Dodaj do ulubionych

Pepperberry - nowe Bravissimo

01.02.11, 20:58
Linia ciuchowa Bravissimo przekształca się w nową markę - Pepperberry. Już 21 marca :)

Cały artykuł tutaj:
www.lingerieinsight.com/article-333-bravissimo-launches-new-fashion-brand-pepperberry/
Rozmiarówka zostanie, za to będzie więcej ciuchów....
Zbankrutuję ;)
Obserwuj wątek
    • inez69 Re: Pepperberry - nowe Bravissimo 01.02.11, 21:12
      Eee tam Yaga, nie gadaj, że masz coś przeciwko;)

Bardzo dobre wieści!
      • yaga7 Re: Pepperberry - nowe Bravissimo 01.02.11, 21:23
        Eeee, no pewnie, że nie mam :D Staników już mam dość, mogę wydawać na ciuchy ;)

Jak przeczytałam, że mają wypuścić 60 modeli w dzień otwarcia, to padłam ;)
    • caffenero Re: Pepperberry - nowe Bravissimo 01.02.11, 21:23
      Jak dla mnie, wiadomość rewelacyjna :) mam nadzieję, że faktycznie rozszerzą ofertę o nowe fasony i dzięki temu będzie większy wybór :)

Byłoby miło, gdyby obniżyli troszkę ceny... ale to chyba pozostanie tylko w sferze marzeń... :(
      • ptasia Re: Pepperberry - nowe Bravissimo 01.02.11, 21:32
        ja mam jeszcze nadzieję, że rozmiarówka będzie bardziej konsekwentna... bo żeby 8-ka była na mnie za duża, to coś nie halo.
        No i że wtedy przecenią to, co jest teraz na stronie ;)
        • kasienka.body Re: Pepperberry - nowe Bravissimo 01.02.11, 21:56
          a mnie się coś wydaje, że przynajmniej część z tych 60ciu nowych modeli to będą te same ubrania co teraz, tylko pod nową marką. Nawet niektóre zdjęcia chyba pod tym kontem robili. No i coś mi się nie chce wierzyć, że wszystko co teraz wypuścili od razu przecenią...
          Super, że będzie większy wybór, chociaż akurat akcesoria czy spodnie uważam za zbędne, wolałabym więcej ubrań na górę ;)
          • yaga7 Re: Pepperberry - nowe Bravissimo 01.02.11, 22:01
            Też mam to samo wrażenie z fotami :))
            I moim zdaniem na pewno nie przecenią tej wiosennej kolekcji, nie ma szans, na to jest jeszcze sporo za wcześnie.
          • anna-pia Re: Pepperberry - nowe Bravissimo 01.02.11, 22:30
            Akcesoria ominę, ale spodnie do kompletu z żakietem to chętnie bym nabyła - do dziś pluję sobie w brodę, że się zgapiłam i nie kupiłam jednego żakietu ze spodniami. BiuBiu jeszcze nie ma, mam 3 żakiety Bravissimo i bardzo sobie chwalę. Tylko właśnie spodni do kompletu brak...

Mam nadzieję, że za kilka lat przeczytamy podobną wiadomość o BiuBiu :)
    • butters77 Re: Pepperberry - nowe Bravissimo 01.02.11, 21:54
      Oo, świetna wiadomość :-) Oby faktycznie oferta marki była szersza, niz do tej pory (i przychylam się do wniosku Ptasiej o konsekwentną rozmiarówkę:-)

Yaga, dzięki za wieści!
    • mmadalena79 Re: Pepperberry - nowe Bravissimo 02.02.11, 10:14
      o to rzeczywiście dobre wieści, no może nie dla moich finansów:)
    • aankaa Re: Pepperberry - nowe Bravissimo 02.02.11, 22:44
      eh, szczęściara ze mnie, że angielski nie jest moim najmocniejszym językiem :D
      A portfel to niemal z torebki (z radości) nie wyskoczy
    • yaga7 Pierwsze foty! 14.02.11, 16:34
      Są na FB, ale może osoby niezalogowane też mogą obejrzeć.

www.facebook.com/album.php?aid=277487&id=31700314768&fbid=10150110394269769#!/album.php?fbid=10150110394269769&id=31700314768&aid=277487
    • kasiamat00 Re: Pepperberry - nowe Bravissimo 02.03.11, 08:29
      Na Facebooku pojawiły się real foto tych ubrań na klientach (z czego wnioskuję, że w sklepach stacjonarnych są już dostępne). Ja chcę fioletową sukienkę! I tak, zbankrutuję i zacznę się ubierać wyłącznie w Bravissimo.
      • yaga7 Re: Pepperberry - nowe Bravissimo 02.03.11, 08:46
        W niektórych sklepach stacjonarnych są dostępne, ale nie we wszystkich. Oni powoli przekształcają sieć swoich sklepów w sklepy podwójne Bravissimo/Pepperberry, stąd w niektórych sklepach są już nowe kolekcje, a w niektórych nie ma.

Ja z kolei chcę maxi dress. W życiu nie myślałam, że sobie zakupię biało-niebieską sukienkę, ale mi się podoba...
        • kasienka.body Re: Pepperberry - nowe Bravissimo 02.03.11, 12:16
          mnie też się bardzo podoba maxi dress i szaro limonkowa sukienka - muszę ją mieć koniecznie :)
          • julija_primic Re: Pepperberry - nowe Bravissimo 10.03.11, 12:09
            to by wyjasnialo, dlaczego w Bravissimo w moim miescie nie ma juz ubran!
            Kurcze, super sa te ciuchy! Szkoda tylko, ze nie nasze (znaczy sie - wyspiarskie) lato... Niebieska dluga sukienka przesliczna, ale wydawac 70 funciakow na sukienke, ktora mozna nosic jeden dzien w roku..? hmm...
            Co ro rozmiarowki: Brytyjki sa wieksze niz Polki, wiec ichniejsza rozmiarowka tez jest wieksza. Ja w Polsce jestem w gornych polkach rozmiarowki, a tutaj w samym srodku :)
    • inez69 Wystartowali 17.03.11, 12:19
      www.bravissimo.com/pepperberry/
      Jestem rozczarowana ubraniami, wyglądem sklepu, wzmianką że tylko UK ma darmowa wymianę wrr
      • ptasia Re: Wystartowali 17.03.11, 12:23
        mnie też się nie podoba, pomarudziłam im na FB. Jedyne co ok, to ten nowy zoom, i kilka ubrań mi się podoba.
      • ptasia Re: Wystartowali 17.03.11, 12:24
        a co do wymian - nie zawsze tak było? Czy w Irlandii inaczej?
        • inez69 Re: Wystartowali 17.03.11, 12:31
          Wymiana wszędzie była za darmo, przynajmniej tak mi się obiło, że dziewczyny w Polsce odsyłaly nie ponosząc dodatkowcyh kosztów.
          Ja ostanio wymienialam sukienkę 2 razy i nie płaciłam za ponowna wysyłkę.
          • ptasia Re: Wystartowali 17.03.11, 12:38
            tak, za ponowną wysyłkę nie płaciłam też (odsyłałam na wymianę), ale nie wiem, czy to dokładnie o to chodzi we free returns? Zrozumiałam ze strony, że jak odsyłasz w UK, naklejasz specjalną naklejkę na paczkę i naprawdę masz free returns, bo nic za to nie płacisz.
            • inez69 Re: Wystartowali 17.03.11, 13:03
              Możliwe, że tak, nigdy na to nie wpadłam :)
              Pozostałe sklepy oferują darmową wymianę, ale za odsyłanie jednak trzeba zapłacić, więc pomyślałam, że tu jest tak samo.
              • ptasia Re: Wystartowali 17.03.11, 13:24
                w Figleaves też tak jest, że mieszkańcy UK odsyłają za darmo. Jest specjalna naklejka dla UK returns z postage paid.
      • yaga7 Re: Wystartowali 21.03.11, 07:43
        Też jestem rozczarowana :(

Podoba mi się tylko niebiesko-biała maxi dress i tyle.

Poza tym strona jako strona mi się nie podoba. Te szare elipsy do wyboru rozmiaru są okropne. W ogóle cały sklep jest jakiś ponury.
        • kasica_k Szaroburo 21.03.11, 16:47
          Podzielam odczucia - ponura kolekcja, ponure szare elipsy zamiast przyjemnie kolorowych tabelek :) Nie rozumiem, co im się stało - wiosna idzie, w sklepach z ciuchami kolory szaleją, a tu wszystko w tej samej beżowo-granatowo-szaroburej tonacji. Takich rzeczy dość było przez całą zimę.

Podsumowując - w tym sezonie rządzi BiuBiu :)
      • butters77 Nieciekawa kolekcja 22.03.11, 09:21
        ...i kiepsko, że na stronie nie ma RSS'a. Barrrrdzo nie lubię braku możliwości subskrybowania.
    • magdalaena1977 Re: Pepperberry - nowe Bravissimo 21.03.11, 16:35
      I nadal kończą tylko na 18 :-(

Topy niby są do obwodu 38, ale tylko jeden model i nieprzecenione :-(
      • edzia100 ich rozmiarówka vs. Biubiu 21.03.11, 17:12
        Dziewczyny, czy któraś z Was ma jakieś doświadczenia z ich rozmiarówką? Jeżeli w biubiu w dzianinowych bluzkach mam 38 BB/BBB, a w takich z normalnego materiału 38 BBB, to w jaki rozmiar bluzek tutaj celować?
        • yaga7 Re: ich rozmiarówka vs. Biubiu 21.03.11, 17:20
          Ja z Biubiu noszę 40 (rozciągliwe)/42 (sukienki), z Bravissimo noszę zwykle 12, czasem 14. Natomiast biuściastość zależy od konkretnego ciucha, ale jak nosisz BBB, to w Bravissimo / Pepperberry pewnie Super Curvy będzie dobre.
        • inez69 Re: ich rozmiarówka vs. Biubiu 21.03.11, 20:56
          Ja przy rozmiarze 38BB/BBB brałam w bravissimo 10 RC/SC
          • edzia100 Re: ich rozmiarówka vs. Biubiu 22.03.11, 13:41
            o, dzięki. To mam nadzieję, że sweterek należy tak samo traktować jak dzianinowe bluzki biubiu - czyli może 10 byłby dobry.
            Bo w biubiu nie ma sweterków, a ja bardzo potrzebuję probiuściastego sweterka. Ten granatowy wpadł mi w oko ;-)
        • kasica_k Ha, znak czasów 22.03.11, 02:32
          Kiedyś zastanawiałyśmy się, jakie rozmiary zamawiać w BiuBiu, skoro w B-mo pasuje nam ten czy tamten, a teraz jest odwrotnie :) Super.
    • kasiadj07 Re: Pepperberry się rozkręca 28.04.11, 12:17
      Dorzucili nową porcję ciuchów, kolorowe, przyjemne, część chętnie bym przygarnęła:) Tylko te ich ceny.
      • anna-pia Re: Pepperberry się rozkręca 28.04.11, 13:12
        Ceny są, jakie są :) Mam ich żakiet (ten szary z czarną lamówką, wełniany) - kupiłam w pełnej cenie i bardzo się cieszę, że to zrobiłam. Kinga jeszcze nie ma żakietu dla mnie, a gdzie indziej to sobie mogę narysować.
        • kasiadj07 Re: Pepperberry się rozkręca 28.04.11, 13:27
          Może się kiedyś doczekamy u Kingi żakietów. Ja w zasadzie noszę już tylko Biubiu i Pepperberry, szkoda mi czasu na poszukiwania gdzie indziej, bo i tak zazwyczaj nic nie znajduję, co mieści mój biust i czuję się potem jak mutant. No nic, lepiej mieć kilka pasujących rzeczy, niż całą szafę byle czego. Przynajmniej na wyprzedażach można zaszaleć:)
          A w Biubiu to aż się prosi zgrabny żakiecik do Indygo i do innych sukienek. W końcu nie mamy tutaj tropików. Może w następnym sezonie? :)
          • anna-pia Re: Pepperberry się rozkręca 28.04.11, 13:47
            kasiadj07 napisała:

> Może się kiedyś doczekamy u Kingi żakietów. Ja w zasadzie noszę już tylko Biubi
            > u i Pepperberry, szkoda mi czasu na poszukiwania gdzie indziej, bo i tak zazwyc
            > zaj nic nie znajduję, co mieści mój biust i czuję się potem jak mutant.

Dokładnie. Nie lubię, jak mi bluzka wisi na brzuchu, a rękawy smyrają po kolanach.

> A w Biubiu to aż się prosi zgrabny żakiecik do Indygo i do innych sukienek. W k
            > ońcu nie mamy tutaj tropików. Może w następnym sezonie? :)

No nie mamy. Mam nadzieję, że jak Kinga opracuje już wykroje do żakietu, to uszyje i cienkie, i grubsze, i może spodnie do kompletu? Albo chociaż na zamówienie... (Rozmarzyłam się...)
            • la_parisienne.biubiu Re: Pepperberry się rozkręca 28.04.11, 20:20
              Laseczki, ja już dawno mam opracowany żakiet, płaszczyk i kurteczkę, tylko uszycie tego w 21 rozmiarach i niemałej ilości - wymaga nakładów finansowych, które by mnie przygniotły, ale cały czas myślę, że może zacznę od środka rozmiarówki 38-44....
              • anna-pia Re: Pepperberry się rozkręca 28.04.11, 21:08
                la_parisienne.biubiu napisała:

> Laseczki, ja już dawno mam opracowany żakiet, płaszczyk i kurteczkę, tylko uszy
                > cie tego w 21 rozmiarach i niemałej ilości - wymaga nakładów finansowych, które
                > by mnie przygniotły, ale cały czas myślę, że może zacznę od środka rozmiarówki
                > 38-44....

czy już pisałam, że uwielbiam cię i firmę twą? :) a skoro 44 to środek rozmiarówki, to biorę na wstrzymanie i będę czekać

A czy rozważyłabyś uszycie spodni w kancik do żakietu, na podane wymiary? Na odpowiedzialność kupującej, bez możliwości zwrotu? Mam maszynę do szycia i profesjonalnego krawca niedaleko, w razie czego sobie dopasuję :)
      • yaga7 Re: Pepperberry się rozkręca 28.04.11, 13:16
        Zastanawiam się, czy robić kolejne podejście do czerwonej sukienki:
        www.bravissimo.com/pepperberry/products/dresses/day-dresses/bold-corsage-dress/red/bh74rd/?show=all&sort=1
        Pierwsza bravissimowa porażka, Red Town porażka, może ta byłaby dobra? Ale chyba jednak nie bardzo, bo widzę, że ma marszczenia na brzuchu :( Ale ja chcę czerwoną sukienkę :P

ta też jest fajna:
        www.bravissimo.com/pepperberry/products/dresses/maxi-dresses/gypsy-maxi-dress/midnight/nm18md/?show=all&sort=1
        Ale chyba zbyt pstrokata dla mnie.
        • kasiadj07 Re: Pepperberry się rozkręca 28.04.11, 13:28
          > ta też jest fajna:
          > www.bravissimo.com/pepperberry/products/dresses/maxi-dresses/gypsy-maxi-dress/midnight/nm18md/?show=all&sort=1
          > Ale chyba zbyt pstrokata dla mnie.

Yaga, jak ją zobaczyłam, to od razu pomyślałam o Tobie:)
          • yaga7 Re: Pepperberry się rozkręca 28.04.11, 13:37
            Mówisz? :D

To ja chyba nad nią poważnie pomyślę....
            • anna-pia Re: Pepperberry się rozkręca 28.04.11, 13:41
              Wiesz, Yaga, pamiętam, jak w galerii pokazywałaś wyłącznie czarne staniki, ewentualnie z jakimś dodatkiem, ale zawsze ciemne. A potem nagle kolorowa Frejka. To myślę, że i ta sukienka cię nie zje ;)
            • kasiadj07 Re: Pepperberry się rozkręca 28.04.11, 19:50
              Ale jakby nie pasowała, to ja odpowiedzialności na siebie nie biorę:)
        • kasienka.body Re: Pepperberry się rozkręca 28.04.11, 21:02
          ta czerwona jest śliczna - może się na nią skuszę nawet :) Mam w tym kroju czarną z poprzedniego sezonu i leży super :)
        • veev czerwona kiecka 04.05.11, 18:18

Yaga, ja mam taką:
          www.asos.com/Victoria-Beckham/Asos/Asos-Ponti-Roma-Tailored-Pencil-Dress/
          (noszę bravissimowe 12SC/14RC, tu wzięłam 16). Trzeba do niej mieć plandża i to czerwonego (gossard satin pasuje kolorem i trafia się b. tanio), ale leży naprawdę fajnie, planuję kupić inny kolor, tylko nie mogę się zdecydować, jaki.
          Ona nie ma specjalnie biuściastego kroju, ale jest ładnie dopasowana w talii i w biodrach i ma zaszewki w dobrych miejscach. Poza tym to taka mięsista dzianina, więc w razie potrzeby może się na biuście ciut rozciągnąć bez szkody dla całości.

I jeszcze rozważam poważnie taką:
          www.asos.com/Asos/Asos-Tailored-Seam-Detail-Ponti-Pencil-Dress/
          v.
          • yaga7 Re: czerwona kiecka 04.05.11, 19:40
            Linki mi się nie otwierają, ale chyba wiem, o którą - przynajmniej jedną - Ci chodzi, bo też sobie na nią ostrzyłam zęby, ale bałam się, jak to z tym biustem będzie. No to może zaryzykuję, mam trochę asosowych ciuchów i notorycznie coś tam kupuję ;)
            Dzięki za info :))

Zamówiłam tę czerwoną z Pepperberry, zobaczymy :)
            • kasienka.body Re: czerwona kiecka 04.05.11, 21:05
              > Zamówiłam tę czerwoną z Pepperberry, zobaczymy :)

Yaga, wrzuć proszę do galerii jak dostaniesz, bo chciałabym zobaczyć na żywca :)
              • yaga7 Re: czerwona kiecka 05.05.11, 09:39
                Oki :)
    • kasiadj07 kolejna ciekawostka 28.04.11, 19:49
      Kilka nowych modeli spodni uszyli w dwóch długościach:)))
    • yaga7 Zła wiadomość 29.04.11, 06:13
      Na FB Pepperberry wyczytałam info, że nowa kolekcja ma zmniejszoną biuściastość :((
      To oni robią osobną markę, a potem zmniejszają biuściastość? Gdzie w tym logika? Przecież to właśnie kobiety o większych biustach bardziej potrzebują takich ciuchów.
      • anna-pia Re: Zła wiadomość 29.04.11, 11:38
        Beznadzieja. Ja z moim 70GG kupuję 14SC, ew. 12SC, to co ma zrobić dziewczyna z 70J?
        • yaga7 Re: Zła wiadomość 29.04.11, 11:47
          Doczytałam, że być może jest to związane z wprowadzeniem kolejnego stopnia biuściastości Super Duper Curvy, ale to i tak nie ma sensu, bo po co wprowadzać kolejny stopień, skoro zmniejszają biuściastość pozostałych ?? To na to samo przecież wyjdzie, jakby pozostać przy dotychczasowej rozmiarówce.

Bez sensu.
          • ptasia Re: Zła wiadomość 29.04.11, 12:25
            aż wlazłam na tą stronę na FB i przeczytałam opinie. Hm. Wynikałoby z tego, że faktycznie SDC byłoby starym SC... ale cholera wie, kiedy się pojawi. Słyszałam, że niektóre laski dostały co nieco do testów.
            Z drugiej strony, może oznaczałoby to WRESZCIE większą konsekwencję rozmiarową? Kiedyś wydawało mi się, że powinnam nosić ich 8rc (a z tabelki w cm wychodziło w ogóle 8sc - hahaha), a tymczasem często w tym się topiłam (choć poza biustem dotyczyło to bardziej ilości materiału w plecach i ramionach). Tak czy inaczej, zaczęłam skupiać się tylko na 8c i/lub tych ubraniach, które były opisywane w recenzjach jako "małe" lub "wąskie w ramionach".
            • zazulla Rzućcie linkiem :) n/t 04.05.11, 21:03

• clarisse nie wiem, jak to zalinkować 04.05.11, 23:41
                ... to wpis jednej z klientek Pepperberry na ich forum na FB.

Zauważyła, że jej SC jest ciaśniejsze niż były dawne Bravissimo, i sprzedawczyni w sklepie podała jej tę informację. Następnie dostała - jak się domyślam na priva z Bravissimo/Pepperberry jej potwierdzenie, właśnie z owym uzupelnieniem of SDC.

Pepperberry nie wypowiada się w tym wątku.
                Na ich stronie www także nie ma ani słowa.
                • yaga7 Link ;) 05.05.11, 09:40

www.facebook.com/pepperberry#!/permalink.php?story_fbid=200756023292872&id=578672255
    • ptasia rozmiary 09.05.11, 20:37
      wypowiedzieli się: www.facebook.com/note.php?note_id=202079656493842 Tak, są mniejsze, miało to zapewnić większy komfort mniejszemu końcowi tabelki. Testują Super Duper Curvy.
      • edzia100 Wybór rozmiaru? czy to jak ze stanikami 11.05.11, 21:33
        Przyszło do mnie kilka rzeczy z Bravissimo/Pepperberry i mam rozmiarówkowe dylematy związane z ewentualną wymianą. Podpowiedzcie proszę, czy to tak jak ze stanikami, gdy chce się wziąć mniejszy rozmiar? ;-) bo: jeżeli rozciągliwa bluzeczka polo (FK02 Gather Front Polo) rozmiar 10C/RC jest dobra w biuście, ale powiewa w talii, to czy biorąc rozmiar mniejszą powinnam wziąć większą w biuście? czyli 8RC/SC? czy wystarczy tylko 8C/RC? Jakie jest wasze doświadczenie?
        Bo taki mi niby wychodzi na zdrowy rozum, tudzież jak przymierzam sweterki Deep Rib Cardy (magenta - skądinąnd piękny kolor na żywca!). Sweterki mądrze zamówiłam w trzech rozmiarach, z tego dobre jest 8RC/SC i 10C/RC (ale 10RC/SC za luźne).
        A może nie ma reguły?
        • anna-pia Re: Wybór rozmiaru? czy to jak ze stanikami 01.06.11, 09:06
          Jeśli zamawiane 14RC było za duże w pasie i dobre w biuście, wymieniałam na 12SC, i było dobrze.
    • animko Pepperberry - lato 2011 31.05.11, 19:43
      Pepperberry szykuje nową kolekcję, online ma być dostępna w czwartek, a na FB pojawiają się już pierwsze zdjęcia. Jak na razie bez zachwytów, mój portfel szaleje z radości. Chyba tylko taka niebieska ołówkowa sukienka z różowym paskiem ala węzeł marynarski mi się podoba jak na razie. A i jeszcze biały top na ramiączkach, który pewnie jak zwykle okaże się za krótki.
    • kasienka.body Jesienna kolekcja - nowości 26.09.11, 13:28
      Od dziś chyba rusza jesienna kolekcja. Szczerze powiedziawszy nic nie rzuciło mnie na kolana. Mam wrażenie, że z kolekcji na kolekcję ubrania drożeją - prosty płaszcz za 600 zł to wg mnie trochę zbyt dużo. Tym bardziej czekam niecierpliwie na kolekcję Biu Biu - mam nadzieję, że nie rozczaruje mnie tak jak Pepperberry :)
      • ciociazlarada Ponti Zip Back Dress (CB04) 26.09.11, 13:40
        Mam ja juz od kilku tygodni, wiec trudno ja nazwac dzisiejsza jesienna kolekcja, ale jest to najlepsza sukienka jaka kiedykolwiek mialam. Idealna w biuscie, plecach, rekawach, biodrach, w talii ociupinke powiewa, ale tak ze 2 cm maksymalnie. Musze powiedziec, ze jest lepsza niz sukienki Biubiu - material jest super wygodny, dekolt niezbyt wielki (czesty dla mnie problem w biuciuchach), nie gniecie sie, jest ciepla-sliwkowa, wytrzymalam w niej juz jakies 16 godzin na nogach i caly czas wygladala jak swiezo zdjeta z wieszaka.

Nie polecalabym gruszkom, bo optycznie dodaje kilka cm w biodrach przez zaszewki.
        Tyle komplementow ile uslyszalam w tej sukience, to chyba w zadnej innej odziezy.
        Mam 10C/RC i jest dobra w biuscie, w biodrach wygodna (troszke wisi, ale nie widac przez zaszewki), w pasie nieco zbyt szeroka. Polecam wszystkim "beztylkowcom" oraz lubiacym podkreslic pupe i talie.
        • kasienka.body Re: Ponti Zip Back Dress (CB04) 26.09.11, 15:37
          to jedyna sukienka z obecnej kolekcji, która mi się podoba na tyle, żeby ją kupić ;) Poczekam na ofertę Biu Biu i wtedy zadecyduję czy brać czy nie (może Kinga uszyje podobne sukienki?).
        • yaga7 Re: Ponti Zip Back Dress (CB04) 26.09.11, 16:32
          Gdybym potrzebowała takiej sukienki pewnie bym kupiła, bo mi wpadła w oko.

Ale sukienek już u mnie dość :)
        • irenka65f Re: Ponti Zip Back Dress (CB04) 27.09.11, 14:08
          A na jakie wymiary ta 10 jest dobra bo nie wiem czy na 95/74/101 mam brać 10 czy 12
          • ciociazlarada Re: Ponti Zip Back Dress (CB04) 27.09.11, 16:19
            90/65/99. W biodrach powinna być na Ciebie dobra, ale w biuście nie wiem. Na mnie w każdym razie 10C/RC w biuście nie wisi, na tyłku i w pasie minimalnie, owszem.
      • edzia100 Re: Jesienna kolekcja - nowości 26.09.11, 16:07
        A ja czekam na zapowiadany (wspominany tylko) na FB płaszcz w kolorze 'purple' :-) Bo na razie nie tyle ceny mnie przerażają, tylko kolory: nie chcę czarnych kurtek i czarnych płaszczy. Jeżeli ten "purple" okaże się fajny, to obawiam się też, że powinnam dla porównania zamówić co najmniej ze 2 rozmiary. A płaszcz to chyba ciężka rzecz, więc za odsyłkę trochę zapłacę ;-) Ogólnie to oczekuję w zimowej kolekcji rzeczy ciepłych: swetrów itp. Tego mi brakuje w kontekście prywatnej probiuściastej szafy. Zwróciłam uwagę też na szary sweter rozpinany z wiązaniem, może się skuszę, choć nawet na modelce wygląda trochę "ciążowo"...
        • yaga7 Re: Jesienna kolekcja - nowości 26.09.11, 16:31
          Ja sprzedaję taki fioletowy płaszcz Bravissimo:

www.ebay.co.uk/itm/150664966266?ssPageName=STRK:MESELX:IT&_trksid=p3984.m1558.l2649
          Oczywiście poza ebayem też sprzedam :)
          • edzia100 Re: kolekcja - nowości 27.09.11, 14:25
            Yaga, napisałam do ciebie na priv :-)
    • clarisse Pintuck Shirt BL94 Blue Stripe 14SD i 12SD 27.09.11, 13:44
      Miałam okazję, dzięki uprzejmości Pepperberry, mierzyć ich testowy rozmiar SD (super-duper-curvy, czyli czwarty stopień biuściastości. Mówię "uprzejmości" bo zasadniczo jest on dostępny tylko w sklepach stacjonarnych, ale udało mi się zamówić mailem, choć trwało to dość długo - zastanawiałam się nawet, czy oni przypadkiem tego nie doszywają na zamówienie. W tej chwili zdaje się jest to w ogóle jedyny model dostępny w SD, zdaje się że niedługo mają pojawić się online koszula i coś jeszcze.

Generalnie jestem rozczarowana, ale nie wiem dokładnie, czy to kwestia rozmiaru czy walniętego fasonu tej koszuli. Całkiem możliwe, że to drugie.

Moje wymiary to 113 w biuście, pod biustem 76/80, w talii ok 84-85 cm, w biodrach 101 cm. Wg kalkulatora na stronie Pepperberry jestem na granicy 14SD i 16SC. Przed ich ostatnimi zmianami rozmiarówki mieściłam się w 14SC.

Koszula w rozmiarze 14SD była za duża w każdym miejscu. Hojnie w biuście (to było do przyjęcia jak najbardziej), garb z materiału na plecach (fatalny) i w talii się po prostu topiłam.

Uznałam więc, że warto spróbować 12SD, które powinno być mniejsze w każdym z tych miejsc. I tu zrobiło się dziwnie. W biuście przyciasne - do zaakceptowania, gdyby była to jedyna wada - a na plecach nadal sterczy garb z odstającego brzydko materiału. Albo tak ma być celowo (jeśli tak, to widocznie nie mój fason, zawsze wychodziłam z założenia, że na plecach ma być płasko), albo projektant nie wyobraża sobie, że kobieta może mieć wąskie plecy z tyłu i bardzo duży biust z przodu... (tak jak kiedyś nie rozumieli tego projektanci staników). W talii hmm... w zasadzie mogłoby być. Jednak cały czas miałam wrażenie niekształtności - ta koszula nie podkreślała mi talii, nie podkreślała też wystarczająco wyraźnie wcięcia pod biustem, bo miejsce na biust było za płytkie. Może kilka lat temu upiłabym się ze szczęścia dostawszy taką koszulę, ale teraz mam do dyspozycji tańsze o połowę (95 zł vs 40 funtów) koszule BiuBiu, które garba mi nie robią, a talię owszem. Odsyłam. Gdyby była wyprzedażowa, pewnie by została, ale szans na wyprzedażowe SD w najbliższym czasie nie widzę...
      --
      Clarisse
      • yaga7 Re: Pintuck Shirt BL94 Blue Stripe 14SD i 12SD 27.09.11, 13:46
        Wrzucisz do galerii? :)
        • clarisse Re: Pintuck Shirt BL94 Blue Stripe 14SD i 12SD 27.09.11, 14:55
          Spróbuję wrzucić, to znaczy tę 12SD, bo 14SD dawno odesłana.
          Co prawda miałam biegusiem odsyłać, żeby mieć kasę na nowe BiuBiu :P ...ale dziś i tak bym nie wyrobiła się na pocztę. Tylko muszę domowego fotografa namówić do współpracy.
          • clarisse wrzuciłam do galerii 28.09.11, 09:57
            ... a dziś wieczorem spróbuję dla porównania wrzucić moje biubiowe koszule, żeby pokazać różnicę, tylko muszę je na spokojnie wyprasować.
      • ptasia Re: Pintuck Shirt BL94 Blue Stripe 14SD i 12SD 27.09.11, 13:56
        ja mam często problem z garbem w Bravissimo. Tj. może nie powinnam mówić często, bo rzecz dotyczyła 2 bluzek z pojedynczymi literkami - jedna 8C, druga 8RC, inny fason. W 8RC mam garba i za dużo materiału w ramionach, czyli jakby było szyte na osobę wyższą ode mnie/z biustem niżej/z szerszymi plecami. W 8C to samo, tylko w ciut mniejszym stopniu, i ta 8C ma wiązanie z tyłu, które trochę zmienia obraz rzeczy. Miejsce na biust w obu właściwie takie samo, w ogóle różnica między tym C a RC minimalna. Szczerze mówiąc myślałam, że po prostu powinnam mieć u nich jakieś 6RC, które nie istnieje, ale Twoja opowieść sprawia, że nie jestem pewna. Garb/wór na plecach regularnie zdarzał mi się w sieciówkach. W BiuBiu garbu w każdym razie nie mam :)
        • clarisse garb w Bravissimo 27.09.11, 15:24
          ... właśnie nie mam doświadczenia z tej kwestii, bo z powodów finasowych kupuję u nich z rzadka i tylko wyprzedażowe. Mam te dwie w 14SC i żadna z nich chyba nie robi garba, w każdym razie nie zauważyłam:
          www.tinyurl.pl?Xho0oSHn
          www.tinyurl.pl?7SczD4eu
          Ale ta turkusowa w ogóle jest z bardzo cieniutkiego materiału, natomiast Pin Tuck Shirt jest z dość grubego i sztywnego, i może to w nim leży problem.
          • ciociazlarada Ogólne rozważania garbowe 27.09.11, 16:28
            Zauważyłam, że w moim osobistym przypadku garb na plecach nie wynika z szerokości pleców bluzek, a ze zbyt małej ilości miejsca na biodra uwzględnionej przez producenta.
            Bluzka, która podkreśla mi talię zazwyczaj jest zbyt wąska na samym dole, więc podjeżdża w górę dając efekt garba na plecach. Z przodu biust się rozpycha, więc cały nadmiar bluzki ląduje na plecach. Czasem wystarczy, jeśli generalnie bluzka jest dobrze skrojona, że odepnę ostatni guzik i nagle magicznie garb znika. Tak mam w koszulach Mexxa, które bardzo lubię - 34 mieści biust 30E i talię, a ostatni guzik na dole zostawiam rozpięty.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka