Dodaj do ulubionych

Dziwny zapach - Masquerade

26.02.13, 16:38
Odebrałam dziś zakupiony w sklepie internetowym stanik Masquerade Lula Mae Olive.
Jego zapach jest... chiński. Wiecie, jak kontener pełny chińskich tenisówek. Zdarzyło Wam się coś podobnego?

Bieliznę Panache, zarówno Masquerade, jak i Superbra czy Cleo kupuję od paru lat i ani razu nie zdarzyło się, żeby którykolwiek egzemplarz pachniał w ten sposób.
Podróba?
Obserwuj wątek
    • kk345 Re: Dziwny zapach - Masquerade 26.02.13, 18:16
      A jaki to sklep?
      No i moze zapach przeszedł z opakowania- woreczek, koperta czy cos podobnego?
      • euryda Re: Dziwny zapach - Masquerade 26.02.13, 18:29
        Sklep ten.
        Stanik został doręczony szybko i w porządnym opakowaniu - bielizna w foliowej strunowej torebce, dalej w papierowej ozdobnej kopercie, a następnie w kartonie. Opakowania nie mają zapachu, natomiast sama bielizna i owszem.
        • kk345 Re: Dziwny zapach - Masquerade 26.02.13, 19:10
          To sklep obecny na naszym forum, więc podróbek (mam nadzieję) raczej nie sprzedaje...
          Napisz do nich lub zadzwoń, na pewno wyjasnią sytuację.
          • ochanomizu Re: Dziwny zapach - Masquerade 26.02.13, 19:22
            Masquerade są produkowane w Chinach, nie wiadomo jak długo leżały u producenta zanim trafiły do sklepu. Zapach mogły złapać w magazynie czy transporcie.
          • euryda Re: Dziwny zapach - Masquerade 26.02.13, 19:23
            Tak zrobię, poza tym i tak pewnie będę wymieniać/zwracać, bo nie trafiłam z rozmiarem.
    • milstar Re: Dziwny zapach - Masquerade 26.02.13, 19:24
      Jeśli masz na myśli taki "gumowy" zapach, to mnie się ostatnio zdarzyło w kupionej dopiero co stacjonarnie Leili Cleo - firma ta sama. Po upraniu jest OK.
    • iq133 Re: Dziwny zapach - Masquerade 26.02.13, 19:35
      Nie podróba tylko normalny firmowy wyrób. Zobacz na metkę. Wszystkie wyroby określane jako firmowe (nie tylko bielizna) są szyte w różnych azjatyckich krajach i innych już po prostu nie ma.
      • euryda Re: Dziwny zapach - Masquerade 26.02.13, 19:39
        W takim razie szkoda, że firmowe wyroby tracą urok - kupowana przeze mnie do tej pory bielizna tej marki była wyprodukowana i w Tajlandii i w Chinach, ale widać zawsze zdążyła się wywietrzyć, zanim trafiła do mnie.
        • pierwszalitera Re: Dziwny zapach - Masquerade 27.02.13, 10:58
          euryda napisała:

> W takim razie szkoda, że firmowe wyroby tracą urok - kupowana przeze mnie do te
          > j pory bielizna tej marki była wyprodukowana i w Tajlandii i w Chinach, ale wid
          > ać zawsze zdążyła się wywietrzyć, zanim trafiła do mnie.

No ale w czym problem? Wolałabyś, by z opakowania wyleciał ci karaluch? Wszystkie produkty tekstylne z Azji traktowane są środkami dezyfekcyjnymi, owadobójczymi i takimi przeciwko dużym szkodnikom, jak szczury. Najczęściej pryskane są tym już całe fabryki składające się najczęściej z dziurawych hal, magazyny, skrzynki na okrętach i inne opakowania. Dlatego myślący człowiek nigdy, przenigdy nie nosi bielizny wyprodukowanej w Chinach bez uprzedniego jej wyprania, pomijając krótki czas przymierzenia. Pomyśl raczej w jakich smrodliwych warunkach muszą pracować w tych krajach szwaczki, wdychając cały czas to paskudztwo. Więc ten zapach, to trochę zemsta trzeciego świata, poniekąd odrobinę słuszna, bo domagamy się przecież jak najtańszych towarów. Ludzkie warunki pracy w czystych, klimatyzowanych pomieszczeniach, wysokie standardy higieniczne i produkty pachnące morską bryzą, mają swoją cenę.
          • kerima71 Re: Dziwny zapach - Masquerade 27.02.13, 11:44
            pierwszalitero ,może więc te produkty nie są warte swojej ceny
            • kis-moho Re: Dziwny zapach - Masquerade 27.02.13, 16:51
              Skoro są za tą cenę powszechnie kupowane to chyba są tej ceny warte :o)
              Swoją drogą, właśnie się dowiedziałam że istnieje "chiński" zapach :D przecież większość rzeczy które przechodzą przez transport i magazyny przed wypraniem pachnie raczej średnio.
              • kerima71 Re: Dziwny zapach - Masquerade 27.02.13, 17:17
                istnieje coś takiego jak" chiński zapach",wejdź do jakiegoś sklepu tzw."chińczyka"
                • kis-moho Re: Dziwny zapach - Masquerade 27.02.13, 17:26
                  Ależ tak samo pachnie większość ubrań, chyba że w sklepie już mierzylo je x osób. Nie ma chyba wielkiego znaczenia czy są z Chin - raczej że są spoza europy i są długo i daleko transportowane.
              • iq133 Re: Dziwny zapach - Masquerade 27.02.13, 20:55
                Oczywiście, że są warte swojej ceny, bo jeżeli jest to cena brytyjska i wynosi np. 20 funtów, to są to bardzo niewielkie pieniądze. Biorąc pod uwagę różnicę płac i siły nabywczej w Wielkiej Brytanii i w Polsce u nas byłoby to jakieś 20 złotych. Uważasz, że to dużo za azjatycki stanik ? A nie szyją na nasz rynek, tylko na brytyjski.
                • kerima71 Re: Dziwny zapach - Masquerade 27.02.13, 22:05
                  jeżeli te staniki są dostępne w Polsce tzn. ,że szyją też na nasz rynek .Wiem ,że w Wielkiej Brytanii nie są to biustonosze z jakiejś wysokiej półki.Oczywiście ,że 20 złotych za azjatycki produkt to nie jest dużo.Nie wymagam takiej ceny. Jednak cena powyżej 160 zł za stanik powoduje ,że dla większości kobiet (w Polsce)jest to produkt luksusowy.Nie jest to jedyna biuściasta firma ,która produkuje w Chinach.Wiem za jaką cenę producent innej firmy biuściastej znanej na świecie jest gotów sprzedać produkt do sklepu w Polsce .I aż mnie skręca kiedy widzę ceny w sklepach.
    • felisdomestica Re: Dziwny zapach - Masquerade 27.02.13, 10:36
      Zdarzyło mi się, z ciuchami kupionymi w Halensie. Cuchnęły... asfaltem. Podejrzewam, że to zapach magazynu, albo środka dezynfekującego. Po upraniu zapach zniknął.
    • euryda EOT 27.02.13, 11:55
      Sprawa wyjaśniona, sklep zainteresuje się tematem i możliwymi drogami "nabycia" takiego zapachu.
      Btw, obsługa sklepu bez zarzutu - szybkie zakupy, miły kontakt i zrozumienie sytuacji, polecam :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka