Dodaj do ulubionych

Wygodny fullcup do spania pożądany :)

13.04.11, 00:39
Dziewczyny, ratujcie brafitterkę, co bez stanika śpi ;)
Jest mi koniecznie potrzebny jakiś biusto-przymurowywacz do klaty na fiszbinach, nie musi być piękny i seksowny, może być nawet w brudnym beżu ;) tylko, żeby ładnie podtrzymywał i trochę dociskał ten biust... no i najlepiej żeby był mięciutki i wygodny.
Niby mam stanik do spania, ale tak naprawdę, to on niewiele podtrzymuje, i mówię o samych miseczkach - kiedy kładę się na plecach, biust i tak się rozjeżdża. Za to nad ranem nie potrzebuję budzika - budzi mnie ból mostka :( Efekt jest taki, że śpię bez stanika, a po utracie wielu kilogramów muszę trochę podratować mój biust... Najlepiej pasowałby mi jakiś fullcup zakrywający cały biust, który w tej chwili leje się tak, że wypłynie każdą szczeliną.
Macie jakieś typy, które dodatkowo nie cenowo nie zwalą mnie z nóg? Noszę teraz rozmiar 30FF/30G.
Obserwuj wątek
    • margo13ak Re: Wygodny fullcup do spania pożądany :) 13.04.11, 12:18
      Osobiście do spania uwielbiam Natural Charm-y. Śpię w nich od trzech lat ;), W ciąży, w czasie karmienia, po nim, w czasie chudnięcia i teraz :). Próbowałam spać w bezfiszbinowych, ale nie dałam rady - biust mi się "sklejał", pachy obcierało... testowałam koszulki Bravissimo - podobnie, choć nieco lepiej, ale taka ilość gąbki na biuście, kiedy lubię się po szyję okryć kołdrą, jest dla mnie niekomfortowa - pocę się i koszulka do prania :( Próbowałam full cup-ów Fanatsie - i było nawet, nawet - najlepiej chyba spało mi się w Cally (luźnej i ciut przydużej), Belle obcierała ramiączkami i płaszczyła biust od góry. Próbowałam we Freyach - mostek za szeroko do spania :(. Nieźle mi się spało w Nice Size z Bon Prix-u, bawełnianym bezfiszbinowcu z dwupaków, ale jednak obwód 80 to lekka przesada w luźności, a miseczki w tym modelu do F polskiego tylko :( i wróciłam do Kalyani NC. Rozmiarowo upiornie kapryśny, w efekcie czego przewinęło się przez moją szufladę około 20 sztuk różnych ;). Najgorzej jest w nowym - używany lepiej "leży" i jest wygodniejszy. W rozmiarach poniżej G robi się małomiskowy (powyżej H jest zdecydowanie dużomiskowy) i obwodowo przyzwoity - do pierwszego noszenia, potem rozciąga się błyskawicznie, ale przy leżeniu mniej ;) Obecnie na moje 32G/GG brytyjskie mam NC 32GG (czarny), 30GG (paski pomarańczowo-różowe), 32G (szary i biały). Używam na zmianę ;), od czasu do czasu z Cally. Na NC poluję na eBayu, więc rujnująco nie wychodzi ;)
    • kotwtrampkach Re: Wygodny fullcup do spania pożądany :) 13.04.11, 12:20
      Mnie dobrze służy tango (mam trochę za luźny w obwodzie, ale do spania wystarczy) i bezfiszbinowy, ale przyciskający do ciała shock absorber. Mam też różową koszulkę bravissimo z wbudowanym stanikiem - kolor nie mój, podtrzymanie średnie, gąbka gruba, ale wizualnie efekt jest dobry, samopoczucie poprawia i wystarcza do spania.
      Bezkonkurencyjny był bawełniany effuniak (jeden z pierwszej serii - czerwony w kropki) - ale biust mi zmalał za dużo, a używane są nie do zdobycia..
      • kotwtrampkach Re: rozmiar 13.04.11, 12:23
        zapomniałam dodać - te do spania mam w rozm 34F, koszulkę też. Do chodzenia mam 34F (effuniak i george) i 32FF/G (maskaradka i ck)
    • ptasia Re: Wygodny fullcup do spania pożądany :) 13.04.11, 13:13
      W outlecie Pour Moi na eBayu można kupić St. Tropez w różnych kolorach za niecałe 9 funtów, plus chyba 2 funty zwykła przesyłka. To dla mnie jeden z najwygodniejszych staników, jakie są, no i fullcup. Dużomiskowy, dość ścisły (normalnie noszę 30f, tu 32dd). Wyobrażam sobie, że do spania byłby bdb. Oczywiście można też kupić go gdzie indziej, ale cena na eBayu jest chyba najniższa.
      Sama śpię często w koszulkach Bravissimowych i do niedawna też eksploatowałam schodzony top z wbudowanym stanikiem Panache (a la te Bravissimo) w rozm. 32e.
    • liveveb Re: Wygodny fullcup do spania pożądany :) 13.04.11, 14:39
      Ja polecam bestforma... Ze swoim nie rozstaję się od roku. Jest fajny - bo milutki, obwód już jest raczej 70 a nie 65, ale do spania jest super. A biust "stawia na bacznośc", w bluzce wyglądam trochę jak z lat 60. Te guziczki wyprułam - i nie ma po nich śladu. Aaaa, na www pisza że to balkonetka... ale przy moim 30HH to raczej full cup. Cena może nie za fajna, ale można go wychaczyć dużo taniej - ja kupiłam na ebayu nowy, ale powystawowy, za przysłowiowe grosze. Zainwestowałam w odplamiacz i jest super.
      www.bravissimo.com/products/lingerie/everyday-essentials/pure-bra/white/vf25wh/?criteria=bestform&show=16&sort=1
      W necie udało mi się też wychaczyć za 7 GBP Berlei Essentials - biały z microfibry. Też fajnie trzyma, ale na początku mnie gryzł - ale to był początek ciąży, więc sama nie wiem czy to wina stanika czy mojej nadwrażliwości.
      www.undercoverexperience.co.uk/product_info.php?cPath=179_286&products_id=2335
      Powodzenia z znalezieniu ideału - stanika na noc - of korz! ;-)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka