02.02.11, 19:07
Witam Drogie Panie!!
Mam pytanie odnośnie nowej marki Gemma czy już któraś z was wypróbowała?
Miałam okazje oglądnąc kolekcje w Katowicach pierwsze wrażenie bardzo pozytywne jednak wstrzymałam sie z zakupem. Proszę o poradę czy warto zainwestować .Noszę 70 a wiec a z gemmy Pani zaproponowała mi super powiekszacz biustu czy któraś z was ma stanik z tej firmy , jak jest z jakoscią?
Obserwuj wątek
    • turzyca Re: Gemma 02.02.11, 19:31
      Google nie mowi nic, a nic o istnieniu takiej marki. Przynajmniej moj google.
      A to 70A to na jakie wymiary? I na jakiej zasadzie mial dzialac ten super powiekszacz biustu?
      • zawsze.lidia Re: Gemma 02.02.11, 20:11
        turzyca napisała:

> Google nie mowi nic, a nic o istnieniu takiej marki. Przynajmniej moj google.
        > A to 70A to na jakie wymiary? I na jakiej zasadzie mial dzialac ten super powie
        > kszacz biustu?
        >
        Na zasadzie super push up a na wymiary 70 cm pod biustem miska a rozmiarowka europejska. przymierzałam i leżał super wkoncu mialam biust na oko C
        • indigo-rose Re: Gemma 02.02.11, 20:29
          ja tam wolę mieć biust na klatce piersiowej niż na oku
          • maheda Re: Gemma 02.02.11, 20:38
            Bo jesteś dziwna.
            Wszyscy wiedzą, że kupuje się na oko, bo ma być ładne i mieć kolor odpowiedni!
            A jak się piersi nie czimajo, to czeba zaczonć nosić hiszpańskie Gemmy hamerykańskie VS.
            To sie bydo czimać...
            • indigo-rose Re: Gemma 02.02.11, 20:44
              No pewnie że jestem dziwna, wszyscy mi mówią że jestem na oko takie Ce a ja sobie jakieś eFeF uroiłam, przecież wiadomo że takie cuś to nie istnieje ;)
              • maheda Re: Gemma 02.02.11, 21:22
                Aaaaa dałaś sobie wcisnąć ten szajs od pożal-się-Boże brafitterek!
                Wszyscy wiedzą, że one tylko kasę wyciągają...
                Kup se normalny rozmiar i nie cuduj, co?

:-)
              • paskudek1 Re: Gemma 05.02.11, 09:54
                maheda dobrze prawi, wymyśliłaś sobie. a w takim triumphie na pewno znajdziesz coś dla siebie jak masz na oko to C, oni maja NAWET do D :))))) (sory za wtręt ale właśnie jestem po lekturze stronki tej firmy, tekst "miseczki do D, na pewno znajdziesz swój rozmiar" rozbawił mnie niesamowicie:)
        • milstar Re: Gemma 02.02.11, 22:48
          Jako pierwszy wątek na lobby jest przyszpilony rozmiarowy. Wejdź tam, zmierz się jak podano - w biuście i pod biustem, a potem podaj swoje wymiary - 70A to raczej rzadki rozmiar
          • maheda Re: Gemma 02.02.11, 22:50
            No, ale się zdarza.
            Może akurat dziewczynie pasują?
            • indigo-rose Re: Gemma 03.02.11, 00:57
              No może i pasują, ale jeśli ktoś pisze o "biuście na oko C" to raczej kwalifikuje do ww. wątku chociażby kontrolnie...
    • maheda A nie Axami? 02.02.11, 19:43
      Bo znalazłam wyłącznie model Gemma marki Axami.
      Owszem, push-up, w wyjątkowo ubogiej rozmiarówce. 70-80, A-D :/
      • zawsze.lidia Re: A nie Axami? 02.02.11, 20:17
        maheda napisała:

> Bo znalazłam wyłącznie model Gemma marki Axami.
        > Owszem, push-up, w wyjątkowo ubogiej rozmiarówce. 70-80, A-D :/
        >
        To marka gemma www.gemma.es
        • maheda Re: A nie Axami? 02.02.11, 20:34
          Obwody od 70...
          Miseczki w PERFECT do europejskiego E-F. (ale push-up A-C).
          Miseczki w PRETTY i BASICS nie do obejrzenia.
          W sumie nic ciekawego rozmiarowo dla średnio- i dużobiuściastych.
          Marka, jakich wiele.
        • kasienka.body Re: A nie Axami? 02.02.11, 20:34
          no dobra - czy tylko mnie to zalatuje dziwną reklamą?
          • maheda Re: A nie Axami? 02.02.11, 20:38
            Mnie zalatuje całkiem zwykłą ;)
          • indigo-rose Re: A nie Axami? 02.02.11, 20:40
            też podejrzewam marketing szeptany, ale jakiś wyjątkowo nieudolny - no bo teraz firmę wszyscy zmiażdżą i z reklamy wątek zrobi się antyreklamą
            • zawsze.lidia Re: A nie Axami? 02.02.11, 22:13
              widze ze na tym forum nie mozna o nic zapytac i teraz generalnie Panie wysmiewaja sie ze mnie, nie jest to mile, ale wnioskujac z wpisow na forum bogate doswiadczenie powinno pomoc dawac rady a nie krytykujac innych ludzi
              • aldona123-1 Re: A nie Axami? 02.02.11, 22:27
                zawsze.lidia zostałaś rzucona lwom na pożarcie . a pytanie było dość proste
                • maheda Re: A nie Axami? 02.02.11, 22:33
                  Zasadniczo wklepanie w wyszukiwarkę forum słowa "gemma" jest nawet prostsze, bo wymaga mniej klepania, a od razu byłoby wiadomo, czy ktoś nie ma takich doświadczeń :)
            • nomina To nie jest marketing! 05.02.11, 18:55
              Ja protestuję przeciwko nazywaniu reklam z serii "100 zł za 100 postów" marketingiem szeptanym/wirusowym. To co najwyżej HIV marketingu :(.

Prawdziwy, uczciwy marketing na widok czegoś takiego dostaje spazmów.

A najgorsze, że tych netowych kryptoreklamiarzy nikt nie uczy zasad pisania postów reklamowych, przez co ich poziom jest taki, że czuję się obrażona głównie intelektualnie. Czy zleceniodawcy takich potworków mogliby wreszcie pojąć, że internauci nie są gremialnie debilami? A nawet gdyby byli, to znajdzie się grupa osób znających się na komunikacji i stylistyce?

Czasem mam ochotę napisać taki podręcznik "Poradnik spamera. Jak tworzyć teksty kryptoreklamowe" :(.
              • moniach_1 Re: To nie jest marketing! 06.02.11, 17:17
                Wiesz, ja bym chyba nawet nie chciała, żeby oni byli mądrzejsi. Przecież my tu naprawdę chętnie przyjmujemy przedstawicieli firm grających w otwarte karty. Naprawdę myślisz, że więcej byś osiągnęła udając zadowoloną czytelniczkę swoich książek niż otwarcie mówiąc, że jesteś autorką/wydawcą?
          • turzyca Re: A nie Axami? 02.02.11, 21:13
            Grzecznie wylaczylam tryb moderatorski. I opanowalam nerwowe drgniecia nozyczek.

Bo moze to naprawde biedna dusza z niedobranym rozmiarem stanika, ktorej jakas podla ekspedientka wciska hiszpanska skorupke? Nie wszyscy wiedza, ze na stanikowej mapie swiata mozna znalezc adresy lepszych sklepow z kompetentniejszymi ekspedientkami.
        • indigo-rose Re: A nie Axami? 02.02.11, 20:35
          Kiepska ta strona, niby wszystko ładnie ale nie ma o tych stanikach żadnej informacji. Chociażby takiej podstawowej, jak zakres rozmiarów.
    • aleksandralm Re: Gemma 03.02.11, 00:46
      tutaj prosze gemma: balkonetka.pl/katalog/bra/gemma
      tragicznie niedobrana, podana przez pania ze sklepu na prosbe o cos na 71/101...
      • indigo-rose Re: Gemma 03.02.11, 00:56
        Aleksandro, katalog balkonetki jest już ukryty ;)
        • aleksandralm Re: Gemma - inny link 03.02.11, 02:53
          Nio, trzeba sie zalogowac.... W suie denerwujace to jest, nie ma jak komu pokazac tego co trzeba i w ten sposob idea bazy danych stanikow bierze w leb.
          Dla tych co nie maja dostepu: img713.imageshack.us/i/c5abc305fec3eb4ce8e4059.jpg/
          lub jesli ten nie bedzie dzialal: img713.imageshack.us/img713/1355/c5abc305fec3eb4ce8e4059.jpg
          • indigo-rose Re: Gemma - inny link 03.02.11, 15:30
            Z jednej strony rozumiem, że dziewczyny nie chcą, żeby cały świat oglądał je w bieliźnie. Z drugiej trochę szkoda, bo zawsze wolałam obejrzeć jakieś rzeczywiste zdjęcia przed zakupem.
            • anka-ania Re: Gemma - inny link 03.02.11, 15:40
              Przecież nadal możesz oglądać, tyle że po zalogowaniu.
              • indigo-rose Re: Gemma - inny link 03.02.11, 16:30
                Nie każdy ma konto na balkonetce.
                • maheda Re: Gemma - inny link 03.02.11, 16:32
                  Ale każdy może założyć.
                  Z podkreśleniem słowa każdy. Nie ma tam żadnej selekcji.
                  • nomina OT: Katalog Balkonetki 05.02.11, 19:05
                    Może, ale przekazuje, zgodnie z regulaminem, swój e-mail do celów marketingowych.

Ja np. nie mam nic przeciwko udostępnieniu adresu do takich celów (mam taki rejestracyjny, odrębny mail), jeśli coś za to dostanę. Np. kupon rabatowy, dostęp do jakiegoś szkolenia dedykowanego użytkownikom czy indywidualnej pomocy (pomijam konieczność podania adresu np. w aptece, jeśli muszę sprowadzić lek, którego w Polsce stacjonarnie nie dostanę; coś za coś...).
                    Poza tym tutaj to działa w drugą stronę. To nie serwis daje coś użytkownikom, tylko użytkownicy go tworzą (bo, z całym szacunkiem dla Autorki, najsilniejszą stroną Balkonetki jest właśnie katalog), a serwis ma z tego honorarium z reklam, staniki do testów czy cokolwiek innego. Jeśli więc ktoś ma się przyłączyć i budować serwis, nie może kupować kota w worku.
                    Oczywiście, to moje zdanie i nikt nie musi się z nim zgadzać :).
                  • indigo-rose Re: Gemma - inny link 06.02.11, 02:11
                    Założyłam. I z miejsca uderzyła mnie jedna rzecz: mój rozmiar jest wybitnie słabo reprezentowany. Effuniaków nie ma w nim wcale, tzn. są szufladowe, ale to była inna konstrukcja, były małomiskowe, ogólnie inna epoka. Innych rzeczy kilka na krzyż. Myślałam, że mój rozmiar to środek tabelki, a chyba jednak wychodzi na to, że to dolny kraniec.
          • indigo-rose zdjęcia - auuu! :| n/t 03.02.11, 15:31

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka