mamamisia74 21.10.07, 18:41 Dziewczyny, w których internetowych sklepach brytyjskich mozna nią płacić? karolina Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pitupitu10 Re: e-karta mbanku 21.10.07, 18:45 Chyba wszędzie, ja płaciłam w figleaves, brastopie i undercoverexperience i dało radę. Odpowiedz Link
chrumpsowa Re: e-karta mbanku 21.10.07, 18:51 Chyba wszedzie, gdzie nie jest zaznaczona inna forma platnosci niz karta... Np. na www.belle-lingerie.co.uk mozna placic jedynie przez paypal... Szkoda, bo konta tam nie mam, a ceny maja nawet korzystne... Odpowiedz Link
jaagna chrumpsowa - PayPal 21.10.07, 19:02 chrumpsowa: a co za problem założyć konto w PayPal? Masz e-kartę mBanku czy inną kartę kredytową, to zakładasz konto Paypal! Odpowiedz Link
pandziksa Re: chrumpsowa - PayPal 21.10.07, 19:09 No właśnie konto pay pal nic nie kosztuje. Płatnośc w danej sekundzie jest od razu u sprzedającego na koncie!!! Odpowiedz Link
chrumpsowa Re: chrumpsowa - PayPal 21.10.07, 19:16 Na serio NIC nie kosztuje???? Kiedys mi sie cos o "oczy obilo", ze jednak cos tam miesiecznie sie placi... Odpowiedz Link
jaagna Re: chrumpsowa - PayPal 21.10.07, 19:31 Załozyłam 1 kwietnia tego roku (w prima aprilis ;-)) i do dziś jeszcze nic nie zapłaciłam. Moze płacą ci, na których konto spływają pieniadze? Bo wydajacy pieniaze na przyjemności - nie! Jak już założysz konto PayPal, to poszperaj na angielskim ebayu - matko kochana, ale tam staniczków w świetnych cenach! Raz udało mi sie kupić staniczek za - w przeliczeniu na złotówki - 29,67 zł! Nowy z metkami! Odpowiedz Link
beata9957 Re: chrumpsowa - PayPal 21.10.07, 19:53 Ja wam zazdroszcze ze mozecie kupowac tam te cudenka.Niestety głowna przeszkoda jest moja nieznajomosc angielskiego.A ta karte w m banku do platosci w internecie to sami daja czy trzeba sie o nia osobno upominac????I czy musza byc comiesieczne wplywy czy nie???Pozdrawiam beata Odpowiedz Link
kasiamat00 Re: chrumpsowa - PayPal 21.10.07, 20:39 O ekartę trzeba się upominać, tzn. trzeba zadzwonić na mlinię. Co do regularnych wpływów - cholera ich wie, ale raczej nie. mBank ogólnie nie wymaga czegoś takiego, a mam wrażenie, że eKarta to sposób na przyciąganie nowych klientów (na zasadzie: najpierw mają tylko ekartę, potem im się spodoba, to przyjdą i z normalnym kontem). Jeśli tak, to wymaganie jakichkolwiek wpływów byłoby chore. Tym bardziej, że za tę kartę się płaci, bodajże 25 zł/rok. Odpowiedz Link
kaemka Re: chrumpsowa - PayPal 21.10.07, 21:33 Ale żeby dostać e-kartę, trzeba mieć rachunek w mBanku. To akurat żaden problem i wydatek, bo ekonto u nich jest bezpłatne. E-kartę można teraz zamówić już nie tylko telefonicznie, ale też przez internet. Ja właśnie czekam na swoją, żeby zacząć szaleć na ebay'u. Odpowiedz Link
zazulla Re: chrumpsowa - PayPal 21.10.07, 22:36 Mam juz drugi rok eKarte. Place 25 zl na rok, eKonto nie jest moim glownym wiec wplaty mam nieregularne i nie maja znaczenia. Widzialam, ze teraz jest nowy typ eKarty, nowa ma waznosc 5 lat [moja ma rok] i rozliczana jest w euro i dolarach [moja tylko w dolarach]. Odpowiedz Link
ganbaja Re: chrumpsowa - PayPal 22.10.07, 13:40 Ta nowa karta jest też taka, ze nie trzeba czekać na kod do niej bo jest już wszystko na tej karcie. A ja czekałam i czekałam....ze 2 tygodnie...w końcu dzwonię i pytam kiedy mi wyślą a oni mi na to, ze nic nie wyślą bo ta karta jest już z numerem :-))) Odpowiedz Link
agastrusia Re: chrumpsowa - PayPal 22.10.07, 13:36 aby otzymać którąkolwiek kartę w nBanku trzeba złożyć wniosek ;-) Odpowiedz Link
bianna Re: chrumpsowa - PayPal 22.10.07, 08:58 Paypal kosztuje. Nie ma nic za darmo. Ja robię każdego dnia przynajmniej po kilka zakupów przez paypal. Ale koszt jest niewielki - oni zarabiają trochę na przewalutowaniu. Czyli różnica kursowa przy kupnie przez paypal jest większa niż jak się płaci bezpośrednio kartą. To jest taki ich niby procent od prowizji. Ale samo posiadanie konta w paypal nie kosztuje nic. Odpowiedz Link
madzi1 Re: e-karta mbanku 23.10.07, 13:39 Nie wiecie czy żeby mieć ich ekartę muszę mieć tez normalne konto w mbanku? Odpowiedz Link
zazulla Re: e-karta mbanku 23.10.07, 15:33 Konto trzeba miec, bo z niego zasilasz eKarte. Nie wiem co znaczy normalne, ja mam eKonto - nic nie place za prowadzenie. Odpowiedz Link
agastrusia Re: e-karta mbanku 23.10.07, 16:44 Polecam lekture ;-) www.mbank.com.pl/oferta/karty/ekarta.html#a0 Odpowiedz Link