assia28 Re: Witam:) 25.06.10, 12:27 Cześć dziewczyny.. Śledzę Biuściaste i sama zdecydowałam się na otwarcie sklepu. Potrzebuję Waszych , które będą dla mnie na wagę złota!! Pozdrawiam Odpowiedz Link
mamaliwii Re: Witam:) 29.06.10, 23:20 Mam na imię Kasia i jestem mamą najsłodszej na świecie 16-miesięcznej Liwii. Noszę rozmar 65 HH:) 65 ale używam przedłużki. Pozdrawiam Was wszystkie,mam nadzieje że dzięki Wam moja wiedza biuściasta sie wzbogaci! Odpowiedz Link
babus2 Re: Witam:) 29.06.10, 23:36 Witam baaardzo serdecznie :) Czytam chyba od stycznia, nie odzywam się :), powolutku do przodu i już od czewca mam stanik w prawidłowym rozmiarze :) podobno :) 75F Pozdrawiam Odpowiedz Link
mia44 Re: Witam:) 07.07.10, 16:51 Witam. Jestem biuściasta od zawsze, ale na forum trafiłam przez dietę Dukana. Nosiłam bardzo różne rozmiary a aktualnie jestem na 80J. Spodziewam się spadku, bo przede mną jeszcze 12 kg do zrzucenia. Na bieżąco się mierzę i ostatnio nawet zakupiłam nowe Panache i Melissę, z których jestem bardzo zadowolona. Odpowiedz Link
klamerka_01 Re: Witam:) 27.07.10, 22:14 Forum czytam od jakiegoś czasu ale nie miałam odwagi się zarejestrować. Przemogłam się i oto jestem ;). Posiadam biust w rozmiarze 34HH/34J i na razie mam skromną szufladę stanikową, lecz myślę, że mogę orzec się stanikohilczką ;). Odpowiedz Link
buka_rozzie siemka ;D 19.08.10, 19:18 siemaa ;) więc jestem posiadaczka 75ff/g ;D przed uświadomieniem nosiłam staniki np. 85c,d czyli to co można było kupic na bazarku/ w bieliźniaku na rogu ;P dzięki wam zaczełam nosic dopasowane staniki, i wiele osób powiedziało m iże schudłam, a to tlyko zasługa dobrego stanika ;), wiadomo ładniejsza, zgrabniejsza sylwetka ;) Odpowiedz Link
vinegoe Re: Witam:) 25.08.10, 19:38 Witam i pozdrawiam. Czytuję lobby od dłuższego czasu, póki co, udało mi się jako tako wpasować w Inferno 75F, ale po Dukanie, już czuję, że będę stanowczo potrzebować zmian i Waszego wsparcia co do doboru lepszego rozmiaru. Odpowiedz Link
aankaa Re: Witam:) 25.08.10, 20:12 z postu założycielki tego wątku butters77 : Jako posiadaczka biustu w rozmiarze 75F wiem doskonale, jaki klopot stanowi znalezienie stanika w duzym rozmiarze, ktory: a) nie bedzie wygladal jak namiot b) nie bedzie uszyty z firany w stylu retro:) c) nie bedzie zabudowany po szyje d) bedzie bardzo dobrze podtrzymywal biust e) bedzie seksowny:) f) nie bedzie mial obwodu powyzej 100 cm:) === do niedawna nosząc standardowe ...B z zazdrością patrzyłam na kobitki, które natura "obdarzyła". A tu myk, okazało się, że też posiadam 75F i nadal nie odnoszę wrażenia, że mam biust-gigant :P owszem, widzę różnicę - biust pokornie (?) maszeruje na swoje miejsce zamiast kryć się gdzieś z boku / tyłu Odpowiedz Link
iunae Witajcie :) 29.08.10, 15:29 Prawdziwie szkoda, że akcja uświadamiania spadła na mnie całkiem niedawno. A zatem po bagatela 10 latach heblowania i masakrowania swoich piersi rozmiarami 75B/C (napisałam "10 lat", bo nie wykluczam, że niegdyś był to mój prawidłowy rozmiar), poczytałam Was, wymierzyłam się, pomierzyłam różne cudeńka i oto jestem: 70F. Może kiedyś w jakiś temacie głębszym się odważę odezwać (zwykle przychodzi mi to z trudem) ;) Pozdrawiam ciepło użytkowniczki :D Odpowiedz Link
ewabocher Re: Witam:) 14.09.10, 22:26 Podczytuję Was już baaardzo długo, wiele się nauczyłam, choć "uswiadomiona" to chyba od swojego pierwszego stanika byłam, a było to lat 20 temu. Namioty wtedy tylko produkowali, ale ja sie nie poddawałam i maszynę do szycia po babci w ruch wprawiałam. Teraz już igła i nitka sobie odpoczywają. Tylko szkoda, że portfel musi być tak wypustoszony po zakupie g-plusa. Noszę brytyjskie 32J na 162 cm wzrostu. No cóż internetowe sklepy tylko w ruch wprawiam, nic w promieniu 150 km stacjonarnego nie ma. Może ja otworzę? Odpowiedz Link
izzie1983 Re: Witam:) 14.12.10, 20:47 Witam, może przy swojej budowie nie mam wielkiego biustu, ale dosyć wysoką miseczkę, 65G choć co do 65 Dalia Satine ma wątpliwości :) Niemniej w końcu kupiłam staniki w normalnym rozmiarze i zamierzam zaglądać często na to forum. Odpowiedz Link
butters77 Re: Witam:) 15.12.10, 16:56 Witamy wszystkie nowe lobbystki! I zachęcamy do śmiałego odzywania się :-) Odpowiedz Link
sil.bi Re: Witam:) 23.12.10, 17:40 Witam serdecznie. Wreszcie trafiłam na to forum:-). Z tego, co zdążyłam poczytać na szybko, macie tu fajną atmosferę- mam nadzieję, że i mnie się udzieli. A przyczynkiem do odwiedzenia Was jest fakt, że po dwóch ciążach (jedna po drugiej praktycznie) nie mogę dobrać stanika. Te, które mam w szafie, są zupełnie do bani. Liczę, że pomożecie mi wyjść z impasu:-). Odpowiedz Link
szczebora Re: Witajcie! :) 26.12.10, 21:09 Niezmiernie się cieszę, że istnieje takie forum. Co prawda nie wiem co do duży biust, ale przynajmniej poznam rozmiar własnego. ;) Na razie noszę 85B przy obwodzie <80 i mam ochotę palnąć się patelnią w łeb z mojej głupoty. :o Dokucza mi to, że jak podniosę ręce, to cały stanik jedzie w górę, a jak ręce opuszczę, to spadają mi ramiączka. A przed chwilą zrobiło mi się wstyd, bo dopiero wpadłam na to, że przez tyle lat mieć ten sam rozmiar, to niemożliwość. :> W każdym razie miło mi. :) PS: Przez najbliższe lata będę w Poznaniu. Odpowiedz Link
nastyyy Re: Witajcie! :) 09.01.11, 14:31 Witam was ja i moje 60h;p Kurcze.. od ponad roku noszę dobrze dobrany biustonosz, a dopiero teraz tu zajrzałam i nie wiedziałam, że forum mnie tak wciągnie ;) Odpowiedz Link
domi315 Re: Witajcie! :) 12.10.12, 21:06 Witam wszystkich serdecznie:) Czytam od niedawna wasze forum i w końcu postanowiłam się przywitać. Dzięki wam zrozumiałam, że od 15 lat mam źle dobrany stanik. Mam nadzieję że teraz już będzie dobrze. pozdrawiam:) Odpowiedz Link
kuroi_hitsuji Re: Witam:) 31.01.11, 20:56 witam! mój biust może nie aż taki duży, bo 60F ale mam szczupłą figurkę, więc uważam, że jest całkiem niezły ;) lubię go, ale niestety znalezienie stanika... to jest wyzwanie. Odpowiedz Link
maafii Re: Witam:) 12.02.11, 22:27 Witam, też się melduję jako nowa :) Ostatnio w swoistej depresji stanikowej :( Szukam, szukam, szukam, czegoś ładnego, seksownego, zgrabnego, no i w cenie zgrabnej... A po dwójce dzieci, to gabaryt duży, ale kształt i jędrność... hm ... wiele do życzenia zostawiają. 65HH/70J (bo "I" nie robili :) ) Odpowiedz Link
aapiot Re: Witam:) 18.04.12, 21:30 Witam i pozdrawiam Agnieszka 70 J :-) Też szukałam i szukałam czegoś podobnego. 3 miesiące po zakończeniu karmienia kupiłam Dalia Madalen K24 malinowy 70 J. Jak na razie jestem zadowolona, zobaczymy po kilkunastu praniach. Mężowi też się podoba :-) Rozmiar i fason wybrałam w sklepie stacjonarnym, bo wcześniej nie miałam nic z tej firmy. Podobała mi się też też Samanta Semi ale kolor malinowy pomimo solidniejszej konstrukcji wygrał. Dziwi mnie czasami że sprzedawcy internetowi często nie piszą tego, co najważniejsze. Trzeba się naszukać i nawypytywać jak np wygląda zapięcie w danym rozmiarze. Całe szczęście że jest Lobby Biuściastych:-) Odpowiedz Link
agafka88 Re: Witam:) 25.04.12, 21:36 hej! Madalen jest świetna! Uważam, że Dalia jest w biuściastym świecie niedoceniana, dlatego też zachęcam do napisania recenzji w daliowym wątku :) Odpowiedz Link
strangeengine Re: Witam:) 12.02.11, 23:11 Cześć, mam na imię Joanna, jestem z Poznania, i jak się okazało po czytaniu (forum i bloga Kasicy), oglądaniu (gł. w sieci) i mierzeniu (w Luboniu), mój biust ma rozmiar 65GG (poprzedni stanik: 80D, własnoręcznie zwężany w obwodzie, hihi). Póki co mam tylko jeden Dobry Stanik: Freyę Saffy, której najchętniej w ogóle bym nie zdejmowała :D Jestem na etapie totalnej fascynacji tym, że MOŻNA z tym "wielkim biustem" nosić ładne, kolorowe, miękkie staniki, z których biust nie wypada po byle sprincie do autobusu ;-) i zaczynam głosić tę Dobrą Nowinę wśród przyjaciółek i rodziny. Pozdrawiam wszystkie Biuściaste! Odpowiedz Link
choc Re: Witam:) 30.03.11, 18:14 Witam, błogosławię moment, w którym trafiłam na to forum, Balkonetkę oraz blogi Kasicy czy Mahedy! Jeszcze nie jestem całkowicie uświadomiona, nadal szukam i testuję (na razie jako tako pasują na mnie dwa staniki). Dzięki Wam ciągle uczę się czegoś nowego w tej dziedzinie - dziękuję bardzo! Pozdrawiam serdecznie :) Odpowiedz Link
jessieq.pl Witam jestem nowa pozdrawiam wszystkich:) 17.05.11, 20:28 Hej od jakiegoś czasu czytam Wasze forum a od dnia dzisiejszego postanowiłam się do niego zapisać:) Wasze porady, rady i sugestie pomogły mi nareszcie po wielu latach poszukiwań znaleźć biustonosz, w którym mój biust nareszcie znajduje się na swoim miejscu:) Pozdrawiam wszystkich postaram się dyskutować ile wlezie:) Odpowiedz Link
maheda Każda nowa krew mile widziana :) 25.05.11, 17:28 Cieszymy się, że kolejna kobieta cieszy się tym, że ma biust na swoim miejscu :D Odpowiedz Link
czarna.aza Re: Każda nowa krew mile widziana :) 26.05.11, 12:15 maheda napisała: > Cieszymy się, że kolejna kobieta cieszy się tym, że ma biust na swoim miejscu : > D > Witam! Ja do takich świeżynek należę! Jeszcze nie ochłonęłam po wrażeniu, że po 25 latach noszenia koszmarnie niedobranych biustonoszy zostałam uświadomiona dzięki forum!!! Dzięki wielkie! Nosiłam 75C (!!!!!!!) Jestem na etapie poszukiwania i testowania (raczkuję w temacie biustonoszonym), codziennego zachłannego czytania forum, początkującej (ale już silnie zakorzenionej) "stanikomanii"... :) Witam i pozdrawiam wszystkie forumki!!!!!!!!!! :D migrujące spod pach do misek 70FF-G Odpowiedz Link
mniickhiateal Re: Witam:) 28.05.11, 16:31 Ja też chciałabym się przywitać. Dzięki temu forum jestem uświadomiona stanikowo już od kilku lat, z wielką przyjemnością i podziwem dla uczestniczek nadal je czytam, i postanowiłam wreszcie zdelurkować. Odpowiedz Link
jessieq.pl Re: Witam:) 30.05.11, 20:21 Dobrze, że dzięki jedności kobiet zostało stworzone coś bez czego na pewno do końca życia moje piersi nie zaznałyby właściwej pozycji:) Jestem naprawdę przeszczęśliwa, że dzięki Wam wszystkim odnalazłam coś, czego nawet się nie spodziewałam:) Podobnie jak przedmówczyni dopiero raczkuję i też siedzę i w każdej wolnej chwili edukuję się stanikowo:) Pozdrowienia dla wszystkich:) Odpowiedz Link
brastar Witam:) 28.08.11, 18:58 Witam pod nowym, firmowym nickiem, którego się wreszcie "dorobiłam" ;-) Odpowiedz Link
cookies_77 Re: Witam:) 28.08.11, 21:31 Witam :) Siedzę na Lobby już od jakiegoś czasu jako taki duch-obserwator, no i w końcu postanowiłam się zarejestrować i dać głos :D Witam serdecznie wszystkie Lobbystki :) Odpowiedz Link
zanzila Re: Witam:) 30.08.11, 12:23 Ja już podczytuję od jakiegoś czasu, pora się przywitać. Przechodziłam od 75C (zapięcie na karczychu), przez 70D, E (ych, ech)... dzisiaj kłania się szczęśliwa 60G :) Odpowiedz Link
green_up Re: Witam:) 12.09.11, 10:41 Po dlugim okresie zaglodania na forum pora cos napisac -zatem witam ! Odpowiedz Link
nacudja_nasza Witamy 11.10.11, 13:06 i serdecznie dziękujemy za założenie tego forum. Znalazłyśmy tu masę potrzebnych informacji, wskutek których: - pozbyłyśmy się zeza rozbieżnego i smętnego spojrzenia w dół - zmieniłyśmy inicjały (nie zdradzimy na jakie, ale kurna, fajne są;-) - zebrałyśmy się w kupę z różnych miejsc (niektórzy dywersanci przeleźli nawet na plecy!) Z poważaniem, piersi nacudji_naszej Odpowiedz Link
aggie_01 Re: Witam:) 28.11.11, 17:09 Chciałam się również przywitać. Od jakiegoś czasu podczytuje to forum i bardzo dziękuję za tyle przydatnych informacji. Ja może nie mam zbyt dużego biustu (okolice brytyjskiego 28g - 30ff aktualnie), ale również czuję się "biuściasta" :) Odpowiedz Link
heksa421 Re: Witam:) 21.01.12, 22:27 witam was wszystkie, jestem posiadaczką biustu 80G czasem 85H w zależności od firmy i kroju. Mam nadzieje że znajde tu wiele ciekawych informacji. Przy okazji zapytam, czy można kopiować i rozdawać Piersiówke czy może trzeba jakichś specjalnych pozwoleń... Odpowiedz Link
mauske Re: Witam:) 21.01.12, 22:34 heksa421 napisała: > witam was wszystkie, jestem posiadaczką biustu 80G czasem 85H w zależności od f > irmy i kroju. Mam nadzieje że znajde tu wiele ciekawych informacji. Przy okazji > zapytam, czy można kopiować i rozdawać Piersiówke czy może trzeba jakichś spec > jalnych pozwoleń... Witaj. Można kopiować i rozdawać, szczegóły na Stanikomani: stanikomania.blox.pl/2007/08/Na-zakupy-z-8222Piersiowka8221.html Odpowiedz Link
agafka88 Re: Witam:) 21.01.12, 22:55 Witaj na forum, mam nadzieję, że zostaniesz z nami na dłużej! :) Czy już sprawdziłaś sobie z nami rozmiar? Jeżeli nie, to zapraszamy do wpisu :) Odpowiedz Link
stivel Re: Witam:) 25.01.12, 11:09 To ja się przywitam po dłuuugiej przerwie i pod nowym loginem (kiedyś występowałam jako kamyszkasia ale przerwa była baaardzo długa więc hasło przepadło w niepamięci). Obecnie noszę 65G (i okolice) i odchowawszy z lekka dzieci mam ochotę uzupełnić szufladę o mnóstwo kolorowych, seksownych i wygodnych staników, już nie-karmników :) (choć na te pewnie najdzie mnie jeszcze ochota jak się zdecyduję na 3go malucha). Odpowiedz Link
nokia29 Re: Witam:) 28.01.12, 10:22 Witam Was Serdecznie:) Trafiłam na to forum szukając prawidłowego rozmiaru stanika, początkowo korzystałam z przeróżnych kalkulatorów mających pomóc w doborze rozmiaru niestety każdy pokazywał mi inny rozmiar. Mam nadzieje ze na tym forum uzyskam pomoc i znajdę właściwy rozmiar. W tej chwili najczęściej kupuję rozmiar 80 D ale nie jest on raczej prawidłowy. Pozdrawiam Odpowiedz Link
a_lka23 Jestem zielona :) 21.02.12, 19:49 Witam Odwiedzam to forum po raz pierwszy ale mam nadzieję, że się odnajdę. Mój rozmiar to zazwyczaj 60 H ( E. Michalak 65 G). Przez dłuższy czas nosiłam źle dobrane staniki (luźny obwód, zbyt mała miseczka), lecz jakiś czas temu trafiłam do sklepu dopasowana w Warszawie i byłam bardzo zadowolona. Niedługo przeprowadzam się do warszawy i proszę polećcie mi jakieś fajne sklepy gdzie znajdę przede wszystkim dopasowane do mnie biustonosze.... Cóż najlepiej żeby byly niedrogie( +/- 100 zł), ponieważ jestem studentką i wiadomo zawsze jest krucho jeśli chodzi i kasę ;p Dzięki z góry :D Odpowiedz Link
roza_am Re: Jestem zielona :) 21.02.12, 21:06 Witaj, witaj! W Warszawie masz mnóstwo sklepów, więc trudno doradzać jeden konkretny. Jeśli preferujesz Effuniaki, to największy wybór ma właśnie Dopasowana. Jeśli chcesz poznać inne marki, to najlepiej obejrzyj strony poszczególnych sklepów i kieruj się własnym gustem. Co do cen - polecam wątki promocyjne. Tu masz lutowy, w kolejnych miesiącach będą nowe. Odpowiedz Link
groselha Re: Witam :) 05.03.12, 16:39 Witam :) Od czasu do czasu zagladalam na forum, ale nie udzielalam sie. Chcialabym skorzystac z pomocy forumek w doborze stanika, wiec w pierwszej kolejnosci sie witam :) Odpowiedz Link
mamaptifurka Re: Witam:) 06.03.12, 12:11 Witam. Bardzo się cieszę, że trafiłam na wasze forum. Mój M się śmieje, że mam teraz większego świra na punkcie biustonoszy i moich piersi niż On:) i, że dzień bez czytania LB to dzień stracony:) Dzięki Wam od miesiąca uświadomiona i nosząca 65FF/G mamaptifurka. Odpowiedz Link
kulka85 Re: Witam:) 06.03.12, 13:08 Witam, podczytywałam to forum czasami jako pomoc "naukową" przy dobieraniu modeli staników, teraz częściej zaglądam więc chciałam się przywitać. Odpowiedz Link
0wandeczka Re: Witam:) 13.03.12, 11:51 Witam ja mam bardzo podobny problem. Tylko Ja mam pod biustem 98 i w biuscie 129. Mam odparzenia pod piersiami. Wydałam bardzo duze pieniądze na staniki i z fiszbinami i bez fiszbin. Fiszbiny bardzo mnie uwierają pod biustem, teraz chodze bez fiszbin i mam odparzenia. bardzo proszę o rade jaki biustonosz powinnam nosić i gdzie go szukać. Jestem kobietą 54 letnią przy tuszy Odpowiedz Link
mszn Re: Witam:) 13.03.12, 11:54 Wpisz się do wątku rozmiarowego, zgodnie z instrukcją z pierwszego postu. No i witaj na forum, mam nadzieję, że już niedługo problemy z bielizną będą tylko wspomnieniem. Odpowiedz Link