Dodaj do ulubionych

Lobbystki z Pragi

25.10.13, 19:54
Coś kojarzę, że jest tu kilka dziewczyn mieszkających w Pradze - chciałam się dopytać, gdzie iść na staniki :)
W Debenhamsie na Wacławaku widziałam kilka ciekawych marek, ale z moich rozmiarów (32E) tylko Gorgeous, jak na mój gust trochę za drogi jak na tę firmę. W Maskaradkach czy Cleo nie było nic w moich okolicach. Zastanawiam się, gdzie jeszcze pójść, żeby pomierzyć i ewentualnie coś kupić.
Obserwuj wątek
    • roza_am Re: Lobbystki z Pragi 25.10.13, 20:51
      Może do Spravnej Podprsenki? Tu masz namiary (trzeba trochę zjechać na dół). A tu ofertę dla 32E w sklepie internetowym (nie wiem jak się ma do oferty stacjonarki).

PS. A możesz coś więcej napisać o tym Debenhamsie - co mają i w jakich cenach. Czy opłaca się tam z Polski jeździć, czy raczej nie bardzo?
      • ochanomizu Re: Lobbystki z Pragi 25.10.13, 21:03
        Ja nie Klymenystra , ale byłam w Pradze (i w praskim Debenhamsie) w sierpniu. Obwody zaczynały się od 70, kroje i kolory raczej z tych zachowawczych. Z marek - Gorgeous i inne podmarki Debenhamsa, Panache, Cleo, Masquerade, Calvin Klein. Freyi ani Fantasie nie było ani jednej :( Do asortymentu brytyjskich Debenhamsów miało się nijak :(
        Na ceny nie zwróciłam uwagi, skoro nie było niczego w moim rozmiarze :(
      • klymenystra Re: Lobbystki z Pragi 25.10.13, 21:05
        Przejadę się tam, jak będę mieć czas, dziękuję za link :)
        Na pewno nie warto jeździć do Pragi na staniki. W Debenhamsie, oprócz Gorgeous, jest jeszcze Panache, Janet Reger, Cleo, Masquerade, Calvin Klein, DIM, Scandale i jeszcze kilka innych, nieznanych mi. W większych miskach wybór mniej więcej do FF, możliwe, że są większe, nie przyglądałam się, ale w obwodach od 34. W 30 tylko do D. Ceny średnie - najtańszy dwupak Gorgeous biały/czarny - 700 koron, czyli ponad 100 zł. Niby tanio, ale to nie jest super jakość, a poza tym na grzyb mi biały stanik. Pojedyncze staniki tej firmy od 700 koron także, czyli drożej niż w UK na przykład.
        Byłam też w tutejszym Marksie, chyba nawet jakas 30 się pałętała, ale ceny też mocno zawyżone w stosunku do brytyjskich, wybór mały.
        Gdzieś u mnie na Vinohradach widziałam też bieliźniak z Freyą, muszę tam zajrzeć, ale szczerze mówiąc, bardziej interesują mnie tanie ładne staniki, niekoniecznie białe t-shirt bras. Tak do 600 koron maks.
        Polska jest rajem stanikowym :)
        • roza_am Re: Lobbystki z Pragi 25.10.13, 21:27
          > Na pewno nie warto jeździć do Pragi na staniki.

Dzięki. Z tego piszecie, to faktycznie lepiej korzystać z naszego raju ;), ew. udawać się prosto na Wyspy.
        • kasiamat00 Re: Lobbystki z Pragi 26.10.13, 10:36
          Na hasło "praha podprsenky freya" google wyrzuca to: www.braexpert.cz/Contact.aspx i to: www.dolly.cz/info/kontaktni-udaje/

Poza tym znalazłam takie cusie:
          * timo.cz/cs/ (jak się poklika, to daje się znaleźć listę współpracujących sklepów)
          * www.triola.cz/partnerske-prodejny/mapa-cr.html

No i zawsze można się przeklikać przez www.firmy.cz/Obchody-a-obchudky/Prodejci-textilu-odevu-a-obuvi/Prodejci-obleceni/Prodejci-spodniho-pradla/kraj-praha

Co do cen... cóż, zdzierstwo, ja się już przyzwyczaiłam, że przeliczniki euro->korona są jeszcze bardziej zbójeckie niż euro->złoty.
          • kasiamat00 Re: Lobbystki z Pragi 26.10.13, 10:50
            O, to jeszcze wygląda ciekawie (tzn. będzie coś nadającego się do kupienia): www.caresse.cz/kontakt - Eveden + Comexim + Curvy Kate + Effuniak

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka