• ava.adore VITALITY RED VELVET 18.06.08, 08:15
      Jak tam miski i ściśliwość? Nieuchronnie zmierzam ku 60 (69 pod biustem), ale
      karmelowa Pollyanna 30FF dalej się trzyma (na ostatniej haftce, ale zawsze ;)
      Jest w ogóle sens z zawracaniem sobie nim głowy? Zwłaszcza jeśli nie ma FF i
      mogę wybierać między F a G? Poradźcie, pliss :)
      • yaga7 Re: VITALITY RED VELVET 18.06.08, 08:28
        Pytanie jeszcze, czy chodzi Ci o balkonik czy o normalny.
        Ja mam normalny w standardowym rozmiarze 34F i jest dobry na styk. Nie wiem, jak
        się do tego ma balkonik.
        • ava.adore Normalny :) 18.06.08, 09:34
          No patrz, podałam kolor, bo wiadomo, jak to jest z rozciągliwością w różnych
          kolorach, a o modelu nie pomyślałam ;)
          Bardzo jest zabudowany, tak BTW? Bo jak piszesz, że standardowy rozmiar jest na
          styk, to mogłabym spróbować 30G - Polly jest ciut ciut przymała w FF.
          • yaga7 Re: Normalny :) 18.06.08, 09:52
            Kwestia zabudowania jest bardzo subiektywna moim zdaniem ;)

Na tle innych fayreformów sprawia wrażenie lekkiego i delikatnego, bo jest z
            cienkiej koronki. Ale w sumie zabudowany jest podobnie do innych.
            Jak masz dostęp do galerii, to on tam jest ;)
            • babajaga87 W tym modelu nie ma FF! Więc G=FF!!! 26.06.08, 23:20
              • natashka87 Chyba jednak jest:) 27.06.08, 01:55
                tak przynajmniej mówi strona producenta:
                www.fayreform.co.nz/the-collection/range-detail?pid=F6FA7ECE-8257-4831-A757-09EF5606A4EE
                • yaga7 Re: Chyba jednak jest:) 27.06.08, 06:38
                  Jest FF.
                  Tylko FF jest produkowane na rynek brytyjski, na australijski nie - nie mam
                  pojęcia dlaczego.
                  • babajaga87 Re: Chyba jednak jest:) 27.06.08, 07:18
                    A to zakombinowali... Przepraszam za wprowadzanie w błąd :)
                    • joankb Re: Chyba jednak jest:) 27.06.08, 10:14
                      Ale te, które były w wyprzedażach w żadnym obwodzie nie miały FF. Ja uznałam
                      numerację za australijską i zamówiłam G. Najwyżej ziemniaczki będzie gdzie
                      trzymać :))
                      • yaga7 Re: Chyba jednak jest:) 27.06.08, 10:23
                        Vitality na pewno miał FF, bo się zastanawiałam, czy nie wziąć.

W swoich łapkach też miałam FF, więc na pewno są i istnieją.

Natomiast zastanawia mnie jedno.
                        Skoro FF jest tylko na rynek brytyjski, to czy G na rynek australijski to FF na
                        brytyjski? I wtedy G na brytyjski jest większe od G australijskiego?
                        • natashka87 Re: Chyba jednak jest:) 27.06.08, 11:30
                          Ja mam 3 w rozmiarze 30FF prosto z Australii - może tam to
                          niepopularny rozmiar? Dziwna ta firma :)
                          • szamponetka1 Love Lace 27.06.08, 17:07
                            mam ten model 34 FF czarny:
                            uzywam go tak około 1,5 miesiaca - obwód rozciagliwy - po tym czasie, po praniu
                            zapinam się na ostatnią haftkę.
                            Beznadziejnie, niechlujnie zrobione ramiaczka tzn gumka z ramiączka i spod
                            biusty łaczy się i jest chamski szef na obojczyku -nie ma ciąglości przez co
                            uwiera i odgniata, zwlaszcza jak nosi się torbę (bez też :(.
                            Jest zapięty na 3 rzędy wiec pancernie z tyłu wyglada.
                            Zabudowany pod pachami - przez co przy asymetrii bardzo uwiera w pachę - wrzyna sie.
                            Rozstawia biust raczej szeroko niż zbiera. Piersi raczej po bokach 'rozrzucone'
                            niż zebrane z przodu.
                            Fiszbina o jakieś 1,5 cm krótsza niż kanalik na nią to samo jest z bocznymi
                            'listewkami'- przez co uwiera po boku.
                            Ogólnie poza ładna koronką i że mimo zabudowania nadaje się do dekoltow - nie
                            polecam

www.boudiche.com/product.php/3420/fayreform-love-lace-underwire-bra-black
                            • yaga7 Re: Love Lace 27.06.08, 20:48
                              Ja go miałam i odsprzedałam.

Potwierdzam, że rozciągliwy obwód.
                              Aczkolwiek odnośnie koronki i wykonania nie miałam zastrzeżeń.
                              Pancerność - wszystkie Fayreformy są takie. Akurat Lovelace imho jest jednym z
                              delikatniejszych staników fayreforma.
                              Mnie biust nie rozstawiał, ale też nie zbierał.

Aha, i ciut mniejsza miska niż w innych.
    • isssca CANDID - macie? 02.07.08, 12:30
      plizzzz... podoba mi się bardzo, może któraś z forumek może mi napisać czy
      rozciągliwy, jak z wielkością misek, no i ogólnie, wrażenia :)))
      • yaga7 Re: CANDID - macie? 02.07.08, 12:56
        Zależy czy chodzi Ci o balkonetkę, czy o normalny.

Balkonetkę mam 34F (na 79/102) czyli standardowy mój rozmiar Fayreformowy. Obwód
        ok, miski ok, aczkolwiek z gatunku mniejszych fayreformowych.

Normalny miałam 34F - szeroki obwód, miski w kierunku dużych. Mam też 32G (do
        sprzedania) - ciasny obwód, miski w kierunku dużych.
        • isssca Re: CANDID - macie? 02.07.08, 13:03
          z tego co widziałam na stronie to normalny, bo balkonetek chyba nie robią w moim
          "boskim" rozmiarze 36g :)))) jak miski większawe to nawet lepiej :))) mniejszy
          stres
          dzisiaj ;) mam 87/116 i zastanawiam się czy się porywać na to 36g...?
          • buka_rozzie Re: CANDID - macie? 08.09.10, 15:37
            maam xD
            normalny, od yagi kupiony xD
            nie wiem jak tam jest z miskami, ale mój biust normalnie 32g się zmieścił ;D
            nigdy nie miałam takiego 'pełnego' stanika, zawsze balkonetki, więc pierwsze wrażenie 'to mi cała klate zakrywa!' ale nosi się bardzo przyjmnie ;)
            obwód ok, na 77 ciasno mierzone jest jak ulał, fiszbiny nie wrzynaja się nigdzie, baardzo wygodne ;)
            a co najwarzniejsze biust mi nie skacze jak chodzę czy biegam ;)
            ma tylko jedna wade - do dekoltów go na razie raczej nie założę ;D
            za dużo wystaje xD i przeberanie z dziewczynami z klasy na WF (jeszcze do gimnazjum chodzę) nie bedzie zbyt komfortowe.. bo wszystkie maja skąpe 'sutkozakrywacze', a uświadomić się ich nie da ;/
            • yaga7 Re: CANDID - macie? 08.09.10, 15:42
              No to super, że pasi :)
              • buka_rozzie Re: CANDID - macie? 08.09.10, 16:00
                baardzo pasi xD
                tylko musze sie przyzwyczaić do tego że mam całe piersi zakryte xD

i mam pytanko, czy na robie tez odrobinkę dziobował??
                • yaga7 Re: CANDID - macie? 08.09.10, 16:08
                  Na mnie od początku był za ciasny, więc dlatego nigdy w nim nie chodziłam i dlatego był nowy. Więc trudno mi ocenić dziobowanie. Ale w tego typu fasonie może tak być, niestety.
                  • buka_rozzie Re: CANDID - macie? 08.09.10, 16:16
                    szkoda.. no ale na zime bd ok xD
                    bo pod grubym sfetrem nic nie bedzie widac xD
    • klymenystra Honey Bun :(( 18.07.08, 12:15
      Ech, nie wiem, co zrobic z tym fantem. Wzielam 32E. Jest piekny piekny piekny.
      Ale pewnie pojdzie na allegro, bo obwod dosyc luzny (ale obwod mozna podszyc, to
      nie problem), ale mam wrazenie, ze mnie splaszcza. Fiszbina nie celuje w srodek
      pachy (ale widzialam w galerii, ze u Yagi jest tak samo). Wysle zdjecia do
      galerii, to pomozecie mi zdecydowac.
    • anagna Decadent white/pink - jaki wziąć rozmiar? 29.07.08, 00:24
      Proszę o radę - jaki kupić rozmiar decadent?
      Moje wymiary to 77/104-106. Noszę Panache Tango II (śliwkowe) 34ff i czuję, że
      niedługo zacznie bułkować, no i zpinam się już na najciaśniejszą haftkę. Tango
      II( różowe) 32gg i Panache Daisy (czarne) 34ff są trochę za duże w misce (ale na
      pewno nie o cały numer)i trochę rozstawiają mi biust na boki.
      Czy ktoś już miał takiego decadenta? I czy ten róż w nim jest bardzo
      intensywny ( na foto słabo widać)? Bardzo proszę o pomoc
      • marcin-ola Re: Decadent white/pink - jaki wziąć rozmiar? 29.07.08, 21:21
        Mam Evolve z tej firmy.Jest to stanik bardzo scisły, a miseczki chyba ma troszkę
        mniejsze niż normalnie.Podobno Decadent spłaszcza już o tym modelu pisała
        slim-fas. poszukaj.Evolve mam 38h na 93/124(chyba za małe miseczki już).TangoII
        miałam 36gg.
      • kk345 Decadent white/pink 32G 22.03.09, 19:17
        Fayreform decadent rozmiar 32G, na moje 82/102 dość ścisły, w spoczynku 65,
        rozciąga się co prawda do 85 cm, ale nie daje wrażenia rozciągliwości obwodu,
        ładnie trzyma, zapinam na pierwszą haftkę i jest ścisło. Miseczki standardowe.
        Trzyma jak mur i beton, ani drgnie, mam zamiar przetestować go na aerobicu.
        Polecam jako unieruchamiacz. Miski dość wysoko zabudowane (full-cup w końcu),
        boczki dość wysokie, z dodatkowym wzmocnieniem (pałeczka). Kwiatki haftowane,
        jasny róż, fiszbiny sztywne, ładnie celują w środek pachy.
    • osobliwosc Auspice 16.08.08, 20:16
      Nabywszy ebayowo Auspice kolor Platinum, mogę podzielić się informacjami. :-)

Obwód nie jest tak ścisły, jak w przypadku Vitality - nominalny obwód 65
      (australijski 8) udało mi się rozciągnąć maksymalnie do 79cm.

Miseczka jest dwuczęściowa - dolna część jest cała z jednego kawałka, co wydaje
      mi się wpływać na kształt biustu w staniku. Z kształtu zadowolona do końca nie
      jestem, bo to, co widzę w lustrze, kojarzy mi się z gębą żaby. Natomiast od
      środka miseczki wzmocnione są dodatkowo pionowym kawałkiem jakiegoś mocnego
      tiulu - na bokach, od strony pachy.

Górna część miseczki zrobiona jest z połyskliwej, satynowej tkaniny, na którą
      naszyto koronkę - ale przyszycie jest tylko od strony szwu łączącego obie części
      miseczki, od góry ta koronka sobie leży. W sumie chyba dobrze, bo nie naciąga
      dodatkowo materiału.

Ramiączka mają regulację tylko na części długości.

Kolor śliczny. Mieszanina oliwkowego i platyny, część haftów połyskliwa
      (haftowane różnymi rodzajami nici o różnym stopniu połyskliwości).

Mimo wad, stanik wygodny jest obłędnie - nic mnie nie uwiera, nie obciera i nie
      odstaje. Szkoda mi tylko, że ten kształt tak dziobowaty.
    • sq9oj Re: FAYREFORM 20.10.08, 15:41
      Zakupiłam ostatnio High Society piękny jest na żywo
      i Honey Bun kolor red velvet, ciemny czerwony z szarosrebrnymi haftami,
      śliczności :)
      • sq9oj Honey bun 17.12.08, 09:49
        Jak dla mnie najwygodniejszy stanik świata. Przespałam się nawet w
        nim i nic nie ugniata nic nie wbija się, po prostu cudo!
    • elayne_trakand Re: FAYREFORM Urban Grace 20.10.08, 16:03
      Mam rozmiar 32F, miseczki dość małe obwód jak na Fayreformy rozciągliwy. Jeden
      szew poziomy na miseczce, pionowych brak, wiec na moim bardzo miękkim biuście
      troszkę dziobuje ale myślę ze miseczkę większy wyglądałby zdecydowanie lepiej.
      Miseczka z czarnej cieniutkiej siateczki, haftowana w górnej części na czarno,
      pod spodem podszycie z materiału w kolorze szampana.
    • lawendowata Re: FAYREFORM 28.10.08, 15:51
      skusiłam się tak trochę w ciemno bo nie mierzyłam nic tej marki, na Fayreforma
      Auspice Olive... bo jest na wyprzedaży w Brastopie, za niecałe 10 funtów.
      Zaryzykowałam 70E, najwyżej sprzedam albo będę kombinować :P jak znam swoje
      szczęście do zamówień na wyprzedażach w sklepach, zaraz przyjdzie mail że stanik
      wyszedł :>
      • lawendowata Auspice Olive 03.11.08, 14:31
        Buuu! Chlip! Smaaark!

przyszedł mój stanik. Jest NIEZIEMSKO piękny (chociaż Babajaga napisała przy tym
        modelu w galerii że "wygląda jak samochodowa tapicerka" :D). Rozmiar idealny,
        ale robi mega dzioby!!! Jak na zdjęciu u Limonki w tym samym staniku w galerii
        :( no chyba muszę go sprzedać, ale tak mi żal :( no i ramiączka ma długie, mam
        na maksa skrócone a mogłabym jeszcze trochę...
        • yaga7 Nie bierzcie staników z jednym poziomym cięciem! 03.11.08, 15:07
          Jak w temacie.
          Bardzo mało osób wygląda fajnie w Fayreformach z jednym poziomym cięciem.
          Miska musi być dzielona szwem pionowym żeby to dobrze wyglądało u większości osób.
          • joankb Re: Nie bierzcie staników z jednym poziomym cięci 03.11.08, 15:14
            100 razy tak!!! Zwłaszcza te z nowszych kolekcji wyglądają okropnie, Idyllic był
            jednak sporo lepszy.
            Kolejnych zaraziło poziomymi cięciami, epidemia czy co :))
            • lawendowata Re: Nie bierzcie staników z jednym poziomym cięci 03.11.08, 15:54
              Nigdy takich nie mierzyłam do tej pory. Poza tym jak dla mnie stanik jest
              śliczny i kosztował niecałe 10 funtów, więc postanowiłam sprawdzić. Wiedziałam
              że tak może być ale i tak mi smutno ;)
              • nomina Podsumowanie - proszę 04.12.08, 20:56
                Z Waszych postów rozumiem, że to są ściśliwe staniki. Ale regularnie czy bardzo?
                Na 72-73/103-104 brać 32 czy 34? I jaką miskę? Z kalkulatora mi wychodzi, że
                powinnam być 10H, ale rozmiar ni w pięć, ni w dziewięć. Też tak macie?
                • dziudziulek Re: Podsumowanie - proszę 04.12.08, 21:06
                  ja na 74 kupuję 32. Mam niby tyle samo, co Ty w biuście, ale Twojego
                  ostatniego wątku stanikowego pamiętam, że curvy kate 30J masz za
                  małe, a ja 30HH miałam za duże. Nie doradzę Ci z miseczkami. Różne
                  kulki mamy.
                  • nomina Re: Podsumowanie - proszę 04.12.08, 21:19
                    CK miałam maławe 28J. Obecnie potrzebowałabym 29HH+ ;).

Ale spróbuję w takim razie z 32G, tak?
                • yaga7 Re: Podsumowanie - proszę 04.12.08, 21:12
                  Regularnie ściśliwe.
                  Ja przy 79 pod mam wszystkie fayreformy 75 w obwodzie.
                  Przy 102/103 w biuście noszę 34F/FF.
                  • nomina Re: Podsumowanie - proszę 04.12.08, 21:21
                    Czyli ja powinnam spróbować 32G, bo więcej nie ma...
                    • dziudziulek Re: Podsumowanie - proszę 04.12.08, 22:13
                      spróbuj 32G
                      28J-30H-32G, ale to nie zawsze działa
                      Spore miseczki (jeśli jakiś fayreform byłby na Ciebie za mały) ma
                      delectable blue 32G, jest na ebay.co.uk za 5 funtów. Noszę ten
                      stanik na zmianę z delectable mocha i czekam na effuniaka. Inne
                      staniki mordowały mnie fiszbinami. Te są najwygodniejsze, jakie
                      miałam
                    • yaga7 Re: Podsumowanie - proszę 04.12.08, 22:34
                      sądzę że możesz spróbować z 32G :)

Mam do sprzedania akurat 32G, ale to bardziej 32FF, więc może być mały ;)
                      Mam też inny 32G ale z kolei full cup, więc nie wiem, czy by Cię interesował.
                      Oba wystawione na naszym forum sprzedażowym.

Ale pewnie lepiej będzie jak kupisz w sklepie z możliwością odesłania, bo nigdy
                      nic nie wiadomo.
                      I koniecznie na pierwszy raz weź jakiś model z pionowym cięciem, czyli z miską
                      ciętą na trzy, a nie tylko na dwa.
                      • jaga-a Re: Podsumowanie - proszę 04.12.08, 23:54
                        Słuchaj yagi, bo to znana fayreforumka :) Zajrzyj na brastop, w rozmiarze 32G
                        jest tam teraz 8 modeli fayreforma, w cenie od 18 do 26 funtów.
                      • nomina Re: Podsumowanie - proszę 06.12.08, 18:29
                        Dzięki!

Ja myślę, że potrzebuję dużego G, bo jednak nowe J z Curvy Kate są większe niż
                        stare, więc wyjątkowo zmieściłam się w "jotkę".

Yaga, z full cupem jeszcze nie próbowałam, na razie mam balkonetki i chwalę je
                        sobie. A co sądzisz o Vitality (Red konkretnie oglądałam) 32 G pod kątem moich
                        wymiarów i żebrowej nadwrażliwości?
    • chocochoco Proszę o poradę :-) 12.12.08, 23:12
      Czy na moje wymiary ma szansę pasować 8G?? Esteem jest na Ebayu w korzystnej
      cenie. Proszę o poradę, czy miski nie będą zbyt duże?? Moje wymiary 66/94.
    • karolajna83g Re: FAYREFORM//Diminish 19.12.08, 21:58
      Czy miała którąś z was tego diminish minimisera?

www.figleaves.com/uk/product.asp?product_id=FAY-F75-5003&mci=&size=&colour=&image=r435887-p435888-front
      • yaga7 Re: FAYREFORM//Diminish 21.12.08, 17:01
        Ja mam w wersji czarnej.
        Moim zdaniem miski z gatunku mniejszych i lepiej wziąć o jedną więcej.
        Poza tym moim zdaniem to wcale nie minimizer, mnie nic nie zmniejsza, ani nie
        spłaszcza.
        • karolajna83g Re: FAYREFORM//Diminish 21.12.08, 18:31
          Ok, dzieki za info :)))
    • klaviel Vitality cream 22.12.08, 01:00
      kupiłam ,bo chcialam spróbować tej marki no i są to dość drogie staniki,a w
      brastopie bardzo korzystne ceny..na pierwszy rzut oka nie spodobał mi się ,taki
      trochę jak nosiła moja mama 30 lat temu. Jednak jak przymierzyłam...po prostu
      CUDO. trudno opisać moje zaskoczenie. Doskonale zbalansowana wygoda z wyglądem,
      nabiustnie wygląda bardzo ładnie.Stanik z cienkiej kremowej koronki ,pod spodem
      szary tiul,bardzo cieniutkie warstwy,bardzo efektowne połączenie. Fiszbiny dla
      mnie idealne,raczej wąskie miska standardowa (30F),są fiszbiny boczne,pod
      pachami raczej wysoko ,lecz nie za wysoko,miska pełna ,świetnie obejmuje pierś i
      podtrzymuje,daje wrażenie pełnego,ładnie podniesionego krągłego biustu.Wreszcie
      wiem co to jest przyjemnie ściśliwy, bo takie właśnie określenie ciśnie mi się
      na usta.Doskonały pod obcisłe trykoty,bardzo gladki mimo koronki.Wyparł
      wszystkie inne moje staniki, z wyjątkiem maskaradek ,ale to inna bajka..
      • wodadobra Re: Vitality cream 34F (12F) 19.09.09, 11:04
        Ja też kupiłam dokładnie w tym samym zestawie kolorystycznym tj. kremowy +
        fioletowoszary tiul jako warstwa wewnętrzna, rozmiar 34F (12F) dla wymiarów
        81/103 - moim zdaniem standartowy (a to mój 4 fayreform, więc jakieś porównanie
        jest).
        Rozmiar: 34F rozciąga się od 74-84. Przyjemnie ścisły.
        Szerokość fiszbin to ok. 16cm, a głębokość miseczki to ok. 26-27cm. Fiszbiny są
        średniotwarde - tj. niekoniecznie mocno podatne na rozchylanie (b.ważna zaleta
        moim zdaniem). Dodatkowo wszyte sa fiszbiny stabilizujące obwód tak ok. 5cm od
        pachy. (i przyznam szczerze, że mnie odrobinę gniotą)
        Kształt: Vitality nadaje piersiom kształt takiej podniesionej kropli. Czyli moim
        zdaniem bardzo naturalny. Umieszcza biust ani za wysoko ani za nisko. Tak w sam
        raz w 1/3 klaty ;-)
        Miseczki krojone są z trzech części. Mostek jest nie za szeroki. Tak samo
        ramiączka - cienkie ok. 1cm obszyte tą samą koronką z której wykonane są
        miseczki, regulowane od połowy ale myślę, że konstrukcja jest taka, że nie
        powinny być zbyt długie pomimo tak małej regulacji.
        Zapięcie jak to zwykle w Fayreformach na 3 haftki. A związku z tym, co napisałam
        powyżej stanik podtrzymuje świetnie. Nie betonuje biustu ale spełnia swoje
        zadanie "biusto-nosza" ;)
        Jeżeli chodzi o estetykę to myślę, że jest w nim taki nostalgiczny smaczek - tak
        jak napisała klaviel - 30 lat temu to byłby hit! Delikatny kwiatowy wzór koronki
        z którego uszyte są miseczki, do tego koronkowe elementy obwodu w delikatne
        kropeczki dają super subtelne połączenie. Pomimo koronki nie widać kalafiora na
        bluzkach.
        Cena: udalo mi się go upolowac na ebay.uk za w sumie niecale 15GBP z przesylką u
        sprzedajacej bustalins. Transakcja bezproblemowa więc jestem hiperzadowolona.

• kasiacwik Re: FAYREFORM 28.12.08, 23:51
      Witam kupiłam DayDream 32f przy moich wymiarach 75/96 i nie wiem do
      końca co
      jest nie tak, fiszbiny odstają na mostku i prawie wbijają mi się w
      pachy, chyba
      są za szerokie jak dla mnie, obwód luźny, zapinam się na
      najciaśniejszą haftkę,
      gdyby był ciaśniejszy może by lepiej przylegał, oprócz tego
      ramiączka są za
      szeroko rozstawione i wypadają mi prawie na ramionach. Mój piewszy
      Fayreform,
      jesli chodzi o jakość to nie zawiodłam się, super wykończony.
      Dziewczyny proszę
      o przemyślenia jaki rozmiar i model dla mnie?
    • nomina Jaki to model Fayreforma? 11.01.09, 12:04
      Kupiłam, jak mi radziłyście, Fayreforma 32G (na moje 72-73/103), ale, niestety, jednak na mnie luźnawy. Chcę go sprzedać i nie jestem pewna, jaki to model (skorzystałam z promocji, ale bez prawa zwrotu). Na metce jest napis Delectable - to nazwa modelu :)?
      Zdjęcia poniżej:
      fotoforum.gazeta.pl/3,0,1623486,2,3.html
      i na roboczym tle dla lepszej kolorystyki:
      fotoforum.gazeta.pl/3,0,1623485,2,2.html
      Dzięki za podpowiedź :)!
      • dziudziulek Re: Jaki to model Fayreforma? 11.01.09, 21:35
        model delectable, kolor blue
        dobrze się nosi
        • nomina Re: Jaki to model Fayreforma? 12.01.09, 10:10
          Dzięki :).
          Szkoda, że za luźny i nie mogę sprawdzić tego na sobie :(.
    • m_oments FAYREFORM model nieznany:) 12.01.09, 12:42
      Kupiłam w ramach eksperymentu biustonosz Fayreform F75-9035,
      niestety nie moge znaleźć nazwy modelu, zapewne model sprzed kilku
      sezonów, tonacja beżowa, z ładnym koronkowym (a'la kordonek)
      wykończeniem, mam 70F na 74/99 (dzisiejszy pomiar:D), i obwód nie
      jest bardzo ścisły, ale taki nierozciągliwy, bardzo dobrze trzyma;
      Fiszbiny są o 2 cm krótsze od tunelików, na mostku są pustki w
      tuneliku, w innych modelach tez tak jest? Przez kilka dni
      użytkowania stanika nic mnie nie uwierało, nie drażniło
      Wysyłam zdjęcie do galerii, może ktoś mi doradzi, jakiego modelu
      podobnego do tego powinnam szukać, bo jestem autentycznie
      zachwycona, taki krój odpowiada mi pod względem wygody najbardziej,
      stosunkowo niski mostek, miseczka hmm nie moge się zdecydowac czy
      balkonik, czy 3/4cup, miseczka ma pionowe cięcie, z boku obwod ma
      małe pionowe wzmocnienia; Fiszbiny idealnie obejmują mi pierś, nie
      piją pod pachą;
      Dołaczyłam do wielbicielek przynajmniej jednego modelu Fayreforma:)
      a mam nadzieję uda mi sie kupić nastepne;
      • baba06 Re: FAYREFORM model nieznany:) 28.04.09, 10:02
        jaki to model?
        i.ebayimg.com/08/!BQv29NgBmk~$(KGrHgoOKjwEjlLmVD,kBJ6jGO48jw~~_1.JPG
        • ptasia Re: FAYREFORM model nieznany:) 28.04.09, 10:06
          wydaje mi się, że Honey Bun:
          kataloglmb.blox.pl/2009/01/Fayreform-Honey-Bun.html
          • yaga7 Re: FAYREFORM model nieznany:) 28.04.09, 10:40
            Potwierdzam.
            • baba06 Re: raczej nie:( 28.04.09, 10:50
              Honey Bun to model 75-9010, a ten model ma nr P75-9901, dziwne,że poza ebay
              nigdzie takiego nr w necie nie można znaleźć:( może to jakaś podróba, a nie
              Fayreform
              • yaga7 Re: raczej nie:( 28.04.09, 10:58
                hmm, w sumie racja, teraz się przyglądnęłam bliżej.

Ale wątpię w podróbę...
                • nefretam Co to za model? 07.05.09, 09:45
                  Czy wiecie jaki to model
                  cgi.ebay.pl/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&ssPageName=STRK:MEWAX:IT&item=120415312462
                  i czy ma regularne miski i obwód?
                  • yaga7 Re: Co to za model? 07.05.09, 09:52
                    Napisane w aukcji, nazywa się BEAUTY.

Miałam do czynienia z dwoma sztukami w tym modelu, oba nie do końca dopasowane.
                    I chyba były różnice między kolorami...
                    W każdym razie obie sztuki były z gatunku wielkomiseczkowców.
    • sheilunia Vitality red, Ambitious balkonik, High Society 12.06.09, 16:36
      Mam refleks szachisty, ale może jeszcze ktoś skorzysta. Wszystkie staniki mam od
      dłuższego czasu:
      Vitality red - 32G. Moim zdaniem mała micha. Stanik bardzo ładny (i
      czerwony!!!!), ale sporo mnie spłaszcza i zmniejsza biust. I tak go jednak
      noszę, bo bardzo mi się podoba. Obwód moim zdaniem bardzo ciasny. Wkurzała mnie
      zielona wstążeczka, więc od razu ją ciachnęłam, poza tym ok.
      Ambitious balkonik - boski! Piękne hafty w boskim kolorze (czerwień wpadająca w
      róż), ozdobne ramiączka, trójstopniowe zapięcie, które solidnie trzyma. Nie jest
      bardzo ścisły, ale czuję się stabilnie nawet na najluźniejszej haftce (a
      użytkuję go ostatnio często). Miski większe niż w Vitality, tworzą piękny, pełny
      kształt, świetnie zbiera z boków i podnosi - dekolt mam w nim bardzo apetyczny.
      Co ciekawe, to jedyny stanik, w którym fiszbiny nie dochodzą mi do mostka. Ale
      chrzanię, jest szalenie wygodny i przepiękny.
      High society 34F - kupiłam na lobby, ale wiem, że wolałabym 32G. Zapinam się
      oczywiście na najciaśniejsze haftki. Wygodny (zdarzyło mi się w nim zasnąć, było
      super, ale do spania zdecydowanie szkoda ;) ). Boskie ramiączka i wielka dbałość
      o detale. Zdecydowanie za długie ramiączka,ale coś nie mogę się wybrać do
      krawcowej, więc ostatnio nie niosę, bo biust smutno wygląda :P
      We wszystkich wkurza mnie brak regulacji na całej długości ramiączek.
      • yaga7 Re: Vitality red, Ambitious balkonik, High Societ 12.06.09, 16:48
        Jakbyś chciała jakieś Fayreformy 34F (a nuż się skusisz ;) ), daj znać, bo mam
        trochę do sprzedania ;)
        W 32G mam Candida ale fullcup, w 32FF mam Beauty ;)
    • beauty-gosiek Re: FAYREFORM 02.07.09, 09:19
      Niedawno kupiłam siostrze coś takiego:
      http://cgi.ebay.co.uk/BEAUTIFUL-FAYREFORM-LACY-SHEER-BLACK-BRA-32E-BNWT_W0QQitemZ250451680584QQcmdZViewItemQQptZUK_Women_s_Underwear_Design_2?hash=item3a50155d48&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=65%3A2|66%3A2|39%3A1|240%3A1318|301%3A1|293%3A1|294%3A50
      (nie wiem jaki to model - może mnie uświadomicie) w rozmiarze 32DD i jest za
      mały o rozmiar, wymieniamy na 32E

Poza tym znalazłam jeszcze coś takiego:
      http://cgi.ebay.co.uk/Fayreform-Daisy-Boo-Bra-32E-Pretty-BNWT-Dawn-Pink-FF7_W0QQitemZ390040534712QQcmdZViewItemQQptZUK_Women_s_Underwear_Design_2?hash=item5ad03a3eb8&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=65%3A2|66%3A2|39%3A1|240%3A1318|301%3A1|293%3A1|294%3A50
      Czy wiecie coś o tym modelu? Jak z miskami i rozciągliwością?
      Czy jeśli tamten stanik był za mały to ten ma szansę pasować czy raczej za duży
      będzie?
      Proszę o pomoc.
    • inez69 Recenzje staników w BKS 02.12.09, 23:40
      Zapraszam do recenzowania poszczególnych modeli staników Fayreform w
      Biuściastym Katalogu Staników:

kataloglb.blox.pl/html/1310721,262146,21.html?510689

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka