clarisse Czy niebieskie Portimao z długimi... 20.02.13, 10:21 ... powyżej 40 już wyszło?! Czy nie było? Odpowiedz Link
justinehh Sherwood rusty 42b/bb 20.02.13, 12:25 Z biubiu zazwyczaj noszę rozmiar 40b/bb. Kiedy zdecydowałam się na zakup, ten rozmiar w tym kolorze już znikł ze sklepu, dlatego zaryzykowałam to 42. No i leży prawie idealnie, nigdzie się nie opina, nie robi efektu ciąży ( przetestowane na legginsach). Przy moich 157 cm wzrostu kończy się za tyłkiem, idealnie pasuje jako tunika do legginsów. Jak zwykle rękawy są nieco przydługie, no ale trudno. Materiał miły w dotyku, dekolt w sam raz, nie wymaga noszenia plunge, Freya Lacey też daję radę. Byłoby fajnie, gdyby coś jeszcze pojawiło się w tym kroju, np bez kaptura i z krótkim rękawem. Odpowiedz Link
olazdaleka Portimao 40o/oo 21.02.13, 10:01 Zachecona tyloma pozytywnymi opniniam zamowilam 3 (hihi) i jestem zachwycona. Cos czuje ze cala jesien i zime w nich przechodze. Lato przezylam w konkurencyjnych Tubach a zima bedzie nalezec do Biubiu. Dziekuje pani Kindze za stworzenie bluzek w ktorych czuje sie jak milion dolarow:) Odpowiedz Link
biubiu Kathmandu jest w sklepie. 26.02.13, 22:37 Zapraszamy! Rozmiary tylko 36-44 B/BB oraz BB/BBB, krój będzie powtarzany, ale wzór niestety nie do zdobycia, stąd taka okrojona rozmiarówka. Odpowiedz Link
biubiu Re: BIU BIU - 16 - ubrania probiuściaste 27.02.13, 19:42 Dołożyliśmy resztę niebieskich i szarych Portimao LS, do północy cena z promocji after valentine. Przepraszam za prywatę: Kryklu, dostałaś dzisiaj moje maile? Odpowiedz Link
kryklu Re: BIU BIU - 16 - ubrania probiuściaste 27.02.13, 21:56 > Przepraszam za prywatę: Kryklu, dostałaś dzisiaj moje maile? Długo pracowałam... Nigdy nie mam problemu z mailami do Ciebie i od Ciebie. Odpowiedz Link
kis-moho Sherwoody 27.02.13, 20:41 Moje pytanie chyba zaginęło w gąszczu wątków - będą w sklepie jeszcze sherwoody w brakujących rozmiarach? Chodzi mi o szary i granatowy w 34 B/BB. Odpowiedz Link
biubiu Re: Sherwoody 27.02.13, 20:46 Przepraszam, nie widziałam wcześniej pytania, jeśli nie wrócą ze zwrotów, to nie będzie. Jutro będziemy wprowadzali zwroty, mignął mi jakiś szary i granat, ale nie wiem jaki rozmiar, jak będzie 34, to zarezerwuję. Odpowiedz Link
kis-moho Re: Sherwoody 27.02.13, 20:47 Świetnie, dzięki! Będę w takim razie patrzeć w ciągu dnia do sklepu, czy coś się nie pojawiło :o) Odpowiedz Link
andzia84 koszule długi rękaw 28.02.13, 14:54 gdzie w centrym warszawy lub na białołęce można przymierzyć koszule w rozmiarze ok 46bb? Odpowiedz Link
biubiu Re: koszule długi rękaw 28.02.13, 22:43 W Warszawie w BraDreams na Woli, najpierw lepiej zadzwonić do Pani Dorotki i się zapytać o dostępność rozmiaru. Jutro wysyłamy pakę do Wa-wy, jakby co, możemy dorzucić (jeśli będzie u nas taki rozmiar i model jakiego szukasz). We Wrocławiu w Onyher i w Legnicy, w Józefkach są od dziś zajawki nowych sukienek wiosennych, kto z okolic - niechaj zagląda, w kolejnych sklepach - na dniach :) Odpowiedz Link
andzia84 Re: koszule długi rękaw 28.02.13, 22:52 ok, dziękuje za informacje, zadzwonię tam jutro. szukam jasnoniebieskiej lub białej rozmiar chyba z moich wyliczeń wynika że 46bb, w rozmiarówce uk noszę 75h Odpowiedz Link
jesiennamgla Re: koszule długi rękaw 01.03.13, 10:48 Pokażcie te sukienki na FB, albo co, ciekawość mnie pożre :) Odpowiedz Link
kis-moho Re: Sherwoody 01.03.13, 10:28 > Jutro będziemy wprowadzali zwroty, mignął mi jakiś szary i granat, ale nie wiem > jaki rozmiar, Wygląda na to, że nie było :o( Szkoda. Widzę, że właśnie najmniejsze rozmiary wyszły, może warto w przyszłości szyć ich nieco więcej? Odpowiedz Link
yaga7 Portimao LS 01.03.13, 21:20 Rozmiar standardowy 42BB/BBB. Mam mieszane uczucia. Luby stwierdził, że stare Portimao, ponieważ jest cieńsze, ładniej się układa w części dekoltowej i lepiej wygląda. Wg mnie faktycznie stare wygląda lepiej, ale to nowe też nie wygląda źle. Ale u mnie robi sporo mniejszy dekolt, w sumie to nie mam dekoltu ;) Powiedzialabym, że to taka bluzka pod prawie pod szyję. Aha, i na pewno w części biustowej nie ma za dużo materiału, skoro poprzednie Portimao było dobre. Mam kolor fioletowy i szary. Myślałam, że szary będzie ciemniejszy, a fiolet jest taki sam jak w Rotterdamach czy Amsterdamach. Przez weekend będę myśleć. Odpowiedz Link
amused.to.death Re: Portimao LS 01.03.13, 21:27 > stare Portimao, ponieważ jest cieńsze, ładniej się układa w > części dekoltowej i lepiej wygląda. > Wg mnie faktycznie stare wygląda lepiej, ale to nowe też nie wygląda źle. jestem tego samego zdania. w sumie zostawiłam, bo pierwsze porimao bardzo dobrze mi się nosiło (poza tym, że na zimę to były za krókie rękawy) - ale się tez mocno zastanawiałam - w sumie to byłam rozczarowana - spodziewałam się tego samego świetnego Portimao tylko z dłuższymi rękawami. A szary bardzo mi się podoba. Odpowiedz Link
magda2em Re: Portimao LS 01.03.13, 23:54 Też odebrałam dziś i mam mieszane uczucia - bawełna jest grubsza i się zupełnie inaczej układa, jest taka sztywna i wręcz odstaje/sterczy powyżej biustu zamiast układać się w łódkę, a materiału wcale nie ma za dużo. Jak na razie wskazówka przechyla się w stronę "zostawić". Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: Portimao LS 02.03.13, 11:03 Długo się wahałam czy robić w ogóle tę bluzkę z bawełny czy z wiskozy. Wiadomo-wiskoza się ładnie "leje". Bawełniana wersja była przerabiana - żeby się nie opinała na biuście. Powiększałam część nabiustną, rezultat nie zadowalał mnie do końca, ale testerki - fanki portimao, przekonały mnie, że taka bluzka jest potrzebna, więc poszło. Jako bluzka na zimę, ciepła i niepokazująca za dużo. Odpowiedz Link
kasienka.body Re: Portimao LS 02.03.13, 13:46 że taka bluzka jest potrzebna, więc poszło. Jako bl > uzka na zimę, ciepła i niepokazująca za dużo. > No i właśnie dobrze, że nie ma prawie dekoltu, w końcu to bluzka na zimę - ja np. bardzo marznę w szyję w zimie, więc zazwyczaj nosze golfy, nie ma mowy o wyciętym dekolcie. Portimao jest pod tym względem super, akurat na teraz będzie :) ------------------------------------- Zapraszamy na zimowe wyprzedaże w sklepie BODY. www.body.sklep.pl kontakt@body.sklep.pl Odpowiedz Link
tatakine Portimao cream 02.03.13, 08:14 Wlasnie zaopatrzylam sie w kremowe Portimao. Nie mam starszej wersji, poniewaz musze przyznac, ze bluzka wogole mi sie nie podobala na zdjeciach sklepowych. Dopiero przypadkiem zobaczylam zdjecie dziewczyny w tej bluzce, bodajze na balkonetce i postanowilam ja zamowic. Uwazam ze bluzka jest swietna, bardzo podoba mi sie efekt jaki daja marszczenia i wysoki dekolt (wrecz jego brak), dlugie rekawy i dosc gruby material. Co do rozmiaru to na moje 72 cm pod i 94 cm w biuscie 38B/BB jest akurat, ale przy odrobinie wiekszym biuscie bluzka bylaby juz zbyt opieta. Odpowiedz Link
berkano8 Re: Portimao cream 05.03.13, 17:34 Celowo sporo zawyżyłam rozmiar , bo bluzka miała być luźna i miałam się w nią zmieścić jeśli ktoś z domowników zbeszcześci ją w suszarce. Pod tym względem daje radę. Jedyne, co mi nie gra to kolor. Cream to to chyba nie jest-ja widzę jakiś ton szarawy, nie jest to raczej czysty ciepły odcień , którego się spodziewałam. No ale to są detale-bluzka oczywiście zostaje i dobrze się nosi :) Odpowiedz Link
veil_9 Portimao LS gray 44 b/bb 02.03.13, 18:14 Bluzka taka, jakie lubię: po pierwsze dekolt, który nie pokaże zbyt wiele, po drugie: długość, która spokojnie zakrywa nerki, po trzecie świetne, wygodnej długości i szerokości rękawy. Kolejne plusy to: piękna szarość, ciepły, miły materiał, marszczenia pozwalające mi czuć się swobodnie pomimo, że po talii pozostało tylko wspomnienie ;). W biuście rozmiar 44 b/bb idealnie pasuje na moje 75g. Dziękuję Twórczyni! Tylko chlipię, bo spóźniłam się na Portimao LS purple w tym rozmiarze. Może będzie doszywane? Odpowiedz Link
biubiu Re: Portimao LS gray 44 b/bb 02.03.13, 19:56 Dziękuję za recenzję veil_9. Nie będziemy doszywać Portimao, wiosna tuż, tuż, chcemy zdążyć z nowościami. Zawsze są jakieś zwroty, może i fioletowe wróci? Odpowiedz Link
velvet_liselle kiedy nowosci? 11.03.13, 01:14 Kingo, kiedy beda nowosci? Chcialabym sobie jakies pieniadze odlozyc na zas, tak samo jak na miekkusy od Ewy... Odpowiedz Link
biubiu Re: kiedy nowosci? 13.03.13, 22:35 Velvet_liselle - z racji tego, że nie jesteśmy w stanie uszyć wszystkiego u nas, część rzeczy oddajemy do szwalni, a one lubią nie dotrzymywać terminów, dlatego trudno mi podać dokładną datę. Odpowiedz Link
veil_9 Pasadena 44 b 14.03.13, 11:13 Korzystając z promocji marcowej kupiłam i bardzo cieszę się. Wiem, że to starsza kolekcja, wielokroć opisana, ale muszę pochwalić:). Rozmiar idealny (na 108-88-108, 75 g). Idealny to mało powiedziane - mam wrażenie, że Kinga szyła ją specjalnie dla mnie, po prostu wzięła wszystkie moje wymiary i skonstruowała wg nich kieckę:). Uwielbiam szarość - ten odcień jest śliczny. Panele po bokach w kolorze grafitu, świetnie współgrają. Kapitalne kieszenie! Pomimo, że suwak jest prawie na całej długości pleców, nie mam problemu z zapięciem. Fantastyczne rozcięcie z tyłu (kryte - uwielbiam!). Martwiłam się, że będę musiała zakładać pod Pasadenę bieliznę korygującą , której nienawidzę - nic z tych rzeczy (pewnie zasługa tego, że chociaż w talii brak mi wycięcia, to mam raczej płaski brzuch). W ogóle to wyglądam w niej, jakby to był rozmiar 40, a nie 44 ;). Mam zawsze problem z za dużymi dekoltami - ten akceptuję. Błagam o kolejne sukienki o takim kroju! Odpowiedz Link
rudaa26 Paris 38BBB 14.03.13, 13:20 To ja też się pochwalę zakupem z promocji z Dnia Kobiet. Dawno już marzyłam o tej sukience, ale nie ukrywam, że cena była troszkę zaporowa. Trafiła się okazja i cieszę się że się zdecydowałam. Sukienka jest cudowna. Bardzo elegancka i w każdym szczególe idealna. Pani Kingo Kochana jakaż moja szafa byłaby bez Biubiu uboga. Dziękuję. Odpowiedz Link
biubiu Re: Pasadena 44 b 18.03.13, 07:50 Veil _9 bardzo miło czyta się takie słowa, cieszę się, że jesteś zadowolona, mam nadzieję, że sukienka będzie Ci wiernie służyła. Co do dekoltów - mamy dwie sukienki na wiosnę, które prawie w ogóle ich nie mają :) Odpowiedz Link
veil_9 Re: Pasadena 44 b 18.03.13, 18:51 Świetnie :). Poczytałam na facebooku o kolorach wiosennej kolekcji i już nie mogę się doczekać. Jeśli nawet wszystkie będą o długości jaką sugeruje "fotka francuskiej fashionistki";), to po prostu będę nosić jako tunikę do rurek (co nie oznacza, że nie marzę, że któraś kiecka przykryje mi kolana). Odpowiedz Link
anika772 Re: Pasadena 44 b 18.03.13, 21:31 Co do dekoltów - mamy dwie > sukienki na wiosnę, które prawie w ogóle ich nie mają :) O nie! Ale coś z dekoltem chyba też będzie? Czy są gdzieś fotki? Nie mam FB. Odpowiedz Link
edzia100 Czy ktoś odsyła Portimao szare 40b/bb? 19.03.13, 10:30 zamówiłam 38bb/bbb, ale jest trochę ciasne. W sklepie nie ma już rozmiaru 40b/bb, ale może któraś z Was będzie odsyłać? Odpowiedz Link
swierszczowa1 VIENNA purple 36bb/bbb i SHERWOOD gray 34bb/bbb 16.03.13, 21:46 VIENNA purple 36bb/bbb Sukienka na mnie wygląda ekstremalnie skromnie i grzecznie. Wolałabym chyba ciut większy dekolt. Jednocześnie sukienka bardzo wyszczupla i poprawia proporcje sylwetki. Patrzę w lustro i widzę Aggelinę Jolie. W bardzo skromnej sukience, ale jednak Angelinę :). Mam nadzieję że ten krój będzie się jeszcze w biubiu powtarzał. SHERWOOD gray 34bb/bbb Wreszcie coś z kapturem :). I kaptur fajny i długość fajna i dekolt fajny (u mnie nie taki duży jak u Sylwii). bluzka przewiduje sporo miejsca na biodra co mnie bardzo odpowiada. Chętnie kupiłabym sobie jeszcze jednego kapturka jakby występowały w ciekawszych kolorach. Chciałabym czerwonego, ale w chłodnej czerwieni. A jeśli stonowanego to z jaskrawą wewnętrzną częścią kaptura (hot pink albo szafirową). A w jakich kolorach będą planowane sukienki z kapturem? Odpowiedz Link
swierszczowa1 Re: VIENNA purple 36bb/bbb i SHERWOOD gray 34bb/b 16.03.13, 21:52 Zapomniałam dodać że i w sukience i w sherwoodzie materiał jest mięciutki i bardzo, ale to bardzo miły w dotyku. Biu biu ma nie tylko lepsze kroje niż sieciówki, ale też lepsze materiały. Odpowiedz Link
biubiu Re: VIENNA purple 36bb/bbb i SHERWOOD gray 34bb/b 18.03.13, 07:53 No ba, jasne, że tak :) Dziękuję Ci za recenzję, cieszę się, że jesteś zadowolona. Odpowiedz Link
monika_dopasowana proszę o kontakt 18.03.13, 21:24 Bardzo proszę o kontakt. Niestety ani na maila nie doczekałam się odpowiedzi ani nie udało mi się dodzwonić dziś ani w zeszłym tygodniu. Chciałabym po prostu znać losy mojego zamówienia. Monika Jaworska Odpowiedz Link
biubiu Noli - 5 wersji kolorystycznych 21.03.13, 23:03 W sklepie są nowe sukienki - Noli - w 5 zestawach kolorystycznych. Rozmiar standardowy, krój podobny do Bombayów, ale zmieniony - talia luźniejsza, ramiona węższe. Długość 87cm do rozmiaru 44, rozmiar 46: 97cm. Rozmiary 34-42 są w kolorze koralowym wpadającym w pomarańcz - lekko, delikatniej niż na zdjęciach. Większe rozmiary są bardziej różowe. Kolor beżowy, jest camelowo-beżowy. Odpowiedz Link
kasiadj07 Re: Noli - 5 wersji kolorystycznych 21.03.13, 23:18 A 48 gdzie?:( Chętnie bym nabyła granatową, taki bombay luźniejszy ciut w pasie byłby idealny. Odpowiedz Link
kasica_k Re: Noli - 5 wersji kolorystycznych 22.03.13, 00:09 Czy można prosić o wymiary w pasie rozmiaru 44? Odpowiedz Link
akna Re: Noli - 5 wersji kolorystycznych 22.03.13, 10:01 Pytałam Kingi - r. 44 ma w talii 2x48-49 cm na oko Odpowiedz Link
boziaj Re: Noli - 5 wersji kolorystycznych 22.03.13, 17:33 koral jak na fotkach - fantastyczny! niestety sukienka nie dla mnie ze względu na długość, ale bardzo chętnie nabyłabym coś w takim kolorze, np. koralowy dzianinowy żakiet - mniam ;) Odpowiedz Link
irenka65f Re: Noli - 5 wersji kolorystycznych 23.03.13, 16:40 Trochę krótka, ale chciałabym spróbować bo śliczna jest. Czy jak viennę purple mam 38B/BB to tu mam brać podobnie? Czy ten beż jest raczej ciepłym odcieniem, czy zimnym? Czy odszycia w granatowo-koralowej ciepłe (jak w mniejszych rozmiarach), czy bardziej różowe (jak w większych)? Czy jest szansa, że uszyjesz je ciut dłuższe (chociaż 5 cm), ale za to z rękawem 3/4? Odpowiedz Link
anika772 Re: Noli - 5 wersji kolorystycznych 24.03.13, 22:00 O, ładne! Długość sukienki mi odpowiada, za to rękawów nie; no ale to można załatwić u krawcowej. A jak się jest na granicy rozmiarów, to brać większą czy mniejszą? Odpowiedz Link
akna Re: Noli - 5 wersji kolorystycznych 26.03.13, 08:12 a na granicy jakich rozmiarów jesteś? Odpowiedz Link
anika772 Re: Noli - 5 wersji kolorystycznych 26.03.13, 16:05 40/42 Zamówiłam 42, jutro będzie, zobaczymy. Odpowiedz Link
edzia100 Noli Niebieska+ granat 27.03.13, 16:48 ROZMIAR:przymierzyłam 38b/bb, 38 bb/bbb i 40b/bb. W sumie wszystkie rozmiary leżały dobrze :) wybrałam jednak najluźniejszą wersję, czyli 40b/b, bo normalnie noszę rzeczy dopasowane i stwierdziłam, że coś luźniejszego, miękko opływającego ciało też się przyda. Dzięki temu mam swobodną, niepańciowatą sukienkę – uznałam, że do wpuszczczanych kieszeni taka luźniejsza będzie dla mnie lepsza [szczególnie, że ja lubię trzymać ręce w kieszeniach :)]. Dla porównania: Bombaye dwa mam w rozm. 38b/bb, bluzki najczęściej 40b/bb lub 38bb/bbb, sukienkę Brighton mam 38bb/bbb. KOLOR: to jest taki trochę ciepławy odcień moim zdaniem, tzn. na pewno nie jest typowo zimny (w chabrowych czy kobaltowych ubraniach wyglądam lepiej, ale przymykam oko na ten kolor, bo przy twarzy jest też ten granat z stójki, więc się to trochę równoważy). Ludzie, których nie interesuje analiza kolorystyczna, stwierdzili, że ładnie wyglądam w niej, więc luz. Piszę to wszystko po to, by dziewczyny narzekające na brak ciepłych odcieni w ofercie biubiu nie odrzucały tej sukienki tylko przez samo określenie "niebieska" :) Spędziłam w sukience jeden dzień i było mi w niej przewygodnie. Materiał przypomina mi Brightona. Odpowiedz Link
anika772 Noli coral&beige 42b/bb 27.03.13, 17:24 Zostaje 42, chociaż jest jednak luźnawa na brzuchu i w biodrach. W biuście, ramionach, plecach- idealna (bardzo się cieszę, bo często sukienki Biubiu są dla mnie za wąskie w plecach). Ładnie opływa ciało, ta luźność w ogóle nie przeszkadza. Materiał miękki, dość mięsisty, nie jest cienką dzianiną (to bardzo dobrze). Spokojnie nadawałby się na sukienkę zimową. Mam nadzieję że nie będzie się mechacić. Jedyny dla nie minus to długość rękawów- sięgają mi do połowy dłoni. Testuję Noli od kilku godzin, i bez przerwy podciągam je do góry. Będą skrócone do długości 3/4 albo normalnie, do nadgarstka- jeszcze nie zdecydowałam. Podsumowując- świetna wygodna sukienka. Jestem bardzo zadowolona. Odpowiedz Link
irenka65f Re: Noli - 5 wersji kolorystycznych 07.04.13, 18:48 Nie doczekałam się odpowiedzi, więc spróbuję jeszcze raz. Czy jak viennę purple mam 38B/BB to tu mam brać podobnie? Czy odszycia w granatowo-koralowej są ciepłe (jak w mniejszych rozmiarach), czy bardziej różowe (jak w większych)? Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: Noli - 5 wersji kolorystycznych 07.04.13, 23:12 Przepraszam, musiało mi umknąć. Tak, ten sam rozmiar, odszycia są w mniejszych rozmiarach w cieplejszym odcieniu. Odpowiedz Link
anna-pia Portimao LS (długie rękawy) genialny krój 23.03.13, 21:09 r. 44 bb/bbb wyglądam jak milion dolców przed opodatkowaniem :) Odpowiedz Link
akna Florence już jest w sklepie 28.03.13, 15:31 Czarny, fuksja, niebieski www.biubiu.pl/florence-fuchsia.html www.biubiu.pl/florence-black.html www.biubiu.pl/florence-blue.html Odpowiedz Link
kotwtrampkach Re: BIU BIU - 16 - ubrania probiuściaste 28.03.13, 20:30 czy oliwkowe sieny będą jeszcze doszywane, czy muszę wybrać z dostępnych rozmiarów? Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: BIU BIU - 16 - ubrania probiuściaste 03.04.13, 19:17 Oliwki będą dokrojone razem z krateczkami, nie szukaj wśród tego co zostało, tylko poczekaj na swój właściwy rozmiar :) Odpowiedz Link
margo13ak Noli black & beige 42B/BB 03.04.13, 12:22 Wzięłam 42B/BB na 103/86/110, 170cm wzrostu. I jest w sam raz, tak, żeby przylegać, a nie opinać. Jest mi wygodnie :-). Grubsza dzianina, fajne kieszonki, które nie poszerzają bioder. Krótka ;-) ale chyba jeszcze akceptowalnie dla mnie - raczej nie do pończoch, tylko rajstopy/legginsy wchodzą w grę. Dzianina beżowa jest w odcieniu chyba obojętnym - nie jest raczej typowo zimnym odcieniem, ale zdecydowanie ciepła też nie jest (ale na tym ja się nie znam za dobrze, oceniam po wyglądzie mojej karnacji w niej). Jest też cieńsza niż czarna, co mnie ciut denerwuje, bo na ciele daje wrażenie krótszej, niż jest (na tyłku, tzn. zimno mi jak w krótszej ;-D). Stójka jest króciutka, chętnie bym ją wywinęła, ale nie bardzo współpracuje ;-) Dla mnie na plus - długie rękawy, nareszcie. Ogólnie jednak czuję się w niej dobrze i zostaje ze mną. Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: Noli black & beige 42B/BB 03.04.13, 19:23 Dziękuję za recenzję, beż miał nazwę camel w próbniku kolorów, ale nie jest bardzo ciepły, na pewno nie zimny, nie ma w nim ani szarości, ani żółci, fajny jest, neutralny jak najbardziej. Odpowiedz Link
kasienka.body Re: Noli black & beige 42B/BB 03.04.13, 20:08 margo wrzucisz do galerii? :) Czaję się na nią i czaję i co już chcę kliknąć to się boję tej długości ;) A wzrost prawie identyczny mam, więc będę miała jako takie wyobrażenie :) --------------------------------------- Zapraszamy na zimowe wyprzedaże w sklepie BODY. www.body.sklep.pl kontakt@body.sklep.pl Odpowiedz Link
margo13ak Re: Noli black & beige 42B/BB 04.04.13, 18:23 Jak zdołam dopaść jednocześnie światło, kogoś do pomocy i kawałek w miarę normalny w mieszkaniu... a ze światłem dziennym ostatnio ciężko :( Odpowiedz Link
ptasia Noli blue 36 b/bb 09.04.13, 20:33 za sugestią Kingi - ze względu na biodra - rozmiar konfekcyjny więcej. I pasuje. Punto - fantastycznie miękkie i miłe, najlepsze chyba, z jakim do tej pory się zetknęłam, ciekawe, jak w praniu się zachowa. Kolor - morski niebieski, to, co lubię. Kieszenie = :). Długość - dla 163cm idealna, tuż przed kolano, bez dyskomfortu (Liverpool minimalnie krótsza, a jednak to czuję). Jedyne co bym zmieniła, to długość rękawów (na krótsze ;) i ew. ich szerokość, choć przy takim swobodnym kroju to nie przeszkadza. Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: Noli blue 36 b/bb 09.04.13, 22:14 Dzięki, ślicznie w niej wyglądasz :) Odpowiedz Link
genepi Sherwood szary 03.04.13, 14:44 Mam od zeszłego tygodnia szarego Sherwooda i będę nominować go do nagrody w kategorii Wygodniczek. Bluza jest uszyta z miękkiej ciepłej bawełny, cienkiej dzięki temu dobrze się układa. Odcięcie wychodzi pod biustem podkreślając najwęższą część. Kopertowy dekolt nie ma nadmiaru tkaniny ale biustonosz nie wychodzi, nic nie widać. Ponieważ mam wąskie biodra (96 cm przy 174 cm wzrostu), więc mam w biodrach luz, ale nie przeszkadza mi to w ogóle bo cała ta bluzka jest fajnie luźna i ciepła równocześnie. Duży plus za kaptur, którego nie trzeba poprawiać bo jest tak zrobiony że od razu leży dobrze i jest cienki więc nie widać go pod marynarką czy tym bardziej pod kurtką. Zdecydowanie jest to krój do legginsów i wiosennego codziennego funkcjonowania ale pomyślałam że założę go latem na strój kąpielowy schodząc wieczornym chłodem z plaży. I lepiej wygląda na żywo niż na zdjęciach :-) Fajnie że jest to bluza, ale nie maskująca figury i równocześnie nie podkreślająca jej zanadto, trudna sztuka ale się udała. Jedyny minus bluzki jest taki że trudno z niej wyjść, tzn przebrać na inną a jednak prać trzeba i nie ma już żadnego egzemplarza w moim nowym rozmiarze w sklepie. Pozostaje mi czekać na zwroty lub doszycie. Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: Sherwood szary 03.04.13, 19:19 Genepi - bardzo dziękuję, cieszę się, że jesteś zadowolona. Odpowiedz Link
yaga7 Florence 05.04.13, 10:11 Wzięłam standardowo 42BB/BBB. I tak, górą (w biuście i ramionach) bluzka pasuje, rękawy z kolei moim zdaniem są ciut za szerokie, natomiast dołem - w talii i wzdłuż tego dolnego szwu bluzka jest jednak za mała. Zwłaszcza strasznie ciągnie ten dolny szew. W sumie mogłam wziąć ten sam rozmiar, w którym mam letnią Florence - 44B/BB, ale sobie pomyślałam, że skoro w ostatnich ciuchach dobre było 42BB/BBB, to tu też będzie. Ale nie jest. Idę po 44 ;) Odpowiedz Link
yaga7 Re: Florence 10.04.13, 21:03 44 przyszło i zostaje 44B/BB jak w letniej Florence. W dobrym rozmiarze wygląda rewelacyjnie :) Odpowiedz Link
nika.86 Kiedy nowe cuda z facebooka? 08.04.13, 19:15 Kiedy można spodziewać się nowych dostaw w sklepie i w jakiej (mniej-więcej) kolejności? Odpowiedz Link
anika772 Re: Kiedy nowe cuda z facebooka? 09.04.13, 22:18 Lniane są cudowne:-) Mam podobną (kieszenie i dół), różową i uwielbiam ją. Czy da się w nich chodzić zamaszystym krokiem, czy raczej drobić niczym gejsza..? Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: Kiedy nowe cuda z facebooka? 09.04.13, 22:30 Oczywiście, że się da, ja sobie podobne sukienki szyję od lat, a że jestem duża, to pierwsze co zrobiłam, sprawdziłam na 34 - jak duże kroki można robić - można baaardzo duże :) Odpowiedz Link
kotwtrampkach modelki 09.04.13, 23:56 a czy w tym wątku można ponarzekać na modelki? Nie chcę dyskryminować pięknych - młodych - szczupłych. rozumiem, dlaczego ubranie lepiej pokazać na drobnej, wysokiej dziewczynie - no zawsze będzie lepiej wyglądało.. Ale biubiowe modelki są coraz młodsze, coraz szczuplejsze.. Czy tzn, że grupa docelowa dla marki się zmienia? Jak ja mam sobie wymyślić wygląd ciucha na mnie, kiedy moja figura daleka jest od promowanej, a wiek przestał być nastoletni.. Coraz bardziej obawiam się narazić na rozczarowanie. Czy to nie będzie tak, jak z sieciówkowymi katalogami i rzeczywistym wyglądem ubrań? Odpowiedz Link
anika772 Re: modelki 10.04.13, 07:57 Ja też lobbuję za choć jedną modelką w rozmiarze 40/42. Odpowiedz Link
edzia100 Rękawki 10.04.13, 10:13 To ja też wyrażę swoje pragnienia: na lato proszę o swobodne, bezpretensjonalne sukienki z krótkim rękawem. Nie na wesele, nie na imprezę – takie na co dzień :) Domyślam się, że większość dziewczyn lubi bez rękawków, ale ja niestety nie mogę w takich chodzić. Te lniane na przykład są śliczne, i gdyby miały rękawek, to kupiłabym wszystkie 3 kolory. A tak, niestety... nie dla mnie :( I fajnie, że są jednolite. Bo i na zimę, i na lato lobbuję za sukienkami w jednym kolorze – bez żadnych wstawek i dobawek. IMO są bardziej uniwersalne i każdy może je sobie dopasować do czego chce i jak chce. Odpowiedz Link
kis-moho Re: Rękawki 10.04.13, 11:22 > To ja też wyrażę swoje pragnienia: na lato proszę o swobodne, bezpretensjonalne > sukienki z krótkim rękawem. Nie na wesele, nie na imprezę – takie na co > dzień :) O tak! Wszelkie wariacje np. na temat polki przygarnelabym z mila checia. Odpowiedz Link
amused.to.death Re: Rękawki 10.04.13, 12:55 O tak! Wszelkie wariacje np. na temat polki przygarnelabym z mila checia. ja też:) Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: Rękawki 12.04.13, 17:18 Co do sukienek we wzorki - lekkich i codzienniastych, wstrzymuję się z pokazaniem, bo jednego już na pewno nie będzie - brakło wzoru. Dopiero jak będę miała 1000% pewności, że mam surowce - pokażę. Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: modelki 10.04.13, 10:29 Nie zmienia się. Robimy zdjęcia na takich dziewczynach jakie uda nam się "zdobyć". Chętnie zaproszę do współpracy dziewczynę w większym rozmiarze, ale fotogeniczną, ładną i proporcjonalnie zbudowaną. Wszystkie ubrania są testowane na biustach J+ i na duuużo większych rozmiarach, tak, żebym miała pewność, że mogę dany model "pociągnąć" w rozmiarówce wysoko. Sieciówki nic nie testują, szyją od sztancy na ilości kontenerowe. U nas to się nie zdarzy, dbamy o jakość i dopasowanie i młodsze modelki nic nie zmieniają w tym zakresie. Odpowiedz Link
kotwtrampkach Re: modelki 13.04.13, 18:58 Ja nie próbuję kwestionować jakości wykonania - wszystkie biuciuszki, jakie miałam, nawet ze zwykłej, cienkiej bawełny były świetnie odszyte i zapewniały komfort "nienaciągania się" na biuście. Wierzę, że sa testowane na rożnych sylwetkach i wiem, że uda sie dopasować do figury. Ale nie każdy dopasowany ciuch chętnie noszę - więc, czy będzie odpowiadał łatwiej się przekonać, kiedy można go zobaczyć, niż na słowo :-) Rzecz w tym, że inaczej wygląda taka sama sukienka na dojrzałej kobiecie, inaczej na nastolatce. inaczej wygląda, kiedy założyć do niej baletki, a inaczej ze szpilkami i kopertówką. Wygląd ubrań zmienia się z rozmiarem - mimo ze dopasowanie pozostaje. Zupełnie inaczej wygląda lekkie opinanie się materiału czy zmarszczki na bluzce w rozm.34 a inaczej w 42. poziomy, kontrastowy pasek czy kilka zakładek mogą się bardzo róznić w zależności od rozmiaru. No i inaczej wyglądają wszelkie "luźne" miejsca w różnych wielkościach. Odpowiedz Link
clarisse Re: modelki 13.04.13, 19:25 Ech, problem w tym, że nawet na dwóch kobietach noszących rozmiar 42 ta sama sukienka może się układać zupełnie inaczej, wystarczy różna długość tułowia, nóg, albo nawet wysokość i kształt brzucha. Odpowiedz Link
joan-nako Re: BIU BIU - 16 - ubrania probiuściaste 10.04.13, 11:28 Uwielbiam rozpakowywać przesyłki z biubiu. Zawsze starannie i elegancko zapakowane. Czuję się wtedy(tak, wiem że zabrzmi to jak z głupiej reklamy) - wyjatkowa. No i ten dreszczyk podniecenia przed wyjęciem ... Sukienka noli jest świetna. Długość idealna, pasuje jak ulał. Jedyny problem to ten, ze sie na kolor nie mogłam zdecydować.. W koszyku miałam juz 2, ale przemówił głos rozsądku, ze przecież bedą inne, idzie wiosna(chyba) i trzeba bedzie kupić coś cieńszego jednak. Zdecydowałam sie na navi coral. Ale teraz znowu mnie korci żeby jednak dobrać drugą, bo nie muszę jej skracac. Kolejny nabytek- florence fuksja. Kolor jest po prostu cudowny. W rozmiarze 40 BBB jest dosć opięta- nie za ciasna, ale blisko ciała. Dekolt odsłania co nieco, ale tak " grzecznie" . Jeżeli pojawia sie jeszcze inne kolory to pewno wezmę. I nie mogę sie doczekać kolejnych nowości, zwłaszcza krutszych sukienek. Odpowiedz Link
kis-moho Rozmiary tkaninowe 11.04.13, 09:29 Mam pytanie o rozmiary tkaninowe, bo patrzę na tabelkę i nie jestem ani trochę mądrzejsza... Z dzianiny noszę zawsze 34B/BB i jest git. I teraz nie wiem - iść w 34B czy 34BB (a może 36B)? W biuście mam jakieś 88 cm, i tabelka mówi jasno BB. Z drugiej strony, obok tabelki jest jasno napisane, że B jest do miseczki F, a ja jestem raczej w okolicach D :o) Dla porządku reszta wymiarów - pod biustem jakieś 72, w talii chyba 69, biodra koło 90. Będę wdzięczna za pomoc, bo trochę się pogubiłam. Odpowiedz Link
yaga7 Re: Rozmiary tkaninowe 11.04.13, 09:31 Dla mnie to okreslanie rozmiarów na podstawie miseczki (typu do F) jest trochę mylące, bo noszę i GG, i F, zależnie od modelu, obwodu, fasonu, firmy itp. A niezależnie od tego ciuchy pasują w jednym rozmiarze. Odpowiedz Link
kis-moho Re: Rozmiary tkaninowe 11.04.13, 10:00 Jasne, ja też noszę różne literki, ale chodzi mi o to, że F i D dzieli jednak sporo centymetrów. Odpowiedz Link
boziaj Re: Rozmiary tkaninowe 11.04.13, 16:28 wg cm z dzianin w tabelce wypadam na skrzyzowaniu 36B/BB, 36bb/bbb i 38b/bb i z reguły noszę 36b/bb, a nie jestem wielkbicielką obcisłych ciuszków wg tych samych kryteriow z tkanin wypadam miedzy 36bb a 38B a pasuje mi 38BB (poza koszulami vanity size) miseczka koło F ;) Odpowiedz Link
yaga7 Re: Rozmiary tkaninowe 11.04.13, 16:37 Ja z kolei teoretycznie wg tabelki powinnam nosić z tkanin 42B - jest do 105 w biuście, ja mam 104. W życiu bym się w żaden ciuch nie zmieściła. Kiedyś mierzyłam tkaninowe 42BB i 44BB (jakieś sukienki, koszule), ale niestety 42 było zwykle za małe górą, dobre dołem, a 44 wisiało dołem, a było dobre górą. W sumie z dzianin też wypadam nietabelkowo, bo noszę 42BB/BBB, które jest na maks. 115 w biuście wg tabelki. Mam 104 ;) Zastanawiam się, skąd taka różnica między mną a tabelką i w sumie to nie wiem. No chyba że to moje bary i plecy ;) Odpowiedz Link
ptasia Re: Rozmiary tkaninowe 11.04.13, 16:45 To mogą być plecy. Wg tabelki wypadam teoretycznie na styku 34bbb/36bb, w których bym się utopiła w biuście. Zazwyczaj pasuje z tkanin 36b, mam też starą VS 34bb. Podobnie zresztą w Urkye - mam koszulę fuksjową z 1-szej serii ciuchów 34oo, teoretycznie powinnam brać jedno oczko więcej. Plecy wąskie. Odpowiedz Link
kis-moho Re: Rozmiary tkaninowe 11.04.13, 18:24 Dzięki dziewczyny! Nie ukrywam, że patrzę trochę pod kątem tych lnianych bluzeczek, które pojawiły się w zapowiedziach na FB (nie chciałabym, żeby były za obcisłe, ale też nie powinny za bardzo powiewać w biuście, bo len się nie ułoży). Ale z Waszych uwag wychodzi mi, że jednak powinnam patrzeć na 34B, o czym zresztą myślałam na początku, tylko tabelka mnie zdezorientowała :o) Odpowiedz Link
jolkaaaaa_gazeta Re: Rozmiary tkaninowe 11.04.13, 19:56 Ja mam Ponti w rozmiarze 38BBB i jest luźnawa a;ew pasie ale brałam ze względu na biust mam rozmiar 30KK zamówiłam więc Paris a tu szok w plecach to mi 10 cm zostało w pasie luz i w biodrach, więc wszystko zależy od kroju i naszej sylwetki. Teraz chciałabym coś zamówić ale nie wiem jaki krój na klepsydrę 111-74-108 byłby najlepszy. I jaką sukienkę polecacie na 28-latkę co nie lubi melanży. Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Gomera jest w sklepie 12.04.13, 17:21 Gomera - "bo jest zielona, szara od wulkanów też bywa i niebieska od oceanu" - jak zaproponowała jedna z klientek :) Odpowiedz Link
tatakine Szara Gomera - kiedy w sklepie? 21.04.13, 08:38 Kiedy mozna sie spodziewac szarej Gomery w sklepie? Z gory dziekuje za odpowiedz:) Odpowiedz Link
anka-ania Re: Szara Gomera - kiedy w sklepie? 21.04.13, 11:09 Już jest. Na razie w okrojonej rozmiarówce. Ja z kolei czekam na niebieską... Odpowiedz Link
biubiu Re: Szara Gomera - kiedy w sklepie? 21.04.13, 16:43 Część rozmiarów jest w sklepie, resztę na bieżąco uzupełniamy. Odpowiedz Link
anika772 Re: Szara Gomera - kiedy w sklepie? 21.04.13, 21:08 Ja jeszcze dopytam o fason- na zdjęciach zielona jest luźna, a szara wygląda na solidnie dopasowaną. Czy te fasony są identyczne? Odpowiedz Link
biubiu Re: Szara Gomera - kiedy w sklepie? 21.04.13, 22:08 To kwestia ujęcia, obie mają ten sam luźny fason i identyczne wymiary. Odpowiedz Link
ganbaja Wzorki 14.04.13, 17:29 Czy przewidziane są biuciuszki we wzorki, rzuciki, kropeczki, esyfloresy itp? Dal osób nie posiadających idealnej figury, takie materiały, maskujące fałdki są bardzo pożądane. Odpowiedz Link