Dodaj do ulubionych

gorseciarka

12.05.06, 21:07
witam Was drogie forumowiczki:)
jak widzę nie tylko ja mam problem z kupieniem dobrego stanika, hmmm, i
pomyślałam że może dobrym pomysłem byłoba wizyta u gorseciarki, która uszyje
dobry stanik z którego nic by się nie wylewało :) co Wy na to?? czy któraś z
Was próbowała tego??i czy znacie jakąś gorseciarkę w okolicach Sosnowca czy
Katowic?? bo przymierzanie tysiąca staników z których notorycznie coś gdzieś
wyłazi zaczyna doprowadzać mnie do szału...

pozdrawiam serdecznie :)
Obserwuj wątek
    • maith Re: gorseciarka 13.05.06, 13:05
      Pomysł zrobienia listy gorseciarek z opisami nie byłby głupi.
      Inna sprawa, że ja np. czytając to forum jestem coraz bardziej odległa od
      pomysłu zamawiania stanika u gorseciarki (robią zwykle 1, babciny wzór). A w
      naszych rozmiarach dostępnych jest już tyle staników...

Zerknij na poniższy tekst
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=30489571&v=2&s=0
      Zobaczysz, na czym być może polega Twój problem.
      Ja obstawiam, że jak Ci się zawsze z jakiejś strony wylewa, to że mierzysz po
      prostu za małe miseczki.
      W tym wypadku problem sam się rozwiąże, bo wystarczy z wątku o sklepach
      internetowych
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=27002630
      wybrać odpowiedni sklep i tam zamówić rozmiar wystarczająco większy, żeby nic Ci
      się nie wylewało.

Choć z tekstu o doborze staników możesz się doczytać i innych aspektów, które
      przy okazji zwrócą Twoją uwagę na staniki, jakich jeszcze nie mierzyłaś.
      • kaisienka Re: gorseciarka 13.05.06, 21:42
        serdeczne dzięki za odpowiedź, pewnie masz rację mówiąc o jedynym babcinym
        wzorze (o fuj). Tak się zastanawiałam i wiesz doszłam do wniosku że trafiłam do
        złych sklepów gdzie alfabet kończy się na D.
        jeszcze raz dziękuję za rady:)
        pozdrawiam
        • staro Re: gorseciarka 14.05.06, 15:14
          Maith!
          Pisałam już gdzieś dziś o moich problemach - ja mam aktualnie na sobie stanik
          95I, drugi wczoraj zakupiony 95F (innej firmy) i oba są dobre. Z tym, że
          chciałabym przymierzyć jeszcze o literkę większe staniki. Dla własnej wygody.
          No i niestety tak ogromnych staników w sklepach internetowych nie widziałam :(
          poza tym wolałabym najpierw przymierzyć a potem kupić.

Kaisienko - jak znajdziesz gorseciarkę w Twoich okolicach to daj znać, chętnie
          podjadę!

P.S. Uważam, że gorseciarka nie ma obowiązku robienia tylko "babciowych"
          staników - w końcu ja jestem klientem, zamawiam i płacę ;)
          Pozdrawiam!
          • maith Re: gorseciarka 14.05.06, 16:08
            Rozmiar większy, to rozumiem 40J? Hmm, chyba coś pomieszałam, ale poszukajmy
            tak, będzie trudniej, jak tu coś znajdę, to znaczy, że w mniejszych będą tym
            bardziej :-)
            Poszukałam, wykluczając sklepy amerykańskie, bo tam jest drożej o cło.
            W brytyjskich znalazłam 2 naprawdę ładne:
            tinyurl.com/sxn7w
            tinyurl.com/qyyp5
            Ten drugi to Panache Tango, chwalony na naszym forum
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=38510816&a=38534915
            i o ile dobrze pamiętam, to w galerii też, gdzie można go obejrzeć w różnej
            kolorystyce.
            A skoro w tym rozmiarze jest Panache Tango, to masz także możliwość przymierzyć
            go w stacjonarnym sklepiku Bellissimy (Malbork i chyba też Gdańsk). Tylko
            musiałabyś dopytać się wcześniej mailowo, czy na pewno mają interesujące Cię
            rozmiary. Tak przy okazji, to Tango ma chyba największy wybór różnych kolorów w
            Panache.

Ale skoro pisałaś, że dobry był 95F, to być może w innej dobry będzie 95G, albo
            H. A te na pewno łatwiej znaleźć od J :-)
            40G znalazłam Tango w Brastopie na promocji
            www.brastop.com/acatalog/Panache_Tango_II_Cherry_atod.html
            A w Figleaves jest też śliczna Fantasie 95gg i 95h
            tinyurl.com/ge6g6

• zazulla Re: gorseciarka 14.05.06, 17:23
              maith napisała:

> A skoro w tym rozmiarze jest Panache Tango, to masz także możliwość
              przymierzyć
              > go w stacjonarnym sklepiku Bellissimy (Malbork i chyba też Gdańsk).

W Malborku nie ma takiej mozliwosci. Bylam w Braniewie, wiec rzut beretem od
              Malborka ale Bellissima odeslala mnie az do Gdanska.
              • staro Re: gorseciarka 14.05.06, 19:23
                Maith jesteś wielka! ;)

Myślę, że lepsze będzie to 95G, bo ten niby-rozmiar 95I ro jakaś pomyłka, nie
                wychodziło mi tyle nawet w tabelkach (tam mi wychodziło 100G a dobre mam 95 w
                obwodzie). No i - co śmieszniejsze - ten stanik 95I jest niemalże mniejszy od
                tego "F" :(

Niestety, do Malborka czy Gdaćska mam cholernie daleko, bo mieszkam blisko
                Cieszyna, z tym, że z drugiej strony granicy ;) W każdym razie dzięki za
                podpowiedzi!

A jeszcze jedno! Czy obwód klatki 95 to jest 40? Mi wychodzi 42 i takich do tej
                pory szukałam???
                • maith Re: gorseciarka 14.05.06, 20:15
                  A nie, oczywiście pomieszałam 40 z 42, wybacz, mój błąd. A to Tango w 42 mają
                  tam obecnie tylko ff. Ale skoro któraś tam dziewczyna pisała, że musiała
                  wymieniać, bo miseczka okazała się za duża, to może będzie dobre?
                  Zamawiając w Brastopie jak Ci rozmiar nie przypasuje, to możesz bez problemu
                  odesłać.
                  Ja niedawno zamawiałam 2 razy i raz mi nie pasował. Odesłałam i nawet
                  zaznaczyłam, że chcę wymienić, ale chwilowo nie mieli właściwego rozmiaru, więc
                  po prostu bez zawracania mi głowy zwrócili mi kasę. Miałam ją na koncie w kilka
                  dni. Czyli najwyżej stracisz koszt wysyłki (dwadzieścia parę zł). To znacznie
                  mniej niż bilet do... Gdańska. Zazulka wie najlepiej, gdzie dokładnie jest ten
                  sklep stacjonarny Bellissimy, bo ona tam była.

A co do Brastopu, to jeszcze Ci napiszę, że funty są obecnie po 5,6 zł, więc
                  razem z wysyłką wyjdzie Ci jakieś 100 zł. Jeśli jest szansa, że będzie pasować,
                  to ja bym zaryzykowała.
                  A z tych pozostałych staników, które wymieniłam, to ten śliczny czerwony
                  tinyurl.com/sxn7w
                  jest też w 42ff i gg też w jakiejś korzystnej cenie. Ale tamtego sklepu nie znam.
                  W figleave znalazłam pod 42g z ciekawszych np. to:
                  tinyurl.com/mzldg
                  tinyurl.com/s3xde
                  tinyurl.com/rhpky
                  tinyurl.com/mfxyk
                  tinyurl.com/qeax8
                  W tym sklepie nigdy nie zamawiałam, ale zerknij na wątek o sklepach
                  internetowych, może któraś próbowała i może coś napisać.
                  Pozdrawiam :-)
                  • staro Re: gorseciarka 14.05.06, 21:12
                    Maith jeszcze raz wielkie dzięki! ;)
                    • maith Re: gorseciarka 14.05.06, 21:42
                      Figleaves jest niestety amerykański (czyli tam dochodzi cło), no i ceny też nie
                      są najlepsze. Ale zerknijmy choćby do polskiej Bellissimy.
                      W 95G mają
                      tinyurl.com/pzoqt
                      W 95H i HH:
                      tinyurl.com/ns77p
                      W 95J jest Tango w wersji białej. Czyli jeśli stanik z Brastopu (gdzie jest
                      taniej) będzie za mały, to tam Ci zwrócą kasę, a w Bellissimie będziesz mogła
                      zamówić większy rozmiar (niestety już za 169 zł, bo tu jest drożej).
                      Natomiast co do amerykańskich sklepów, to tam zwykle jest spory wybór, ale to
                      zawsze większy kłopot. O ile dobrze pamiętam, to coś ze Stanów zamawiała chyba
                      Butters, tylko nie wiem z którego sklepu, to w razie czego można ją podpytać,
                      jak to w praktyce wygląda i o ile jest droższe.
                      Pozdrawiam :-)
                      • maith Re: gorseciarka 15.05.06, 02:03
                        To jeszcze jedna dobra wiadomość na koniec. Figleaves jest nie tylko
                        amerykański. Mają też internetowy sklep brytyjski.
                        Wrzucam Ci link z wybranym od razu wyszukiwaniem na 95G. Zupełnie przyzwoity
                        wybór. 3 strony staników, w tym kilka naprawdę ładnych. Już rozpoznałam parę
                        modeli, które znalazłam Ci wcześniej w amerykańskim oddziale.
                        tinyurl.com/nhkux
                        Przed ew. zamówieniem warto jednak spytać na forum, czy ktoś ma jakieś
                        doświadczenia z tym sklepem. Wygląda poważnie, ale warto się upewnić.
                        Pozdrawiam:-)
              • maith Re: gorseciarka 14.05.06, 20:16
                A czemu ja sobie ubzdurałam, że Cię z Gdańska odesłali do Malborka? Nie wiem,
                czytałam Twój opis już jakiś czas temu i pewnie zapamiętałam odwrotnie. No w
                każdym razie skoro piszesz, że w Gdańsku to na pewno w Gdańsku :-)
    • maith KONKRETNE ADRESY 14.05.06, 23:32
      Tu wpisujemy konkretne adresy gorseciarek lub pracowni krawieckich, gdzie szyją
      staniki.
      Zapamiętałam, że na naszym forum pisano już coś na ten temat, odnalazłam te
      posty i tu je wklejam, na dobry początek :-)

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=27220992&a=34914334
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=27220992&a=27221175

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka