Dodaj do ulubionych

Wasza opinia

23.01.12, 14:59
Witam,

Poszukuję pomysłu na biznes - jestem zafascynowana brafittingiem a zwł. jego skutkami dla kobiet. Kiedy mowię o tym koleżankom, znajomym w różnym wieku - są zafascynowane i wydaje się, że jeszcze dużo jest do zrobienia w tym temacie na rynku.
Ale - czy jest sens biznesowy otwierać w Warszawie kolejny sklep z bielizną i brafittingiem? Czy ten rynek nie jest już wystarczająco nasycony? Zanim zacznę podejście do własnego biznesu, chcialabym poznać Waszą opinię - klientek, fanek brafittingu i bielizny, ekspertek w temacie.
Obserwuj wątek
    • agafka88 Re: Wasza opinia 23.01.12, 16:14
      Ja uważam, że w Warszawie brakuje sklepu z szerokim wyborem staników polskich, tańszych. Wydaje mi się, że odpowiednio prowadzony sklep się utrzyma - w końcu zwykłych bieliźniaków Warszawie są pewnie setki, a uświadomionych tylko kilkanaście.

Wiadomo, że ryzyko zawsze jest.

Zawsze też możesz zapoznać się z naszym wątkiem o marketingu dobrych sklepów, widzianym oczami klientki.
      • polafranklyn Re: Wasza opinia 23.01.12, 16:23
        Bardzo dziekuje! Za poswiecony czas, za opinie i link!
      • roza_am Re: Wasza opinia 23.01.12, 16:47
        > Ja uważam, że w Warszawie brakuje sklepu z szerokim wyborem staników polskich,
        > tańszych.

Tu się podpiszę.
        Ale to jest generalnie tak, że z pktu widzenia klientek zapotrzebowanie na nowe sklepy zawsze będzie, wiec potencjalne klientki zawsze powiedzą otwieraj. A czy z pktu widzenia biznesu faktycznie jest sens sklep otwierać, to już musisz sama skalkulować.
        • kasica_k Re: Wasza opinia 23.01.12, 16:54
          Otóż to. Poza tym - weź pod uwagę, że w Warszawie kilka sklepów "z bra-fittingiem" już się zamknęło. Więc nie jest tak, że każdy projekt w tej dziedzinie się powiedzie. Ważna jest, jak się wydaje, dobra lokalizacja.
        • aankaa Re: Wasza opinia 24.01.12, 20:53
          roza_am napisała:

> > Ja uważam, że w Warszawie brakuje sklepu z szerokim wyborem staników polskich,
          > > tańszych.
          >
          > Tu się podpiszę.

i ja chętnie kupiłabym biustonosz w cenie niższej niż dotychczas :)
          póki co trafiły mi się dwie dalie strapless'y + comexim, ale na kilkanaście sztuk w szufladzie to kropla w morzu potrzeb/zachcianek
          • moniach_1 Re: Wasza opinia 24.01.12, 23:13
            > i ja chętnie kupiłabym biustonosz w cenie niższej niż dotychczas :)
            > póki co trafiły mi się dwie dalie strapless'y + comexim, ale na kilkanaście szt
            > uk w szufladzie to kropla w morzu potrzeb/zachcianek
            Akurat Dalia i Comexim to są marki kosztujące raptem 20 zł mniej niż Cleo. Może warto by też spojrzeć na takie marki, jak Kostar, Gaia, Kinga czy Ava, które kosztują mniej niż 100 zł a sprawdzają sięprzynajmniej na mniejszych biustach. Chociaż Comexim, Dalia, Effuniak, Onlyher i Samanta też by były fajne, ale cenowo już im bardzo bliziutko do brytyjczyków, za to mają szerszą rozmiarówkę.
    • felisdomestica Re: Wasza opinia 23.01.12, 16:56
      Ja na przykład mogę powedzieć, że stanikową pustynią w Warszawie jest Ochota.
      • polafranklyn Re: Wasza opinia 24.01.12, 19:05
        Dzięki wielkie za odpowiedzi i opinie. Zgadzam się, jako klientka też zawsze będę doceniać konkurencję wśrod sprzedawców - dla klienta to tylko korzyść ;) Oczywiście, nie mam zamiaru podejmować decyzji biznesowych bazując tylko na Waszych odpowiedziach (z całym szacunkiem). Jestem po prostu ciekawa Waszych komentarzy jako stanikomaniaczek, znających warszawskie sklepy stanikowe. Zdaję sobie sprawę, że Wasze odpowiedzi czytam nie tylko ja z pomysłem na taki sklep ;)
        Jeśli coś jeszcze ktoś ma do dodania - czekam i zaglądam tu często ;)
        A tymczasem studiuję inne wątki w tej kopalni wiedzy...

• slotna Re: Wasza opinia 24.01.12, 21:24
      Chetnie bym powitala sklep z pelnym asortymentem Effuniakow, Comeximu i Biu Biu - zebym nie musiala jezdzic po calej Warszawie jak glupia, zwlaszcza, ze bywam tam tylko na urlopy. Innych polskich firm nie probowalam, a zagraniczne moge sobie kupowac w stacjonarnym tu gdzie mieszkam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka