Dodaj do ulubionych

Wymiana,Rozmiar, model - help

18.09.07, 12:46
Zalozylam nowy watek dotyczacy wymiany zbyt duzego rozmiaru.
Kupilam ten model:

w rozmiarze 70FF (pod biustem 76 w biuscie 97cm). Opisywalam juz wczesniej,ale
napisze jeszcze raz:
- stanik zapiety na ostatnia, najciasniejsza haftke moglby byc nawet bardziej
ciasny...
- miseczki o wiele, wiele za duze. Po zalozeniu i zagarnieciu biustu do
miseczek, miedzy fiszbina a poczatkiem piersi sa dobre 2 cm "luzu", gorna
koronka "faluje", biust kompletnie nie jest podtrzymany, nie jest okragly lecz
zwisa sobie w tych zbyt duzych miseczkach tworzac dwa sklapciale uszy...
Powiem szczerze, ze moj 80D lepiej zaokragla... Kompletnie nie podtrzymuje,
ale zaokragla...
A co do wymiany to chyba wymienie skromnie, na sambe:
www.brastop.com/acatalog/Panache_Samba_Lavender_atod.html#a201807112000Z
Czy wedlug Was biorac pod uwage powyzsze przeslanki (tj. miseczki i obowd w
70FF) Panache SAMBA w rozmiarze 30(65)FF bedzie dobra?
Obserwuj wątek
    • chrumpsowa Re: Wymiana,Rozmiar, model - help 18.09.07, 12:57
      Zapomnialam wkleic zamowiony model:
      www.brastop.com/acatalog/Naturana_Rapport.html
      taki tylko czarny, naturana 70FF zdecydowanie za duzy...
      • kasica_k Re: Wymiana,Rozmiar, model - help 18.09.07, 16:55
        Nigdy w życiu nie miałam nic Naturany (o, przepraszam, chyba w dzieciństwie, za
        czasów miseczki B miałam :)) więc trudno mi porównać tę markę z czymkolwiek.
        Panache przeważnie ma normalne obwody, nie jakieś szczególnie rozciągliwe, więc
        70 mogłoby być na Ciebie dobre. Może coś dorzuci jakaś użytkowniczka Naturany.
        Na Twoim miejscu spróbowałabym teraz z Panache 70F albo 65G (czy na pewno ciasno
        zmierzyłaś się pod biustem? Jeśli dałaś sobie choć trochę luzu, to właśnie może
        być wyjaśnienie podejrzanie luźnej pod biustem 70 Naturany).
        • chrumpsowa Re: Wymiana,Rozmiar, model - help 18.09.07, 17:08
          Wydaje mi sie, ze pod biustem zmierzylam sie najciasniej jak potrafilam i
          wychodzilo 76... Co do obwodu 70 to jest scisly i o niebo lepszy niz 75 nie
          mowiac juz o 80!!! Ale... w tym nowym staniku najlepiej sie czulam zapinajac na
          najciasniejsza hatke... Stad przyszlo mi do glowy, ze moze lepiej 65
          sprobowac??? Do tego mam 2 sztuki 70 D - miseczki stanowczo zbyt male, a obowod
          - coz, jak wyzej czyli w miare scisly, ale i nawet ciasniejszy moglby byc. Co do
          miseczek to pierwszy raz zobaczylam co to znaczy zbyt duze miseczki ;))) I mowie
          Wam moj biust wygladal komicznie ;))) szkoda, ze teraz nie mam aparatu, bo
          pstryknelabym fotke i przeslala do galerii. Napisalam juz do brastopu.
          Wyjasnilam sprawe, oczywiscie powiedzialam o tej mini dziurce, poprosilam o ew.
          support w kwestii doboru rozmiaru ;P i czekam na odpowiedz... Ewentualnie
          "zaklepalam" 30FF Panache Samba i drze czy to dobry rozmiar... Ale:
          - jesli 70 zapielam na najciasniejsza haftke i moglo byc nawet jeszcze scislej
          - miseczki FF przy rozmiarze 70 byly stanowczo, stanowczo zbyt duze, to licze na
          to, ze 30FF bedzie dobre.
          Niestety pozostaje jedna kwestia - wymieniam na stanik zupelnie innej marki i
          inny model i boje sie, ze tu moze byc pies pogrzebany :((((
          Ew. jeszcze na 100% nic nie postanowione, wiec moze bedziecie mogly mi cos
          jeszcze doradzic. W koncu Panache to dosc popularna marka...
          • kasica_k Re: Wymiana,Rozmiar, model - help 18.09.07, 17:14
            chrumpsowa napisała:
            > - jesli 70 zapielam na najciasniejsza haftke i moglo byc nawet
            > jeszcze scislej
            > - miseczki FF przy rozmiarze 70 byly stanowczo, stanowczo zbyt
            > duze, to licze na to, ze 30FF bedzie dobre.

Obawiałabym się, czy nie będą jednak za małe. Ale cóż, ryzyk-fizyk :)

> W koncu Panache to dosc popularna marka...

Panache tak, ale Naturana chyba mniej (przynajmniej na forum), a oprócz Twoich
            wymiarów mamy tylko informacje, jak się zachowuje Naturana. Trudno powiedziec,
            jak się w takim razie zachowa Panache.
            • chrumpsowa Re: Wymiana,Rozmiar, model - help 18.09.07, 17:21
              No kurcze nie wiem co robic... :(((((((((( Fakt, moze rzeczywiscie naturana jest
              taka "duza" i rozciagliwa...
              Nie mam zielonego pojecia co robic :((((((((((
              Czy zostac przy 32FF wymieniajac na Sambe, czy zamowic 30G?
              Zobaczymy co mi odpisza na maila... Dopoki nie dostane odpowiedzi (mam nadzieje,
              ze nie bede dlugo czekala) jeszcze poglowkuje z tymi rozmiarami...
            • limonka_01 Re: Wymiana,Rozmiar, model - help 18.09.07, 17:24
              Teoretycznie 70F lub 70FF powinno być dobre. Czasmi zdarza się
              jednak, że rozmiarówka sobie, a biust sobie i wówczas trzeba
              przymierzyć kilka staników zanim trafi się na ten właściwy. A może
              zaryzykujesz balkonik Panache Tango II (nie plunge) albo Tango
              Fiesta? To staniki dobrze przez nas już przetestowane. O Sambie jest
              mało opinii.
              • chrumpsowa Re: Wymiana,Rozmiar, model - help 18.09.07, 17:31
                O tango slyszalam rozne opinie i moze zaryzykuje!!!!
                Czyli radzicie brac Tango w pierwotnym rozmiarze tj. 70FF? Wiecie, juz mi nawet
                nie zalezy na "urodzie" stanika, tylko, zeby ladnie uniosl i podtrzymal biust...
              • chrumpsowa Tango 18.09.07, 17:34
                w brastopie, jedyny model tango dostepny w szerokiej rozmiarowce to:
                www.brastop.com/acatalog/Panache_Tango_II_Apricot_atod.html
                Limonko czy to ten balkonik?
                • chrumpsowa Alexandria 18.09.07, 19:34
                  Rozwazam jeszcze ten model:
                  www.brastop.com/acatalog/Panache_Alexandria_Wine_dtoG.html#a202906055004Z
                  I zastanawiam sie czy drazyc temat 32F (bo chyba FF to bedzie jednak zbyt duzy)
                  czy przerzucic sie na mniejszy obwod i celowac w 30... Uomatko wybor jak w
                  komedii antycznej ;) ;/
                • limonka_01 Re: Tango i inne staniczki 18.09.07, 22:08
                  chrumpsowa napisała:

> w brastopie, jedyny model tango dostepny w szerokiej rozmiarowce to:
                  > www.brastop.com/acatalog/Panache_Tango_II_Apricot_atod.html
                  > Limonko czy to ten balkonik?

Tak.
                  Gdybym ja miała kupowac coś z aktualnej oferty Brastopu, to rozważałabym
                  pomiędzy: Panache Tango II (ale nie czekoladowe), Panache Fiesta, Freya Lucille,
                  Fantasie Rimini. Tango ma dość ciasny obwód, chyba 70 by wystarczyła, Rimini już
                  lepiej brać 65. Fiesta i Lucille - trudno powiedzieć. Oczywiście jest dużo
                  więcej pięknych staniczków, natomiast o tych wymienionych przeze mnie znajdziesz
                  najwięcej opinii użytkowniczek. Panache jest lepsze, gdy piersi sa szerzej
                  rozstawione, Freya lepsza przy wąsko osadzonych piersiach. Nie sprawdzałam
                  dostępności rozmiarów.
                  Jeżeli wahasz się przy obwodzie, zawsze możesz kupić 65 i nosić z przedłużką,
                  przez kilka tygodni, a jak się rozciągnie przerzucić się na najluźniejszą haftkę.
                  • chrumpsowa Re: Tango i inne staniczki 18.09.07, 22:22
                    Dziekuje Ci za rady. Niestety Freyi w brastopie nie widzilam, ale spokojnie moge
                    sprobowac z Tango. Czyli obowd ze wzgl. na scisliwosc Tango moze zostac 70
                    miseczke chyba F?

Freye chetnie kupie, bo wydaje mi sie, ze moje cycuchy z tych blisko osadzonych.
                    Moze uda mi sie ja kupic na bravissimo (wowczas sprobuje 65 ), gdyz wg. mnie mam
                    piersi blisko osadzone - w zyciu nie widzialam u siebie "rowka", zawsze trzymaja
                    sie razem ;).
    • swierszczowa1 Re: Wymiana,Rozmiar, model - help 18.09.07, 21:21
      a mam jeszcze profilaktyczne pytanie. Czy na pewno w tym staniku
      podciagnełaś porzadnie ramiaczka i dobrze ułożyłaś biust? bo jak
      pierwszy raz założyłam moja ukochaną arabellkę to też mi się
      wydawała strasznie wieeeeeelka. ale jak porzadnie podciagnęłam
      ramiaczka, pochyliłam się i potrzepałam biustem zeby wszystko spadło
      do misek (ten manewr muszę wykonywać przy kazdym zakładaniu),zrobiła
      się dobra. Nawet więcej niż dobra. Super się zrobiła:)
      • swierszczowa1 Re: Wymiana,Rozmiar, model - help 18.09.07, 21:42
        A juz doczytałam w innym watku ze próbowałaśz tymi ramiaczkami i
        wygarnianiem. Nie masz aparatu zeby się obfocići wstawić do galerii?
        Jak od razu zapinasz się na najciasniejsza haftkę to obwód na pewno
        do wymiany. Chyba że ta firma tak ma że robi jakieś szerokie
        strasznie i rozciagliwe.
        • chrumpsowa Re: Wymiana,Rozmiar, model - help 18.09.07, 22:16
          No wlasnie topie sie w tych miseczkach :((((( Co do wygarniania to zawsze tak
          robilam jak opisujecie - chyba "intuicyjnie". To pochylanie sie nic nie daje :(
          Zwlaszcza bokiem biust wyglada fatalnie - normalnie "kieruje sie w dol", zero,
          zero zaokraglenia. U dolu tzn. od fiszbiny do podstawy piersi jest ze 2 cm
          pustego materialu, do tego gora miseczek faluje... Natomiast znikly buly na
          plecach od obwodu! :) Zastanawiam sie czy dobrze robie celujac w INNYCH modelach
          30FF... Mam nadzieje, ze z Brastopu mi doradza, bo jak sama piszesz "byc moze
          ten typ tak ma". Niestety nie mam mozliwosci sie sfotografowac, mialybyscie
          niezly widok ;) Z przykroscia stwierdzam, ze zdecydowanie lepszy ksztalt biustu
          mam w 80D - choc ten i tak jest do kitu. W naturanie mam zupelne "klapciuchy".
          Czekam co mi napisza z brastopa, moze cos doradza, zasugeruja ;) I bede
          wdzieczna za wszelkie sugestie. Nie chce wymieniac na naturane, bo jednak wg.
          mnie "rakietuje" troche biust. Widac to minimalnie na modelce i mysle, ze
          mniejsze miseczki nie pomoga. Wole taki stanik, ktorego miseczka jest zbudowana
          z 3 czesci a nie z dwoch jak naturana. Dlatego mam ciezki orzech do zgryzienia
          czy zostac przy 70F i zamowic cos z Panache czy zaryzykowac i wziac jakas
          65-tke... :((((((((((((((((((((((((((((((
    • chrumpsowa No i odeslalam 21.09.07, 20:09
      niepasujacy stanik. Okazalo sie, ze ani tanga, ani samby w moim rozmiarze juz
      nie ma. No, a po naradach forumowych i konsultacjach z brastopem stanelo na tym,
      ze sprobuje 32F. Z listy stanikow, ktore mnie zainteresowaly niewiele zostalo im
      na stanie - w wybranym rozmiarze oczywiscie. W koncu wybralam panache:
      www.brastop.com/acatalog/Panache_Lara_SilverRose_atod.html#a202708029000Z
      Byl jeszcze inny czarny dostepny:
      www.brastop.com/acatalog/Panache_Masquerade_Carnival_dtoG.html#a201784342000Z
      Nie wiem czy dobrze zrobilam wybierajac Lare, ale wystraszylam sie tych
      niepelnych miseczek od Masquerade...

No i zaczelam martwic sie czy 32F jednak nie bedzie zbyt duzy :((( Skoro
      Mamula_to_ja majac w biuscie o ladnych cm wiecej ode mnie w 32FF wygladala
      rewelacyjnie... No nic przekonam sie pewnie za jakies 2 tygodnie...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka