plecha1 24.05.11, 19:43 Effuniak obiecała, że jeśli zbierze się 300 członkiń grupy, to uszyje nam ciemnozielony stanik. Która marzy o takim staniku? :) www.facebook.com/group.php?gid=124863794214246 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maheda Obstawiam, że... 24.05.11, 19:46 ... na pewno będzie nie taki odcień, jak część osób będzie chciała. Bankowo też się okaże, że przez pojęcie "ciemnozielony" każdy rozumie co innego, awogle, to nie ten fason i nie te dodatki :-P Effuniak - mylę się? ;-) Odpowiedz Link
plecha1 Re: Obstawiam, że... 24.05.11, 19:56 Mahedo, ale zawsze daje to szansę chociaż części, prawda? :) Ja ostatnio przekopałam się przez zapowiedzi Panache, Freyi, CK i jęknęłam z bólem. Jak dostanę koronkowy butelkowozielony miękki halfcup albo plunge bez wydziwień, kokardek i w ogóle, to go kupię, założę i chyba upiję się z radości szampanem z truskawkami, choćby mrożonymi, bo to już dawno po sezonie będzie ;) Odpowiedz Link
pierwszalitera Re: Obstawiam, że... 24.05.11, 23:21 maheda napisała: > ... na pewno będzie nie taki odcień, jak część osób będzie chciała. > Bankowo też się okaże, że przez pojęcie "ciemnozielony" każdy rozumie co innego > , awogle, to nie ten fason i nie te dodatki :-P Też się tego obawiam. Ja marzę o zielonym staniku od dawna. Noszę też przeróżne odcienie zielonego, od limonkowej żółci przez świeżą trawkę, groszek, do oliwki. Ale są też takie odcienie, które mnie nie skuszą, na przykład zimna, "sztuczna" zieleń, więc zieleń tak, ale taka występująca w naturze. Z drugiej strony nie rozumiem dlaczego zielony jest tak rzadkim kolorem wśród bielizny, że trzeba specjalne strony fanów dla niego zakładać? Czyżby zielony się normalnie tak źle sprzedawał? Co kobiety widzą na przykład w fiolecie i w odcieniach lila, że te kolory są nadreprezentowane w sklepach? Dla mnie to zagadka nie do wyjaśnienia. Odpowiedz Link
justinehh Re: Obstawiam, że... 25.05.11, 00:28 Z Balkonetki na fb "Czy wiecie, że chętniej (średnio o 30% ) klikacie w różowe staniki niż w inne kolory? Tak, też mnie to zdziwiło... o_O" Gdybym miała wolne zasoby kupiłabym zieloną Eleanor,tę zrobioną specjalnie dla Bravissimo... Odpowiedz Link
teresa104 Re: Obstawiam, że... 25.05.11, 06:51 Czytałam kiedyś jakiś tekst, że w australii paczki papierosów, prócz tego, że mają być pozbawione wyróżników marki i opatrzone zdjęciami chorych tkanek, mają być oliwkowozielone, przeprowadzono bowiem badania, według których kolor ten jest najbardziej odstręczający dla konsumenta. Nie wiem, czy do staników mamy mieć taki sam stosunek, jak do rzeczy konsumowanych (jedzonych, wdychanych). Odpowiedz Link
magda2em Re: Obstawiam, że... 25.05.11, 07:04 Bardziej odstręczający, zwłaszcza od jedzenia, jest kolor niebieski (kojarzy się z pleśnią). Zielony może sugerować "niedojrzałość" produktu, chociaż z kolei dużo warzyw jest naturalnie zielonych ^^' I gdzie tu odstręczanie dla konsumenta? Wręcz mogą osiągnąć odwrotny efekt, udawania, że papierosy dobre są, bo ekologiczne, zielone... Ja akurat oliwkowo-zielony kocham :) Zieleń w ciepłych odcieniach jest mrumrumrumru cudna ;) Odpowiedz Link
effuniak Pierwszalitero 25.05.11, 07:05 bo w zieleni mało który odcień skóry dobrze wygląda a już w butelkowym....no cóż, tylko sniada karnacja A ponadto - bielizna jest odzwierciedleniem mody wierzchniej a zieleń nie jest teraz modna na wierzchu więc i nie jest modna pod wierzchem ;D Odpowiedz Link
pierwszalitera Re: Pierwszalitero 25.05.11, 10:51 effuniak napisała: > bo w zieleni mało który odcień skóry dobrze wygląda a już w butelkowym....no có > ż, tylko sniada karnacja > > A ponadto - bielizna jest odzwierciedleniem mody wierzchniej a zieleń nie jest > teraz modna na wierzchu więc i nie jest modna pod wierzchem ;D Z tą modą to nie masz racji. Zielony jest obecnie szalenie modny. Czy masz wyszukiwać linki z pokazów mody, by udowodnić? ;-) O wiele modniejszy od turkusowego albo fuksji, które są kolorami jeszcze bardziej problematycznymi, więc o co chodzi? I w zielonym mnóstwie kobiet jest do twarzy, tylko nie mają odwagi, bo ktoś im wmówił, że zielony jest nietwarzowy. Ja jestem bledziuch straszny, włosy średni blond, trochę wpadający w rudawy i noszę zieleń na okrągło. I ciągle spotykam się z zachwytami koleżanek na temat tych zielonych odcieni, które wynajduję. Same by nie wpadły na pomysł, że zieleń może być tak ładna. Więc proszę tu nie siać propagandy. ;-) I to mają być nietwarzowe kolory? photos.erdbeerlounge.de/images/bookmarks/1/6/3/163420/AICS/fs/300/300/163420.jpg photos.erdbeerlounge.de/images/bookmarks/1/6/5/165404/AICS/fs/300/300/165404.jpg Albo te: static.aphrodite-dessous.de/630012$3$398$schwarz-gruenNE_3091_Listingbild_164x246_22.jpg www.produkt-suchmaschine.com/images/products/478_/princesse-tam-tam-colom-buegelbh-gruen-id5998652.jpg www.trendboxx.eu/images/product_images/thumbnail_images/13576.jpg A JA najbardziej chcę takie kolory: www.schuhmoden.de/europosten/Ebayula/LU3937.JPG www.hannis-onlineshop.de/popup_image.php?pID=26&imgID=0 Odpowiedz Link
i-w-ona Re: Pierwszalitero 25.05.11, 22:34 A ja wręcz przeciwnie, wolę takie wręcz sztuczne zielenie jak ma np. Puor Moi Opium jade. Nie chodzi o identyczny, ale tego typu odcień. Innym też nie wzgardzę ;) Odpowiedz Link
maith Re: Pierwszalitero 25.05.11, 22:37 Z twarzowością oczywiście jest tak, że wszystko zależy, do jakiej twarzy. Z podanych przez Ciebie najbardziej podoba mi się ten zestaw kolorystyczny photos.erdbeerlounge.de/images/bookmarks/1/6/5/165404/AICS/fs/300/300/165404.jpg Odpowiedz Link
pierwszalitera Re: Pierwszalitero 25.05.11, 22:52 Ja bym nim też nie wzgardziła. Przy tej posusze na rynku zielonych staników nie ma co wybrzydzać w odcieniach. ;-) Odpowiedz Link
magda2em Re: Mahedo - jesteś prorokiem, czy co? 25.05.11, 07:05 I to właśnie jest przekleństwem posiadania tak bliskiego kontaktu z klientelą ;) Odpowiedz Link
ankh_morkpork A on będzie w pełnej rozmiarówce? 25.05.11, 11:19 Czy tylko w takiej jak np. halfcupy? Bo ja u effuniaka to jestem H+ i jeśli się na rozmiarówkę mam nie załapać, to mi się nie chce dołączać do żadnej grupy. Zwłaszcza, że musiałabym najpierw założyć sobie konto na fb. O! Odpowiedz Link
meredith0 Re: A on będzie w pełnej rozmiarówce? 27.05.11, 11:39 ankh_morkpork napisała: > Czy tylko w takiej jak np. halfcupy? Bo ja u effuniaka to jestem H+ i jeśli się > na rozmiarówkę mam nie załapać, to mi się nie chce dołączać do żadnej grupy. Z > właszcza, że musiałabym najpierw założyć sobie konto na fb. O! no właśnie, ja dołączyłam do grupy, ale jak to nie będzie plunge to ja też będę sobie mogła tylko popatrzeć i pomarzyć :/. Jak już chcecie robić coś zielonego, to bardziej uniwersalne, PROSZĘ!! Odpowiedz Link
bad_cat Re: Chcemy ciemnozielony stanik - akcja na fb 25.05.11, 22:24 To ja się też dopisuję. Mogę nawet założyc konto na FB. Odpowiedz Link
i-w-ona Brak facebooka 25.05.11, 22:35 Niestety (raczej stety, ale tym razem nie), nie mam facebooka, ale śmiało można mnie do tej grupy doliczyć ;) Odpowiedz Link
mssselfdestruct Re: Brak facebooka 26.05.11, 17:00 Ja tak samo jak dziewczyny wyżej, ale… oliwkowy, ojej *marzy* Odpowiedz Link
maith Effuniaku, a może zorganizuj zabawę 26.05.11, 18:26 Zaprojektuj np. 3 różne opcje i daj ludziom możliwość zagłosowania, który by chcieli i wygrany projekt poszedłby do realizacji... Można nawet zrobić opcje - "1) o takim marzę", "2) jeśli ten wygra, to go kupię i 3) taki nie. Bo może się okazać, że owszem, każda z nas marzy o czymś trochę innym (1) ale zdecydowałaby się i tak również na inny zielony stanik (2). To że coś nie podpada pod (1) nie znaczy, że wpada od razu w (3) Oczywiście wiadomo, że projekty służą do ogólnego pokazania koncepcji, bo potem może się okazać, że np. tego konkretnie oliwkowego materiału w tak dużej ilości nie ma, ale jest coś zbliżonego. A chodzi o zobaczenie różnicy między np. oliwkowym stanikiem ze złotymi dodatkami, trawkowym z ciemnozielonymi, a szmaragdowym z czymśtam jeszcze. Odpowiedz Link