Dodaj do ulubionych

Model stanika na duży biust

25.09.15, 14:47
Witajcie,
Mam pytanie do dziewczyn noszących duże rozmiary - w moim przypadku miseczka E lub F.
W sklepach stacjonarnych ciężko dostać mój rozmiar w "normalnych" cenach, więc często zamawiam przez allegro.
Drogie Koleżanki z większą miseczką :) czy nosiłyście kiedykolwiek staniki firmy Naturana? np ten model allegro.pl/promocja-niemiecki-minimizer-naturana-75e-i5681459340.html

Z góry dziękuję za wasze opinie :-)
Obserwuj wątek
    • kasica_k Re: Model stanika na duży biust 25.09.15, 14:51
      Nie nosiłam, więc może odpowiem trochę niezgodnie z twoim oczekiwaniem, ale po co Ci minimizer w rozmiarze E czy F? To nie jest duży biust, a już na pewno nie wymaga zmniejszania optycznego. Jest mnóstwo dobrych i nawet niedrogich staników w tym rozmiarze. Swoją drogą, jesteś pewna, że nosisz dobry rozmiar? :)
      • kasica_k Re: Model stanika na duży biust 25.09.15, 14:53
        ...zakładając oczywiście, że to prawdziwe pytanie, a nie chęć zapromowania swojej aukcji ;-)
        • gaby89 Re: Model stanika na duży biust 25.09.15, 15:20
          Nie, nie moja aukcja :-) ale u nich też kupuję i dałam linka do konkretnego modelu, którym się zainteresowałam.
          • kasica_k Re: Model stanika na duży biust 25.09.15, 15:51
            A to przepraszam :)
      • gaby89 Re: Model stanika na duży biust 25.09.15, 15:16
        Witaj,
        Byłam również w sklepie z bielizną, gdzie pani dobierała mi rozmiar. Ale w stacjonarnym sklepie niestety nie stać mnie, żeby cały czas kupować staniki, dlatego częściej kupuję w necie, nie tylko na allegro.
        Dla mnie mój biust jest duży, ale widocznie jest to kwestia indywidualna ;-) Właśnie wcześniej nie nosiłam minimizerów (nie tylko tej firmy, ale żadnych), dlatego chciałam zasięgnąć opinii innych dziewczyn.
        Wczesniej nie miałam problemu z biustem, ale teraz po urodzeniu dziecka zrobił się hmm duży i delikatnie mówiąc nie wygląda już tak fajnie jak dawniej. Myślę, że koleżanki po urodzeniu dziecka na pewno wiedzą o czym piszę :-) Potrzebuję teraz stanika który dobrze by trzymał piersi i najlepiej bez fiszbin. Masz może jakieś sprawdzone modele?
        Z góry dzięki za sugestie :-)
        • kasica_k Re: Model stanika na duży biust 25.09.15, 15:44
          Hej, a na pewno musi być bez fiszbin? ;) Jeśli karmisz piersią to oczywiście czasem "bezfiszbinowiec" jest potrzebny, ale nie na cały okres karmienia. Ogólnie - fiszbiny to nie zło :-) Biust bardzo zyskuje na podtrzymaniu w staniku na fiszbinach, tylko warunek jest taki, by rozmiar miseczki był właściwie dobrany, wtedy fiszbiny nie kłują w piersi i w ogóle nie ma z nimi problemów.

W minimizerach, z mojego doświadczenia, wygląda się niestety kiepsko. Mam rozmiar 80G (brytyjskie G, w polskich firmach to zwyke oznacza H). Ile razy zdarzało mi się przymierzać stanik tego typu, tyle razy prawie uciekałam z krzykiem ;) One działają w ten sposób, że spłaszczają piersi i "rozsmarowują" je po klatce piersiowej - w efekcie biust mało wystaje w przód, ale jest rozlany na boki i wygląda się raczej niezgrabnie. Co do podtrzymania, bynajmniej nie jest ono lepsze niż w innych stanikach.

Myślę, że najlepiej by było jeszcze na wszelki wypadek sprawdzić Twój rozmiar zanim zaczniemy myśleć nad modelami :) Zmierz się miarką krawiecką pod biustem ciasno (czyli ściśnij się miarką, tak stanowczo ale nie łamiąc sobie żeber :) oraz w biuście "normalnie", jeśli Twój biust teraz mocno opada, zmierz się w miękkim staniku, który go podosi (ale nie takim, który spłaszcza).

Jeżeli karmisz piersią, może przyda Ci się trochę materiałów z mojego bloga na temat biustonoszy dla karmiących, całkiem niedawno był plebiscyt na najlepszy stanik do karmienia :) Może znajdziesz tam przydatne informacje dla siebie:
          stanikomania.blox.pl/tagi_b/288749/do-karmienia.html
          • wkg65 Re: Model stanika na duży biust 27.09.15, 14:07
            kasico, :-) pod jednym z twoich blogowych wpisów wspomniałam, ze towarzystwo blogowo -lobbowe jest trochę oderwane od rzeczywistości, i ten wątek świetnie to potwierdza.
            Obszary stanikowego nieuświadomienia i pustyni sklepowej są nadal ogromne.
            Gabi, dobrze , że tu trafiłaś, jeśli poświecisz trochę czasu na poczytanie lobby oraz stanikomanii już nie będziesz tą samą osobą. ;-)
            miska E czy F to nie jest duży biust, nawet mało- średni, fiszbiny ( dobre) są dobre, a poniżej 100 kupisz fajny stanik do miski j co najmniej w Gorsenii, Avie i paru innych firmach polskich. Na pewno ładniejsze i lepsze niż to nad czym się zastanawiasz. a najpierw podstawy raftingu (polecam filmy i strony brafittingowe Mahedy, strony "biust na żywo" na Stanokomanii.
        • azymut17 Re: Model stanika na duży biust 25.09.15, 18:08
          gaby89 napisał(a):
          > Wczesniej nie miałam problemu z biustem, ale teraz po urodzeniu dziecka zrobił
          > się hmm duży i delikatnie mówiąc nie wygląda już tak fajnie jak dawniej. Myślę,
          > że koleżanki po urodzeniu dziecka na pewno wiedzą o czym piszę :-)

Oooo tak :-) Ja właśnie po urodzeniu pierwszego dziecka trafiłam tutaj zdesperowana poszukiwaniem dobrego biustonosza. Myślałam, że taka jest cena za urodzenie i wykarmienie dziecka, na szczęście dzięki dobrym stanikom okazało się, że nawet po dwójce dzieci i karmieniu łącznym >2 lata mogę mieć pod bluzką biust okrągły i na swoim miejscu.

Dlaczego szukasz stanika bez fiszbin? Karmisz jeszcze? One dużo gorzej trzymają, dają gorszy kształt i w sumie nie ma szans, by utrzymały duży biust, nadają się raczej na małe biusty lub do spania, ewentualnie na pierwsze tygodnie po karmieniu. A minimajzer w tym rozmiarze... nie wiem po co, ja też mam "miseczkę E", w polskich F, i mam kompleks małego biustu :-) Może ze względu na obwód 65? (pod biustem mam 70 cm)

Naturanę nosiłam w czasach przed uświadomieniem, kojarzy mi się ze słabą jakością, może się poprawili, tego nie wiem. Ale za taką cenę to możesz sobie kupić polskie staniki 10 razy ładniejsze, w fiszbinami i koronkami, kolorowe (choćby na Kontri.pl).
        • turzyca Re: Model stanika na duży biust 26.09.15, 09:28

> aśnie wcześniej nie nosiłam minimizerów (nie tylko tej firmy, ale żadnych), dla
          > tego chciałam zasięgnąć opinii innych dziewczyn.

Wczoraj widziałam efekt działania dokładnie tego modelu i moja opinia jest bardzo zła. Efekt estetyczny katastrofalny. A wygląd używanego stanika też taki sobie, nie wiem, gdzie tam ta osławiona niemiecka jakość.
          Ja za tę cenę wolę kupić polski stanik, nie dość że wzornictwo fajniejsze, to jeszcze wspieram miejsca pracy w Polsce.
          • mrb62 Re: Model stanika na duży biust 26.09.15, 13:21
            Nosiłam dokładnie ten model jeszcze kilka lat temu przed stanikowym uświadomieniem i nie mam najlepszej opinii zarówno na temat jego jakości, jak i walorów użytkowych: słabe podtrzymanie i nienajlepszy kształt ( inna kwestia, że, by wbić się w te miseczki, musiałam mocno zawyżać obwód). Poza tym podzielam zdanie moich przedpiśczyń, że Twój biust niekoniecznie wymaga pomniejszania, ale raczej dobrego stanika we właściwym rozmiarze. :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka