Dodaj do ulubionych

Stanik dla dziewczynki

04.09.12, 13:59

Donoszę, że jeśli - tak jak ja - macie córki, które - tak jak Wy - chciałyby mieć kolekcję staników, ale - tak jak moja Młoda - są na to jeszcze generalnie za małe, to w PEPCO jest takie coś:
https://www.pepco.pl/files/obj-42e5d210e784aafde36a5d952dde2fa2/SH-08.jpg
Cena jednego lepszego piwa, a sam staniczek całkiem sensowny, z normalnie zapinanym obwodem i regulowanymi ramiączkami. Najmniejszy rozmiar pasuje akurat na szczupłą siedmiolatkę, obwód jest odpowiednio ścisły (ale bez przesady). Miła bawełenka, całość chyba wygodna, bo Młoda chodzi cały dzień bez marudzenia (nawet, rzekłabym, z dumą). Rozmiarówka jest oczywiście "wiekowa" a nie "miskowo-obwodowa", no ale nie można od PEPCO wymagać za wiele.

(Oraz, o rany, TO JUŻ, moja malutka córeczka MA STANIK??)

v.

PS Rozglądałam się chwilę, czy nie ma już jakiegoś wątku, do którego by się z tą rewelacją można podczepić, ale nie znalazłam. Może trzeba było szukać po innych słowach kluczowych niż "dziewczynki" ;)
Obserwuj wątek
    • agafka88 Re: Stanik dla dziewczynki 04.09.12, 19:30
      Gratuluję takiej dużej córy, fajnie masz, takie kolorowe staniki wybierać :)

Był kiedyś wątek "pierwszy stanik", możliwe, że się zarchiwizował.

Agio też ma ofertę na dziewczynek, coś takiego np. www.sklep.agiomilano.com/miekki-db920-p-153.html
      Widziałam na żywo i daje radę :)
    • azymut17 Re: Stanik dla dziewczynki 04.09.12, 19:54
      Anna-pia napisała notkę na ten temat. Tytuł bloga jest w tym momencie mylący :-)
    • justinehh Re: Stanik dla dziewczynki 04.09.12, 20:19
      W Primarku mają podobne, rozmiarówka zaczyna się bodajże od 65A...
      • anna-pia Re: Stanik dla dziewczynki 04.09.12, 22:33
        Tak, mają, mam nawet (tyle że w mózgu, muszę nadać temu formę bajtową) tekst notki o tych stanikach - córa ma parę, gąbka i bez fiszbin. Takie se, szczerze mówiąc.
        W Tesco mają, rozmiarówka typu na 10 lat, na 11 lat, tzw. braletki (Mauzonka pisała o nich na Balkonetce), całkiem sensowne.
        • justinehh Re: Stanik dla dziewczynki 05.09.12, 21:22
          O proszę, a ja widziałam miękkie...
    • sbarazzina Re: Stanik dla dziewczynki 04.09.12, 21:07
      Na LMB mamy watek o takich malych rozmiarach:

forum.gazeta.pl/forum/w,50580,131683788,131683788,60AA_60A_60B_65A_65B_.html
      ---
      Mam staniki na zbyciu, różne rozmiary:
      tnij.org/staniki01
    • effka454 Re: Stanik dla dziewczynki 05.09.12, 09:10
      Moja córa zaczęła od takich:
      https://www.bonprix.pl/obrazki/0/0/0/0/0/0/1/8/8/4/inteligentne/938319_328.jpg
      kupowanych w bonprixie, też wybieranych "na wzrost" a nie obwodowo-miseczkowo.
      Później wynalazłam takie:
      www.key4u.pl/pl/29305,tbs-050-biustonosz-dla-nastolatki,article
      www.key4u.pl/pl/22832,tbs-122-biustonosz-dla-nastolatki-,article
      rozmiarówka zaczyna się od 65AA i generalnie na stronie (w dziale >młodzież<) królują usztywniane, ale miękkie też mają, bez fiszbin tylko z przeszyciem/wzmocnieniem, bardzo fajne materiały, zapięcie i ramiączka regulowane, obwód podszyty tak, że całkiem dobrze trzyma, nie przesuwa się.
      Teraz przymierzamy się do tych usztywnianych, chociaż ja mam ciągle opory ;P ale może nie będzie tak źle :) na pewno wzornictwo ciekawsze.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka