roza_am 16.06.11, 21:48 www.wysokieobcasy.pl/wysokie-obcasy/1,109835,9791274,Stanikomaniaczka_,,ga,,14.html Czytał już ktoś? Dali radę? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
amoureuse Re: Kasica w Obcasach Extra :) 16.06.11, 22:42 Tak, ja czytałam. Gratuluję Kasicy i Stanikomanii, mam jednak parę uwag do autora. Ogólnie o dobieraniu staników nie ma ani słowa, a na dodatek cały akapit poświęcony wypowiedzi pani reprezentującej Chantelle jakoby po programie DDTVN Lobbystki ją obraziły :/ Nie wiem, co sądzić o tym artykule, może kilka Czytelniczek WOExtra z ciekawości zajrzy na bloga i zostanie, ale część może pomyśleć sobie, że jesteśmy nawiedzone baby, co to innych tematów nie mają. Z drugiej jednak strony każda "reklama" powinna nas, Lobby, cieszyć... :) Nie mam skanera ani aparatu, nie wrzucę niestety fotek, najwcześniej jutro wieczorem. Odpowiedz Link
mauzonka Super! Gratulacje! 16.06.11, 23:12 No to chyba kupię tym razem WO Extra:) Kasico, gratulacje! Odpowiedz Link
kasica_k Re: Kasica w Obcasach Extra :) 16.06.11, 23:28 Dzięki za gratulacje, choć tekstu jeszcze nie widzialam ani kawalka. Nie mam pojecia, co pan Vadim z tym tematem zrobil - wiecie, dziennikarze maja to do siebie, ze robia, co chca :) Mowicie, ze po to trzeba do kiosku isc? Bo mialo byc tez na iPada, ale widze, ze chyba jeszcze nie ma :( Odpowiedz Link
mniickhiateal Re: Kasica w Obcasach Extra :) 17.06.11, 11:28 roza_am napisała: > www.wysokieobcasy.pl/wysokie-obcasy/1,109835,9791274,Stanikomaniaczka_,,ga,,14.html > Czytał już ktoś? Dali radę? > > Ja już czytałam. Kasicy został oddany należny honor, w sensie odnotowano z respektem, jaką dobrą i wpływową bloggerką jest, i że się dobrze zna na tych wszystkich dużych stanikach. Natomiast kwestia prawidłowego dobierania biustonoszy została trochę pominięta, autor chyba nie zajarzył, że nie jest to niszowy problem dotyczący tylko tych dziwnych z większym biustem. Okienko ze statystykami moim zdaniem nic nie wnosi, poza przypomnieniem (i to też tylko uświadomionym), że ceny uświadomionych staników to jednak duża przeszkoda w trafieniu uświadomienia pod strzechy. No i oddanie głosu pokrzywdzonym z Chantelle i protekcjonalnie komplementującym z Triumpha to też moim zdaniem zbyt daleko idący dziennikarski obiektywizm, zwłaszcza że nie opisano porządnie, co Lobby tak naprawdę w tych firmach przeszkadza. Ogólnie wymowa artykułu jest pozytywna i może zachęci on nowe osoby do zajrzenia na Stanikomanię, i tym samym zaniesie dalej kaganek oświaty, jednak chyba naprawdę interesujący jest bardziej dla in-siderów, a dla ogółu za mało edukacyjny. Odpowiedz Link
renulec Re: Kasica w Obcasach Extra :) 17.06.11, 15:12 Poszłam do kiosku. Kupiłam :) Gratulacje, Kasico, cztery strony w WO - super! Panu się chyba trochę pomieszało z tego nadmiaru wiedzy albo od upałów, bo napisał, że w rozmiarze 75B - 75 oznacza obwód piersi. Korektorem pewnie też był facet ;) Poza tym artykuł fajny, ciekawy, dobrze się czyta. Bardzo podobała mi się grafika z czarodziejem, dowcipne nawiązanie do Abrakadabry :) Po przeczytaniu artykułu zapałałam nagłą chęcią przeczytania powieści "Obfite piersi, pełne biodra" Mo Yana oraz uzyskania odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie - które niebiesko-białe majtki z Bestforma zainteresowały Kasicę? Odpowiedz Link
kasica_k Re: Kasica w Obcasach Extra :) 17.06.11, 17:30 Dzięki Renulcu, za dobre słowo. Widzę, że trochę się tam pomieszało tu i ówdzie, ale oczywiście, jak to zwykle, tekstu nikt ze mną nie konsultował ;) <-gorzki uśmiech Majtki wisiały w Abrakadabrze, gdzie miała miejsce moja z autorem rozmowa, i niestety nie jestem sobie już w stanie przypomnieć niczego na ich temat - oczywiście zainteresowały mnie, bo nie znałam modelu, a nie z powodu wspomnianego w artykule. Wyżej wspomniana powieść z bielizną ma wspólnego, poza przytoczonym cyc...cytatem - niewiele ;) I jeszcze na wszelki wypadek dementuję: nie mam (jeszcze) kilkuset staników! :) Odpowiedz Link
kasica_k Aha, 17.06.11, 17:32 Jeżeli powstanie wersja tego numeru WO Extra na iPada, to jak dobrze pójdzie, coś tam o bra-fittingu ma być. Ale nic konkretnego nie potrafię w tej chwili powiedzieć. Odpowiedz Link
akj77 Re: Kasica w Obcasach Extra :) 24.06.11, 16:29 kasica_k napisała: > Dzięki Renulcu, za dobre słowo. Widzę, że trochę się tam pomieszało tu i ówdzie > , ale oczywiście, jak to zwykle, tekstu nikt ze mną nie konsultował ;) <-go > rzki uśmiech Nie prosiłaś o autoryzację? Raz miałam do czynienia z prasą kolorową i zaznaczyłam na początku, że chcę, aby moje wypowiedzi autoryzowano. Fajne kwiatki na tym etapie wycięłam. Artykuł jest dość fajny dla "insiderki" takiej jak ja, ale mógłby być dużo lepszy moim zdaniem. Odpowiedz Link
kasica_k Re: Kasica w Obcasach Extra :) 26.06.11, 17:14 akj77 napisała: > Nie prosiłaś o autoryzację? A jak myślisz? ;> Tak, o autoryzację proszę ZA KAŻDYM RAZEM. Niestety, część redakcji takie prośby po prostu ignoruje. Odpowiedz Link
magdalaena1977 Re: Kasica w Obcasach Extra :) 18.06.11, 22:32 Kasico, specjalnie dla Ciebie kupiłam WO Extra. Artykuł jest bardzo pochlebny, a chwilami nawet przedstawia Cię jako uosabiającą całe Lobby. W zasadzie wypowiedzi konkurencji nie są takie straszne, tylko ... problemem jest niezauważenie przez autora tego, że Kasica mówiąc o swoim rozmiarze miała na myśli rozmiar brytyjski (34G), a Chantelle czy Triumph chwalą się pojedynczymi modelami w polskim G czyli brytyjskim E. Ale i tak artykuł jest super. BTW - czy Ty świadomie nie zgodziłaś się na publikację zdjęcia ? Odpowiedz Link
besame.mucho Re: Kasica w Obcasach Extra :) 19.06.11, 14:31 Ho ho! Idę zaraz po zakupy, to zajdę do kiosku i nabędę :) Odpowiedz Link
maith Re: Kasica w Obcasach Extra :) 20.06.11, 22:58 Też kupiłam :) No fajnie że taki tekst jest. Może ktoś zajrzy na Stanikomanię. Bo dopiero tam dowie się naprawdę ciekawych rzeczy, a przede wszystkim jakichś konkretów. Jest błąd przy opisie 75B Gorzej, że ktoś niezorientowany, po przeczytaniu całości i poznaniu rozmiaru Kasicy wyobrazi sobie biust "jak stąd do szafy". A to już jest wada 4-stronicowego tekstu poświęconego genialnemu blogowi o ogromnych walorach edukacyjnych. Do tego zaraz następny jest tekst (generalnie ciekawy i sensowny, ale strasznie bałaganiarski) który kłuje takimi "perełkami" jak "Te najbardziej popularne nastolatki, te z dużym biustem, rozbisurmaniają się seksualnie i potem mają kłopoty" [wyraźnie wydzielone - kurcze, takie chamskie wyobrażenie w WO] Ale skoro mają tam takie czytelniczki, jak opisana w tekście "kobieta pisała, że załamała się widząc okładkę z Magdą, bo pomyślała, że już nawet "WO" dają na okładki atrakcyjne blondyny z dużym biustem. Pisała, że dopiero po jakiejś chwili zauważyła, że Magda siedzi na wózku inwalidzkim". No tak, bo bez wózka na pewno by się rozbisurmaniła przecież, a tak to dobra, wolno jej, w drodze wyjątku zachować swój wygląd i nie ukrywać się pod czadorem. Odpowiedz Link
magdalaena1977 Re: Kasica w Obcasach Extra :) 20.06.11, 23:43 maith napisała: > Do tego zaraz następny jest tekst (generalnie ciekawy i sensowny, ale strasznie > bałaganiarski) który kłuje takimi "perełkami" jak > "Te najbardziej popularne nastolatki, te z dużym biustem, rozbisurmaniają > się seksualnie i potem mają kłopoty" [wyraźnie wydzielone - kurcze, > takie chamskie wyobrażenie w WO] Wywiad jest faktycznie nierówny, a wypunktowana wypowiedź idiotyczna. W dodatku całkowicie sprzeczna z moimi doświadczeniami - tj. IMHO sama wielkość biustu zupełnie nie ma znaczenia jeśli chodzi o atrakcyjność w okresie dojrzewania (i później). Są szare myszki chowające pod swetrem 36J i są boginie seksu dumnie wypinające 30E. A ja wcale nie jestem wielką fanką WO (i dlatego zwykle ich nie kupuję), bo mam wrażenie, że w swoich artykułach przedstawiają jedną konkretną wizję świata i sugerują, że jeśli ktoś do niej nie pasuje, to coś jest z nim nie tak. Odpowiedz Link
ellen.cherry Re: Kasica w Obcasach Extra :) 24.06.11, 15:25 Właśnie przeczytałam artykuł. Jest imo dziennikarsko cieniutki, chaotyczny i autor sam nie wiedział, o czym dokładnie chce napisać. Usłyszał, że coś dzwoni w temacie staników, są jakieś baby stanikomaniaczki z dużymi biustami, ale nie dowiedział się, w którym kościele, nie zgłębił tematu i nie wybrał wątku przewodniego. Tekst nie jest ani stanikowo uświadamiający (poza tym, że wszyscy noszą 75B i to jest podobno źle, ale co dalej czytelniczka ma w tym fantem zrobić, nie wiadomo) ani też nie opisuje w rzetelny sposób tego niezwykłego zjawiska, jakim był wpływ Lobby na rynek bieliźniarski. Druga sprawa - wypowiedzi producentów, które powinny być na koniec skonfrontowane z Kasicą. Byłoby dużo ciekawiej. Pani z Atlanticu "[Blog] jest skierowany do kobiet z większym biustem, podczas gdy nazwa sugeruje, że nie tylko". A ja do dziś pamiętam spektakularną przemianę małego biustu w sekcji "Biust na żywo"! Co za bzdura, szczególnie, że na początku facet pisze, że wg stanikomaniaczek E czy G wcale nie muszą być duże. Do do wywiadu z Długołęcką na następnej stronie, chyba troszkę się czepiacie i politycznie traktujecie tematykę dużego biustu. Zdania są wyrwane z kontekstu, a chodziło tam tylko o samoocenę dziewczynek przez pryzmat atrakcyjności seksualnej. Dalej kobieta sama o sobie mówi, że jest biuściastą blondynką. A to o dziewczynie na wózku to przecież cytat z listu od czytelniczki. Zobaczyła atrakcyjną kobietę, a dopiero potem zauważyła wózek inwalidzki, to chyba pozytywna rzecz. Odpowiedz Link
maith Re: Kasica w Obcasach Extra :) 24.06.11, 23:40 Ellen.cherry Problem z tym kolejnym artykułem jest właśnie w chaotyczności i zupełnie niepotrzebnej obsesji na temat dużego biustu... Ten tekst o dużym biuście i rozpasaniu został owszem wyrwany z kontekstu. Mało tego, on nawet został wyostrzony, przekształcony, żeby brzmieć bardziej... "onetowo". I dopiero w tej wersji został... specjalnie wydzielony w artykule, jako jedyny fragment na stronie pisany dużą czcionką. Czyli jak ktoś przegląda artykuł, to ten tekst ma mu się rzucić w oczy. Cały czas twierdzę, że to byłby bardzo fajny tekst, gdyby nie był taki chaotyczny. Piszą tam też o tym, żeby nie budować swojej atrakcyjności tylko na wyglądzie fizycznym (w zasadzie to nawet upraszczają go do atrakcyjności seksualnej). Bo wygląd z wiekiem się zmienia. Po czym podają jako pozytywne przykłady Grażynę Szapołowską i Beatę Tyszkiewicz. No nie wiem, to są akurat osoby bardzo mocno pilnujące się, żeby atrakcyjnie wyglądać. O wiele lepszym przykładem do tej tezy byłaby Anna Dymna. Która była ikoną urody, a teraz nadal jest ikoną dobra i mądrości. I ludzie widzą w niej piękno, chociaż nie potrzebuje do tego makijażu. W tekście o Magdzie chodziło mi o to, że być może gazeta próbuje hołdować poglądom takich czytelniczek, jak tam zacytowana. Tak czy inaczej tekst jest jak dla mnie bardzo nierówny i bałaganiarski. Rozumiem, co chcą przekazać, ale robią to moim zdaniem kiepsko i momentami (jak ten głupawy fragment dużą czcionką) zbyt "pod publiczkę". Odpowiedz Link
ellen.cherry Re: Kasica w Obcasach Extra :) 25.06.11, 15:27 @maith Co do Szapołowskiej i Tyszkiewicz dokładnie to samo pomyślałam po przeczytaniu wywiadu. Tu niby wyzwalamy się od presji, by wciąż punktować na seksualnym rynku, a tu wzorem mają być kobiety nawet w wieku za przeproszeniem babcinym bardzo skupione na swojej atrakcyjności fizycznej, w dodatku w komfortowej sytuacji, w której prawdopodobnie mają czas i pieniądze, by je swojemu wyglądowi hojnie poświęcać. Braunek to już chyba lepszy przykład, prawda? I Dymna, zdecydowanie, która pozwoliła sobie na większą pupę, co w moich oczach jest przywilejem tego wieku, kiedy już nic nie trzeba. A nadal jest urocza. Wyborcza wyłuszczyła ten fragment o biustach z sobie właściwym onetowym zacięciem, to fakt. Mnie już nie dziwi, bo od dawna ciążą w tym kierunku, niestety. Moim zdaniem jej chodziło tylko o to, że bywa, że wcześnie dojrzewające dziewczynki uczą się bazować na popularności wśród chłopców i swoją tożsamość niejako z tym wiążą. To rzeczywiście jest kłopot. Pewnie każdy pamięta ze szkoły i takie dziewczyny, i młode biuściate zawstydzone w za dużych swetrach. Długołęcka, która sama wspomina o swoim biuście, raczej nie miała na myśli, że duży biust skazuje na lekkie obyczaje i brak samoświadmości ;) Co do Magdy, mnie się zdaje, że jesteśmy w czasie przemiany i chaosu. Feminizm każe się buntować przeciw lansowaniu na okładkach pięknych kobiet, co odwraca sytuację o 180 stopni, ale też idzie w jakimś programowym, dydaktycznym kierunku. I demaskuje brak poczucia własnej wartości kobiet, tych niby świadomych feministek. Bo mnie się zdaje, że gdy ma się oparcie w sobie, to biuściasta blondynka na okładce nie przeszkadza nawet małobiuśtastej. Odpowiedz Link
maith Re: Kasica w Obcasach Extra :) 26.06.11, 20:13 Tak, Braunek jest już lepszym przykładem :) I myślę, że podobnych dałoby się trochę odnaleźć. Odpowiedz Link
kasica_k Re: Kasica w Obcasach Extra :) 30.06.11, 15:39 Ja się w tej Długołęckiej zaczytałam natychmiast po przeczytaniu artykułu "stanikomanijnego". Bardzo dobry tekst, można by się może do tego czy owego przyczepić, ale ogólnie zbudowana jestem, że się takie teksty w prasie pojawiają :) Może za dawno nie czytałam prasy papierowej. Odpowiedz Link
dadaczka Kasico gratulacje :-)))) 25.06.11, 11:54 przede wszystkim za stworzenie dialogu świadomej konsumentki z producentem. Precendens na naszym rynku, jesteś prekursorem (i całe Lobby, żeby oddać nam sprawiedliwość), ale w dobrym kierunku - własnie o to chodziło w gruncie rzeczy! Odpowiedz Link
ja_joanna Też się podłączam do gratulacji :) 26.06.11, 18:11 Hej Kasico, ja też się podłączam do gratulacji. Moja mama mi przywiozła egzemplarz i mogłam sobie poczytać. Fajnie to wyszło, no a małe potknięcia autora myślę, że można wybaczyć :) Brakowało mi trochę Twojego zdjęcia w tym artykule, szczególnie, że nie kojarzę Cię jako osoby ukrywającej specjalnie swoją twarz, ale może to dlatego, że Cię znam osobiście tak mi się kojarzy :) Pozdrowienia, Asia Odpowiedz Link
kasica_k Re: Też się podłączam do gratulacji :) 26.06.11, 19:57 Dzięki :) Nadal się nie ukrywam, po prostu nikt tym razem nie poprosił mnie o fotkę. Dekolt uwidoczniony nad artykułem też nie należy do mnie ;) Odpowiedz Link
butters77 Re: Też się podłączam do gratulacji :) 30.06.11, 13:00 Dopiero dziś udało mi się dorwać Obcasy Extra - wieczorem przeczytam:-) Gratulacje, Kasico! > Dekolt uwidoczniony nad artykułem też nie należy do mnie ;) Taa, jasne ;-) Odpowiedz Link