Dodaj do ulubionych

Poszukuje tabelki z przeliczeniem Goddessa na EU

09.01.07, 11:48
Prosze o pomoc. Jakis czas temu czytalam na forum o stronie internetowej
posiadajacej przeliczniki roznych marek bielizny, w tym Goddess, na
europejskie rozmiary. Pamietam, ze byla to zagraniczna strona internetowa,
ale nie moge jej nigdzie znalezc. Wiem, ze jest opisana gdzies na forum, ale
gdzie? Pomocy!
Obserwuj wątek
    • kasica_k Re: Poszukuje tabelki z przeliczeniem Goddessa na 09.01.07, 14:10
      Ja podawalam taka tabele: www.thebraconnection.com/faq/sizes-common.html ,
      ciag dalszy tu: www.thebraconnection.com/faq/sizes-large.html - zawiera porownanie
      wielu firm, w tym Goddess - uwzglednione jest kilka roznych linii bielizny
      Goddess. Mniej obszerna jest ta tabela:
      www.herroom.com/bra-fitting-full-figure-bra-cup-sizing,205,30.html
      Rozne dyskusje tabelkologiczne sa w watkach pt. "Najdluzsza tabelka wszech
      czasow" oraz "Bellissima ma bledna rozmiarowke" (czy tez jakos podobnie).
      Nigdy nie mialam Goddess, wiec nie moge zagwarantowac, ze te tabelki
      mowia prawde.

Nawiasem mowiac, Bellissima przeliczyla rozmiary Goddess na swojej stronie
      tak, zeby pasowaly do rozmiarowki innych firm - tak przynajmniej twierdzi
      (musze o tym dodac stosowna uwage w odpowiednim watku :))
      • viv1 Re: Poszukuje tabelki z przeliczeniem Goddessa na 09.01.07, 22:00
        Wielkie dzieki. Wlasnie mi chodzilo o ta tabelke w herroom. Czytalam o niej
        jakis czas temu na forum. Swietnie, ze bellissima ma przetlumaczone te rozmiary
        na swoje. To zaoszczedzi mi grzebania sie w tabelkach, bo z tego co widze to
        prawie kazdy stanik ma oddzielna rozmiarowke.
        Chce zamowic cos z Goddess dla mojej mamci:-)))
        Na urodziny. Biedna kobita, nigdy nie miala porzednego stanika, a wiem, ze
        Goddess ma w ofercie wieksze obwody, tzn te powyzej 90cm, do ktorych zalicza
        sie moja mama. Tyle jej naopowiadalam o odpowiednio dobranych stanikach, ze juz
        nie moze sie doczekac swojego prezentu.
        Jeszcze raz dzieki!
        • maith I jedna ważna informacja 09.01.07, 23:56
          Ponieważ nie musi Ci się udać trafić w rozmiar za pierwszym razem, albo model
          może mamie nie pasować... Nic się wtedy nie martw, tylko pamiętaj, że
          masz prawo w ciągu 10 dni od odebrania przesyłki zrezygnować z umowy i odesłać
          stanik.
          To jest bardzo ważne, bo od tego stanika zależy, czy Twoja mama zmieni swoje
          przyzwyczajenia stanikowe, czy się zawiedzie i uzna, że nie warto nic zmieniać.
          Jest też wersja łagodniejsza - kiedy odsyłasz stanik, ale wymieniając na inny.
        • besame.mucho Re: Poszukuje tabelki z przeliczeniem Goddessa na 10.01.07, 09:17
          Jeśli planujesz zamówić z Bellissimy, a Mama ma urodziny szybciej niż za pół roku, to zamów jak najszybciej! ;-).
          Z tego co dziewczyny pisały, to na przesyłki z Bellissimy czeka się koszmarnie długo. Ja zamówiłam kilka dni temu i nastawiam się, że do wiosennych ciuchów może już będę miała nowe staniki, o ile wiosna nie nadejdzie za szybko ;-).
          • kasica_k Belissima 10.01.07, 14:07
            Fakt, roznie to bywa, choc ja ostatnio swoja Rimini dostalam dosc szybko,
            czyli jakby sie poprawilo.
            Tak czy owak, lepiej zaplanowac z duzym wyprzedzeniem - wiekszosc rozmiarow
            ma oznaczona dostepnosc 14-21 dni, czyli w sumie z miesiac czasu to
            moze zajac. Z UK jest generalnie _o niebo_ szybciej, choc wysylka
            nieco drozsza (w Bellissimie 8 zl, w angielskich sklepach 3-4 razy tyle)

A wiosna to juz chyba nadeszla ;)
            • besame.mucho Re: Belissima 10.01.07, 14:36
              O, to może jednak i ja dostanę w miarę szybko. Ucieszyłabym się.
              Co do wiosny - zadziwia mnie to, jak niektórzy ludzie twardo trzymają się kalendarza, mimo że pogoda mu przeczy. Jako, że dziś jest wyjątkowo ciepło, to szłam sobie w rozpiętym płaszczu. Płaszcz nie jest bardzo gruby, ale było mi strasznie gorąco, bo pod spodem miałam sweter. A dużo osób patrzyło na mnie wzrokiem mówiącym "co za idiotka tak chodzi, przecież jest środek zimy". Nie wiem, może prowokowało do tego to, że miałam na sobie spodnie do kolan, a nie długie. Ale poza tym rajstopy i wysokie zimowe buty. I naszła mnie taka refleksja, że choćby nagle temperatura podskoczyła do 35 stopni, a z nieba lał się żar, to i tak znajdą się ludzie chodzący w jak najcieplejszych rzeczach, "bo przecież jest styczeń" ;-).
            • viv1 Re: Belissima 10.01.07, 14:44
              Dzieki za rady!
              Dzis zlozylam zamowienie w bellissimie, ale wczesniej pisalam do nich, aby
              potwierdzic rozmiar. Opisalam wszystkie mankamenty stanikow noszonyh przez moja
              mame i prosilam o rade. Otrzymalam bardzo obszerna i dokladnie wytlumaczona
              odpowiedz po pol godzinie. W koncu okazalo sie, ze mamy rozmiar to 90GG. Prawde
              mowiac ona ma w swojej szufladzie preznajrozniejsze rozmiary, przewaznie 95-tki
              i 100-tki. 90cm w obwodzie pod biustem jeszcze nie miala. Ale wg bellissimy
              ciasniejszy obwod to ma zapewnic stabilniejsze podtrzymanie biustu.
              Zdecydowalam sie na ten stanik:
              www.bellissima.com.pl/strona.php?site=wyswietlanie_szczegol&id_inne=1299&kategoria=

Podoba mi sie kolor no i wzor o niebo ladniejszy od wiekszosci stanikow mojej
              mamy. Termin dostawy 14-21 dni roboczych.
              Zdam relacje jak go otrzymam.
              Aha, urodziny sa 16 lutego wiec z terminem powinno byc ok.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka