Dodaj do ulubionych

Cielak, Wygodniczek, Letnie Kusidełko?

02.04.14, 17:20
Koniecznie muszę zrobić tej wiosny-lata plebiscyt na blogu! Przynajmniej jeden :)

Najlepszy Cielisty był latem zeszłego roku
Kusidełko było w 2012
Wygodniczek był... w 2010!

Na co byście najchętniej zagłosowały wiosną 2014? :)
Obserwuj wątek
    • mniickhiateal offtop 02.04.14, 17:57
      *przymilnie przeplata się między łydkami* A nie napisałabyś tej zajawianej recenzji Empreinte? Zainteresowałam się ostatnio marką, i chciałabym wiedzieć, jak z rozmiarówką i ogólnie jakie wrażenia.. *mruczy i trąca łebkiem*
      • kasica_k Re: offtop 03.04.14, 02:14
        Napisałabym :) Czeka w kolejce. Mruczenie i trącanie łebkiem to coś, czemu nie potrafię się oprzeć, więc postaram się przyspieszyć sprawę :)
        • mniickhiateal Re: offtop 04.04.14, 07:43
          Kwik, grrruumrruu znaczy. Dzięki i czekam :)
    • sybla1 Re: Cielak, Wygodniczek, Letnie Kusidełko? 02.04.14, 18:57
      A może mały ranking strojów plażowych?
      Z typowo bieliźnianych w mojej ukochanej kolorystyce to głosowanko na super Czarną Mambę :)
    • kulka85 Re: Cielak, Wygodniczek, Letnie Kusidełko? 02.04.14, 18:58
      Na Musisztomiecia , chętnie bym się dowiedziała jakie i jakich producentów staniki wywołują ten stan ducha.
      • urkye Re: Cielak, Wygodniczek, Letnie Kusidełko? 02.04.14, 20:35
        kulka85 napisała:

> Na Musisztomiecia , chętnie bym się dowiedziała jakie i jakich producentów stan
        > iki wywołują ten stan ducha.

O, bardzo fajny pomysł! Też z chęcią zagłosuję na Musisztomiecia, tym bardziej, że aktualnie mogę co najwyżej powzdychać do aktualnych nowości stanikowych, nie-karmnikowych.
        Rozumiem, że w tej kategorii głosowąłybyśmy na to, co nam się podoba, a nie na to, co mamy w szufladzie? :P
        • kulka85 Re: Cielak, Wygodniczek, Letnie Kusidełko? 03.04.14, 12:30
          urkye napisała:

> Rozumiem, że w tej kategorii głosowąłybyśmy na to, co nam się podoba, a nie na
          > to, co mamy w szufladzie? :P
          Tak sądzę, moje musisztomiecie czasami pozostają w sferze niezrealizowanych pragnień ze względów rozmiarowych lub finansowych;) Z drugiej strony: czasem są w szufladzie a noszę inne, wygodniejsze staniki :)
          • kasica_k Re: Cielak, Wygodniczek, Letnie Kusidełko? 03.04.14, 13:57
            kulka85 napisała:
            > Tak sądzę, moje musisztomiecie czasami pozostają w sferze niezrealizowanych pr
            > agnień ze względów rozmiarowych lub finansowych;) Z drugiej strony: czasem są
            > w szufladzie a noszę inne, wygodniejsze staniki :)

Mam to samo :) Niektóre musisztomiecie nadają się bardziej do posiadania niż do noszenia...
    • azymut17 mouldowane tiszertowce 04.04.14, 14:16
      A był już plebiscyt na najlepszego bezszwowca? Skleroza mnie dopadła...
      Sprawdziłam, chyba nie, bo były cielaki, a to nie to samo. Wiosną klientki w sklepach chórem twierdzą, że noszą jasne, cienkie i obcisłe bluzki (a ty brafitterko znajdź coś takiego w rozmiarze klientki i kształcie jej biustu, do tego w pasującym kolorze i niskiej cenie). Czas więc odpowiedni. Mouldy mogą być kolorowe, jak moja malinowa Smoothie, którą trolluję każdą niemal moją stanikową wypowiedź ostatnio ;-)
      Problem tylko w rozmiarach, bo dociągają do H? Do G?
      • kasica_k Re: mouldowane tiszertowce 04.04.14, 15:08
        Nie było bezszwowca :) Bardzo mi się podoba ten pomysł!

Co prawda bezszwowce mnie ogólnie nudzą, ale jednak są praktyczne. Zwłaszcza na lato. Wiem, o co chodzi z tymi cienkimi bluzkami - większość bawełnianych, wiskozowych letnich rzeczy jest teraz naprawdę bardzo cienka i przebija WSZYSTKO, nawet jeśli ubranie jest luźne.

No i bezszwowiec nie musi być sztywny i duszny! Są też miękkie, a nawet koronkowe, jak choćby Pure Lace ze Sculptresse.

BTW przedwczoraj obadałam nowego tiszertowca Elomi. I moim zdaniem to niezły odpowiednik Deco dla plus size. Wreszcie nie będzie smutku, że ktoś nie mieści się w Deco obwodowo. Z miseczkami faktycznie jest średnio (do H), ale to zrobimy przy okazji manifest "chcemy bezszwowców na większe miseczki". Jestem bardzo na tak!
        • azymut17 Re: mouldowane tiszertowce 04.04.14, 16:16
          Cieszę się, że pomogłam :-)

W sumie bezszwowiec jest lepszą nazwą, bo dochodzą wtedy staniki nieusztywniane, jak Glossies. Chociaż czy on ma w ogóle szanse?

>Z miseczkami faktycznie jest średnio (do H), ale to zrobimy
          > przy okazji manifest "chcemy bezszwowców na większe miseczki". Jestem bardzo na
          > tak!
          Może lepiej dodać pytanie, czy ktoś z H+ chciałby w ogóle sztywniaka? One jednak powiększają trochę biust, pamiętam że w sklepie klientki ze strefy około G bardzo niechętnie przymierzały wszelkie sztywniaczki. Chociaż lobystki i stanikomaniaczki to inna grupa niż klientki sklepów stacjonarnych.
          • kasica_k Re: mouldowane tiszertowce 04.04.14, 17:42
            Nie tylko Glossies, jeszcze te wszystkie Rebeki z Fantasie, jest też koronkowy bezszwowiec w Fantasie, i w Empreinte :) Pewnie jeszcze gdzieś się znajdą bezszwowe mięczaki.

Miseczki - źle napisałam, że do H, bo Smoothie ma do J nawet :) W 65 co prawda, ale zawsze coś. Niestety inne marki jakoś nie biorą zeń przykładu.

Lobbystki na pewno są inne, ja bardzo lubię sztywniaki, a mam "duże G" :) No i jak wyżej, nie musi być sztywny, żeby był gładki.

Zastanawiam się, czy nie dodać 2 oddzielnych kategorii w takim plebiscycie: sztywne i gładkie.
            • kasica_k Re: mouldowane tiszertowce 04.04.14, 17:42
              sztywne i MIĘKKIE oczywiście, bo wszystkie są gładkie :)
        • azymut17 obecne ubrania 04.04.14, 16:21
          kasica_k napisała:

> Co prawda bezszwowce mnie ogólnie nudzą, ale jednak są praktyczne. Zwłaszcza na
          > lato. Wiem, o co chodzi z tymi cienkimi bluzkami - większość bawełnianych, wis
          > kozowych letnich rzeczy jest teraz naprawdę bardzo cienka i przebija WSZYSTKO,
          > nawet jeśli ubranie jest luźne.
          >
          Właśnie dlatego pokochałam Smoothie :-) Kiedyś (tak, kiedyś wszystko było lepsze ;-)) spokojnie nosiłam trójdzielne balkonetki pod wszystkie bluzki, teraz mam wrażenie, że wszystko mi przebija i sprawia wrażenie kanciastego biustu. Może związane jest to też z mniejszym rozmiarem?
          • kasica_k Re: obecne ubrania 04.04.14, 17:43
            Może też z rozmiarem, ale materiały na pewno się zmieniły. Zwłaszcza w sieciówkach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka