Dodaj do ulubionych

gdzie dostane?

29.06.11, 00:12
znalazlam w koncu swoj odpowiedni rozmiar, 65 D. mam 2 sztuki z esotiqa, ale chce wiecej... stad moje pytanie, jakie firmy dostepne w niemczech/szwajcarii maja takie rozmiary(albo po prostu sla za granice bez horrendalnych kostow przesylki?)? na ebay bida z nedza, amazon tak samo, moze ze 2 sztuki po 60 euro czy wiecej...
Obserwuj wątek
    • mika_p Re: gdzie dostane? 29.06.11, 00:18
      Brastop (brytyjski sklep) wysyła za 6 funtów w Europie. Albo za 9, jak chcesz przesyłkę rejestrowaną.
      Ostatnio za 2 staniki plus koszt przesyłki zapłaciłam - w przeliczeniu - 120 PLN.
      • tabeletka Re: gdzie dostane? 29.06.11, 00:20
        dzieki za podpowiedz!! musze tylko jeszcze jakos te moje 65D na te ichnie 20stki czy 30stki przeliczyc :)
        • mszn Re: gdzie dostane? 29.06.11, 00:24
          To nic dziwnego, że piszesz, że na ebayu nic nie ma, jak nie wiesz, czego szukać. 65D to po brytyjsku 30D. ebay powinien wyrzucić kilka tysięcy wyników, jeśli nie więcej. Szybko się wkręcisz :)
          • tabeletka Re: gdzie dostane? 29.06.11, 00:35
            hahah, no wlasnie chyba masz racje :) juz nawet ta tabelke sobie znalazlam, chyba musze 30DD zamowic, bo z tych zaczynaja mi cycki wyplywac :)
    • pierwszalitera Re: gdzie dostane? 29.06.11, 00:35
      Poszukaj lepiej w brytyjskich sklepach. Przesyłka z brastopu kosztuje do Niemiec (Szwajcarii też) na przykład 5.95 funtów (jak podała już inna forumka), to jest niecałe 7 euro. Na lovebras.com (brastopowy outlet) często nawet tylko połowę tej sumy. Wyjdzie cię to z ceną stanika i tak taniej, niż zakupy w niemieckich sklepach internetowych albo stacjonarnych. Zresztą o rozmiary 65 w Niemczech trudno. Do Niemiec/ Szwajcarii nie potrzebujesz koniecznie droższej przesyłki rejestrowanej. Nie zdażyło mi się jeszcze by poczta niemiecka coś zgubiła. Także Ewa Michalak wysyła za granicę, za 25 złoty, czyli też poniżej 7 euro. Można płacić paypalem.
      • tabeletka Re: gdzie dostane? 29.06.11, 00:41
        pieknie dziekuje wam wszystkim :)
        jeszcze tylko krotkie pytanie dot. rozmiarowki, wlasnie wpadlo mi w oko, ze sa staniki rozciagliwe i nierozciagliwe i tak np. jesli z freyi bierzesz 65 z czyms, z ewy musisz wziac 70. prawda to czy falsz?
        • inez69 Re: gdzie dostane? 29.06.11, 01:20
          Prawda i nieprawda jednocześnie. Stanikologia to bardzo zawiła dziedzina;)

Ewa Michalak ma własną rozmiarówkę, jest ona zupełnie inna od pozostałych, podpowiedzią co do wyboru rozmiaru może byc ten kalkulator:
          www.ewa-michalak.pl/Kalkulator-chelp-pol-10.html
          Staniki brytyjskich firm zazwyczaj będziesz nosiła w obwodzie 30 (65), ale są modele ściślejsze (np. rio), w normie (np. antoinette, deco) i rozciągliwe (np. arabella). Z tym, że odczucia kosumentek są różne i to co jedne będą uważały za wyjątkowo ścisliwe, dla Ciebie może być w normie. Niestety czasem nawet kolory poszczególnych modeli moga się róznić między sobą. Najlepiej czytać recenzje staników na Lobby, w Katalogu kataloglb.blox.pl/html blogach takich jak Stanikomania www.stanikomania.pl/ i mierzyć.

To tylko na poczatku wydaje się być trudne. Powodzenia!
          • tabeletka Re: gdzie dostane? 29.06.11, 01:32
            ehh, widze, ze to naprawde oddzielna nauka :) mozna latami studiowac, a i tak nie wie sie wszystkiego :)
            ja bym chciala, rach-ciach, ladny stanik to bierzemy i tyle :D
            no nic, bede sie po kawaleczku uswiadamiac i testowac
    • anna-pia OnlyHer Niemcy 29.06.11, 11:06
      www.onlyher.eu/
      • anna-pia Re: OnlyHer Niemcy 29.06.11, 11:08
        przepraszam, zapomniałam dopisać - właścicielka jest Polką
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka