Dodaj do ulubionych

problem z nerwami międzyżebrowymi a stanik

15.01.11, 21:37
Liczę na jakieś Wasze podpowiedzi, jak sobie poradzić. Mam problem z nerwami międzyżebrowymi, czego efektem jest ból. Niestety dotyczy to dokładnie tego miejsca, w którym musi być fiszbina pod piersią. Cokolwiek w tym miejscu zwiększa ból. W tej chwili jakoś wytrzymuję w pracy, ale w domu zdejmuję stanik natychmiast. Miałam już tak kiedyś. Wtedy chodziłam po prostu bez stanika, a na momenty, kiedy musiałam jakoś zasłonić piersi, by nie było widać sutków, miałam coś o obwodzie 95 na wtedy pewnie potrzebne mi 75. Zadaniem tamtego stanika było wisieć na ramiączkach i nie dotykać obwodem skóry. To było lata temu, moda była inna, mniej przylegająca do ciała, a ja byłam lata świetlne młodsza. Jakoś sobie radziłam. A teraz nie wiem, co zrobić. Nie chcę chodzić bez stanika, a momentami nie daję rady. Oczywiście, że najlepszym rozwiązaniem byłoby wyleczyć się, ale to proces długi i raczej znowu tylko na jakiś czas. Kręgosłupa jeszcze nie wymieniają.
Jestem na lobby tyle lat, że radzę sobie bez problemów z dobieraniem rozmiaru. Aktualnie to 70DD. Potrzebny mi tylko w tej chwili stanik bez obwodu, a to przecież nierealne...
Obserwuj wątek
    • pierwszalitera Re: problem z nerwami międzyżebrowymi a stanik 15.01.11, 22:05
      A jak reagują twoje nerwy, gdy zamiast cieńkiego obwodu masz na sobie coś w rodzaju stabilniejszego gorsetu? Przedłużony obwód może rozkłada trochę inaczej nacisk.
    • maheda Re: problem z nerwami międzyżebrowymi a stanik 15.01.11, 22:06
      Może luźne staniki bez fiszbin, w rozmiarze 75C lub 75D, byłyby rozwiązaniem?
    • anka_z_lasu Re: problem z nerwami międzyżebrowymi a stanik 15.01.11, 22:26
      Ewentualnie koszulka z jakimś wzmocnieniem, podtrzymaniem części biustowej (ale bez fiszbin) zakładana pod ubranie.
      Albo stanik sportowy, tylko one mają ciasne obwody zazwyczaj - to już może lepszy zwykły bezfiszbinowiec.
    • felisdomestica Re: problem z nerwami międzyżebrowymi a stanik 15.01.11, 22:37
      A co to są konkretnie nerwy międzyżebrowe?
      • felisdomestica Re: problem z nerwami międzyżebrowymi a stanik 15.01.11, 22:40
        Już doczytałam.
    • nivaliss Re: problem z nerwami międzyżebrowymi a stanik 15.01.11, 22:41
      Mogłabyś też spróbować czegoś w tym stylu: allegro.pl/stanik-silikonowy-biustonosz-unbra-rozd-tania-wys-i1395666418.html

Wygląda to jakby nic z biustem nie robiło, ale na balkonetce kiedyś jedna dziewczyna wrzucała i z tego co pamiętam twierdziła że trzyma całkiem dobrze. Podejrzewam jednak, że chodzenie w tym cały dzień może być dość nieprzyjemne.
    • anka_z_lasu Re: problem z nerwami międzyżebrowymi a stanik 15.01.11, 22:52
      Heh, albo góra od kostiumu kąpielowego, np. takiego typu:

www.onlyher.pl/products/223/p/508
      Wcale nie żartuję. Fiszbin to nie ma, a wiązanie na szyi może pomogłoby odciążyć obwód stanika. Chyba, że kręgosłup szyjny też by protestował.
      Jeśliby coś takiego mogło zadziałać, to kogo obchodzi, co masz pod ubraniem ;)

W ogóle to jakieś nienaturalne, żeby na Lobby postulować za luźny obwód stanika ;)))
    • turzyca Re: problem z nerwami międzyżebrowymi a stanik 15.01.11, 23:25
      A gorset bez wydzielonych miseczek? Odpowiednia ilosc miejsca na biust daloby sie zalatwic sznurowaniem.

Koszulki z wbudowanym stanikiem tez pewnie beda nie najgorsze, ale efekt formujacy jest taki sobie. GAP ma cos takiego w ofercie na stale, nazywa sie "body support cami", jesli niczego ostatnio nie zmieniali, to biust powinien Ci sie wygodnie miescic. A u M&S nazywa sie to secret support i chyba nawet jest do kupienia w Polsce.
    • ewa.bradea Re: problem z nerwami międzyżebrowymi a stanik 16.01.11, 00:38
      Ja zaproponuję jeszcze biustonosze ciążowe lub ewentualnie do karmienia. Najczęściej te drugie również przewidziane do noszenia w końcówce ciąży, a co za tym idzie obwody są robione tak, aby były delikatne. Dobre firmy (takie jak np HOTmilk) robią na obwodach szerokie miękkie gumy, które na pewno nie będą uciskać żeber. Zachęcam do rozważenia tej opcji, bo takie biustonosze (mimo że bezfiszbinowe) z pewnością sprostają podtrzymaniu rozmiaru 70DD.
    • moniach_1 Re: problem z nerwami międzyżebrowymi a stanik 16.01.11, 01:47
      A może taki bezfiszbinowiec?
      www.figleaves.com/uk/product.asp?product=Lepel-Athena-soft-bra&product_id=LL-17349&size=&colour=Nude
      Ma dobre recenzje.
      • ptysiowa_7 Re: problem z nerwami międzyżebrowymi a stanik 16.01.11, 14:13
        Mogę polecić ten stanik. Kupiłam go do spania i jestem zadowolona, nie drapie, wygląda prawie jak zwykły stanik z fiszbinami (wiadomo, że nie podtrzymuje tak jak fiszbinowiec, ale przynajmniej nie jest zabudowany). Co prawda jest do D, ale ma dość ścisły obwód, więc spokojnie można sięgnąć po obwód większy.
    • filoruska Re: problem z nerwami międzyżebrowymi a stanik 16.01.11, 20:09
      Dziękuję wszystkim za wypowiedzi. Jakoś sama o bezfiszbinowcach nie pomyślałam. Spróbuję usunąć fiszbiny z któregoś starego stanika i sprawdzę, czy tak mi wygodniej. Nie chcę kupować zupełnie w ciemno. Opcja przymierzenia i zwrotu w tym momencie nic mi nie daje, bo muszę pochodzić dla sprawdzenia w takim staniku przynajmniej kilka godzin przy normalnej aktywności, a wtedy stanik już się nie będzie nadawał do zwrotu. O stanikach ciążowych też myślałam. Przydałby mi się w staniku szerszy pas u dołu, żeby linia podtrzymania nie opierała się na jednym miejscu, tylko rozchodziła na szerszy pas ciała. Jeśli więc ktoś gdzieś widział bezfiszbinowca, który ma na dole, pod miseczkami, pasek obwodu o szerokości przynajmniej 3 cm, to będę wdzięczna za linka.
      Zastanawiałam się na gorsetem, tylko musiałby być z tyłu wyższy niż standardowa linia zapięcia. Gorset usztywniłby mi kręgosłup, co pewnie by mi pomogło, ale przerwanie usztywnienia akurat na wysokości tego kręgu mogłoby być jeszcze gorsze. Zapięcie na szyi właśnie ze względu na kręgosłup odpada.
      Koszulkę z miejscem na biust kiedyś miałam. To była katastrofa. Jakoś się zniechęciłam.
      Mój biust nie jest wielki i nie opada za bardzo w dół. Stanik jest mi potrzebny po to, by ładniej biust się prezentował, bo wtedy po prostu lepiej się czuję.
      • mszn jeszcze o szerszym pasie obwodu 17.01.11, 10:55
        Przypomniał mi się jeszcze ten stanik:

www.figleaves.com/uk/product.asp?product=Gossard-Ooh-La-La-Long-Line-Bra&product_id=GO-5737&size=&colour=Black
        • maith Re: jeszcze o szerszym pasie obwodu 17.01.11, 12:29
          A mi się przypomniało słynne Doreen Triumpha. Jest też w wersji półgorsetowej.
    • yo_anka Re: problem z nerwami międzyżebrowymi a stanik 17.01.11, 23:39
      a mi się przypomniało takie coś
      allegro.pl/special-occassions-polgorset-black-panache-36ff-i1350250790.html
      może da się wyciągną fiszbiny bo to usztywniane, a obwód wypada prawie w talii z szerokim pasem?
      i Fantasie takie coś szyło
      xarchiwum.pl/fantasie-gorset-85-c-bez-ramiaczek-i1384782667.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka