Dodaj do ulubionych

SKLEPY PATRONACKIE BIUBIU

27.11.12, 13:23
Myślę, że można założyć taki wątek, bo jest już kilka sklepów w Polsce, które Kinga zatowarowała swoimi biubiowymi ciuszkami.
Co na Wy na to?
Obserwuj wątek
    • bra-dreamerka Re: SKLEPY PATRONACKIE BIUBIU 27.11.12, 13:25
      Zapraszam 8 grudnia br. na Mikołajki w Bra-Dreams w godzinach 10.00-15.00.
      Prezentem jest Wielkie Zatowarowanie w BIUBIU.
      Bluzki, sukienki, koszule- w pełnej rozmiarówce.
      Bra-Dreams ma obiecane również szycie wyjątkowych, krótkich serii !!!!
      Osobiście proszę o DUUŻŻEE rozmiary 48,50.
      W tym dniu- GOŚĆ SPECJALNY- pewnie się domyślacie :)
      Zapraszam,
      Dorota
      bra-dreamerka
      • magda2em Re: SKLEPY PATRONACKIE BIUBIU 27.11.12, 14:17
        Aaa, dlaczego 8 grudnia :( Będę się wtedy wojażować nad polskim morzem, bu.
        • bra-dreamerka Re: SKLEPY PATRONACKIE BIUBIU 27.11.12, 14:53
          w grudniu? morze?- no nie przewidziałam..
          Ale ubranka zostaną i będą, więc myśl że po powrocie z wojaży coś się dobierze :)
          • magda2em Re: SKLEPY PATRONACKIE BIUBIU 27.11.12, 15:02
            Ano, taka sobie impreza grudniowa ;) Taka w zasadzie już coroczna tradycja, piąty raz jadę. A morze zimą bardzo polecam - wprawdzie opalać się nie bardzo da, ale pusta plaża, spacery, szumiące morze, nie trzeba skakać przez ręczniki, żeby się przejść, piasek zmarznięty i twardy, więc się da normalnie chodzić... i takie tam ;)

Mam nadzieję, że coś zostanie na po powrocie ;)
      • kasiadj07 Re: SKLEPY PATRONACKIE BIUBIU 02.12.12, 19:02
        > Osobiście proszę o DUUŻŻEE rozmiary 48,50.
        > W tym dniu- GOŚĆ SPECJALNY- pewnie się domyślacie :)
        > Zapraszam,
        > Dorota
        > bra-dreamerka

Czy to oznacza, że w sobotę będą już większe rozmiary, czy to tylko przyszłościowe plany? Noszę sporo rzeczy w r. 46, ale niektóre wypadają za małe. Wpadłabym w sobotę, w piątek mam urodziny i mąż chce mi coś sprezentować:)
        • la_parisienne.biubiu Re: SKLEPY PATRONACKIE BIUBIU 02.12.12, 21:58
          Chciałam pokazać co ja dla siebie szyję - znaczy się dla jabłek, cegieł i innych kształtów mało wiotkich ;) Pani Dorotka będzie badała czy to się podoba, czy byłyby chętne. Ja od dawna marzę o takiej linii i większych rozmiarach. Nie ma się w co ubrać, mimo setek firm dla okrąglaków ;)
          • izas55 Re: SKLEPY PATRONACKIE BIUBIU 03.12.12, 11:20
            Strasznie żałuję, że mnie okrąglaka tam nie będzie w sobotę ;-(.
            Czy coś zostanie w sklepie z tych większych rozmiarów?
          • maggianna Re: SKLEPY PATRONACKIE BIUBIU 03.12.12, 14:57
            Nie planowalam sie wybrac, ale skoro bedzie cos wiekszego niz 46 to chetnie zajrze do sklepu.
            • magdalaena1977 Re: SKLEPY PATRONACKIE BIUBIU 04.12.12, 09:09
              Ja też w zasadzie nie potrzebuję nowych staników ani ciuchów. Ale jeśli jest szansa na dużą linię biubiu, to na 99% przyjdę.
          • yo_anka Re: SKLEPY PATRONACKIE BIUBIU 04.12.12, 00:56
            ojej!
            Bedę w W-wie, ale nieco wcześniej: 6-7
            ale na weekend wracam do domu
            szkoda :(

Jetem za linią 46+
          • kasiadj07 Re: SKLEPY PATRONACKIE BIUBIU 07.12.12, 13:28
            Trzymam kciuki za uruchomienie linii dla większych kobietek. A jutro wpadnę:)
          • besame.mucho Re: SKLEPY PATRONACKIE BIUBIU 07.12.12, 14:06
            > Chciałam pokazać co ja dla siebie szyję - znaczy się dla jabłek, cegieł i innyc
            > h kształtów mało wiotkich ;)

Super pomysł! Brakuje na probiuściastym rynku ciuchów innych niż proklepsydrowe, trzymam kciuki, żeby ta linia się rozwinęła :).
          • maggianna Re: SKLEPY PATRONACKIE BIUBIU 07.12.12, 15:01
            A bedzie mozliwosc przymierzenia i zakupu np sukienek Vienna w wiekszym rozmiarze (poluje i nadal nie udalo mi sie zamowic 46).
          • bra-dreamerka Re: SKLEPY PATRONACKIE BIUBIU 08.12.12, 21:18
            Dziękuję wszystkim za przyjście. Mam nadzieje, że się podobało.
            Teraz informacje: w Salonie zostały trzy prototypy bluzek= kasaków do przymierzania i do oceny ewentualnych zmian.
            W przyszłym tygodniu( po 10 grudnia) przyjadą kolejne duże rozmiary 44,46,48.
            Jutro "wrzucę" do sklepu www zdjęcia i rozmiary ciuszków, które są dostępne.
            Obiecuję, że będę uzupełniać stany w sklepie.
            Pozdrawiam i zapraszam,
            bra-dreamerka
            • maith A zdjęcia? 13.12.12, 20:01
              Czyli Kinga zostawiła w sklepie prototypy.
              A gdzie można zobaczyć ich zdjęcia?
              I czy dobrze zrozumiałam, że pojawią się na stronie sklepu?
    • biubiu Re: SKLEPY PATRONACKIE BIUBIU 28.11.12, 20:13
      Mam taką gorącą prośbę do wszystkich naszych Klientek.
      Wkładamy dużo wysiłku w uruchomienie dobrze zaopatrzonych sklepów z szeroką ofertą, robimy to, abyście miały duży wybór na miejscu, żebyście nie musiały czekać na wymiany, mogły przymierzyć wszystko bez konieczności zamrażania gotówki, porównać fasony, kolory, kompatybilność ;)
      Zgłaszajcie proszę w tych sklepach swoje potrzeby, dzielcie się uwagami, to wszystko pomoże nam dopasowywać ofertę do Waszych potrzeb i robić coraz lepsze produkty.
      Będziemy wysyłali wzory, nowe projekty, myślę, że sklepy będą Was o tym informowały.
      Proszę, nie potraktujcie sklepów współpracujących z nami jako przymierzalni, jeśli tak się stanie, nasza współpraca musiałaby się zakończyć, a tego nie chcemy.
      • edzia100 Re: SKLEPY PATRONACKIE BIUBIU 29.11.12, 17:06
        Ooo, ja aaardzo się cieszę, że będzie można wszystko w Bra-Dreams na miejscu przymierzyć i kupić od razu. Mam nadzieję tylko, że faktycznie będzie pełna rozmiarówka (dla mnie 38/40 pls pls Bombaye i fioletowa sukienka z długim ręk też :)]. Kingo, a czy tajemnicze płaszczyki też mają szansę się pojawić na tym okołoMikołajowym spotkaniu? ;))
    • anna-pia można było założyć wątek 13.12.12, 23:32
      Tylko dlaczego tytuł jest wielkimi literami?
      I dlaczego treść nijak nie odnosi się do tytułu? Sama chętnie dopiszę te sklepy, które pamiętam, że oferują BiuBiu. A promowanie sklepu/wydarzenia może się przecież odbywać otwarcie, jako promowanie sklepu i wydarzenia, dobrze, że dzieją się różne miłe rzeczy, ale nie powinno to się odbywać pod przykrywką wątku o BiuBiu.
      Nie ma tu żadnej rzeczowej informacji związanej z tematem.
      Fajnie, że świetnie się bawiłyście, super tort, ale nie ma to żadnego związku z tytułem wątku. Jestem rozczarowana i z lekka zniesmaczona.
      • smallfemme Re: można było założyć wątek 14.12.12, 03:37
        Jest kilka wątków ogłoszeniowych założonych w podobnym stylu. Autorka prawdopodobnie nie przewidywała zakładając wątek, że rozwinie się tu taka offtopowa w stosunku do nazwy wątku rozmowa, tylko, że będzie miejsce na cykliczne ogłaszanie nowych dostaw/imprez itp, które ginęłyby nieco w wątkach bardziej bieliźnianych.
        • anna-pia Re: można było założyć wątek 14.12.12, 09:20
          Autorka założyła wątek, następnie dopisała się do niego - tyle że dopisany post nie zawiera ani jednej informacji poza tymi dotyczącymi wydarzenia. Co innego, gdyby dopisała, że oferuje BiuBiu, a przy okazji będzie super zlocik i zaprasza na spotkanie z artystą ;) A tak, to dla mnie jest ewidentne, że chciała wypromować spotkanie z Kingą - działanie samo w sobie chwalebne, tylko czemu nie otwarcie, tylko pod płaszczykiem wątku o sklepach patronackich?
          • bra-dreamerka Re: można było założyć wątek 14.12.12, 12:38
            W związku z pojawieniem się wpisu anna-pia informuję, że jeśli wątek ten jest problematyczny, to proponuję go po prostu usunąć.
            Przy zakładaniu wątku, postawiłam pytanie" Co Wy na to?"- w domyśle moderatorki i lobbystki. Owszem, nie czekając na odpowiedź dopisałam swoje informacje o Mikołajkach w Bra-Dreams. Jednak wątek ten nie został skasowany.
            "Zapraszam 8 grudnia br. na Mikołajki w Bra-Dreams w godzinach 10.00-15.00.
            Prezentem jest Wielkie Zatowarowanie w BIUBIU.
            Bluzki, sukienki, koszule- w pełnej rozmiarówce.
            Bra-Dreams ma obiecane również szycie wyjątkowych, krótkich serii !!!!
            Osobiście proszę o DUUŻŻEE rozmiary 48,50.
            W tym dniu- GOŚĆ SPECJALNY- pewnie się domyślacie :) "

W tej treści jest informacja na temat "wydarzenia", czyli zatowarowania w ubrania oraz wizyty samej producentki. Czy nie jest to temat na wątek sklepów patronackich właśnie producentki BiuBiu?
            Uważałam, że założenie nowego wątku uporządkuje i ułatwi śledzenie dostępności ubrań w Krakowie, Wrocławiu i w Warszawie. Tym bardziej, że będą szyte tylko serie dla sklepów. Ale skoro temat jest "drażliwy" to ponawiam swoją opinię o likwidacji wątku. Po co mają pojawiać się kości niezgody.......

Rzeczywiście, można informacje o zatowarowaniu "wrzucać" w swoje wątki sklepowe.
            Chciałam dobrze.
            Pozdrawiam,
            bra-dreamerka
            • roza_am Re: można było założyć wątek 14.12.12, 13:52
              Intencje dobre, gorzej z wykonaniem.

Przede wszystkim, wątek zatytułowany "Sklepy patronackie BiuBiu" powinien zawierać namiary na te sklepy - nazwy, miasta, adresy.
              Po drugie powinno się w nim znaleźć info na temat tej patronackości - na czym ona polega, czym różnią się sklepy patronackie od dotychczasowej obecności BiuBiu w sklepach. Przy okazji - co z dotychczasowymi sklepami oferującymi BiuBiu? Zachowają swój charakter czy będą stopniowo schodzić z towaru i ostaną się tylko te sklepy patronackie?
              Po trzecie - skoro ma to być wątek zbiorczy dotyczący różnych sklepów z różnych miast, to najlepiej wpisywać w tytułach postów nazwę sklepu czy miasta, coby czytelniczki łatwiej trafiały do interesujących je wpisów.

Co do eventu - imho najlepiej było założyć mu zupełnie osobny wątek, bo był to event z ciekawą wartością dodaną dla wielu lobbystek (prototypy modeli XXL) - warto było tę informację wydobyć na światło dzienne.

No i teraz pytanie, co dalej z wątkiem? Myślę, że najlepiej, żeby się wypowiedziały same zainteresowane, czyli dziewczyny z miast, w których są sklepy pod patronatem BiuBiu. Czy preferują wątek zbiorczy, czy wolą szukać informacji w wątkach poszczególnych sklepów, czy też w wątku BiuBiu. Jak na razie, życie wskazuje raczej na tę trzecią opcję. Mimo, że zapowiedź eventu była tutaj, to już relacje z niego trafiły do wątku BiuBiu.

Jak dla mnie, wątek zbiorczy może istnieć, ale założony od nowa, z podaniem w nim wszystkich istotnych informacji i tytułowaniem postów odpowiednimi nazwami miast/sklepów. Tylko, czy to forumkom ułatwi docieranie do informacji, czy raczej utrudni? Ew., watek zbiorczy może być na wszelkie informacje techniczne o sklepach BiuBiu, a opinie i pytania klientek pozostałyby w wątku BiuBiu lub wątkach poszczególnych sklepów (jak kto woli)?
              • veev Re: można było założyć wątek 14.12.12, 18:08
                > No i teraz pytanie, co dalej z wątkiem? Myślę, że najlepiej, żeby się wypowiedz
                > iały same zainteresowane, czyli dziewczyny z miast, w których są sklepy pod pat
                > ronatem BiuBiu. Czy preferują wątek zbiorczy, czy wolą szukać informacji w wątk
                > ach poszczególnych sklepów, czy też w wątku BiuBiu.

Zrozumiałam z wątku, że we Wrocławiu też taki sklep jest/ma być (tak?), więc czuję sie upoważniona do wypowiadania ;)

Dla mnie może być jeden wątek (nawet ten, jeśli w nim trochę ogarnąć - nie wiem, czy da się zmienić tytuł na pisany bez wersalików). W nim widziałabym podwątki o poszczególnych sklepach - takie, że na początku info o sklepie (nazwa, adres, oferta), a potem w drzewku posty na temat tego konkretnego sklepu (i info od sklepu o eventach (i niechby nawet było, że o promocjach też, choć z drugiej strony jest do promocji osobny wątek), i opinie klientek, i pytania do sklepu).
                • kasica_k Re: można było założyć wątek 15.12.12, 00:57
                  veev napisała:
                  > Dla mnie może być jeden wątek (nawet ten, jeśli w nim trochę ogarnąć - nie wiem
                  > , czy da się zmienić tytuł na pisany bez wersalików).

Nie da się zmieniać tytułów ani edytować raz napisanych postów. Więc jeśli ma być innaczej rozwiązany wątek, to trzeba ten skasować i nowy założyć, ewentualnie pewne treści z tego przekopiowac tam metodą kopiuj i wklej do nowego posta.

> W nim widziałabym podwątk
                  > i o poszczególnych sklepach - takie, że na początku info o sklepie (nazwa, adre
                  > s, oferta), a potem w drzewku posty na temat tego konkretnego sklepu

Ja jestem za.
            • kasica_k Re: można było założyć wątek 15.12.12, 00:59
              bra-dreamerka, to że chciałaś dobrze jest jasne :) Wątek się przyda, tylko może trochę w innej formie niż ten. Jak już będzie nowy, to gorąco zapraszamy Cię do wpisywania się.
    • kasica_k Prośba do BiuBiu! 15.12.12, 01:07
      Ponieważ chcemy zrobić nowy śliczny wąteczek :) o sklepach patronackich, prośba do Was o następujące info:
      - nazwy/adresy sklepów patronackich
      [tu cytuję z posta roza_am]:
      - informacje na temat tej patronackości - na czym ona polega, czym różnią się sklepy patronackie od dotychczasowej obecności BiuBiu w sklepach

A tak w ogóle, to moim zdaniem świetna wiadomość, że będą takie sklepy. Zwłaszcza te ekskluzywne serie dla sklepów mnie intrygują... Żałuję, że nie mogłam być w sobotę w Bra-Dreams, no ale naprawdę nie mogłam :(
      • biubiu Re: Prośba do BiuBiu! 15.12.12, 09:52
        Myślę, że nowy wątek - o ile powstanie, to w formie praktykowanej tutaj od zarania dziejów, czyli: nazwa i adres sklepu w osobnych postach i później drzewko pod poszczególnymi sklepami, co Wy na to?

Sklepy patronackie to nasz pomysł na dotarcie do klientek "stacjonarnych" i rozwój marki.
        Nie jesteśmy na tym etapie rozwoju podołać finansowo i organizacyjnie otwarciu własnych sklepów firmowych, to raz.
        Dwa - bez dobrze dobranej bielizny, nasze ubrania nie leżą, bo mają wysoko profilowany biust. Więc sklep z samą odzieżą, bez dobrej bielizny, jeśli nie na miejscu to w pobliżu, mógłby się nie sprawdzić. Żeby sklepy te nie przekształciły się w przymierzalnie, będziemy szyć dla nich krótkie serie, czasem wręcz pojedyncze wzory, modele testowe. Chcemy mieć odpowiedź z rynku co się może podobać, jakie fasony klientki by preferowały, jakie materiały, czy byłyby w stanie płacić więcej za jedwab czy włoską koszulówkę.
        Będą też modele w innych kolorach - jak teraz szary Rotterdam.
        Takie są plany - a co nam wyjdzie, pokaże czas :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka