aska01 02.04.07, 20:00 Na wszelki wypadek zaczynam nowy wątek - mimo że na moim nowym staniku jest również metka Playtex, ale przypięta przez sklep. Wszyta jest tylko Wonderbra. Raczej mało biuściasta - pojawia się DD i E. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aska01 Lace-to-lace. 02.04.07, 20:20 Czyli kilka oryginalnych rozwiązań. Muszę przyznać, że dawno mnie tak konstrukcja stanika nie zaskoczyła. <a href="http://www.brastop.com/acatalog/Wonderbra_Lace_to_Lace_Fuchsia_atod.html">Obrazek</a>. Rozmiar 32E brytyjskie, kolor fuksja. Kolor bardzo mi się podoba, jest bliżej bordo niż widać na zdjęciu sklepowym, koronka w tym bordo jest naszyta na warstwę w kolorze różowym, ramiączka bordo - bardzo ładne, można prezentować. Pierwszy interesujący szczegół konstrukcji - pod warstwą różową, najbliżej ciała jest jeszcze jedna warstwa bordo, z miejscem na wkładkę. A stanik bez wkładek też nie jest cienki i lekki. Producent najwidoczniej uważa, że trzeba uwypuklać. I słusznie. Wkładek jednakże nosiła nie będę;) Kolejny patent: ramiączka odpinane z tyłu. Tylko z tyłu. I jeszcze jeden interesujący szczegół - bardzo szeroki obwód z boku (jak na 3 haftki), który potem "opada" skośnie tylko do jednej haftki na zapięciu. Przy zapięciu na ostatnią linia obwodu tworzy V (ramiączka są prosto). Obwód niemożliwie szeroki. Ciężko mi powiedzieć, czy zbiera do środka, musiałabym popracować z ramiączkami. Ogólnie ładny, podtrzymuje przeciętnie, ale nie najgorzej wygląda pod bluzką. Na pewno go zatrzymam - ze względu na kolor i dobre fiszbiny (plunge, plunge!), jak również ze względu na tę dość oryginalną konstrukcję. Odpowiedz Link