Dodaj do ulubionych

Pomocy , naprawdę jej potrzebuję :(

17.06.13, 18:35
witam

Mam taki problem , że od ponad roku niby noszę właściwe rozmiary. Jednak to ciągle nie to .
Miałam już sporo biustonoszy - freya , panache , fantasie, itp. , ale żaden nie spełnił moich oczekiwać.
Panache : sienna, bella, ariza, loretta, elsa wszystkie albo za szerokie fiszbiny , albo biust zbyt wysunięty do przodu. Tak samo w george.
Noszę rozmiar : np. bella 34H lub np. model Jasmine miseczka mniejsza.
Zależy jaki model.
Freya Jolie , Arabella tak samo nie współgrały z moim biustem.
Praktycznie co zakup tak po jednym razie odkładałam go do szuflady po widoku siebie w lustrze.
Czuje się nie dobrze z wypchniętym biustem bo i tak jest spory:(
Najlepiej czuję się z minimajzerze , ale z kolei ten rozpycha mój biust na ciało i wyglądam mało korzystnie.
Nie wiem już w co celować, chciałabym ładnego zebranego kształtu ( nie szpic). Lubię biustonosze miękkie, zaokrąglone ale naturalne.
Tak aby mój spory biust był wymodelowany a nie wypchnięty jak do przodu....
Proszę o pomoc , może ktoś tak jak ja miał podobne problemy .

Dziękuję wam za każde słowo.
Obserwuj wątek
    • nelyen Re: Pomocy , naprawdę jej potrzebuję :( 17.06.13, 18:54
      hmm, jeśli biust ma nie być wysunięty do przodu to może albo być rozwalony na boki (co zwykle nie wygląda korzystnie) albo rozsmarowany po ciele. nie widzę innej opcji.

może spróbuj zrobić sobie zdjęcia w tych różnych biustonoszach, bez stanika i porównaj kształty? bo to, co widzimy w lustrze czy patrząc z góry to trochę co innego. zdjęcie takie, żeby obejmowało całość sylwetki, aparat mniej więcej na wysokości mostka, ujęcie od frontu i z profilu.

biust wysunięty do przodu daje paradoksalnie efekt wizualnie mniejszych piersi i szczuplejszej sylwetki :)
      • kasiadj07 Re: Pomocy , naprawdę jej potrzebuję :( 17.06.13, 19:08
        A najlepiej te zdjęcia porobić sobie w ubraniu i dopiero ocenić. Tak jak Nelyen pisze, nie da się zebrać biustu spod pach i nie wysunąć go do przodu. Twój problem raczej nie leży w stanikach, a w braku samoakceptacji.
        • pierwszalitera Re: Pomocy , naprawdę jej potrzebuję :( 17.06.13, 19:24
          kasiadj07 napisała:

Tak jak Nelyen
          > pisze, nie da się zebrać biustu spod pach i nie wysunąć go do przodu. Twój pro
          > blem raczej nie leży w stanikach, a w braku samoakceptacji.

To nie musi być prawdą. Ja też nie znoszę staników, które robią mi z boku dechę i wyciągają biust szpiczasto do przodu. Jeszcze gorsze są usztywniane t-shirt bras, te robią mi styropianowe kule, ochyda. A balkonetki, to nawet robią mi biust kwadratowy. To moim zdaniem gwałt na moim biuście. W full cupach z jednym poziomym szwem mam znowu rakiety. Istnieją też takie, jak na przykład watowane Curvy Kate, które zbytnio przypłaszczają, ale nawet tam mam biust zebrany spod pach, więc każdy znajdzie moim zdaniem swój ulubiony kształt.
          • kasiadj07 Re: Pomocy , naprawdę jej potrzebuję :( 17.06.13, 19:33
            Pierwszalitero, autorka pisze, że odkłada stanik po zobaczeniu siebie w lustrze. A nie po tym, jak go ponosi i stwierdzi, że niewygodny (choć wspomina o szerokich fiszbinach). Stąd moja opinia. Dlatego łatwiej zacząć od zrobienia zdjęć i ocenienia realnie swojej sylwetki, niż od kupowania kolejnych staników, skoro i tak ma ich już całą szufladę.
            A proponowany przez Ciebie effuniak w tym rozmiarze z pewnością wysunie biust do przodu i zaokrągli.
            • pierwszalitera Re: Pomocy , naprawdę jej potrzebuję :( 17.06.13, 19:40
              kasiadj07 napisała:

> Pierwszalitero, autorka pisze, że odkłada stanik po zobaczeniu siebie w lustrze
              > . A nie po tym, jak go ponosi i stwierdzi, że niewygodny (choć wspomina o szero
              > kich fiszbinach). Stąd moja opinia.

Ale ja też piszę o efekcie wizualnym, a nie wygodzie. Bardzo dobrze rozumiem osoby, które nie chcą biustu pod brodę i na kilometr do przodu. Ja nie mam problemu z akceptacją mojego ciała, ale wykłuwanie oczu biustem uważam osobiście za mało atrakcyjny cel.

> A proponowany przez Ciebie effuniak w tym rozmiarze z pewnością wysunie biust d
              > o przodu i zaokrągli.

Właśnie, zaokrągli, ale niekonieczenie wysunie w szpic.
    • pierwszalitera Re: Pomocy , naprawdę jej potrzebuję :( 17.06.13, 19:17
      A może to wina balkonetkowego kroju? Może spróbuj czegoś innego, na przykład full cupa, albo miękkiego wytłaczanego stanika takiego jak Fantasie Esme? Ja mam wprawdzie mniejszy biust, ale mam tak samo problemy z balkonetkami, bo są ze mną niekompatybilne i też lubię naturalny kształt biustu, uniesiony, ale nie za bardzo wysunięty do przodu. Esme "przyklepuje" trochę mój biust, ładnie go zaokrąglając. Ładny kształt robi moim zdaniem też nowy krój miękkich Effuniaków SM. To taki miękki, podwyższony plunge, zbiera trochę z boków, ze środka zaokrągla, ale nie próbuje zmuszać mojego biust do czegoś innego. I wypróbuj może też sąsiedne rozmiary bo czasem niby ten niby właściwy rozmiar idiotycznie leży, a ten z o oczko wyżej, albo niżej o wiele lepiej.
      • kasienka.body Esme 17.06.13, 21:43
        Esme w rozmiarze 34H na 99% rozstrzeli bardzo mocno na boki i dodatkowo spłaszczy z przodu.
      • andpatrycja Re: Pomocy , naprawdę jej potrzebuję :( 17.06.13, 21:59
        Esme - myślałam o tym kroju, jak tutaj wrzucić zdjęcia ?
        Tak , macie racje , nie akceptuje swojego biustu , jestem dość wysoka i wygląda on komicznie , dodatkowo mnie pogrubiając, ale też nie chcę mu robić krzywdy dlatego starałam się kupować dobre biustonosze.
        W panache też drażnią mnie ich fiszbiny, chociaż cleo są bardziej wąskie , tylko ten ich krój wypychający.
        Zawsze Pani w sklepie mnie namówi itp. że niby ,, super eksponuje, ekstra kształt'', przychodzę do domu - przymierzam i nic nie podoba mi się eh.
        • miss-alchemist Re: Pomocy , naprawdę jej potrzebuję :( 17.06.13, 22:06
          A może Dalia w kroju K-24? Ma węższe fiszbiny niż Panache w tej okolicy rozmiarowej i nadaje zaokrąglony kształt. Biust jest zebrany i uniesiony, ale nie wywindowany pod brodę jak w Cleo, bardziej naturalny efekt. Przy 34H brytyjskim celowałabym w Dalii w okolicach 75I, w zależności od modelu (K-24 wypada dość podobnie miskowo, ale obwodami modele się nieco różnią).
          • andpatrycja Re: Pomocy , naprawdę jej potrzebuję :( 17.06.13, 22:13
            Tak , miałam Dalię w tym kroju:( Pasowała 75J także trafiłaś w sedno :) Miała wąskie fiszbiny tylko dół był usztywniany czego nie lubię i też biust był wypchany do przodu.
            Kupię tą Esmę - jak myślicie jaki rozmiar miseczki celować ? może 75gg?
            • kasienka.body Re: Pomocy , naprawdę jej potrzebuję :( 17.06.13, 22:17
              na prawdę nie polecam CI tego kroju - widziałam go na wielu biustach, bardzo rozpłaszcza i rozpycha biust na boki. To już lepszy był Fantasie Smoothing, ale on tylko do miski G.
              • kasienka.body oczywiście miało być "naprawdę" 17.06.13, 22:18
                spacja mi się wcięła ;)
    • andpatrycja Re: Pomocy , naprawdę jej potrzebuję :( 17.06.13, 22:21
      Myślałam też nad cleo lucy, ona podobno bardziej zaokrągla.
      Z nią nie miałabym problemu bo w Gdańsku jest sklep.
      A jaki rozmiar mniej więcej celować w effuniakach?
      • kasiadj07 Re: Pomocy , naprawdę jej potrzebuję :( 17.06.13, 23:58
        andpatrycja napisał(a):

> Myślałam też nad cleo lucy, ona podobno bardziej zaokrągla.
        > Z nią nie miałabym problemu bo w Gdańsku jest sklep.
        > A jaki rozmiar mniej więcej celować w effuniakach?

Z cleo Lucy będziesz miała tak samo, biust zebrany do przodu. W effuniakach jeszcze bardziej, to najbardziej zbierające do przodu biustonosze. Noszę podobny rozmiar brytyjski (75HH lub 80H) i powiem Ci tak, w bluzce tkaninowej, w której ledwo dopinam się w brytyjczyku, w effuniakach się nie dopinam.
        Jedyny effuniak, który trochę przypłaszcza biust do klatki piersiowej i mogę polecić Ci go do wypróbowania, to model HP, ale w nim nie ma zbyt dużego wyboru. Rozmiar dobierzesz na podstawie sklepowego kalkulatora.
        I zrób sobie koniecznie tę sesję foto, spróbuj spojrzeć na te zdjęcia obiektywnie. Nikt nie wygląda śmiesznie ze swoim biustem, przecież to element Twojego ciała. Zajrzyj na balkonetkę, poszukaj biustów w podobnym do twojego rozmiarach, zobaczysz, że żaden biust nie wygląda śmiesznie.
    • madzioreck Re: Pomocy , naprawdę jej potrzebuję :( 17.06.13, 22:24
      Czytam ten wątek i nie bardzo rozumiem, czego właściwie oczekujesz od stanika: biust ma być zebrany, czy nie? Bo przy pewnym rozmiarze średnio sobie wyobrażam zebranie bez wypychania do przodu, no gdzieś ten biust się musi podziać: albo z przodu, albo pod pachami...
      • andpatrycja Re: Pomocy , naprawdę jej potrzebuję :( 18.06.13, 08:34
        Tak dziewczyny macie rację.
        Problem w tym , że ja rozumiem to , że jeśli mam dobrze dobrany stanik to biust będzie zebrany.
        Tylko w tym dobrze dobranym wydaje mi się strasznie wielki, bluzka bardziej jest opięta.
        Jestem w ciemnej kropce, po prostu go nie akceptuję.
        robiłam sobie zdjęcia i zdecydowanie na zdjęciach lepiej wyglądam w dobrze dobranym niż tym rozlewającym na boki , przód jest bardzo ładny tylko z profilu wygląda to dla mnie strasznie....
        dlatego napisałam tutaj bo może są dziewczyny które mają taki sam problem jak ja i myślałam o modelach bardziej robiących naturalny kształt.
        Dziękuję za podpowiedzi wszystkie:)
        • kerima71 Re: Pomocy , naprawdę jej potrzebuję :( 18.06.13, 08:47
          a może do wypróbowania Ava ,też ma węższe fiszbiny,w obwodzie 75 w niektórych modelach (chyba softach)miseczka bodajże do L ,więc warto sprawdzić.
        • anka-ania Re: Pomocy , naprawdę jej potrzebuję :( 18.06.13, 08:56
          andpatrycja napisał(a):

> Tylko w tym dobrze dobranym wydaje mi się strasznie wielki, bluzka bardziej jes
          > t opięta.

Ale to nie wina biustu, tylko bluzki, że jest bardziej opięta. Próbowałaś ubrań marek probiuściatych (polskie BiuBiu, Urkye, brytyjskie Pepperberry)?

> Jestem w ciemnej kropce, po prostu go nie akceptuję.
          > robiłam sobie zdjęcia i zdecydowanie na zdjęciach lepiej wyglądam w dobrze dobr
          > anym niż tym rozlewającym na boki , przód jest bardzo ładny tylko z profilu wyg
          > ląda to dla mnie strasznie...
          > dlatego napisałam tutaj bo może są dziewczyny które mają taki sam problem jak j
          > a i myślałam o modelach bardziej robiących naturalny kształt.

Tutaj tylko full-cupy przychodzą mi na myśl - może znajdziesz model, który nie będzie dziobował?
          No i zakupy przez internet. Wiąże się to czasem z większymi kosztami (odsyłanie), ale za to spokojnie przymierzysz, bez ekspedientek nad głową.
        • turzyca Re: Pomocy , naprawdę jej potrzebuję :( 18.06.13, 10:29
          Zgadzam sie z dziewczynami, problem opietej bluzki rozwiazuje sie kupujac probiusciasta bluzke.

A co do wygladu - ubrane zdjecia mozesz wrzucic tutaj, ale mysle, ze i tak nie uwierzysz, gdy uslyszysz od nas, jakie mamy odczucia na temat Twojego biustu, jesli beda odmienne od Twoich.
          Moze sprobuj podejsc do sprawy inaczej i poszukaj fotek dobrze ostanikowanych biustow w podobnym rozmiarze? Mozesz obejrzec "biust na zywo" na stanikomanii, mozesz tez skorzystac z zaprzyjaznionego forum Busenfreundinnen: busenfreundinnen.net/viewforum.php?f=27&sid=30a088507505fb52c90cc9078a2e7e0d gdzie uzytkowniczki pokazuja stanikowa przemiane. I oczywiscie jesli bedziesz wybierac biusty w duzo mniejszym rozmiarze, to uwierzysz, ze Twoj jest wyjatkowy i "w ogole jak on wyglada", ale poszukaj dziewczyn o zblizonym rozmiarze. Wtedy mozesz zobaczyc, ze Twoj biust nie rozni sie od innych, z ktorych jego posiadaczki sa dumne.
          I mam cicha nadzieje, ze pomoze Ci to go pokochac. Naprawde na to zasluguje. :)
          • andpatrycja Re: Pomocy , naprawdę jej potrzebuję :( 18.06.13, 11:30
            kupiłam dzisiaj - Pour Moi St.Tropez biały 34HH.
            Także czekam na przesyłkę :)
            Brakuje mi takiego białego, a nigdy nie miałam z tej firmy.
            Zastanawiam się też nad : Faubourg Kalyani Ice Blue 80 H , jest taki na allegro w dość dobrej cenie .
            Wolę zamówić już internetowo z połową ceny taniej dwa niż jeden , który i tak albo sprzedaję lub leży w szufladzie .
            Oglądałam biusty w moim rozmiarze - każda kobieta nie zależnie od rozmiaru jest piękna , wiem , że muszę sama siebie zaakceptować.
            U dziewczyn fajnie wyglądają miseczki G/H , tylko u mnie wydają się monstrualne.
            Dążę powoli by zgubić zbędne kilogramy i marzy mi się miseczka F, byłabym mega szcześliwa i mój kręgosłup by odpoczął.
            Co do bluzki to może zle napisałam - bo ubieram się w raczej nie za mocno obcisłe, tylko chodziło mi oto , że w dobrze dobranym biust tak bardziej ,,sterczy'' :)
            widziałam te specjalne ubrania , tylko problem w tym , że ich design nie bardzo mi odpowiada.
            • turzyca Re: Pomocy , naprawdę jej potrzebuję :( 18.06.13, 12:20
              > U dziewczyn fajnie wyglądają miseczki G/H , tylko u mnie wydają się monstrualne

Napisalas jestem dość wysoka i wygląda on komicznie , a ja na tym forum nie raz czytalam "przy tak niskim wzroscie duzy biust wyglada zle, jak kobieta jest wyzsza, to on jest bardziej w proporcji". :D
              Jak rowniez slyszalam liczne jeki "jak to wyglada, taka wysoka, a taki maly biust."
              Obydwie opinie sa bzdura, ale i tak masz to, czego mnostwo kobiet Ci zazdrosci: wysoki wzrost i proporcjonalne do niego piersi, jestes superlaska. A teraz sobie to udowodnij. ;)

> Dążę powoli by zgubić zbędne kilogramy i marzy mi się miseczka F, byłabym mega
              > szcześliwa i mój kręgosłup by odpoczął.

A to jest dosc kiepska informacja. Nie powinno sie miec problemow z kregoslupem tylko ze wzgledu na biust. Jest tu sporo bardzo biusciastych dziewczyn, ktore nie maja problemow z kregoslupem, wiec jesli Ty takie masz, to nie zwlekaj, oprocz noszenia dobrego stanika, dowiedz sie jakie cwiczenia robic, zeby wzmocnic miesnie. Bo jak sie cos bardzo popsuje, to naprawic bedzie bardzo trudno.

tylko chodziło mi oto , że w dobrze dobranym biust tak bardziej ,,sterczy''
              > :)

Owszem. A facetom sie spodnie z przodu wybrzuszaja. :) Normalne zjawisko, trzeba tylko sobie dobrac kroj ubran pasujacy do naszych cech fizycznych, zeby material sie nie naprezal w niewygodny sposob.

> widziałam te specjalne ubrania , tylko problem w tym , że ich design nie bardzo
              > mi odpowiada.

Rzuc przykladem bluzek, jakie lubisz nosic, postaramy sie znalezc cos o sensownym kroju.
              • andpatrycja Re: Pomocy , naprawdę jej potrzebuję :( 18.06.13, 16:25
                Jesli chodzi o kręgosłup to wykonuje ćwiczenia , chodzę na masaże plus basen i siłownia.
                Mam budowę taką , że bardzo szczupłe nogi i ciężka góra i dlatego mam obciążony kręgosłup - jeśli chodzi o zdrowie to nawet sam lekarz zalecił oprócz ćwiczeń i prostej postawy zrzucenie 10 kg.

Ubieram się normalnie w Zarze, H&M, Vero Modzie.
                Lubię sukienki, szersze bluzki i wąskie spodnie :)
                Jeśli chodzi o ciuchy nie mam z tym problemu.

• andpatrycja Re: Pomocy , naprawdę jej potrzebuję :( 18.06.13, 16:26
                  Powinnam zaakceptować ten mój biust :)))
                  Tylko to szalenie trudne , bo akceptuję wszystko , wszystko potrafię dobrze zatuszować lub wyeksponować tylko zawsze odkąd przybrałam na wadze przeszkadzał mi ten biust.

Będę szukała swojego ideału :)))
                • nelyen Re: Pomocy , naprawdę jej potrzebuję :( 18.06.13, 23:22
                  szerokie bluzki i wąskie spodnie przy dużej górze zwykle właśnie dają efekt lizaka na cienkim patyku. ale bez zdjęć możemy tylko gdybać...
                  • andpatrycja Re: Pomocy , naprawdę jej potrzebuję :( 19.06.13, 07:54
                    Ciężko tutaj na forum opisać swoją garderobe :)
                    Jesli oto chodzi zapewniam , że nie mam z nią problemu , chodzi mi tylko o biustonosz :)
                    lubię szersze bluzki , a nie do pasowane , ale nie leżą jak w worku, lubię np. luzniejsze rękawki itp.
                    Spodnie rurki fajnie eksponują nogi więc czemu by ich nie nosić z ciemniejszą bluzką która tuszuje za duzą górę.
                    Odpowiedni krój marynarki, sukienki , wszystko to znam .
                    Poszukuję jedynie swojego idealnego biustnosza:)
                • maith Re: Pomocy , naprawdę jej potrzebuję :( 16.07.13, 12:32
                  Figura lizaka. Mnóstwo osób tak ma, część z naprawdę dużymi biustami i nie ma żadnych problemów z kręgosłupem. Tymczasem znam trochę narzekających na kręgosłupy... facetów.
    • bdjp Re: Pomocy , naprawdę jej potrzebuję :( 15.07.13, 00:59
      Co mogę polecić z własnego doświadczenia, przy moim 34J lub 36 HH - naprawdę ładnie biust mi wygląda tylko w ALANA (Bravissimo), Tango Balconette (Panache) , Millie (Freya). Reszta to wtopy, a było ich naprawdę sporo. Być może więc mamy podobny problem :)
    • azmika88 Re: Pomocy , naprawdę jej potrzebuję :( 15.07.13, 12:28
      Droga andpatrycjo, jak doczytałam, jesteś z Gdańska, dlatego proponowałabym Ci zmierzenie biustonoszy półusztywnianych z formy Ava.
      Dokładnie rozumiem o co Ci chodzi, że nie chcesz, żeby biust był całkowicie z przodu. Ava wg mnie robi coś pomiędzy: trochę biustu jest z przodu, trochę po bokach.
      Avę dostaniesz w dwóch miejscach w Centrum Gdańska: W Wielkim Młynie (tam też są inne różne firmy, typu: Gaia, Dalia) i w sklepiku na ulicy Pańskiej (obok sklepiku z duperelami o nazwie Strzecha i sklepu z materiałami, nad sexshopem :P) - przy czym teraz ten sklep prowadzi ktoś inny niż wcześniej (wcześniej było tam Milady z bardzo miłą panią, prowadzącą brafitting) i ceny są bardzo mocno wywindowane (Ava za 120 zł zamiast 80 - 90 jak w innych miejscach). Ale zawsze możesz przymierzyć, jak będzie Twój rozmiar.
      • dorota_dorotka Re: Pomocy , naprawdę jej potrzebuję :( 15.07.13, 16:39
        Ja mam chyba podobny problem, z moim rozmiarem 34HH mój biust nie dość, że mi się nie podoba, to jeszcze w większości kupionych staników nie chodzi mi się dobrze, łącznie z tymi dobranymi przez profesjonalne brafitterki :)
        Wprawdzie do tej pory żaden z panache mi się nie spodobał (fiszbiny; poza strojem kąpielowym), ale teraz kupię chyba jednak sportowca, bo wyczytałam na forum, że ładnie trzyma biust i wygląda przyzwoicie jeśli chodzi o wielkość piersi. Przymierzyłam ostatnio takiego usztywnionego effuniaka, wprawdzie rozmiar pod biustem był o rozmiar za duży (innego w sklepie nie było), ale mój biust wyglądał na jakieś 34Z :) A tak za mną chodził ten effuniak :(
        Ja bym chciała taki stanik co w nim biust wygląda na mały bez wypychania do przodu i rozwałkowywania na boki :)))
        • andpatrycja Re: Pomocy , naprawdę jej potrzebuję :( 15.07.13, 19:40
          nareszcie mam taki biustonosz :)
          pierwszy i jedyny , jest po prostu genialny !
          dziewczyny to : elomi, lekko formowane miseczki , po prostu nie wstydzę się w końcu nosić obcisłej mocno bluzki, bo biust jest zebrany , ale nie wypchnięty do przodu :)
          nie wiem czy tu można dawać linka jako reklamę, ale jakby któraś chciała zdjęcie w nim to po powrocie z urlopu mogę zrobić i wysłać, jestem naprawdę zadowolona, bo nie wierzyłam , że się uda po kłopotach z brytyjczykami .
          • maith Re: Pomocy , naprawdę jej potrzebuję :( 16.07.13, 12:34
            Możesz tu wrzucać linki do staników, z którymi masz jakieś doświadczenia, to jest nawet wskazane.
            Niedopuszczalny jest tylko spam (np. wchodzi marketingowiec firmy i udając zachwyconą klientkę próbuje nam wcisnąć swój towar).
          • andpatrycja Re: Pomocy , naprawdę jej potrzebuję :( 16.07.13, 14:21
            to jest właśnie ten :
            www.karoline.pl/product-pol-5183-Biustonosz-Elomi-SMOOTHING-Full-Cup-3911-Nude.html

naprawdę mogę go polecić :)
            ja swój kupiłam na allegro o wiele taniej , a w sumie nie byłam pozytywnie nastawiona do lekko formowanych misek , zawsze myślałam , że one jeszcze powiększą mój biust, a tu takie zdziwienie :)
            Obecnie mój ideał. I bardzo wygodny , bo nie ma takich szerokich fiszbin jak te z panache.
            • andpatrycja Re: Pomocy , naprawdę jej potrzebuję :( 16.07.13, 14:23
              przepraszam nie ten link :)
              chodzi o ten z miseczkami formowanymi :
              www.karoline.pl/product-pol-479-Biustonosz-Elomi-SMOOTHING-Foam-Moulded-1220-Nude.html
              ciężko wyszukać inne zdjęcia - na żywo o wiele lepiej :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka