satia2004
03.02.12, 15:17
Wątek producencki niestety się zarchiwizował:
forum.gazeta.pl/forum/w,32203,86502228,,DAMA_KIER.html?v=2
W dniu dzisiejszym, podczas próby zakupu stanika przez Allegro w sklepie firmowym Damy Kier okazało się, że jestem na ich 'czarnej liście'. Napisałam maila z prośbą o wyjaśnienie o co chodzi. I otóż dowiedziałam się, że:
"Sprzedający ma możliwość zablokowania kupujących. Spowodowane jest to ciągłymi zwrotami oraz pretensjami w naszym kierunku o wymiary biustonoszy które innym kupującym idealnie pasują. Ponieważ ciężko było nam sprostać Pani oczekiwaniom uznaliśmy, że zablokujemy możliwość kupna na Pani nick."
I tu wyjaśnienie - zwróciłam jedno zamówienie (kupiłam ten sam rozmiar co przednio a przyszły staniki znacznie większe i szersze w obwodzie) oraz wymieniłam kilka maili z prośbami o podanie konkretnych, rzeczywistych wymiarów sprzedawanych staników. Ostatni z nich został z resztą olany. Pracownicy obsługi klienta nie raczą nawet się podpisać.
Jak widać firma Dama Kier ustawowe prawo do zwrotu towaru kupionego przez internet oraz próbę uniknięcia pomyłek uznaje za za wysokie 'wymagania' klientki. Przedstawiciel Damy Kier pisywał kiedyś na forum ale jak widać nic z niego nie wyniósł :/ Dlatego ogłaszam BOJKOT!