kas.iwo
22.01.11, 11:56
nie wiem od czego zacząć więc zacznę od początku. z Lobby jestem od kilku lat (nie wiem, 4-5). Jako młoda, nieostanikowana dziewczyna dowiedziałam się jaki rozmiar nosić, gdzie szukać sklepów w trójmieście, jakie modele wybrać. Nie udzielam się intensywnie, bardziej obserwuje co się dzieje ciekawego, szukam informacji. i Od tych kilku lat noszę Freye i Panache, jedne modele bardziej udane, inne mniej. Nosiłam Panache (Tango II, Eliza...) ale fakt, że fiszbiny mi się wbijają i piersi są tak szeroko rozstawione mi przeszkadzał (czytałam o trójkątnych stanikach) i zrezygnowałam z tej marki. No i tu się pojawił problem. Mam rozmiar 65JJ. Uparłam się na Freye więc mam Arabelle 65J i Jolie w tym samym rozmiarze. były takie na styk na początku, nie zaszkodziłoby żeby były większe ale uszło. znosiłam już oba i chciałam coś nowego. Tyle czytałam o Effuniakach, takie są wychwalone i wgl no i zamówiłam jedyny mi dostępny stanik Cielisty Plunge 65K. za mały. no i przez łzy zaczęłam przeglądać forum, znalazłam te wszystkie tabelki porównawcze. i tu się pojawiają moje pytania.
Dlaczego jest tak duża rozbieżność w rozmiarach polskich a brytyjskich? Dlaczego mimo tego, że jest tak dużo sklepów internetowych ja nadal mam tak mały wybór? Dlaczego nie powstanie teraz sklep z bielizną J+?!! O nas nikt nie pomyślał?
Jestem młoda, mam 21 lat, więc chyba nic dziwnego, że chcę ładną bieliznę w której mój biust będzie atrakcyjnie wyglądał. Nie podoba mi się Pollyanna, chce mieć inny wybór! Wkurza mnie to, że dziewczyny z normalnym biustem mają wybór i mogą co chwilę kupować sobie inny stanik. Wkurza mnie to, że nie mogę odpinać ramiączek, i jestem ograniczona z bluzkami sukienkami itd. Wkurza mnie to, że nie mogę dobierać staników do stroju bo raz, nie ma z czego wybierać, dwa, nie stać mnie na to. byłam z moim biustem pogodzona, teraz zaczynam się coraz bardziej buntować. Nie chcę go.
Kasia, 21 lat
PS Po sesji szukam chirurga plastycznego.