za kilka lat, jak już się przyjmą w świadomości pracodawców studia dwustopniowe, nie będzie potrzeby robienia magistra. Licencjat daje już wyższe wykształcenie i w większości przypadków robienie magistra jest utrudnieniem. Oprócz oczywiście zapaleńców -naukowców :) Na moich studiach póki co łatwiej zrobić inż. + mgr niż mgr inż., ale widzę po następnych rocznikach, że po inż. na mgr stacjonarnie idzie ok 30% ludzi lub mniej. Dodam, że mgr potrzebny jest do zrobienia uprawnień.
                  Miejmy nadzieję, że w przyszłości więcej młodych ludzi będzie pracowało zamiast studiować, bo na tych studiach tylko rozpusta i zepsucie :P
                  (Z przymrużeniem oka)
        • urkye Re: chwalipięta 05.07.11, 18:20
          brawo, brawo:) Zawsze o jedną linijkę w cv więcej:P
        • siarkaa Re: chwalipięta 08.07.11, 13:24
          e, a ja tam gratuluje bez zadnego "ale" :D :).
          • excelsa Re: chwalipięta 07.08.11, 22:45
            Serdeczne gratulacje, Psujko!
            Tak sobie tu gadamy, a Ty musiałaś na pewno włożyć w ten sukces mnóstwo pracy i czasu.
            Brawa i uściski!
    • excelsa Spotkanie 07.08.11, 22:47
      Wybaczcie, że tak mało się ostatnio odzywałam. Sprawy związane z nauką sprawiły, że byłam kompletnie nie do życia.

Bardzo żałuję, że nie udało mi się dotrzeć na spotkanie. Kurcze. Wiecie, że Was uwielbiam? :-) Kiedy planujecie następne spotkanie? Jak się sprawił lokal?
      Bardzo cieszę się, że do naszego grona dołączyła -jak wnioskuję po postach - znawczyni nylonów i gorsetów.
      • excelsa Re: Spotkanie 07.08.11, 22:47
        Lepiej nie będę mówić Ciotce, że znowu przepuściłam spotkanie.
        • kk345 Re: Spotkanie 10.08.11, 20:58
          Nie mów,tylko kombinuj termin na następne i zawiadamiaj Ciotkę:)
          • urkye Re: Spotkanie 10.08.11, 21:46
            Dobrze gada, polać jej! ;P
            • kk345 Re: Spotkanie 15.08.11, 23:14
              No i co? Pojechałam sobie na urlop, z miłym poczuciem, ze szykuje się kolejny zlocik, wracam, a tu cisza???
              • excelsa Spotkanie we wrześniu 20.08.11, 15:47
                Przepraszam. :-) Tym razem nie szkoła a choroba zupełnie pozbawiła mnie trzeźwości myślenia. Moje drogie Lobbystki, proponuje spotkanie na początku września. Czy to za bliski termin? Czy są wśród nas walczące we wrześniu studentki? Czekam na odpowiedź z niecierpliwością.
                • urkye Re: Spotkanie we wrześniu 20.08.11, 17:49
                  Jak dla mnie bomba:) Jestem za:)
                  • kk345 Re: Spotkanie we wrześniu 20.08.11, 17:53
                    Ekhem... Nie ma mnie od 2 września wieczorem do 17-ego- mam kolejny urlop:)
                    • yo_anka Re: Spotkanie we wrześniu 20.08.11, 23:02
                      też jestem uziemiona albo w rozjazdach
                      i mnie tez nie ma do 13 września
                      tak po 17 musi być, bez kk345 nie może się odbyć spotkanie!
                      • kk345 Re: Spotkanie we wrześniu 21.08.11, 19:32
                        Chcę wyraźnie zaznaczyć, że powyższy post nie był przeze mnie sponsorowany:)
                        yoanko, buziak;)
                        • zoe-lin Re: Spotkanie we wrześniu 22.08.11, 09:57
                          Mnie niestety nie będzie na tym, przyjdę na następne :) Wolę nie myśleć o stanikach przez następne 2 miesiące..
                          • excelsa Re: Spotkanie we wrześniu 25.08.11, 13:30
                            Jak najbardziej, bez kk345 nie może być spotkania!
                            Może uda się nam sprężyć na przykład przed drugim? Ja niestety 17 czy 16 wyjeżdżam na tydzień i obawiam się, że nie mogę nic przesunąć.
                            Jakie miejsce proponujecie? Czy może bez zmian?

Szkoda, że Cię nie będzie, zoe-lin. Liczyłam na to, że się poznamy.
                            • urkye Re: Spotkanie we wrześniu 25.08.11, 21:59
                              Tak jak pisałam wcześniej, mi pasuje prawie zawsze:) Na razie nigdzie się nie wybieram, więc każdy termin w najbliższej przyszłości może być:)
                              • kk345 Re: Spotkanie we wrześniu 25.08.11, 22:40
                                Na ekspresowe spotkanie wieczorem, w przyszłym tygodniu, reflektuję, ale nie wiem czy zepniemy się na tyle, by zorganizować spotkanie tak szybko...
                                • psuj-ka Re: Spotkanie we wrześniu 25.08.11, 23:42
                                  Ja raczej nie, już mam przyszły weekend zawalony zupełnie...
                                  • urkye Re: Spotkanie we wrześniu 26.08.11, 06:05
                                    Buuu psujka być musi;)))
                                    • kk345 Re: Spotkanie we wrześniu 26.08.11, 09:48
                                      Musi, musi- zgadzam się. To co, przesuwamy na koniec września? Moze już studentki zamiejscowe dołączą?
                                      • excelsa Re: Spotkanie we wrześniu 31.08.11, 16:02
                                        Chyba przesuwamy. Bez psuj-ki... Nie! Jaki termin i miejsce proponujecie?
                                        • psuj-ka Re: Spotkanie we wrześniu 07.09.11, 17:40
                                          To przemiłe z Waszej strony :D
                                          już trochę czasu minęło, a my dalej nie mamy terminu... 16.09? ;>
                                          • kk345 Re: Spotkanie we wrześniu 07.09.11, 18:38
                                            16.09 to beze mnie- wracam 17/18... pozdrowienia z Chorwacji;P
                                            • urkye Re: Spotkanie we wrześniu 08.09.11, 06:30
                                              23.09? ;)
                                              • alexis-z Re: Spotkanie we wrześniu 08.09.11, 08:44
                                                Ja jestem za 23 września bo 17 idę na ślub więc wiadomo 16 mogę nie mieć głowy na fajne spotkanie.
                                                • kk345 Re: Spotkanie we wrześniu 08.09.11, 09:54
                                                  Mnie pasuje:)
                                                  • excelsa Re: Spotkanie we wrześniu 10.09.11, 16:48
                                                    Dziewczyny!
                                                    Nie róbcie mi tego, od 16 do 25 nie ma mnie w Poznaniu. Poza tym, miałyśmy czekać na studentki, prawda?
                                                  • urkye 7.10 ? 11.09.11, 11:07
                                                    ;) Aby studentki też były:)
                                                  • ja_kate Re: 7.10 ? 11.09.11, 23:17

Ja się dostosuję. Pasują mi oba terminy.
                                                  • alexis-z Re: 7.10 ? 12.09.11, 09:04
                                                    Mi będzie pasował ten termin, wydaje mi się że to dobry pomysł bo jak wiadomo rok studencki będzie rozpoczęty.
                                                  • kk345 Kto jeszcze reflektuje na spotkanie 7.10? n/t 26.09.11, 19:10
                                                  • siarkaa Re: Kto jeszcze reflektuje na spotkanie 7.10? n/t 28.09.11, 18:48
                                                    hm, a moglby byc piatek za 2 tygodnie? ten 14 pazdziernika?:)
                                                  • alexis-z Re: Kto jeszcze reflektuje na spotkanie 7.10? n/t 28.09.11, 18:51
                                                    Mi pasuje 7 jak i 14 pazdziernik
                                                  • kk345 Re: Kto jeszcze reflektuje na spotkanie 7.10? n/t 28.09.11, 20:55
                                                    Mnie też pasują oba:)
                                                  • urkye Re: Kto jeszcze reflektuje na spotkanie 7.10? n/t 29.09.11, 06:40
                                                    oba terminy są ok :)
                                                  • psuj-ka Re: Kto jeszcze reflektuje na spotkanie 7.10? n/t 29.09.11, 08:49
                                                    W tym momencie oba wydają mi się w porządku :P
                                                  • kk345 OK, to spotykamy sie w oba :P n/t 29.09.11, 18:22
                                                  • siarkaa Re: OK, to spotykamy sie w oba :P n/t 29.09.11, 21:11
                                                    ale to tak powaznie w oba czy ustalamy jeden termin? :)
                                                    bo przyznam, ze za tydzien, tego 7go, to za bardzo mi nie pasuje - a nie chcialabym ominac spotkania, tym bardziej, ze na tym czerwcowym nie bylam^^.
                                                  • kk345 Re: OK, to spotykamy sie w oba :P n/t 29.09.11, 22:42
                                                    Eeee, jak nas znam, to nie zbierzemy się na siódmego, niemrawo nam to idzie- więc raczej 14?
                                                  • urkye 14.10 01.10.11, 08:31
                                                    No to 14 :)

Tam gdzie zwykle? :P
                                                  • siarkaa Re: 14.10 01.10.11, 14:06
                                                    chyba tak! juz sobie ostrze zabki na tarte :D.
                                                  • excelsa Re: 14.10 03.10.11, 22:33
                                                    Hej!
                                                    Ja zdecydowanie wolę 14. Proszę mnie dopisać. Ciotkę wstępnie też. :-))
                                                  • kk345 Re: 14.10 04.10.11, 10:47
                                                    Zgłaszam się.
                                                  • excelsa Re: 14.10 11.10.11, 13:33
                                                    Hej!
                                                    Czy ustalamy jakąś godzinę? Czy nie warto pomyśleć już o rezerwacji?
                                                  • kk345 Re: 14.10 11.10.11, 14:40
                                                    18.30-19.00, jak zwykle? Nie wiem, czy rezerwacja ma sens, wychodzi mi, że będzie nas max. 8- a Pani i tak wykopie nas za próg punkt 21.00. Idziemy na żywioł?
                                                  • urkye Re: 14.10 11.10.11, 17:34
                                                    Myślę, że zawsze warto wspomnieć - może nam stoliki zsunie;)
                                                    A godzina 18:30 brzmi ok :)
                                                  • siarkaa Re: 14.10 12.10.11, 00:52
                                                    kk345, mam nadzieje, ze w tych "nas max. 8" ujete beda moja i Kingi osoba? :D my dwie sie meldujemy, moze dotrze z nami siostra kuzyna Kingi, ale nie wiadomo czy bedzie miala z kim dziecko zostawic^^.
                                                  • kk345 Re: 14.10 12.10.11, 16:06
                                                    No jasne, tak mi wyszło z liczenia, ale głowy nie dam za poprawność rachunków- to urkye jest umysł ścisły, nie ja:)
                                                    Rezerwacja zrobiona, zamówienie na tartę czekoladową z whisky też:)
                                                  • amused.to.death Re: 14.10 12.10.11, 16:37
                                                    przypomnijcie mi adres, please:)
                                                    Może mi się uda. O 17.00 mam jazdę konna -jeśli się nie spóźnimy przed i nie stracimy dużo czasu po, z konia nie spadnę i będę w 'normalnym' stanie to dołączę do was na chwilę.
                                                  • helenka333 Re: 14.10 12.10.11, 18:07
                                                    Może w końcu też się przejde jak mi się uda z pracy wyrwać :) a to 'tam gdzie zwykle' tzn gdzie?
                                                  • urkye Re: 14.10 12.10.11, 18:27
                                                    Cafe Creme na rogu Słowackiego i Mickiewicza, na narożniku drugiej kamienicy, po schodkach w dół :)
                                                    Zapraszamy!
                                                  • excelsa Kawiarnia 15.11.11, 00:14
                                                    Hej!
                                                    Miałam Wam pisać o ciekawych akcjach w "Sweet Surrender", ale brakuje mi czasu. Poza tym jeszcze mnie wywalą za kryptoreklamę. :-) Przepraszam. Co jakiś czas przesyłają interesujące maile, ale nie spamują. Najlepiej chyba będzie, jeśli zapisze się każda zainteresowana. Dziś jednak szczególnie polecam Waszej ofertę tę knajpkę. W czwartek i piątek nieme kino! :-)
                                                    Do zobaczenia!
    • excelsa Zebrane wątki ciążowe 20.08.11, 16:44
      Postanowiłam zgłosić się do Was po pomoc. Otóż, muszę bardzo szybko zgłębić temat staników potrzebnych w ciąży i podczas karmienia. Spokojnie, nie chodzi o mnie. :-)
      Chciałabym oczytać się starannie i niczego nie pominąć. Wątków na lobby i postów na blogach jest trochę. Obawiam się, że mogłabym pominąć jakąś ważną kwestię. Czy mogłybyście podrzucić mi linki? Może one już zostały gdzieś zebrane? Jeśli nie, jak myślicie, może warto mi napisać na głównym forum o tym pomyśle?
      Tym bardziej, że ja znam już trochę lobby (wybaczcie, jeśli to brzmi nieskromnie) i czuję się trochę zdezorientowana. Natomiast przyszła mama, która po raz pierwszy znalazłaby lobby, szukając informacji na temat pielęgnacji biustu podczas ciąży, mogłaby mieć kłopot ze znalezieniem informacji. Może jednak przesadzam. Ale czy podlinkowany pod znaczkiem lobby wątek "Karmniki" zawiera wszystkie potrzebne informacje?
      Z góry bardzo, bardz dziękuję!
      • excelsa Weronika Tórz, karmniki w Poznaniu 20.08.11, 16:48
        Szukam różnych marek, produkujących karmniki, dostępnych w Poznaniu. Widziałam "Hot Milki" w Luboniu. teraz znalazłam dość intrygującą informację. Według tej strony dystrybucją marki "Cake Lingerie" zajmują się różne sklepy w Polsce. Według tej strony: www.dystrybutorbielizny.pl/sklepy?manufacturer=cake-lingerie, w Poznaniu odpowiedzialną za to osobą jest Weronika Tórz. Czy słyszałyście o niej?
        Czy wiecie, gdzie jeszcze w Poznaniu można dostać karmniki?
        • excelsa Re: Weronika Tórz, karmniki w Poznaniu 20.08.11, 16:54
          Głupia jestem. :-) Weronika Tórz to chyba Lawendowe Wgórza po prostu.
        • excelsa Re: Weronika Tórz, karmniki w Poznaniu 31.08.11, 16:04
          Zadzwoniłam na "Lawendowe". Nie mają karmników. Już zupełnie nie rozumiem.
          Swoją drogą, czy Was też denerwuje, że prawie nigdy nie można uzyskać telefonicznie pełnej informacji, bo pani właśnie obsługuje klientkę?
        • roza_am Re: Weronika Tórz, karmniki w Poznaniu 31.08.11, 16:14
          Pod Poznaniem masz jeszcze Melissę z karmnikami.
        • venia7 Re: Weronika Tórz, karmniki w Poznaniu 08.09.11, 12:51
          Witam,
          posiadam 3 modele biustonoszy do karmienia marki Cake Lingerie, m.in. French Vanilla, Plum Pudding oraz Turkish Delight. Niestety zostały mi nieliczne rozmiary. Jeżeli jest Pani zainteresowana to proszę o kontakt na maila.
      • turzyca Re: Zebrane wątki ciążowe 25.08.11, 23:09
        Chyba nie ma nic zebranego, przynajmniej nie w ostatnim czasie, a jak wiadomo wiedza sie zmienia, stan rynku rowniez. Watek podlinkowany pod haslem "karmniki" obejmuje w zasadzie tylko informacje o modelach, a mialysmy dyskusje tez np. o fiszbinach. Szukaj bluebebe, na pewno w niej pisala.
        Jesli masz czas i zbierzesz potrzebne watki, to moderacja Ci tylko przyklasnie i serdecznie podziekuje - bez lobbystek lobby nie ma szans na funkcjonowanie, nie jestesmy w stanie same wykonywac wszystkich prac porzadkowych. Rzuc okiem na watki tworzone przez Roza_am, to dobry wzorzec. Przydatny jest dobry post rozpoczynajacy i ew. krotkie opisy linkow. Ale bez szalenstw. :)
        A jesli Ci sie cos spsuje, skrobnij maila na adres moderacji z linkiem do postu, to szybko wytniemy. :)

PS Ja zawsze polecam ten cykl artykulow: www.nowamatkapolka.pl/informator/?group=13 autorka jest profesjonalna doradczynia laktacyjna i lobbystka, na gazetowym forum znana wlasnie jako bluebebe.
        • roza_am Re: Zebrane wątki ciążowe 31.08.11, 16:13
          Starsze wątki masz zebrane tu:
          forum.gazeta.pl/forum/w,32203,64532723,94174932,Biust_i_staniki_w_czasie_ciazy_karmienia_i_po.html
          i tu:
          forum.gazeta.pl/forum/w,32203,64532723,94177420,jeszcze_2_artykuly.html
          Nowsze musiałabyś wyłuskać wyszukiwarką.
    • bebe.lapin Jakie sa obecnie sklepy w Poznaniu i okolicach? 20.11.11, 11:32
      Bo z powodow oczywistych wypadlam z obiegu, a chcialam w ramach prezentu gwiazdkowego zafundowac mamie i babci bon upominkowy do sklepu z brafittingiem.
      Ze stanikowej mapy wynika, ze sa tylko Lawendowe Wzgorza na dobra sprawe, a chcialabym sklep, w ktorym beda jeczsze inne marki oprocz panache i freya (np fantasie, CK itd).
      A czy sklep Yoshi nadal dziala?
      • kk345 Re: Jakie sa obecnie sklepy w Poznaniu i okolicac 20.11.11, 18:11
        U yoshi byłam parę miesięcy temu, wybór był taki sobie, głównie polskie marki.
        • anirat Re: Jakie sa obecnie sklepy w Poznaniu i okolicac 20.11.11, 19:41
          Byłam w Yoshi w sobotę, maja duzy wg mnie wybór, Panasche, CK, Fantasie, Freye, Samante, Dalie, Elomi wg mnie duzy wybór, mozna coś dla siebie znależć. Ja jestem zadowolona. Rózne kolory i wzory, i baza i wzorki, białe, czarne , naprawdę, byłam pozytywnie zaskoczona i zadowolona, tym bardziej, ze wpisałam pytanie w wątku sklepowym i nikt nie odpowiedział. Ale i tak byłam w Poznaniu i poszłam.
          Polecam :)
          Jak z dobieraniem, to nie wypowiem się, bo ja juz duzo sama wiem czegoi chcę, ale , miłam wrażenie, ze tez OK.
          • bebe.lapin Re: Jakie sa obecnie sklepy w Poznaniu i okolicac 20.11.11, 19:54
            Hm, polskie marki za bardzo mnie nie urzadzaja, bo biusty raczej z wiekszego konca tabelki....Ale jak panache ciagle robi takie wielkie i szerokie fiszbiny, to moze byc kiepsko :( (nie wiem jak jest teraz, sama od dawna hasam tylko w effuniakach i ck).
            • anirat Re: Jakie sa obecnie sklepy w Poznaniu i okolicac 20.11.11, 20:43
              Przecież napisałam, ze wybór jest duzy, nie tylko polskie marki.
              • kk345 Re: Jakie sa obecnie sklepy w Poznaniu i okolicac 21.11.11, 19:27
                Napisz może, jaki masz rozmiar, bo dziewczyny z końca tabelek zawsze mają trudniej:)
                • anirat Re: Jakie sa obecnie sklepy w Poznaniu i okolicac 21.11.11, 19:54
                  Ja mam brytyjskie 80 GG albo 80 H, kupiłam Samante 80I, wybór wg mnie był naprawdę duzy.
                • bebe.lapin Re: Jakie sa obecnie sklepy w Poznaniu i okolicac 21.11.11, 19:54
                  Aaa, to nie dla mnie, ja swoj rozmiar (mniej wiecej ;)) znam. Wlasnie dlatego ma byc sklep z braffittingiem, zeby tym moim kobietom porzadnie dobrali staniki, bo nie sadze, zeby sie orientowaly, co powinny nosic. No ale powyzej brytyjskiego H to na pewno.
    • kk345 Dziewczyny, czy to już nie czas? 01.02.12, 20:44
      Czy to nie czas na spotkanie? Zaglądacie tu jeszcze?
      • urkye Re: Dziewczyny, czy to już nie czas? 02.02.12, 06:53
        Zawsze jestem chętna na spotkanie:)
        • psuj-ka 10.02? 04.02.12, 19:15
          Do pracy, zorganizujmy się :)
          • urkye Re: 10.02? 04.02.12, 19:16
            MI pasuje:)
            • kk345 Re: 10.02? 04.02.12, 19:44
              Oj, dziesiątego mam bal karnawałowy... A 17/02?
              • psuj-ka 17.02 04.02.12, 23:10
                Też dobrze (chyba ;)).
                • urkye Re: 17.02 05.02.12, 08:07
                  pasuje:)
                  • kk345 Re: 17.02 05.02.12, 17:35
                    I co, znowu zapowiada się spotkanie Wielkiej Trójki, czy ktoś dołaczy? ;P
                    • amused.to.death Re: 17.02 05.02.12, 18:07
                      to jeszcze ja!
                      :)
                      • kk345 Re: 17.02 05.02.12, 20:17
                        Hehehe:))) Ok, Wielka Czwórka:)
              • yo_anka Re: 10.02? 06.02.12, 22:45
                tez jestem za 17, bo na 10 mam już babskie zaklepane wyjście :)
                • zooba Nowa 07.02.12, 08:12
                  17 będę na feriach, ale dajcie mi znać następnym razem, ok?
                  Nie pojawiałam się jak dotąd bo ja z tych mikrobiusciastych, na dużym lobby nie bywam wcale, a na małym tez rzadko. Na STOFF-ach za to codziennie.
                • alexis-z Re: 10.02? 07.02.12, 10:07
                  Oczywiście i ja się pojawię. Tylko takie pytanie czy pozostajemy przy Francuskim Łączniku?
                  Mi pasuje 17.II.2012
                  • kk345 17/02 07.02.12, 10:20
                    Ja bym się z Francuskiego Łącznika, w którym nie jesteśmy ostatnio gorąco witane, przeniosła do Sweet Surrender na Roosevelta- ostatnio była tam bardzo miła atmosfera:)
                    • amused.to.death Re: 17/02 07.02.12, 15:06
                      o, tak zdecydowanie!!!
                      Przenieśmy się - ten ciąg dalszy w sweet surrender było o wiele wiele lepszy ostatnio!
                      • urkye Re: 17/02 07.02.12, 17:46
                        Też wolę sweet surrender:)
                        • siarkaa Re: 17/02 12.02.12, 20:23
                          ten piatek aktualny? bo moze bysmy z Kinga dolaczyly niesmialo ;).
                          • kk345 Re: 17/02 12.02.12, 21:30
                            No ba! Dołączajcie:)
                            • amused.to.death Re: 17/02 12.02.12, 21:38
                              a o której?
                              i czy ktoś dzwoni, żeby zarezerwować?
                              • kk345 Re: 17/02 12.02.12, 21:39
                                Razem pisałyśmy:)
                                Pewnie około 19-tej, jak zwykle...ale oczywiście to nie tramwaj, nie trzeba kasować biletu przy wejściu:)
                                • siarkaa Re: 17/02 12.02.12, 23:56
                                  no, ja na pewno nie bede na 19, bo ledwo pewnie do domu dotre o tej porze z pracy, ale pewnie kolo 20.00 bym z przyjemnoscia wleciala :).
                                • urkye Re: 17/02 14.02.12, 06:49
                                  Jeżeli nie będzie po drodze jakiejś apokalipsy, to powinnam dotrzeć na 19-tą :)
      • kk345 17/02 Sweet Surrender 12.02.12, 21:38
        Na razie doliczyłam się 8 osób, czy ktoś jeszcze jest chętny? Bo chciałabym jakąś rezerwację zrobić:)
        • zoe-lin Re: 17/02 Sweet Surrender 16.02.12, 10:52
          Mnie nie będzie. Długo się zastanawiałam. Piątek mam wolny, ale mam dużo innych rzeczy do zrobienia, na nic nie mam czasu. Poza tym nie dorobiłam się niczego od poprzedniego spotkania poza Posesie (siostra Doreen), Wonderbra (przerobiona, ale nie dokończona), zabiłam effuniaka Retro, Frejkę Lucy skróciłam...
          Poza tym dorobiłam się pończoch nylonowych, paska do pończoch, kilku probiuściastych bluzek z sieciówek... Jak to wszystko ogarnę i dokupię/doszyję to i owo, to można będzie pogadać.

Póki co zapraszam na święto pończoszane, które podkreślam nic nie ma wspólnego z uprzedmiotowieniem kobiet, pornografią i zbędnym dorabianiem jakichś teorii: vintagefetishshow.blogspot.com/
          Show będzie nieco gwałcił zasady brafittingu, ale obecność osób uświadomionych jest wskazana, aby te kobiety przywrócić na dobrą drogę. Sama nie dam rady, próbowałam. Część z nich jest uświadomiona, ale część nawet widząc to nie łapie o co chodzi. Zobaczcie moje zdjęcia w sukience oraz z przetyranym effuniaku, wstydzę się. Top i spódnica leteksowe nie były robione na moje wymiary, więc pewnie można mniej spłaszczyć, ale z drugiej strony czego można wymagać od gumy?
          vintagefetishshow.blogspot.com/p/promocyjna-sesja-zdjeciowa-w-starym.html
          Jest o czym opowiadać, ale nie wiem, czy mam na to czas :(
          • kk345 Re: 17/02 Sweet Surrender 16.02.12, 11:23
            > Mnie nie będzie. Długo się zastanawiałam. Piątek mam wolny, ale mam dużo innych
            > rzeczy do zrobienia, na nic nie mam czasu.

Ciekawy wpis...mam wolne, ale i tak nie przyjdę:) Aż się boję pomyśleć, ile wpisów będzie liczył ten wątek, kiedy wpiszą się wszystkie dziewczyny, które NIE mają zamiaru przyjść.
            • zoe-lin Re: 17/02 Sweet Surrender 16.02.12, 11:50
              Myślałam, ze miło będzie brać udział w tych spotkaniach cyklicznie. Kolejny raz nie mogę przyjść, więc może o mnie zapomniałyście :) Mam nadzieję, że nie traktujecie mojego postu jak spam i reklamę innego wydarzenia.
              Niestety wolę kolację rocznicową..
        • excelsa Brafitting na Uniwersytecie Trzeciego Wieku 28.02.12, 21:25
          Cześć, Dziewczyny!

Wygląda na to, że znowu przegapiłam spotkanie! Ale mi szkoda! Za rzadko zaglądam...
          Cóż, mam nadzieję, że się doskonale bawiłyście.

Wyobraźcie sobie, że mam wygłosić referacik i odpowiadać na indywidualne pytania o braffitingu na Uniwersytecie Trzeciego Wieku w Dzień Kobiet. Chciałabym po pierwsze zapytać, czy macie może dla mnie jakieś porady? Może chcecie wziąć udział? :-) Zapewniam transport.

Już sobie w miarę wszystko opracowałam. Zastanawiam się tylko, czy nie byłoby miło móc pokazać paniom staników na żywo, a nie tylko na fotografii czy filmie . Średnio podoba mi się jednak, żeby ktoś macał moje własne. :-) Czy myślicie, że warto napisać do jakiegoś sklepu np. Lawendowych, że jest tak akcja i czy nie chcą się włączyć? Nawet, jeśli wiązałoby się to z promocją sklepu? Na spotkaniu będzie ponad 100 osób, więc mogą nawet być zainteresowani. W sumie wolałabym działać sama, zupełnie bezstronnie i nie marketingowo. Zastanawiam się jednak, czy wtedy nie ucierpi trochę moja prezentacja, może mniej osób zachęcę? Co sądzicie?

Dziękuję za wszelkie wskazówki!
          • excelsa Re: Brafitting na Uniwersytecie Trzeciego Wieku 28.02.12, 21:29
            Mówiąc o wzięciu udziału, miałam raczej na myśli pomoc przy prezentacji. :-) Wiecie wszystko, co powiem. :-) Ale oczywiście zapraszam też tak ogólnie.
          • urkye Re: Brafitting na Uniwersytecie Trzeciego Wieku 29.02.12, 20:30
            Zdecydowanie warto pogadać z Lawendowymi. Jednak oni mają większy wybór i przy okazji dla nich to będzie świetna reklama;)
            Super, że robisz taki referat:) A w czym byś dokładnie potrzebowała pomocy? No i kiedy dokładnie jest to spotkanie?
            • madzikmedzik Re: Brafitting na Uniwersytecie Trzeciego Wieku 01.03.12, 22:26
              A czy Yoshi nie ma lepszego zaopatrzenia? Co prawda modeli jest multum, tylko gorzej z dostępnością rozmiarów :(

A co do tego referatu-wykładu - jest możliwość przyjścia i posłuchania?
              • excelsa Re: Brafitting na Uniwersytecie Trzeciego Wieku 07.03.12, 02:40
                Hej!
                Przepraszam, że dopiero teraz.
                Dzięki za miłe słowa.

Spotkanie jest w czwartek, o 17 w Puszczykowie. Wstęp - wydaje mi się - jest wolny, ale nie powiem nic ciekawego dla lobbystki. :-) Niemniej jednak, zapraszam.

Każdą pomoc przyjmę chętnie! Zapewniam transport centrum Poznania - Puszczykowo czy coś w tym rodzaju. Urkye, miałam chyba Twój numer, ale zapodział się przy przenoszeniu do nowego aparatu. Mój numer na pewno ma Psujka. Jakbyś się zdecydowała, daj znać. :-)

Obawiam się, że na sklep już za późno. Znowu mnie przygniotły inne obowiązki. Chociaż... miałam obiekcję przed komercją i może dlatego jednak przeczekałam sprawę.
                • urkye Re: Brafitting na Uniwersytecie Trzeciego Wieku 07.03.12, 06:53
                  Uuuu... O 17 to jeszcze w pracy siedzę:///

Z tym sklepem to faktycznie już bardzo późno, ale spróbować zawsze można;)
                  • excelsa Re: Brafitting na Uniwersytecie Trzeciego Wieku 08.03.12, 00:11
                    O której kończysz? Zmienili termin na 19, umówiłam się, że będę w Puszczykowie koło 18. Poczekam na Ciebie chwilę, jeśli trzeba.
                    • urkye Re: Brafitting na Uniwersytecie Trzeciego Wieku 08.03.12, 06:51
                      ok. 17.30-18 powinnam byc juz w domu, ale niestety na wieczor umowilam sie juz z bratem:/ no nic, szkoda tylko, ze nie napisalas wczesniej, to jakos moze udaloby mi sie przestawic wszystko :)
                      • excelsa Re: Brafitting na Uniwersytecie Trzeciego Wieku 18.03.12, 02:12
                        Rozumiem. Dzięki za zainteresowania sprawą. W ostatnie chwili udało mi się znaleźć koleżankę. Może następnym razem? :-)
    • urkye Co powiecie na mały sabacik? 13.03.12, 18:35
      ;) Jak w temacie, co powiecie na małe spotkanie? :P Mam mnóstwo przeróżnych nowych sampli w różnych rozmiarach:)

I przy okazji poszukuję biuściastej mającej:
      - w biuście 103-107cm i w talii 75-78cm
      lub
      - w biuście 95-99cm i w talii 75-78cm
      mającej ochotę pomóc mi w testowaniu ciuchów w rozmiarze 40 :))
      • kk345 Re: Co powiecie na mały sabacik? 13.03.12, 19:46
        Czy rożne rozmiary wychodza ponad 40-stkę? :)
        I mogę być testerem dla 103 cm w biuscie, pod warunkiem rozpiecia guzikow na brzuchu:)))

A spotkanie jak najbardziej, nawet jeśli nie będę miała czego przymierzać.
        • urkye Re: Co powiecie na mały sabacik? 13.03.12, 20:05
          Mogę coś przygotować na Twój rozmiar:) Musiałabyś mi tylko podać ile dokładnie masz w tej talii:)
          • kk345 Re: Co powiecie na mały sabacik? 13.03.12, 20:51
            Tak publicznie? I moze jeszcze wiek? :)))
            Odpisałam na maila;)
      • amused.to.death Re: Co powiecie na mały sabacik? 13.03.12, 21:27
        ja zawsze chętnie - nawet jeśli bym nie miała czego mierzyć:))
        • urkye Re: Co powiecie na mały sabacik? 14.03.12, 07:07
          Amused, puść mi proszę na maila Twoje wymiary biust/talia:)
          • amused.to.death Re: Co powiecie na mały sabacik? 14.03.12, 11:12
            no dobra, idę szukać centymetra - chociaż mówiłam ci, że ostatnio przytyłam i przez to nie lubię się mierzyć. Ale widzę, że warto się poświęcić:D
          • amused.to.death @ na gazetową wysłany. 15.03.12, 00:21

• yo_anka Re: Co powiecie na mały sabacik? 13.03.12, 23:04
        chętnie, na mnie pewnie nic nie będzie w samplach - ale choć popatrzę :)
        bardzo chętnie
        • urkye Re: Co powiecie na mały sabacik? 14.03.12, 07:08
          Przyznam bez bicia, że w samplach dla Ciebie nic nie będzie, ale za to będzie sporo modeli do pooglądania:)))

A to kiedy byście były zainteresowane sabacikiem? Nast. piątek czy może za 2 tyg. w piątek?
          • amused.to.death Re: Co powiecie na mały sabacik? 14.03.12, 11:08
            ja mogę i w jeden i w drugi piątek:)
            • kk345 Re: Co powiecie na mały sabacik? 14.03.12, 13:49
              Ja też:)
          • psuj-ka Re: Co powiecie na mały sabacik? 14.03.12, 22:45
            Ten piątek jest dobry :P
            • urkye Re: Co powiecie na mały sabacik? 15.03.12, 07:19
              W ten piątek niestety nie mogę:P Z resztą dajcie mi trochę czasu na uszycie sampli pod Was;)
              • kk345 No to piątek, 23/03? n/t 15.03.12, 15:31
                .
                • urkye 30/03? :P 15.03.12, 16:01
                  w piątek jadę do szwalni i nie mam pojęcia, ile czasu mi to zajmie. Nast. piątek będzie bezpieczny :) Ale od biedy 23 też może być, najwyżej się lekko poślizgnę czasowo;)
                  • excelsa Re: 30/03? :P 18.03.12, 02:32
                    Trafiłam na czas. :-) Nareszcie! Weźmy może lepiej 30? Urkye będzie miała większy spokój. Ja także wolę 30. Powiedzcie, czy w Sweet Surrender czy gdzie indziej? O której najchętniej?
                    Obawiam się, że ciocia raczej nie dotrze, bo to akurat prawie jej termin. Na pewno jednak ją zapytam. :-)
                    • urkye Re: 30/03? :P 18.03.12, 10:26
                      W Sweet jest bardzo sympatycznie, więc jestem za tym miejscem:) Excelsa, a Ty masz jakie wymiary?
                  • kk345 30/03 Sweet Surrender 18.03.12, 14:19
                    excelso, koniecznie zabierz ciocię, potem na pewno nie da rady się wyrwać na spotkanie przez dłuższy czas:)
                    • amused.to.death Re: 30/03 Sweet Surrender 18.03.12, 21:01
                      ja 30/03 też mogę:)
                      Może bym jeszcze koleżankę zabrała jakby ona mogła...
                      • kk345 Re: 30/03 Sweet Surrender 18.03.12, 21:12
                        Zabierz:) Im nas więcej, tym weselej:)
                    • kk345 30/03 Sweet Surrender podsumowanie 23.03.12, 18:23
                      To kto chętny na spotkanie? bo muszę oszacować wielkosc stolika:)
                      • urkye JAAAA!!!! 23.03.12, 19:15
                        I zabiorę ciuchy ze sobą, więc weź większy stolik:P
                        • urkye Re: JAAAA!!!! 23.03.12, 19:16
                          oczywiście weź "proszę" większy stolik;) Gdzie się podziały moje maniery:P
                          • kk345 Re: JAAAA!!!! 23.03.12, 19:39
                            No przecież Ty jesteś clou tej imprezy, resztę chętnych pytam:))
                      • amused.to.death Re: 30/03 Sweet Surrender podsumowanie 23.03.12, 20:04
                        ja,
                        może dotrze do nas moja koleżanka (ale to tak na 50%)
                        • urkye Re: 30/03 Sweet Surrender podsumowanie 24.03.12, 08:28
                          a koleżanka ma jakie wymiary? :P
                          • amused.to.death Re: 30/03 Sweet Surrender podsumowanie 24.03.12, 20:53
                            aaa...dopiero doczytałam pytanie - nie bardzo mam teraz jak dopytać.
                            Ale wymiary mniej więcej takie jak moje bo nam staniki i sukienki wymiennie pasują. Staniki teraz w tym samym rozmiarze. - tylko ona jest wyższa - chyba coś ok. 1.70 (ale nie więcej).
                      • psuj-ka Re: 30/03 Sweet Surrender podsumowanie 24.03.12, 15:55
                        ja to się jeszcze może pozastanawiam ^^ urkye, czym mnie przekupisz? :P
                        • urkye Re: 30/03 Sweet Surrender podsumowanie 24.03.12, 18:30
                          psuja, nie zastanawiaj się, mam mnóstwo sampli w Twoim rozmiarze;P
                      • yo_anka Re: 30/03 Sweet Surrender podsumowanie 24.03.12, 20:09
                        ja się doturlam ja zwykle później :)
                      • kk345 30/03 Sweet Surrender od 19.00 29.03.12, 10:03
                        Stolik zarezerwowany od ok. 19.00
                        • urkye Re: 30/03 Sweet Surrender od 19.00 29.03.12, 18:33
                          Super, jak zawsze pomyślałaś o rezerwacji:D
                          • excelsa Re: 30/03 Sweet Surrender od 19.00 30.03.12, 00:06
                            Hej!
                            Ciocia jednak nie rady Przepraszamy.
                            Ja niestety też nie wiem, czy dotrę. Pewnie tak, ale jeśli nie, wybaczcie.
                            Urkye, ja tak nie do końca umiem się zmierzyć. Jestem takie 34 wszędzie raczej, ale z biustem 30FF, ok. 161 cm wzrostu. Może wzięłabyś miarę i mnie zmierzyła, jeśli dotrę na spotkanie?

• excelsa Re: 30/03 Sweet Surrender od 19.00 30.03.12, 00:07
                              Oczywiście byłabym bardzo wdzięczna. :-)
                              Kurcze, ale szkoda, jeśli mnie ominą Twoje dzieła!
                              No i Wy wszystkie, dziewczyny.
                            • urkye Re: 30/03 Sweet Surrender od 19.00 30.03.12, 07:18
                              Myślę, że miara się zmieści do torebki;)
                        • yo_anka Re: 30/03 Sweet Surrender od 19.00 30.03.12, 20:38
                          ja się rozchorowałam z całą familią, nie dam rady tym razem :(
    • filoruska majowo 14.05.12, 16:51
      Wczoraj z kk345 rozmawiałyśmy na sąsiednim forum o spotkaniu, ale trochę innym, bo lobbowo-kulinarnym. Odbyłoby się w tym tygodniu: czwartek lub piątek. W środę jadę na zakupy różnych dziwnych i nietypowych rzeczy do jedzenia. Jeśli ktoś byłby chętny, to proszę się zgłaszać.
      • urkye Re: majowo 14.05.12, 17:43
        nic nie obiecam, bo na czwartek i piątek szykuje mi się trochę roboty, ale napiszcie koniecznie gdzie będzie to spotkanie - postaram się wpaść:)
        • filoruska Re: majowo 14.05.12, 18:00
          Proponowałam u mnie, bo potrzebna byłaby kuchnia. Proszę podawać maile, na jakie mogę wysłać adres.
          Jak zrobię zakupy, to napiszę, co mam. Mile widziane przepisy kulinarne na zastosowanie tych zdobyczy. Jak również inne nie często spotykane składniki potraw.
          • kk345 Re: majowo 14.05.12, 22:13
            A co planujesz oprócz suszonej dyni?
            • filoruska Re: majowo 14.05.12, 22:58
              Co uda mi się kupić. Widziałam tydzień temu różne rzeczy, których nie znam. Muszę przyjrzeć się uważniej i przepytać sprzedawcę. Miał i korzonki i zielonkę.
              • kk345 Re: majowo 14.05.12, 23:32
                Hehehe, korzonki brzmią pysznie:)
                • filoruska Re: majowo 16.05.12, 18:03
                  Z korzonków mam taro, tapioke i skorzonerę. Z zielonki dwa rodzaje azjatyckiej kapusty.
                  • kk345 Re: majowo 16.05.12, 20:36
                    Skorzonerę znam, reszta to teren dziewiczy:) Urkye, dołączasz?
                    • filoruska Re: majowo 16.05.12, 22:27
                      Biletem wstępu będzie zatem: pomysł na...., ewentualnie inne składniki proponowanego dania ;))
                      Zielenina będzie każdego dnia słabszej jakości, więc szybka decyzja: jutro, w piątek?
                      Chętne osoby proszę o kontakt na maila: filoru [at] yandex.ru Podam namiary. kk345, do Ciebie napiszę. Ale jutro.
                      • kk345 Re: majowo 16.05.12, 23:20
                        jutro wieczorem mam zajęcia, więc dla mnie lepszy piątek
                        • filoruska Re: majowo 17.05.12, 14:17
                          Piątek. Wstępnie godzina 19.
                          Osoby mające alergię na koty proszone są o wzięcie leków (aktualny stan pogłowia to cztery osobniki).
                    • urkye Re: majowo 17.05.12, 06:42
                      Nie mam pojęcia:( Jak się umówicie na piatek, to jest większe prawdopodobieństwo - dzisiaj dostanę materiał na odszycie dwóch sampli na sobotę, zobaczę, ile czasu mi to zajmie. Jak się wyorbię, to wpadnę:)
    • filoruska nowy sklep w Rondzie 16.05.12, 22:29
      Ktoś był? Widziałam reklamę, że od A do K i od 60.
    • excelsa Urkye - gratulacje 04.06.12, 04:18
      Hej!
      Niestety, brakuje mi w tym roku czasu na Lobby, więc - jak wiecie - rzadko zaglądam i do poznańskiego wątku. Zauważyłam jednak na fb informacje o sklepie Urkye i po prostu musiałam napisać. Serdeczne gratulacje, Urkye! Brawo! Na pewno będę zaglądać. Gratulacje również dla modelek! :-)
      Pozdrawiam serdecznie! :-)
      • urkye Re: Urkye - gratulacje 04.06.12, 07:01
        Dziękujemy bardzo Excelso:)
    • kk345 Spotkanie? 18.06.12, 23:14
      Dziewczyny, czy to nie pora na kolejne spotkanie?
      • amused.to.death Re: Spotkanie? 19.06.12, 00:40
        ja chętnie jeśli tylko w czerwcu bo od razu na początku lipca lecę na wakacje;)
        • kk345 Re: Spotkanie? 19.06.12, 13:53
          A kiedy wracasz? Bo czerwca to nam tak jakoś mało zostało:)
          • amused.to.death Re: Spotkanie? 19.06.12, 23:49
            Nie ma mnie między 2 a 19 lipca.
            • psuj-ka Re: Spotkanie? 22.06.12, 22:00
              No to kiedy tej?
              • kk345 Re: Spotkanie? 22.06.12, 22:11
                A w tygodniu Wam pasuje? Czy pozostajemy przy którymś piątku?
                • urkye Re: Spotkanie? 22.06.12, 22:17
                  W tygodniu od biedy może być, ale niestety nie mam pojęcia, czy nie wypadnie mi nagle wizyta na budowie. A z budowy niestety zazwyczaj się nie wraca o normalnej porze:P
                  Pod tym względem piątki są bezpieczniejsze.
                  • kk345 Re: Spotkanie? 22.06.12, 22:25
                    To co, 6 lipca, a potem dodatkowe spotkanko dla Amused, na którym pokaze zdjecia z podróży?
                    • urkye 6.07 23.06.12, 10:06
                      mi pasuje :)
                      • kk345 Re: 6.07 23.06.12, 17:35
                        To jesteśmy dwie:) Jak reszta?
                        • kk345 Re: 6.07 25.06.12, 20:24
                          No jak, nie ma chętnych? Ulka, a Balkonetkowiczki?
                      • yo_anka Re: 6.07 27.06.12, 21:53
                        pasuje koło 20:00
                        • kk345 Re: 6.07 03.07.12, 23:21
                          To mamy:
                          psujkę
                          urkye
                          yo_ankę
                          alexis-z
                          ewkę36jj
                          i kk345

Ktoś jeszcze, czy rezerwować stolik na 6 osob?
                          • urkye Re: 6.07 04.07.12, 17:36
                            jeszcze Pierz z balkonetki jest chętna:)
                          • filoruska Re: 6.07 05.07.12, 16:00
                            Czy jak przyjdę to się zmieszczę?
                            I napiszcie jeszcze gdzie i o której, bo nie chce mi się przeczesywać całego wątku, żeby się dowiedzieć, gdzie to było poprzednio.
                            • kk345 Re: 6.07 05.07.12, 16:30
                              Jasne, pomieścimy się.
                              Spotykamy się w Sweet Surrender przy Roosevelta około 20-tej. Mamy rezerwację w środkowym pokoju.
                              • urkye Re: 6.07 05.07.12, 18:45
                                Hmm... A mi się wydawało, że ok. 19:00 :PPP Tzn. planuję tak się pojawić, najwyżej będę grzecznie czytać jakąś książkę i czekać na resztę:)
                                • kk345 Re: 6.07 05.07.12, 19:18
                                  Tak jakoś mi się zamowiło rezerwację, nie wiem, czemu:) Też przylecę wczesniej, a jakby co, to rezerwacja jest na moje nazwisko:) Usiądź i pilnuj:)
                                  • yo_anka Re: 6.07 05.07.12, 21:54
                                    mi 20:00 i po bardziej pasi
                                    do jutra! :)
                          • siarkaa Re: 6.07 07.07.12, 00:28
                            buu, nie dałam rady dotrzec, choc mialam taki plan (tym razem bez Kingi, bo wyjechala). niestety, 10 minut temu dopiero z pracy wrocilam, cos sie mi przedluzylo:|.
                            pliz, nie badzcie prosiaki i zrobmy jeszcze jakis mityng w wakacje^^.
                            • kk345 Re: 6.07 08.07.12, 23:24
                              Nie będziemy, rzucaj terminem- zobaczymy ile z nas będzie na urlopach:)
                    • amused.to.death Re: Spotkanie? 23.06.12, 11:05
                      no dobra... pomyślę o was pijąc kubański rum;)
                      Ale na kolejne to już muszę się załapać - pewnie po moim drugim wyjeździe.
                      Cały czas usiłuję schudnąć więc mam nadzieję, że przy kolejnym spotkaniu już będę mogła zmierzyć coś od Uli i w końcu kupić bo na razie się 'boję';)
      • urkye Re: Spotkanie? 19.06.12, 06:59
        mi pasuje, jak zawsze :D
        • kk345 Re: Spotkanie? 19.06.12, 13:54
          > mi pasuje, jak zawsze :D
          Musi, masz być atrakcją wieczoru :P
          • urkye Re: Spotkanie? 19.06.12, 20:57
            e tam, atrakcją będzie jak zawsze brownie i sałatki :D
            • psuj-ka Re: Spotkanie? 19.06.12, 21:35
              nie zapominaj o blondie moja droga :]

przyszły piątek? 29.06?
              • kk345 Re: Spotkanie? 19.06.12, 22:26
                No wlasnie ja w przyszly piątek nie bardzo...
              • urkye Re: Spotkanie? 19.06.12, 23:11
                Aha, Kasiu, Psuja jednak żyje;)
                Zastanawiałyśmy się dzisiaj, co się z Tobą dzieje, że tak ostatnio ucichłaś na lobby :P Egzaminami już Cię chyba nie męczą, co nie? :P
                • psuj-ka Re: Spotkanie? 19.06.12, 23:42
                  A właśnie wyjątkowo akurat męczą, popraweczkę jedną muszę machnąć w czwartek ;)
      • yo_anka Re: Spotkanie? 23.06.12, 08:58
        po ponad miesięcznej nieobecności - wróciłam!
        piątki mi pasują :)
        Kiedy?
    • ewka36jj Re: Poznań - grupa wsparcia 3 22.06.12, 22:05
      Witajcie po rocznej przerwie biuściaste poznanianki. Może mnie jeszcze pamiętacie?
      Czy Yoshi jest na rynku? Pozdrawiam
      • kk345 Re: Poznań - grupa wsparcia 3 22.06.12, 22:12
        Witaj:) Yoshi nadal działa.
        Umawiamy własnie spotkanie, może dołaczysz?
      • urkye Re: Poznań - grupa wsparcia 3 22.06.12, 22:18
        Cześć!!! :) Wpadnij do nas na spotkanie, koniecznie! :)
        • ewka36jj Re: Poznań - grupa wsparcia 3 22.06.12, 22:26
          Może mi się uda, ustalcie tylko czas
          • alexis-z Re: Poznań - grupa wsparcia 3 28.06.12, 11:31
            Mnie też nie zabraknie na spotkaniu. Do terminu się dostosuję. Widziałam, że ma to być 6.VII w kilku wypowiedziach. Czy to prawda?
            • kk345 Re: Poznań - grupa wsparcia 3 28.06.12, 17:33
              Tak, 6/07
              • urkye Re: Poznań - grupa wsparcia 3 28.06.12, 18:27
                tam gdzie zawsze? ;)
                • kk345 Re: Poznań - grupa wsparcia 3 28.06.12, 19:21
                  Pewnie, tylko do rezerwacji musimy policzyć, ile nas bedzie
                  • urkye Re: Poznań - grupa wsparcia 3 28.06.12, 19:32
                    ok, to idę zaprosić balkonetkowiczki;)
                  • filoruska Re: Poznań - grupa wsparcia 3 29.06.12, 01:38
                    Wiem, że się tu grono umawia, tylko logować mi się nie chciało. Na razie nie potwierdzam, ani nie zaprzeczam. Zobaczę.
    • parapluie Re: Poznań - grupa wsparcia 3 04.09.12, 18:16
      Polującym na staniki lumpeksomaniaczkom uprzejmie donoszę- w sklepie Kaszmir na Dębcu zatrzęsienie staników, pamiętam, że rozmiary głównie 75 FF lub J, widziałam jakąś Freyę (taką w krateczkę, nawet majty do kompletu były), Tango beżowe itd. Serio warto tam zajrzeć, dostawy są ponoć w poniedziałki, ale nie wiem czy wszystko wymieniają, może w przyszłym tygodniu też coś zostanie. Miałam całe naręcze staników, ale w sumie nie mam natury handlary takiej co to taniej kupi drożej sprzeda, a w rodzinie nikt akurat takich rozmiarów nie potrzebuje:)
      • kk345 Re: Poznań - grupa wsparcia 3 04.09.12, 23:03
        A gdzie jest sklep Kaszmir na Debcu? :)
        • parapluie Re: Poznań - grupa wsparcia 3 05.09.12, 14:18
          Jedziemy do pętli tramwajowej. Idziemy prosto, w kierunku kościoła, następnie należy przejść przez małe tory po lewej stronie. Po drugiej stronie ulicy znajduje się ciąg pawilonów. Tam jest Kaszmir. Udanych łowów:)
    • psuj-ka Spotkanie w październiku 01.10.12, 18:24
      No to już, studia się zaczęły :P
      Kiedy?
      • kk345 Re: Spotkanie w październiku 01.10.12, 22:04
        A wiesz, ze własnie dziś myślałam, ze to juz czas? Gdzie, to jest oczywiste, Sweet Surrender, ale kiedy? :)
        • psuj-ka Re: Spotkanie w październiku 01.10.12, 23:01
          No też wcale nie pytałam gdzie tej :P
          • alexis-z Re: Spotkanie w październiku 02.10.12, 19:15
            Tak studia się zaczęły, więc i spotkanie musi być.
      • urkye 19.10 04.10.12, 07:05
        Co Wy na to? :D
        • kk345 Re: 19.10 04.10.12, 11:16
          Mnie pasuje
          • amused.to.death Re: 19.10 04.10.12, 22:30
            dla mnie też ok:)
        • yo_anka Re: 19.10 07.10.12, 05:32
          postaram się dotrzeć - jak zwykle później, koło 20:00
          • kk345 Re: 19.10 07.10.12, 18:31
            Co Ty robisz w niedzielę, o 5,30 przed komputerem? Na grzyby jedziesz? :)))
            • yo_anka Re: 19.10 07.10.12, 20:56
              odruch psa Pawłowa
              zwykle w tygodniu wstaje koło 5/6, bo młody już wstaje
              dziś akurat uszanował niedzielę i nie wstał, ale jak nie mogłam spać już od piątej to siadłam do kompa , a co!
              lepsze to przewracać się bezczynnie z boku na bok :)
              • kk345 Re: 19.10 07.10.12, 22:37
                No ba! Chociaż chwila dla siebie o 5.30 wygląda jakoś tak... przerazająco:)
                • yo_anka Re: 19.10 07.10.12, 22:59
                  Ano Pani, tak to bywa jak się na starość zabiera za dzieciaki, to tak bywa :)
        • yo_anka Re: 19.10 07.10.12, 23:03
          ja z prywatą :)
          Czy zabierzesz coś dużego?
          czarną kokardę 44; Rozmiar biustu: oo/ooo
          I szalowa wiśnie, limonkę, fuksję lub granat w największym możliwym ?
          Wszystkie są obłędne ale nie wiem, w której mi będzie bardziej do twarzy :)
          plis, plis, plis!
          • urkye Re: 19.10 08.10.12, 06:43
            Oki :)
            • alexis-z Re: 19.10 09.10.12, 09:52
              Jak zawsze pojawię się na spotykaniu.
              Mam nadzieje, że na spotkaniu pojawi się szafirowa bluzka z długim rękawem, bowiem mam na nią apetyt.
        • kk345 Re: 19.10 11.10.12, 20:28
          Ktos jeszcze?
          • psuj-ka Re: 19.10 11.10.12, 20:45
            No ja ;)
            • kk345 Re: 19.10 11.10.12, 22:47
              A to akurat jasne :P
              • psuj-ka Re: 19.10 11.10.12, 23:24
                Kiedyś nie przyjdę, to się zdziwisz! :P
          • filoruska Re: 19.10 12.10.12, 12:20
            Zapisałam sobie termin. Zobaczę...
          • siarkaa Re: 19.10 14.10.12, 22:58
            ano, wstepnie duet pt. ja i Kinga, sie piszemy :).
        • kk345 Sweet Surrender- zonk:( 16.10.12, 15:44
          Chciałam standardowo zarezerwować miejsce dla nas na piątek, ale okazuje się, ze w piątek jest jakiś koncert i nie rezerwują miejsc- zasada :"kto pierwszy, ten lepszy" :(
          Chyba musimy się przytulić gdzie indziej... Jakieś pomysły?
          • siarkaa Re: Sweet Surrender- zonk:( 16.10.12, 16:53
            Kasiu, ja ze swej strony proponuje "Francuskiego Lacznika" na ul. Dominikańskiej 7, kolo Starego Rynku. tarty nieodmiennie kojarza mi sie ze stanikami;); knajpka jest wieksza niz nasza wczesniejsza tarciarnia, a i raczej dluzej czynna, bo podano na stronie jedynie godzine otwarcia.
            • alexis-z Re: Sweet Surrender- zonk:( 16.10.12, 18:20
              Łącznik pasuje z Dominikańskiej 7. Mniam, jest tam tarta czekoladowa z orzechami.
            • kk345 Re: Sweet Surrender- zonk:( 16.10.12, 21:43
              Dla mnie też OK- czy mozesz zarezerwować 9 miejsc na 19-stą?
          • siarkaa Re: Sweet Surrender- zonk:( 16.10.12, 23:22
            jasne, zadzwonie tam jutro, tylko ze uprzedzam, ze tradycyjnie dotre zapewne dopiero kolo 20.00 - ale moge liczyc, ze ktos bedzie o 19.00? zeby nie bylo, ze nam rezerwacja przepadnie;).
            • kk345 Re: Sweet Surrender- zonk:( 16.10.12, 23:39
              Ja będę, możesz potwierdzić 19.00, haslo Lobby:)))
          • siarkaa Re: Sweet Surrender- zonk:( 16.10.12, 23:57
            ok:D. to jutro dam znac, co ustalilam :).
            • alexis-z Re: Sweet Surrender- zonk:( 17.10.12, 09:25
              Mi też pasuje o 19
          • siarkaa Re: Sweet Surrender- zonk:( 17.10.12, 11:08
            rezerwacja zrobiona, 19 - go na 19.00, az sie pani spodobalo, a przy tajemnych hasle to juz zupelnie miala chyba radoche:D.
            jezeli chodzi o godzine zamkniecia tego przybytku, to ponoc do 23.00 maja w zasadzie zawsze otwarte, a jesli sa klienci, to dluzej. tak ze nie bedzie spinki, ze nas wyrzuca:).
            • kk345 Re: Sweet Surrender- zonk:( 17.10.12, 12:58
              Super:)
              • alexis-z Re: Sweet Surrender- zonk:( 17.10.12, 19:03
                Melduję że szykuję dużą torbę i przyniosę: kostium kąpielowy Comexim, przerobiony gorset Tiffany, koszulkę do spania Bravissimo red i staniki. Ostatnio wspomniałyście, że za mało przyniosłam, teraz się poprawię
                • urkye Re: Sweet Surrender- zonk:( 18.10.12, 06:57
                  O, to super! Bardzo mnie intryguje ten przerobiony gorset :D
                  • kk345 Re: Sweet Surrender- zonk:( 18.10.12, 14:19
                    Ty nie siedź na Lobby bezproduktywnie, tylko jakieś sample na okoliczność spotkania wymyślaj, no! Mało czasu masz do jutra ;P
                    • urkye Re: Sweet Surrender- zonk:( 18.10.12, 23:38
                      Cicho liczyłam, że się wyrobię z samplem żakietu na jutro. Niestety miałam nieplanowaną wycieczkę służbową na Śląsk i czas wolny poszeeeedł. A miałam taki piękny prywatny harmonogram szycia wieczornego, żeby się wyrobić... :P
                      Ale wezmę sukienki samplowe, Francuzkę, koszulę... Coś tam będzie :)
                      • kk345 Re: Sweet Surrender- zonk:( 18.10.12, 23:54
                        Zakiet mowisz? Czy aby z właściwą podszewką?
                        • urkye Re: Sweet Surrender- zonk:( 19.10.12, 06:49
                          taaaaak! :D
                • yo_anka Alexis - zabierz te cudne ustrojstwa coś pokazała 19.10.12, 11:25
                  ... na Balko ostatnio!
                  Koniecznie!!!
          • yo_anka "Francuski Łacznik" na ul. Dominikańskiej 7 19:00 19.10.12, 11:26
            Mam nadziej dotrzeć, bo u mine wszyscy chorzy
            i jak zwykle bede pózniej koło 20:00
    • psuj-ka Spotkanie!!! 04.01.13, 20:13
      Kiedy?
      W sumie piątki mi teraz średnio pasują :( ale pod wolą większości pewnie się ugnę albo najwyżej się spóźnię nieco.
      • urkye Re: Spotkanie!!! 05.01.13, 12:09
        Pasuje mi każdy termin;)
        A gdzie? W Sweetsurrender?
        • kk345 Re: Spotkanie!!! 05.01.13, 16:56
          Jestem za i pasują mi wszystkie wieczory oprócz poniedziałków i śród;)
      • yo_anka Re: Spotkanie!!! 05.01.13, 17:51
        właśnie tez o tym myślałam :)
        czas zainicjować kwartalne spotkanie w 2013
        mi pasują piątki, w tygodniu trudniej, też bez poniedziałków i śród, weekendy nie
        -
        Niech FRANEK będzie radosny i stanie na nóżki:
        allegro.pl/my_page.php?uid=22043406
        www.pomoz-amelce.pl/
        • psuj-ka Re: Spotkanie!!! 05.01.13, 18:21
          Niech już to będzie piątek w takim razie ;)
          • kk345 Re: Spotkanie!!! 05.01.13, 23:32
            To jestesmy już cztery. Jesli nie macie nic przeciwko, mogę dokooptować kolezankę-nieprzekonaną na razie do uswiadomienia, ale miłą i otwartą na sugestie:)
            • amoureuse Re: Spotkanie!!! 06.01.13, 00:04
              Dziewczyny, a czy spotkanie jest dla starych, poznańskich Wyjadaczek, czy można wpaść? :)
              • kk345 Re: Spotkanie!!! 06.01.13, 00:10
                > Dziewczyny, a czy spotkanie jest dla starych, poznańskich Wyjadaczek, czy można
                > wpaść? :)
                >

Wpadaj, wpadaj koniecznie, im nas więcej, tym weselej:)
                • amoureuse Re: Spotkanie!!! 06.01.13, 00:12
                  Super, wielkie dzięki, strasznie się cieszę :D
                  • kk345 Re: Spotkanie!!! 06.01.13, 01:12
                    Myślę, ze w imieniu pozostalych mogę powiedzieć, ze my też strasznie się cieszymy:)
            • amused.to.death pięć:) 06.01.13, 00:28
              Ja też oczywiście chętna, tylko sie nie odzywałam czekając na ustalenia.

A który piątek?
              • yo_anka 25/01/2013? 06.01.13, 00:41
                bo ferie :)
                • kk345 Re: 25/01/2013? 06.01.13, 01:13
                  Matek dzieci szkolnych chyba u nas nie ma, ale jak to wygląda u studentek? Te ferie?
                  • psuj-ka Re: 25/01/2013? 06.01.13, 10:20
                    Jakie ferie lol :P u mnie to koniec semestru i początek sesji, więc chyba ok.
                    • urkye Re: 25/01/2013? 06.01.13, 10:45
                      No właśnie wczoraj Czarna Kasia mnie uświadomiła, ze zaczynają się niebawem ferie;)
                      Psuj-ka, może i sesja, ale chyba ostatnia już, co nie? :P

25 brzmi OK :)
                • amused.to.death Re: 25/01/2013? 07.01.13, 00:20
                  dla mnie data idealna, bo nie muszę następnego dnia wcześnie wstawać - więc w końcu nie będę wcześniej uciekać:)
                • urkye Gałązka dla spóźnialskich:P 25.01.13, 16:38
                  Zgubiłam się już w drzewku, więc tu się wpiszę. Najprawdopodobniej się trochę spóźnię, nie tak, jak ostatnio, obiecuję:P Pewnie będę koło 19:30-20:00

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka