Dodaj do ulubionych

Koronkowy powiew rozkoszy

11.10.11, 13:45
Dzień dobry. Jestem na forum od paru miesięcy, ale dziś postanowiłam się ujawnić. Kłaniam się nisko - nacudja_nasza :-)

Zanim znalazłam Lobby i namiary na dobre sklepy, kupowałam staniki głównie na Allegro. I rzeczą, która doprowadzała mnie do szewskiej pasji (oprócz ograniczonej rozmiarówki) były... natchnione, pseudo poetyckie opisy bielizny. Nie wiem czy choć jednej osobie tekst w stylu: "Poczuj zmysłowość i uwodzicielską moc rajstop" albo "Daj się ponieść magii misternych haftek" pomogły w zakupie. Tytułowy "Koronkowy powiew rozkoszy" to autentyk, zanotowany po jednej z aukcji :-)

Bardzo mi się podoba, że tutaj rozmawia się o bieliźnie normalnie, z punktu widzenia konsumentek, bez erotycznych odjazdów ;-) oraz że staniki w polskich sklepach (przynajmniej tych, o których czytałam na forum) są opisane rzeczowo i sensownie.

Proponuję więc przewrotną zabawę ;-) Umieszczajmy w tym wątku opis wybranego modelu stanika (popularnego, najlepiej z łatwo spotykanych marek czy w miarę nowych kolekcji), a reszta zgaduje o jaki model chodzi. UWAGA: w opisach dajemy upust wszystkim harlequinowo-zmysłowym instynktom, opisujemy znany nam dobrze model w sposób romantyczny i łopatologicznie nastrojowy!

Ja zacznę, na próbę. Kto zgadnie, podaje swój opis... I tak dalej :-)
Ciekawe czy rozpoznamy ulubione model w takiej formie prezentacji ;-)
Obserwuj wątek
    • pierwszalitera Re: Koronkowy powiew rozkoszy 11.10.11, 13:51
      Acha, a ty potem wykorzystasz naszą kreatywność przy sprzedaży staników na Allegro. ;-)))
      • nacudja_nasza Re: Koronkowy powiew rozkoszy 11.10.11, 14:04
        Lepiej, pierwszalitero - wydam tomik "Liryka Stanika"! ;-)
    • nacudja_nasza Zanurz się... 11.10.11, 13:54
      "Zanurz się w inspirującej aurze wiosennej łąki... Poczuj, jak wraz z pierwszymi bławatkami rozkwita Twoja kobiecość! Dostrzeż zmysłowość w miękkiej piance, która otula Twoje piersi jak niebiański obłoczek... Poznaj wygodę ramiączek, których szerokość na całej długości, jest zmienna... jak kobieta! Jak Ty."

Do startu, gotowi... Jaki to model?:-)
      • besame.mucho Re: Zanurz się... 11.10.11, 14:04
        Obstawiam Freyę Summer, Freyę Nieve albo Effuniaka Eden.

P.S. Fajny pomysł na wątek, a w ogóle to zajrzałam głownie po to, żeby napisać, że bardzo mi się podoba Twój nick ;). I od razu mi się przypomniała notka na blogu Butters.
        • nacudja_nasza Re: Zanurz się... 11.10.11, 14:11
          Besame.mucho, jesteś blisko, ale to jeszcze nie to ;-) Zwracam uwagę, że w natchnionych słowach są zaszyfrowane konkretne informacje o modelu...

Za to z etymologią nicka trafiłaś bezbłędnie ;-) Dzięki za link, uśmiałam się!
          • besame.mucho Re: Zanurz się... 11.10.11, 14:30
            Ta zmienna szerokość ramiączek i bławatki kojarzą mi się jeszcze z Chabrem Effuniaka, ale on poza nazwą bezkwiatkowy jest. Chyba że za bardzo po tej "łące" zafiksowałam, że stanik musi być w kwiatki ;)
            • nacudja_nasza Chaber! Brawa! :-)) 11.10.11, 14:37
              Twoja kolej, besame.mucho ;-)
              • besame.mucho Re: Chaber! Brawa! :-)) 11.10.11, 15:54
                O kurde, to dajcie mi tylko chwilę, bo właśnie wróciłam do domu i niespecjalnie spodziewałam się wygranej ;)
        • butters77 Re: Zanurz się... 11.10.11, 14:24
          Besame, też mi się skojarzyło z poliraksą ;-)) Fajna gra!
      • effuniak Re: Zanurz się... 11.10.11, 18:48
        mój chaber:)
        • nacudja_nasza Re: Zanurz się... 11.10.11, 18:54
          Mama zawsze pozna dziecko! ;-)
    • besame.mucho Szampańska zabawa... 11.10.11, 16:13
      ... i upojna noc. Dzięki idealnie wyprofilowanym miseczkom tego biustonosza rozbłyśniesz niczym diament. Olśnij wszystkich oszałamiającym dekoltem, daj się porwać szalonej imprezie i spraw by bąbelki zaszumiały Ci w głowie niczym morskie fale. Pozwól sobie być naprawdę sexy!

[cholera, za rzadko kupuje na allegro, nie mam bazy w postaci odpowiednich pojęć :/ ]
      • pierwszalitera Re: Szampańska zabawa... 11.10.11, 16:21
        Ło matko, Mała Syrenka na bani. ;-)))
        • besame.mucho Re: Szampańska zabawa... 11.10.11, 16:32
          Idziesz w dobrą stronę ;)
          • diuszesa Re: Szampańska zabawa... 11.10.11, 16:43
            Effuniakowy Onyks?
            • beata-1978 Re: Szampańska zabawa... 11.10.11, 16:50
              Masquerade Aragon? (już uwielbiam ten wątek :D)
          • diuszesa Re: Szampańska zabawa... 11.10.11, 16:59
            Albo effuniakowa Perła.
            W końcu na co drugiej pocztówce noworocznej perły obok kieliszka z szampanem leżą... ;-)
      • besame.mucho Zgadujcie dalej 11.10.11, 17:03
        jeszcze nie ma dobrej odpowiedzi :)
      • kasienka.body Re: Szampańska zabawa... 11.10.11, 17:03
        Hmm, jeśli szampańska to może Masquerade Rhea albo Capella? :D
        • besame.mucho Szampańska podpowiedź 11.10.11, 17:08
          bo mi się tu dziewczyny fiksujecie na tym "szampańskim" ;). "Szampański" ma związek ze stanikiem-zagadką, ale nie kolorystyczny.
          • kis-moho Re: Szampańska podpowiedź 11.10.11, 17:11
            Może wzorek w bąbelki i fale? Ale ja się nie znam na stanikach na tyle, żeby od razu wpaść na model :o)
          • diuszesa Re: Szampańska podpowiedź 11.10.11, 17:13
            Stanik koktajlowy Gorsenii?
      • ciociazlarada Re: Szampańska zabawa... 11.10.11, 17:14
        Jest taki cycnik, co się nazywa Koktajlowy, czy coś takiego. Bardzo głęboki plunge do zadań specjalnych, trzy rozmiary na krzyż, polski producent którego nie pamiętam (może Gorsenia?)
      • besame.mucho Nadal same pudła 11.10.11, 17:18
        ale kombinacje w kierunku nazwy lepsze ;).

No dobra, jeszcze jedna podpowiedź - pomyślcie nad markami szampanów :). I nie - pisownia stanika i marki nie musi być identyczna ;)
        • diuszesa Re: Nadal same pudła 11.10.11, 17:23
          Gaia Cristal?
          • diuszesa Re: Nadal same pudła 11.10.11, 17:25
            Albo Gaia Blanka? Samanta ma też (miała) Blankę w ofercie.

Kurde, nic mi do głowy nie przychodzi. Za trudne! ;-)
            • beata-1978 Re: Nadal same pudła 11.10.11, 17:33
              kurczę zamiast pracować szukam marek szampana :/ znalazłam Charlie - cleo charlie? (ale do opisu mi nie pasuje :/)
      • besame.mucho Diuszesa prawie trafiła :)) 11.10.11, 17:29
        Pamiętajcie, że w podpowiedziach macie nie tylko szampana :). Są diamenty, morskie fale...
        • ciociazlarada Re: Diuszesa prawie trafiła :)) 11.10.11, 17:31
          Brilliant? Chyba Kris Line... Już chciałam strzelać Ruskoje Igristoje;)
        • maheda Brillant? n/t 11.10.11, 17:35

• butters77 Re: Szampańska zabawa... 11.10.11, 17:35
        Ja bym stawiała - poprzez bąbelki, morski kolor i oszałamiający dekolt - na Freyę Crystal. Tym bardziej, że to kryształ, więc dosłownie "niczym diament" ;-D
        • besame.mucho Brawo! 11.10.11, 17:41
          Butters zgadła! A pełna nazwa (wg. strony Freyi) to Freya Crystal Teal, stąd morskie fale ;P
          • butters77 :-) 11.10.11, 17:44
            Och, dziękuję i bardzo się cieszę! :-) Uwielbiam taki kolor, więc model zapamiętałam.

Nie odchodźcie od odbiorników, zaraz wrzucam następną zagadkę... ;-)
    • butters77 Kobiecość... 11.10.11, 17:55
      Kobiecość uskrzydla? Bez wątpienia! Skosztuj rosyjskiego temperamentu w otoczce z brytyjskiej subtelności. Odważ się obrastać w piórka!
      Feeria fioletów, muskająca Twoje kształty, zapewni Ci niezapomniane doznania...
      • ciociazlarada Re: Kobiecość... 11.10.11, 18:00
        Jak nic Cleo Sasha!
        • kis-moho Re: Kobiecość... 11.10.11, 18:02
          Ale żeś mnie ubiegła :o)
        • butters77 Re: Kobiecość... 11.10.11, 18:02
          Ciociuzlarada, ewidentnie musiałaś już skosztować tego muskającego Rosjanina ;-D
          Brawo!!! Serwuj zagadkę :-)
      • kis-moho Re: Kobiecość... 11.10.11, 18:01
        Sasha Cleo?
        • butters77 Re: Kobiecość... 11.10.11, 18:03
          Kis-moho, sekundy zadecydowały :-)
    • ciociazlarada Przygotuj się na szok! 11.10.11, 18:14
      Daj się porwać naszej najnowszej, kosmicznej technologii podwójnej, wzmocnionej siatki i patentowanych ramiączek! Testowane przez NASA, wypróbowane przez aktywne brytyjskie konsumentki!

Powiedz NIE niewygodnym drutom i podskakującym piersiom! Podczerwień, mikrofale w służbie Twojego Biustu! Śmiało bij rekordy i zdobywaj szczyty - biust nie stanie ci więcej na drodze! Nasz Nowy Model - teraz jeszcze bogatszy w komfort i podtrzymanie...

(dla ułatwienia powiem, że marka wystarczy)
      • besame.mucho Re: Przygotuj się na szok! 11.10.11, 18:25
        Shock absorber?

(Jeśli zgadłam to się zrzekam dawania zagadki, bo zamykam okienko i biegnę na basen, niech w razie czego ktoś inny napisze, ok?)
      • wariamiktoria Re: Przygotuj się na szok! 11.10.11, 18:25
        shock absorber?
        • ciociazlarada Re: Przygotuj się na szok! 11.10.11, 18:44
          Szok, szok. Proszę bardzo - oddaję pałeczkę:)
          • wariamiktoria Mleczna droga 11.10.11, 18:59
            Matka Polka musi być patriotką, urodzi, wykarmi a do tego pięknie się zaprezentuje w bieli i czerwieni. Biała, delikatna koronka jest misterną siateczką na tej kunsztownie trzymającej w ryzach czerwieni. Załóż ten piękny stanik a inne karmicielki oniemieją z zachwytu, nikt nie zapyta czy masz mleko bo uwaga skupi się na bieliźnie.
            Istnieje ryzyko, że dziecko zachwycone stanikiem będzie go chciało często oglądać co znacząco wpłynie na ilość karmień i wagę dziecka!
            • butters77 Re: Mleczna droga 11.10.11, 19:02
              > inne karmicielki oniemieją z zachwytu, nikt nie zapyta czy masz mleko bo uwaga skupi się na bieliźnie.

:-D
            • the_mariska Re: Mleczna droga 11.10.11, 19:15
              HotMilk - Awakened by her Desire? (BTW, uwielbiam te HotMilkowe nazwy! :))
              • wariamiktoria Re: Mleczna droga 11.10.11, 19:19
                Tak :) ach ta cudna reklama z wilkiem :D
                • butters77 Re: Mleczna droga 11.10.11, 19:20
                  Ja jestem skrzywiona, bo jak przeczytałam "Matka Polka", zaraz pomyślałam, że to jakiś stanik w groszki ;-P
            • inez69 Re: Mleczna droga 11.10.11, 20:57
              Chłop się na mnie podejrzliwe patrzy jak tak trzęsę całym biurkiem ze śmiechu:D
    • the_mariska Kolacja przy świecach - to będzie proste :) 11.10.11, 19:30
      Daj się otulić zmysłowej, wieczorowej atmosferze. Klasyczna elegancja jeszcze nigdy nie była tak seksowna! Krągłości wychylające się z twojego dekoltu przyciągnie każde męskie spojrzenie, a blask satyny roziskrzy pożądanie. Zarzuć na siebie sznur pereł i miej pewność, że na samej tylko kolacji na pewno się nie skończy...
      • butters77 Re: Kolacja przy świecach - to będzie proste :) 11.10.11, 20:24
        Stawiam na coś Masquaradowego. Ale co? :-)
        • normalna_ja Re: Kolacja przy świecach - to będzie proste :) 11.10.11, 20:39
          Tiffany?
          • the_mariska Normalna_ja trafiła :) 11.10.11, 21:49
            A że nie śniadanie - to przecież pisałam, że na kolacji się nie skończy ;)
          • nacudja_nasza normalna_ja, rzucaj zagadkę! 12.10.11, 11:59
            Już dawno śniadanie u Tiffany'ego zjedzone, a tu wciąż nie ma natchnionego opisu! ;-D
            • kasica_k Re: normalna_ja, rzucaj zagadkę! 12.10.11, 14:45
              No właśnie! Mnie się już w głowie kłębią różne powiewy i rozkosze, ale muszę coś zgadnąć najpierw! :)
              • normalna_ja Oddaję kolejkę, bo właśnie de volaille klepię :) 12.10.11, 16:46
                A ja wieczorem wpiszę swoją zagadkę
                • kis-moho To mogę ja? Taniec wśród paproci 12.10.11, 17:01
                  (Bo potem zniknę robić kurczaka a la Besame)

Rusz w taniec wśród gałęzi paproci i przyciągaj spojrzenia dekoltem mieniącym się feerią kolorów! Zmysłowy fiolet oczu, czerń nocy i czerwień namiętności, czy też błękit nieba, brzoskwiniowy rumieniec i niewinna biel? Wybór należy tylko do Ciebie!
                  • clarisse Re: To mogę ja? Taniec wśród paproci 12.10.11, 17:04
                    Panache Fern
                    • kis-moho Nie 12.10.11, 18:04
                      Pasuje idealnie ale nie to miałam na myśli :o)
                  • besame.mucho Re: To mogę ja? Taniec wśród paproci 12.10.11, 18:47
                    Tango Plunge!

(Jeśli zgadłam to oddaję kolejkę, bo wpadłam do domu dosłownie na trzy minuty, akurat się wieczór zrobił, więc Normalna_ja już może ma czas wrzucić swoją zagadkę :) )
                    • kis-moho Re: To mogę ja? Taniec wśród paproci 12.10.11, 18:49
                      TAK!
                      • besame.mucho normalna_ja, rzucaj zagadkę 12.10.11, 18:51
                        bo ja zadzieram kiecę i lecę :)
                        • normalna_ja Re: normalna_ja, rzucaj zagadkę -> jedziemy :) 12.10.11, 22:58
                          De volaille zjedzony, przyjaciółka z noworodkiem odwiedzona, to jedziemy z zagadką :).

Mając go na sobie poczujesz się jak prawdziwa gwiazda na czerwonym dywanie. Kiedy wypniesz dumnie pierś, poczujesz jak delikatne niczym aksamit ramiączka podtrzymują Twój piękny biust odziany w najseksowniejszy biustonosz tej marki. A może zechcesz go założyć na romantyczna randkę? Czemu nie... Niezwykle subtelne połączenie czarnej koronki z kolorowymi miseczkami sprawi, że krew w żyłach partnera zacznie krążyć szybciej, krój biustonosza sprawi, że Twoje piersi będą wyglądały bardzo ponętnie i seksownie, a wtedy mężczyzna oniemieje z zachwytu...
                          • kasica_k Czarna koronka 12.10.11, 23:05
                            Masquerade Antoinnette? ;)
                            • normalna_ja Kasico, brawo :). 12.10.11, 23:07
                              Jednak "za łatwa" jestem i moje zagadki też ;)
                              • kasica_k Re: Kasico, brawo :). 12.10.11, 23:09
                                Wcale nie było tak łatwo i wcale nie miałam przekonania, że trafiłam :) Głównym tropem były aksamitne ramiączka :)
                                • normalna_ja Re: Kasico, brawo :). 12.10.11, 23:25
                                  Najważniejsze, że pierwszy strzał był celny :).

No tak, Antoinette to chyba jedyny (?) model posiadający aksamitne ramiączka :).
                                  Bardzo ubolewam nad jego zniknięciem....
                                  • kasica_k Re: Kasico, brawo :). 12.10.11, 23:28
                                    Ja też!

A moja zagadka na końcu wątku. Łatwa :)
      • mszn Re: Kolacja przy świecach - to będzie proste :) 11.10.11, 20:48
        Albo Hestia (ale chyba wtedy wspomniałabyś jedwab?), albo Onyks/Lilia effuniakowe.
      • turzyca Re: Kolacja przy świecach - to będzie proste :) 11.10.11, 20:59

No te perly to jednoznacznie wskazuja na: Perle Mitexu , ale ta satyna nieco
        bruzdzi.
        Ale zastanowilam sie porzadniej i juz znam odpowiedz, satyna i swatlo swiec to przeciez candlelight! :)
        • butters77 Re: Kolacja przy świecach - to będzie proste :) 11.10.11, 21:01
          Turzyco, stawiam, że wygrałaś - oba typy idealnie pasują do tej zmysłowo-wieczorowej stylistyki ;-D
          • turzyca Re: Kolacja przy świecach - to będzie proste :) 11.10.11, 21:21
            Rozwalam jeszcze Perle Gorsenii i Madisona Maskaradki, ale Candlelight jest zdecydowanym faworytem, tym bardziej ze wystepuje tez w kolorze perlowym. Czego chciec wiecej?
            • kis-moho Re: Kolacja przy świecach - to będzie proste :) 11.10.11, 21:24
              > Rozwalam jeszcze Perle Gorsenii

Jest jeszcze Perełka Effuniaka, ale to chyba nadal nie to. Jakby było śniadanie, to bym stawiała na Tiffany albo Espresso, ale przy kolacji czuję się bezradna :o)
        • wariamiktoria Re: Kolacja przy świecach - to będzie proste :) 11.10.11, 21:05
          Ach ta klasyczna elegancja :D
      • kis-moho Re: Kolacja przy świecach - to będzie proste :) 11.10.11, 21:13
        A może Burgund do tej kolacji?
        I to ma być łatwe?! :o)
    • kasica_k Zakazane rozkosze 12.10.11, 23:26
      Tę burzę włosów każdy zna... krwistej satyny złudny blask... A może wolisz złoto? Tylko uważaj, by nie zatracić się w rozkoszach nocy, bo otrzeźwienie może przyjść za późno! A wtedy pozostanie już tylko szelest czarnych koronek...
      • sbarazzina Re: Zakazane rozkosze 13.10.11, 00:17
        Fauve Celine?

Kazik rządzi ;)
        • kasica_k Celyna! 13.10.11, 01:30
          To teraz Twoja kolej na zagadkę :)
      • butters77 Re: Zakazane rozkosze 13.10.11, 09:18
        > Tę burzę włosów każdy zna... krwistej satyny złudny blask...

Haha, świetne wprowadzenie! :-)
    • sbarazzina Re: Koronkowy powiew rozkoszy 13.10.11, 09:07
      Niech Twój biust zanurzy się w kryształowej wodzie górskiego potoku, w którym odbijają się kawałki nieba....

Nie wiem, kiedy będę mogła znowu wejść na LB, dlatego odpowiedź wysyłam do Kasicy.
      • niebieskookie Re: Koronkowy powiew rozkoszy 13.10.11, 10:51
        Freya Crystal Teal?
        • kasica_k Re: Koronkowy powiew rozkoszy 13.10.11, 12:47
          Bingo! Taką odpowiedź dostałam od sbarazziny mailem. To teraz Twoja kolej! :)
          • niebieskookie Re: Koronkowy powiew rozkoszy 13.10.11, 13:12
            :)

Znajdź najlepszą formę wygody w egipskiej dzianinie popijając z tą przyjaciółką delikaną kawę z mlekiem
            • clarisse Re: Koronkowy powiew rozkoszy 13.10.11, 14:15
              > Znajdź najlepszą formę wygody w egipskiej dzianinie popijając z tą przyjaciółką
              > delikaną kawę z mlekiem

Hmm... Cool in Cotton, Faubourg (dawne Kaylani), w kolorze honey?
              Tak wiem: gdzie Rzym, gdzie Krym, a gdzie Egipt ;) ... ale taka cisza nagle zapadla.
              • nacudja_nasza Re: Koronkowy powiew rozkoszy 13.10.11, 17:56
                clarisse napisała:
                > Hmm... Cool in Cotton

Też buszuję wśród jakichś bawełnianych, jeno nic mi nie pasuje... Może jeszcze z niebeskim okiem trzeba to połączyć? ;-)
            • nacudja_nasza Niebieskookie, gdzie jesteś? 13.10.11, 21:33
              Czyżbyś zaplątała się w egipskie dzianiny albo zasnęła odurzona zakrapianą kawą? ;-)
              • niebieskookie Re: Niebieskookie, gdzie jesteś? 14.10.11, 00:23
                Nieee, poszłam sprawdzić, że to jednak bardziej wiskoza. A Krym i Rzym - nie, prędzej Bułgaria :)

Myślałam, że najlepsza forma Was bardziej naprowadzi...

nacudja_nasza napisała:

> Czyżbyś zaplątała się w egipskie dzianiny albo zasnęła odurzona zakrapianą kawą
                > ? ;-)
                • kasica_k Re: Niebieskookie, gdzie jesteś? 14.10.11, 02:22
                  Ja już wiem, ale nie powiem, bo mi się nie chce wymyślać następnej zagadki :)
                  • clarisse Re: Niebieskookie, gdzie jesteś? 14.10.11, 09:01
                    Że Bestform to już też wczoraj wieczorem wykoncypowałam, ale który ;)
                    No teraz to już (chyba?) proste, Sofia, kolor mocca.
                    • niebieskookie Re: Niebieskookie, gdzie jesteś? 14.10.11, 09:41
                      No dokładnie :)

clarisse napisała:

> Że Bestform to już też wczoraj wieczorem wykoncypowałam, ale który ;)
                      > No teraz to już (chyba?) proste, Sofia, kolor mocca.
        • sbarazzina Re: Koronkowy powiew rozkoszy 13.10.11, 16:52
          Oczywiście, że Crystal :) Dziękuję Kasicy za pomoc!
          • nacudja_nasza Re: Koronkowy powiew rozkoszy 13.10.11, 17:50
            Chyba muszę kupić sobie tę Freyę Crystal (to jest zanurzyć się w kryształowej wodzie morskiego potoku), skoro już drugi raz w ciągu jednej zabawy zagadka jej dotyczyła ;-)
            • sbarazzina Re: Koronkowy powiew rozkoszy 13.10.11, 17:58
              Jeju faktycznie! Nie zauważyłam, tyle staników a ja musiałam wybrać akurat ją. Ale ze mnie sierota ;) Na usprawiedliwienie dodam, że mam do niej słabość ;)
              • nacudja_nasza Re: Koronkowy powiew rozkoszy 13.10.11, 18:17
                Ejno, co ty, śmiesznie wyszło :-)
    • clarisse No to teraz 14.10.11, 10:39
      ... uwaga, częstochowskie :D

ONA

Lekka i zwiewna pod chmury frunę,
      słodkie mnie niosą pragnienia.
      Kiedy dłoń białą z falban wysunę,
      swojego dotknę marzenia.

Zdejmę z koronek welon przejrzysty,
      niech wina popłyną zdroje!
      Kwiecie stubarwne, owoc soczysty
      - wszystko to będzie moje!

ON

Przybrana kwieciem, pod chmury frunie,
      z piersi wyrywa westchnienia.
      Gdy tylko rękę śmiało wysunę,
      swojego dotknę marzenia...

Odrzuć z koronek welon przejrzysty,
      niech wina popłyną zdroje!
      Pierś Twa przecudna, owoc soczysty
      - wszystko to będzie moje!
      • besame.mucho Re: No to teraz 14.10.11, 11:13
        Nie próbuję zgadywać, bo nie mam dziś czasu śledzić wątku i pisać zagadki, ale chciałam tylko powiedzieć, że przebiłaś wszystko tym wierszykiem :D
      • butters77 Re: No to teraz 14.10.11, 11:46
        O matko, cudny ten wierszyk! :-D
      • clarisse ej no... 14.10.11, 13:18
        ... myślałam, że to chodziło o zgadywanie? ;)
        Chyba formuła zabawy się wyczerpała.
        • kasica_k Re: ej no... 14.10.11, 14:50
          No co Ty. Po prostu jest trudne (a i ma inne walory :)

Wino i owoc bym jakiś wymyśliła, ale kwiecie stubarwne mi bruździ :)
          • clarisse Re: ej no... 14.10.11, 15:02
            No tak, po prostu ludzkie skojarzenia chadzają różnymi drogami. Można iść drogą detali (notabene każdy je może postrzegać inaczej, vide Egipt w poprzedniej zagadce) albo można pójść drogą wizji ogólnej (która też jest wizją własną tfu!rcy, ale cóż ;) )
          • butters77 Re: ej no... 14.10.11, 15:28
            Właśnie, ja też nie odgadłam, ale musiałam wyrazić zachwyt poezją :-)
      • clarisse No to teraz - podpowiedź 14.10.11, 21:35
        W treści wierszyka zawarte są szczegóły dotyczące koloru, wzoru, zdobienia biustonosza i marki.
        Zaś wierszyk jako całość to skojarzenie z nazwą modelu.
        • besame.mucho Re: No to teraz - podpowiedź 14.10.11, 23:26
          Trudne! Owoc kojarzy mi się z Avocado, ale falbany znam głównie z różnych Miss Mandalay.

W ogóle wydedukowałam tyle:
          - stanik dwuwarstwowy, zewnętrzna warstwa to koronka
          - warstwa pod spodem bordowa
          - ma falbankę
          - koronka jest wielokolorowa?
          - któraś część jest w kwiaty? a może nazwa ma coś wspólnego z kwiatami?
          - ma coś białego/niebieskiego (bo chmury) ?
          - a może nazwa ma coś z marzeniami?

Trudne, kurde, trudne. Chodzi mi po głowie Avocado Rococo, ale pasuje raptem do kilku punktów z listy :/. Myślę dalej.
          • besame.mucho Re: No to teraz - podpowiedź 14.10.11, 23:33
            Hmm, albo Effuniak Eden, niebieski, kwiaty są, a ON i ONA może być nawiązaniem do Ewa a nazwisko Michalak jak od Michała.
            • kasica_k Re: No to teraz - podpowiedź 14.10.11, 23:39
              Ja myślę o Tease Me (kuszenie) w wersji winno-czarnej i niebiesko-białej jednocześnie, tylko te kwiaty się nie zgadzają :)
            • turzyca Re: No to teraz - podpowiedź 14.10.11, 23:44
              No to jeszcze Ewczyny Burgund az sie prosi.
          • turzyca Re: No to teraz - podpowiedź 14.10.11, 23:41
            Mnie jeszcze na podstawie "to bedzie moje" wyszlo pour moi? i maja nawet czerwienie, ale nie nazywaja modeli.
            To samo z Just Peachy.

Co do dwuwartowosci to sie od niej odczepilam. Zdanie "Zdejmę z koronek welon przejrzysty" mozna tez rozumiec, ze podmiot liryczny zdejmie przejrzysty welon zrobiony z koronek.

Czyli stanik w kolorze wina z wykonczeniem z barwnej koronki w motywy kwiatowe. Ja to nawet gdzies widzialam, ale gdzie? Trzeba przejrzec stanikomanie. :)
            • besame.mucho Re: No to teraz - podpowiedź 14.10.11, 23:44
              > Czyli stanik w kolorze wina z wykonczeniem z barwnej koronki w motywy kwiatowe.
              > Ja to nawet gdzies widzialam, ale gdzie? Trzeba przejrzec stanikomanie. :)

Kombinujesz tak jak ja :))

Jak odpuściłam kolor wina, to został Eden Effuniaka, nie kojarzę żadnego w kolorze wina z takim wykończeniem, ale może istnieć, ja wielu nowszych staników nie kojarzę. Gdybyśmy grały na kolekcje sprzed 4-5 lat to bym wszystko miała w głowie ;)
              • turzyca Re: No to teraz - podpowiedź 14.10.11, 23:56
                Ja tam pozostaje przy kolorze wina i dorzuce wyzwolenie z grawitacji. Kwiatuszki ma, tyle ze jednobarwne, welon przejrzysty jest, a przegladania stanikomanii o tej porze i z takim lamerskim internetem sie nie podejmuje. Milej zabawy!
                • besame.mucho Re: No to teraz - podpowiedź 14.10.11, 23:58
                  O, zapomniałam że taki istnieje, to może być dobry trop, w końcu ma frunąć pod chmury :)
                • butters77 Turzyca, myślę, że zgadłaś :-) 15.10.11, 00:03
                  Bo i czerwień winna jest, i liście takie jakby winorośl ;-), i nazwa idealnie dopasowana do podniebnych eksapad... Nie ma kwiecia stubarwnego, ale może ono tylko tak dla ozdoby ;-)

Za to jest białe tło - jak dłoń biała ;-)
            • kasica_k Re: No to teraz - podpowiedź 14.10.11, 23:45
              turzyca napisała:
              > Mnie jeszcze na podstawie "to bedzie moje" wyszlo pour moi? i maja nawet czerwi
              > enie, ale nie nazywaja modeli.

Jak nie nazywają, jak nazywają? :)
              • turzyca Re: No to teraz - podpowiedź 14.10.11, 23:52
                No dobrze, nazywaja, ale mi te nazwy tu nie pasuja. Bo mi Esencja pasuje, choc nie wiem, czy widze kwiatki.
                Zdaje sie, ze powinnam juz isc spac, bo chyba myslenie zaczyna mi szwankowac, kto by pomyslal, ze tydzien wystarczy, zeby sie przestawic na zupelnie inny rytm doby? Padam na nos, bo u mnie jest juz 1 w nocy, a ostatnio wstaje przed 6.
          • clarisse Besame trafiła 15.10.11, 10:44
            To jest Avocado Rococo.
            Kolor winny z jaskrawą taśmą w kwiaty, czarny tiul i koronka .
            Cała reszta to obraz w stylu rokoko - dama w falbanach na huśtawce :)
            • besame.mucho Re: Besame trafiła 15.10.11, 10:57
              No to lecę wymyślać :)
        • turzyca Re: No to teraz - podpowiedź 14.10.11, 23:33
          Jestem mistrzynia trafiania obok.
          Ten woal zdejmowany z koronek powoduje u mnie natretne mysli o karmnikach, dodac pozadanie i czerwien i ladujemy przy Desire Hot Milka. No ale to plynace zdroje sa jednak wina i nawet w tak spaczonych umyslach nie moze powstac mysl, ze to ma cos wspolnego z mlekiem Matki.

Ale jak juz odpedze od siebie mysl o karmnikach to laduje caly czas przy czerwonej Eleanor Freyi. Albo przy Zecie (tylko kto pamieta ten stanik, za wyjatkiem Besame, oczywiscie?) Tylko nazwy stanik w zaden sposob nie moge powiazac z wierszykiem, za to cala reszta mi sie zgadza, tu ona pod chmury leci, tu bogini w rydwanie z uskrzydlonymi kotami, biale falbanki, biale kotki, i fogle wszystko sie zgadza.
          • kis-moho Re: No to teraz - podpowiedź 14.10.11, 23:59
            > Jestem mistrzynia trafiania obok.
            > Ten woal zdejmowany z koronek powoduje u mnie natretne mysli o karmnikach, doda
            > c pozadanie i czerwien i ladujemy przy Desire Hot Milka. No ale to plynace zdro
            > je sa jednak wina i nawet w tak spaczonych umyslach nie moze powstac mysl, ze t
            > o ma cos wspolnego z mlekiem Matki.

Jeżeli Cię to pocieszy, też od razu pomyślałam o karmniku... I tak sie na tym zafiksowałam, że nic lepszego chyba nie wymyślę.
        • butters77 Re: No to teraz - podpowiedź 14.10.11, 23:52
          Bajkowy klimat, kwiecie, koronek welon przejrzysty itp. nasunęły mi Fairytale marki Faubourg... Czyli to precjozo:
          www.bravissimo.com/products/lingerie/sensational-sets/fairytale-bra/ivory/fb20iv/?show=all&sort=4
          Ale wina, wina brak! :-)
          • psuj-ka Re: No to teraz - podpowiedź 15.10.11, 12:27
            Ale cudny! Szczęka mi opadła.
    • besame.mucho Zmysłowa krwista czerwień, ... 15.10.11, 11:05
      ... kusząca oberżyna, czarująca fuksja, nonszalancki kanarek, elektryzujący oranż czy seksowny kobalt? Wybór należy tylko do Ciebie! Dodaj blasku delikatnej siateczce i poczuj się jak prawdziwa miss w stolicy mody!
      • besame.mucho Re: Zmysłowa krwista czerwień, ... 15.10.11, 11:07
        cholera, zapomniałam o ujmującym szmaragdzie!
      • turzyca Re: Zmysłowa krwista czerwień, ... 15.10.11, 11:07
        Pejcz Miss Madalay?
        • besame.mucho Re: Zmysłowa krwista czerwień, ... 15.10.11, 11:13
          Trzy minuty myślałam "jaki znowu pejcz" ;). Blisko, ale nie w dziesiątkę.
          • turzyca Re: Zmysłowa krwista czerwień, ... 15.10.11, 11:15
            To pewnie Paris. Albo kolejny model, ktorego ja nie odrozniam, bo jakos do tej pory nie zdecydowalam sie tej marki wyprobowac. Jest gdzies w Warszawie?
            • besame.mucho Turzyca zgadła 15.10.11, 11:21
              Paris, bingo. Dlatego masz być miss w stolicy mody :).

Kiedyś mierzyłam którąś Mandalajkę w Peachfieldzie, na pewno w Mam Bra coś było, ale chyba tylko kąpielowe, wydaje mi się, że w Dopasowanej się przewijały. Ale chyba nigdzie sobie nie przypominam naprawdę dużego wyboru Mandalajek.
              • turzyca Re: Turzyca zgadła 15.10.11, 11:24
                > Paris, bingo. Dlatego masz być miss w stolicy mody :).

Aha. Szprytne. ;)
            • inez69 Re: Zmysłowa krwista czerwień, ... 15.10.11, 11:21
              Turzyco zawsze możesz nadrobic zaleglosci zagladajac tutaj:
              kataloglb.blox.pl/html/1310721,262146,21.html?538037
              • turzyca Re: Zmysłowa krwista czerwień, ... 15.10.11, 11:32
                Moge i tu: www.missmandalay.com/collections.aspx
                ale chyba wolalabym go najpierw pomacac. :)
    • turzyca To kolejna zagadka 15.10.11, 11:31
      Zdecyduj sie na najmodniejszy w tym sezonie kolor camelowy! Tu w polaczeniu z ponadczasowym, ultranowoczesnym geometrycznym wzorem siateczki, ktora miekko, a zdecydowanie otuli Twoje piersi formujac je w piekne, dumne kule. Dzieki zdobieniom idealnie dopasowanym stylem oferowany staniczek to absolutny ideal. Ten znany model wiodacej na swiatowych rynkach firmy zachwycil juz miliony kobiet. Daj sie i Ty uniesc temu zachwytowi!
      • ciociazlarada Re: To kolejna zagadka 15.10.11, 13:57
        Nie wiem co to jest, ale dla mnie epic win! Camelowy, ultranowoczesny i staniczek w jednym poście. Leżę jak zwierzę:-D
        • kasica_k Re: To kolejna zagadka 15.10.11, 14:21
          LOL. Ale "modowego" nie ma. Ani "printów". :)

Myślę, myślę... geometryczne na siateczce? Nic mi jakoś nie przychodzi do głowy...
          • besame.mucho Re: To kolejna zagadka 15.10.11, 14:36
            Jest taki beżowy siateczkowy stanik w trójkąty chyba (albo w kwadraty). Te trójkąty czy kwadraty to jakby tylko krawędzie, w środku nie są wypełnione kolorem. A te krawędzie chyba jakieś takie białawe czy błękitne. Siedzi mi taki w głowie, ale nie mogę sobie przypomnieć co to :)
            • besame.mucho Re: To kolejna zagadka 15.10.11, 14:40
              Chociaż kurde, może on był biały ;)
            • kasica_k Re: To kolejna zagadka 15.10.11, 14:42
              Hm. A może po prostu Rio beżowe? :)
              • turzyca Kasica wygrala 15.10.11, 18:16
                Ano, tak po prostu bezowe Rio. :)
                Wiedzialam, ze to jest za proste, ale strasznie mnie korcilo entuzjastyczne opisanie tego strasznego nudziarza.

Ale pomysl z Doreen w sumie tez niezly, ide o zaklad, ze jakis sprzedawca oferuje to jako "supersexi oferte dla Twojego biustu!"
                • nacudja_nasza Re: Kasica wygrala 17.10.11, 17:41
                  Podbijam wątek i kasicy_k przypominam :-)
                  • kasica_k Re: Kasica wygrala 17.10.11, 18:32
                    Już nadrabiam na końcu!
      • besame.mucho Re: To kolejna zagadka 15.10.11, 14:43
        A z Turzycy ciętym poczuciem humoru, geometrycznym kształtem i beżem to mi się kojarzy Doreen, ale te dumne kule nie pasują ;)
        • kasica_k Re: To kolejna zagadka 15.10.11, 14:49
          No tak, nawet wiodąca marka by się zgadzała. Ale ze względu na kule jestem za Freya Rio beż :)
    • kasica_k Zanurz się 17.10.11, 18:30
      Zanurz się w musującej feerii barw tego oszałamiającego printu w biżuteryjnych tonacjach turkusu, szmaragdu i korala, idealnie wpisujących się w jesienne trendy! Niech geometryczna regularność wzoru współgra z krągłością twych piersi, a pawiookie asocjacje dodatkowo pogłębią wrażenie modowego wyrafinowania. Oby tylko stylistyczny sukces nie uderzył ci zbyt mocno do głowy!
      • besame.mucho Re: Zanurz się 17.10.11, 18:48
        O rany. Nie zgaduję nawet, bo bogaty paletaż barw i epitetów w Twym opisie sprawił, że nic nie zrozumiałam i muszę odpocząć i przeczytać jeszcze raz za dziesięć minut. Mistrzostwo, osiągnęłaś dokładnie to, co opisy aukcjowo-sklepowe - wymiękłam po pierwszych dwóch linijkach i przyswajałam tylko literki bez żadnego zrozumienia treści.
      • kis-moho Re: Zanurz się 17.10.11, 19:41
        Chapeau bas, Kasico! Chyba wiem, ale nie czuję się na siłach wymyślać nową zagadkę, więc tylko pokibicuję :o)
      • nacudja_nasza Re: Zanurz się 17.10.11, 19:58
        Dla tego tekstu warto było założyć taki wątek!!! Printy i asocjacje skradły me serce :-D
      • butters77 Re: Zanurz się 18.10.11, 08:35
        Rzadko to piszę, ale:

PADŁAM!

Kapitalnie, kasico! :-)))
        • kasica_k Re: Zanurz się 18.10.11, 14:37
          Do usług. ;)

A może tak ktoś by zgadł? Wcale nie jest trudne :)
          • kis-moho Re: Zanurz się 18.10.11, 15:25
            Cleo Rihanna? Byłam pewna że to to, ale jakoś mnie teraz naszły wątpliwości :o)
      • besame.mucho Bravissimo Bubbles Bra? n/t 18.10.11, 15:20
        • kasica_k Besame wygrała! 18.10.11, 15:47
          Niewątpliwie jest na bieżąco z najświeższymi tendencjami modowymi i z pewnością przegląda najnowsze lookbooki. A Bubbles to w tym sezonie prawidziwy must-have każdej lingeristki. To po prostu it-bra tego sezonu!
          • besame.mucho Re: Besame wygrała! 18.10.11, 15:54
            Zostałam lingeristką :O

Idę wymyślać
    • besame.mucho Bądź HOT! 18.10.11, 16:04
      Twoje piersi jeszcze nigdy nie wyglądały tak kusząco. Dzięki wspaniałej konstrukcji przytulą się do siebie i przyciągną niejedno męskie spojrzenie! Połączenie chłodnego błękitu i śliwki może być naprawdę gorące i rozpalić zmysły, a rozkoszna falbanka przy skąpych majteczkach lub seksownych szorcikach na pewno podgrzeje atmosferę! Gwiaździste kokardki pozwolą ci odkryć w sobie prawdziwą kokietkę, a każdy mężczyzna zapragnie sprawdzić co kryje się pod aksamitką!
      • kasica_k Re: Bądź HOT! 18.10.11, 16:11
        Mistrzowskie podgrzanko atmosferki :)
        • kasica_k Re: Bądź HOT! 20.10.11, 05:15
          Coś mi się nasuwa, tylko aksamitka się nie zgadza ;) Ale i tak nie powiem, bo co to jest, żeby ciągle te same osoby zgadywały. Może ktoś jeszcze pobawi się z nami, co? :)
          • besame.mucho Re: Bądź HOT! 20.10.11, 10:52
            To chyba Ci się dobrze nasuwa, bo dopiero teraz zwróciłam uwagę na tę "aksamitkę", wpisałam ją z rozpędu ;). To zwykła wstążka, nie żadna aksamitka. Mój błąd :)
            • wariamiktoria Re: Bądź HOT! 20.10.11, 12:43
              To chyba She was seemingly unaware Hot Milk.
      • milstar Re: Bądź HOT! 20.10.11, 13:07
        CK Thrill me? Te falbanki na majtkach są charakterystyczne.
        • besame.mucho Milstar zgadła! 20.10.11, 14:33
          CK Thrill Me, konkretnie w wersji azure/plum
          • milstar Re: Milstar zgadła! 20.10.11, 15:59
            A plum-azure nie pasuje? ;)
    • milstar Spacer o północy 20.10.11, 16:01
      Wybierz się z ukochanym na spacer w pogodną letnią noc. Spójrz na klejnoty lśniące na niebie i obserwuj, jak otulają Cię na kształt rubinowych i szafirowych kwiatowych konstelacji – abyś Ty też mogła poczuć się jak Kopciuszek zmieniający się w Królową Nocy
      • milstar za trudne czy zabawa się znudziła? [n/t]? 22.10.11, 14:30
        • wariamiktoria Re: za trudne czy zabawa się znudziła? [n/t]? 22.10.11, 20:06
          Trudne, nie przychodzi mi nic konkretnego do głowy.
          • milstar Re: za trudne czy zabawa się znudziła? [n/t]? 22.10.11, 21:06
            Nazwa modelu jest podana już w tytule, ino język powinien być obcy ;)
      • besame.mucho Re: Spacer o północy 22.10.11, 21:29
        Ja się domyślam, ale nie mogą ciągle te same osoby zgadywać, bo to bez sensu :)

Może zabawa się już wypaliła?
      • daria_as Re: Spacer o północy 26.10.11, 14:41
        Znalazłam Triumph Midnight, ale czarny i fioletowy ze zwierzęcym printem w tych samych kolorach.
        www.triumph.com/uk/en/5745.html
        Nie zgadzają się rubiny...
        • milstar Re: Spacer o północy 26.10.11, 15:36
          Midnight owszem, ale nie chodzi o Triumpha :)
      • indigo-rose Re: Spacer o północy 26.10.11, 17:25
        Freya Erin Midnight?
        • milstar Nie [n/t]. Nie ta firma :) 26.10.11, 18:10
          • marcille Masquerade Minuet Midnight? [n/t] 26.10.11, 19:32

• indigo-rose Re: Nie [n/t]. Nie ta firma :) 26.10.11, 19:53
            No popatrz, a kwiatowe konstelacje w dodatku w czerwieni się zgadzały ;)
            • milstar Proponuję za zwycięzcę uznać darię_as 26.10.11, 21:22
              ... zanim przejdziemy wszystkie staniki z tą nazwą (jeszcze trochę ich zostało)
              A chodziło mi o Panache Arizę midnight
              • daria_as Jutro coś wymyślę :) n/t 26.10.11, 23:22

• wariamiktoria Re: Jutro coś wymyślę :) n/t 31.10.11, 15:29
                  Czekam na zagadkę.
    • daria_as Horoskop na zimę ;) 31.10.11, 17:34
      Kiedy Matka Ziemia ułoży się do zimowego snu, udasz się na spotkanie z mrocznym Panem. Przyoblecze Cię on w czerń głęboką jak otchłanie jego podziemnego królestwa. Jeśli nie chcesz pozostać na zawsze w jego mocy, rozsyp lśniące ziarenka granatu, które zwiastują nadzieję na odrodzenie. Ukryj pod nimi koła życia i przemian, a doczekasz do wiosny.
      • milstar Wymiatasz dziewczyno :) 31.10.11, 18:47
        Opis rewelacyjny
      • daria_as Podpowiedź! 01.11.11, 22:50
        Mitologia grecka :)
        • wariamiktoria Re: Podpowiedź! 02.11.11, 09:15
          Pandora masquerade czarna? Bo mamy tę czerń a do tego kwiaty na odrodzenie?
        • daria_as Podpowiedź 2 02.11.11, 09:46
          Nie :P Skupcie się na razie na Matce Ziemi, potem będzie nieco łatwiej ;)
      • 3_asiunia Re: Horoskop na zimę ;) 02.11.11, 09:15
        Czarna Pandora?:)
      • besame.mucho Re: Horoskop na zimę ;) 02.11.11, 10:00
        Gaia Cora? Bo Matka Ziemia i mroczny pan,, który porywa do ciemnego królestwa, a Persefona to też Kora :).
        • daria_as Besame.mucho zgadła - Gaia Cora n/t 02.11.11, 11:00

• wariamiktoria Re: Besame.mucho zgadła - Gaia Cora n/t 06.11.11, 15:47
            Besame masz zagadkę?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka