Dodaj do ulubionych

Jaki rozmiar stroju jednoczęściowego?!

21.03.07, 14:51
Nie chcę śmiecić w rozmiarach staników, bo to jednak trochę co innego.
Noszę spodnie rozmiar 44-46. Staniki 36H (bryt).
Pytanie: jaki powinnam kupić sobie kostium jednoczęściowy?
W rozmiar 36H obawiam się, że się nie wcisnę, ze względów oczywistych :)
No i co teraz? :| Rozmiar 38G? A czy ja w niego wejdę?!
Obserwuj wątek
    • molowiak Re: Jaki rozmiar stroju jednoczęściowego?! 21.03.07, 20:11
      IMO powinnaś spróbować z 36H, w końcu strój powinien być obcisły, zawsze możesz
      wymienić :)
      • maheda Widziałam 36tki z Freyi, co prawda DD 21.03.07, 20:20
        Nie odważyłabym się czegoś takiego na siebie założyć z obawy przed zniszczeniem
        stroju.
    • aislinn Re: Jaki rozmiar stroju jednoczęściowego?! 21.03.07, 20:36
      podpinam się bo mam podobne wymiary (z tym że dół zdecydowanie 46) i też powoli
      zaczynam myśleć o kostiumie...
      Ja bym jednak brała chyba góra 38G bo większy będzie latał wokół biustu i nic
      nie utrzyma IMHO
      • maheda Re: Jaki rozmiar stroju jednoczęściowego?! 21.03.07, 20:40
        No ale czy ja wejdę w kostium 38, skoro noszę ciuchy o kilka rozmiarów większe?
        Dlatego właśnie będę wdzięczna za wypowiedzi tych z Was, które przynajmniej
        mierzyły takie stroje kąpielowe.
        Są wśród nas takie? :)
        • aislinn Re: Jaki rozmiar stroju jednoczęściowego?! 21.03.07, 20:48
          a to 38 to nie oznacza rozmiaru tak jak w staniku ? czyli że kostium jest na
          kogoś kto nosi 85G???

To ja już nie wiem. Zgłupiałam. Myślałam że jednoczęściowe są właśnei tak
          numerowane... zobacz, jak wejdziesz w figleaves w kostiumy, to ci każe podać bra
          size, i po tym wyszukuje. I wyrzuca też jednoczęściowe, nie tylko topy. Nie
          wierze, że mają kostiumy w rozmiarach konfekcyjnych od 28 :)))
          • maheda Re: Jaki rozmiar stroju jednoczęściowego?! 21.03.07, 20:59
            :) Ja myślę, że to jest właśnie tak, że miska powinna być taka sama, jaki się
            nosi rozmiar stanika.
            I tak samo byłam przekonana, że w taki rozmiar powinnam wejść :)
            Ale jak zobaczyłam w sklepie na żywo staniki (bezfiszbinowe) 36D, to zwątpiłam...
            • kasica_k Re: Jaki rozmiar stroju jednoczęściowego?! 21.03.07, 21:56
              Ee, maheda, zaraz. Rozmiar kostiumu 38G nie oznacza, ze ma go nosic
              osoba o rozmiarze konfekcyjnym 38 i misce G, tylko taka, ktora
              ma rozmiar pod biustem 38, czyli 85, i miske G. Przynajmniej jesli
              chodzi o przyzwoite kostiumy, takie jak Freya czy Panache, ktore
              maja rozmiary stanikowe, bo co tam wymyslaja rozne polskie dziwne
              firmy, to ja nie wiem :)

Jaki taki kostium ma dol - mysle, ze dostosowany proporcjonalnie
              do pozostalych obwodow. A ze materialy kostiumowe
              sa rozciagliwe, to ja bym sie szczegolnie nie przejmowala.
              Gdybys kupowala w Bellissimie, to mozesz sie dodatkowo
              poradzic mailowo lub telefoncznie.
              • maheda Re: Jaki rozmiar stroju jednoczęściowego?! 21.03.07, 22:17
                Chyba jednak w Avocado, acz sprawa nie jest jeszcze przesądzona.
                W Bellissimie pewnie będą mieli głównie Panache, a dla mnie one mają za szerokie
                fiszbiny, wolę fiszbiny w poznańskim sklepie :)
                • besame.mucho Re: Jaki rozmiar stroju jednoczęściowego?! 21.03.07, 22:19
                  A może Freya? Dla mnie Panache też mają za szerokie fiszbiny, teraz czekam na moją pierwszą Freyę, zdam relację jak dostanę :).
                  • maheda Re: Jaki rozmiar stroju jednoczęściowego?! 21.03.07, 23:09
                    A czekasz na Freyę stanik czy na strój? :)
                    • besame.mucho Re: Jaki rozmiar stroju jednoczęściowego?! 22.03.07, 08:50
                      Ja czekam na stanik, ale jakoś tak z góry założyłam, że stroje też będą miały wąskie U ;). W każdym razie
                      jeżeli się okaże, że staniki mają tę szerokość fiszbin taką jak trzeba, to może warto zamówić strój i
                      sprawdzić, w razie czego zawsze można odesłać.
                      • besame.mucho Maheda - Freya 22.03.07, 18:25
                        Właśnie odebrałam stanik (zachwyty w temacie firmowym ;) ) i potwierdzam - fiszbiny są, przynajmniej w moim rozmiarze - REWELACYJNE.
                • kasica_k Re: Jaki rozmiar stroju jednoczęściowego?! 21.03.07, 22:29
                  W Avocado tez mozna pogadac przez telefon, choc nigdy nie probowalam
                  zasiegac porad :)
                  A co do Freyi, to zgadzam sie z besame, Freya ma chyba najwieksza renome
                  jesli chodzi o kostiumy. Z Panache za to bede miala prawdopodobnie
                  do czynienia w najblizszym czasie, ale nie bedzie to jednoczesciowiec.
              • aislinn Re: Jaki rozmiar stroju jednoczęściowego?! 21.03.07, 22:20
                no właśnie, mi się dokładnie tak samo wydawało, ale maheda mi namieszała ;)))
                • maheda Re: Jaki rozmiar stroju jednoczęściowego?! 21.03.07, 23:08
                  I wszystko na mnie ;)
                  Ale niech tam :-)
    • origami_21 Re: Jaki rozmiar stroju jednoczęściowego?! 21.03.07, 21:29
      A co ja mam powiedzieć: teraz stanik noszę 75H-75HH, a dół 40. W życiu nie
      znajdę takiego stroju żeby dobrze leżal i na górze i na dole.
      • maheda Re: Jaki rozmiar stroju jednoczęściowego?! 21.03.07, 22:16
        :) Znajdziesz.
        Wystarczy popatrzeć na te dziewczyny na zdjęciach... :-)
      • badarka Re: Jaki rozmiar stroju jednoczęściowego?! 22.03.07, 09:00
        znajdziesz, sure :)
        Ja mam taki z avocado - 75G, w biodrach noszę 38 - 40

Ten jednoczęściowy odsyłałam bo był za ciasny w biodrach:
        www.avocado.com.pl/show.php?nazwa=pagodaniebieska&nr=3&
        A inny mam, bo był idealny. Już go w ogóle nie ma w ofercie i nie pamiętam
        nazwy - biały w kwiaty, wiązany na szyi, jest super.
    • limonka_01 Re: Jaki rozmiar stroju jednoczęściowego?! 21.03.07, 21:55
      maheda napisała:

> W rozmiar 36H obawiam się, że się nie wcisnę, ze względów oczywistych :)

Nie wiem co jest dla Ciebie oczywiste? Te kostiumy mają fiszbiny, jeżeli kupisz
      w innym rozmiarze niż biust, to nie będzie dobrze leżeć, a nawet może uwierać.
      Trzeba go brać w rozmiarze dopasowanym do biustu.
      W moją jednoczęściową Freyę 34F zmieściłaby się osoba sporo tęższa ode mnie.
      Jest uszyta z miękkiego i bardzo elastycznego materiału.
      • maheda O! :-) Dziękuję, limonko 21.03.07, 22:15
        Takiej informacji potrzebowałam :)
        Buziak!
    • zazulla Re: Jaki rozmiar stroju jednoczęściowego?! 21.03.07, 23:13
      Ja mam Triumph jednoczesciowy. Kupiony w ostatnie wakacje bo nie mialam zupelnie
      nic na lato a trafilam na promocje -20% w sklepie stacjonarnym.

Rozmiar to 38G GB 34F z czego 38 rozmiar konfekcyjny, G polska miska a 34F to
      wiemy. Jak w tym wygladam to zobacz w galerii. Przymierzalam 40G ale mam 162 cm
      wzrostu i mialam za duzo materialu i szelki tez za dlugie mimo regulacji.
      Jedynie czasem mam problem z ubieraniem - trzeba uwazac zeby nie nadziac sie na
      fiszbine kroczem ;)))
      • zazulla Re: Jaki rozmiar stroju jednoczęściowego?! 21.03.07, 23:17
        Ps. Jestem raczej klepsydra, 110/przemilcze/105. Dol nosze 42-46 zaleznei od
        producenta [ostatnio jedne spodnie Reserved L sa na mnie idealne - cud].
        • molowiak zazula OT 22.03.07, 00:10
          a jaki to model, te spodnie, może też sobie kupię?
          • zazulla Re: zazula OT 22.03.07, 06:32
            Metka tekturowa jest czarna z czerwonym napisem RESERVED unique couture Women.
            Style: B1458-77X-L, rozmiar L UK14 FR42.

Same spodnie w kant, brazowe [ale nie czekolada ale taka mieszanka szarosci i
            brazu]w niebieskie miniprazki. Z kieszeniami. Cena 89 zl ale wlasnei znalazlam
            pod spodem druga naklejke 159.
            • molowiak dziękuję n/t 22.03.07, 10:34

• maheda Re: Jaki rozmiar stroju jednoczęściowego?! 22.03.07, 08:01
          Tak, ja już oglądałam ten Twój - cudny zresztą - strój. No i tak myślę i myślę,
          ale Ty jesteś zdecydowanie szczuplejsza de mnie i jednak poniżej biustu jesteś
          równa, a ja nie ;) Dlatego się trochę martwię. No nic, pożywiom, uwidim.
          • ansil Re: Jaki rozmiar stroju jednoczęściowego?! 22.03.07, 11:43
            ja mam freye 34G kupiona w zeszlym roku w brastop i pod biustem ma scisle 75,
            wiec moje 'troche wiecej' w pupie przeciska sie przez nia dosc powoli ;)
            ale sie przeciska ;) choc na poczatku wygladalo beznadziejnie..
            rozmiaru regularnych spodni nie ma co podawac bo sa baardzo rozne, ale dzinsy
            mam 31/34 lub 32/34 zawsze..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka