Dodaj do ulubionych

Beaujais - nowa brytyjska marka

12.10.11, 12:44
Ich strona internetowa: www.beaujais.com/
Rozmiary 28-34, miseczki D-GG.
Znalazłam recenzję na blogu: undercoverlingerista.blogspot.com/2011/10/lingerie-luxuries-with-newcomer.html
Ceny... hm... ekskluzywne raczej. Modeli na razie tylko kilka. Mają pasy do pończoch w kilku modelach - raczej ładnie wyglądające, niż trzymające, ale mogę się mylić.
Czy któraś z Was ma może doświadczenia już z tą marką?
Obserwuj wątek
    • agafka88 Re: Beaujais - nowa brytyjska marka 12.10.11, 12:51
      Ale pięęęęękny... Tylko ta cena :(

www.beaujais.com/collections/sweet-nothings-teal/products/sweet-nothings-balconnette-bra-in-teal
      • marikooo Popsuli trochę 12.10.11, 12:54
        Popsuli trochę tym wzmocnieniem na miskach - Ewa Michalak umie zrobić miękkiego halfa bez tego ;)
        Ale i tak ładny.
    • ola_pozytywna Re: Beaujais - nowa brytyjska marka 12.10.11, 16:32
      Jak dla mnie ten design jest straszny. A zestaw ślubny straszny do sześcianu.
      • darchangel Re: Beaujais - nowa brytyjska marka 12.10.11, 18:37
        ola_pozytywna napisała:

> Jak dla mnie ten design jest straszny. A zestaw ślubny straszny do sześcianu.

Może dlatego właśnie nazwę marki czyta się "boże"? Taki okrzyk zdumienia i zdegustowania połączonego z wołaniem o pomoc ;)

Jak dla mnie nie jest to szczyt finezji, ale "straszny" się imo do wszystkich nie stosuje; przezroczyste są straszne, nieprzezroczyste są przeciętne/przyzwoite, ale już nie straszą.
    • maith Re: Beaujais - nowa brytyjska marka 12.10.11, 20:07
      Hmm obawiam się, że one ładnie wyglądają tylko z przodu, jak nie widać tych koszmarnych bocznych wzmocnień. Zestaw ślubny straszy...

Generalnie pomysły mają ciekawe, koronki fajne, tylko z konstrukcją problem, stąd te "upiększenia".
      • mszn Re: Beaujais - nowa brytyjska marka 12.10.11, 20:49
        Nie rozumiem, o co Wam chodzi z tym straszeniem. Naprawdę tylko o te boczne wzmocnienia? O gossardowym Espricie jakoś nikt nie mówił, że straszy, ani o stanikach Ewy Bień - przynajmniej ja nie widziałam.

> Generalnie pomysły mają ciekawe, koronki fajne, tylko z konstrukcją problem, st
        > ąd te "upiększenia".

Bez przesady, balkonetki Fantasie z bocznymi panelami też mają problem z konstrukcją?

Jakoś nie widzę powodu, żeby skreślać markę dlatego, że stosuje dość popularne rozwiązanie konstrukcyjne.
        • sbarazzina Re: Beaujais - nowa brytyjska marka 12.10.11, 21:09
          Zgadzam się z Mszn. Moim zdaniem takie wzmocnienie w kontrastowym do koronki kolorze może nawet ładnie wyglądać.

Zresztą sama mam podobny stanik Ann Summers (czarno-czerwony) i uważam, że jest naprawdę bardzo ładny. Jest to chyba mój najseksowniejszy stanik :) Jak ktoś nie wierzy, jest w małej galerii.
        • kasica_k Re: Beaujais - nowa brytyjska marka 13.10.11, 02:02
          Straszy czy nie - to już rzecz gustu. Natomiast jeśli chodzi o konstrukcję - znane z marki Fantasie czy Elomi side-supporty to całkiem co innego niż rozwiązanie zastosowane w Beaujais. W Fantasie czy Elomi boczna część jest jednym z kilku elementów miseczki (szytej, podobnie jak w zwykłych balkonetkach czy full-cupach, z 3 części plus side-support), tutaj wstawka jest wbudowana od wewnątrz niezależnie (a reszta ma krój half-cupa z pionowym szwem z dwóch części). Zamierzenie konstruktora jest takie, że ta część ma zbierać pierś z boków ku przodowi - i to działa albo nie, zapewne w zależności od umiejętności konstruktora. Gossardowy Esprit jest udany, ale miałam też na biuście kilka ewidentnych porażek tego systemu. Czasem zbieranie wcale nie działa (np. w tym okazie: stanikomania.blox.pl/2010/10/Vivid-Light.html ), a brzeg tej wstawki potrafi na przykład wbijać się w biust. Jak jest tutaj - należałoby się przekonać nabiustnie, jeśli ktoś odważy się zaryzykować dość wysoką cenę.
      • kasica_k Re: Beaujais - nowa brytyjska marka 12.10.11, 20:57
        Mnie te wzmocnienia nie przeszkadzają, z jednym wyjątkiem - ten ślubny, nie wiem, jak oni to zrobili, że to tak okropnie wygląda :) Mam jednak czarne podejrzenia jeśli chodzi o konstrukcję - za wiele razy miałam do czynienia ze źle skonstruowanymi, nie zbierającymi biustu miseczkami, które usiłowano przerobić na zbierające właśnie poprzez wszyscie tego bocznego wzmocnienia. Z najczęściej marnym efektem.

Jeśli zaś chodzi o jedwab plus eyelash lace, to jestem zdecydowanie za :)

Bardzo mi się natomiast nie podoba dyskryminacja obwodów powyżej 34 plus fakt, że w 34 nie ma GG, jak w innych obwodach.
        • indigo-rose Re: Beaujais - nowa brytyjska marka 12.10.11, 22:45
          Brak 36 smuci. Ale za to jest 28 - coś za coś, a zawsze ich można pomęczyć, żeby zrobili. Ja się nie podejmuję, bo takie staniki to mocno nie na moją kieszeń O.o
        • maith Re: Beaujais - nowa brytyjska marka 13.10.11, 00:32
          Też podejrzewam, że to może być kwestia problemów z konstrukcją.
          Ciekawe, czy ktoś zaryzykuje i to kupi.
          Mnie podoba się design, ale te boczki moim zdaniem psują efekt.
          A jak jeszcze uświadomiłam sobie, że oni za toto chcą tyle co za jakieś... 4 Effuniaki ;)
          Na marginesie ciekawe, czy ktoś się na nie zdecyduje i pokaże je w galerii.
    • ptasia Re: Beaujais - nowa brytyjska marka 13.10.11, 10:38
      Ten ślubny, zwłaszcza na stylizacji zdjęcia, wygląda jak jakiś copy + paste z lat 80-tych. Aż mam ochotę zacząć śpiewać Jennifer Rush albo Bonnie Tyler.
      Ceny przerażające.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka