dell5 02.08.07, 19:11 Witam, poszukuję biustonosza do sukienki ślubnej. Noszę rozmiar 70F,75E ( w zależności od marki).Możecie mi polecić jakiś stanik zapinany na szyi, dobrze podtrzymujący piersi? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
turzyca Re: dobry stani zapinany na szyi 02.08.07, 19:47 no ze tez ja Cie przegapilam w watku rozmiarowym! To przeciez moje rozmiary! Tyle ze ja doszlam juz do 65G (w Avocado...) Tu jest watek slubny: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=40335522 A jakiego stanika szukasz? Sztywnego czy raczej miekkiego? Odpowiedz Link
dell5 Re: dobry stani zapinany na szyi 02.08.07, 19:54 :) mogłaś mnie przegapić bo się bardzo broniłam przed tajemną wiedzą:) Zaryzykowała i kupiłam 70 E Panache Savannah i jestem zachwycona wynikiem:) A wątek ślubny przejrzałam. Moje pytanie bardziej dotyczy miękiego stanika wiązanego na szyi niż stanika ślubnego:) Odpowiedz Link
yaga7 Re: dobry stani zapinany na szyi 02.08.07, 20:07 Nie wiem, co masz dokładnie na myśli, pisząc miękki ;) Ale z przepinanymi ramiączkami znalazłam do tej pory trzy: - Panache Inferno - nie do końca się sprawdza pod moje bluzki, bo jest zabudowany - Gossard Supersatin plunge bra - mniej zabudowany, własnie czekam na przesyłkę z dobrym rozmiarem - nieznany model Marks Spencer - jest OK. Innych nie znam, ale chętnie bym poznała.... Aha, no i oczywiście bezramiączkowce mogą być przepinane na szyję, ale dla mnie odpadaja, bo nie są wycięte do dekoltów. Odpowiedz Link
turzyca Re: dobry stani zapinany na szyi 02.08.07, 20:09 A do sukni slubnych (i ten patent chyba sie w watku slubnym pojawia) sprawdza sie kupienie dowolnego niezbyt drogiego wycietego bialego stanika, uciecie mu ramiaczek i wszycie przez krawcowa w konstrukcje sukni slubnej. Ramiaczko od sukni zastepuje ramiaczko stanikowe. Odpowiedz Link
dell5 Re: dobry stani zapinany na szyi 02.08.07, 20:12 to niestety odpada, mam delikatne zapięcie na szyi- z koronki. Wolałąbym aby biust podtrzymywało mi coś bardziej stabilnego:) Odpowiedz Link
maith Re: dobry stani zapinany na szyi 02.08.07, 20:29 Jak z koronki, to i tak stanik miałby być pod tym widoczny. To nie lepiej naszyć koronkę na co chcesz, co zastąpiłoby ramiączko stanika? To nawet większa szansa na dopasowanie wizualne :) Odpowiedz Link
dell5 Re: dobry stani zapinany na szyi 02.08.07, 20:37 Myślałam o zastąpieniu ramiączka ramiączkiem sylikonowym. Odpowiedz Link
maith Re: dobry stani zapinany na szyi 02.08.07, 20:46 Silikon nie jest zbyt elegancki. A koronka podszyta choćby po środku czymś stabilniejszym może wyglądać na urodę sukienki... Odpowiedz Link
dell5 Re: dobry stani zapinany na szyi 02.08.07, 20:53 Czyli jeśli dobrze rozumiem. Wywalić ramiączka stanika i naszyć koronkę? SUkienka wygląda tak www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/420c1ebe97445d88.html Odpowiedz Link
turzyca Re: dobry stani zapinany na szyi 02.08.07, 21:46 Na moje oko bez dobrej krawcowej sie nie obedzie. Takiej co to umie ocenic czy ta koronka sama da rade czy moze podszywac ja po obrzezach jakims podkladem, czy dac cos przez srodek. Podobno w Warszawie swietna krawcowa jest gdzies na Sluzewcu, info znalazlam na ktoryms forum slubnym (gazetowym), ale notatke mam na drugim komputerze, wiec namiarow nie podam. Odpowiedz Link
maith Re: dobry stani zapinany na szyi 03.08.07, 14:58 Wygląda jakby po bokach była nieprzezroczysta... Czyli logika sugerowałaby tam doszyć podszycie... Oczywiście to musi zostać zrobione profesjonalnie, żeby nic nie zaczęło głupio odstawać. Podszycie powinno być mocne ale płaskie. Odpowiedz Link
maith Ramiączko na szyi kontra podszycie 03.08.07, 15:01 Wydaje mi się, że właśnie przy tej koronce ramiączko na szyi zepsułoby jej urok, bo wlazłoby pod urokliwą nieprzezroczystość na środku. A podszycie poszłoby bokami, tam gdzie nie ma przezroczystości... jakby do tego podszytego ramiączka doszyć stanik z po prostu odciętymi ramiączkami, ale o przyzwoitym, pasującym rozmiarze, to to by chyba było najlepsze rozwiązanie... Odpowiedz Link
maith Jeszcze na szyi jak na szyi, ale niżej... 03.08.07, 15:04 Wyobraź sobie ramiączko przebijające pod tą urokliwą przezroczystością przy samym biuście, gdzie te przezroczystości są szersze... Nie, no po prostu szkoda by było... Odpowiedz Link
dell5 Re: Jeszcze na szyi jak na szyi, ale niżej... 03.08.07, 19:29 i po co się pytałam? tylko dodatkowe rzeczy do przemyślenia mi przyszły:) :) A tak na serio, bardzo dziękuję za rady. Boję się trochę stanika bez ramiączek.Inaczej się w sukience biust układa. Na zdjęciu mam stanik z zapiętymi ramiączkami agrafką na szyi ( stanik ma cieniutkie ramiączka - typu spagetti), bez stanika gorzej wygląda, a stanik bez ramiączek też nie daje takiego efektu ( przynajmniej stanik jaki posiadam). Zostało mi trochę koronki z szycia, może by zrobić ramiączko z koronki z miejsc bez kwiatków albo z tiulu? Nie powinno być mocno widoczne na szyi. Odpowiedz Link
maith Re: Jeszcze na szyi jak na szyi, ale niżej... 03.08.07, 20:14 Ale Ty nie masz być w staniku bez ramiączek, tylko w staniku podczepionym pod ramiączko sukienki. To ma być indywidualnie na Ciebie uszyta konstrukcja. Chodzi tylko o to, jak to zrobić, żeby bez pozostawiania śladów tego faktu, przygotować ramiączko sukienki do pełnienia roli ramiączka stanika :) I jak to najlepiej podszyć, żeby to ramiączko ten stanik dobrze przytrzymywało :) Odpowiedz Link
dell5 Re: Jeszcze na szyi jak na szyi, ale niżej... 03.08.07, 20:24 jasne, jakoś mi się odpowiediz mieszają;) Zakupie Inferno i będę kombinować z podszyciem:) Pochwalę się wynikami:) Jak dałam radę sama zrobić sobie welon to ramiączka nie dam rady?:) Odpowiedz Link
zazulla Re: dobry stani zapinany na szyi 02.08.07, 21:23 maith napisała: > Silikon nie jest zbyt elegancki. A do tego odbija swiatlo od siebie. Przy zdjeciach s flashem i ostrym sloncu, moze brzydko wygladac na zdjeciach. Odpowiedz Link
dell5 Re: dobry stani zapinany na szyi 02.08.07, 20:15 Dziękuję za informację. Panache zapinany na szyi? No to trzeba będzie zakupić. Jutro spróbuję jeszcze w tradycyjnych 2 sklepach. Bo przez net nadal się obawiam. Odpowiedz Link
maith Re: dobry stani zapinany na szyi 02.08.07, 20:31 dell5 napisała: > Panache zapinany na szyi? No to trzeba będzie zakupić. > Jutro spróbuję jeszcze w tradycyjnych 2 sklepach. > Bo przez net nadal się obawiam. Marnie to widzę, nawet jeśli mieszkasz w Warszawie. Polskie sklepy stacjonarne na razie jeszcze... no... nie mają większości asortymentu ;) Odpowiedz Link
ananke666 Może spróbujesz Porcelain 03.08.07, 09:58 Panache Porcelain Strapless, jest wycięty mniej więcej tak, jak ta sukienka: bellissima.com.pl/strona.php?site=wyswietlanie_szczegol&id_inne=1330&kategoria= Odpowiedz Link
butters77 Re: dobry stani zapinany na szyi 03.08.07, 11:28 Jedyny, jaki mam zapinany na szyi - i jaki spełnia swoją funkcję - to Inferno. Ale zabudowany po bokach jest, owszem. Odpowiedz Link
dell5 Re: dobry stani zapinany na szyi 03.08.07, 19:35 Po nocnym przeglądaniu oferty sklepów internetowym i po dzisiejszej , nizebyt udanej wyprawie do dwóch sklepów ( wróciłam z ładnym stanikiem ale nie zapiannaym an szyi:)) chyba zamówię Panache Infermo. Oglądałąm zdjęcia i takie zabudowanie z boku nie powinno przeszkadzać w mojej sukience. Poradzcie mi tylko jeszcze w jendej sprawie, jeśli Panache Savannah 70E jest na mnie dobra to Inferno też zamówić w tym rozmiarze? Czy może jest mniej rozciągliwy ? Odpowiedz Link
dell5 Re: dobry stani zapinany na szyi 03.08.07, 19:41 znalazłam też coś takiego www.bellissima.com.pl/strona.php?site=wyswietlanie_szczegol&id_inne=724&kategoria=#powiekszenie może by się nadawało? Odpowiedz Link
maith Re: dobry stani zapinany na szyi 03.08.07, 20:17 Po pierwsze to przecież będzie pod tą przezroczystą koronką widać (i problem nie w tym, co na karku, a w tym, co między biustem a szyją), a po drugie chyba nie masz tego ślubu w przyszłym roku, żeby liczyć na dosłanie stanika z Bellissimy na czas. Odpowiedz Link
dell5 Re: dobry stani zapinany na szyi 03.08.07, 20:27 Z belissimy trzeba długo czekać? Hmmm ślub za 20 dni:) Jakoś nie zauważyłam, że to już. Chce kupić model zapiany na szyi bo ubzdurało mi się, że w takim modelu miseczki są odpowiednio wyprofilowane do trzymania "z szyi". I jeśli przerobię zwykły stanik to będą się marszczyć. Ale im dłużej nad tym się zastanawiam, to chyba kupię ładny gładki stanik z odpianymi ramiączkami i skonstruuję niewidoczne , nie silikonowe ramiączko na szyję. Odpowiedz Link