clarisse Oslo 42 BB/BBB 12.03.12, 14:26 Odebrałam rano z paczkomatu, mierzyłam w pracy na szybko, więc relacja też na szybko. Rozmiar - mój standardowy. Chociaż przez chwilę miałam wrażenie, że miejsce na biust mogłgoby być głębsze. I owszem - dla mojego biustu i podbiuścia mogłoby, coś około 40 BBB/BBBB ;) Ale dla mojego brzucha już nie - tu 42 jest akurat bardzo na miejscu :) Więc ostatecznie rozmiar jednak dobry ^^ Długość - powaliła mnie, pierwszy raz w życiu mam sukienkę, która kończy się powyżej kolan :) Nie należę do frakcji mini, ale wygląda to całkiem dobrze. Mam wąskie ramiona - no powiedzmy, że stosunkowo wąskie - ale nie ma zupełnie wrażenia, że "bolerko" mnie zniekształca. W każdym razie efekt jest ZUPEŁNIE INNY niż w Delgado (Delgado też mam i nawet lubię, ale zgadzam się, że powiększa wizualnie biust, a przy moim gabarycie biustu paski na Delgado układają się dziwnie i nie zawsze korzystnie.) Więc osobom obawiającym się "efektu Delgado" można spokojnie polecić Oslo moim zdaniem. Kolorystyka - dla mnie bardzo korzystna, bo spokojnie stonowana, więc nie będę się dziwnie czuła zakładając tę sukienkę do pracy. (Na szczęście dress code mnie nie obowiązuje). Dekolt - mniejszy niż w większości moich BiuBiów, i w związku z tym - jak wyżej. Ogólnie bardzo jestem zadowolona. Zdjęcia... kiedyś zrobię, obiecuję ;) Odpowiedz Link
anika772 Zanzibar 40B/BB 13.03.12, 21:03 Świetna sukienka, z przemiłej w dotyku dzianiny. Rozmiar 40B/BB na wymiary 102-80-102, i tak: w biuście bdb, jest nawet luz. W talii, ponad talią i na brzuchu luźnawo. Za to na pupie obcisła, mam tylko nadzieję że estetycznie obcisła, taki fason i tak ma być. Miałam myśl, żeby wymienić na 42, ale w talii pewnie by powiewała. Nie dajcie się zmylić temu nobliwemu dekolcikowi i grzeczniusim rękawkom- sukienka jest bardzo niegrzeczna;-) Mąż oniemiał:-) Odpowiedz Link
ptasia Re: Zanzibar 40B/BB 13.03.12, 21:09 > Nie dajcie się zmylić temu nobliwemu dekolcikowi i grzeczniusim rękawkom- sukie > nka jest bardzo niegrzeczna;-) Mąż oniemiał:-) Oj, niegrzeczna, prawda ;) PS. Dekolt można powiększyć rozpruwając zaszewkę :) Odpowiedz Link
virgaaurea Re: Zanzibar 40B/BB 15.03.12, 18:30 a nie podzielilabys sie zdjeciami na blogu? jestem bardzo ciekawa jak lezy sukienka powyzej rozmiaru 34 czy 36; Odpowiedz Link
margo13ak Oslo 40B/BB 13.03.12, 21:25 Bałam się tego fasonu - bo mnie chyba najbliżej do gruszki ;) choć nie całkiem - szerokie biodra, talia pod biustem, średni biust i ramiona szerokie jak biodra, długie i szerokie plecy, wymiary 111 biodra, 86 w talii, 74 pod biustem, 103 w biuście. Myślałam, że zrobi ze mnie uczciwą gruszkę ;) a tu niespodzianka :D Sukienka wypada krótka, co dobrze robi moim krótkim nogom (a, co tam, czuję się młodziej ;)), wzory są skrojone tak, żeby układać się głównie pionowo, co wyszczupla - ha, schowało mi biodra, jak szafa! ;), przylega - i dobrze, bo wzorki maskują ewentualne oponko-stwory, a już jakiś czas temu okazało się, że im bardziej coś do mnie przylega na odcinku biust-biodra, tym lżej i zgrabniej to wygląda (bez przesady, oczywiście). Dekolt ma kształt, którego nie podejrzewałabym o taki efekt - ale wyszczupla i wydłuża mi szyję, zwłaszcza, że mam jasną skórę i kontrast z czernią bolerka dodaje w tym kształcie ogólnej smukłości tej częścii figury :) Już się zastanawiam, kiedy ją mogę najszybciej założyć i zaprezentować pod jakimś niewinnym pretekstem ;), bo na trasę szkoła-dom, przedszkole-szkoła-dom (Tarchomin-Mokotów ZTM) to mi trochę szkoda... ;) Odpowiedz Link
kajusieczka BLUE LAGOON i ZANZIBAR 38B/BB 15.03.12, 17:20 Przyszło moje zamówienie BLUE LAGOON i ZANZIBAR 38B/BB. BLUE LAGOON pasuje doskonale, fajnie, że w końcu pojawiła się bluzka nie z dekoltem kopertowym. Materiał jest przyjemny a kolory fajniejsze niż na zdjęciu. Ale ZANZIBAR okazało się kompletnym strzałem w dziesiątkę, trochę się obawiałam sukienki, bo jestem niska tylko 160cm, mogła by być na mnie krótsza, ale najlepsze było jak mnie mąż w niej zobaczył i zbierał szczękę z podłogi! :) Wygląda bombowo. Ciągle sobie obiecuję, że zrobię zdjęcia... Mam natomiast takie pytanie, czy ZANZIBAR ma taką samą konstrukcję dekoltu jak HUE? Rozważam rozprucie zaszewki w HUE i zastanawiam się czy będzie to tak dobrze wyglądać jak dekolt w ZANZIBAR. I kolejne pytanie, czy będą jakoś niedługo jakieś nowości? Bo nie wiem czy czekać czy zamawiać kolejną porcję, chyba skuszę się na OSLO :) Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: BLUE LAGOON i ZANZIBAR 38B/BB 15.03.12, 19:48 Dziękuję Kajusieczko, tak, to taki sam dekolt, delikatnie zamocowany na skrzyżowaniu kopert, bez problemu możesz rozpruć te kilka ściegów. Hmm w zasadzie nie wiem czemu b/bb ma zaszyty dekolt, wytyczne dałam do zaszywania tylko bb/bbb :/ ehhh, jak człowiek sam wszystkiego nie dopilnuje. W przyszłym tygodniu będą nowe sukienki- w blogu jest zapowiedź- w limonkowo-szaro-białe kwiatuszki, a potem wejdą szmizjerki - butelkowa zieleń, jasny szary, dżins, i nowe modele, na zdjęcia których czekam z niecierpliwością. Po szmizjerkach będą już krótkie rękawki i szaleństwo wiosenno -letnie, takie prawdziwe, jasne i kolorowe. Żakieciki już czekają w kolejce, w kwietniu - mam nadzieję - dam radę uszyć, zdjęcia niebawem. Odpowiedz Link
aggie_01 Re: BLUE LAGOON i ZANZIBAR 38B/BB 15.03.12, 19:55 A czy żakiety będą w rozmiarze 34 :) ??? Odpowiedz Link
snowflake86 Re: BLUE LAGOON i ZANZIBAR 38B/BB 15.03.12, 20:16 och. ja też czekam na zdjęcia tych nowych po-szmizjerkowych modeli z niecierpliwością ;> Odpowiedz Link
anika772 Re: BLUE LAGOON i ZANZIBAR 38B/BB 16.03.12, 06:55 Oczywiście, że tak. Pierwsze co zrobiłam, to odprułam te nitki dekoltowe:-) Odpowiedz Link
olazdaleka Etna 40bb/bbb i Fuego 40bb/bbb 16.03.12, 12:15 Moje pierwsze spotkanie z Biubiu. Jestem zachwycona. Obie bluzeczki za piekne. Po wyjeciu z paczki bylam bardzo przyjemnie zaskoczona lekkoscia i jakoscia materialu. Sieciowki moga sie chowac. Zamowilam te modele po wskazowkach od p.Kingi - potrzebowalam czegos zakrywajacego pociazowy brzuch. Fuego (fioletowe) jest przepiekne i zaluje ze inne kolory nie sa juz dostepne w 40bb/bbb. Etna, mimo ze rozmiar ten sam, jest wg mnie troszeczke mniejsza. Az mnie kusi zeby najpierw zafundowac sobie jakiegos Spanxa a potem zaszalec z sukienkami:) Nawet cena przesylki nie jest taka straszna gdy sie takie cuda dostaje:)) Odpowiedz Link
magda2em Re: Etna 40bb/bbb i Fuego 40bb/bbb 16.03.12, 13:34 Nigdy nie byłam w stanie wytrzymać więcej niż pół godziny w wyszczuplającym wdzianku... Kupuj sukienki też, mam trochę brzuszka, choć akurat nie pociążowego, ale one robią TAKĄ figure, że nikt dwa razy na brzuszek nie spojrzy, zachwycony całokształtem ;) Odpowiedz Link
adamantia Re: Etna 40bb/bbb i Fuego 40bb/bbb 17.03.12, 13:01 magda2em napisała: > Nigdy nie byłam w stanie wytrzymać więcej niż pół godziny w wyszczuplającym wdzianku... Ja pierwszy raz w życiu nabyłam" magiczne gatki" i jestem zachwycona. Przy okazji wizyty w Bradreams przymierzyłam gatki, które nazywają się chyba Hi-Waisted Brief firmy Naomi&Nicole - okazały się świetne. Ta firma ma w ofercie trzy "poziomy kontroli", ten jest najniższy, czyli zamiast strasznie ściskać i wyszczuplać, raczej po prostu wygładza i trzyma w ryzach. Gatki są naprawdę wygodne, można spokojnie się najeść, tańczyć, itd. Nie są tanie, ale się naprawdę opłacają - minimalizują fałdki tak widoczne pod Biubluzkami. www.woods-online.co.uk/naomi-nicole-amazing-light-smooth-control-hiwaist-brief-shapewear-mt755.html Odpowiedz Link
adamantia Pytanie o Blog BiuBiu - problem z mailem 17.03.12, 10:07 Od wczoraj usiłuję wysłać zdjęcia na Blog BiuBiu (z konta gazetowego) i otrzymuję taki komunikat: ------- Adres "biubiu.blox@gmail.com" w polu „Do” nie został rozpoznany. Upewnij się, że wszystkie adresy mają prawidłowy format. -------- Czy ktoś wie, w czym tkwi problem? Odpowiedz Link
snowflake86 Re: Pytanie o Blog BiuBiu - problem z mailem 17.03.12, 10:27 nie wiem, w czym problem, ale wiem, jak to obejść ;) nie wklejaj adresu, tylko go wpisz literka po literce - wtedy adres zostanie rozpoznany :) czasem tak też jest, jak się wpisuje nr konta do przelewu ;) Odpowiedz Link
adamantia Re: Pytanie o Blog BiuBiu - problem z mailem 17.03.12, 10:50 Dzięki, zadziałało! :-) Odpowiedz Link
magda2em Re: Pytanie o Blog BiuBiu - problem z mailem 17.03.12, 10:56 Przy kopiowaniu po prostu się czasem spacja dokleja na końcu albo na początku, wystarczy ją usunąć, i powinno być ok. Tak samo z numerami konta. Odpowiedz Link
snowflake86 Re: Pytanie o Blog BiuBiu - problem z mailem 17.03.12, 11:42 spacja to jest pierwsza rzecz, którą się w takiej sytuacji sprawdza. ale nie zawsze jest to jej kwestia i w tym przypadku raczej nie o to chodzi. tutaj, o ile dobrze pamiętam, wystarczyło usunąć i wpisać z klawiatury @ ;> z numerami konta też nie zawsze o spację chodzi. niektóre systemy mają ograniczoną możliwą do wprowadzenia liczbę znaków (więc jeśli wskoczy przez pomyłkę spacja, to nie wejdzie jedna cyfra - tego się nie da przeoczyć ;P), a mimo to czasem nie rozpoznają numeru konta. i wtedy pomaga przepisanie. spotkałam się z taką sytuacją co najmniej raz ;> Odpowiedz Link
adamantia Re: Pytanie o Blog BiuBiu - problem z mailem 17.03.12, 12:44 No właśnie, to na pewno nie był problem ze spacją. Odpowiedz Link
adamantia Zdjęcia na blog - pilne 17.03.12, 12:49 Wysłałam pilny mail na adres biubiu.blox, będę wdzięczna za zajrzenie. Odpowiedz Link
adamantia Zdjęcia Blue Lagoon 44B/BB i Zanizbar 42BB/BBB 17.03.12, 17:40 Moje zdjęcia w Blue Lagoon 44B/BB i Zanizbar 42BB/BBB są do zobaczenia na Biu blogu. Odpowiedz Link
justinehh Biubiu jedzie za granicę 21.03.12, 13:33 brasihate.blogspot.co.uk/2012/03/biubiu-etna-review.html#comment-form Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Dłuuuga sukienka - jak długa? 21.03.12, 21:13 W końcu przywiozłam 90% surowców wiosenno-letnich i popełniłam obiecaną dłuuuugą sukienkę, na razie jedną, na próbę, bo nie wiem jakiej długości powinna być, żeby zadowolić najbardziej wybredne gusta. Jak długa powinna być bardzo długa sukienka? Mierząc od podkroju pachy zrobiłam 120cm i chyba przegięłam, bo modelka o wzroście 165cm ją deptała, nie mam w okolicy wyższych testerek, pomóżcie, proszę :) Odpowiedz Link
genepi Re: Dłuuuga sukienka - jak długa? 21.03.12, 22:03 A podkrój pachy to najniższe miejsce pod pachą? A tak od ramienia? Bo długość sukienki 140 cm od ramienia (od najwyższego miejsca na ramieniu) oznacza ze mam kostki przykryte do połowy. Mam 174 cm wzrostu Odpowiedz Link
genepi Re: Dłuuuga sukienka - jak długa? 21.03.12, 22:04 I jeszcze: łaaał, długie sukienki! Mam nadzieję że nie halternecki :) Jakieś zdjęcia? Tak, zdjęcia dałyby nam pogląd jaka powinna być długość. Odpowiedz Link
snowflake86 Re: Dłuuuga sukienka - jak długa? 21.03.12, 22:41 ja targetem dla długich sukienek nie jestem, ale chciałam dopytać, czy udało się znaleźć materiał na wspomnianą na blogu sukienkę w kroju Zanzibar, ale z mniej krzykliwym wzorem ;) Odpowiedz Link
clarisse Re: Dłuuuga sukienka - jak długa? 22.03.12, 09:33 Nieważne, jak długa - ważne, żeby dała się skrócić bez problemu - powiedział liliput ;-) A serio - byłabym zachwycona możliwością przetestowania raz w życiu sukienki (a nie spódnicy) do kostek. Ale że moje kostki są stosunkowo niedaleko od czubka głowy, jedyna opcja to skracanie. Jeśli da się zrobić taki dół, żeby skrócenie np. o 10-20 cm u dołu nie zdefasonowało całości, byłoby super. Odpowiedz Link
magda2em Re: Dłuuuga sukienka - jak długa? 22.03.12, 09:56 Obawiam się, że przy długości maxi jedyna opcja to robienie dwóch długości... <powiedział liliput z 165cm wzrostu> Bo sukienka na 175cm i sukienka na 165cm to dwie różne sukienki - przecież różnica to nie tylko długość nóg, ale też długość tułowia, długość talii, umiejscowienie bioder... Jak sukienka będzie na 175cm wzrostu, to talia u mnie będzie w biodrach, a skrócenie jej wcale nie poprawi tego, w którym miejscu sukienka ma talię. W dzianinowej niby mniejszy problem, ale nadal istnieje. Aha, moje 165cm wzrostu mają ok. 125cm do podkroju pachy i ok. 140 do szczytu ramienia. Jakby się Kindze udało genialną maxi-sukienkę nie będącą halterneckiem stworzyć, to będzie moja, jeśli tylko w kolory i wzór trafi... nie nosiłam takich sukienek od czasów wczesnego liceum, a i wtedy jęczałam, bo wyglądałam jak kloc! Odpowiedz Link
yaga7 Re: Dłuuuga sukienka - jak długa? 22.03.12, 10:01 Ale to samo dotyczy też innych sukienek, nie tylko maxi. Dlatego czasem ląduję z talią pod biustem a z biodrami w talii, bo większość sukienek jest szyta na wzrost niższy niż mój. Odpowiedz Link
magda2em Re: Dłuuuga sukienka - jak długa? 22.03.12, 10:10 Wydawało mi się, że Kinga gdzieś wspominała, że szyje domyślnie na 168 cm wzrostu (dla mnie większość sukienek jest o jakieś 5-10 cm za długa w tej chwili, tylko Oslo to ideał), te 4 cm robiłyby aż taką różnicę, gdybym faktycznie miała rację? Jasne, że to dotyczy wszystkich sukienek. Ale w długich do kostek dochodzi jeszcze np. wysokość tzw. rozporka, 175cm wzrostu potrzebuje jednak innego, niż 165. No chyba że Kinga planuje sukienkę z koła (albo wystarczająco szeroką, żeby się nie zabić drobiąc maleńkie kroczki), to wtedy problem znika i faktycznie wystarczy tylko ją podciąć. Odpowiedz Link
yaga7 Re: Dłuuuga sukienka - jak długa? 22.03.12, 10:16 No niestety, każda z nas ma inną budowę, inną długość pleców, położenie talii, itp. Ja akurat mam tak, że w większości sukienek szytych na 168 mam po prostu za wysoko talię - prawie pod biustem, w związku z tym w mojej rzeczywistej talii tworzy się worek... A te maxi sukienki chyba mają być takie letnie? Przynajmniej ja tak zrozumiałam. Czyli bez rozporków, tylko takie zwiewne i długie. Ale może się mylę i faktycznie będą rozporki. No w każdym razie na pewno zgadzam się z tym, że raczej nie ma szans, żeby zrobić sukienkę dobrą na 165 i 175 jednocześnie, bo zawsze coś nie będzie grać i zawsze trzeba będzie pójść na jakiś kompromis. Odpowiedz Link
marciasek Re: Dłuuuga sukienka - jak długa? 25.03.12, 14:51 A czemu nie halterneck? Haltery są doskonałe na lato, na plażę... Łatwo je dopasować do sylwetki (biust mamy zawieszony na różnych wysokościach - w halterku ten problem znika). Ta fioletowa (ultra violet) była doskonała, kupiłabym ją na pewno gdyby tylko była nieco dłuższa i ... nie fioletowa ;) Ja niestety mam alergię na ten kolor. Zmierzam do tego, że pomimo, że 2 osoby napisały w tym wątku, że nie podoba im się fason halter neck, to nie należy go od razu skreślać. Dla innych - np. dla mnie - to jedyny akceptowalny model letniej bluzki/sukienki. W wersji na 2 szerokich ramiączkach nie podobam się sobie okropnie. Myślę, że warto mieć w ofercie coś dla każdego: haltery, nie haltery, sukienki dłuższe, krótsze, fioletowe i pomarańczowe, wzorzyste i gładkie. Pozdrawiam wiosennie! :) Odpowiedz Link
maith Re: Dłuuuga sukienka - jak długa? 25.03.12, 18:03 marciasek napisała: > A czemu nie halterneck? Haltery są doskonałe na lato, na plażę... Łatwo je dopa > sować do sylwetki (biust mamy zawieszony na różnych wysokościach Biusty mamy też różnej wielkości (i ciężkości). A haltery dla kobiet z większymi i cięższymi biustami odpadają. Trzeba pod nimi nosić podobny stanik, a ciężki biust obciążający szyję i kark to żadna frajda. Dlatego halterneck jest bardziej problematycznym wzorem niż inne. > Ta fioletowa (ultra violet) była doskonała, kupiłabym ją na > pewno gdyby tylko była nieco dłuższa i ... nie fioletowa ;) Widzisz, czyli jednak nie. > Myślę, że warto mieć w > ofercie coś dla każdego: haltery, nie haltery, sukienki dłuższe, krótsze, fiol > etowe i pomarańczowe, wzorzyste i gładkie. Pomnóżmy. 2 typy (halter i ramiączka) x 2 długości, to już 4 sukienki. Ale ludzie mają "alergie" na różne kolory, jak sama piszesz. To pomnóżmy przez przynajmniej 2. To już 8 różnych sukienek. Ale chwileczkę, ludzie jeszcze mają alergię na różne wzory, nigdy nie wiemy, kto na jakie. Przyjmijmy wersję minimum - x 2. Razem mamy 16 różnych wersji 1 sukienki ;) Teraz wystarczy sobie uświadomić, że mowa o niewielkiej firmie, a nie o korporacji. Nie wszystko jest możliwe. Dlatego zamiast 16 wersji, Kinga po prostu musi wykluczać wersje, które spotkają się z mniejszym zainteresowaniem. Bo inaczej by nie przetrwała. Odpowiedz Link
marciasek Re: Dłuuuga sukienka - jak długa? 25.03.12, 18:30 > marciasek napisała: > > > A czemu nie halterneck? Haltery są doskonałe na lato, na plażę... Łatwo j > e dopa > > sować do sylwetki (biust mamy zawieszony na różnych wysokościach > > Biusty mamy też różnej wielkości (i ciężkości). A haltery dla kobiet z większym > i i cięższymi biustami odpadają. No coś podobnego, to ja mam mały biust? :) 75GG, zawsze myślałam, że jednak całkiem spory... Ale bez żartów. Staniki z ramiączkiem na szyję i bez ramiączek nosze z powodzeniem i uważam za bardzo wygodne. Absolutnie nie zgadzam się, że odpadają. Tamtej sukienki nie kupiłam bo ja mam 182 cm i na mnie niestety nie byłaby maxi, a długość do pół łydki robią mi z nóg słoniowe słupy. No i kolor. Niestety. Ale nie składajmy tego na krój, bo to nieprawda. Równie dobrze na podstawie tej wypowiedzi można by wysnuć wniosek, że kolor fioletowy się nie sprzedaje ;) Ja oczywiście zdaje sobie sprawę, że mówimy o małej firmie. Ja wiem, że trzeba wykluczać wzory, które się nie sprzedają. Ale ale... Ale szukam czarnego mojito i widzę, że został tylko jeden (mały!) rozmiar. Czyli jednak się sprzedał? Mimo, że halterneck?.. ;) To może jednak ta sukienka nie sprzedała się z jakiegoś innego powodu?... Odpowiedz Link
ptasia Re: Dłuuuga sukienka - jak długa? 25.03.12, 19:21 Halterneck nie każdemu będzie pasować m.in. ze względu na problem ze stanikiem - sukienka Ultraviolet miała go tylko w wersji b/bb, bo powyżej G/GG nie jest łatwo znaleźć multiwaya. Tak, można odcinać ramiączko, ale nie każdy chce się w to bawić, i wygoda takiego rozwiązania to też rzecz względna. Mnie ramiączko na szyji po pewnym czasie piłuje, a mam raptem gabaryt ok. 65f ;). Podobnie z Mojito - było w ogóle tylko w wersji "mniejszej", tj. b/bb, z tych samych powodów, i chyba było go niedużo. Odpowiedz Link
marciasek Re: Dłuuuga sukienka - jak długa? 25.03.12, 23:29 > Podobnie z Mojito - było w ogóle tylko w wersji "mniejszej", tj. b/bb, z tych s > amych powodów, i chyba było go niedużo. No i to chyba jest właściwe rozwiązanie? Mniej rozmiarów, mniejszy problem. Kto lubi, ten kupi. Ja kupię Mojito. Na pewno. Na sukienkę jestem za wysoka, a na specjalną linię dla wysokich przygotowaną dla mnie jednej nie liczę ;) No właśnie, Mojito. Jest tylko to, co zostało z zeszłego roku, czy będą jakieś nowości? Ktoś wie? :) Odpowiedz Link
magda2em Re: Dłuuuga sukienka - jak długa? 26.03.12, 10:17 Chwila, ale przecież to nie tylko kwestia wielkości biustu, a ciężaru. Nawet chyba bardziej ciężaru, niż rozmiaru. Można mieć mały biust, a ciężki. Mam multiwaya od Effuniak, obecnie jestem w okolicach 70G/GG, a wytrzymuję w halternecku kilka godzin, bo zaczyna mnie boleć głowa od nacisku na kark - i od ramiączka stanika, i od wiązania bluzki. Uwielbiam mojito jako bluzkę, ale wyraźnie jest to dla mnie bluzka na kilkugodzinne wyjście na imprezę wieczorem, a nie na bieganie w niej cały dzień, od rana do wieczora, przez dwutygodniowy urlop. Odpowiedz Link
yaga7 Re: Dłuuuga sukienka - jak długa? 26.03.12, 10:31 Ja w temacie się solidaryzuję z Marciaskiem :) Moje 75G doskonale sobie radzi w straplessach i halterkach. Ale na pewno zgadzam się z tym, że Mojito to bluzka na imprezę, a nie do latania przez 2 tygodnie bez przerwy. Ale z drugiej strony - ja nie mam ŻADNEJ bluzki czy stanika, w której / którym mogłabym latać 2 tygodnie bez przerwy, bo po dwóch, trzech dniach non stop noszony stanik, nie ważne jak wygodny, i tak by przestał być wygodny. Odpowiedz Link
marciasek Re: Dłuuuga sukienka - jak długa? 26.03.12, 19:58 Dzięki, Yaga - liczyłam na Twoje poparcie :) Ja tam mogę w halterach całe lato bez przerwy latać. Oczywiście noszonych na zmianę ;-) Ani szyja mi się nie męczy, ani nic innego. Tym bardziej, gdy pod spód założę straplessa. To dopiero jest odpoczynek - dla ramion... Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: Dłuuuga sukienka - jak długa? 26.03.12, 20:21 Liczyłam na głosy wysokich, bo imo, takie maxi-maxi, właśnie wysokim osobom jest zadedykowane. Podałam długość mierzoną od podcięcia pachy, bo dla mnie bardziej miarodajny jest bok sukienki niż jej długość. Długość każdy zmierzy inaczej, a bok albo odcięcie pod biustem są łatwiejsze do pomiaru. Nie będzie sukienek halternecków, będą z czymś w rodzaju półrękawka. Odpowiedz Link
kasienka.body Re: Dłuuuga sukienka - jak długa? 26.03.12, 20:27 półrękawek brzmi super :) Już się nie mogę doczekaaać ;) Kingo, a zdradzisz jakie kolory maxi kiecek się szykują? Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: Dłuuuga sukienka - jak długa? 26.03.12, 20:33 Kasiu, zrobiłam nawet robocze fotki wzorów, w oczekiwaniu na zdjęcia z sesji. Może w końcu dziś, jak wrócę do domu, uda mi się je wrzucić. Dwie wersje kolorystyczne, kwiatowe wzory: jedna chłodne granaty, niebieskości i biel (zakochałam się w tym wzorze) druga wersja róże, trochę bordo, biel. Odpowiedz Link
kasienka.body Re: Dłuuuga sukienka - jak długa? 26.03.12, 21:41 brzmi fantastycznie :)) Zwłaszcza te róże mnie ciekawią, ale i niebieskości ostatnio lubię, więc może skuszę się na obie, bo jestem spragniona maxi kiecek ;) Odpowiedz Link
inez69 Re: Dłuuuga sukienka - jak długa? 27.03.12, 02:03 Dziś przeczytałam, że biel to nowa czern i czeka nas wszytsko w bieli, od stóp do głów, także pięknie wtsrzeliłas się w trendy;) Odpowiedz Link
yaga7 Re: Dłuuuga sukienka - jak długa? 27.03.12, 06:19 Czekam na foty!!! Jak nie będzie za dużo tej bieli, to może się skuszę. Odpowiedz Link
marciasek Re: Dłuuuga sukienka - jak długa? 26.03.12, 23:26 la_parisienne.biubiu napisała: > Nie będzie sukienek halternecków, będą z czymś w rodzaju półrękawka. A bluzki Mojito będą? Odpowiedz Link
marciasek Re: Dłuuuga sukienka - pomiar 26.03.12, 23:34 Na mnie(182cm) 120 cm za krótkie, kończy się jakieś 10 cm nad kostką. Czyli chyba na "normalny" wysoki wzrost będzie w sam raz - ? Dla mnie półrękawek i tak odpada :( Mnie w tym roku interesuje głównie Mojito. Odpowiedz Link
yaga7 Re: Dłuuuga sukienka - pomiar 27.03.12, 06:18 Ja co najwyżej mogłabym Ci sprzedać czerwone Mojito 42B/BB - jak chcesz, pisz na gazetowego :) Odpowiedz Link
marciasek Re: Dłuuuga sukienka - pomiar 27.03.12, 09:52 Za małe chyba będzie, boje się że mnie opnie na brzuchu - ja jednak jestem dużą dziewczynką :( A co, znudził Ci się kolor? Widziałam w galerii, że leży na Tobie fantastycznie! Ja najchętniej wzięłabym od razu ze 3 różne kolory, z czarnym na czele, w rozmiarze 44. Czerwone 44 w sklepie jest, ale nie chce kupować na raty, wolałabym wziąć wszystko za jednym zamachem, dlatego dopytuję, czy prócz tego czerwonego coś w tym roku będzie, czy nie liczyć na to i brać co jest. Odpowiedz Link
yaga7 Re: Dłuuuga sukienka - pomiar 27.03.12, 09:56 Nie, mam wrażenie, że przytyłam i jest ciasne. W czerwonym nie chodziłam wcale, trochę w czarnym, a coś czuję, że i tak tego lata będzie siedzieć w szafie, no chyba, że kupię 44 ;) Odpowiedz Link
yo_anka Re: Dłuuuga sukienka - jak długa? 28.03.12, 22:16 ja nawet przerobiłam Effuniaka 80K na multi-way zwłaszcza do opcji halter :) Odpowiedz Link
maith Re: Dłuuuga sukienka - jak długa? 26.03.12, 02:01 marciasek napisała: > No coś podobnego, to ja mam mały biust? :) 75GG, zawsze myślałam, że jednak cał > kiem spory... Ale bez żartów. Staniki z ramiączkiem na szyję i bez ramiączek no > sze z powodzeniem i uważam za bardzo wygodne. Marciasku, to ironizując sobie dalej, ja mogłabym odpowiedzieć "A dla mnie długość robiona na 168 cm jest akurat - a zawsze uważałam, że jestem wysoka" ;) GG jeszcze się załapuje na b/bb, zatem wszystko się zgadza. To że Ty możesz nosić halterneck to super, ale dla wielu osób to jest realny problem. > Ale nie składajmy tego na krój, bo to nieprawda. Równie dobrze na podsta > wie tej wypowiedzi można by wysnuć wniosek, że kolor fioletowy się nie sprzedaj > e ;) Raczej, że kolor fioletowy został wybrany po wyeliminowaniu tych, które miały mniejszą szansę na sprzedaż. Nie istnieje kolor "dla wszystkich". A co do Mojito - zwróć uwagę, że od początku było szyte tylko w b/bb. Z założenia nie zostało uszyte w bb/bbb, bo by się nie sprzedało. Czyli odpadła połowa rozmiarów, a zatem sporo klientek. Odpowiedz Link
marciasek Re: Dłuuuga sukienka - jak długa? 26.03.12, 10:09 > A co do Mojito - zwróć uwagę, że od początku było szyte tylko w b/bb. > Z założenia nie zostało uszyte w bb/bbb, bo by się nie sprzedało. Czyli odpadła > połowa rozmiarów, a zatem sporo klientek. no OK. Ale te, które miały b/bb - były zadowolone, bluzka się sprzedała, konstrukcja jest gotowa, nie szkoda rzucać tego w kąt? Firmy stanikowe tez maja w ofercie modele doprowadzone tylko do g... > > Ale nie składajmy tego na krój, bo to nieprawda. Równie dobrze na podsta > > wie tej wypowiedzi można by wysnuć wniosek, że kolor fioletowy się nie sp > rzedaj > > e ;) > > Raczej, że kolor fioletowy został wybrany po wyeliminowaniu tych, które miały m > niejszą szansę na sprzedaż. Nie istnieje kolor "dla wszystkich". O kolorach nie dyskutuję, wiadomo, że każdy ma inny gust. Wiesz, że nie to miałam na myśli. A co do ironii - przepraszam, że tak to odebrałaś. Starałam się tylko być dowcipna. Po latach wysłuchiwania epitetów na temat mojego "wielkiego" biustu nadal szczerze bawi mnie fenonen postrzegania w tutejszym środowisko jako osoby z biustem ledwo średnim, lub nawet mniejszym. Odpowiedz Link
clarisse Re: Dłuuuga sukienka - jak długa? 26.03.12, 10:26 Wiesz Marciasku, ja niby tylko o dwie miski więcej mam (75HH, w niektórych modelach, bo w innych 70J/JJ), a siem nie łapiem na żadne halternecki. ^^ Tak po prawdzie, to zapewne masz rację wskazując, że ów programowy brak BB/BBB to dla firmy zaleta, bo mniej różnych rozmiarów do uszycia/skrojenia. Ale przecie z tego co widzę, nigdzie Paryżanka nie napisała, że nie będzie halternecków :) Więc czemu zaraz piszesz, że szkoda porzucać itp... Toż to tylko międzykonsumenckie rozważania są :) Odpowiedz Link
marciasek Re: Dłuuuga sukienka - jak długa? 26.03.12, 19:55 ależ ja nie z Paryżanką polemizowałam, jeno z Maith :) - w pełni świadoma, że to ani moja firma, ani jej - międzykonsumenckie rozważania, jak je słusznie nazwałaś, są... bardzo kobiece :) Odpowiedz Link
yaga7 Re: Dłuuuga sukienka - jak długa? 22.03.12, 09:59 Hmmm, to chyba też zależy od tego, jak bardzo sukienka jest wycięta pod pachą. Moja jedna bravissimowa maxi dress ma 125 cm od podkroju pachy i wcale nie jest do ziemi, ale długość ma ok. Gdyby była krótsza o te 5 cm, już nie wyglądałaby dobrze, bo byłaby za krótka na moje 172 wzrostu. Odpowiedz Link
kasienka.body Re: Dłuuuga sukienka - jak długa? 22.03.12, 16:40 ojejku jejku, pożądam dłuuugiej sukienki na lato :) Mnie na 173 cm wzrostu potrzeba by było minimum 125 cm od pachy (taką miałam Ultraviolet przedłużaną i była akurat, choć ciut dłuższą też bym nie pogardziła ;) ). Marzy mi się taka letnia w jakiejś ładnej, zwiewnej fuksji :) Odpowiedz Link
ptasia Re: Dłuuuga sukienka - jak długa? 24.03.12, 11:36 Też myślę, że powinny być dwie długości, niestety... Odpowiedz Link
marciasek Re: Dłuuuga sukienka - jak długa? 27.03.12, 09:55 To może dorzucę Wam jeszcze informację: w Long Tall Sally (która jest sklepem dla wysokich, tzn. 180+) sukienki maxi maja długość 158-162 liczoną w całości, nie od pachy. Odpowiedz Link
an-nie ZAPOWIEDZI BiuBiu 23.03.12, 19:19 Mamy piątek wieczór, a zapowiadanych sukienek w kwiatuszki nie ma (wg postu z 15 marca La_Parisienne miały być w tym tygodniu). Bez urazy, ale nie pamiętam, żeby jakiekolwiek nowości pojawiły się w sklepie zgodnie z zapowiedziami - a to fotograf nawalił, a to wszywek nie dowieźli - "zawsze coś". Już mi się nawet nie chce sprawdzać. -- Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: ZAPOWIEDZI BiuBiu 23.03.12, 19:53 Przykro mi, ale jak się na raz rozchoruje 2/3 załogi, to niestety nic na to nie poradzę. Zawsze piszę "prawdopodobnie" i staram się unikać podawania dat i jakichkolwiek zapowiedzi, bo niestety, ale zawsze coś... Szmizjerki też miały być na jutro, a jak na razie mam obietnicę pierwszej partii. Odpowiedz Link
marciasek Czy w tym roku będzie Mojito? 25.03.12, 14:17 A jeśli będzie, to kiedy będzie? Pasiaste mi się nie podobało, zeszłoroczne gładkie mi jakoś umknęły - w tym roku zamierzam się nie spóźnić :) Odpowiedz Link
akna Szmizjerka Montparnasse już jest :) 27.03.12, 09:23 www.biubiu.pl/sukienki/montparnasse.html Odpowiedz Link
yaga7 Re: Szmizjerka Montparnasse już jest :) 27.03.12, 09:25 A czy ja dobrze pamiętam, że ona będzie w innych kolorach czy to miały być ewentualnie plany? Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: Szmizjerka Montparnasse już jest :) 27.03.12, 09:56 Tak, będzie jeszcze granatowa dżinsowa i jasno-szara. Na razie jest zielona 36-42B, bo tak dostałam ze szwalni :( Foty wyszły szaro-bure, nie umiem focić tkanin, tło jest białe, na tym są kwiaty. Inez - gazety i portale modowe co miesiąc ogłaszają podobne rewelacje, coś muszą pisać. W każdym sezonie jest kilka równorzędnych trendów, a ja i tak uszyję z tego "co rzucą", nie z tego co planowałam ;) Odpowiedz Link
aggie_01 Re: a czy będzie inna sukienka... 27.03.12, 10:25 I ja też bym chciała :) ... Odpowiedz Link
yaga7 Re: Szmizjerka Montparnasse już jest :) 27.03.12, 10:07 To czekam na dżinsową :) Odpowiedz Link
inez69 Re: Szmizjerka Montparnasse już jest :) 27.03.12, 10:32 la_parisienne.biubiu napisała: > > Inez - gazety i portale modowe co miesiąc ogłaszają podobne rewelacje, coś musz > ą pisać. > W każdym sezonie jest kilka równorzędnych trendów, a ja i tak uszyję z tego "co > rzucą", nie z tego co planowałam ;) Wiem i dlatego podchodzę z rezerwą do takich rewelacji, ale sama musisz przyznać, że Zanzibar jest bardzo na czasie, bo zwierzęcych wzorów teraz w sklepach jest mnóstwo. Tak samo Gotham City, pepitka od prawie roku gości nawet na butach. Teraz widzę wszędzie pierwotniaki, które Ty wprowadziłas dwa, może 3 lata temu, więc czasem nawet wyprzedzasz, a nie tylko ładnie nadążasz za trendami;) Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: Szmizjerka Montparnasse już jest :) 27.03.12, 11:01 Inez- paisleye były modne i są modne, styl boho znów na czasie. 2012 ogłaszany był jako rok "przestrzeni, powietrza i wolności", miały dominować kolory pastelowe, kojarzące się z niebem, powietrzem, przestrzenią, lekkością. Od bieli przez błękity, szarości, zielenie, beże. Równocześnie nadal hitem miała być żółć - ale nie na dużych powierzchniach, tylko jako szczegół, detal. Kolejnym hitem miały być wzory pikselowe, kalejdoskopowe, zwierzęce i kwiatowe, oraz mieszanki zwierzęco- kwiatowe... Jeszcze kilka innych miało obowiązywać, więc jak widać- jest z czego wybierać ;") Odpowiedz Link
pierwszalitera Re: Szmizjerka Montparnasse już jest :) 27.03.12, 11:43 la_parisienne.biubiu napisała: > 2012 ogłaszany był jako rok "przestrzeni, powietrza i wolności", miały dominowa > ć kolory pastelowe, kojarzące się z niebem, powietrzem, przestrzenią, lekkością > . Od bieli przez błękity, szarości, zielenie, beże. Acha, dlatego na całym świecie nosi się obecnie obok kremowego i bieli intensywne kolory żółci, pomarańczu, tzw. hot pink, kanarkowej zieleni i podobnych. ;-) Pewno na złość. ;-) Odpowiedz Link
silv_via Re: Szmizjerka Montparnasse już jest :) 27.03.12, 18:33 Zgadzam się z przedmówczynią. O ciuchach Biubiu można powiedzieć wiele dobrego- że są dobrze pomyślane, że mieszczą biust, ale na pewno nie to, że są MODNE. Nie mówię tylko o materiałach, ale także krojach. Na całym świecie obecnie królują albo pastele albo intensywne fluorescencyjne barwy- w Biubiu piksele (modne?!), zeberka (modna w zeszłym sezonie) i butelkowa zieleń (kolor zeszłej jesieni). Moim zdaniem targetem nie są dla Biubiu kobiety, które chcą wyglądać modnie, ale takie, które chcą mieć ubrania dopasowane do biustu. Szczerze powiedziawszy, nawet moja biała koszula Vanity Size(której de facto nienawidzę, bo jest uszyta z tak złego materiału, że po wyprasowaniu jest z powrotem pomięta w 5 min, czyli zanim zdąży się wyjść z domu) ma bardzo niemodny krój- z tego powodu, że nie można się w niej zapiąć pod szyję, ma coś w rodzaju dekoltu. Kupiłam ją dlatego, że mieściła biust. Z rozkoszą się jej pozbyłam, kiedy kupiłam koszulę Pepperberry- z grubszego materiału, który trzyma fason, o modnym kroju. Nie uważam, że to źle, że Biubiu nie jest marką "modową", na pewno ma swoich odbiorców. Jednak udawadnianie na siłę, że ubrania są z takich a nie innych materiałów "bo takie były trendy na targach", jest nie na miejscu. Wystarczy przejrzeć kolekcje topowych projektantów (Chanel, Louis Vuitton, Prada) czy też zwykłych sieciówek (Zara, Mango), żeby z całą pewnością stwierdzić, że ubrania Biubiu są po prostu NIEMODNE. Odpowiedz Link
yaga7 Re: Szmizjerka Montparnasse już jest :) 27.03.12, 18:39 Jak dobrze, że ja modę po prostu zlewam :) Łażę w tym, co do mnie pasuje, w czym się dobrze czuję, dobrze wyglądam i tym, co mi się podoba. A biuciuchy, nie wszystkie oczywiście, podobają mi się i tyle :) I nie zastanawiam się nad tym, czy jakiś ciuch pasuje czy nie pasuje do najnowszych trendów, tylko nad tym, czy będzie pasować do mnie, mojego stylu, figury i potrzeb. Ale ja zawsze byłam dziwna ;) Odpowiedz Link
ptasia Re: Szmizjerka Montparnasse już jest :) 27.03.12, 19:05 Yaga - przybij piątkę :))) Zastanawiam się, czy kiedykolwiek brałam pod uwagę, czy coś jest modne :D Może jako nastolatka (a wtedy H&M to można sobie było na obrazkach w gazecie papierowej, bo jeszcze nie w sieci, obejrzeć), ale i wtedy brałam tylko to, co mi się podobało/było wygodne. Nie mówię, że zawsze w tym dobrze wyglądałam (flashback do bojówek...). A co do ciuchów na jeden sezon - nie przypominam sobie, bym kiedykolwiek w życiu praktykowała :D Odpowiedz Link
ochanomizu Re: Szmizjerka Montparnasse już jest :) 27.03.12, 21:33 Podpisuję się pod tym, co Yaga napisała ;) Odpowiedz Link
magda2em Re: Szmizjerka Montparnasse już jest :) 27.03.12, 18:41 A ja się nie zgodzę. Nie oczekujmy od małej, lokalnej firmy, która kolekcje doszywa na bieżąco i nie ma możliwości zamawiania materiałów specjalnie pod siebie bo miałybyśmy jeden kolor i rodzaj materiału przez pięć lat, podążania za wszystkimi trendami i nowinkami. Nie porównujmy Kingi z Zarą czy innym H&M, które szyją kolekcje z wyprzedzeniem rocznym i do tego kolejne partie kolekcji wrzucają do sklepów średnio co 6 tygodni. Nie ta skala i nie te możliwości. Ubrania Kingi są często dość klasyczne w krojach - a jedyne, o czym to świadczy, to że są wiecznie modne i będzie je można nosić dłużej, niż jeden sezon. To źle? Nie jestem niewolnicą mody i wybieram z dostępnych ubrań takie, w których dobrze wyglądam, a nie takie, które są obecnie dostępne w sieciówkach. Wolę niemodne BiuBiu o klasycznych krojach, w których w zasadzie zawsze wyglądam dobrze, niż wybieranie między krojem dla mnie złym, krojem również złym i krojem jeszcze gorszym. Odpowiedz Link
schistosoma Re: Szmizjerka Montparnasse już jest :) 27.03.12, 18:50 Ja też zupełnie nie kieruję się modą. Nawet nigdy nie wiem, co jest modne w danym sezonie. Ba, nawet jak się dowiem (z powodu wszechatakujących kolorów/wzorów/fasonów, których wisi tysiące na wieszakach), to zwykle mi się nie podobają, lub stwierdzam, że nie chcę wyglądać jak co druga dziewczyna/kobieta na ulicy. Co do BiuBiu - owszem, nie wszystko mi się podoba, ale jeśli mi się nie podoba, to po prostu tego nie kupuję. Kupuję to, w czym wiem, że będę chodzić. I ubrania Kingi uwielbiam za to, co robią z moją figurą. Odpowiedz Link
akna Uffffff uwielbiam być niemodna, za to w BiuBiu :)) 27.03.12, 20:03 Mój mąż też woli taką niemodną żonę :))))) Odpowiedz Link
beniutka_bo dać jej.... soku,dobrze prawi! 27.03.12, 20:32 Akno, też lubię widok opadniętej szczęki mojego Małża, jak znów zakładam jakiś nowy, niemodny, za to podkreślający moją figurę ciuch. Jak się musi przerabiać ciuchy z sieciówki,żeby nie wyglądać jak jak przemytnik kaszanki w pokutnym worze, to się kupuje klasyczne fasony i "modę" załatwia dodatkami, oczywiście jeśli ktoś ma takową potrzebę, ot i tyle. Odpowiedz Link
amused.to.death Re: Uffffff uwielbiam być niemodna, za to w BiuBi 28.03.12, 11:45 a ja nie. Dlatego przestałam kupować w Biubiu. Podobnie jak dwie moje znajome, które kiedyś na mówiłam i ileś tam rzeczy kupiły. Zaglądam jeszcze z sentymentu, bo jednak mam kilka fajnych dawnych rzeczy. I z nadzieją, że może jednak coś się trafi. Niestety dla mnie w tej chwili są rzeczy, które chętnie bym kupiła, ale mają za duży dekolt, a z drugiej strony są rzeczy, które mi się kompletnie nie podobają. Dlaczego mi się nie podobają, nie będę tłumaczyć, bo przymiotnik którego bym chciała użyć nie jest tu mile widziany, a brak mi innego, który by równie trafnie to opisywał. Myślałam, że jeszcze mi koszule zostaną, ale przez przypadek zamówiłam dwie z pepperberry i tak fantastycznie się materiał nosił, że do koszul biubiu już nie wrócę, bo zakładam je tylko wtedy kiedy absolutnie muszę, tak nie lubię materiału, z którego są uszyte. Ciągle się gdzieś tu przewija: jak ci się nie podoba to nie kupuj. No więc ja przestałam. I tyle. Odpowiedz Link
silv_via Re: Uffffff uwielbiam być niemodna, za to w BiuBi 28.03.12, 18:23 amused.to.death napisała: > a ja nie. > Dlatego przestałam kupować w Biubiu. Podobnie jak dwie moje znajome, które kied > yś na mówiłam i ileś tam rzeczy kupiły. > Zaglądam jeszcze z sentymentu, bo jednak mam kilka fajnych dawnych rzeczy. I z > nadzieją, że może jednak coś się trafi. Niestety dla mnie w tej chwili są rzecz > y, które chętnie bym kupiła, ale mają za duży dekolt, a z drugiej strony są rze > czy, które mi się kompletnie nie podobają. Dlaczego mi się nie podobają, nie bę > dę tłumaczyć, bo przymiotnik którego bym chciała użyć nie jest tu mile widziany > , a brak mi innego, który by równie trafnie to opisywał. > > Myślałam, że jeszcze mi koszule zostaną, ale przez przypadek zamówiłam dwie z p > epperberry i tak fantastycznie się materiał nosił, że do koszul biubiu już nie > wrócę, bo zakładam je tylko wtedy kiedy absolutnie muszę, tak nie lubię materia > łu, z którego są uszyte. > > Ciągle się gdzieś tu przewija: jak ci się nie podoba to nie kupuj. No więc ja p > rzestałam. I tyle. > Podpisuję się pod tym co napisałaś. Łącznie z tym o koszulach Pepperberry (pisałam o tym kilka postów wyżej) i niekupowaniem u Pani Kingi. Mam z Biubiu jeszcze tylko sukienkę Brighton, bo ma prosty krój. Niestety w dalszym ciągu nie doczekałam się odpowiedzi w jakim trendzie osadzone jest Oslo :( Odpowiedz Link
maltez No jednak niemodne :( 30.03.12, 18:52 Ja się z wielką przykrością zgodzę, że ostatnie modele sa niemodne :(. To nie tylko moja opinia, ale również moich koleżanek, którym w ohach i achach pokazywałam fasony i zmysłowy podkreślający figurę krój. Nawet moja mama nosząca się modnie i jeansowo lat 62, orzekła, że są pańciowate. O gustach się nie dyskutuje. Mam inny i już :). Nikt nikogo nie zmusza do kupowania. Może tylko żal, że w ubraniach biubiu, które pasują na mnie jak ulał, nie czuję się modnie i młodo, a jestem 35+. Ostatnich kilka propozycji to zupełnie nie moja bajka, ani nie moich kolezanek. Tkaniny...są dyskusyjne. Ja bym takich wzorów nigdy nie wybrała, chociaż projektantów mogą zainteresować. Jednak dziewczęce kwiatowe letnie sukienki urzekły mnie..zobaczę w całości :). Zastanawiałam się nad tym już jakiś czas, bo co się coś pojawi w biubiu, to kombinuję jak to wystylizować, żeby pasowało do mnie i ni w cholerę :). Doszłam do innego wniosku - wydaje mi sie, ze styl podkreślający kobiece kształty, klepsydry jest trochę obok trendów. Odpowiedz Link
izas55 Re: Szmizjerka Montparnasse już jest :) 27.03.12, 12:31 la_parisienne.biubiu napisała: > Tak, będzie jeszcze granatowa dżinsowa i jasno-szara. > Na razie jest zielona 36-42B, bo tak dostałam ze szwalni :( > Czy to znaczy, ze innych rozmiarów nie będzie? Czy że będą w innym terminie? Odpowiedz Link
akna Re: Szmizjerka Montparnasse już jest :) 27.03.12, 12:46 Będą. Na razie szwalnia dostarczyła jedno be w zieleni. Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: Szmizjerka Montparnasse już jest :) 27.03.12, 14:03 Izas55 - będą od 36-46 B, BB, BBB. Dla bezpieczeństwa szyje się każde B osobno, jutro powinny być gotowe te same rozmiary jeansowe i tak co kilka dni będę dokładała nowe rozmiary. Odpowiedz Link
magdalaena1977 Re: Szmizjerka Montparnasse już jest :) 27.03.12, 23:50 la_parisienne.biubiu napisała: > Izas55 - będą od 36-46 B, BB, BBB. No cóż, przynajmniej mnie nie będzie kusiło :-( Bo MONTPARNASSE jest śliczna, elegancka i klasyczna, acz nie balowa, akurat w moim stylu. I w ogóle bardzo lubię szmizjerki. Odpowiedz Link
anulla1974 Re: Szmizjerka Montparnasse już jest :) 28.03.12, 09:10 I nie mam dylematu czu zielona czy dżinsowa... Odpowiedz Link
clarisse Re: Szmizjerka Montparnasse już jest :) 28.03.12, 11:01 Czekamy, czekamy, czekamy na BBB :) Odpowiedz Link
magda2em Re: Szmizjerka Montparnasse już jest :) 27.03.12, 20:10 Kingo, czy jest szansa na bluzkę, która będzie nadawała się do założenia pod gorset? Musi mieć kwadratowy, dość spory dekolt - tak, żeby było widać górę piersi - i luźne rękawy, zbierane przy nadgarstkach gumką. Najlepiej czarna, ale jestem na takim głodzie, że chyba przyjmę każdy możliwy kolor. Stare kusicielki długorękawne prawie się do tego celu nadawały (miały jednak za mały dekolt i nie pasowały mi do gorsetu kształtem dekoltu, a potem z nich wychudłam, więc poszły w inne dobre ręce). Wykończyła mi się bluzka podgorsetowa właśnie z długim rękawem i nigdzie nic nie mogę znaleźć, bo w nic dostępnego nie mieszczę się w biuście. Krótkorękawną bluzkę znalazłam, ale długorękawne zdają się w przyrodzie nie istnieć... Odpowiedz Link
kasienka.body Re: dać jej.... soku,dobrze prawi! 27.03.12, 23:00 o litości :/ Nie ma to jak założyć, że wiemy coś najlepiej. To, że pasjonujesz się modą nie znaczy, że jesteś autorytetem w tej dziedzinie, i Twoje zdanie jest najważniejsze. Ton wypowiedzi jest wg mnie mocno przesadzony. Każdy może mieć swoje zdanie, ale czemu wyrażać je w taki sposób? Odpowiedz Link
marciasek Mojito: czy będą w tym sezonie? 28.03.12, 13:05 Ponawiam pytanie, bo chyba zginęło w natłoku dyskusji na inne tematy. Czy w tym sezonie będą znów bluzki Mojito? No bo jest tak: macie tam w sklepie czerwone mojito w rozmiarze, który mógłby mi pasować. Tę bluzkę chętnie kupię, ale gdyby była szansa, że za moment będą jeszcze inne kolory, wówczas poczekałabym na nie i wzięła za jednym zamachem ze trzy. Dlatego chciałabym uzyskać jakąś informację, która pomoże mi się zorganizować, np: "poczekaj jeszcze 3 tygodnie, a będą czarne, białe i szare" albo "bierz co jest, bo niczego więcej nie będzie", ewentualnie "będą, ale tylko fioletowe". Za odpowiedź z góry uprzejmie dziękuję. Odpowiedz Link
kasica_k OT print 28.03.12, 16:32 silv_via napisała: > > Ulla Popken akurat nie jest dla nie przykładem super hot trendy, ale jak > widać > > ma ten sam print, co BiuBiu, tylko kształ inny ;) > > Te sukienki są podobne tylko pod względem tego, że można je zakwalifikować jako > "zwierzęcy print". Animalny. Animalny print. Albo floralny. Jest takie słowo "nadruk", wiecie :) Odpowiedz Link
kasica_k Re: dać jej.... soku,dobrze prawi! 28.03.12, 16:55 Na podstawie samych pokazów nie można do końca przewidzieć, co będzie modne naprawdę - modne będzie bowiem to, co wejdzie do faktycznej produkcji. Popularne firmy odzieżowe wyłuskują z wybiegowych trendów te elementy, które ich zdaniem dobrze się przyjmą i sprzedadzą. BiuBiu moim zdaniem siedzi gdzieś na pograniczu młodzieżówki i klasyki i trochę jakby nie mogło się zdecydować, w którą stronę pójść. Mnie najbardziej w BiuBiu odpowiadają właśnie rzeczy najmniej "modne", albo, jak kto woli, zawsze modne - proste dżersejowe bluzki kopertowe, bluzki koszulowe. Nie lubię bowiem modnych (nie wiem już od ilu sezonów) bufiastych rękawków czy też "ciążowo" rozkloszowanych bluzek (które już chyba z mody wyszły), nie cierpię też tunik itp. Z drugiej strony wiele aktualnie modnych rzeczy mi się ogromnie podoba i bardzo chętnie kupiłabym je sobie w BiuBiu zamiast w jakiejś Zarze (np. postulowane przeze mnie nie wiem ile razy _proste_ sukienki), bo sieciówkowe rzeczy źle leżą na mojej figurze. Podsumowując, wolałabym, żeby BiuBiu się mocniej osadziło zarówno w trendach (prezentowało ich więcej) jak i w klasyce. Potrzebna jest zarówno linia klasyczna, maksymalnie prosta i z ponadczasowymi krojami i gładkimi materiałami (bluzki koszulowe, żakiety itd.), jak i linia "trendy". I więcej koloru, zwłaszcza na wiosnę i lato - w sklepach już od dwóch miesięcy królują kolory wiosennych kwiatów, a w BiuBiu chyba ciągle mamy jesień. Odpowiedz Link
inez69 Wiosenne zapowiedzi 29.03.12, 00:35 Dziś odbyła się sesja wiosennej kolekcji. Jestem za-chwy-co-na! Dwie piękne, sexowne maxi sukienki, jedna niebieska w białe i niebieskie kwiaty, druga w stonowanym różu z bordowymi i bladoróżowymi kwiatami. Będą też koszule o mniej oficjalnym charakterze. Piękne szmizjerki, w szarym i ciemno-dzinsowym kolorze. Poza tym bluzka o kroju fuego, ale z nowym dekoltem w grafitowym granacie (jest coć takiego?:)). Powrócą zig zag w niebiesko-białe piksele, baby doll biała w drobną łączke niebieską oraz zanzibar w granacie z jasnymi kropkami i wiele innych. Będzie też niepodzianka (przeze mnie najbardziej wyczekiwana). Wybaczcie pisanie bez składu i ładu, ale jestem wykończona (życie gwaizdy potrafi być bardzo męczące;)) Odpowiedz Link
olazdaleka Re: Wiosenne zapowiedzi 29.03.12, 01:59 Maxi sukienek i koszul nie noszę ale nowe Fuego, szmizjerki i nowy Zanzibar chętnie zobaczę i prawdopodobnie kupię. Podoba mi się to, że będzie niebiesko i grafitowo:) Odpowiedz Link
clarisse Re: Wiosenne zapowiedzi 29.03.12, 04:03 Oj no... narobiłaś smaku :))) Trzymam kciuki, żeby to wszystko się udało. Odpowiedz Link
kasica_k Re: Wiosenne zapowiedzi 29.03.12, 04:40 Dzięki za niusy :) Prowizorycznie więc napalam się na Zigzagi, bo jednego mam i bardzo lubię :) Odpowiedz Link
yaga7 Re: Wiosenne zapowiedzi 29.03.12, 05:47 Widziałam foty na FB - te maxi są fajne i rozumiem, że to one mają 120 cm od pachy? Ta niebieska chyba mi się bardziej podoba... Suuuuper :) Odpowiedz Link
magda2em Re: Wiosenne zapowiedzi 29.03.12, 08:15 O rany, jakie genialne te maxi *.* Czyżbym po raz pierwszy od czasów wczesnej podstawówki miała dobrze wyglądać w długiej sukience? Nie mogę się doczekać lepszych zdjęć (chcę widzieć dół!) i lepszego odwzorowania kolorów. Mrrrr! Odpowiedz Link
magda2em Re: Wiosenne zapowiedzi 29.03.12, 08:24 Hm <myśli o kolorach> no cóż, chyba szmizjerki totalnie nie trafią w moje kolory, w zielono-niebieskim i szarym wyglądam jak zombie, ciemno dżinsowy też mi średnio służy, podobnie jak granaty (eh, ani zeberkowy zanzibar nie dla mnie, ani chyba ten granatowy w kropki, a bu, bo krój świetny). Zig-zagi nie dla mnie, ale może baby doll się uda złapać - poprzednio nie trafiłam koncertowo w rozmiar i nie mam żadnej, choć straszliwie mi się podobały. Fuego-style przynajmniej przetestuję - choć znów ten nieszczęsny granat, mimo że grafitowy! :( Koszule mniej oficjalne - super, ale proooooszę powiedzcie że nie tylko w niebieskościach i granatach będą... Odpowiedz Link
inez69 Re: Wiosenne zapowiedzi 29.03.12, 08:44 Koszule będą w drobną karteczkę m.in. błękitny, oraz gładkie w wielu kolorach. Odpowiedz Link
magda2em Re: Wiosenne zapowiedzi 29.03.12, 09:23 inez69 napisała: > Koszule będą w drobną karteczkę m.in. błękitny, oraz gładkie w wielu kolorach. Zostaje mi w takim razie czekać na zdjęcia ;) Błękitny też skreślam od razu, ale może inna krateczka się nada. Uff, szansa dla mnie istnieje ;) Odpowiedz Link
inez69 próbki maxi maxi 29.03.12, 08:41 Zdjęcia robione zza krzaka;) www.facebook.com/?ref=logo#!/photo.php?fbid=375992172423460&set=o.279220768462&type=1&theater www.facebook.com/?ref=logo#!/photo.php?fbid=375985595757451&set=o.279220768462&type=1&theater Odpowiedz Link
kryklu Re: próbki maxi maxi 29.03.12, 09:13 Na podstawie opisu zamarzyła mi się niebieska, ale po obejrzeniu zdjęć chcę obie! Tylko czy one aby modne? ;) Odpowiedz Link
inez69 Re: próbki maxi maxi 29.03.12, 10:57 Na pewno nie;) Milion osób może mnie w nich skrytykowac, a i tak będę nosić całe lato (no chyba, że jak zwykle u mnie w lipcy spadnie śnieg:D, to wtedy z kozakami może?) bo robi olbrzymie wrażenie i czuję się w niej jak bogini. Zaklinam lato żeby już przyszło. Odpowiedz Link
rudaa26 Wiosenne zapowiedzi a brak konta na FB 29.03.12, 10:25 A ja miałabym gorącą prośbę. Czy nie dałoby się umieścić zdjęć wiosennych zapowiedzi w innym miejscu (może na Biublogu) bo nie mam konta na FB i nie zamierzam go zakładać. Nie będąc zalogowaną nie mogę obejrzeć zdjęć:( Byłabym bardzo wdzięczna. Odpowiedz Link
clarisse linki dla Ciebie... 29.03.12, 10:43 ... i dla innych osób nie używających FB zapodała Inez w poście "próbki maxi maxi" Obejrzenie ich nie wymaga logowania się. Z tego co kojarzę, jeśli na FB pokazują się jakieś zapowiedzi, to zawsze ktoś tu je przekleja :) Sklep podejrzewam że na bloga tego nie wrzuci, bo to nie są gotowe zdjęcia ciuchów, a tylko kilka fotek strzelonych podczas sesji. I tak naprawdę ciuchów na nich widać ciut mało ;) Odpowiedz Link
inez69 Re: linki dla Ciebie... 29.03.12, 11:04 Wrzuciałam na chwilę na bloga, ale sa takiej jakości, że w sumie nei powinny tam się znaleźć. Odpowiedz Link
ania.kar Re: Wiosenne zapowiedzi a brak konta na FB 29.03.12, 10:49 Jak klikniesz w poniższy link, to powinnaś widzieć zdjęcia bez konieczności logowania www.facebook.com/media/set/?set=o.279220768462&type=1 Sam profil też możesz oglądać www.facebook.com/BiuBiu.eu Odpowiedz Link
rudaa26 Re: Wiosenne zapowiedzi a brak konta na FB 29.03.12, 10:53 oooo, teraz widzę. Dziękuję ślicznie. Profil widzę bez problemu, ale od niedawna coś się zmieniło i nie da wejść w poszczególne notki. Widzę tylko, że jest wpis i spinacz/ załącznik. Kiedy próbuje w niego wejść pokazuję się okienko logowania. Odpowiedz Link
ania.kar Re: Wiosenne zapowiedzi a brak konta na FB 29.03.12, 11:18 Zdjęcia zostały wrzucone z prywatnego profilu i dlatego ich nie widać wchodząc bezpośrednio przez tablicę (teraz to się chyba "oś czasu" zwie). Widać je dopiero jak się kliknie w "zdjęcia" i pokazują się wszystkie na raz, czyli to co wcześniej zalinkowałam: www.facebook.com/BiuBiu.eu/photos Odpowiedz Link
inez69 Re: Wiosenne zapowiedzi na blogu 29.03.12, 10:54 bardzo prosze; biubiu.blox.pl/2012/03/Zapowiedzi-dla-najbardziej-niecierpliwych.html Odpowiedz Link
kis-moho Groszki 29.03.12, 11:02 Jakie piękne są te groszki! Animalne printy ;o) do mnie nie przemawiały, ale w takiej wersji ta sukienka jest prześliczna. W jakich będzie rozmiarach? Odpowiedz Link
kis-moho Re: Groszki 29.03.12, 12:25 To ja jeszcze do pytania o rozmiary dołączę pytanie o długość - taka sama jak Zanzibar? Bo widzę, że on i na wysokich jest co najmniej do kolan? Odpowiedz Link
kis-moho Zanzibar w groszki 30.03.12, 11:25 To ja ponawiam moje pytanie, bo zaginęło w tych osobistych przepychankach. Czy sukienka w groszki na kroju zanzibaru będzie dokładnie w takim samym kroju (chodzi mi o długość) i w jakich będzie rozmiarach? Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: Zanzibar w groszki 30.03.12, 11:45 Długość i krój ten sam, rozmiary od 34-46. Odpowiedz Link
snowflake86 Re: Zanzibar w groszki 30.03.12, 12:08 a czy da radę ją skrócić o jakieś 10cm, nie powodując przy tym niekorzystnych zmian w układaniu się sukienki? Odpowiedz Link
rudaa26 Re: Wiosenne zapowiedzi na blogu 29.03.12, 11:09 Ciągle walczę z moją niecierpliwością ale widać mi nie wychodzi:) Dziękuję za fotki Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: Wiosenne zapowiedzi a brak konta na FB 29.03.12, 19:13 Rudaa26 - jak tylko będą zdjęcia zapowiedzi, na pewno będą pokazane na blogu. To co było na FB, to kilka szarych, z ziarnem, zrobionych w biegu zdjęć zza kulis sesji, kiepskim aparatem. Odpowiedz Link
inez69 Re: Wiosenne zapowiedzi 29.03.12, 11:01 Baby dolki nie będą w niebieską a w zielona i różow-szarą łączkę, chyba. Kinga mówi, że fuego jest jasno-granatowe. Odpowiedz Link
magdalaena1977 Re: Wiosenne zapowiedzi 29.03.12, 11:07 A co z rozmiarami - czy będzie cokolwiek 48 (z tkaniny) ew. dzianinowe 46 ? Odpowiedz Link
marciasek Czy ktoś mi odpowie na pytanie o Mojito? 29.03.12, 17:26 które zadawałam w tym wątku już kilkakrotnie: wczoraj tu, przed-przed-przedwczoraj tu i jeszcze tu i tu (a także mailem na firmowy adres) - ? Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: Czy ktoś mi odpowie na pytanie o Mojito? 29.03.12, 18:31 Marciasku - będą powtórzone, w takiej formie jak widać, ale w okolicach lata dopiero. Odpowiedz Link
marciasek Re: Czy ktoś mi odpowie na pytanie o Mojito? 29.03.12, 19:04 Ooo, dziękuję bardzo za odpowiedź, bo już się zaczynałam czuć niewidzialna ;-) Ale co to znaczy w takiej formie jak widać? Chodzi Ci o krój, czy kolory? Rozumiem, że krój = halterneck w mniejszych rozmiarach, a szelki w większych. A jak z kolorami? I jeszcze zapytam, czy te bluzki, które Ci zostały z ubiegłego roku (44B/BB) są na pewno wiązane na szyi? Bo na szelkach nie chcę, a wobec tego, że kolejne modele maja być późno, chyba się na nie teraz skuszę. Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: Czy ktoś mi odpowie na pytanie o Mojito? 29.03.12, 19:10 Przepraszam bardzo, umknęło mi Twoje pytanie. Mojito jest tylko w wersji wiązanej na szyi. Wersja taka sama - czyli te same kolory i krój, z co z innymi kolorami, to jeszcze zobaczę. Odpowiedz Link
ganbaja Pytanko 29.03.12, 20:03 Czy nowa wersja Kocio w kolorze czarnym będzie jeszcze w rozmiarze 44B/BB? Odpowiedz Link
moderacja.lb Słówko od moderacji :) 30.03.12, 15:34 Dziewczyny, ponieważ posty merytoryczne (np. pytania o poszczególne modele) zaczęły się gubić w morzu offtopów i personalnych dyskusji do akcji wkroczyły nożyczki. Pyskówka poszła do kosza, dyskusja nt. BiuBiu-bloga do odpowiedniego wątku, a debata o tym czym jest moda i dlaczego - na Offtopy. Bardzo proszę o trzymanie się właściwego tematu tego wątku ("Wątek poświęcony pro biuściastym ubraniom BiuBiu - zapraszam do opisywania konkretnych modeli, wymiany uwag na temat rozmiarówki itp.") i nie zaśmiecanie go ponowne offtopami. Tematy poboczne poruszajmy w odpowiednich dla nich miejscach. Dziękuję za uwagę :) w imieniu moderacji - roza_am Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Valparaíso 31.03.12, 22:13 www.biubiu.pl/sukienki/valpara_so.html Sukienki w bazie ;) Odpowiedz Link
irenka65f Re: Valparaíso 01.04.12, 11:48 Już jest moja! Tylko poradź rozmiar. Summer mam 40B bo 38BB była mi ciut niewygodna w pasie. Talia wypadała na żebrach i trochę mi tam było ciasno, chociaż wyglądała ładniej niż 40B. Jednak Valparaiso jest chyba dzianinowa, więc 38 powinno wystarczyć. Jak myślisz? Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: Valparaíso 01.04.12, 12:27 To zależy od obwodów, ale przy dzianinie poleciłabym 38 B/BB. Odpowiedz Link
irenka65f Re: Valparaíso 01.04.12, 12:48 To jeszcze jedno. Jutro wyjeżdżam na urlop, więc chciałabym, żeby ta sukienka przyszła do mnie dopiera po świętach. Poza tym chcę też dżinsową szmizjerkę, której jeszcze nie ma w sklepie. Wolałabym oczywiście zamówić je razem, żeby oszczędzić na kosztach przesyłki. Czy jest taka możliwość, że zamówię/ zarezerwuję Valparaiso, ale z przesyłką sklep poczeka do czasu pojawienia się szmizjerki? Oczywiście mogę już zapłacić za obie sukienki, albo nawet więcej bo szmizjerkę, chyba jednak wezmę do przymiarki w 2-3 rozmiarach i odeślę niepasujące. No właśnie, jak celować w szmizjerkę na wymiary 95-75-102? Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: Valparaíso 01.04.12, 12:58 Tak, oczywiście, wystarczy wpisać w uwagach, możesz dopisać , że chcesz, aby dołożono dżinsową w stosownym czasie, w podanym rozmiarze i edytujemy zamówienie. Myślę, że poleciłabym rozmiar szmizjerki 38 B. Odpowiedz Link
irenka65f zamówienie 01.04.12, 15:00 Właśnie zrobiłam zamówienie na te dwie sukienki i zrobiłam przelew doliczając 190 zł za Montparnasse 190zł. Mam nadzieję, że wyjdzie tak jak chciałam. Dzięki za pomoc. Odpowiedz Link
azymut17 Re: Valparaíso 04.04.12, 15:48 Śliczna jest :-) Niestety mam wrażenie, że pomniejsza optycznie biust (czerń na klacie), a to u mnie byłoby niekorzystne. Dobrze mi się wydaje? Odpowiedz Link
genepi Re: Valparaíso 05.04.12, 08:30 Szczerze na to liczę :-) Jutro powinno przyjść do mnie zamówienie, postaram się w 2 dzień świąt sfotografować i wysłać na bloga. Odpowiedz Link
rudaa26 Re: Valparaíso 05.04.12, 15:23 A do mnie przyszła już dziś. Fajny materiał, taki lejący. Wzięłam standardowy rozmiar 38BB/BBB i wydaje mi się ciut przyciasnawa. Muszę bardzo uważać przy zakładaniu i widać mi fałdkę na brzuchu (której nie chce eksponować). Mogę w sumie jakieś majty wyszczuplające założyć. Na długość przy moim 168 cm jest tak za kolanko. Może jutro wrzucę do galerii. Odpowiedz Link
ptasia Valparaíso, Azulejos, Ultraviolet 34b/bb 11.04.12, 11:09 Jestem zachwycona najnowszym zamówieniem. Azulejos - moje ukochane kolory i rękawy 3/4, które bardzo lubię; miły materiał. Z tego co widziałam, rozm. 34 znikł błyskawicznie... Valparaiso chciałam mieć od kiedy zobaczyłam zapowiedzi. Jeśli chodzi o obcisłość - imho Zanzibar jest ciaśniejszy (wysokie majtki wskazane, w Valparaiso - dla lepszego samopoczucia tak, ale nie są konieczne :). Valparaiso z jakiegoś tajemniczego powodu optycznie wysmukla. Założyłam na świąteczne śniadanie i zostałam skomplementowane przez wszystkie obecne kobitki :) Ultraviolet - dorzuciłam do zamówienia, bo tak leżał na przecenie, i pluję sobie w brodę, że nie miałam w minione wakacje w Tajlandii. Lekka, lejąca się, luźna od biustu w dół (pizza czy ew. dużo tajskiego makaronu spokojnie się schowa), nic, tylko romantycznie się przechadzać po plaży. Część nabiustna na mnie idealna (Etno musiałam ciut pozaszywać). Foty dwóch pierwszych ciuchów są na FB i wysłałam na bloga. Odpowiedz Link
snowflake86 Re: Valparaíso, Azulejos, Ultraviolet 34b/bb 11.04.12, 13:11 a Ultraviolet też gdzieś wrzucisz/wyślesz? ;) długo się na nią czaiłam (żeby kupić do skrócenia ;P), ale z braku zdjęć w mniejszych rozmiarach się ostatecznie nie zdecydowałam... ;> Odpowiedz Link
ptasia Re: Valparaíso, Azulejos, Ultraviolet 34b/bb 11.04.12, 13:34 czekam na jakąś cieplejszą aurę :) Tymczasowo mam tylko takie tam foty przed lustrem w kapciach, robione dla innej wirtualnej znajomej - niespecjalnie nadają się do szerszej prezentacji, ale jak chcesz, mogę Ci wysłać na @, tylko powiedz, czy chcesz, i czy na gazetę czy coś innego ;) Odpowiedz Link
snowflake86 Re: Valparaíso, Azulejos, Ultraviolet 34b/bb 11.04.12, 13:51 ooo, jeśli to nie problem, to ja chętnie ;> z gazetowego adresu nie korzystam, podeślij więc proszę na: em.eska@o2.pl; z góry dzięki :) Odpowiedz Link
snowflake86 Re: Valparaíso, Azulejos, Ultraviolet 34b/bb 11.04.12, 14:58 hmmm.. nic nie przyszło :/ Odpowiedz Link
ptasia Re: Valparaíso, Azulejos, Ultraviolet 34b/bb 11.04.12, 15:07 e, nie wiem, czemu, wysłane z tlenu też. Spróbowałam ponownie z wp. Odpowiedz Link
ptasia Re: Valparaíso, Azulejos, Ultraviolet 34b/bb 02.05.12, 09:37 foto Ultravioletu na FB www.facebook.com/photo.php?fbid=357921940923548&set=o.279220768462&type=1&theater Pewnie podeślę dziś na blog. Świetnie się sprawdziła w upale, miałam tylko problem z lekkim zsuwaniem się tyłu na plecach, musiałam podciągać. Odpowiedz Link
inez69 Montparnasse w trzech kolorach 01.04.12, 01:23 biubiu.blox.pl/2012/02/Zapowiedz-szmizjerki.html Odpowiedz Link
genepi Re: Montparnasse w trzech kolorach 01.04.12, 09:44 Jaki jest poziom biodrzastości w szmizjerkach? Jest możliwość zwężania, czy w dżinsowej boczne szwy też są stebnowane? Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: Montparnasse w trzech kolorach 01.04.12, 10:55 Poziom biodrzatości jest średni, w kierunku do dużego. Boczna szwy nie są stebnowane, można zwęzić bezboleśnie. Ramiona szersze niż w koszulach. Wkrótce podam wszelkie wymiary. Odpowiedz Link
yaga7 Re: Montparnasse w trzech kolorach 01.04.12, 12:43 To ja bardzo prosiłabym o wymiary, bo na pewno chętnie spróbowałabym z dżinsową, ale nie wiem, jak będzie z biodrzastością, czy nie będzie za luźna. A jak są ramiona szersze, to fajnie, aczkolwiek koszul nie mierzyłam. Czy dżinsowe będą przed świętami czy jednak nie bardzo? Odpowiedz Link
irenka65f Re: Montparnasse w trzech kolorach 01.04.12, 11:51 I ta też moja! Dżinsową poproszę. Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: Kiedy BBB szmizjerki 03.04.12, 09:54 Genepi - po Świętach, ale nie potrafię podać dokładnej daty, niestety. Odpowiedz Link
inez69 Nowości - Messina 03.04.12, 01:05 W sklepie pojawiła się sukienka na bazie drapieżnego Zanizbaru: www.biubiu.pl/sukienki/messina.html Odpowiedz Link
virgaaurea Re: Nowości - Messina 03.04.12, 12:15 a mozesz napisac czy material uklada sie podobnie jak w zanzibarze? czy tylko sam kroj jest powtorzony? bo na zdjeciach wyglada to tak, jakby na Tobie te 2 sukienki ukladaly sie jednak troche inaczej; Odpowiedz Link
mefistofelia Re: Nowości - Messina- porada rozmiarowa 04.04.12, 13:59 Świetna :) Mam 71cm w talii, około 90 w biuście i nie przepadam za ciuchami przylegającymi w okolicach brzucha. Czy 36B/BB ma szansę pasować? Odpowiedz Link
azymut17 Re: Nowości - Messina 04.04.12, 16:10 Nie podoba mi się materiał. Nic nie poradzę na to, że takie drobne wzory wyglądają na mnie fatalnie, wyglądam, jakbym założyła fartuch szatniarki lub woźnej. Dobrze dla BiuBiu, że nie wszyscy mają taki gust i typ urody jak ja :-) Odpowiedz Link
inez69 Nowości - Azulejos 03.04.12, 01:06 oraz Zig-zag w nowej odsłonie, czyli Azulejos: www.biubiu.pl/bluzki/dlugi_rekaw/azulejos.html Odpowiedz Link