Dodaj do ulubionych

BIUBIU 19 - ubrania na duży biust

• inez69 Dwa bolerka i bluzka już w sklepie 11.05.15, 09:25
      www.biubiu.pl/category/nowosci
    • inez69 CUSCO czyli wody w letniej odsłonie już w sklepie 13.05.15, 22:15
      www.biubiu.pl/category/nowosci
      • anika772 Faro Plum, Liberte Azure, Julien- 40b/bb 19.05.15, 19:59
        Niestety nie jestem przekonana do modelu Cusco (a może zaczekam na super hiper entuzjastyczne komentarze), więc kupiłam starsze modele. Faro i Julien zostają, Liberte wraca do sklepu. Podoba mi się, ale odcięcie podchodzi na biust i wiem na pewno, że to jest dla mnie nie do zniesienia. To samo mam z tą robinhoodową bluzą, leży nieszczęsna w szafie, nigdy nie noszona.
      • rudaa26 Re: CUSCO czyli wody w letniej odsłonie 23.05.15, 13:04
        Zamówiłam o rozmiar większą od tego jaki zazwyczaj noszę czyli 40bb/bbb i to była bardzo dobra decyzja. Bluzka wykonana z bardzo mięsistej tkaniny, bardzo miła w dotyku. Kolor lime jest przepiękny i na pewno świetnie podkreśli opaleniznę.
      • veev Re: CUSCO czyli wody w letniej odsłonie już w skl 25.05.15, 09:52
        Bardzo udane bluzki :) Materiał jest porządny, mięsisty, nie oblepia i nie prześwituje; naprawdę ładnie się układają. Żałuję, że nie zdążyłam na czarną. (Gdyby ktoś chciał się pozbyć czarnej 42, to biorę z miejsca. A może będą doszywane?). Aha, jestem w BiuBiu między rozmiarami i tu wzięłam większy, co było dobrą decyzją: wydaje mi się, że taki fason wygląda fajniej, jak ma trochę więcej luzu.
        • yaga7 Re: CUSCO czyli wody w letniej odsłonie już w skl 25.05.15, 11:36
          Jak czarna będzie na mnie za krótka (jeszcze czekam na dostawę, bo BiuBiu miało przygody na linii paczkomaty-poczta), to dam Ci znać :)
        • kasienka.body Re: CUSCO czyli wody w letniej odsłonie już w skl 25.05.15, 20:35
          Mnie też Cusco bardzo przypadły do gustu :)
          Wzięłam właśnie czarną 42B/BB i różową w tym samym rozmiarze, leżą idealnie.

...........................................
          Zapraszamy na nowe kolekcje w sklepie BODY.
          www.body.sklep.pl
          kontakt@body.sklep.pl
    • inez69 NAZCA czyli sukienka maxi w dwóch kolorach 20.05.15, 20:45
      pojawiła się już w sklepie.
      • rudaa26 Re: NAZCA czyli sukienka maxi w dwóch kolorach 23.05.15, 13:22
        Zamówiłam Nazcę lines 38bb/bbb czyli moim standardowym rozmiarze. Sukienka jest bardzo zwiewna i mam nadzieję że sprawdzi się w upalne dni. Bardzo ładne wzorki i kolory, które ożywiają moją bladą cerę. Przy moim wzroście 168 cm sukienka musi być skrócona o jakieś 5 cm, bo w tej chwili ciągnie się po ziemi.
        • kasienka.b Re: NAZCA czyli sukienka maxi w dwóch kolorach 23.05.15, 13:36
          a pokazałabyś w galerii? :) Bardzo jestem ciekawa tych wzorków.
          • rudaa26 Re: NAZCA czyli sukienka maxi w dwóch kolorach 24.05.15, 18:45
            Dodałam. Niestety zdjecia robione telefonem i nie wiem czy zobaczysz o co Ci chodziło.
    • anka-ania Lille Azure - jak wypada? 21.05.15, 13:31
      W informacji pod Lille Azure jest napisane, że Sylwia ma na sobie rozmiar 38 BB/BBB, podczas gdy pod innymi ubraniami przez nią prezentowanymi - 40 B/BB. To znaczy, że ta bluzka wypada większa, czy to pomyłka w opisie?
      • yaga7 Re: Lille Azure - jak wypada? 21.05.15, 15:46
        Jeżeli wypada tak samo, jak poprzednie Lille, to mnie to nie dziwi, bo poprzednia wersja była bardzo luźna dołem i ktoś o wąskich ramionach spokojnie się zmieści w rozmiar mniej albo i nawet dwa.
        • inez69 Re: Lille Azure - jak wypada? 22.05.15, 11:52
          Potwierdzam, mam wąskie ramiona więc góra to rozmiar 38, a dół porządne 40, w luźniejszych ubraniach wystarczy 38, w sukienkach zazwyczaj 40.
    • yaga7 Nazca, Mercedes i Lauret 23.05.15, 19:11
      Nazca spodobała mi się na zdjęciach, stwierdziłam, że będzie świetna na wakacje, ale chyba jednak nie. Mam podobny problem, jak z granatową maxi z zeszłego roku - o ile nie przeszkadza mi, że z przodu sukienka jest luźna, o tyle wolałabym, żeby z tyłu byla jednak bardziej dopasowana, bo tak jak jest, nie mam żadnego wcięcia nad tyłkiem, mam praktycznie prostą linię z tyłu, no i z przodu od podbiuścia w dół, więc wyglądam jak kloc. Na modelce z tyłu widać, że sukienka jest bardziej przy ciele i ładnie podkreśla figurę. U mnie zwisa :)) Być może to kwestia figury po prostu i gdybym miała większe biodra (pewnie tak z 10 cm), to sukienka by się zatrzymywała na krągłościach, a nie spływała w dół. Poważnie się zastanawiam nad rozmiarem 38 (wzięłam 40BB/BBB jak w kieckach z szerszymi biodrami), bo w talii i biodrach mam sporo zapasu, materiał jest rozciągliwy, więc i góra powinna wejść.

Mercedes w 42BB jest dobry w barach, talii, rękawy są chyba trochę za szerokie i za długie, niby się zapnę, ale po pierwsze u mnie to zapięcie wypada wyżej niż na modelce, trochę jednak na biuście, do tego materiał się wywija. Być może w BBB byłoby lepiej, ale i tak nie ma. Natomiast BARDZO chętnie przygarnęłabym takie bolerko w czerni, w wersji bardziej błyszczącej, wieczorowo-sylwestrowej. BARDZO. To jest właśnie ta długość, która mi pasuje do takich kiecek. BARDZO :)))

Wydaje mi się, że ta wersja Lauret wypada trochę luźniejsza niż poprzednia niebieska. W rozmiarze 42B/BB leży w porządku, zastanawiam się nad kolorem, bo trochę jasny, ale z drugiej strony na wakacje jak znalazł.
      • yaga7 Nazca podejście drugie + Angelina 05.06.15, 20:48
        No i nie wiem, jakim cudem, ale Nazca w 38BB/BBB jest ok.

Nadal wisi w talii, ale przynajmniej nie wisi już tak na biodrach, tylko lekko opływa i fajnie podkreśla, widać, że jednak nie prostym klocem. Nadal nie ma takiego efektu, jak na modelce, no ale to kwestia figury.
        Jeszcze nie wiem, czy sobie zostawię oba kolory, ale jeden na pewno :)

Angelinę wzięłam najpierw w 40BB/BBB, ale potem przerażona faktem, że to czysta bawełna domówiłam 42 i niepotrzebnie. 42 jest za duża, a 40 jest ok. Nie jest mega dopasowana ani w talii, ani w biodrach, wychodzi lekko taliowana, dlatego wydaje mi się, że jest nieco luźniejsza niż Jolie 3/4/ Na pewno jest od niej krótsza.
        Wzięłam oba kolory, bo nie wiedziałam, co na mnie będzie lepiej wyglądać, ale do obecnego koloru włosów pasują oba, więc zostawiam.

Aha, dekolt u mnie nie wymaga żadnych plandży, spokojnie się chowają balkonetki, nic nie wystaje, jestem za takimi dekoltami :))
    • boziaj Nazca, Nazca lines, Marina, Portimao 27.05.15, 15:27
      Nazci obie 36b/bb wypadają rozmiarowo odrobinę inaczej, zapewne przez różnice w materiale. W lines dzianina jest bardziej zwarta, a sukienka troszkę węższa i krótsza.
      Na szerokość bardziej pasuje Lines, na długość Nazca. Kolorystyka bardziej pasuje mi w lines, choć zamawiając wyobrażałam sobie, ze będzie odwrotnie. Nazca, mimo kolorowości jest nieco rozmyta, lines bardziej kontrastowa. Wzorek IMO chyba fajniejszy w Nazce. Mam trudny orzech do zgryzienia, którą zostawić ;)
      Marina niestety nie dla mnie, z wyraźnie zwężaną częścią spódniczkową nie czuję się komfortowo. Szkoda, bo wygląda bosko.
      Portimao mint - ładna mięta :) rozmiarowo tak jak poprzednie edycje
      • boziaj Re: Nazca, Marina -2e podejście, Cusco, Angelina 07.06.15, 19:51
        Nazca 34b/bb pasuje doskonale :O
        Marina tym razem 38b/bb dołem luźniejsza i jest fajnie (górą oczywiscie tez luźniejsza, ale jest dobrze, nie wisi)
        Angelina - wzielam 36bb/bbb grey i 38b/bb green (mniejszej nie było juz w sklepie); 38 jest luźnawa, ale w sportowym wydaniu dobrze to wygląda, 36bb/bbb też jest dobra, ale kolor nie mój (szkoda, ze lewa strona nie jest prawą ;) )
        ta sukienka to największa niespodzianka, bo w sklepie mnie nie zachwyciła, a na żywo jest absolutnie fantastyczna
        Cusco zostawiam 38b/bb, 36 jest na plecach zbyt dopasowana
        • kk345 Re: Nazca, Marina -2e podejście, Cusco, Angelina 07.06.15, 23:11
          Naprawdę dobre są na Ciebie jednocześnie ubrania w rozmiarach 34,36 i 38?
          • yaga7 Re: Nazca, Marina -2e podejście, Cusco, Angelina 08.06.15, 06:30
            Całkiem prawdopodobne, dużo zależy od figury i tego, co to za ciuch. Nazca jest naprawdę bardzo, bardzo luźna.
            Mam podobnie: Nazca w 38, Angelina w 40, Cusco w 42. Przy czym z tej trójki najbardziej przylegające w talii jest Cusco, w obu kieckach mam luzy. Aha, z tabelki biubiowej wychodzi mi 40, więc to jest raptem jeden rozmiar mniej lub więcej, może boziaj ma podobnie :)
            • kk345 Re: Nazca, Marina -2e podejście, Cusco, Angelina 08.06.15, 15:39
              Rozumiem, ale jednak rozstrzal rozmiarowy mnie zdziwił, bo wtedy trzeba weryfikować rozmiarówkę w kolejnych modelach...
              • yaga7 Re: Nazca, Marina -2e podejście, Cusco, Angelina 08.06.15, 15:56
                W moim przypadku to wszystko jest w miarę spójne.
                Bluzki mam 42 ze względu na plecy i bary.
                Rozciągliwe kiecki biorę 40, bo góra wejdzie, a dół i tak będzie co najwyżej lekko dopasowany albo za duży, za mały nigdy. Poza tym zauważyłam, że zwykle bluzki BiuBiu są bardziej dopasowane w talii i w biodrach niż kiecki BiuBiu, dlatego mniejszy rozmiar kiecki będzie dobry, a bluzki niekoniecznie.

Z trzeciej strony wg tabelki 38BB/BBB jest na maks. 105 w biuście, mam 103, więc teoretycznie jest tabelkowo, bo ze względu na fason talia nie ma znaczenia. W tym przypadku to Cusco w 42BB/BBB (na 115 w biuście) powinno mi zwisać i powiewać, a tego nie robi ;)
                • nastarcie Re: Nazca, Angelina 40 B/BB wracają 08.06.15, 16:53
                  Nazca lines i ANGELINA Green obie 40B/BB wracają dziś do sklepu, jeśli ktoś potrzebuje. Nazca okazała się za duża w biuście , na effuniakowe 80E, comeximowe 75 FF, biust wysoko zawieszony. Po chwili noszenia szwy na części stanikowej smętnie wisiały. Dół był z idealnym luzem na moje 102 w biodrach. Angelina to niestety nie mój kolor, choć krój bardzo fajny i dekolt moim zdaniem idealny na lato.
          • boziaj Re: Nazca, Marina -2e podejście, Cusco, Angelina 08.06.15, 20:20
            na niby, tak tylko podpuszczam ;)
            na serio mój "standardowy" rozmiar w biubiu to 36b/bb, ale sporo zależy jak jakis ciuszek wypada (np. Nazca IMO jestzdecydowanie vanity size) oraz od kroju;
            nauczyłam sie juz kupowac sasiednie rozmiary do porównania, bo nie raz sie okazywało, ze rozmiar standardowy lezy dobrze, ale troszke wiekszy/mniejszy/ wiecej bb zdecydowanie lepiej
            i faktycznie mam w szafie oraz noszę z satysfakcją ciuszki biubiu w rozm. 34 (nazca czy marsala), jak i 38, ale zdecydowana większość to 36 (co równiez wychodzi z tabelki), więc mam podobnie jak yaga7 ;)
            mam nadzieję, że moje wyjaśnienia będą pomocne :)
            • kk345 Re: Nazca, Marina -2e podejście, Cusco, Angelina 08.06.15, 23:25
              Spokojnie, naprawdę mnie zdziwił taki rozrzut rozmiarowy, stąd moje pytanie-chciałam ustalić, czy to przypadek osobniczy, czy może rozjeżdżanie się rozmiarówki, co jest istotną wiedzą przy zamawianiu ciuchów:)
              • edzia100 Angelina odsyłam 42b/bb 09.06.15, 17:28
                informuję, gdyby ktoś szukał... Wzięłam dwa kolory i dwa rozmiary dla porównania. Zostają te w rozm. 40, a po jednym dniu noszenia zauważyłam, że sukienka się rozciąga/wyciąga – na tyłku i w pasie. Może to dlatego, że noszę ręce w kieszeniach, ale raczej kwestia bawełny cienkiej, skądinąd bardzo miłej :) Czyli sukienka będzie jeszcze większa…
    • inez69 ANGELINA, sukienka na bazie Jolie już w sklepie 29.05.15, 21:03
      www.biubiu.pl/angelina-green.html
    • anika772 Angelina green 40b/bb, Cuzco steel blue 40b/bb 03.06.15, 16:43
      Angelina jest piękna. Kupiłam bez entuzjazmu, ale jak rozpakowałam i przymierzyłam... wow. Materiał jest lekko elastyczny, pod spodem jest zielona, i, co za szkoda, że nie jest dwustronna! Taka piękna zieleń się marnuje, jest tylko na rękawach i przy kieszeniach. W okolicach brzucha i bioder jest luźna, nawet sporo, ale to chyba taki zamysł projektantki? Bardzo dobrze, ja mam serdecznie dość ubrań mocno dopasowanych do ciała. Wygląda świetnie i nawet mam do niej wisior w identycznej zieleni, co rękawki. Dekolt zamaszysty, ale nie za duży.

Cuzco- przepiękny kolor, faktycznie stalowy. Wygląda "wyjściowo". Tu z kolei żadnych luzów, jest bardzo dopasowana, drapowanie delikatne, dekolt ładnie się układa.
    • inez69 Iquitos sukienka maxi w sklepie 03.06.15, 21:08
      www.biubiu.pl/iquitos.html
    • anna-pia Czy Vichy i Siena powrócą? 08.06.15, 17:30
      Są genialne na upały (które dla mnie zaczynają się przy 25 stopniach), zarówno jako koszula dla kierowcy, jak i na zwiedzanie. Belle ma krótkie rękawki, więc nie chroni tak dobrze skóry na ramionach, niezależnie od niezaprzeczalnej urody.
      A więc - wrócą? Albo może pojawią się ich wersje?
    • inez69 PARAISO, nowa sukienka w sklpie 10.06.15, 22:58
      www.biubiu.pl/paraiso.html
    • yaga7 Paraiso 13.06.15, 16:13
      Niestety nie na moją figurę - odcięcie w talii wypada powyżej mojej, więc biodra wypadają powyżej moich i wygląda to źle. I w sumie dziwi mnie dobór materiału - góra jest znacznie grubsza niż dół, więc nie wiem, czy na lato ta kiecka to dobry pomysł, bo wydaje mi się, że jest za gruba. Gdyby całość była taka cienka jak dół, myślę, że byłoby lepiej.

W sumie dobrze, że zamówiłam, bo przynajmniej wiem, że nie mam co próbować podobnych kiecek, tylko kupować same rozszerzane, a nie tulipanowe :)
    • inez69 GOMERY wróciły, 3 kolory, bawelna 17.06.15, 09:53
      • mniickhiateal Re: GOMERY wróciły, 3 kolory, bawelna 05.07.15, 12:34
        A czy powtórzy się jasnoszara? Bo w sumie bym chciała jasnoszarą.
    • la_parisienne.biubiu Altamera i Helenki na lato 26.06.15, 23:39
      Bluzki są już w sklepie, zapraszamy:
      www.biubiu.pl/altamar.html
      www.biubiu.pl/helen-magenta.html
      www.biubiu.pl/helen-teal.html
      Dodam, że Helenka teal ma dużo ładniejszy kolor na żywo, tuta wyszła smutna i zgaszona, a w rzeczywistości jest to piękny, intensywny, morski kolor, dawno takiego ładnego nie mieliśmy :)
    • yaga7 Angelina po praniu 02.07.15, 12:15
      Czy któraś z Was prała Angelinę?

Bo moja zielona Angelina po praniu jest o rozmiar mniejsza :(
      Mam porównanie, bo w szarej jeszcze nie chodziłam, w zielonej tak, no i szara leży normalnie, zielona jest skurczona.

Czy coś można na to poradzić?
      Czy po praniu należy ją wyciągać robić coś innego? Prasować?
      • margo13ak Re: Angelina po praniu 02.07.15, 18:10
        Poleciałam przymierzyć moje... Są świeżo po praniu, obie jednakowym. I zielona jest mniejsza... i krótsza na ciele, przylega po całości, szara leży tylko troszkę ciaśniej, niż przed praniem. Ale zielona daje się porozciągać, więc jest nadzieja, zobaczę, jak ponoszę - aczkolwiek nie uśmiecha mi się rozciąganie jej po każdym praniu na sobie, zanim wyjdę do ludzi :/
        Obie prane w pralce, program dla rzeczy delikatnych 30st., w płynie do prania, z płynem do płukania. Suszone normalnie, czyli na drążkach na balkonie.
        • yaga7 Re: Angelina po praniu 02.07.15, 18:26
          Ufff, czyli to nie tylko moja.

> aczkolwiek nie uśmiecha mi się rozciąganie jej p
          > o każdym praniu na sobie, zanim wyjdę do ludzi :/

No właśnie :(
          • yaga7 Re: Angelina po praniu 03.07.15, 10:14
            Zielona Angelina po rozciągnięciu jest trochę rozciągnięta, ale nadal nie odzyskała pierwotnych wymiarów, długość 97 cm zamiast 102 jak szara, więc podejrzewam, że i w innych wymiarach się zmniejszyła o parę centymetrów.

Generalnie nie jestem zadowolona, bo w zielonej nie dam rady chodzić, a w szarej się boję, że też się skurczy :(
            • margo13ak Re: Angelina po praniu 03.07.15, 13:16
              Yaga7, moja szara była prana w tym samym praniu, co zielona, i skurczyła się dużo mniej, praktycznie minimalnie (obecna długość 100cm w rozmiarze 40BB/BBB), a w noszeniu się luzuje - tyle, że w szarej mogę wyjść do ludzi "od razu", w zielonej nie, bo wygląda, jakbym ją zabrała córce :(
              Ciekawi mnie, czy w następnym praniu proces będzie postępował...
              • yaga7 Re: Angelina po praniu 03.07.15, 13:51
                Ja w zielonej nie mogę wyjść nawet po rozciągnięciu, bo nie dość, że skurczona wszerz, to się jeszcze podnosi na długości i mam ją do połowy uda.
      • boziaj Re: Angelina po praniu 03.07.15, 20:04
        moja też się skurczyła po pierwszym praniu
        przede wszystkim krótsza się zrobiła niestety
        również trochę węższa, ale to akurat ok, bo miałam raczej luźną ;)
        na (marne) pocieszenie dodam, że drugie i trzecie pranie nie wpłynęło juz w żaden sposób na wymiary
        próbowałam kieckę pociągnąć w dół, zeby nieco ją wydłuzyć, ale dekolt mi sie powiększył, więc dałam spokój ;)
        • yaga7 Re: Angelina po praniu 03.07.15, 20:17
          Dzięki za info.

Ostatecznie też bym przeżyła, że jest węższa (może bym schudła), ale w tak krótkiej nie dam rady chodzić :(

W sumie takie rzeczy powinny być napisane na stronie produktu.

A może ktoś chce kupić? Mam zieloną i szarą 40BB/BBB.
          • anika772 Re: Angelina po praniu 05.07.15, 12:09
            Moja zielona Angelina też się nieco wstąpiła, ale nieznacznie, i efekt ten ustępuje po paru godzinach użytkowania. W kolejnych praniach bez zmian, tzn. na samym początku wydaje się ciut "ściślejsza", potem się rozciąga.
            Piorę w rękach, w letniej wodzie, delikatnie ugniatając, suszę rozłożoną na ręczniku.
            • yaga7 Re: Angelina po praniu 05.07.15, 12:45
              Dzięki za info.

A też Ci się skróciła trochę? Bo mnie to skrócenie najbardziej martwi.
              • anika772 Re: Angelina po praniu 05.07.15, 13:14
                Minimalnie, właściwie niezauważalnie. Ale fakt, zanim rozłożyłam na ręczniku, ponaciągałam ją.
                • yaga7 Re: Angelina po praniu 05.07.15, 13:24
                  Czyli rozciągałaś na mokro?

Po ja po wysuszeniu, ale niewiele to dało. A jak na mokro, to jeszcze upiorę i sprawdzę.
                  • anika772 Re: Angelina po praniu 05.07.15, 13:46
                    Tak, na mokro, zanim rozłożyłam na ręczniku. Aha, i oczywiście nie wirowałam mechanicznie, tylko odcisnęłam lekko w ręczniku.
                  • boogie_lass77 Re: Angelina po praniu 07.07.15, 14:01
                    Czy to się nie kwalifikuje do reklamacji? IMHO sukienka za 160 zł nie powinna być jednorazowa.
                    • yaga7 Re: Angelina po praniu 07.07.15, 14:29
                      Też się nad tym zastanawiam, ale sklep tutaj się nie odzywa, na fejsie też się nie odezwał, więc sama nie wiem.
                      • nientepaura Re: Angelina po praniu 07.07.15, 16:49
                        sezon urlopowy, ja bym skrobnęła mejla ;)
                      • onion68 Re: Angelina po praniu 15.07.15, 08:28
                        I jak, była jakaś reakcja ze strony producentki/sklepu?
        • boziaj Re: Angelina po praniu 12.08.15, 14:16
          niestety w tej chwili sukienka wygląda całkiem marnie, co prawda gabarytów znacząco nie zmieniła, ale pojawiły się dziurki przy szwach
          nosiłam ją dość dużo, ale zważywszy, ze sezon jeszcze się nie skończył to jakość materiału tragiczna :(
          wielka wielka szkoda, tym bardziej że krój jak dla mnie genialny, aż żal talentu projektantki na taką bublowatą dzianinę
          • la_parisienne.biubiu Re: Angelina po praniu 23.08.15, 17:30
            Boziaj, odeślij ją proszę jako reklamację. Taż jestem zwiedziona jakością tej dzianiny, cena wysoka, zapowiadała się genialne, kolory cudne i taki klops ;(
    • bebe.lapin Sukienki CITY - pytanie 16.07.15, 23:13
      Wlasnie zauwazylam nowy model w sklepie, ale rozmiarowka ograniczona...46 nie bylo z zalozenia czy sie po prostu nie zalapalam?
      • iczanka Re: Sukienki CITY - pytanie 23.07.15, 18:49
        Mam nadzieję że czerwonych będzie więcej i się załapiemy. To najcudniejszy krój biubiu
    • ochanomizu City - pytanie 17.07.15, 22:44
      Drogie Biubiu, czy czerwone City będzie z takiego samego materiału (bawełna z elastanem) jak czarne i turkusowe? Czy można liczyć na powtórkę City bez domieszek elastanu?
    • yaga7 City + Mercedes 21.07.15, 21:10
      Kiecka jest świetna, ale kompletnie nie na moją figurę, myślałam, że ten materiał jest bardziej rozciągliwy.
      W talii rozmiar 42 luźny, natomiast wyżej nie zasunę zamka, mam mega szerokie żebra, brakuje dobrych paru centymetrów. A wielka szkoda, bo chyba nawet ta talia wyżej by mi nie przeszkadzała.

Bolerko powinnam wziąć w 44, bo to 42 jest na mega styk, gdyby materiał był bardziej rozciągliwy, byłoby ok, ale teraz niestety odpada. A szkoda, bo też jest boskie :)

Lobbuję za takim bolerkiem z czegoś bardziej rozciągliwego :)
      • yaga7 Mercedes 44 21.07.15, 21:37
        Aha, jakby któraś z Was zwracała czarne bolerko w rozmiarze 44, dajcie znać :)
        • rudaa26 Mercedes 40 22.07.15, 15:23
          Ja wzięłam 40 BBB bo już nie było 38 BBB i niestety okazało się za małe. Jeszcze pół biedy jak stoję i się nie ruszam. Także w moim przypadku różnica wynosi aż 2 rozmiary. Niestety rozmiaru 42BBB już nie ma. Pytanie czy będą doszywane?
          • yaga7 Re: Mercedes 40 22.07.15, 15:43
            No u mnie też 2 rozmiary, jeżeli mam uwzględniać tabelkę na stronie BiuBiu. Wg tabelki na stronie powinnam się mieścić w rozmiar 40, co pasuje w przypadku rozciągliwych kiecek, bluzki już biorę 42.

Ja będę zwracać 42BB, może by Ci pasowało?

Ale dobrze wiedzieć, że to jednak nie ja jestem takim nietypowym mutantem, tylko te bolerka ogólnie są takie małe.
            • rudaa26 Re: Mercedes 40 22.07.15, 16:12
              No niestety 42 BB będzie za małe w buście. Ja to bym mogła nosić BBBB ale nie ma takiego numer:d
          • boziaj Re: Mercedes 40 14.08.15, 20:56
            40B, bo 38B było za ciasne w biuscie, a 38BB nie było
            jestem b. zadowolona, bolerko leży bardzo dobrze, no może rękawy są ciut za szerokie (w 38 były lepsze), ale to moja stała bolączka
            • la_parisienne.biubiu Re: Mercedes 40 23.08.15, 17:31
              Dziękujemy za recenzję, życzymy owocnego noszenia :)
    • pinupgirl_dg Czarna Gomera 38 B/BB i 40 B/BB 22.07.15, 20:06
      Przymierzyłam obie i sama nie wiem.
      Tabelkowo wychodzi mi 38 i faktycznie mniejsza leży lepiej. 40 trochę za luźna, już biorąc poprawkę na większy obiad i na to, że to taki styl. W biodrach też tyle miejsca, ile się należy.
      Natomiast w ramionach w obu trochę ciasnawo. Zwykle mam ten problem w biubiu, jestem z tych raczej barczystych.
      Zastanawiam się, czy BB/BBB by nie pomogło (tabelkowo jestem BB), chociaż możliwe, że akurat ten krój nie dla mnie.

Tak poza tym żadnych uwag, bardzo fajna kiecka, materiał przyjemny i nie prześwitujący. Zastanowię się jeszcze nad nimi.
    • joannea BIUBIU stacjonarnie - nie polecam 27.07.15, 12:29
      W ubiegly wtorek bylam umowiona w siedzibie Biubiu. Umawialam sie w sobote, poniewaz wiedzialam, ze bede jechac samochodem z Wroclawia do Bielska-Bialej, . Bylam zdecydowana na kurtke, ale, poniewaz nie wiedzialam, jaki mam wziac rozmiar, zdecydowalam sie nadlozyc drogi i zahaczyc o Biubiu. Chcialam tez kupic Gomere i ogolnie sie rozejrzec (w czasie mojej poprzedniej wizyty kupialm zupelnie inne rzeczy niz te, ktore mialam upatrzone).

Mialam zadzwonic do Biubiu okolo 1,5 godz przed przyjazdem. Dzwonie, i slysze, ze Kinga ma awarie samochodu i jest w warsztacie, i ze bedzie spozniona. Poniewaz mialo to byc mniej niz pol godziny, i poniewaz i tak mialam caly plan dnia ustawiony pod ta wizyte, zdecydowalam sie zaczekac. Czekalam w sumie ponad godzine w upale, na podworku przed firma - po godzinie moja mama i dziecko mieli juz serdecznie dosc i musialam jechac dalej. Ja wiem i rozumiem, ze trafiaja sie awarie auta i rozne losowe wypadki, ale wiem tez, ze jak sie chce, to mozna jakos taka sytuacje rozwiazac. A jezeli nie, to przynajmniej przeprosic kogos, kto caluje drzwi firmy, w ktorej byl umowiony od kilku dni. Generalnie staram sie zrozumiec wlascicieli firm i nie byc upierdliwym klientem, ale, ze nie lubie lekcewazenia, to tutaj akurat lekko mi pekla zylka.
      • rudaa26 Re: BIUBIU stacjonarnie -polecam 27.07.15, 12:49
        A ja z czystym sumieniem mogę polecić. Bo akurat w zeszły wtorek mój mąż odbierał dla mnie zamówienie i nie miał żadnych problemów. Poza tym jak umawiałam się na odbiór osobisty to dostałam numer telefonu. Zawsze można w czasie oczekiwania podjechać w jakieś zacienione miejsce i poprosić o kontakt jak już Pani Kinga dojedzie na miejsce.
        Poza tym uważam że każdemu może się coś takiego przytrafić i trzeba być wyrozumiałym.
      • la_parisienne.biubiu Re: BIUBIU stacjonarnie - nie polecam 04.08.15, 18:47
        Bardzo przepraszam, rozmawiałyśmy kilkukrotnie przez telefon, dopóki nie wyładowała mi się bateria. Niestety siła wyższa, sama czekałam jak na szpilkach, bo samochód miał być gotowy dużo wcześniej, niestety, pojawiły się komplikacje. Zawsze dopasowuję się do potrzeb moich klientek, jednak nie jestem w stanie przewidzieć sytuacji losowych. Jeszcze raz przepraszam.
    • inez69 Sukienka CITY w nowym kolorze już w sklepie 10.08.15, 21:44
      www.biubiu.pl/city-cherry.html
    • inez69 Pierwsze jesienne bluzki pojawiły się w sklepie. 25.08.15, 17:58
    • yaga7 Oleta, Cusco, Amaro 30.08.15, 08:44
      Oletę wzięłam do porównania w 40 i 42, bo Olvera w 42 jest jednak trochę za duża dołem. I prawdę powiedziawszy, nie widzę zbytniej różnicy między tym 40 i 42, dlatego pewnie zostawię 40, będę mieć większą Olverę, mniejszą Oletę.
      Oczywiście szkoda, że bluza nie jest tak z 5 centymetrów dłuższa.

Cusco mink wzięłam podobnie jak poprzednie Cusco w 42BB/BBB. Kolor mi się podoba, ale rozmiar już trochę mniej. Ten materiał jest mega przylegający i mega podkreślający wszystko. Jest bardzo fajny, lekki, lejący, wygląda też ładnie, ale jednak zamawiam rozmiar więcej, bo na moje oko za bardzo przylega. Długość jest oczywiście na styk, baaaardzo chciałabym, żeby bluzka miała na mnie taką długość, jak na Sylwii, ale niestety, jest znacznie krótsza (ale to moj stały problem).

Amaro w 42BB/BBB - materiał jest ten sam, ale ze względu na drapowania nie przylega tak bardzo, więc zostawiam. Dekolt jest szerszy niż w Portimao, praktycznie wychodzi mi stanik, ale być może jest to kwestia udrapowania.
      • pinupgirl_dg Re: Oleta, Cusco, Amaro 30.08.15, 14:46
        Yaga - a jaki masz kolor Amaro?
        I dokąd Ci dokładnie te bluzki sięgają, bo ja mam też dłuższy tułów i też liczyłam, że bluzki będą długie.
        • yaga7 Re: Oleta, Cusco, Amaro 31.08.15, 09:48
          Mam śliwkowy.
          Pozwoliłam sobie skorzystać ze zdjęć modelki i zaznaczyć, gdzie mniej więcej u mnie się kończą:
          przód, tył.
          Na pewno powyżej bioder, w sensie powyżej mojego najszerszego miejsca w biodrach.
          • anna-pia Re: Oleta, Cusco, Amaro 31.08.15, 21:29
            Dzięki wielkie, dla mnie to cenna informacja - na mnie wisiałoby mniej więcej do pół uda :(
          • pinupgirl_dg Re: Oleta, Cusco, Amaro 31.08.15, 21:52
            Wielkie dzięki :).

To u mnie pewnie wypadnie podobnie, niby to 65cm, ale u mnie ciuchy wychodzą dość podobnie, jak u Ciebie.
            Wolałabym dłuższe, ale kolory są tak śliczne, że pewnie i tak zamówię.
    • snowflake86 Info dla niefejsbukowych - nowości w sklepie! 13.09.15, 18:28
      Nowości - tuniki i sukienki odcinane pod biustem :)
    • inez69 JOVEN czarne i szare melanżowe bluzki w sklepie 20.09.15, 12:56
      www.biubiu.pl/joven-grey.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka