30.09.06, 19:14
nie ma tego producenta w spisie wiec zapytam tutaj:
przymierzalyscie? i co?
podoba mi sie Wanilia
do kupienia np. www.romantyczna.pl
Obserwuj wątek
    • kati2001 Re: Konrad? 01.10.06, 09:56
      Mam z KOnrada Bellisimę .... i powiem szczerze, że średnio dobrze lezy, nie polecam generalnie. A ten biustonosz wanilia bardzo łądny oczywiscie ale 85C to chyba największy rozmiar ...... ja osobiście potrzebuje 85 D ;)
    • anna-pia strona producenta 02.10.06, 10:35
      www.konrad-bielizna.pl/kolekcja.htm
      • anna-pia sklep producenta 02.10.06, 10:36
        www.sklep.konrad-bielizna.pl/
    • gorset Re: Konrad? 10.10.06, 09:45
      ma bardzo specyficzny krój misek. ja to nazywam "kaczucha". jak spojrzy się z
      boku to widać że napchane ma poduchy. osobiście nie lubię.
    • zolzietta Re: Konrad? 12.10.06, 15:40
      Miałam 2 staniki od Konrada, gdy jeszcze nosiłam D... Ramiączka rozciągają się
      przy praniu w rękach, źle trzyma biust tzn. w ogóle go nie trzyma. Zalety:
      ładnie wykończony, fajnie wygląda na biuście, jednak niewarty 50zł, które
      wydałam na jeden. Nie polecam
    • veev Konrad Yvette 2 02.01.07, 13:11
      62.181.0.222/model/1163767818.jpg
      Kupilam w www.wyprzedazebielizny.pl/ za 29.90 zl.

Wzielam rozmiar 80E w wersji czerwonej (czerwona jest koronka, material jest
      czarno-bialy tak jak na zdjeciu). Wiekszych miseczek niestety niet, a szkoda, bo
      juz po pierwszym mierzeniu widze, ze obwod jest dosc luzny i z tych raczej
      rozciagliwych, a miseczka moglaby byc wieksza - sadze, ze najlepszy dla mnie
      bylby 75G (gdyby, rzecz jasna, w ogole istnial). Zwykle nosze 80E/75F, wiec
      wniosek z tego, ze (przynajmniej w tym modelu) miseczki Konrada sa nieco zanizone.

Material, na pierwszy rzut oka, sredniej jakosci i srednio trwaly; powinien poza
      tym byc chyba nieco mniej elastyczny. Nie wyglada to na stanik, ktory posluzy
      przez lata, obstawiam, ze raczej rozlezie sie w praniu i porozciaga. Ale
      postanowilam go sobie zostawic, bo jest po prostu ladny i ladnie wyglada w nim
      dekolt, a poza tym pasuje mi do szortow z jakiejs innej - nie pamietam jakiej -
      firmy (koronka prawie taka sama i kolory tez, tyle ze majtki sa w kropki). Nie
      bede go pewnie nosic na co dzien, bo jednak szczyt wygody to nie jest (rozmiar
      nie jest do konca idealny, wiec troche trzeba pilnowac, zeby sie nie bulki nie
      robily), ale od czasu do czasu - czemu nie. Zastanawiam sie, czy go nie zwezic
      troche w obwodzie, powinien wowczas lepiej lezec, ale zobacze jeszcze, jak sie
      zachowuje w praniu i w noszeniu.

v.

Zaczne od pytania - czemu tego watku nie ma w spisie?

• veev Re: Konrad Yvette 2 (mala autokorekta) 02.01.07, 13:15
        > Zaczne od pytania - czemu tego watku nie ma w spisie?

Tak to jest, jak sie pisze posta na raty - bez sensu wyszlo, to pytanie
        faktycznie najpierw bylo na poczatku, ale potem zaczelam pisac na gorze i w
        ogole o nim zapomnialam. Chyba sobie powinnam kawy zrobic albo cos... ;)

v.

• metalowiec77 Re: Konrad Yvette 2 02.01.07, 16:43
        a co to znaczy że dekolt ładnie wygląda? Mogłabyś, hmm, nbardziej opisowo?:)Mi
        się też podoba ten stanik.
        • veev Re: Konrad Yvette 2 02.01.07, 17:29
          on jest szyty jak push up (bez gabkowych usztywnien) i wyglada dzieki temu dosc
          seksownie - unosi piersi i zbliza (ale bez przesady - wyglada to naturalnie). a
          ta czerwona koronka fajnie wyglada, gdy jej troszke wystaje z glebokiego
          rozciecia w czarnej bluzce z kopertowym zapiecieciem albo z koszuli, w ktorej
          rozpiety jest jeden guzik "za duzo". rzecz jasna to efekt raczej na specjalne
          okazje i do prezentowania tylko wybranym, ale uznalam, ze jest wart 30 zl :)

tylko ze Ty chyba nosisz F, nie? bo o ile wiem u nich w ogole miseczek F nie ma,
          a to E, ktore mam, jest raczej mniejsze niz wieksze...

v.
          • metalowiec77 Re: Konrad Yvette 2 02.01.07, 17:42
            z opisu mi się podoba:) no tak, o rozmiarze nie pomyślałam... 75 e też by się
            nadał, ale skoro jest rozciągliwy to nic z tego:(
            • joannea Re: Konrad Yvette 2 07.01.07, 13:41
              Też mam ten stanik, 75 E. I raczej nie polecam. Jest bardzo, bardzo ładny, ale
              ma tak piekielnie rozciągliwy obwód, że chyba mogłabym się nim obwinąć.
              Mój zwykły rozmiar to 70E/F, zależnie od firmy i modelu (Avocado oba, ale już
              Malinez zdecydowanie F). Wchodzę też bez większych problemów, aczkolwiek
              niechętnie, w 75E, a nawet czasami w D (pozostałość przeszłości i desperackich
              poszukiwań rozmiaru). 75 Triumpha jest ok (pod biustem mam dokładne 75cm).
              A w tym 75 Konrada po raz pierwszy mam obwód podjeżdżający pod łopatki. Nie jest
              to bynajmniej komfortowe. Po przyjżeniu się widać, że obwód nie ma żadnego
              zabezpieczenia, żadnej "stałej": tylko rozciągliwa siatka i rozciągliwa gumka...
              Nie chcę go niszczyć, ale myślę, że spokojnie zawinę się prawie że wokół.
              Aha, i miska jest nieco zaniżona - to E u mnie jest "na styk", a, biorąc pod
              uwagę inne rozmiarówki, powinno być minimalnie luźniejsze.
              Dlaczego go nie oddam, to, podobnie jak przedmówczyni, podoba mi się biust w
              nim. Yvette to rodzaj balkonikowatego stanika, ładnie podnosi, robi takie
              apetczyne, ale nie przesadzone, kule. Ma grubą gumę ramiączek, co też jest
              plusem, no i podoba mi się sam design. Kupiłam już gumkę, będę wzmacniać ten
              koszmarny obwód :)
              Veer, jeżeli coś przy nim zmajstrujesz, daj znać, ciekawam, jak pójdzie :)
    • maith A po co nam w spisie A-D? ;-) 07.01.07, 20:39
      Weszłam na ich stronę. Rozmiary A do D.
      Zatem to raczej nie to forum. Może jak kiedyś im się poprawi...
      • veev Re: A po co nam w spisie A-D? ;-) 08.01.07, 15:28
        niektore modele maja 75E, 80E, 85E. nie sa to bardzo biusciate rozmiary, ale i
        tak lepiej, niz wiele firm z tej polki cenowej...

(nie zeby mi zalezalo na promowaniu Konrada, po prostu go szukalam w spisie,
        zanim kupilam wspomniana wyzej Ishtar)

pozdrawiam :)

v.
        • veev oczywiscie nie Ishtar tylko Yvette ;) n/t 08.01.07, 15:29
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka