Dodaj do ulubionych

FLIRTELLE - 3

13.02.11, 15:17
Wątek poświęcony stanikom marki FLIRTELLE - zapraszam do opisywania konkretnych modeli, wymiany doświadczeń z ich użytkowania, uwag na temat rozmiarówki itp.

Dla porządku W TYTULE wypowiedzi podajemy zawsze NAZWĘ MODELU - bez względu na to, czy opisujemy model, który już nosimy, czy pytamy o jakiś, który dopiero planujemy kupić.

Poprzednie wątki o stanikach Flirtelle (zarchiwizowane):

forum.gazeta.pl/forum/w,32203,72965689,0,FLIRTELLE.html
forum.gazeta.pl/forum/w,32203,51860616,0,Flirtelle.html
Obserwuj wątek
    • ankh_morkpork Sublime - chocolate - 32J 13.02.11, 15:45
      Wymiary zakupionego egzemplarza:
      - dł. obwodu w spoczynku: 65 cm,
      - dł. odwodu w naciągu: max 83 cm,
      - dł. fiszbiny (dł. U): 38 cm,
      - szer. fiszbiny (szer. U): 18,5 cm,
      - odległosć miedzy skrajnymi końcami fiszbin (szer. UU): 37 cm,
      - wysokość mostka: 10 cm,
      - wysokość szwu bocznego: 11 cm,
      - szer. ramiączek: 17 mm, regulowane na całej długości,
      - rozmiar brytyjski z metki: 32J.

Wymiary właścicielki: obwód pod biustem ciasno 80 / luźno 86 cm; w biuście 110 cm.

Wygląd: stanik w kolorze czekoladowego brązu o dyskretnym satynowym połysku, z bladoniebieskimi haftami i tasiemkami. Kokardki z brązowej koronki i błękitnej tasiemki. Nieco ciemniejszy, niż na zdjęciach w Brastopie. Ogólnie bardzo ładny.

Dopasowanie: obwód ścisły. Przy moich wymiarach pod biustem w trakcie mierzenia wydawał się nie za ciasny, jednak na co dzień noszę go z przedłużką. Powinnam była wymienić go na 34(75) z przeliczona miską :-) ale wolę nosić go z przedłużką, niż tracić czas i pieniądze na odsyłanie i wymianę. Mostek stanika przylega do mostka. Fiszbiny raczej szerokie, celują w pachę, ale wyraźnie za jej środek.

Wygoda: dla mnie wysoko zabudowany pod pachami, w trakcie noszenia rąk nie ucina, ale mógłby być tam ciut niższy. Pętelki wzdłuż brzegów ramiączek momentami mnie nieco drapały, ale mam nadzieję, że im przeszło po pierwszym praniu.

Kształt: robi mi z biustu szeroką dolinkę. Kształt piersi ni to kulisty, ni to noski jakby lekko patrzące w dół. Takie "tak, ale..." No ale chciałam mieć jakiś miękki stanik, to mam :-) Jako codzienniak może być :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka