Dodaj do ulubionych

Łódź - dobra gorseciarka !

15.01.13, 09:19
Witam serdecznie, może takie wątki już były ale starałem się znaleźć odpowiednie info w tej sprawie i nie udało mi się, a może jest tego tak dużo że się pogubiłem. Potrzebuje namiarów na dobrą firmę w Łodzi, która zajmuje się tworzeniem staników dla kobiet. Nie zależy mi na osobie która dobierze stanik dla mojej Pani ale na takiej co go stworzy od podstaw specjalnie dla niej. Koszty się nie liczą. Dziękuję za pomoc i wyrozumiałość.
Obserwuj wątek
    • marikooo Re: Łódź - dobra gorseciarka ! 15.01.13, 10:43
      Nie chcę Cię martwić, ale po pierwsze: nie widziałam jeszcze ładnego stanika od gorseciarki - może miałam pecha, ale spotkałam tylko przysłowiowe już "namioty w brudnym beżu". Po drugie: one nie są lepsze konstrukcyjnie od staników _dobrych_ firm, także polskich, a nawet łódzkich (Ewa Michalak na przykład). Nie spotkałam jeszcze efektu pracy dobrej łódzkiej gorseciarki. Ale - co podkreślam - nie widziałam wszystkiego.

Może rozwiń myśl, dlaczego potrzebna jest pomoc gorseciarki? Chodzi np. o duży biust, dużą asymetrię, problem z kupnem gotowego stanika, czy jakiś konkretny styl, w jakim stanik/gorset miałby być uszyty? Chętnie pomożemy, ale musimy mieć więcej danych :)
      • arbitra2006 Re: Łódź - dobra gorseciarka ! 15.01.13, 18:50
        Dzięki wielkie za odpowiedź. Zawsze się słyszało o tym jak to staniki są źle szyte i oznakowane, sam też byłem tego świadkiem, więc postanowiłem by moja Pani miała może nie najseksowniejszy stanik świata ale przede wszystkim wygodny. Nie do końca jestem przekonany czy musi to być gorseciarka i czy do niej musimy się udać. Kilka znanych marek odpada, a najlepiej pasują z firmy na Atl...ic. Rozmiar, w zależności od firmy 70 D/E i dość szeroki rozstaw. Oczywiście jak się by udało połączyć seksapil z wygodą to byłaby bomba, bo nie oszukujmy ale każda kobieta chce wyglądać seksownie. Dzięki za wszelkie sugestie i podpowiedzi.
        • marikooo Re: Łódź - dobra gorseciarka ! 15.01.13, 19:24
          Jest w Łodzi kilka dobrych sklepów, w których bez najmniejszego problemu dostaniecie ten rozmiar - kwestia wyboru modelu i półki cenowej. Jeśli Twoja dziewczyna narzekała do tej pory na złe podtrzymanie albo nieodpowiadający jej kształt biustu w staniku, to warto poprosić o dobranie rozmiaru na nowo - może obwód ciaśniejszy będzie lepszy? Albo większa mieseczka?
          Zerknij na mapę sklepów, które polecamy - w Łodzi jest ich kilka. Oprócz Biuti-biu na Narutowicza, bo już go tam nie ma. Za to w Porcie jest sklep duńskiej firmy Change, która ma staniki w przyjaznych cenach, podobno jest też w Manufie, ale nie byłam, więc na 100% nie potwierdzę.
          Powodzenia :)
          • 987ania Re: Łódź - dobra gorseciarka ! 16.01.13, 14:18
            Ja bym odpuściła gorseciarkę, bo w Łodzi nie znam takowych.
            Polecam Ewę Michalak i Szyfonierę na Legionów. Myślę, że w Szyfonierze możesz nawet torcik zorganizować, bo są stoliki, kawa, herbata. Bardzo przytulne miejsce.
        • milstar Re: Łódź - dobra gorseciarka ! 15.01.13, 20:20
          Co powiesz na Ewę Michalak:
          www.ewa-michalak.pl/
          W Łodzi ma sklep firmowy.
    • maith Re: Łódź - dobra gorseciarka ! 15.01.13, 20:31
      Jak jesteście z Łodzi to też bym zaczęła od sklepu firmowego Ewy Michalak.
      Jej staniki są wygodne i biusty w nich wyjątkowo pięknie wyglądają.
      Gdybyś się uparł na coś stworzonego od podstaw, specjalnie dla kogoś, to to też ją należałoby uprosić (praktycznie niewykonalne już teraz).
      A sklepy ze Stanikowej Mapy też mają wybór ciekawszych staników niż zwykłe sklepy i można tam liczyć na pomoc w dokładnym dobraniu rozmiaru. Ze złego rozmiaru wynika często brak wygody.
      • marikooo Re: Łódź - dobra gorseciarka ! 16.01.13, 08:23
        Tylko pamiętajcie, że do Ewy Michalak lepiej się wcześniej umówić - przynajmniej taka była prośba pani Ewy w ubiegłym roku, jak się tam wybierałam z kumpelami. Firma jest otwarta poniedziałek-piątek bodajże do 16.00, więc trochę trudniej to zaplanować niż wycieczkę do sklepu.
        • arbitra2006 Re: Łódź - dobra gorseciarka ! 16.01.13, 08:35
          Dzięki wielkie za wszystkie odpowiedzi. 8 lutego będą urodziny mojej Pani i mam zamiar wybrać się z nią do Pani Ewy (po wcześniejszym umówieniu się) oraz do sklepu na Legionów. Mam nadzieję że uda się tam wybrać coś, co sprawi jej przyjemność. Zdam relację co i jak po tym wydarzeniu. Jeszcze raz wielkie dzięki za odpowiedzi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka