Dodaj do ulubionych

BIUBIU 18 - probiuściste ubrania

• kasienka.b HELEN sukienka, HELEN melanż sweter, SOLINY 24.12.14, 09:26
      Myślałam, że nie zdążą dotrzeć przed świętami, ale przyszły wczoraj :)

HELEN black sukienka 42B/BB - po kilku opiniach sądziłam, że nie będzie dobrze leżeć, ale na szczęście leży świetnie :) Mam figurę jabłkowatą, Helen bardzo ładnie robi talię i biodra, których nie mam. Wygląda bardzo zgrabnie. Wełny w materiale IMO nie czuć, nic nie gryzie, za to materiał jest bardzo przyjemny.

HELEN melanż sweter 42B/BB - podobnie jak sukienka - leży super. ładnie robi talię, wszystko układa się tak jak trzeba. Bardzo mi się podoba :) Te szarfy do wiązania są straaasznie długie, chyba skrócę je odrobinę.

SOLINY - różowa i kremowa 40B/BB. Solinę kocham bezwzględnie ;) Materiał jest fajny, grubszy, od spodu taki jakby dresowaty? Srebrna nitka cud miód, całość wygląda ślicznie.
      Imo wypada spora, mam rozmiar mniejszy niż inne ubrania. Kolor kremowy myślałam, że będzie taki bardziej off-white, a jest w rzeczywistości bardziej beżowy, ale też bardzo ładny.

Przyszło też czarne PORTIMAO 42 B/BB, ale portimao jakie jest każdy widzi, więc nie będę się rozpisywać ;)

• anna-pia Solina isabeline 25.12.14, 20:37
      Kremowa z delikatną złotą nitką, z zewnątrz sweterek, wewnątrz - coś jakby dresowata dzianina, bardzo miła w dotyku, i ciepła. Rozmiar zamówiłam standardowy (44 b/bb), leży idealnie, Solinę kocham niezmiernie tak, jak Portimao.
      • kasienka.b Re: Solina isabeline 26.12.14, 10:45
        nitka zdaje się jest srebrna, tylko przez ciepły odcień sweterka wygląda trochę jak złota ;)
        • anusiaaa818 Re: Solina isabeline 26.12.14, 17:02
          mnie ta nitka troché drapie i sweterek jest nieco sztywny w noszeniu przez to . lezy fajnie
    • boziaj Solina silver, isabelline i rose 29.12.14, 18:30
      pasuje w standardowym rozmiarze dziannowym, tj. 36b/bb
      bardzo przyjemny materiał, ładnie się układa
      szary i beżowy (taki perłowy beż) bardzo mi odpowiadają, róż jest nieco przydymiony, więc odsyłam
      • helejabea Re: Solina silver, isabelline i rose 29.12.14, 20:56
        Hm, a na mnie "standardowy" rozmiar 36b/bb jest za mały w ramionach. Przez to rękawy są przykrótkie (mam dość długie ręce) i ciągnie w pachach. Dlatego próbuję 36bb/bbb i 38b/bb, które są w drodze.
        Ktoś może wie, czy sweterki Solina w wersji ze srebrną nitką, rozciągają się po praniu?
        • inez69 Re: Solina silver, isabelline i rose 29.12.14, 22:56
          Prałam moja Solinę dwa razy, nie zauważyłam żadnych zmian.
        • boziaj Re: Solina silver, isabelline i rose 30.12.14, 10:59
          mam raczej wąskie ramiona (i krótkawe ręce ;) ), wiec przymałości w tym miejscu nie odczuwam, chociaż masz rację, bluzka jest dość wąska w barach
          po praniu gabarytów nie zmieniła, ale póki co prałam ręcznie
          • helejabea Re: Solina silver, isabelline i rose 30.12.14, 11:25
            Dziewczyny, dziękuję za odpowiedź w sprawie "jak po praniu". W takim razie bezwzględnie wymieniam na większą :)
    • inez69 Nowa SOLINA zielona od dziś w sklepie 07.01.15, 16:06
      www.biubiu.pl/en/solina-green-silver.html
    • yaga7 Manchester 05.02.15, 21:14
      Wzięłam standardowy rozmiar dzianinowy 40BB/BBB i jeszcze 42B/BB, bo nie wiedziałam, czy ta kurtka wypada ciasna czy nie. Okazało się, że wypada normalnie i 40 pasuje, 42 nawet nie wyciągałam z woreczka. Aczkolwiek o dziwo na samym dole w biodrach jest na styk ;) Długość dobra, rękawy w miarę szerokie, bary dobre. Być może B/BB też byłoby dobre, bo mam wrażenie, że jest trochę dużo materiału. No ale wymieniać na pewno nie będę. Mierzyłam na Jolie (z długim rękawem) i spokojnie wchodzi, na nic grubszego nie chcę nosić, co więcej, planowałam to tylko na krótkie rękawki i nie wiem, czy wtedy te rękawy nie będą trochę za szerokie.
      Materiał jest raczej cienki, szkoda, że nie jest grubszy. Ale do moich zastosowań myślę, że będzie dobry. Lobbuję za powtórzeniem kroju z czegoś grubszego :)
      Na pewno nie warto zawyżać, moim zdaniem wypada tabelkowo.
    • boziaj lorelei 07.02.15, 13:56
      maroon zaskakujaco ładny odcień i ten własnie zostaje ze mną
      rozmiar 36b/bb- Jolie w tym rozmiarze była na mnie na styk w biuscie, lorelei lezy luźniej
      przy innym kształcie dekoltu byłaby idealna, ale i tak jest bardzo fajna :)

na Cosy niestety sie nie załapalam :( a taki super fason
    • veev Manchester 40BB/BBB 08.02.15, 19:25
      Nie byłam pewna, czy ją chcę. Mam czarną zamszową ramoneskę, więc trochę bym dublowała jej funkcję, ale mąż mnie namówił. Niby że jest idealnie w moim stylu i że w ogóle myślał, że modelka na zdjęciu sklepowym to ja (trzeba mu wybaczyć, ma wadę wzroku, z modelką mam mniej więcej tyle wspólnego, że też mam ciemne włosy i spory biust). Ponieważ jestem w BiuBiu trochę między rozmiarami (w ramionach i biodrach pasuje 40, ale w okolicach talii wolę czasem 42), wzięłam dwa dla porównania: 40BB/BBB jest OK, 42 BB/BBB nawet nie rozpakowywałam, będę odsyłać jutro (brałam BB/BBB, bo B/BB już nie było).
      Bałam się, że rękawy będą za luźne i że w ogóle całość będzie za bardzo dresowata, ale nie — wygląda bardzo fajnie, zdecydowanie bardziej jak kurtka niż bluza. Rękawy mogłyby być 2 cm węższe i 2 cm krótsze, ale tak przynajmniej mogę ją komfortowo założyć na coś z długim rękawem. I nawet zapięta pod szyję wygląda fajnie, co mi się prawie nigdy nie zdarza. Jestem bardzo zadowolona i mam nadzieję, że za jakiś czas będą też inne kolory :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka