23.10.13, 21:26
Kiedyś były to staniki ze zwykłego bieliźniaka. Ani dobre, ani złe. Nijakie. Ceny bardzo przystępne.
W ostatnich dniach wpadł mi w ręce pięknie wydany nowy katalog, papierowy.
Oczy przecierałam ze zdziwienia jak ładne staniki oferuje teraz ta firma.
Zaglądam na stronę internetową sklepu i niestety ceny już nie są tak przystępne.
Jestem ciekawa czy któraś z Was miała ostatnimi czasy doczynienia z ich nowymi wyrobami?
Czy są aż tak dobre by stanik kosztował ponad 150 zł?
Obserwuj wątek
    • martvica Alles - karmniki 23.10.13, 21:50
      Moja siostra kupowała allesowe staniki do karmienia (75G jeśli dobrze pamiętam), też byłam zaskoczona jakie to ładne. Nie wiem co z jakością, ona nie narzeka, ale też nie jest wyczuloną stanikomaniaczką (przesiadła się z 80C na okolice comeximowego 70F albo G na jakiś rok przed ciążą).

w niekarmnikowych kolekcjach - fakt, widać krok do przodu jeśli chodzi o estetykę i jeśli chodzi o ceny; ciekawe jak z jakością.
    • neiti89 Re: Alles... 23.10.13, 22:52
      Ja Allesa mam jednego - Midnight - w 65G. Mógłby być kapkę większy w misce, ale nie o tym. Za mojego dałam w sklepie stacjonarnym, uwaga, proszę zapiąć pasy, 75zł, autentycznie (nie mam co prawda paragonu na dowód, ale klnę się na moją stanikową kolekcję).
      I jego stosunek cena/jakoś jest oczywiście przeepicki, bo biustonosz jest ładny, nawet prze-ładny, a do tego cena-marzenie.
      Może wystarczy poszukać na wyprzedaży, ja z czystym sercem polecam tę rodzimą markę :)
      • turzyca Re: Alles... 24.10.13, 23:16
        > Może wystarczy poszukać na wyprzedaży, ja z czystym sercem polecam tę rodzimą m
        > arkę :)

Rodzima? Ja zawsze bylam przekonana, ze to niemiecka firma. Nazwa jest taka jednoznacznie niemiecka.
        • neiti89 Re: Alles... 25.10.13, 00:07
          Brzmi jak brzmi, ale na ich stronie można znaleźć informację pt "Alles to firma rodzinna ze stuprocentowym kapitałem polskim" oraz historię, jak to państwo Alicja i Sławek założyli to przedsiębiorstwo ;) Nie wiem, czy to już znaczy, że każde włókno z ich bielizny wyrosło na polskich ziemiach, a haftki dostarcza KGHM :P Ale firma reklamuje się jako polska a i ja w sklepach, w których przymierzałam Allesy, byłam zachęcana do tej marki jako właśnie polskiej :)
          • kerima71 Re: Alles... 25.10.13, 13:28
            jest to na pewno polska firma,szyje w Głownie pod Łodzią ,jest sąsiadem Kris Lina.
    • virgaaurea Re: Alles... 24.10.13, 08:41
      Mi sie calkiem niedawno jeden model bardzo spodobal ze wzgledu na design, cena byla wcale nie taka niska - jakies 130pln, natomiast co do jakosci mialam na tyle duze zastrzeżenia, że jednak się nie zdecydowalam. Zwlaszcza obwod byl fatalny, wymagal sporego zanizenia, nie byl z tych pracujacych i widac bylo, ze dlugo nie pozyje. Posrenio potwierdzily to tez pracujace w sklepie panie, kiedy zapytalam je, co sądzą o jakosci tych stanikow - zaczely mnie przekonywac, ze zaden stanik nie pozyje przeciez dluzej niz pol roku (!), wiec jakosc jets standardowa. W sklepie bylo kilka innnych modeli, ale ich juz nie mierzylam, bo podobal mi sie tylko ten jeden, na pierwszy oglad jakosc wszystkich jednak byla podobna. W kazdym razie ja sobie marke odpuscilam, za 150pln dostane przeciez staniki jakosciowo wiele lepsze, a rownie ladne.
      • kerima71 Re: Alles... 24.10.13, 13:32
        wczoraj miałam okazję przymierzyć stanik Alles -model carla usztywniany. Podobał mi się bardzo .Jednak obwód też był fatalny. Za taką cenę- ok 150zł- nigdy nie kupiłabym go..Ja tak samo kojarzę staniki corin.Takie biustonosze z bieliżniaków.Wczoraj też przymierzałam dwa .Cena ok 190zł. Moim zdaniem jakaś paranoja.Obwody też je dyskwalifikowały.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka