michalyna2 01.08.05, 13:01 Możecie się podzielić jakie kosmetyki używacie, aby wasz biust był jędrny i piękny :) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zettrzy Re: Jakie kosmetyki?? 01.08.05, 19:49 po kapieli rozne nacieracze do ciala, glownie Shiseido i Kiehl's, nie stosuje nic specjalnego do biustu, nie wydaje mi sie ze kosmetyki mialyby jakikolwiek efekt zreszta, poza trudnosciami w nabyciu stanika nie mam klopotow z biustem Odpowiedz Link
l.ukrecja Re: Jakie kosmetyki?? 01.08.05, 20:27 Ja używam balsamów nawilżających do ciała (ostanio Clinique Deep Comfort Body Butter - polecam). W inne cud specyfiki raczej nie wierzę, ale nie wykluczam, że w końcu ulegnę magii reklamy i się skuszę. ;) Odpowiedz Link
kalooo Re: Jakie kosmetyki?? 02.08.05, 07:19 Ja używałam juz różnych,acz przyznam szczerze,że jako mistrz niesystematyczności efektów nie zauważyłam bynajmniej powalająch.;) Poza tym to co takie kremy/żele/sera moga zrobić przy większym gabarycie...?! ;D A tak na poważnie-niezłe jest serum YR,przyzwoity krem do biustu Lirene i Body Art,nawet niezły był żel Avonu w takiej beżowej buteleczce,ale go wycofali już chyba... Teraz mam to YR i naprawdę jest niezłe.;) Odpowiedz Link
butters77 Re: Jakie kosmetyki?? 02.08.05, 09:41 Na Urodzie jest teraz maly watek o kosmetykach do pielegnacji biustu i dziewczyny bardzo polecaja Bikini Top DIORA: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=211&w=26947208&v=2&s=0 Co Wy - z wyposazeniem ponadstandardowym:) - o tym sadzicie? Odpowiedz Link
beatrycze_b1 Re: Jakie kosmetyki?? 02.08.05, 11:23 Zarzucilam zagraniczne na rzecz polskich Bielendy i Miraculum,dla mnie rewelacja ! Odpowiedz Link
molo000 Re: Jakie kosmetyki?? 03.08.05, 10:16 bust up biotherm - dla mnie bomba no i clarins żel - raz na rok robię sobię kurację bo jest mocny i mleczko na codzień Odpowiedz Link
tygrysek27 Re: Jakie kosmetyki?? 04.09.05, 16:08 Biotherm, Clarins -troszke to kosztuje niestety. Pamietam jak kiedys kupilam sobie pierwszy zel antycellulitowy, jakies piec lat temu i zawziecie sie nim smarowalam - lacznie z piersiami aby sie ujedrnic jak pisali na ulotce.... tylko ze pod koniec opakowania doczytalam sie ze rowniez spala tkanke tluszczowa - czasem dziwie sie swojej glupocie ;) Teraz przewaznie uzywam balsamow ujedrniajacych i smarujac piersi staram sie dosc dlugo je masowac. Gwarantuje ze dziala. Odpowiedz Link
butters77 Biotherm... 04.09.05, 16:17 A ile kosztuja mniej wiecej polecone przez Was specyfiki (Biotherm, Clarins)?.. Jaka cena/ pojemnosc/ wydajnosc? Chcialabym sie przygotowac psychicznie:) Tygrysku, piszesz o masazu - a jak konkretnie masujesz swoje piersi? Jakimi ruchami, jakl dlugo, w jakim kierunku, czy uciskasz je jakos (jak to przy masazach ujedrniajacych)..? Pytam, bo slyszalam juz baaardzo rozbiezne opinie nt. skutecznosci (i walorow zdrowotnych) masazu piersi. Bylabym wdzieczna za odpowiedz - najlepiej tutaj:) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=28518438 pozdr Odpowiedz Link
butters77 Re: Jakie kosmetyki?? 04.09.05, 14:02 Ja uzywalam AA - zel w malej, zielonej tubce. Kolezanka bardzo mi polecala, ale jak dla mnie - poza tym, ze b. szybko sie wchlania i jest wydajny - niczym sie nie wyroznia. Rownie dobrze moglabym smarowac piersi zelem nawilz. do twarzy:/ Odpowiedz Link
schaetzchen Re: Jakie kosmetyki?? 05.09.05, 00:02 Mój pierwszy post na forum :) Ja używam YR, bo ładnie pachnie (i ten zapach się jakoś cały dzień "uwalnia" i poprawia mi nastrój :), ale jakoś nie wierzę zbytnio w jego działanie. Póki co nie mam ani rozstępów, a i grawitacja jest jakoś litościwa. Staram się ćwiczyć (różne rzeczy z ciężarkami, ćw. izometryczne) i polewać zimną wodą :) Podobno pomaga. No i wygodny, dobrze dobrany stanik. Odpowiedz Link
nadinka_nadinka Re: Jakie kosmetyki?? 14.04.06, 22:41 butters77 napisała: > Ja uzywalam AA - zel w malej, zielonej tubce. Kolezanka bardzo mi polecala, ale > jak dla mnie - poza tym, ze b. szybko sie wchlania i jest wydajny - niczym sie > nie wyroznia. ja tez uzywam i zgadzam sie z toba :) Odpowiedz Link
koalaa Re: Jakie kosmetyki?? 12.05.07, 10:08 nadinka_nadinka napisała: butters77 napisała: > > > Ja uzywalam AA - zel w malej, zielonej tubce. Kolezanka bardzo mi polecal > a, ale > > jak dla mnie - poza tym, ze b. szybko sie wchlania i jest wydajny - niczy > m sie > > nie wyroznia. > > ja tez uzywam i zgadzam sie z toba :) ja własnie przypadkiem trafiłam w tym tygodniu na ten żel. jestem bardzo ostrożna, więc najpierw dalam sobie ten żel na wewnetrzną stronę ud - tam miałam bardzo słaba skórę, niedawno troszkę schudlam i skóra nie nadążała za tym chudnięciem (chociaz naprawdę schudlam tylko ze 3 kg w ciągu ostatnich 2 miesięcy - czyli nie jest to zawrotne tempo). Posmarowałam - już po jednym posmarowaniu na udach skóra się bardzo ładnie naciągnęła. fakt, że nałożyłam tego dość spora warstwę. Następnego dnia dałam sobie warstwę na zwiotczałą skórę po wewnetrznej stronie ramion - podobny, dobry efekt:). Nie wiem, czy bedzie to trwały efekt, mam nadzieję, że tak. Spodobal mi się ten żel i daję go teraz na inne areały ciała - ramiona, decolt, bioost. Czy efekt będzie nawet po przerwaniu posmarowania tym żelem, zobaczę po miesiącu i dam znać. **zawsze jestem uprzejmym kierowcą, gdy jestem pijany** Odpowiedz Link
zolzietta Re: Jakie kosmetyki?? 14.04.06, 13:09 Głównie balsam nawilżający, nie używam kremów specjalnie do biustu. Od czasu do czasu delikatny peeling, a po nim maseczka nawilżająca. Odpowiedz Link
czaroffnica24 Re: Jakie kosmetyki?? 15.04.06, 18:29 krem nawilżający i.. na tym koniec przyznaje próbowałam oriflame, avon, figura, tanita i pewnie coś jeszcze by się znalazło, ale te wszystkie ujędrniacze są według mnie nic nie warte, do tego jakoś mi się tak dziwnie kleją (tylko kremy ujedrniąjące), muszą mieć coś w składzie co mnie denerwuje, bo dla mnie balsam musi się szybko wchłonąć i ładnie pachnieć. Różnic zaobserwowanych podczas stosowania takich specyfików- brak. Odpowiedz Link
kruszynka301 Re: Jakie kosmetyki?? 15.04.06, 18:54 Mój biust jest piękny i jędrny (przy miseczce E test ołówka dalej mi wychodzi po 30-stce, ciąży i karmieniu, więc nie jest źle;), ale nie używam żadnych balsamów - nie znoszę, oraz szczerze mówiąc, kompletnie nie wierzę w skuteczność. W zachowaniu jędrności pomagają mi codzienne masaże (mąż;), oraz kilka godzin fitnesu tygodniowo - jest to moim zdaniem o wiele lepsza inwestycja (na dodatek działająca na inne wszystkie części ciała), niż zakup balsamu do biustu. Używam jedynie nawilżających żeli pod prysznic.... Odpowiedz Link
sigrun Re: Jakie kosmetyki?? 15.04.06, 19:37 Też używam zwykłych kremów i balsamów do ciała. Obecnie różne kremy do twarzy i ciała Dax Cosmetics, które zmieniam wedle humoru na dany zapach (głównie czekoladowy) :-) Grunt to właściwy masaż. Jednak specyfiki stricte do biustu z ekstraktem z chmielu naprawdę działają, napinają skórę i ujędrniają. Jakiś czas temu zauważono właśnie, że kobiety zatrudnione przy zbiorach tej rośliny miały wyjątkowo jędrne i pełne piersi. Kilka lat temu zakupiłam taki krem za granicą i byłam zachwycona efektami. Na polskim rynku krem z estraktem z chmielu ma w ofercie Pulanna. Jeszcze nie próbowałam, ale niedługo się skuszę, bo po tych wahaniach wagi skóra nie jest już tak elestyczna i napięta jak kiedyś. Odpowiedz Link
takajakwszystkie eveline 06.04.07, 09:45 a ja uzywam: Eveline slim extreme 3D serum ujedrniajaco-modelujace do biustu ideal conture( ha wpisalam wszystko, co na opakowaniu podali;) Czy ujedrnia to nie wiem, ale codzinnie wieczorem masowalam i masowalam i.. skora jest ladnie napieta, jakie rozstepik (grr.. w moim wieku rozstepik!) w magiczny sposob zanikl.. Ladnie pachnie i nie jest drogie=) Na opakowaniu napisali, ze rowniez do skory wrazliwej. Odpowiedz Link
rozpuszalna Re: Jakie kosmetyki?? 06.04.07, 16:00 niedawno byl podobny watek podaje link dla informacji, mam nadzieje ze przydatne forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=58738003&a=58738003 Odpowiedz Link
ewka_pn Re: Jakie kosmetyki?? 04.09.07, 22:04 a ja jestem wielką fanką maseczki dermiki do biustu i dekoltu (taka w saszetce). sama nawet dokladnie nie potrafie wytlumaczyc dlaczego ale zauwazylam,ze to podestawowy kosmetyk, ktory kupuje na poprawienie humoru. byc moze cala tajemnica maseczki jest to,ze zgodnie z opisem na opakowaniu nalezy jednorazowo zuzyc calosc i masowac az do wchloniecia a to troche trwa :) nie wiem w zwiazku z tym czy cudotworca jest masaz czy specyfik ale uwielbiam moja skore po aplikacji tej maseczki. polecam! Odpowiedz Link
catsumi Re: Jakie kosmetyki?? 04.09.07, 22:19 Ja już od jakiegoś czasu mam zamiar kupić sobie tą maseczkę dermiki, ale albo zapominam, albo nie ma w sklepie... muszę ją spróbować :) A tak na codzień od jakiegoś czasu używam Eveline slim extreme 3D serum ujedrniajaco-modelujace do biustu, jest bardzo przyjemne :) Odpowiedz Link
ewka_pn Re: Jakie kosmetyki?? 06.09.07, 19:37 to serum tez mam i uzywam wlasnie na codzien (tzn na kazdy dzien kiedy uda mi sie nie zapomniec) Odpowiedz Link
e.m.i1 Re: Jakie kosmetyki?? 06.09.07, 19:48 Ja tez mam to serum i jestem bardzo zadowolona:) Odpowiedz Link
veev Re: Jakie kosmetyki?? 06.09.07, 20:54 to ja sie jeszcze dopisze do grona zadowolonych uzytkowniczek Eveline ;) w cudowne efekty kremow nie wierze, z klapnietego 33-letniego biustu 75G zaden krem nie zrobi nagle sterczacych grejpfrutow, ale ten naprawde ladnie napina, nawilza i ujedrnia skore. Eveline to zreszta w ogole naprawde niezle kosmetyki sa za te cene, chyba jeszcze nic mnie nie rozczarowalo. v. Odpowiedz Link
agastrusia Re: Jakie kosmetyki?? 06.09.07, 20:52 Ja zakupiłam dzisiaj lipocell bloker ziaji - krem do biustu napinająco-ujędrniający (preparat aktywnie modelujący) za 10,90 zł ;-P. Po odbytej kuracji podziele się spostrzeżeniami ;-) Odpowiedz Link
kasiamat00 Re: Jakie kosmetyki?? 08.09.07, 11:49 Żadnych :) Tylko delikatny żel pod prysznic (L'Occitane lub Senteurs Provencales, wszystko inne, łącznie z rzeczami antyalergicznymi, bezzapachowymi itd., potwornie przesusza mi skórę) z drapiącą myjką. Choćbym chciała się czymś mazać, to i tak szanse, że znajdę coś, po czym nie będę cała w kropki i skóra nie będzie mi złazić płatami, są bliskie zera. Odpowiedz Link