kura17 topy ze stanikami - pytanie ogolne 04.06.09, 14:01 w jaki obwod celowac w topie ze stanikiem? mam pod biustem 79cm i brzuszek... zastanawiam sie, czy wziac 34, czy 36? nie bardzo chce, zeby ten top byl obcisly na brzuchu, ale tez nie chce, zeby tam powiewal... mam tankini 34 i jest obcisle na brzuchu, wolalabym cos troche luzniejszego "na codzinie", nie na plaze... ale nie wiem, jak sie maja tankini do topow? ktos mi podpowie? :) jakie sa Wasze doswiadczenia z topami z wbudowanymi stanikami? z gory dziekuje za odpowiedzi :) Odpowiedz Link
czerwona_pomadka Orsay 04.06.09, 17:11 byłam tam wczoraj, i mierzyłam kilka probiuściastych bluzek, z czego jedną kupiłam :) bluzki koszulowe mają całkiem "przyjazne" Odpowiedz Link
jul-kaa C&A 15.07.09, 10:00 C&A jest bardzo nie-dla-biusciastych, wiekszosc rzeczy w moich rozmiarach (46-48) ma trojkątne pojemniki na biust w rozmiarze 90B mniej więcej. Ale! Bardzo biusciasta jest kolekcja ciążowa - na moje 36HH/J miejsca na biust wystarczająco/za duzo, kupiłam śliczną czarną (hehe) sukienkę letnia, która nie dość że mieści biust, to skrywa brzuszek (czego ciążowe ciuchy zwykle nie robią, najczęściej tylko go podkreślając) :) Odpowiedz Link
sylwia-osama Re: C&A 15.07.09, 12:32 Ja z tych samych okolic rozmiarowych, mogłabyś dać jakąś fotkę? I jeszcze info za ile takie kiecki :) będę wdzięczna :) Odpowiedz Link
jul-kaa Re: C&A 15.07.09, 12:34 Kiecka za 79zł, więc całkiem nieźle. Jest naprawdę super! Ja weszłam w 44/46, moja większobiuściasta mama też, ale i 48/50 było. Masz dostęp do Galerii? Może tam wyślę foto, choć mogę i Tobie na mejla? Może założymy sobie na offtopach wątek polecający ubrania 46+, bo jest nas takich trochę :)? Odpowiedz Link
sylwia-osama Re: C&A 15.07.09, 17:46 O jak za 79 niezłą kieckę trafiłaś to nie jest źle ;) Do galerii mam dostęp, może być też na maila i niekoniecznie na Tobie, może być na wieszaczku czy coś, chciałam zobaczyć czy mnie zainteresuje i warto zajrzeć do C&A :) A o wątku na offtopach niezły pomysł, tylko ja na razie chyba nie mam co polecać, naprawdę ciężko wyszukać jakiś fajny i dopasowany ciuszek, anie wór pokutny ;) Jak masz jakieś inne ciekawe rzeczy do polecenia to zakładaj wątek na offtopach, chętnie przejrzę :) pozdrawiam Odpowiedz Link
kasica_k Re: C&A 15.07.09, 17:55 Może lepsze by było Lobby Odzieżowe? Trzeba forum rozkręcać, a temat w sam raz tam pasuje :) forum.gazeta.pl/forum/f,58541,Lobby_Odziezowe.html Odpowiedz Link
jul-kaa Re: C&A 15.07.09, 18:00 sylwia-osama -> próbowałam na mejla, ale wróciło. na jaki adres Ci słac? Odpowiedz Link
sylwia-osama Re: C&A 15.07.09, 18:36 bo ja nie mam gazetowego, jakiś czas temu mailowałyśmy na temat bluzeczki biubiu, mail ten sam: osama_sylwia @ interia.eu tylko bez spacji :) Odpowiedz Link
ptasia Grey Wolf 15.07.09, 18:21 pisałam i zjadło mi posta ;/ Nie wiem, czy macie pod ręką sklepy Grey Wolf (w W-wie np. nie ma). Odwiedziłam wakacyjnie, była przecena i nabyłam przyjazne biustowi: tunikę i bluzkę-chłopkę z bufkami, w rozmiarze M. 30ff się mieści bez problemu, odcięcie jest pod biustem, nie gdzieś pośrodku, a chłopka do tego mocno biust podkreśla. Jedyna rzecz to ta ostatnia na osobę wysoką mogłaby być za krótka. Odpowiedz Link
nocarka Kolekcje biustoprzyjazne :-) MOHITO 30.07.09, 13:18 Z moim polskim 65H zmieściłam się w sukienkę w rozmiarze XS (zazwyczaj noszę M) i nawet odcięcia pod biustowe są właśnie pod biustem, przy czym dekolt jest duży, ale nie rozwalający się, a biust ładnie wygląda, a nie wypływa z niego. Polecam. Odpowiedz Link
beniutka_bo PLUME 30.07.09, 13:27 Wczoraj na bazarku nabyłam bluzeczkę firmy PLUME- siedziba Aleksandrów Łódzki. W poziome paseczki różnej szerokości, z odcięciem i przymarszczeniem nad biustem,poniżej biustu ładnie się zwęża zaznaczając talię, rozm 40 (ja: 167cm, biodra96, talia +/-70, biust 28H).Biust mieści bez problemu, różne fasony i kolory. Są także odcinane pod biustem. Materiał Wiskoza 92%, elasthan 8% Cena 35zł- bardzo przyjazna kieszeni;) Stronka: www.plumefashion.pl Odpowiedz Link
sheilunia MOHITO - bywa różnie 21.01.10, 14:12 Jestem wielką fanką tej marki, zwłaszcza w czasie wyprzedaży, ale zauważyłam, że bardzo różnie tam bywa. W bawełniane bluzki z moim 32GG mieszczę się w M i L (lub 38, 40), kiedy przymierzam natomiast coś z nierozciągliwego materiału to muszę mieć rozmiar 42, który powiewa w pasie. Trzeba uważnie mierzyć, bo rozmiarówka wydaje mi się tam dość nieprzewidywalna. Co nie zmienia faktu, że duża część moich eleganckich ciuchów pochodzi właśnie z tego sklepu (polecam końcówkę wyprzedaży, właśnie teraz, naprawdę sporo fajnych krojów!) Odpowiedz Link
jul-kaa Manekiny 30.07.09, 23:49 Takie coś znalazłam - www.joemonster.org/art/12080/Manekiny_bardziej_zwracajace_uwage (pomijając całą otoczkę tego, co pokazują zdjęcia, oraz to, że te biusty są dość nisko zawieszone) Na tych manekinach doskonale widać, jak bardzo niedopasowane do naszych biuściastych sylwetek są ubrania. Odpowiedz Link
wwwwiedzma Re: Manekiny 01.08.09, 17:16 Super pomysł, od razu widać czy warto ciuch mierzyć! Bardzo mi się to podoba! Dlaczego u nas są tylko męskoosobowe manekiny? Potem przeżywam w przymierzalni katusze i cierpię, bo ciuch na mnie nie leży tak jak na płaskim manekinie! Odpowiedz Link
ptasia Intimissimi: sukienka i M&S 17.09.09, 14:54 uwaga! dziś kupiłam w Intimissimi - tak, też jestem w szoku - dzianinową sukienkę probiuściastą, w stylu Biubiu/Bravissimo (odcinana pod biustem i dalej prosta, rękawy lekko rozszerzane na dole, tasiemka do ściągania pod biustem/wiązania pod lub z boku), ale z 80% bawełny (hurrah!)/20% elastanu. Zazwyczaj noszę rozmiar 36/38, biust 72/95, wzrost 164 i kupiłam tu S (sięga mi do kolan). M miała za długie rękawy i - uwaga!!! - luzy w biuście. Kolory: granat i zieleń butelkowa, koszt 169 zł. Panie w Złotych Fagasach twierdziły, że szybko schodzą. A, przy okazji pokazałam niereformowalnej mamie, jak naciąga się Intimissimowy rozmiar 4 (że na biodra) oraz jaki procent biustu bym wsadziła do tej miseczki. Materiał i kolor tegoż stanika był skądinąd piękny, butelkowa zieleń, wytłaczany w kwiaty, jedwab. Bardzo jestem hepi. Niestety M - który myślałam, że będzie zadowolony - skrzywił się i powiedział, czemu "coś dynda na tych rękawach", "nie widać Ci talii" (IMHO widać) i "w ogóle". Mężczyźni, ech. Ponadto w M&S jest dużo bluzek bawełnianych (z baaardzo miłych materiałów) probiuściastych. Kupiłam z długim rękawem, ozdobnym karczkiem, odcinaną pod + wiązaną szarfą za 79,99 w rozmiarze 8. Biust zmieścił się swobodnie, a rozmiary są chyba do brytyjskiego 20. Mierzyłam też rozm. 10 bluzkę 3/4 z luźnym golfem - biustu zmieściłoby się co najmniej 10cm więcej i fason mocno podkreślał figurę (w pozytywnym sensie), koszt ok. 99 zł. Odpowiedz Link
elrosa Kolekcje biustoprzyjazne :-) -Pretty Girl, Wrocław 21.10.09, 09:56 W ubiegły weekend nałaziłyśmy się z siostrą jak głupie w poszukiwaniu kiecki na półmetek. Zadanie było dość trudne, bo Młoda ma figurę typu "lizak" (duży biust i relatywnie wąskie biodra) i 75HH, ale w końcu nam się udało :) W Pretty Girl (tym w Auchan) udało się nam upolować całą serię kiecek z ładnej, dość rozciągliwej dzianiny. Mają ozdobną, błyszczącą (satynową?) taśmę na dole sukienki, pod biustem oraz na ramiączkach i są w kilku kolorach - chyba 3 odcienie różu, 3 fioletu, po jednym turkusie i jasnym brązie. Na wieszaku wyglądają niezbyt zachęcająco, ale po ubraniu - wow. Góra to dwa trójkąty założone kopertowo, uszyte całkiem zmyślnie. Po pierwsze, nie żałowano materiału i stanik spod kiecki nie wygląda (tylko przy podniesieniu ręki pod pachą widać, że coś jest pod spodem, ramiączka i mostek biustonosza są zakryte). Po drugie, materiał ładnie przylega do mostka i tworzy efekt dwóch piersi, a nie monolitu. Jak dla mnie - bomba, tylko w BiuBiu się z tym spotkałam :) Po trzecie - ozdobna taśma wypada pod biustem, a nie w jego połowie. No, i ostatnia rzecz - na 117cm w biuście wzięłyśmy rozmiar XL(42), czyli taki, jaki siostra nosi "na dole". Pełna probiuściastość, według tabel 117cm to dopiero 50 (!). Czekamy teraz na ubrania z nierozciągliwych dzianin :-) Odpowiedz Link
wwwwiedzma Re: Kolekcje biustoprzyjazne :-) -Pretty Girl, Wr 24.10.09, 21:16 Latem "upolowałam" właśnie taką kieckę w Galerii Krakowskiej. Moja jest w kolorze szarym. Boję się jedynie ją prasować własnoręcznie, więc oddaję do czyszczenia i dostaję pięknie wypraną i odprasowaną :) Odpowiedz Link
sheilunia Re: Kolekcje biustoprzyjazne :-) -Pretty Girl, Wr 13.01.10, 18:26 Ja mam taką czarną z zeszłego roku, obskakuję w niej wszystkie imprezy eleganckie. Jest rewelacyjna! Odpowiedz Link
derenka Czy któras miała top gorgeous ze stanikiem wszytym 03.12.09, 11:46 jesli tak, to jaka maja rozmiarowke? moje 75/97 zmiescioloby sie w 75E?Chce go tylko do spania, bo inaczej nie da rady nosic z tak duzym obwodem :) Odpowiedz Link
maheda Biubiu 11.01.10, 20:02 Ostatni wątek o ubraniach BiuBiu: forum.gazeta.pl/forum/w,32203,104849715,104849715,BiuBiu_4.html Odpowiedz Link
alex_k Re: Jane Norman 13.01.10, 09:27 Nie wiem, czy ktoś bróbował, ja jeste zachwycona. Mam m. in tę bluzeczkę: www.allegro.pl/item883334087_czerwona_gustowna_jane_norman_rozm_10_38.html JN ma zaniżoną rozmiarówkę, i 38 to tak naprawdę 36, ja noszę 34 i tę bluzkę mam w rozmiarze 38 (miała być dla mamy, okazała się za mała). Jest genialnie uszyta, z pewnością bezproblemowo zmieścił by się w niej biust dużo większy od mojego, a odcięcie wychodzi naprawdę pod biustem, a nie na. Odpowiedz Link
alex_k Re: Jane Norman - fotki 13.01.10, 10:18 Znalazłam kilka wakacyjnych fotek, właśnie w bluzkach JN. Zbieram się kiedyś sfocić wszystkie (a mam ich duuużo, w tym też sukienki) fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2118775,2,1,Jane-Norman.html Fotka za jakiś czas będzie usunięta z galerii. Odpowiedz Link
driadea Re: Kolekcje biustoprzyjazne :-) 13.01.10, 13:36 Ja bardzo Wam polecam www.supersukienki.yoyo.pl/ moja ukochana jest LIBRA: www.supersukienki.otwarte24.pl/18,LIBRA-roz-S-M-L Firma podaje wymiary orientacyjne, gdyż po zakupoe trzeba im podać swoje wymiary i oni szyją specjalnie - dlatego nie ma mowy, żeby coś gdzieś odstawało albo cisnęło. Może nie mają wielkiego wyboru kolorów, ale ja jestem i tak zadowolona, gdyz to rewelacyjny materiał, bosko sie układa, no i do tego niewysoka cena - szczerze polecam, jestem ich stała klientką :) A jak ktos ma ochotę, to oni uszyją cos innego - ja mam np. połączenie sukienek roxy (góra - bo z golfem i dł. rękawem) i libry (bo nie chciałam takiej obcisłej ołówkowej) - r-e-w-e-l-a-c-j-a Polecam, a nie reklamuje - nie znam ich osobiście, żeb nie było :D Po prostu szczerze polecam, to to fantastyczne sukienki (aha - nowej kolekcji ani tych sukienek "nie odcicnach pod biustem i nie kopertowych - poza roxy, ofelią i mirandą- nie znam - niektóre sa paskudne. Ale Libra i vicky - poemat!) Odpowiedz Link
sybilla777 Re: Kolekcje biustoprzyjazne :-) 15.01.10, 12:27 Faktycznie śliczna ta sukienka i cena niezwykle atrakcyjna:)) Czy mogłabyś wrzucić fotki do Galerii? Ciekawa jestem czy to standard, że proszą o wymiary, bo w regulaminie nie ma o tym ani słowa, a żeby mi się biust zmieścił to musiałabym brać rozmiar 46, a normalnie noszą 36 lub 38. Poza tym w regulaminie określają, że nie przyjmują zwrotu towaru z powodu np. niepasującego koloru,fasonu itd. tylko w przypadku wad produktu, co jest niezgodne z prawem w przypadku sklepu internetowego, bo ustawowo konsument ma prawo zwrócić produkt bez podania przyczyny w terminie 10 dni. Odpowiedz Link
driadea Re: Kolekcje biustoprzyjazne :-) 15.01.10, 18:09 Jak kupowałam u nich pierwsza sukienkę, to mnie od razu zapytali o wymiary i sami wytłumaczyli, że szyja tak, aby ładni wyglądało, a nie, żeby sprzedać. Kupowałam na allegro, tu jest więcej zdjęć, zobacz: www.allegro.pl/item886145886_libra_elegancka_i_piekna_roz_s_m_l_tu_r_m.html zresztą nawet w opisie aukcji jest, żeby podać wymiary :) Jak chcesz, to poszukam siebie w tej kiecce, ale na tych zdjęciach z allegro widać ją super :) Ja też musiałabym kupic wielką kieckę, żeby mi się biust zmieścił, a mam 38 dopasowane do swoich wymiarów :) Aha - i ja je piorę normalnie w pralce (pierwszą kupiłam jakieś dwa lata temu i pięknie się trzyma), nie chemicznie! A co do ew. zwrotów - popatrz pkt 9 na ich "stronie o mnie" - wszystko jest zgodnie z prawem (można zwrócić). Uwielbiam te sukieneczki, szczerze polecam :) Odpowiedz Link
yo_anka Re: Kolekcje biustoprzyjazne :-) 16.01.10, 00:49 sukienki śliczne zwłaszcza Libra Zrób fotki i wyślij do Galerii, proszę ! :> Odpowiedz Link
driadea Re: Kolekcje biustoprzyjazne :-) 16.01.10, 10:59 Nie wiem, jak się wysyła do Galerii, prosze o instrukcję, wkleje, jak zrobie zdjęcia, a na tu i teraz mam jedno zdjęcie, gdzie nie widać całości, ale biust (znaczy częśc "biustową" sukienki, hehe), tutaj: fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2122915,2,1,libra.html Moja wymiary 68/101 Odpowiedz Link
driadea Re: Kolekcje biustoprzyjazne :-) 17.01.10, 22:18 Chętnie - poprosze instrukcje :D Odpowiedz Link
ania.kar Re: Kolekcje biustoprzyjazne :-) 17.01.10, 23:20 Chodzi o ten katalog: balkonetka.pl/katalog/ Trzeba się zalogować, a później wejść w "Moja szuflada" i kliknąć "Dodaj nowy stanik": balkonetka.pl/katalog/bra/new Tam są głównie zdjęcia staników, ale probiuściaste ubrania też można zamieszczać: balkonetka.pl/katalog/brand/Ubrania%20probiu%C5%9Bciaste balkonetka.pl/katalog/brand/Ubrania%20probiu%C5%9Bciaste%20-%20Biu%20Biu Odpowiedz Link
yo_anka Re: Kolekcje biustoprzyjazne :-) 20.01.10, 02:55 regulamin przyszpilony na głównej: forum.gazeta.pl/forum/w,32203,91687524,,Galeria_Stanikow_regulamin.html?v=2 lub tak jak pisały na balkonetkę Fajna ta kiecka, ostatnio ma fiz na punkcie sukienek to i swoimi nabytkami się pochwalę :) Odpowiedz Link
sybilla777 Re: Kolekcje biustoprzyjazne :-) 21.01.10, 12:20 Dzięki Driadea za wyjaśnienia i link:)) Faktycznie świetnie się układa na biuście. Też czekam na fotki całości w galerii albo na balkonetce. Odpowiedz Link
ania.kar supersukienki.yoyo.pl 22.01.10, 22:49 > A co do ew. zwrotów - popatrz pkt 9 na ich "stronie o mnie" - wszystko jest > zgodnie z prawem (można zwrócić). Ale w regulaminie sklepu jest napisane: "pkt 2. Dane dotyczące przedmiotów umieszczamy w opisie, dlatego też prosimy o dokładne czytanie wszystkich zawartych tam informacji. Nie przyjmujemy zwrotów z powodów od nas niezależnych np. nie pasuje kolor, materiał, rozmiar lub fason." "pkt 5. Klient może dokonać zwrotu, jeżeli towar ma wady fabryczne w ciągu 10 dni. " www.supersukienki.otwarte24.pl/Informacje#regulamin Odpowiedz Link
jul-kaa Re: Kolekcje biustoprzyjazne :-) 18.01.10, 12:26 Nie wiem, czy to dobry wątek, jak nie, to mnie nakierujcie. Byłam dziś w M&S (w Złotych Tarasach) i kupiłam góry piżamowe - mają wszyty podtrzymywacz na biust - elastyczny, rozciągliwy, bez zróżnicowania wielkości biustu, ale jest (jakiś czas nie było takich). Dla mnie to lepsze wyjście, niż spanie w biustonoszu (nie znoszę...). Średnich biustów toto pewnie nie podtrzyma, ale mój daje radę. Zeszłosezonowe są po 25zł, nowe po 60-70 jakoś. Odpowiedz Link
ptasia Re: Kolekcje biustoprzyjazne :-) 18.01.10, 12:41 a, ja mam 2 takie góry! Też uważam, że świetny pomysł. 10-tkę dostałam jako prezent, jest dobra wszerz i wzdłuż, ale w kieszonce ("secret support") za mało miejsca na biust (95 cm w). 12-tkę kupiłam na eBayu, na ciele dość luźna, ale w kieszonce już wystarczająco miejsce. Odpowiedz Link
yo_anka Gianna G czyli podróbka Szarej Eminencji BiuBiu ;) 20.01.10, 03:07 SUKIENKI PROBIUŚCIASTE Czyli podróbka Szarej Eminencji BiuBiu Ponieważ potrzebowałam NIE-czarnej sukienki na rodzinną uroczystość (18-nastka) i szukałam bardziej uniwersalnej wybrałam się ostatnio do Faktory Outlet w Luboniu przy A2 pod Poznaniem. W większości sklepów na moje pytanie czy znajdę coś dla dużego siebie zawsze okazywało się że nie mają nic na mnie: „Największe jest 42, ale to małe 42” odpowiadała sprzedawczyni patrząc na mnie krytycznie, albo „pani będę za krótkie rękawki”, albo „szyjemy tylko XL” a na moją prośbę o przymierzenie usłyszałam: „ale to małe XL, Pani się nie zmieści” (tak jakby się bały że im ciuchy porozrywam swoim biustem, pupskiem i łapami L ) W końcu w którymś z kolei sklepie z kolekcja szytą przez chińczyków o "zagrabaniczno" brzmiącej nazwie marki Ę i Ą , sprzedawczyni nie przebywając konwersacji wskazała mi sklep dla grubasów: „tam szyją dopiero od 42, tam Pani coś dla siebie znajdzie odpowiedniego” No to rada nierada powlokłam się załamana już lekko do owego sklepu. Nazwa: GIANNA G www.giannag.eu/ Sklep firmowy producenta , sprzedają starsze kolekcje jak wszystko w co Factory Outlet I tam owszem raj dla dużych gabarytów: wszystkie ciuchy zaczynają się od 42 do rozmiaru 60. A i co poniektóre 42 nawet były na mnie za duże :> Szyją dla pulchniejszych a jak wiadomo okrąglejsze kobiety mają też większe piersi z reguły, więc bez problemu wbiłam się w dwie sukienki: 1. Popielata, materiał w drobniuteńki prążek z jodełki w roz. 46, bo w 42 się nie upchałam a 44 nie było już Sukienka modelowana zaszewkami od dekoltu i od talii, od pasa w dół na podszewce, zapinana na kryty zamek z boku, ramiączka krótkie, wykończone gumką, aczkolwiek pojemne o dziwo, da się założyć bluzkę pod spokojnie. Talia wypada wyżej od mojej własnej, ale da się nosić. Ogólnie za krótka dla mnie, kolana i powyżej to mój słaby punkt ale ma potencjał w postaci 3cm podwinięcia, więc pójdzie do krawcowej na przedłużenie ile się da. A najważniejsze po przecenie o około 70% kosztowała 67zł Skład: poliester i wiskoza Spodobałam się sama sobie w niej. Trochę dziewczęca z tą kokardką, ale co tam. 2. Stalowa roz. 42, lekko za duża, ale wersje kolorystycznie buraczkowo – oberżynowa i oliwkowa w 42 były już całkiem za wielkie, czyli jak to w życiu producenci nie są przywiązani kurczowo do własnych tabel :-/ rozmiarowych…; dodam tylko, że jak chciałam żakiet szary w 44 do sukienki to mogłabym się w nim owinąć w talii dwa razy a z ramion spadał na około 8cm . Ta długość jest raczej optymalna dla mnie. Zapinana z tyłu na zamek kryty. Cała na podszewce, nie jest dopasowana, talię reguluje się, tj. ściąga się pomysłowym paskiem. Pasowałaby na osobę sporo tęższą ode mnie jak również nadawałaby się na rosnący ciążowy brzuszek do pewnego momentu. Luźna, nie gniotąca się. Te białe przeszycia podobnie jak w szarej Eminencji to jej cały urok moim zdaniem Taki szaraczek na co dzień. Cena 95zł, więcej nie jest już warta Skład: nie ma metki wew, a papierową odcięłam już, ale sztuczne pozujące na wełnopodobne Foty porobiłam już jakiś czas temu, aby je wysłać go Galerii, ale obróbka idzie mi jak krew z nosa bo nie jestem biegła w programach graficznych i docinam je w Paincie :) Może do końca m-ca zdążę ;) Odpowiedz Link
yo_anka Re: Gianna G czyli podróbka Szarej Eminencji -foty 20.01.10, 23:26 tu: fotoforum.gazeta.pl/a/42721.html Odpowiedz Link
sybilla777 Re: Gianna G czyli podróbka Szarej Eminencji -fot 21.01.10, 12:32 Ślicznie wyglądasz w tych sukienkach, zgrabnie i kobieco. Ta grafitowa mnie urzekła, bo jest prosta ma tylko sprzączkę przy pasku, ale ta szara też ciekawa z marszczeniami i tą kokardką. I mają wąskie rękawki. No proszę, jak przypadkowo można trafić na fajne sukienki:)) Odpowiedz Link
perfektart.pl Re: Gianna G czyli podróbka Szarej Eminencji BiuB 30.01.15, 21:01 Witam dla chciałbym przekazać informacje, iż producent odzieży GiannaG zmienił adres swojej strony internetowej na www.giannag.pl Pozdrawiam serdecznie ;) Odpowiedz Link
zazulla Takko 24.01.10, 20:16 Wczoraj przypadkiem odkryłam ich sklep w Radomiu, marki w ogóle nie znam. Miałam mało czasu więc przymierzyłam tylko jedną bluzkę koszulową - prawie zmieściłam się w 42! W biuście trochę się rozchodziła (44 powinno być dobre) ale na brzuchu bosko przylegała i wyszczuplała. W najbliższym czasie mam nadzieję dokładniej przeglądnąć ich ubrania. www.takko-fashion.com/pl/ Odpowiedz Link
elrosa Czerwona sukienka 44+ - gdzie we Wrocławiu? 11.02.10, 10:12 Problem jak w tytule postu :) Szukam sukienki na wesele. Co prawda do wesela jeszcze sporo czasu (będzie w sierpniu), ale wolałam zacząć poszukiwania już teraz. I, szczerze mówiąc, asortyment nie zachwyca, rozmiary wzbudzają żywą niechęć. Problem polega na tym, że obecnie mam wymiary w okolicach 110/85/110 i w sieciówkach nic dla siebie nie znajdę (no, czasem spodnie, ewentualnie t-shirty, ale tego akurat nie szukam). Po wczorajszych przymierzankach poza Wrocławiem wpadłam w czarną rozpacz - biust zmieścił mi się dopiero w 48, ale: na biodrach worek, na brzuchu miejsce na ciążę, na plecach na garba, do tego sukienka w założeniu za kolano sięgała mi do 3/4 łydki (ciężkie życie biuściastego krasnala z nadwagą ;-)). Czy jest szansa znaleźć coś czerwonego (ewentualnie beżowego), długości raczej do kolan, z niezbyt grubego materiału, w miarę dopasowanego i niedrogiego (powiedzmy, poniżej 200zł) we Wrocławiu? Odpowiedz Link
chomiczkami Biała bluzka koszulowa - gdzie szukać? 24.02.10, 07:20 Mam problem - okazuje się że niemały. Potrzebuję bluzki koszulowej - tak, tak, z kołnierzykiem - koloru śnieżnej bieli, a wszystko, co mierzę, powiewa mi w talii lub, dla odmiany, niemiłosiernie opina się na biuście. Gdzie (ach, pytam), gdzie mogę znaleźć w Poznaniu lub polskim internecie tego typu ubranie? Odpowiedz Link
ptasia Re: Biała bluzka koszulowa - gdzie szukać? 24.02.10, 08:33 w Biu Biu :): www.biubiu.pl/ Odpowiedz Link
elftherinii Re: Biała bluzka koszulowa - gdzie szukać? 25.02.10, 18:41 Chyba że masz mniej niż 65 cm w pasie - wtedy u krawcowej:P Odpowiedz Link
chomiczkami Re: Biała bluzka koszulowa - gdzie szukać? 26.02.10, 17:20 Niezbyt mi się podoba, poza tym ma dziwnie długie rękawy i wygląda mmm... przeźroczyście. Ale chyba nie mam innego wyjścia :( -- Odpowiedz Link
maith W BiuBiu są koszule dla biuściastych - białe też 27.02.10, 04:30 Tam koszule mają osobne rozmiary na różne wielkości biustu :) A z kolorów widziałam i białą i niebieską i bordową i fiolet i coś tam jeszcze. Adres jest prosty, bo to biubiu.pl Odpowiedz Link
chomiczkami Re: W BiuBiu są koszule dla biuściastych - białe 27.02.10, 20:35 Toteż napisałam, że biała koszula w BiuBiu nie bardzo mi się podoba :). Biuściaste kobiety też mają prawo mieć jakieś tam upodobania :D. Ja wiem, że to bezczelne stwierdzenie, ale co ja poradzę :)? Odpowiedz Link
kk345 Re: W BiuBiu są koszule dla biuściastych - białe 27.02.10, 21:40 Pytałaś o białą koszulę dla biuściastych, dostałaś namiar na jedyny chyba sklep, w którym takie mają. Gust to już inna sprawa, nie określiłaś kryteriów poza koszulowatością i białością... Odpowiedz Link
marikooo czy ktoś ma taką koszulę? 01.03.10, 18:12 www.allegro.pl/item931153244_f102_dopasowana_biala_koszula_r_44.html Niby profilowana, a i różnicę szerokości w biuście i w talii podali. Ale czy któraś z Was miała może taką koszulę na sobie? Mam wątpliwości, bo na biuście modelki się marszczy jednak... Odpowiedz Link
ania.kar Re: czy ktoś ma taką koszulę? 02.03.10, 01:27 Różnicę między talią a biustem podali i wynosi ona 10-12cm! Chyba nie ma co się nad nią zastanawiać. Odpowiedz Link
arkac123 Sukienki ślubne i wizytowe - DK fashion Kraków;))) 02.03.10, 18:56 Pierwszy raz zdarzyło mi się kupić sukienkę w 10 minut - przejeżdżałam obok (jechałam do dużego salonu z sukniami ślubnymi, oczywiście nastawiona pesymistycznie) i zobaczyłam witrynę pracowni: dkfashion.pl/index.html Po kilku minutach spisywałam umowę, przyszły mąż był zachwycony, że tak szybko poszło - w swoim rodzinnym mieście w kilku salonach powiedzieli mi wręcz, że na taaaki (30G) biust to nie potrafią uszyć;). Odpowiedz Link
polta Re: Sukienki ślubne i wizytowe - DK fashion Krakó 02.03.10, 19:32 A który model masz? Czy będziesz mogła wstawić gdzieś zdjęcie, np. do galerii? Odpowiedz Link
arkac123 Re: Sukienki ślubne i wizytowe - DK fashion Krakó 02.03.10, 19:59 dkfashion.pl/701124/suk_wizyt_krot/?change=040 Wybrałam powyższy model (w ciemnej zieleni, na ślub cywilny) - na odbiór umówiłam się pod koniec maja, więc zdjęcie będę mogła przesłać dopiero wtedy;). Oprócz tego mierzyłam kilka modeli, z podobnie rozwiązanym dekoltem - wszystkie leżały idealnie. W każdym razie sukni ślubnej szukałam kilka miesięcy - niestety, w salonach ślubnych przeważają gorsetowe "bezy", więc ten sklep dla mnie był cudem. Odpowiedz Link
arkac123 Re: Sukienki ślubne i wizytowe - DK fashion Krakó 02.03.10, 20:04 Na wystawie zachwyciła mnie ta suknia: dkfashion.pl/701124/suk_slubne/?change=010 jednak ze względu na to, że usiłujemy tańczyć towarzysko z przyszłym mężem, wspólnie wybraliśmy krótką sukienkę jako bardziej odpowiednią do latino;). Odpowiedz Link
polta Re: Sukienki ślubne i wizytowe - DK fashion Krakó 02.03.10, 20:24 Właśnie też zwróciłam uwagę na tę suknię z tulipanami, ale do czasu mojego przyszłego ślubu to jeszcze ze sto lat :) Odpowiedz Link
polta Re: Sukienki ślubne i wizytowe - DK fashion Krakó 02.03.10, 20:24 A model, który wybrałaś - ekstra ;) Odpowiedz Link
beniutka_bo tulipany-cena 06.03.10, 19:33 A ,może pamiętasz tak +/- ile ta suknia kosztowała? Bo właśnie czegoś szukam :D Odpowiedz Link
arkac123 Re: tulipany-cena 08.03.10, 08:11 o ile się nie mylę, to długie suknie malowane ręcznie kosztowały około 1800 zł - ale zawsze można zadzwonić do sklepu;). Odpowiedz Link
beniutka_bo Re: tulipany-cena 08.03.10, 08:27 Dziękuję ślicznie,będę dzwonić. Ale miałam nadzieję,że przez weekend coś się wyjaśni. Kobieto, zawdzięczam Ci wspaniały początek dnia :D Odpowiedz Link
kwiatek04 Re: Sukienki ślubne i wizytowe - DK fashion Krakó 08.03.10, 12:26 Dzieki ci dobra kobieta za ten link do sklepu. Sukienki maja boskie, juz sobie jedna upatrzylam :D choc slubu jeszcze nie planuje :D Odpowiedz Link
beniutka_bo Re: Sukienki ślubne i wizytowe - DK fashion Krakó 08.03.10, 12:46 właśnie dzwoniłam do sklepu- obsługa miła,rzeczowa- konkretnie tulipany kosztują: 2200 suknia +300zł malowanie. Tylko zapomniałam zapytać,czy mają także welony,bo dobrać welon do takiej sukienki może być trudno. Odpowiedz Link
arkac123 Re: Sukienki ślubne i wizytowe - DK fashion Krakó 08.03.10, 15:40 No widzisz, zawsze lepiej zadzwonić;). 1800 widocznie kosztowała inna sukienka, chociaż też malowana. Są też inne wzory kwiatowe, również piękne. Ten sklep był dla mnie objawieniem - o ile w Madonnie i innych podobnych były góra 1-2 sukienki probiuściaste, to tutaj naprawdę jest w czym wybierać;). Odpowiedz Link
beniutka_bo Re: Sukienki ślubne i wizytowe - DK fashion Krakó 08.03.10, 17:57 1800 kosztowała sama sukienka ta od słoneczników czy piwonii,plus malowanie 300zł. Ale mi chodziło o rząd wielkości, czy do 2,5tys,czy ponad 4 :] Dzięki Ci dobra Kobieto za linka do tego salonu! Odpowiedz Link
arkac123 Re: Sukienki ślubne i wizytowe - DK fashion Krakó 08.03.10, 18:59 Jeszcze jedno: chociaż w salonie przymierzałam sukienkę, która leżała na mnie idealnie, to i tak wszystkie kreacje szyją na indywidualne wymiary (szycie trwa 2 tygodnie) - pracownię mają 2 kamienice dalej. Moja krótka sukienka kosztuje 850 zł (plus halka 100), więc to już rewelacja cenowa, jeśli chodzi o ślubne stroje;). Teraz nas jeszcze czeka wybór garnituru - przyszły małżonek jak na razie we wszystkich przymierzanych, niezależnie od ceny wygląda jak akwizytor:(. Odpowiedz Link
beniutka_bo DK Fashion Kraków- veni,vidi,zamówiłam :D 19.04.10, 22:56 Pomieszczenie dość małe-jak na salon oczywiście. Na stronie jest namiastka tego,co w salonie. Ogólnie-jestem pod wrażeniem malowanych sukni. Wysłałam kilka fotek do galerii LB- w tym tulipany "dzwonek" i jeszcze jednej,której nie ma na stronie. Obsługa w porządku,troszkę mała przymierzalnia. Ogólnie- ceny- jak na Kraków i Stare Miasto chyba normalne.Choć w "markowym"salonie byłoby porównywalnie. Suknie raczej proste,ale mają w sobie "to coś". Odpowiedz Link
ja-minka Donna-piżama 07.03.10, 19:16 Zakupiłam koszulkę na szeleczkach + spodnie 3/4. Jedno i drugie w rozmiarze 40. W sklepie można było kupić osobno spodnie i górę. Moje 102cm w biuście ładnie się mieści. Ja mam czerwoną bawełnianą, ale na stronie Donny widziałam też z wiskozy. Tą bawełnianą trzeba prasować. Z wiskozy mam inną, śpię w niej ponad rok i tej z kolei nie prasuję, ale dzianina się zmechaciła. Odpowiedz Link
zazulla H&M szmizjerka w stylu Bravissimo 08.07.10, 09:35 Wczoraj widziałam w H&M sukienkę bardzo podobną do szarej z Bravissimo. Mam na myśli BC51 (foto). Ta w H&M jest zdecydowanie fajniejsza, cieńszy materiał więc lepiej układa się. Minus - rozmiar 46 (największy sklepie) rozchodzi mi się na biuście, ale reszta leży idealnie. Dla mnie jest w kolano a nie jak BC51 poniżej. Też ma kieszenie na udach, zapinana na zastrzaski, ale część spódnicowa nie rozpina się. Rękawki krótsze i chyba z gumeczką. Są szlufki, pasek. Kolor czarny i szary, 129 zł. Mimo, że w biuście nie jest idealna, chyba kupię sobie czarną. Jest na prawdę przyjemna, dobrze w niej wyglądam, a na biuście mogę zrobić dodatkowe zatrzaski czy haftki. fotoforum.gazeta.pl/photo/9/td/gg/wqpu/mmEHNqgvLJS7v9GegX.jpg Odpowiedz Link
wwwwiedzma Re: H&M szmizjerka w stylu Bravissimo 23.07.10, 16:08 Dzięki za "cynk" ;) Idę polować, bo ta sukienka bardzo mi się podoba :) Ciekawe tylko czy dobiorę rozmiar... Odpowiedz Link
wwwwiedzma de facto 08.08.10, 21:58 Moje odkrycie, polska firma, ciekawe wzory i co więcej mieszczę się w większości ze swoim 30 G :D Mam już dwie sukienki i na tym nie poprzestanę :D df.net.pl/mod-kolekcja-2-1.html Odpowiedz Link
ja-minka Re: de facto 09.08.10, 12:33 wwwwiedzma napisała: > Moje odkrycie, polska firma, ciekawe wzory i co więcej mieszczę się w większośc > i > ze swoim 30 G :D Mam już dwie sukienki i na tym nie poprzestanę :D > df.net.pl/mod-kolekcja-2-1.html W zeszłym roku mając 32G, mierzyłam kilka ich sukienek XL. Rozmiarowo to trochę loteria, moim zdaniem zależy od fasonu. Jedne za ciasne w biuście, inne luźne. Pasowały mi te z kopertowym dekoltem i rozszerzane dołem, bo jestem klepsydrą. Jedną sukienkę 100% bawełny kupiłam i wczoraj właśnie ją nosiłam. Nawet się zdziwiłam, przybyło mi w biuście, ale sukienka, założona na Freya Charlotte 34FF, nadal ładnie się układała. Odpowiedz Link
buka_rozzie House, camaieu, lumpex ;P 13.08.10, 18:00 zdjęcia sa niezbyt dobre, ale mniej-więcej widac bluzki. ta w kwiatki, falbanki jest z house'a , dośc stara, ale baardzo biustoprzyjazna, w rozmiarze l lub xl, zmiecił sie mój cały biust (34ff/g) bardzo ta bluzeczkę lubie, jednak ma za durzy dekolt, i musze do niej nosić podkoszulkę xD i2.pinger.pl/pgr218/99718f5e0014c8f64ba48f1b/P200310_09.46.jpg z camaieu, tez nie ejst nowa, baardzo biustoprzyjazna, troche na mnie za duża, ale ja lubię, niestety ma tak samo głęboki dekolt xD i2.pinger.pl/pgr296/59d4e72e0000905b4ba299c7/P180310_15.25.jpg i lumpeksowa xD ściągasz idealny, nie za duży, nie za mały ;) taki w sam raz ;) i.pinger.pl/pgr215/26cd08a1001441114c308db7/P020710_18.32_%5B03%5D.jpg Odpowiedz Link
brzoza_101 zdjęcia sukienek z Camaieu i Tatuum 27.08.10, 16:26 Dotychczas w Camaieu i Tatuum nic nie mieściło mojego średniego biustu, ale ostatnio o dziwo coś się znalazło :) Zdjęcia w sukienkach wstawiłam na Balkonetkę. Wiem, że nie każda z Was tam zagląda, dlatego linkuję w tym wątku. balkonetka.pl/katalog/bra/ubrania-probiusciaste-tatuum-siana-r-36-biust balkonetka.pl/katalog/bra/ubrania-probiusciaste-camaieu-candy-r-40-biust Odpowiedz Link
brzoza_101 Re: zdjęcia sukienek z Camaieu i Tatuum 27.08.10, 16:29 Do sukienki Camaieu dodałam dziś nowe zdjęcie. Może później pokombinuję coś z dodatkami do niej i zrobię nowe fotki. Odpowiedz Link
julija_primic koszule - Charles Tyrwhitt 13.01.11, 22:56 Mam nadzieję, że to poprawny wątek. Dostałam dzisiaj zamówienie z Ch. Tyrwhitt - sklep jest w UK i specjalizuje się w garniturach i koszulach. Mila niespodzianka - koszule mają miejsce na biust. Bezproblemowe zwroty, bardzo dobre jakościowo materiały plus na wyprzedaży koszule kosztują 18-30 funtów, poza wyprzedażą ceny trochę zabójcze, ale często mają promocje 4 za 100 funtów. Ja testowalam business fit (tailored). Stretch tailored niestety rozłaziły mi się na biuście. tutaj stronka: www.ctshirts.co.uk Odpowiedz Link
limonka_01 Re: koszule - Charles Tyrwhitt i TM Lewin 17.05.11, 22:21 Potwierdzam biuściastość koszul Charles Tyrwhitt z linii business fit. Do tego rewelacyjna jakość, jakiej nigdzie w Polsce nie spotkałam. Ale uwaga - linia stretch tailored jest dla smukłych, a linia non-iron wcale zaszewek nie posiada. Drugi świetny brytyjski sklep z koszulami to TM Lewin. Duży wybór koszul z mankietami na spinki. Biust się ładnie mieści, ale przy moim 165 cm wzrostu rękawy są nieco za długie. Jakość materiału koszul TML jeszcze lepsza niż CT. Odpowiedz Link
jessieq.pl Re: koszule - Charles Tyrwhitt i TM Lewin 19.05.11, 15:31 Bardzo, bardzo dziękuję:) Odpowiedz Link
lirio Re: Kolekcje biustoprzyjazne :-) 03.05.11, 17:48 Byłam na zakupach i w Reserved w cenie 39zł jest cała masa topów z krótkim i długim rękawem (różne style) i kroje - np. kopertowe, z węzłem na biuście, szerokie ramiączka i dekolt w karo. Bez problemu mieszczę się w tamtejszy rozmiar L z biustem 34gg ;) Odpowiedz Link
jessieq.pl Re: Kolekcje biustoprzyjazne :-) 17.05.11, 20:23 Szukam sklepu, w Trójmieście, w którym mogłabym kupić dopasowaną koszulę. Generalnie zawsze mam problem, ponieważ noszę rozmiar 70D i jestem dość szczupła. Większość koszul (a raczej wszystkie) jeżeli są dopasowane w talii to nie mogę się dopiąć w biuście, jeżeli są dobre w biuście to na dole są za szerokie. Polecacie jakieś marki, które nie szyją tylko dla standardowych kobiet, bo czasami chciałabym założyć jakąś dobrze dopasowaną koszulę:) Odpowiedz Link
mam_to_w_nosie Re: Kolekcje biustoprzyjazne :-) 18.05.11, 07:32 Biubiu :) biubiu.pl/bluzki.html Koszule rozmiarowo dostosowane do różnych wielkości biustu, tyle że w Trójmieście chyba nie ma stacjonarnie, ale polecam skusić się na zakupy internetowe. Odpowiedz Link