Dodaj do ulubionych

Biustonosz typu plunge

09.06.11, 13:58
Witam,
Bardzo proszę o poradę - szukam biustonosza, który sprawdził by się do bluzek z dużym dekoltem. Nie wiem za bardzo jak to napisać, ale zależy mi na tym, żeby to łączenie miseczek na mostku było stosunkowo nisko - bo w biustonoszach typu full cup wystaje z dekoltu. Rozmiar 34 hh. Możecie powiedzieć mi o ile niżej to łączenie miseczek wyjdzie w staniku typu plunge? Możecie coś polecić? Mam problem, bo raczej muszę kupić przez internet. Np. tango plunge? A coś z freya?
Dzięki,
Dorota
Obserwuj wątek
    • akj77 Re: Biustonosz typu plunge 09.06.11, 14:27
      dorota_dorotka napisała:

> Witam,
      > Bardzo proszę o poradę - szukam biustonosza, który sprawdził by się do bluzek z
      > dużym dekoltem. Nie wiem za bardzo jak to napisać, ale zależy mi na tym, żeby
      > to łączenie miseczek na mostku było stosunkowo nisko - bo w biustonoszach typu
      > full cup wystaje z dekoltu. Rozmiar 34 hh. Możecie powiedzieć mi o ile niżej to
      > łączenie miseczek wyjdzie w staniku typu plunge? Możecie coś polecić? Mam prob
      > lem, bo raczej muszę kupić przez internet. Np. tango plunge? A coś z freya?
      > Dzięki,
      > Dorota

Tango plunge jest luźne i do H, Freya w tym rozmiarze plunge nie robi. Ja polecam effuniaki. W tym rozmiarze z niskim mostkiem ciężko będzie znaleźć coś innego.
      • dorota_dorotka Re: Biustonosz typu plunge 09.06.11, 14:36
        Wiem, że trudno będzie znaleźć - przeglądając sklepy internetowe już to zauważyłam :((( Ale wkurza mnie strasznie wystający z dekoltu stanik :(
        Freye widziałam z miseczką H, właśnie nic większego nie umiałam znaleźć :( A effuniaka nigdy nie miałam, nie przymierzałam nawet i nie widziałam "na żywo". A jak popatrzyłam na te do dekoltów to one są usztywniane - nie cierpię usztywnianych :( Faktycznie te effuniaki dobrze leżą i nie będą wyłazić z dekoltu??
        • roza_am Re: Biustonosz typu plunge 09.06.11, 14:51
          Jaki jest kształt i głębokość dekoltu? I jaki stanik (nazwa modelu) z niego wystaje? I o ile cm? Bo między full-cupami a plungami są jeszcze balkonetki o pośrednich (przynajmniej teoretycznie) mostkach.

A mierzyłaś te Freye z miską H? Bo u nich te różne fasony wypadają różnie rozmiarowo, warto testować sąsiednie rozmiary.

Co do Effuniaków - na jednych biustach leżą świetnie, z innymi się nie lubią - jak ze wszystkim. Jak nie przetestujesz, nie będziesz wiedzieć czy Ci pasują i jak się maja do Twoich dekoltów. Jaki masz problem z usztywnianymi, co Ci w nich przeszkadza? Bo są różne rodzaje usztywnianych staników i może nie wszystkie mają te wady, które Ci najbardziej przeszkadzają.
          • clarisse Bravissimo 09.06.11, 15:23
            Ja tam kocham się w effuniakach, no ale ja jestem szczególnym przypadkiem (miska JJ/K ... i plunge, plunge, plunge... mi w tym lepiej niż w balkonetkach :D

Ale jeśli się boisz, to jest jeszcze jedna nowość, plunge Poppy marki Bravissimo. Miseczki do J.
            www.bravissimo.com/products/lingerie/sensational-sets/poppy-bra/black-red/sb16br/?show=16&sort=1
            Z tym że nie wiem, czy ktoś to już zdążył u nas przestestować, bo to od paru dni jest.
            Balkonetki Bravissimo wypadały chyba jako ściśliwce i małomiseczkowce, nie wiem jak plunge :)
            • roza_am Re: Bravissimo 09.06.11, 15:31
              Gwoli ścisłości jest jeszcze jeden nowy plunge od Bravissimo:
              www.bravissimo.com/products/lingerie/sensational-sets/french-bow-bra/ivory-coral/pa14il/?show=16&sort=1
              • dorota_dorotka Re: Bravissimo 09.06.11, 20:15
                Stanik mi potrzebny do dekoltu typu serek, np. stanik wyłazi mi z kupionych ostanio i ładnie leżących dwóch fuego od biubiu i mojito :( o tego typu bluzki mi chodzi. Wyłazi na mostku, sama nie wiem ile - z 1-2 cm i chyba byłoby lepiej - nie mam takiego stanika, który by nie wyłaził. A do wyłażących należą: freya pollyanna, freya antoinette, panache harmony. Freye to ostatnio moje ulubione. Niestety u mnie nie tak łatwo znaleźć coś do przymierzenia w takim rozmiarze :( Z bravissimo też nigdy nic nie miałam więc trochę boję się kupić :(
                Dorota
                • madzioreck Re: Bravissimo 09.06.11, 22:01
                  No bo Freye w tych rozmiarach to nie plunge, tylko balkonetki najczęściej... Proponuję Ci spróbować jednak plunge effuniakowych - ja też nigdy nie lubiłam sztywniaków, ale one są całkiem przyjemne, i jest duża szansa, że będzie leżał ładnie - gwarancji oczywiście nie ma, ale na dużej większości biustów, jakie miałam okazję stanikować, leży bombowo i robi piękny dekolt.
                  Możesz też ewentualnie spróbować plunge Comexim (Basic, Jacqueline, Mascotte, Paloma i kilka innych w tym kroju) - też mają dość niski mostek i ładnie zbierają biust.
                • maheda Doroto, nikt Ci nie powie, co będzie dla Ciebie OK 10.06.11, 07:26
                  To już musisz sprawdzić sama.
                  Masz dwie opcje do wyboru:
                  1. przejechać się do sklepu stacjonarnego, w którym będą Twoje rozmiary staników, w które celujesz (sklepy zazwyczaj mają telefony, można więc to sprawdzić)
                  2. kupić przez internet w jakimś sklepie, a jeśli stanik nie będzie pasował - odesłać, żeby zwrócić lub wymienić na inny.

Obecne tutaj dziewczyny korzystają dokładnie z tych samych powyższych opcji.

Nie ma absolutnie żadnego przepisu na stwierdzenie przez internet, że hokus-pokus, czary mary - proszę bardzo, ten model w tym rozmiarze będzie na Tobie leżał cudnie.
            • maheda Re: Bravissimo - pytanie 10.06.11, 07:23
              Od GG stanik ma szersze zapięcie.
              Czy aby na pewno krój w GG-J jest identyczny, jak do G?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka