kasica_k 06.12.06, 19:44 Tu mozna przeczytac, ze u biusciastych fiszbiny w centralnej czeaci stanika nie musza plasko lezec na mostku :-) www.herroom.com/bra-fitting-panels-bands-backs,213,30.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mary_lu Re: fiszbiny na mostku 06.12.06, 20:32 "Ideally, the center panel should lie flat against your sternum. However, there are exceptions. Large-cupped women can find it hard to get this panel to lie flat. This is fine, if the rest of the bra fits well. Cups without underwires and minimizers can also fit without the center panel touching the chest wall. This too is fine." Chyba szkolili wiekszość producentów staników i ekspedientki w naszych sklepach... I chyba facet to pisał, albo małobiuściasta. Jak ja nienawidzę, jak stanik nie przylega mi między piersiami, albo co gorsze - dodatkowo ściska piersi do środka i one się "sklejają". Brrr! Odpowiedz Link
maith U mnie to się zgadza :-) 06.12.06, 22:01 Mi ten opis pasuje. Ja akurat mam piersi bardzo blisko osadzone - tam zwyczajnie nie ma miejsca na wpychanie fiszbin. Modele ewidentnie się wpychające (jak Panache Tango) mogę nosić tylko jeśli fiszbiny ze środka są bardzo wąsko osadzone i jednocześnie przekrzywiają się na bok, kładąc się na jednej piersi. Czyli - starają się nie przeszkadzać. O żadnym płaskim leżeniu na mostku nie może być mowy, no chyba że obie fiszbiny razem miałyby szerokość 1mm ;-) Odpowiedz Link
kasica_k Re: U mnie to się zgadza :-) 06.12.06, 23:11 No wlasnie o Tobie sobie pomyslalam, czytajac to :-) Sama, jak sie okazuje, mam jeden stanik, ktory tak wlasnie lezy, i nie jest on wcale zle dopasowany. Odpowiedz Link
zazulla Re: U mnie to się zgadza :-) 06.12.06, 23:42 maith napisała: > Mi ten opis pasuje. Ja akurat mam piersi bardzo blisko osadzone - tam zwyczajni > e > nie ma miejsca na wpychanie fiszbin. Ja tez nie moge polozyc fiszbin na mostku. Musze miec piersi pod pachami zeby cos miedzy nimi sie wepchalo. Pisalam, ze po przymierzeniu 25 biustonoszy w Bellissimie na Wrzeszcz zrobila mi sie czerwona prega, bo wszystkie biustonosze pchaly sie ze stalkami :) Odpowiedz Link
gonia28b Re: U mnie to się zgadza :-) 06.12.06, 23:51 Maith, parę dni temu pisałam o moim ostatnim nabytku w wątku producenta Samantha. Stanik, o którym pisałam, ma właśnie bardzo blisko osadzone miseczki i fiszbiny stykają się na środku :) Jak tylko zrobię fotkę, to będziesz mogła zobaczyć w naszej Galerii jak leży na mnie :) Odpowiedz Link
kasica_k Re: fiszbiny na mostku 06.12.06, 23:27 Nie przesadzajmy - nie napisali przeciez, ze zawsze tak ma byc, ale ze zdarza sie, ze u kobiet o duzych i blisko osadzonych piersiach przyleganie jest trudne do osiagniecia. Ja osobiscie wole miec piersi przytulone do siebie, niz miec otarta i bolaca skore z powodu wbijajacych sie fiszbin miedzy piersiami, a zdarzylo mi sie juz cierpiec z tego powodu. Choc oczywiscie najbardziej lubie, jak wszystko ladnie przylega i nie uwiera. Odpowiedz Link