Dodaj do ulubionych

PANACHE - 6

14.08.14, 01:05
To kolejny wątek poświęcony stanikom firmy PANACHE - zapraszamy do opisywania konkretnych modeli, wymiany doświadczeń z ich użytkowania, uwag na temat rozmiarówki itp.

Dla porządku W TYTULE wypowiedzi podajemy zawsze NAZWĘ MODELU - bez względu na
to, czy opisujemy model, który już nosimy, czy pytamy o jakiś, który dopiero planujemy kupić.

Staniki i kostiumy kąpielowe Panache produkowane są w zakresie rozmiarów 60-100 D-K.
Dostępne są w większości sklepów internetowych i dobrych sklepów stacjonarnych polecanych przez Lobby.

Więcej szczegółów na stronach:
- producenta: www.panache-lingerie.com/en/
- wersja polska strony producenta: www.panache.pl/

Polski dystrybutor Panache - firma So Chic: sochic.pl/home-66.html

Linki do poprzednich wątków Panache:
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=38510816
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=74895766
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=79028571
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=85102015
forum.gazeta.pl/forum/w,32203,38510816,38510816,PANACHE.html
Prosimy nie pisać w starych wątkach, ponieważ długie wątki powyżej 500 postów mają problemy z sortowaniem postów i są niewygodne w użyciu.

Jeśli chcesz zadać pytanie o jakiś konkretny model, potrzebujesz szybkiej porady - śmiało załóż nowy wątek na forum. Korzystanie z tego wątku nie jest obowiązkowe.

Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami :-)
Obserwuj wątek
    • yaga7 FLORIS 14.08.14, 10:04
      W starym wątku wrzucono recenzję Florisa, to sobie pomyślałam, że może dodam swoje trzy grosze, skoro pojawił się nowy wątek.

Floris to jeden z moich numerów jeden ;) Rozmiar 34FF pasuje na jakieś 79/103, aczkolwiek zgodnie z tabelą rozmiarów brytyjskich 34FF jest na 104 w biuście i dlatego wydaje mi się, że góra trochę powiewa. Oczywiście powiewania nie widać pod ciuchami, ale zastanawiam się, jak leżałby o rozmiar mniejszy (ale ten z kolei jest na 101,5 w biuscie, więc mógłby być za mały).
      Mam porównanie do Jasmine i Envy w tym samym rozmiarze i moim zdaniem Floris unosi najlepiej z tej trójki i jest najbardziej podobny do balkonetek Cleo pod względem uniesienia, zebrania i wypchania do przodu.
      Podobnie jak w przypadku innych panaszy po całym dniu mam ślady na mostku, nie jakieś gigantyczne, ale jednak są, więc nie wpada do kategorii wygodniczka.
      • kasica_k Re: FLORIS 14.08.14, 17:01
        Dzięki za tę recenzję, bo Floris mnie nęci. Czy możesz porównać go do któregoś Cleo, np. Meg czy Millie? One mi powiewają właśnie, ale nie ze względu na rozmiar, tylko krój. Ciekawa jestem, czy Floris też tak ma, czy jednak nie jest aż taki "cleowy".
        • yaga7 Re: FLORIS 14.08.14, 20:01
          Millie nie mam, Meg też mam w 34FF, Floris wypada trochę luźniejszy i ma trochę większą miskę, Meg mi w ogóle nie powiewa. Nie wiem, może też kwestia tego, że Mega ma bardziej zamkniętą, a Floris bardziej otwartą miskę? Ale nie jestem pewna, bo jakoś ta klasyfikacja otwarte / zamknięte miski do mnie nigdy nie przemawiała.
          • kasica_k Re: FLORIS 15.08.14, 02:57
            To chyba wychodzi, że się nie dowiem, póki nie spróbuję :)
    • kasica_k Link do poprzedniego wątku (5) 14.08.14, 17:16
      Sorry za błąd, prawidłowy link do poprzedniego wątku PANACHE to:
      forum.gazeta.pl/forum/w,32203,92685893,92685893,PANACHE_5.html
      :-)
    • neiti89 Floris grey 30F 14.08.14, 23:19
      Zgodnie ze słowami kasicy wklejam recenzję również w ten wątek:

Floris! Jak się ucieszyłam widząc go w końcu na wieszaku! I jakże mi mina zrzedła, gdym go przymierzyła... Ale po kolei ;)
      Mierzony Floris Grey był w 30F. Obwodowo wypadł dobrze, wygodnie, przyjemnie ściśle. Zapinany na 2 haftki, 3 stopnie regulacji.
      Ramiączka - prze-pię-kne. Zawsze zwracam uwagę na ramiączka, chociaż nigdy nie jest to element decydujący o zakupie bądź odrzuceniu biustonosza. Tutaj są cudowne, mogłyby mimochodem wystawać spod mojej koszuli/sukienki/bluzki i wstyd by mi nie było ;) Pokryte drobnym wzorkiem, pasującym do całości, robią naprawdę dobre wrażenie :)
      Miski - pasowały i są ładne ;) Kształt niestety zupełnie nie mój, a szkoda, bo są naprawdę śliczne... Te kwiaty, ta koronka na górze miski, wszystko takie stonowane, eleganckie, ale wcale nie nudne. No żal mi, naprawdę mi żal, że nie wyszłam ze sklepu z Florisem. Niesamowicie wypycha biust do przodu, ale z miskami jestem na bakier - materiał smętnie od góry leży, miast w stanie napięcia formować mi jabłuszka. To mój typowy problem z miękkimi górami - powiewanie.
      Trochę bym się do dołu przyczepiła - szkoda, że ładny nadruk mają tylko z przodu :<

(w ogóle, naprawdę trudno ogarnąć, który numer jest aktualny. Trzeba przeryć listę tematów i poszukać najaktualniejszego, a ja po prostu w szukajkę wrzuciłam Panache/Freya itd. Dałoby się jakoś przypiąć na górze strony aktualny wątek dla firm? Tak jak jest na nowe modele i wyprzedaże? Może byłby wtedy większy ruch w tych tematach :)
      • kasica_k [OT] 15.08.14, 02:56
        Wątek z linkami do firmowych wątków (SPIS PRODUCENTÓW...) jest podlinkowany wyżej w opisie forum, ale faktycznie słabo go widać. Pomyślimy nad tym :)
    • gryzelda.a Panache Idina 32DD 19.07.15, 16:43
      32DD na 74/91,5 cm. Obwód dobry, choć mógłby być ściślejszy (30 byłoby dla mnie za ciasne). Miski idealne. Kształt może nie idealny, ale w porządku.
      Choć od lat kupuję staniki tej firmy, tym razem jestem rozczarowana. Zardzewiały mi metalowe kółeczka i "regulator" ramiączek, w dodatku rdza pofarbowała stanik tak, że nie mogę jej sprać, więc opcja wymiany feralnych kółeczek itd. na plastikowe ze starych staników (którą rozważałam) odpada. Nie znalazłam w sieci podobnych żalów, może trafił mi się jakiś pechowy egzemplarz? Idina wylądowała w koszu, zamówiłam Envy i czekam na przesyłkę.
    • mielin FLORIS 21.10.15, 15:48
      Jakie ma miski w porównaniu do ENVY? Czy takie same? Jeśli z ENVY mam 32F to i z FLORISA też czy raczej wziąć 32/70 FF???
      HELP:-) bo mam straszną chrapkę na Florisa...
      • kasienka.b Re: FLORIS 21.10.15, 15:53
        Raczej F, chyba, że masz bardzo pełne piersi, to wtedy pewnie lepsze FF będzie :)
        • mielin Re: FLORIS 21.10.15, 16:02
          Nie, no właśnie mam "wiatr w górze miseczek" więc wezmę F. Dzięki:-)
          • mielin Re: FLORIS 21.10.15, 16:09
            Ale z kolei z Andorry mam 32FF i jest idealne? A jaki jest Floris w porównaniu z Andorrą?
            • kasica_k Re: FLORIS 21.10.15, 18:37
              Andorcia z tego co wiem uchodzi raczej za małomiskowca... Tak czy owak, jeśli ci wiatr hula u góry, to Florisa lepiej mniejszego niż większego, bo on ma tam u góry sporo miejsca.
              • mielin Re: FLORIS 21.10.15, 20:24
                Dziękuję:-)
                • mielin Re: FLORIS 20.11.15, 21:07
                  No i kupiłam Florisa rozmiar jak mówiłyście 32F na mnie jest dobry (73/96) ale niestety chyba go nie zatrzymam bo na mojej prawej niepełnej piersi góra brzydko odstaje czego w Envy czy Andorra wcale nie widać. Szkoda.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka