Dodaj do ulubionych

Jesienne zapowiedzi BiuBiu

28.09.11, 16:38
Był już wątek effuniakowy, teraz czas na BiuBiu :)

Zapowiedzi zaczynają się od tego miejsca, aby zobaczyć więcej klikamy "dalej"
www.facebook.com/photo.php?fbid=10150325559008463&set=a.295676063462.145965.279220768462&type=1&permPage=1
Macie już coś na oku?
Obserwuj wątek
    • agafka88 Re: Jesienne zapowiedzi BiuBiu 28.09.11, 16:40
      Mi wpadła w oko sukienka Ponti, świetna, no i fajna długość rękawka:)

Nowa modelka moim zdaniem urocza - bardzo ładne oczy i włosy, chociaż szkoda, że jej figura nie oddaje wyjątkowości marki, czyli dopasowania do większych biustów i różnorodnych figur. Sesja w plenerze mi się podoba, taka na luzie :)
      • roza_am Re: Jesienne zapowiedzi BiuBiu 28.09.11, 16:53
        O, już są sukienki. Jako zmarzluch też zwróciłam uwagę na Ponti. Wygląda ciepło i przytulnie :). A chińskie bluzeczki na nowych zdjęciach jeszcze ładniejsze.

I też jestem pod wrażeniem sesji i modelki. Taka naturalna, ale ma w sobie "coś".
    • roza_am Re: Jesienne zapowiedzi BiuBiu 28.09.11, 16:46
      Ja czekam na zdjęcia całych sylwetek. Na razie podobają mi się oba kolory Porta oraz chińskie bluzeczki - bordowa i zielona. Te ostatnie mają fajny myk przy rękawach, nie trzeba ich skracać, można wywinąć. Szara tunika ma fajny krój, ale nie moje kolory. Patchwork jak dla mnie zbyt wzorzysty, ale na modelce wygląda fajnie.

A tutaj bordowe Porto prezentuje jedna z blogerek:
      fullerfigurefullerbust.files.wordpress.com/2011/09/44bbb-plum.png
    • mniickhiateal Re: Jesienne zapowiedzi BiuBiu 28.09.11, 16:49
      A mnie frapuje, czy poza sezonowymi kolekcjami jest w planach bazówka t-shirtów? Właśnie doszłam do wniosku, że przydałoby mi się kilka czarnych, szarych i białych z długim rękawem i na odmianę może jednak z ładnym pro-klepsydrowym dekoltem i krojem. Udałam się więc na stronę, a tam tylko jakieś takie kolorowe i większość z krótkim rękawem (i też wiskoza zamiast bawełny, ale to ostatecznie do przejścia). Będę wdzięczna za info, czy coś takiego jest planowane, czy mam się rozglądać gdzie indziej.
    • yaga7 Re: Jesienne zapowiedzi BiuBiu 28.09.11, 16:50
      Na pewno kupię bordowe Porto i bordową bluzkę ze stójką. Pewnie też Fuego - wyczytałam na FB, że ma być w ciemnym fiolecie i jakimś jeszcze kolorze, którego nie pomnę.

Szara bluzka na pizzę też jest fajna.

Sukienki są ładne, ale sukienek mam już dość, więc raczej nie kupię. Podoba mi się ta szara z mykiem w talii.

Sesja foto też mi się podoba, ładnie zrobiona, aczkolwiek brakuje mi zdjęć całej sylwetki, na których widać, jak te ciuchy leżą.

Czekam z niecierpliwością na ciuchy w sklepie :)
      • la_parisienne.biubiu Re: Jesienne zapowiedzi BiuBiu 30.09.11, 09:52
        Yaga, później będzie, teraz idzie Etna, sukienki, a dopiero po tym Fuego.
    • maith Re: Jesienne zapowiedzi BiuBiu 28.09.11, 17:04
      Bardzo mi się podobają te chińskie wykończenia, zwłaszcza mankietów (fajnie, że zdjęcia wreszcie zaczęły pokazywać też takie szczegóły z bliska).
      Mnie najbardziej podobają się właśnie te bluzeczki w chińskim stylu i ta szara tuniczka.
      A z sukienek najfajniejsza jest Pasadena (przez ten trick z talią). Ale pozostałe też mają sporo uroku.
    • ciociazlarada Sukienki wszystkie śliczne 28.09.11, 17:12
      Najbardziej podoba mi się Pasadena i ta zielona butelkowa, mój kolor:) W ogóle modelka świetna, mam podobny trochę typ kolorystyczny, więc mogę łatwo sobie wyobrazić jak mi to wszystko będzie pasować.
      Bluzka szara WYPAS.
      Jak zwykle uprzejmie proszę o podawanie biodrzastości kiecek, cobym wiedziała wiela mi się rzyci zmieści.
      • ciociazlarada Re: Sukienki wszystkie śliczne 28.09.11, 17:15
        A i jeszcze bardzo się cieszę z dekoltów. Gdyby nie dekolty w niektórych ciuchach, chodziłabym do pracy tylko w biubiu. Żadne mundurki mnie nie obowiązują, ale cycem również u mnie nikt nie świeci, taka niepisana zasada.
        • effuniak Kingo gratuluję !!!! 28.09.11, 17:48
          Modela super - takie wiesz... ekskluzywne;DD

A nowa modelka ma strasznie dużo wdzięku i takiej bezpretensjonalności bo Ewik to wiadomo :)
          Jednym słowem - jak zwykle "odwaliłaś" kawał dobrzej roboty
          A kto jak kto, ale ja wiem ile to kosztuje zarówno pracy jak i nerwów i pieniedzy

GRATULUJĘ
          • kasica_k Ewo 28.09.11, 18:23
            To skoro już tu jesteś Ewo, chciałam spytać, czy porozumiewałyście się co do kolorów? Bo Twoje niektóre zapowiadane modele barrrdzo pasują kolorystycznie do zapowiedzi BiuBiu :)
            • kasiadj07 Re: Ewo 29.09.11, 18:26
              kasica_k napisała:

> To skoro już tu jesteś Ewo, chciałam spytać, czy porozumiewałyście się co do ko
              > lorów? Bo Twoje niektóre zapowiadane modele barrrdzo pasują kolorystycznie do z
              > apowiedzi BiuBiu :)

Chyba niekoniecznie, bo miałybyśmy już zielony stanik:)
          • maith Modelka 28.09.11, 19:32
            Tak tak, modelka śliczna i fotografa widać, że masz dobrego.
    • kasica_k Re: Jesienne zapowiedzi BiuBiu 28.09.11, 17:26
      Przede wszystkim bardzo się cieszę z moich ulubionych krojów bluzek, bez marszczenia pod biustem. Porto na pewno kupię, a do tego jedną z orientalnych. Podobają mi się w nich zarówno lamówki, jak i wzorzysty materiał. Sukienki też wyglądają na przyjazne moim kształtom, ale za wcześnie jeszcze mówić, póki nie obejrzymy ich dokładniej :) W każdym razie ładne są niewątpliwie.
      • edzia100 Re: Jesienne zapowiedzi BiuBiu 28.09.11, 20:11
        Ja przymierzę na pewno wszystko (co będzie w BraDreams ;-) A kupię wszystko co będzie na mnie dobrze leżało i co będzie w chłodnych kolorach. Np. brązów niby nie noszę, ale ta patchworkowa na tyle mi sie podoba, ze trudno - będę jakos kombinowac z resztą garderoby. Ciekawa jestem, czy ta zielona bluzka ze stójką jest raczej chłodna czy nie? Bo na zdj. wygląda jakby była ciepława (a może to tylko słońce w plenerze taki efekt robi...).
    • mszn Re: Jesienne zapowiedzi BiuBiu 28.09.11, 21:09
      A ja się wyłamię. Póki co to może na tę szarą sukienkę mogłabym się skusić, jeśli zimą naszłaby mnie straszna potrzeba kupowania ciuchów. Chociaż te ciemne wstawki nie bardzo mnie przekonują.

Zdjęcia fajne, dziewczyna też (chociaż poprzednie modelki miały w sobie więcej życia i radości, co było nawet zaraźliwe), ale dlaczego te fotki są prawie wszystkie takie poprzekręcane? Po trzeciej zaczyna mi się kręcić w głowie od tego skaczącego tła.

Ale ogólnie wszystko zaczyna wyglądać hiperprofesjonalnie, widać, że biznes się rozkręca - super!
    • butters77 Re: Jesienne zapowiedzi BiuBiu 28.09.11, 21:34
      PONTI kapitalna! Mam nadzieję, że będzie na mnie dobra... Zarówno granat, jak i zieleń butelkowa, mnie kuszą. Kingo, czy możesz opisać, jak wygląda dół Ponti? I czy na klepsydry się nadaje? :-)

A w ogóle uważam, że sesja w plenerze jest rewelacyjna!
    • clarisse Re: Jesienne zapowiedzi BiuBiu 28.09.11, 21:49
      Przede wszystkim chińskie bluzeczki, kupiłabym wszystkie gdybym miała kasę... Są takie inne niż wszystko dotąd :) Kolory moje najukochańsze, to znaczy zielony (nie malachit, nie turkus, nie oliwka, nie butelka, nie trawa tylko zielony :D) i bordo. Zastrzelę się, jak się okaże, że będzie mi w nich kiepsko. I ta trzecia... hmmm... miałam klasyczne przeczucie "No mnie się ona jakoś szczególnie nie podoba, ale tak samo było ze wszystkimi bluzkami, które uważam za najlepsze, więc pewnie ta też będzie najlepsza" ;)

Po drugie oczywiście Porto z długimi. Zapowiedziane na przyszłość Fuega mnie nie ciągną, bo mi fason nie leży. Za to na pewno, na pewno leży mi Porto niebieskie i takoż mam nadzieję będzie leżało bordowe. Petrol, hmm... Nie, jednak bordowe. Czy tam burgund, jak zwał tak zwał, a wina i tak wolę białe, słodkie, musujące :D

Po trzecie Pasadena, raz że zwróciła moją uwagę tymi wstawkami (zdaje się, że kieszenie ma?!) - a dwa, że jakoby właśnie była dla wąskobiodrzastych, się znaczy dla mnie. Prawda, że sukienek mam już ... sześć?! ... ale... no tego... się zobaczy.

Po czwarte, nienamacalna jeszcze szmizjerka...
    • kryklu Re: Jesienne zapowiedzi BiuBiu 28.09.11, 22:49
      Podobają mi się wszystkie zapowiedzi, bez wyjątku. Kapitalne pomysły, moje kolory. Heyuan jest chyba najbardziej w moim stylu.
      Może i któraś sukienka będzie dla biodrzastych...
      Ech, Kinga razem z Ewą M. zrujnują mnie tej jesieni :)
    • anna-pia Re: Jesienne zapowiedzi BiuBiu 28.09.11, 23:24
      Hanoi i Hue są śliczne, tak samo Pasadena i Ponti (jeszcze trochę, a zapomnę zupełnie, że przecież nie noszę sukienek). To, co na pewno będzie musiało u mnie wylądować, to Porto - mam dwie Kusicielki w tym kolorze :) Burgund będę musiała obejrzeć w całości, czekam więc na zdjęcia "sklepowe" :)
    • besame.mucho Re: Jesienne zapowiedzi BiuBiu 28.09.11, 23:34
      Bluzki nie do końca w moim stylu, bo nie przepadam za takimi wzorzystymi materiałami, ale bardzo mi się podoba modelka, sesja i sukienka Paris (liczę na fotki, na których lepiej będzie widać górę, bo tutaj włosy i rzeźba zasłaniają trochę kształt dekoltu i rękawki).
    • rosallia Re: Jesienne zapowiedzi BiuBiu 29.09.11, 09:03
      Sesja genialna! Zdecydowanie zdjęcia najlepsze z dotychczasowych! Modelka super pasuje, bo jest bardzo ładna, ale ma taką urodę, że nie zagłusza ubrań, które prezentuje- to one są na zdjęciu najważniejsze- i to widać!
      I super klimat- taka jesień to mi się podoba!

Co do ubrań.. do mnie nie pasują te chińskie bluzeczki, ale faktycznie bardzo efektowne!
      Podobają mi się jesienne porto, ale niestety nie moje kolory.. tzn niebieskawy nie pasuje (za bardzo zielony ;), a burgundową bluzeczkę mam, więc nie będę dublować.
      Za to sukienki...
      No boskie! Kupiłabym wszystkie trzy! ale najbardziej mi się podoba Paris.. taka prosta i urocza, a tak cudnie podkreślająca walory. PRZEPIĘKNA! Ale ja, jako kura domowa ;), nie miałabym gdzie w niej na razie chodzić.. :/ poza tym marzę o szmizjerce. Mam nadzieję, że uda się kupić obie!
      A w jakich kolorach szmizjerki są planowane?
    • hermenegilda_k Re: Jesienne zapowiedzi BiuBiu 29.09.11, 09:12
      wszystko mi się podoba oprócz tej ciemnej bluzki - jak dla mnie zbyt pstrokata
      tylko mam jedno pytanie - jaka będzie rozmiarówka? bo jeżeli do 46 to mogę sobie platonicznie popodziwiać...

sesja świetna, zupełnie inna jakość zdjęć
    • aleksandra_b Re: Jesienne zapowiedzi BiuBiu 29.09.11, 11:43
      Mnie się podobają te wzorzyste bluzeczki, zakamuflują trochę fałdki na plecach. ;) Szara "na pizzę" też jest interesująca. Z sukienek Pasadena. I Ponti, ale tutaj kolory nie bardzo mi podchodzą, wolałabym coś żywszego.

A czy będzie coś w czerwieni (albo z elementami czerwieni)? No i czy w tym sezonie pojawią się płaszczyki?

• cookies_77 Tkaniny? 29.09.11, 12:41
      Z jakich tkanin będzie szyta nowa kolekcja? Bawełna może? :)
    • paskudek1 Re: Jesienne zapowiedzi BiuBiu 29.09.11, 14:41
      ta pierwsza bluzeczka i kiecki, kurcze pasadena piękna, muszę mamę namówić bo dekolt jakby dla mniej uszyty - mały :) reszta bluzek też ładna ale te kiecki.... te kiecki.... a ja dopiero co pracę zaczęłam. A tu i effuniaki cudne i kiecki....
    • mantha Re: Jesienne zapowiedzi BiuBiu 29.09.11, 15:15
      Paris i Ponti - te kiecki musze miec. natomiast wzornictwo i kolory bluzek- dla mnie nie do przyjecia. blagam o cos 'nowoczesnego' z pazurem :-)
      • anna-pia Re: Jesienne zapowiedzi BiuBiu 29.09.11, 15:39
        mantha napisała:

> blagam o cos 'nowoczesnego' z pazurem :-)

A mogłabyś dać jakieś przykłady tkanin? Bo nie bardzo wiem, o co konkretnie ci chodzi, a chętnie bym się dowiedziała :)
        • mantha Re: Jesienne zapowiedzi BiuBiu 29.09.11, 20:07
          Moge tylko i wylacznie wypowiadac sie w swoim imieniu, zatem dla mnie te wzorki, maziajki i kwiatki nie whcodza w gre. wole gladkie, przelamane jakims jednym akcentem, ktory powoduje, ze bluzka przestaje byc zwykla (co oczywiscie w ciuchach biubiu nie jest wcale takie ewidentne ze wzgledu na swietny kroj). dwie wymienione przeze mnie sukienki sa fantastyczne - eleganckie, ciekawy kroj, kolory stonowane, ale dzieki fasonowi nie wygladaja zwyczajnie i 'babciowo'.
          a moze jakis romans biubiu z firma stanikowa i stworzenie topow z wbudowanym stanikiem?
          • edzia100 Burgund i ta zielona ze stójką - tonacja 29.09.11, 20:38
            Dziewczyny, spieszę donieść, że w Bra Dreams przymierzałam obie. I ważna dla niektórych informacja co do kolorów: burgund zgodnie z przewidywaniami jest bordowy (kupiłam), ale ta zielona ze stójką jest owszem zielona, natomiast jest w ciepłej tonacji kolorystycznej, tak samo jest chyba z bordową ze stójką - bo pani Dorota pokazała mi fragment materiału. Te "mazy" wokół zielonego / bordowego są żółtawe, pomarańczowawe czy coś w tym stylu. Spodoba się to miłośniczkom ciepłych kolorów, natomiast niestety nie dla mnie ta tonacja :-(. Szczególnie szokująca różnica jest, gdy na wieszaku obok wisiała bluzka Emerald (o ile to ta nazwa) ;-)
            • sharteel Re: Burgund i ta zielona ze stójką - tonacja 29.09.11, 21:05
              Edzia100, to bardzo ciekawe, co piszesz, bo ze zdjęć plenerowych wnioskowałabym, że zielona jest w bardzo zimnej tonacji. Coś mi się zdaje, że zdjęcia, choć niewątpliwie piękne i zachęcające, nie do końca odzwierciedlają rzeczywiste kolory.
              • la_parisienne.biubiu Re: Burgund i ta zielona ze stójką - tonacja 29.09.11, 21:12
                Będą kolejne zdjęcia, cena na obróbkę.
                Nie zgadzam się z Edzią100, jest wręcz przeciwnie - mimo drobnych brzoskwiniowych przebłysków w bordowej i zółtawo-zielonych w zielonej, te bluzki są utrzymane raczej w chłodnej tonacji.
              • kasica_k Re: Burgund i ta zielona ze stójką - tonacja 29.09.11, 21:13
                U mnie wyglądają ciepławo, tj. są zimne kolory z domieszką ciepłych. Ale z domieszką, czyli ciepła tonacja nie dominuje.
                • edzia100 Re: Burgund i ta zielona ze stójką - tonacja 29.09.11, 21:31
                  Główny kolor jest chłodny, ale to ciepłe dookoła sprawia, że całość odbieram jako ciepłą. Nie dla mnie w każdym razie :-( Ale cieszę się, że mogłam to sprawdzić naocznie - łudziłam się, że będzie chłodne ;-) Trudno, na pewno spodoba się innym dziewczynom, którym to ciepłe nie przeszkadza. Widziałam przy okazji w sklepie próbkę tej szarej tuniki z cytrynowymi/czarnymi elementami - tę kupię na pewno też.
                  • anna-pia Re: Burgund i ta zielona ze stójką - tonacja 29.09.11, 22:31
                    Widzisz, choćby mnie cieszy, że ciepłe :) Tym bardziej, że Bravissimo ma głównie chłodne kolory, a jak ma ciepłe, to mi się nie podoba. A w BiuBiu mogłabym mieć stały abonament.
            • magdalaena1977 Re: Burgund i ta zielona ze stójką - tonacja 29.09.11, 22:31
              edzia100 napisała:

> Dziewczyny, spieszę donieść, że w Bra Dreams przymierzałam obie.

Czyli,że już są?
              Super!
              • magdalaena1977 Re: Burgund i ta zielona ze stójką - tonacja 30.09.11, 20:46
                Byłam dzisiaj w Bradreams, w moim rozmiarze nie było nowości, ale zdecydowanie muszę pochwalić jakość materiału - jest taki gruby, mięsisty i elastyczny.

Ale HEYUAN jest bardziej brązowa niż zielona i nie zachwyciła mnie tak jak na zdjęciach.
                • roza_am Re: Burgund i ta zielona ze stójką - tonacja 30.09.11, 21:38
                  > Ale HEYUAN jest bardziej brązowa niż zielona i nie zachwyciła mnie tak jak na z
                  > djęciach.

HEYUAN miała być brązowa, zielona miała być HANOI :)
                  • maith Re: Burgund i ta zielona ze stójką - tonacja 02.10.11, 20:07
                    To te bluzki mogą mieć bardzo ciekawe kolory. Bo to jest tak, że jak na bluzce mamy jeden kolor - ewidentnie ciepły albo ewidentnie zimny, to jednym będzie dobrze, a inni będą wyglądali jak śmierć na chorągwi. A takie przetarcia i śladowe ilości koloru czy to ocieplającego zimną barwę, czy odwrotnie - sprawiają, że większa ilość osób może takie bluzki nosić.
                    • edzia100 Re: Burgund – piękny kolor 03.10.11, 12:39
                      Pragnę powiedzieć tym, którzy twierdzą, że nie potrzebują drugiej bordowej bluzeczki (bo gdzieś była taka wypowiedź), że Burgund ma wyjątkowy kolor. Naprawdę piękny, I trudno jest go jednoznacznie zdefiniować. Nazwa Burgund wydaje się trafna. Kolor inaczej trochę wygląda wieczorem (wtedy faktycznie przypomina najbardziej bordowy), ale już w ciągu dnia widać, że ma w sobie jakby więcej odcienia różu czy coś w tym stylu. W każdym razie 5 dziewczyn w pracy zapytanych przeze mnie "jaki to kolor?" udzieliło bardzo różnych odpowiedzi, kombinowały na różne sposoby ;-) żadna nie powiedziała, że to bordo. W końcu któraś rozsądnie stwierdziła, że najłatwiej byłoby go zdefiniować podając kolory wg wzornika CMYK ;-) Z kolei materiał wydaje się naprawdę bardzo dobrej jakości. Ogólnie bardzo zachęcam do przymierzenia :-)
                  • edzia100 Re: Burgund i ta zielona ze stójką - tonacja 03.10.11, 12:32
                    w Bra-Dreams jest właśnie Hanoi – nie Heyuan ;-)
          • anna-pia Re: Jesienne zapowiedzi BiuBiu 29.09.11, 22:27
            mantha napisała:

> Moge tylko i wylacznie wypowiadac sie w swoim imieniu, zatem dla mnie te wzorki
            > , maziajki i kwiatki nie whcodza w gre. wole gladkie, przelamane jakims jednym
            > akcentem

Jasne :)

> a moze jakis romans biubiu z firma stanikowa i stworzenie topow z wbudowanym st
            > anikiem?

kiedyś - nie pamiętam, gdzie, kiedy ani z kim - marzyłyśmy o tym, jakby było fajnie, gdyby Kinga nawiązała romans z Ewą ;) póki co pewnie żadna nie ma głowy do romansów
      • kasikk68 Re: Jesienne zapowiedzi BiuBiu 29.09.11, 16:49
        Mnie także sukienki podobają się bardzo - szczególnie Paris ale bluzki... oprócz Porto nic mi kompletnie nie wpadło w oko;/ a szkoda.
    • kasiadj07 Re: Jesienne zapowiedzi BiuBiu 29.09.11, 18:28
      Sukienki cudowne. Krawiectwo na najwyższym poziomie:) Bluzeczki chińskie ciekawe wzorniczo, ale kolory nie moje. Może jedynie brązowo-niebieska.
      Modelka przeurocza:)
    • ladybird_91 Re: Jesienne zapowiedzi BiuBiu 29.09.11, 19:53
      Szkoda, że nie widać bluzek w całości... to jest minus. Dobrze, że podoba mi się tylko jedna sukienka, pewnie będzie tak droga, że sobie ją odpuszczę :] Nie podoba mi się też wzrost cen w sklepie.
      • sharteel Re: Jesienne zapowiedzi BiuBiu 29.09.11, 21:00
        ladybird_91 napisała:

> Szkoda, że nie widać bluzek w całości... to jest minus.

Szczególnie tej stójki nie widać na zdjęciach - po bardzo długim i dokładnym przyglądaniu się ledwo dojrzałam ją na zdjęciach tej bordowej wzorzystej bluzeczki. Wszędzie jest zasłonięta przez włosy.
      • kasienka.body Re: Jesienne zapowiedzi BiuBiu 29.09.11, 21:43
        Nie p
        > odoba mi się też wzrost cen w sklepie.

A mnie wręcz przeciwnie - prawdopodobnie wiąże się ze wzrostem jakości :)
        No i nie dziwi mnie to wcale - wszystko wokół drożeje, podniesiony został VAT, surowce drożeją, usługi drożeją, to odbija się na produkcie końcowym.
    • la_parisienne.biubiu Re: Jesienne zapowiedzi BiuBiu 29.09.11, 20:57
      Dziękuję za wszelkie uwagi ciesze się, że choć części się podoba.
      Ceny zależą głównie od cen surowców, a te ciągle rosną, klientki chcą mieć najwyższą jakość, więc nabyłam dzianinę z najwyższej półki, z certyfikatami "bezpieczne dla dziecka" "przyjazne dla człowieka". Może nie zdajecie sobie sprawy z tego, że dzianina jest droższa od tkaniny, 2-3 krotnie.

ubieramy na biustwo
      • kasica_k Re: Jesienne zapowiedzi BiuBiu 29.09.11, 21:09
        Jak dla mnie cena dwucyfrowa za dobrej jakości fajnie zaprojektowaną bluzkę (i pasującą na biust) jest ceną dobrą, bardzo dobrą, a nawet rewelacyjnie dobrą (zależnie od tej jakości :)

Jedną uwagę mam: w sklepie internetowym bardzo potrzebne są zdjęcia ubrań w całości (tak, żeby było widać i górę z kołnierzykiem, i dół), mam nadzieję, że pojawi się ich więcej.
        • cookies_77 Re: Jesienne zapowiedzi BiuBiu 29.09.11, 21:27
          Popieram Kasicę. Zdjęcia powinny być a'la manekin, inaczej po prostu nie widzę co kupuję...

Swoją drogą, moim zdecydowanym bluzeczkowym faworytem jest Hanoi :D Jak tylko sprawię sobie jakąś koszulę, pomyślę nad zakupem...
          • edzia100 Krój Heyuan a krój Hanoi? 29.09.11, 21:45
            Kingo, czy one mają taki sam krój? Chodzi mi o dekolt, bo że stójka i mankiety są w nich, to wiem. Bo ta zieolna Hanoi, które przymierzałam, jest na górze zabudowana (na zdj. tego nie widać, ale jest tam to takie fikuśne rozcięcie, na górze jakby przyszyte). W każdym razie jest zabudowana - tzn. biustem nikt świecić nie będzie ;-) Czy ta patchworkowa niebieska ma identyczny myk?
          • kasica_k Re: Jesienne zapowiedzi BiuBiu 29.09.11, 21:49
            cookies_77 napisała:

> Popieram Kasicę. Zdjęcia powinny być a'la manekin, inaczej po prostu nie widzę
            > co kupuję...

W Pepperberry jest to fajnie zorganizowane: są zdjęcia modelek, w plenerach i tak dalej, a oprócz tego fotki samego ciucha z powietrzem zamiast modelki :), np. www.bravissimo.com/pepperberry/products/tops/long-sleeve/satin-trim-blouse/champagne/blc1cp/?show=16&sort=1
            Ale wystarczyłyby już dwa ujęcia na modelce, jedno bardziej artystyczne, a drugie zwykłe, za to z dobrze uwidocznionym towarem w całości.

> Swoją drogą, moim zdecydowanym bluzeczkowym faworytem jest Hanoi :D Jak tylko s
            > prawię sobie jakąś koszulę, pomyślę nad zakupem...

Moim na razie też. I Porto petrol :)
            • la_parisienne.biubiu Re: Jesienne zapowiedzi BiuBiu 29.09.11, 22:09
              Będzie więcej zdjęć, piszę o tym także w sklepie, dałam co miałam, żeby już była jakakolwiek jesień, bo kalendarzowa wokół w pełni, a ja w lecie ;)

Dekolty we wszystkich bluzeczkach ze stójkami (wszystkie mają identyczny krój) są na łączeniu kopert u góry delikatnie połączone - to takie zabezpieczenie, dla tych, które nie chcą/nie mogą zbytnio epatować dekoltem, co dotyczy zwłaszcza rozmiarów BB/BBB.
              Jeśli ktoś chce mieć głębszy dekolt - pruje te 3 ściegi i już.
            • anka-ania Re: Jesienne zapowiedzi BiuBiu 29.09.11, 22:25
              kasica_k napisała:

> cookies_77 napisała:

> > Swoją drogą, moim zdecydowanym bluzeczkowym faworytem jest Hanoi :D Jak t
              > ylko s
              > > prawię sobie jakąś koszulę, pomyślę nad zakupem...
              >
              > Moim na razie też. I Porto petrol :)

Dołączam do klubu miłośniczek Hanoi i Porto Petrol. Mam nadzieję, że na żywo mnie nie rozczarują.
              Sukienki na razie mnie nie zachwyciły. Bardzo podoba mi się krój Pasadeny, ale szary to zdecydowanie nie mój kolor. Z kolei z "butelkową" Ponti mam odwrotnie: kolor piękny, a krój nie za bardzo, przynajmniej na zdjęciu. Z ostateczną oceną wstrzymam się jednak dopóki nie obejrzę innych zdjęć i mam nadzieję mile się rozczarować. :)
      • besame.mucho Re: Jesienne zapowiedzi BiuBiu 29.09.11, 22:58
        Mnie też nie przeszkadzają ceny - krzyczałyśmy, że chcemy lepszą jakość, więc to jasne, że cena musiała trochę skoczyć :).
        Fajnie, że będą też inne zdjęcia - te są bardzo ładne i miło się na nie patrzy, ale rzeczywiście przed kupieniem chciałoby się dokładnie wszystko pooglądać.

Ostrzę już sobie zęby na Paris, im dłużej patrzę na zdjęcie tym bardziej mi się podoba!
        • schistosoma Rozmiar 34B/BB 29.09.11, 23:38
          Czy rozmiar 34B/BB pojawi się jeszcze z nowości? Bo ani się nie obejrzałam, a juz nie było w sklepie :(
          • la_parisienne.biubiu Re: Rozmiar 34B/BB 29.09.11, 23:54
            Rozmiar 34 sprzedaje się słabo, więc szyję mało. Być może 34-ki to wiedzą i z ostrożności nie czekają. Jeśli te wzór się będzie podobał- doszyję, mam nowe krawcowe, to mogę szaleć ;)
            • schistosoma Re: Rozmiar 34B/BB 29.09.11, 23:57
              Czekam więc z niecierpliwością, bo chyba się zapłaczę jak żadna z tych cudnych nowości nie trafi w moje łapki
            • ptasia Re: Rozmiar 34B/BB 30.09.11, 09:41
              Być może 34-ki to wiedzą i z o
              > strożności nie czekają.

ja podejrzewałam, że tak może być i kupiłam 2 bluzki wczoraj, ale nie spodziewałam się, że już dziś rano nic nie będzie! o_O
              • la_parisienne.biubiu Re: Rozmiar 34B/BB 30.09.11, 09:58
                Nauczona doświadczeniem, zrobiłam symboliczną ilość. Sukienki letnie w tym rozmiarze sprzedały się w ilości - JEDNA sztuka....
                Może coś się zmieniło, może młoda modelka spowodowała, że szczupłe dziewczęta (bo zwykle to młode dziewczyny noszą taki rozmiar) postanowiły spróbować babciowego BiuBiu ;)
                • ptasia Re: Rozmiar 34B/BB 30.09.11, 10:14
                  Sukienki letnie w tym rozm
                  > iarze sprzedały się w ilości - JEDNA sztuka....

Ja się w tkaninowe kiecki w 34 nie wcisnę, ale Waikiki wydawało mi się, że dość szybko się cała sprzedała, we wszystkich rozmiarach? Chyba nic innego letniego dzianinowego nie było, chyba, że chodzi o Ultraviolet i Polki?

> bo zwykle to młode dziewczyny noszą taki rozmiar) postanowiły spróbować babciow
                  > ego BiuBiu ;)

30+ też noszą :) A co do babciowatości, ciekawe są te różnice w percepcji. Np. wiele zagranicznych kobitek jest zachwycona, że w BiuBiu jest tyle ciuchów na luzie/na co dzień, w odróżnieniu od PB, które faktycznie ostatnio coś prawie same ciuchy biurowe/imprezowe/z dżetami i dziwnymi wycięciami :)
                  • amused.to.death Re: Rozmiar 34B/BB 30.09.11, 12:17
                    ja mam Waikiki i Polskę dot w rozmiarze 34.
                    Stone Town mierzyłam w rozmiarze 36 i nie byłam w stanie się zapiąć na długości mniej więcej 5 cm....
                • kis-moho Re: Rozmiar 34B/BB 30.09.11, 10:20
                  > Nauczona doświadczeniem, zrobiłam symboliczną ilość. Sukienki letnie w tym rozm
                  > Może coś się zmieniło, może młoda modelka spowodowała, że szczupłe dziewczęta (
                  > bo zwykle to młode dziewczyny noszą taki rozmiar) postanowiły spróbować babciow
                  > ego BiuBiu ;)

E tam, wcale nie babcinego! Ja szczerze mowiac od dawna sie czaje, zeby przymierzyc, i to wlasnie 34B/BB. Podejrzewam, ze szczuple sredniobiusciaste to moze byc spory rynek, ktory sie jeszcze troche boi sprobowac "biusciastych" ciuchow. Moze jakas wlascicielka 34B/BB bedzie miala ochote sie obfotografowac i wyslac zdjecia do Small Cup? Podejrzewam, ze Miss-alchemist takie zdjecia chetnie przyjmie :o)
                  • ptasia Re: Rozmiar 34B/BB 30.09.11, 10:23
                    Kis-moho, wrzuciłam pełno zdjęć w różnych 34 b/bb do albumu BiuBiu na FB.
                    • kis-moho Re: Rozmiar 34B/BB 30.09.11, 10:35
                      > Kis-moho, wrzuciłam pełno zdjęć w różnych 34 b/bb do albumu BiuBiu na FB.

Ladne! Mam coraz mniej watpliwosci, ze ten rozmiar moze na mnie pasowac :o)
                      Wiesz, w zyciu bym nie trafila na te zdjecia, gdybys mi nie powiedziala, ze tam sa, a sporo sredniobiusciastych pewnie nawet nie zajrzy na profil BiuBiu. Nie wiem, czy mialabys w ogole ochote na taki ekshibicjonizm jak publikowanie swoich zdjec na blogu :o) ale gdybys miala (ewentualnie bez glowy/twarzy), podeslij zdjecia Miss-alchemist, sredniobiusciaste beda Ci na pewno bardzo wdzieczne!
                      • ptasia Re: Rozmiar 34B/BB 30.09.11, 10:59
                        Hm, z jednej strony publikuję na publicznym FB z twarzą i nazwiskiem, z drugiej... nie zaglądam specjalnie na LMB ani na Smallcup, bo czuję się... za duża, bliżej mi do LB. Wiem, że teoretycznie z najczęściej noszonym 30f, Biubiowym 34 b/bb (lub 36b - tkanina) plasuję się gdzieś pośrodku, ale skoro Brittany z podobnymi biodrami, ale mniejszą talią + większym biustem została na LMB porównana do szafy gdańskiej, to nie wiem, czy to dobry pomysł :D
                        • kis-moho Re: Rozmiar 34B/BB 30.09.11, 11:08
                          Ptasia, to tylko pytanie, jezeli uwazasz, ze to zly pomysl, to nie bede Cie namawiac.
                          Jasne, ze dla czytelniczek Small Cup jestes raczej z tego wiekszego zakresu rozmiarowego, natomiast wydaje mi sie, ze mimo to dla wielu osob moga to byc interesujace zdjecia. Ja z moimi rozmiarami (69/89) jak najbardziej odnajduje sie na Small Cup (i LMB), i wiem, ze jest wsrod nas pare dziewczyn z podobnymi rozmiarami - widze z Balkonetki, ze Ty tez jestes w podobnych okolicach.
                          Jasne, ze Biu Biu nigdy nie bedzie dla dziewczyn z zakresu 60-65 A-C (to zreszta chyba nigdy nie bylo celem tej marki), ale to nie jest jedyne grono czytelniczek Small Cup. A co do porownywania do szafy gdanskiej - nie mam slow. Mam nadzieje, ze cos takiego sie wiecej nie pojawi, a jezeli sie pojawi, to moderacja sie tym szybko zajmie.
                          Nie wiem, pomysl o tym, albo pogadaj z Miss-alchemist - ja bym Cie chetnie na tym blogu zobaczyla :o)
                          • ptasia Re: Rozmiar 34B/BB 30.09.11, 11:57
                            Pomyślę :) Jeśli sądzisz, że będzie to rzeczywiście przydatne, bo np. podobne okolice rozmiarowe (ja 70/93 :) unikały jak ognia BiuBiu, to rozważę.
                            • la_parisienne.biubiu Re: Rozmiar 34B/BB 30.09.11, 12:07
                              modelka ma 70/90
                          • indigo-rose Re: Rozmiar 34B/BB 30.09.11, 12:12
                            Przecież moja metamorfoza jest na Small Cup, a w biuście mam dokładnie tyle samo. Pod biustem mniej, ale to jest akurat chyba mało istotne w kontekście wielkości biustu :)
                            • ptasia Re: Rozmiar 34B/BB 30.09.11, 12:20
                              chodzi o to? smallcup.blox.pl/html/1310721,262146,21.html?881920 Ale to chyba nie Biubluzka :)? Bo rozumiem, że o to tu chodzi?
                              • kis-moho Re: Rozmiar 34B/BB 30.09.11, 13:06
                                > Ale to chyba nie Biubluzka :)? Bo rozumiem, że o to tu chodzi?

Tak, tak. Chodzi o to, ze Twoj rozmiar jak najbardziej by pasowal na Small Cup, tak i jak i zalinkowana notka Indigo-rose :o)
                        • indigo-rose Re: Rozmiar 34B/BB 30.09.11, 12:10
                          Ona została określona jako szafa gdańska w porównaniu ze mną, a nie ogólnie. A ja to chudzielec jestem :D
                          • ptasia Re: Rozmiar 34B/BB 30.09.11, 12:15
                            > Ona została określona jako szafa gdańska w porównaniu ze mną, a nie ogólnie.

Wiem, ale wymowa średnio pozytywna została. Bycie szafą gdańską w porównaniu z kimś wciąż robi z Ciebie szafę gdańską, jeśli wiesz, o co mi chodzi, bo jest to określenie negatywne. Szczególnie, jak Brittany sobie przetłumaczyła z Google Translator, bo oczywiście zorientowała się po statystykach do bloga, że ktoś ją wirtualnie obgaduje, i nie wiedziała, o co chodzi z jakąś szafą z Gdańska, i napisała o tym na takim tam forum, a ja zastanawiałam się, jakby jej to delikatnie wytłumaczyć.
                            • indigo-rose Re: Rozmiar 34B/BB 30.09.11, 13:42
                              A tu się zgadzam - wyszło okropnie. Ale nadal mi się nie wydaje, żeby zamiarem dziewczyn było powiedzenie, że Britanny jest gruba. Pewnie po prostu przesadziły z porównaniem.
                              • ptasia Re: Rozmiar 34B/BB 30.09.11, 14:00
                                Wiem, to tekst, który w przypadku osób, które się dobrze znają, w luźnej rozmowie, może nikogo by nie zdziwił, ale - jak to gdzieś przeczytałam - przez internet nie możesz się uśmiechnąć czy powiedzieć czegoś ciepłym, żartobliwym tonem, a łatwo z kolei powiedzieć (napisać) więcej, niż na żywo, bo jest pozorna anonimowość. Wciąż w realu powiedzenie do Ani Y., za plecami dajmy na to Kasi X.: "No co Ty, Wy ten sam rozmiar? Przecież Kaśka przy Tobie to szafa gdańska", a Kasia to przypadkiem usłyszy lub ktoś jej powtórzy, w 99% sytuacji wywoła konsternację lub nieprzyjemną sytuację. No, temat rzeka, nie ma o czym gadać, wiadomo, że jak się robi coś w necie, trzeba się liczyć z tym, że nie zawsze będzie miło, jasno i przejrzyście :)
                            • maith Re: Rozmiar 34B/BB 02.10.11, 20:00
                              Może napisz, że to jest błędnie użyty idiom, a generalnie tej osobie chodziło chyba o to, że ona jest bardziej curvy niż Ty.
                • schistosoma Re: Rozmiar 34B/BB 30.09.11, 10:24
                  la_parisienne.biubiu napisała:

> Nauczona doświadczeniem, zrobiłam symboliczną ilość. Sukienki letnie w tym rozm
                  > Może coś się zmieniło, może młoda modelka spowodowała, że szczupłe dziewczęta (
                  > ego BiuBiu ;)
                  >

O wypraszam sobie, młoda jestem, a dla mnie BiuBiu wcale nie jest babciowe :)
                  Na jesień czekałam długo (bo lato też mnie jakoś ominęło, do dziś nie mogę przeboleć, że nie mam Portlanda:(), więc moje rozczarowanie było jak stąd do Hanoi ;) że nic z mojego rozmiaru się nie ostało.
                • the_pipeline Re: Rozmiar 34B/BB 30.09.11, 20:21
                  Ja też chętnie bym się skusiła na coś 34, gdyby był wybór i mogłabym się zastanowić na spokojnie. W sensie teraz nie potrzebuję, ale może za pare tygodni... a tu nie ma.
                  Kupowałam w lato polkę czerwoną 34B/BB więc może to moja ;) wiadomo że dzianina rozciągliwa to łatwiej się zmieścić, ale koszule czarną też mam 34BB i w biuście jest akurat, ale reszta mogła by być nawet bliżej ciała. Aż nie wierze że tylko ja taka mała jestem;)
                  • schistosoma Re: Rozmiar 34B/BB 30.09.11, 20:37
                    Mi też biubiowe ubrania (te które mam/mierzyłam, ale nie było ich zbyt dużo) nie przylegają w talii. Byłam przekonana, że po prostu na takie fasony trafiałam. Zobaczę, jak się będzie Porto Burgund układał (własnie zamówiłam - hurraaa! :))
            • amett Re: Rozmiar 34B/BB 30.09.11, 18:50
              Dopisuję się do potrzebujących rozmiaru 34. Tylko sama nie wiem, na które B się decydować. Według nowych tabel (mam 94cm w biuście) powinnam w ciemno brać BB/BBB, ale Cabernety 34B/BB są dla mnie idealne, a Kocio-Kocio 34BB/BBB trochę za pojemne. Mogłabyś, Kingo, coś poradzić?
              • ptasia Re: Rozmiar 34B/BB 30.09.11, 19:03
                Amett, ja mam tylko 1 cm mniej, i zasadniczo wolę 34 b/bb, ale z nie-kopertowych (typu Tequila, Laguna, November Rain) mogę mieć też 34 bb/bbb i dobrze leży, tylko wtedy dekolt jest mniejszy (co ma też swoje zalety ;). Natomiast kopertowe (Fuego np.) - zdecydowanie b/bb.
                • amett Re: Rozmiar 34B/BB 30.09.11, 19:15
                  No ja właśnie stosuję tę samą zasadę – kopertowe noszę 34B/BB (tylko Lazur jest w tym rozmiarze sporo za mały), a nie-kopertowe 34BB/BBB. Problem w tym, że ostatni zakup miałam jeszcze przed zmianą tabelki i teraz jestem trochę zdezorientowana. Zwłaszcza, że Hue ostało się jeszcze w sklepie w rozmiarze 34BB/BBB i kusi... W każdym razie dzięki za pomoc :)
                  • ptasia Re: Rozmiar 34B/BB 30.09.11, 19:33
                    Lazura mam sukienkę - i tak, ona jest mniejsza, i w plecach, i rękawach, i biuście. Ale już np. zeszłoroczne Etno jest baaardzo obfite w biuście w 34 b/bb, tzn. dla mnie wręcz za bardzo. Babydollki też były dość pojemne. Flowery za to są dość małe, mam w ogóle 36 b/bb i odrobinę mi najeżdża odcięcie. Nowinki wzięłam 34 b/bb, tak czy inaczej :), bo takie też mam Porto z krótkim i Fuego.
                    • la_parisienne.biubiu Re: Rozmiar 34B/BB 30.09.11, 19:48
                      Kopertowe dekolty są z reguły pojemniejsze w okolicach biustu, więc sugerowałabym 34 B/BB.
                      Zwłaszcza, że Hue i Hanoi są z cienkiej, mocno ciągliwej dzianiny, Heyuan jest z grubej i mięsistej i ta bluzka w r. 34 BB/BBB ewentualnie mogłaby się układać, poprzednie nie.
                      Lazur, to inna bajka, bo był bez lycry.

Porto bordowe 34 jest w sklepie.
          • la_parisienne.biubiu Re: Rozmiar 34B/BB 30.09.11, 09:51
            Dzięki wiecznej niemożności ogarnięcia chaosu ;) Znalazło się na krojowni zielone, doszyjemy 34 i 46, bo widzę, że też wymiotło:) Wiedziałam, że ono tam musi być, ale moje dziewczyny twierdziły, że nie. A jednak się znalazło!
            • schistosoma Re: Rozmiar 34B/BB 30.09.11, 10:05
              To bardzo się cieszę :)
              Ja pewnie też od razu bym kupiła, gdyby nie fakt, że późno siadłam do Internetu - a wtedy już nic nie było..
              • nientepaura Re: Rozmiar 34B/BB 30.09.11, 10:17
                to zamieszanie z 34b/bb dotyczy Porto czy Hanoi? Jeśli Porto to ja też chcę;) (może da się uszyć 2 sztuki -> prosi) a na burgund jest jeszcze jakakolwiek szansa?
                • la_parisienne.biubiu Re: Rozmiar 34B/BB 30.09.11, 10:37
                  Porto i bordo i petrol szyją się w 34, były od razu skrojone, ale z racji opóźnień zostawiłam je na koniec. Ponadto porto będzie doszywane w całej rozmiarówce, ja je sprzedawałam zanim do sklepu poszło i widzę, że np 42 B/BB wyparowało.
                  • yaga7 Re: Rozmiar 34B/BB 30.09.11, 10:41
                    Ale wyparowało całkiem? Bo jak składałam zamówienie, to jeszcze było i do zamówienia mi weszło...
                    • ptasia Re: Rozmiar 34B/BB 30.09.11, 10:55
                      wczoraj było, dziś rano nic nie widziałam....
                    • la_parisienne.biubiu Re: Rozmiar 34B/BB 30.09.11, 11:08
                      To co zamówione, to jest, mówię o magazynie, że r. 42 B/BB się sprzedał do końca.
            • cielecinka Tzn 46 juz było? 30.09.11, 12:15
              Serio już było i zniknęło? Jak ja je przegapiłam. Hmm, może uda mi się wstrzelić w druga turę.
        • paskudek1 Re: Jesienne zapowiedzi BiuBiu 30.09.11, 08:22
          co do cen to one mi bardzo przeszkadzają, ale tylko ze względu na MOJE zasoby :) bo tak ogólnie to uważam, ze kiecki i bluzki wcale nie są za drogie zważywszy relacje ceny do jakości oraz kwestii rozmiaru. Za zwykła bluzeczkę na bazarku muszę zapłacić od 40 zeta wzwyż, za kieckę od 90 i nikt mi nie zagwarantuje ze mi się, niewielki zresztą, biust zmieści tam gdzie powinien. Jakbym miała kasę to kupiłabym chyba wszystko, podobnie zresztą jak jesienne effuniaki. Mać......
          Mamie podobała się Pasadena i interesuje ją tkanina, mam nadzieję, ze to będzie jakaś dzianina a nie takie materiały jak w Indygo City czy Red Town. Marzy mi się miękka kiecka na jesień :)
        • ptasia Re: Jesienne zapowiedzi BiuBiu 30.09.11, 09:44
          > Mnie też nie przeszkadzają ceny - krzyczałyśmy, że chcemy lepszą jakość, więc t
          > o jasne, że cena musiała trochę skoczyć :).

dokładnie tak, i ja się mniej więcej takiego poziomu cenowego spodziewałam. Ciekawa jestem tej hiper-dzianiny :)
          • butters77 Re: Jesienne zapowiedzi BiuBiu 30.09.11, 13:29
            Podpisuję się pod tą opinią :-)
    • hermenegilda_k rozmiar 48 30.09.11, 07:54
      czy pojawi się rozmiar 48? jeżeli tak, to w których modelach?
      • la_parisienne.biubiu Re: rozmiar 48 30.09.11, 08:12
        48 będzie w Etnie - szara dłuższa bluzeczka w cytrynowo-czarne kwiatki z marszczeniami pod biustem oraz we Fuego, też symboliczne ilości.
    • yaga7 A kiedy Fuego? 30.09.11, 08:15
      W sensie, czy będzie na dniach czy jakoś później? Mnie się nie spieszy, tak informacyjnie się pytam :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka